Orijinalini görmek için týklayýnýz : Kaza Hk.
Beyler selamlar.
Gecen hafta kirmizi isikta gecen bir dangalak yuzunden kaza yasadik. Aracim 2022 308 gt, 12 bin km de
Servis 450 bin lira fatura cikardi. Airbag vs acmadi. Bu haliyle perte cikmayacak gibi duruyor ancak
- bu konu hakkinda nasil bir yol izlemeliyim (amacim perte cikarmak)
- deger kaybi konusunda her kafadan bir ses cikiyor. Bu parca listesine gore ortalama ne kadar deger kaybi alabilirim. Far tampon vs deger kaybina dahil edilmez gibisinden seyler varmis sanirim. Ancak en buyuk tutarli kalemlerde bu parcalar.
Kazali resimler:
IMG-4829 hosted at ImgBB — ImgBB (https://ibb.co/5Ykkcbt)
IMG-4828 hosted at ImgBB — ImgBB (https://ibb.co/2tG0cZw)
IMG-4834 hosted at ImgBB — ImgBB (https://ibb.co/4JfLk3z)
Parca listesi:
IMG-4860 hosted at ImgBB — ImgBB (https://ibb.co/LR1sCGT)
IMG-4861 hosted at ImgBB — ImgBB (https://ibb.co/x3rzQ7s)
Araç bedelinin %70'i kadar hasar olursa pert oluyor diye biliyorum. Airbagler'in illa açýlmasýna gerek yok. Çok geçmiþ olsun. Umarým pert'e çýkar sabýrlar.
geçmiþ olsun allah daha beterinden korusun,konuyla alakalý bir bilgim yok umarým hayýrlýsý olur
Çok geçmiþ olsun...
450 bin TL ne yavv, fotolarý göremedim iþ yerindeyim ama anlaþmalý özel servise de istersen bi danýþ.
Tabi Tramer kaydý anlamýnda sýkýntý olur diye bir kaygýn varsa...
Deðer kaybýný da sigorta ile direkt olarak konuþabilir ve rakamý öðrenebilirsiniz. Bazen avukatlar falan takip ediyor oluyor ama hiç gerek yok, sigortaya baþvurduðunuzda size hemen bi form yollayýp bunu doldurup baþvurun yardýmcý olalým diyorlar. En azýndan bir süre öncesine kadar bildiðim bu yönde idi, devam ediyor diye biliyorum. Ancak yanýlmýyorsam eksper onayýndan sonra hasar için yapýlacaklar kesinleþtikten sonra deðer kaybý iþi oluyor galiba. Bilenler biraz daha net yazarlar.
Talih.b16
20-12-2023, 13:36
450 Yedek parça üstüne birde iþçilik ilave olacak.
70 80 ona yazarlar, araba kaç para ortalama?
30k iscilik (kdv haric) 360k parca. Totalde 450k
rahmitanir
20-12-2023, 13:39
Listeleri tek tek toplamadým ama 330 bin TL üstü zaten parça parasý çýkarmýþlar.
Ýþçilik bence hayatta 120 bin tl etmez. Perte çýkarma konusuna bir þey diyemem ama dýþarýda özel servise yaptýrýrsanýz, iþçilik en az yarý yarýya oynayacaktýr. ama ha 390 bin, ha 440 bin hasar yazmýþ deyip, yetkilide iþi bitibilirsiniz de.
Çok geçmiþ olsun, tatsýz durumlar.
kelalper
20-12-2023, 13:45
Yuuuh bu hasara 450 bin lira mý yazdýlar serviste. Þasede vs iþlem olmayacaksa kullanmaya devam et resimlerini sakla. Satarken de gösterirsin evet 450 bin TL ama kazasý bu diye. Deðer kaybýný da ayný þekilde alabilirsin avukat vasýtasý ile. Ama þase vs iþlem görecekse o zaman ileride satmak istediðin zaman hem satmasý çok zor olacak hem de fiyat çok ölecek. O nedenle perte de çýkartýlmasý için acenten kaskoya bastýrsýn.
Saselerde ne yazikki islem olacak. Tampon demiri muhtemelen kastigi icin her iki sase ucuda yana dogru egildi. Satarken dert olacak illaki
kelalper
20-12-2023, 13:58
o zaman sigorta acenteniz bastýrsýn perte çýkartýn. Satarken çok zorlanýrsýnýz. Perte çýkmýyorsa da deðer kaybý davasýnda deðeri buna göre yazsýn avukatýnýz. Dava ya taþýnýrsa da buna göre kursun iddiasýný.
