Orijinalini görmek için tıklayınız : Oculus (Meta) Quest 2 128 GB VR
Aranel Ciryatan
24-12-2023, 20:07
Arkadaşlar selam, Ürünü Temmuz'da aldım ve sadece yarış simülasyonu için kullandım. Elcikleri sadece oyunun menüsünü açarken kullanıldı. Yüze değen kumaş bölümü hiç kullanılmadı. Üzerine lastik koruma takarak kullandığım için kumaş bölümleri ilk günkü gibi duruyor.
Fiyat Gruba özel 8500 TL
https://i.hizliresim.com/hh3ox7l.jpg
https://i.hizliresim.com/6aa9vwd.jpg
https://i.hizliresim.com/2ty58xf.jpg
Aranel Ciryatan
25-12-2023, 09:18
Q3 için mi hoca :)
Aynen grafikler daha iyiymiş. Yarış simülasyonu için grafik ne kadar iyi olursa o kadar iyi benim için :D
Aynen grafikler daha iyiymiş. Yarış simülasyonu için grafik ne kadar iyi olursa o kadar iyi benim için :D
Evet işlemcisi falan daha güçlü diye kendi platformundaki oyunlarda grafiksel baya gelişmeler var. PC tarafında işe yarıyor mu bu anlamda bilemiyorum.
Çözünürlük anlamında daha iyi deniliyor, onu çok aşırı fark etmedim ancak özellikle Q2'de uyuz olduğum şey, lensin merkez ve etrafındaki ufak bölümünün net olması, geri kalan bölümlerinin daha bulanık görünmesi ve bunun için kafayı çevirmek gerekmesi idi, bu anlamda çok daha iyi.
Yalnız atıyorum mevcut oyunlarda Q2-3 farkını veya grafik ayarlamalarını nasıl yapacağız onu anlamadım, oyundan oyunda değişecek galiba. Örneğin reklamlarında Walking Dead'i gösteriyordu grafiksel değişimleri, belli ki grafik ayarı falan var. Peki olmazsa ne yapacağız? Oyunları PS5-PS4 gibi eski versiyonla mı oynayacağız, herhalde şimdilik öyle...
Aranel Ciryatan
25-12-2023, 15:34
Bende Q2'den önce Samsung Odyssey+ vardı. Açıkçası PC kullanımında yarış simlerinde o daha iyiydi. Çünkü Odyssey direkt ekran kartından HDMI ile görüntü alıyordu. Yavaş oyunlar için sorun olmasa da yarış oyunlarında Q2'nin USB üzerinden veriyi işleyip, aktarıp gözlükte tekrar işleyip, lenslere yansıtması bende hoşuma gitmeyen bir görüntü yaşattı. Fakat örnek FS2020 gibi daha ağır çevresel hareket olan oyunlarda daha başarılı idi. Q3 benim için tamamen merak şuan ve kaşıntı tutması ��
Bende Q2'den önce Samsung Odyssey+ vardı. Açıkçası PC kullanımında yarış simlerinde o daha iyiydi. Çünkü Odyssey direkt ekran kartından HDMI ile görüntü alıyordu. Yavaş oyunlar için sorun olmasa da yarış oyunlarında Q2'nin USB üzerinden veriyi işleyip, aktarıp gözlükte tekrar işleyip, lenslere yansıtması bende hoşuma gitmeyen bir görüntü yaşattı. Fakat örnek FS2020 gibi daha ağır çevresel hareket olan oyunlarda daha başarılı idi. Q3 benim için tamamen merak şuan ve kaşıntı tutması ��
Ben de aynı kaşıntı ile Q2-Q3 değişimi yaptım, ilk birkaç oyunda denedim sevdim ama şimdi vakit bulamıyorum :)
Neyse konuyu yeterince baltaladım, hayırlı satışlar :D
Alet kesinlikle f/p ürünü, VR gözlük deneyimlemek isteyenler mutlaka bakmalı :)
Bugün konuşuldu bu konu şirkette, bi alevlendim :)
Hangi oyunları oynuyoruz bununla?
Bilgisayara bağlanmak mı gerekiyor, yani bilgisayarın bulunduğu odada mı hoplayıp zıplayacağız?
Aranel Ciryatan
25-12-2023, 18:58
Bugün konuşuldu bu konu şirkette, bi alevlendim :)
Hangi oyunları oynuyoruz bununla?
Bilgisayara bağlanmak mı gerekiyor, yani bilgisayarın bulunduğu odada mı hoplayıp zıplayacağız?