Perte çýkma konusunu bilemem yakýn zamanda kaza yapýp Doðusta airbag dahil iþimiz oldu. 170 k öngörü ile baþlayýp 130-135 k gibi bir rakama iþ bitti. Deðer kaybý olarak da 34 k gibi bir rakam aldýk. Avukat arkadaþým takip ediyor. Ýtiraz etti. Ýtiraz uzun sürüyormuþ,extra ödeme alabilir miyiz bilmiyorum.
Airbað açýlmadýysa Sanayide toplayýn. Zaten 2 far için 100 000 fiyat yazmýþlar. Çýkmasý var mý bir bakýn. Tramer düþük çýkar. He bu arada biniciyseniz takýlmayýn. Suan 100-200 k tramer çok geliyor. 2 seneye bu rakamlara ooo arabada hasar yok denecek . ( 3 sene önce 30 k tramere araba pert oluyordu. )
Perte çýkarma durumu aracý tamir etmek ve ya aracý pert edip size parasýný ödeyip aracý kendi satmasý vs vs. durumlarý olabiliyor.Yani masrafý az pert olmasýn gibi deðil diye biliyorum.Sigortacý bir arkadaþým bana bu þekilde anlattý.
Deðer kaybý durumu da parça deðiþmesi ile vs alakalý deðil bence.2007 model sað 4 parçasý boyanan arabaya geçen yaz 5000 tl deðer kaybý aldým.Tramer ücreti de 5 bin tl civarýydý.Deðer kaybýný karþý sigorta þirketinden kendim form doldurarak talep ettim.
babayimben
20-12-2023, 14:31
Perte çýkarmak istiyorsanýz acenteniz ile görüþün, siz tek baþýnýza sigortaya söz geçiremezsiniz
sercanýþýk
20-12-2023, 15:20
Öncelikle çok geçmiþ olsun fotoðraflara iþ yerinden bakamýyorum ama 450k büyük rakam muhtemelen aracý sökerken daha fazla parça vs. çýkarýlýr kýrýk ezik vs. vs. serviste tanýdýðýnýz usta vs. var ise bir miktar ücret verin elden daha fazla hasar gibi gösterip fiyat þiþirebilir. aracýnýzý pert e çýkartabilir
2019 senesinde kazada piyasa deðeri 200 bin TL olan aracýma 56 bin TL onarým bedeli çýkarttýlar ýtýraz ettim ve yukarda yazdýðým gýbý yaptým 2. incelemede araçta 115 býn tl gýbý býr rakam cýktý onarým bedelý ve aracý pert e ayýrdýlar sonra sýgortadan tek seferde aracýn bedelýný tahsýl ettým.
Hasan geçmiþ olsun kardeþim , üzüldüm valla. Sana birþey olmamasý ise sevindirdi.
Bende Honda’yý aldýðýmda bu þekilde bir kaza yaþamýþtým, serviste yaptýrdým. Alakasýz saçmasapan malzemeler deðiþti, tutar o nedenle biraz yüksek çýktý. Ben deðer kaybý için avukata verdim, güzel bi rakam almýþtýk o dönem. Bir kýsmý avukata gitti, kalan da gene memnun etmiþti.
Geçmiþ olsun, umarým perte çýkar þu ortamda. Çok daha iþine yarayacaktýr nakit. Sigortacýn ile görüþ mutlaka.
turboman
20-12-2023, 17:32
Yýllar önce benim araca arkadan çarptýlar hasar bedelini kabul ettim ama aracý yaptýrmadým para hesabýma yattý ve aracý yaptýrmadan sattým. Þimdi kabul etseniz teklifini ve aracý sanayide kendiniz yaptýrsanýz hem kalan parada cebinizde kalýr. Eðer prosedüre uyuyorsa tabi þu an ne durumda bilmediðim için belki dedim. geçmiþ olsun
Gelen tekliflere göre çýkacak sovtaj bedeline göre araç pert olabilir, sovtaj kurtarmýyorsa hasar ne kadar büyük olursa olsun yapýlsýn kararý da çýkar, kuþ kadar hasara pert de
Biraz havuz problemi gibi ama deðer kaybý için de hesaplama yöntemi aþaðýdaki gibi
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150514-5-1.pdf
Tesekkur ederim herkese.
Suan ‘agir hasar degerlendirme formu gonderildi, rayic deger calismasi bekleniyor’ olarak gorunuyor dosya durumu. Umarim bir sekilde cikarabiliriz
Geçmiþ olsun, umarým istediðiniz doðrultuda sonuç alýrsýnýz.
Tesekkur ederim herkese.
Suan ‘agir hasar degerlendirme formu gonderildi, rayic deger calismasi bekleniyor’ olarak gorunuyor dosya durumu. Umarim bir sekilde cikarabiliriz
Öncelikle geçmiþ olsun, bu paylaþtýðýnýz liste sanýrým servis tarafýndan yapýlan ön ekspertiz. Eðer þayet iþleme baþlandýðýnda bu liste daha da pahalanabilir azalabilir de çünkü eksper gelince bazý parçalara deðiþim yerine onarým veriyor geçen gün þaft deðiþmesi gerekli dedik onarýma yollayalým dedi oradan biliyorum bende :D Öncelikle sigorta þirketiniz aracý bu þekilde satýlýða çýkartýp iyi bir fiyat verirse perte çýkartabilir. Sizin dosyanýzýn durumundan o anlaþýlýyor þuan.
kelalper
21-12-2023, 09:11
Perte çýkarken de raic bedel araþtýrmasýný bir kaç firmaya veriyorlar. Onlarda iþi en ucuza kapatmaya çalýþýyor. Benim S40 T4 için arabanýz þu model klima var mýydý diye sorduðunda küfür edip telefonu suratýna kapamýþtým.
450k bedel he, ülke nereden nereye geldi be,
Büyük geçmiþ olsun.
gerçmiþ olsun.
dýþarda çok çok daha ucuza halledilir. sigortalar her durumda kar gözettiði için muhtemelen pert e çýkarýrlar aracýnýzý. tek sýkýntý size az para vermeye çalýþacaklardýr. umarým en az kayýpla çýkarsýnýz iþin içinden.
Kardeþim çok geçmiþ olsun. Siz iyiyseniz gerisi hallolur Allahýn izniyle.
Çok geçmiþ olsun can sýkýcý bir durum. Araç 2023 model olduðu için sýfýr araç klozu altýnda aracýn sýfýr fiyatý neyse o parayý ödemeleri gerekiyor pert durumunda. Bu aracý hasarlý halde almak isteyecek kiþinin sýfýr fiyatýndan 450 bin daha az bir ücret teklif ederse pert olmaz. 2 tane far 100bin TL olunca inanýlmaz bir rakam çýkmýþ bu hasara 450 bin TL. Yürüyen aksam parçasý yok. Airbag yok. Far ve tampon büyük para. Intercooler bile ucuz kalmýþ orada.
Büyük geçmiþ olsun þase uçlarý kasmýþ gibi zaten ilerde kesinlikle sýkýntý yaratýr satýþ sürecinde, pert için bastýrýn umarým olumlu sonuçlanýr.
Ek olarak pert'e çýkarsa bedele 2 kez itiraz hakkýnýz var, düþük teklif ederler genelde sonra yükseltirler, ayný durum deðer kaybýnda da geçerli, ilk tekliflerini kabul etmeyiz. Acentanýz yok mu yönlendirmiyor mu sizi ?
Carmageddon
21-12-2023, 10:20
iki far 100.000 tutmuþ. Pahalý ucuz algýmýz bozuldu tamamiyle. Buna benzer bir kaza kardeþim yapmisti. Airbag acma yoktu. Sasede sorun yoktu(Sizde var.) Sadece ekstra olarak teker kopmuþtu. Bastýrýp perte cikarmistik aracý. Sizinde boyle yapmanýzý tavsiye ederim.
Öncelikle geçmiþ olsun,
Sigortanýn bakacaðý durumlar;
1.Aracýn hasarsýzýnýn deðeri nedir?
2.Sizin aracýnýzýn hasar bedeli nedir?
3.Sizin aracýnýz hasarlý halde ne kadara satýlýr?
2. ve 3. maddelerin toplamý 1. maddeyi geçiyorsa pert, geçmiyorsa onarým verirler.
bir diðer nokta olarak aklýnýzda bulunsun, kaza tarihinde aracýnýzýn Trafiðe çýkýþ tarihi üzerinden 1 yýl geçmediyse, aracýn ilk ruhsat sahibi iseniz ve aracý aldýktan sonra ilk 10 gün içerisinde kasko yaptýrdýysanýz ve araç perte ayrýlýrsa kasko bayideki 0 araç bedelini ödemek zorunda.
Ýlk baþta 2. elleri üzerinden bir teklif yapar, "0 araç klozu'nu" söylediðiniz anda hiç itiraz etmeden bayiden fiyat alýp liste fiyatýna yakýn, bayi pazarlýk kapsamýnda bir fiyat teklif eder
Ek olarak pert'e çýkarsa bedele 2 kez itiraz hakkýnýz var, düþük teklif ederler genelde sonra yükseltirler, ayný durum deðer kaybýnda da geçerli, ilk tekliflerini kabul etmeyiz. Acentanýz yok mu yönlendirmiyor mu sizi ?
Acenta forumdan arkadas. Sagolsun ilgileniyor.
Ben yinede genel durumdan fikir edinmek adina konu actim.
Öncelikle geçmiþ olsun,
Sigortanýn bakacaðý durumlar;
1.Aracýn hasarsýzýnýn deðeri nedir?
2.Sizin aracýnýzýn hasar bedeli nedir?
3.Sizin aracýnýz hasarlý halde ne kadara satýlýr?
2. ve 3. maddelerin toplamý 1. maddeyi geçiyorsa pert, geçmiyorsa onarým verirler.
bir diðer nokta olarak aklýnýzda bulunsun, kaza tarihinde aracýnýzýn Trafiðe çýkýþ tarihi üzerinden 1 yýl geçmediyse, aracýn ilk ruhsat sahibi iseniz ve aracý aldýktan sonra ilk 10 gün içerisinde kasko yaptýrdýysanýz ve araç perte ayrýlýrsa kasko bayideki 0 araç bedelini ödemek zorunda.
Ýlk baþta 2. elleri üzerinden bir teklif yapar, "0 araç klozu'nu" söylediðiniz anda hiç itiraz etmeden bayiden fiyat alýp liste fiyatýna yakýn, bayi pazarlýk kapsamýnda bir fiyat teklif eder
Aracin ilk sahibi degilim ne yazik ki ancak saha 1 yasini doldurmamisti. 1 hafta sonra 1 yasini dolduracak. Aldigim gun kasko yaptirdim zaten, kasko olmasan marþa basmiyorum :) ilk sahiplik durumu kismini karsilamiyorum sadece
CüneytIþýkkent
21-12-2023, 11:14
Çok çok geçmiþ olsun allah beterinden korusun.. Farýn tanesine 48.437 yazýlýnca çok da þaþýrmamak lazým aslýnda listeye.. Umarým sonuç istediðiniz içinizi rahatlatacak þekilde olur.
huseyinturk
21-12-2023, 11:56
Çok geçmiþ olsun daha dün aracýmý doðuþtan teslim aldým, 219.000 liste çýkarmýþlardý araç yapýldý fatura 150 küsür çýktý. Servisler þiþirebildiði kadar þiþiriyor kasko sigorta firmalarý týrpanlýyor sonra rakamý.
Ayný þekilde bi arkadaþým 3008 le kaza yaptý 360 bin civarý bi hasar kaydý oldu serviste yapýldý serviste iyi toplanýyor gerçekten ben olsam serviste yaptýrýrdým az tramerli olup özensiz ve kötü derme çatma yapýlacaðýna serviste düzgün toplanmasýný yeðlerim
gokhan g.
21-12-2023, 19:58
Þöyle bir þey söz konusu olabiliyor mu? 450k masraf çýktýðý için al kardeþim þu 450 bini arabaný da al git ne yapýyorsan yap
Çok geçmiþ olsun daha dün aracýmý doðuþtan teslim aldým, 219.000 liste çýkarmýþlardý araç yapýldý fatura 150 küsür çýktý. Servisler þiþirebildiði kadar þiþiriyor kasko sigorta firmalarý týrpanlýyor sonra rakamý.
Abi aslýnda servis þiþiriyor diye bir þey yok, araç servise kazalý þekilde geldiðinde bir ön ekspertiz yapýlýr burada ustanýn deðiþmesi gerekli dediði her þey kalem kalem yazýlýyor liste çýkartýlýyor, her ihtimale karþý sökülmeden belli olmadýðý için gördüðü görmediði çoðu þeyi yazdýrýyor listeye. Daha sonra eksper gelip aracý görüyor ve servisin deðiþim yazdýðý parçayý onarým'a yollayýn dediði çok oluyor. Haliyle bu sefer hasar listesinde çýkan fiyat aþaðýya düþüyor. Mesela listeyi yapan kaporta ustasý davlumbaz kýrýk diye deðiþim yazýyor ama eksper gelip onarým yollayalým diyor. Yukarýda belirttiðim gibi mesela þaft önemli bi parça biz deðiþim istiyoruz hasar gördüðü için ama eksper onarýma yollayalým diyor maliyeti düþürmesi için. Þuan eskisi gibi hoop hemen deðiþim yapalým deðilde parça maliyetlerinden dolayý onarýma gitmeyi daha fazla yapýyolar
Tramere ilk keþif rakamý iþliyor ama sanýrým.
Mesela size 219k TL fiyat verdi servis, siz arabayý arkadaþýnýza çekip cebinizden yaptýrdýnýz fakat keþif yapýlýp dosya açýldýðý için tramere 219k TL yazýyorlar diye biliyorum
huseyinturk
22-12-2023, 15:48
Tramere ilk keþif rakamý iþliyor ama sanýrým.
Mesela size 219k TL fiyat verdi servis, siz arabayý arkadaþýnýza çekip cebinizden yaptýrdýnýz fakat keþif yapýlýp dosya açýldýðý için tramere 219k TL yazýyorlar diye biliyorum
Evet orasý öyle ortak tam kaskonun bitiþ günü aðaca vurmuþtu arabasýný stop kýrýlmýþtý kasko ret verdi geç baþvurduðu için ama tramerinde bedel gözüküyor, parça sorguda deðiþen parçalarda gözüküyor hatta.
huseyinturk
22-12-2023, 15:50
Abi aslýnda servis þiþiriyor diye bir þey yok, araç servise kazalý þekilde geldiðinde bir ön ekspertiz yapýlýr burada ustanýn deðiþmesi gerekli dediði her þey kalem kalem yazýlýyor liste çýkartýlýyor, her ihtimale karþý sökülmeden belli olmadýðý için gördüðü görmediði çoðu þeyi yazdýrýyor listeye. Daha sonra eksper gelip aracý görüyor ve servisin deðiþim yazdýðý parçayý onarým'a yollayýn dediði çok oluyor. Haliyle bu sefer hasar listesinde çýkan fiyat aþaðýya düþüyor. Mesela listeyi yapan kaporta ustasý davlumbaz kýrýk diye deðiþim yazýyor ama eksper gelip onarým yollayalým diyor. Yukarýda belirttiðim gibi mesela þaft önemli bi parça biz deðiþim istiyoruz hasar gördüðü için ama eksper onarýma yollayalým diyor maliyeti düþürmesi için. Þuan eskisi gibi hoop hemen deðiþim yapalým deðilde parça maliyetlerinden dolayý onarýma gitmeyi daha fazla yapýyolar
Servis þiþiriyor diye bir þey var kardeþim, kaput deðiþecek mesela kaput vida gevþetme 1400, kaput vida sök tak 1700, kaput vida sýkma 1400 gibi þeyler vardý ilk attýklarý liste de. Hatta aradým sitem edicektim sövecem sandýlar heralde hemen görüþmelerimiz kaydedilmektedir anonsu koydular araya.
Ama güvendiðin bildiðin usta yoksa her türlü servis mantýklý tertemiz sýfýr sorunla aldým arabamý sadece süreç sýkýntýý onaydan sonra 45 gün sürdü onarým doðuþ istese 5 günde yapardý o hasarý
Öncelikle geçmiþ olsun, bu paylaþtýðýnýz liste sanýrým servis tarafýndan yapýlan ön ekspertiz. Eðer þayet iþleme baþlandýðýnda bu liste daha da pahalanabilir azalabilir de çünkü eksper gelince bazý parçalara deðiþim yerine onarým veriyor geçen gün þaft deðiþmesi gerekli dedik onarýma yollayalým dedi oradan biliyorum bende :D Öncelikle sigorta þirketiniz aracý bu þekilde satýlýða çýkartýp iyi bir fiyat verirse perte çýkartabilir. Sizin dosyanýzýn durumundan o anlaþýlýyor þuan.
Eksper gelmis. On inceleme yapýldý. Edevlete 395 bin lira gibi birsey dustu simdi. Sanirim bu eksperin cikardigi fiyat.
Malesef disarids guvendigim usta yok. 50-100 icin disariya gitmeyede degmez bence. En azindan muhatap bulabilirim. Tramere ha 300 islemis ha 400 :)
Servis şişiriyor diye bir şey var kardeşim, kaput değişecek mesela kaput vida gevşetme 1400, kaput vida sök tak 1700, kaput vida sıkma 1400 gibi şeyler vardı ilk attıkları liste de. Hatta aradım sitem edicektim sövecem sandılar heralde hemen görüşmelerimiz kaydedilmektedir anonsu koydular araya.
Ama güvendiğin bildiğin usta yoksa her türlü servis mantıklı tertemiz sıfır sorunla aldım arabamı sadece süreç sıkıntıı onaydan sonra 45 gün sürdü onarım doğuş istese 5 günde yapardı o hasarı
Abi şöyle onları servis yazsa bile şuan eksper onaylamıyor. Şuan servis danışmanıyım, hasar danışmanıyla aynı masada oturuyorum oradan gördüğüm bildiğim bu. Atıyorum sen 20 bin işçilik istiyorsun eksper diyor ki bunun hakkı 10 bin sen 10 bin tllik yazıp fatura kes. Onarım süreçleri evet uzun önce dosya aç eksper gelsin baksın sonra sigorta onay versin vs uzayıp gidiyor iş iyice bir de bunun içine servis yoğunluğu girince daha da uzun bi süre oluyor.
Abi şöyle onları servis yazsa bile ÅŸuan eksper onaylamıyor. Åuan servis danışmanıyım, hasar danışmanıyla aynı masada oturuyorum oradan gördüğüm bildiÄŸim bu. Atıyorum sen 20 bin işçilik istiyorsun eksper diyor ki bunun hakkı 10 bin sen 10 bin tllik yazıp fatura kes. Onarım süreçleri evet uzun önce dosya aç eksper gelsin baksın sonra sigorta onay versin vs uzayıp gidiyor iÅŸ iyice bir de bunun içine servis yoÄŸunluÄŸu girince daha da uzun bi süre oluyor.
Abi onlarý servis yazsa bile Þuan eksper onaylamýyor. Þuan servis danýþmanýyým, hasar danýþmanýyla ayný masada oturuyorum oradan gördüðüm bildiðim bu. Atýyorum sen 20 bin iþçilik istiyorsun servis olarak eksper diyor ki bunun hakký 10 bin sen 10 bin tllik yazýp fatura kes. Onarým süreleri evet uzun önce dosya aç eksper gelsin baksýn sonra sigorta onay versin vs uzayýp gidiyor iyice bir de bunun içine servis yoðunluðu girince daha da uzun bi süre oluyor.
Eksper gelmis. On inceleme yapýldý. Edevlete 395 bin lira gibi birsey dustu simdi. Sanirim bu eksperin cikardigi fiyat.
Malesef disarids guvendigim usta yok. 50-100 icin disariya gitmeyede degmez bence. En azindan muhatap bulabilirim. Tramere ha 300 islemis ha 400 :)
Evet simdi arac onarýma baslanýldýktan sonra ekstra bir sey cýkmazsa iþçilik onarým vs içindeyse bu tutarýn sizin tramer tutarýnýz büyük ihtimalle bu olacak, haklýsýnýz evet dýþarýda olmasýndan ise serviste olmasý daha iyi her þey orjinal ve saçma sapan vida atýlýp tutturma gibi durumlar yok direk deðiþim oluyor çoðu parça. Ama sigorta þirketleri bu sýralar deðiþmesi gereken parçalara bile onarým verebiliyor maliyeti düþürmek için ben ona þaþýrýyorum.
Evet simdi arac onarýma baslanýldýktan sonra ekstra bir sey cýkmazsa iþçilik onarým vs içindeyse bu tutarýn sizin tramer tutarýnýz büyük ihtimalle bu olacak, haklýsýnýz evet dýþarýda olmasýndan ise serviste olmasý daha iyi her þey orjinal ve saçma sapan vida atýlýp tutturma gibi durumlar yok direk deðiþim oluyor çoðu parça. Ama sigorta þirketleri bu sýralar deðiþmesi gereken parçalara bile onarým verebiliyor maliyeti düþürmek için ben ona þaþýrýyorum.
Bunlara ve primleri her sene x1 x2 yapmalarýna raðmen de batmayý baþarabilenler var. Akýl alýr gibi deðil.
Bunlara ve primleri her sene x1 x2 yapmalarýna raðmen de batmayý baþarabilenler var. Akýl alýr gibi deðil.
Düzenleme yokmuþ her sene primlerim mütemadiyen artmasýyla alakalýydý yorumum. Min %100
altugkocer
23-12-2023, 10:30
Öncelikle geçmiþ olsun. Yetkili servisin verdiði fiyatlar direk parçalarýn liste fiyatý. Sigorta þirketleri bunlarý iskontolu almýyor mu zaten? Ben en son citroen marka aracýmla kaza yaptýðýmda sigorta þirketinin liste fiyatý üzerinden ortalama %35-40 hatta belki de daha fazla iskontosu vardý.
Öncelikle geçmiþ olsun. Yetkili servisin verdiði fiyatlar direk parçalarýn liste fiyatý. Sigorta þirketleri bunlarý iskontolu almýyor mu zaten? Ben en son citroen marka aracýmla kaza yaptýðýmda sigorta þirketinin liste fiyatý üzerinden ortalama %35-40 hatta belki de daha fazla iskontosu vardý.
Abi söylediðin iskonto rakamlarý mümkün olamaz, þuan anlaþmalý sigortalý olduðumuz þirketlerle en fazla %15 parça %15 iþçilik iskontosu uygulanýyor en son fatura olurken. Bahsettiðin 40'lar imkansýz
Rakamlara iskonto yapmýyorlar pek. Daha ziyade Ön raporda sallýyorum davlumbaz deðiþecek yazýyor ancak tamir sýrasýnda saðlam olduðu görülüyor .Uzun lafýn kýsasý 100 kalem yazýyorlar, iþlem sýrasýnda 70-80 e düþüyor. Bu arada Kaskonuz varsa ikame araç alacaksýnýz, süre dolunca tamir süresi 21 günden uzun olursa servis ikame araç veriyor (Net bilgiyi sigortacýnýzdan alýrsýnýz )Bizim golf kaza yaptýðýnda 15 gün kiralýk araç vardý. Sonrasýnda parça temin edilemedi (Koltuk süngeri )15. günden sonra Doðuþtan ikame verdiler . Araçsýz kalmamýþ oldum.
huseyinturk
23-12-2023, 12:21
Rakamlara iskonto yapmýyorlar pek. Daha ziyade Ön raporda sallýyorum davlumbaz deðiþecek yazýyor ancak tamir sýrasýnda saðlam olduðu görülüyor .Uzun lafýn kýsasý 100 kalem yazýyorlar, iþlem sýrasýnda 70-80 e düþüyor. Bu arada Kaskonuz varsa ikame araç alacaksýnýz, süre dolunca tamir süresi 21 günden uzun olursa servis ikame araç veriyor (Net bilgiyi sigortacýnýzdan alýrsýnýz )Bizim golf kaza yaptýðýnda 15 gün kiralýk araç vardý. Sonrasýnda parça temin edilemedi (Koltuk süngeri )15. günden sonra Doðuþtan ikame verdiler . Araçsýz kalmamýþ oldum.
Þu bilgiyi 1 ay önce öðrenseydim keþke, 1 aydýr araçsýz kaldýk boþuna
altugkocer
23-12-2023, 12:21
Abi söylediðin iskonto rakamlarý mümkün olamaz, þuan anlaþmalý sigortalý olduðumuz þirketlerle en fazla %15 parça %15 iþçilik iskontosu uygulanýyor en son fatura olurken. Bahsettiðin 40'lar imkansýz
Ben yedek parçacý olarak kendi arabamýn parçalarýný tedarik ettim, toplam iskontom liste fiyatý üzerinden %29'du. Üstelik ben sigorta þirketini beklemeden kendim çektim parçalarý. Bu arada sigorta þirketiyle konuþtuðumda onlarýn iskontosu %30küsürlerdeydi.
Ortalama 2-3 ay oldu. Bu süreçte oranlar deðiþti mi bilmiyorum tabi
altugkocer
23-12-2023, 12:24
Ben yedek parçacý olarak kendi arabamýn parçalarýný tedarik ettim, toplam iskontom liste fiyatý üzerinden %29'du. Üstelik ben sigorta þirketini beklemeden kendim çektim parçalarý. Bu arada sigorta þirketiyle konuþtuðumda onlarýn iskontosu %30küsürlerdeydi.
Ortalama 2-3 ay oldu. Bu süreçte oranlar deðiþti mi bilmiyorum tabi
Edit:
Rakamlar karýþmýþ, benim iskontom %19, sigorta þirketinin %29 muþ. Aklýmda yanlýþ kalmýþ
Burak Mehmet
23-12-2023, 13:46
hyundai erada %70 tedarik iskontosu gördüm... tamponun tamir ücretinden ucuza geliyordu.
Servis Anlaþma iskontosuyla parça Tedarik iskontosu bambaþka oluyor..
hyundai erada %70 tedarik iskontosu gördüm... tamponun tamir ücretinden ucuza geliyordu.
Servis Anlaþma iskontosuyla parça Tedarik iskontosu bambaþka oluyor..
Benim bahsettiðim hasarlý aracýn faturasý kesilirken anlaþmalý sigorta þirketi için faturada uygulanacak olan iskonto tutarý. Zaten servis kendine mal aldýðý zaman iskontolarý her firmanýn farklý
Pert karari cikti fakat ilanlardaki kazali araclarin fiyatina denk bir fiyat teklif ettiler. Bunu kabul etmezseniz onarima gideriz tarzinda da bir emrivaki yapmaya calisiyorlar. Ýtiraz ettik ama bunun baska bir usulü vs varmidir. Telefonla ulasamiyoruz kendilerine. Yada s*mp*o dan bir tanidik falan bulabilir miyiz is cozecek :)
AhmetKadir
12-01-2024, 08:56
kazalý arac parasý vereceklerse kazalý aracýnýz olsun, deger kaybý ödemesini de aldýgýnýzda daha karlý cýkmýs olursunuz.
pert kararý da cýktýktan sonra nasýl tekrardan onarýma doneceklermýs, pazarlýk usulu fýyat kýrmaya calýsýyor sanký. aradýklarýnda aracýnýza emsal ýlanlardan yuzde 5 10 dan asagýya dusmemeye calýsýn bence.
acentenýz hýc mý yardýmcý olmuyor sýze
Sigorta sirketi ile konuþarak perte cýkarabilirsiniz ancak her iki durumda da zarariniz olacaktýr. Þayet sunucuz yoksa drger kaybi ole telafi edilmeye calisilir.
Þirketle konuþ perte çikart. Sonra kendi aracini satin al. Dýsarda yaptirt sonra sat. Ancak boyle yirtilir bu isten
Sunu unutma boyle bi durumda pert le cikaracaklarsan kasko sanna dusuk degerdwn odemme yapacaktir. Aksi takdirde perte cikarmaz
Pert karari cikti fakat ilanlardaki kazali araclarin fiyatina denk bir fiyat teklif ettiler. Bunu kabul etmezseniz onarima gideriz tarzinda da bir emrivaki yapmaya calisiyorlar. Ýtiraz ettik ama bunun baska bir usulü vs varmidir. Telefonla ulasamiyoruz kendilerine. Yada s*mp*o dan bir tanidik falan bulabilir miyiz is cozecek :)
Pazarlýk edebilirsin bir miktar daha onun dýþýnda koz adamlarin elinde . Bi tipp durjmlarda 3 e 5 bakmayacaksýn artik . Aracýný ucuza tekrar alip tamir ettirip satabilirsin cikma parca vs kullanarak . Ben olsam oyle yaparim yada parayi alýp ugrasmam der sineyecekerim .
Yýllar önce benim araca arkadan çarptýlar hasar bedelini kabul ettim ama aracý yaptýrmadým para hesabýma yattý ve aracý yaptýrmadan sattým. Þimdi kabul etseniz teklifini ve aracý sanayide kendiniz yaptýrsanýz hem kalan parada cebinizde kalýr. Eðer prosedüre uyuyorsa tabi þu an ne durumda bilmediðim için belki dedim. geçmiþ olsun
Ödemeyi direk size yaparlarsa bu da bi secenek. Hemde mantýklý bi seçenek
Dýþarda kendiniz çýkma parlar ile 180 bine falan toplatirsýnýz .
Dýþarda kendiniz çýkma parlar ile 180 bine falan toplatirsýnýz .
Geri kalanda deðer kaybý olur. Ýþ biter
onursumer
12-01-2024, 13:45
gerçekten kabul edilmedimi onarýma gidiyorlar daha once þahit oldum :) çok fazla zorlamadan en az zararla kurtarmak lazým zaten deðer kaybý da alýrsýn karþý taraftan baþvurup