Bilgisayara bağlamaya gerek yok kendi mağazasında oyunlar var onlar oynanabiliyor. Ayrıca bilgisayara da tabii ki bağlanabiliyor. Evde 5 GHz modem ya da router varsa eğer araba yarışı dışındaki oyunlar sorunsuz olarak kablosuz oynanıyor bilgisayar üzerinden. Yani ben salonun ortasında oturduğum yerde kablosuz olarak FS2020'de İstanbul > Bodrum uçuşu falan yaptım gayet eğlenceli.
Kendi içindeki oyunlarda gayet fazla her türden oyun var. Kendi mağazası biraz pahalı ama cihaz android olduğu için APK yükleme programları ile oyunlar ilaçlı olarak kurulabiliyor.
Biraz araştırayım bakayım, ne oyun var ne yapar ne ederim diye
Biraz araştırayım bakayım, ne oyun var ne yapar ne ederim diye
Aranel yazmış zaten, Steam vs sahip olduğun oyunların bazılarının VR desteği halihazırda var. Örneğin yarış oyunlarının çoğunluğunda...
ETS-ATS ile de baya keyifli mesela.
Bunun yanında, bazı oyunlarda da VR modları oluyor, örn GTA5'i hem direksiyon hem VR ile oynamıştım bir ara. Veya Half Life 2, Episode 1, 2'ye falan da VR mod yaptılar.
Tabi PC için biraz güçlü ekran kartı isteyecek. Güçlü derken RTX 2060 ve sonrası oluyor galiba.
Kendi oyunları genel itibariyle fena değil. Bazıları çok keyifli ancak çok fazla grafik beklememek gerekiyor. Önemli olan ve asıl olay zaten "içinde olma" hissiyatı.
Örneğin simülatör işlerini çok severdim, çok büyük ekran, koltuk, direksiyon vites seti vs... Hatta işte yapıyorlar ya 3 ekran, kamyon kokpiti bilmemne, iyice gerçekçi oluyor falan filan...
Gözlüğü bi takıyosun.... Anaaa lan zaten içindeyim :D Hem de o 360 derece hissiyatı ile...
ETS-ATS'yi denemek için ilk açtığımda, kabinin içinde karşımda direksiyonu görünce elimle o görüntüyü tutmaya çalıştım gayri ihtiyari, öyle anlatabilirim :)
Aranel Ciryatan
26-12-2023, 08:54
Aranel yazmış zaten, Steam vs sahip olduğun oyunların bazılarının VR desteği halihazırda var. Örneğin yarış oyunlarının çoğunluğunda...
Bunun yanında, bazı oyunlarda da VR modları oluyor, örn GTA5'i hem direksiyon hem VR ile oynamıştım bir ara. Veya Half Life 2, Episode 1, 2'ye falan da VR mod yaptılar.
Tabi PC için biraz güçlü ekran kartı isteyecek. Güçlü derken RTX 2060 ve sonrası oluyor galiba.
Kendi oyunları genel itibariyle fena değil. Bazıları çok keyifli ancak çok fazla grafik beklememek gerekiyor. Önemli olan ve asıl olay zaten "içinde olma" hissiyatı.
Örneğin simülatör işlerini çok severdim, çok büyük ekran, koltuk, direksiyon vites seti vs... Hatta işte yapıyorlar ya 3 ekran, kamyon kokpiti bilmemne, iyice gerçekçi oluyor falan filan...
Gözlüğü bi takıyosun.... Anaaa lan zaten içindeyim :D Hem de o 360 derece hissiyatı ile...
ETS-ATS'yi denemek için ilk açtığımda, kabinin içinde karşımda direksiyonu görünce elimle o görüntüyü tutmaya çalıştım gayri ihtiyari, öyle anlatabilirim :)
Normalde bende evde direksiyon seti olduğundan yarışlarda çok sorun yaşamadım ama FS2020'de uçağın o ön konsolunu tutasım geliyor hep :D
FS2020 Video (https://www.facebook.com/634233048/videos/1009839790256561/)
Evdeki bilgisayar güçlü epey. i7, 32GB memory, 4080 ekran kartı
kaldıramayacağı oyun yoktur sanırım. similatör falan çok sakin geliyor ama denemek lazım
kaldıramayacağı oyun yoktur sanırım. similatör falan çok sakin geliyor ama denemek lazım
Tamam o zaman sıkıntı yok :)
Ha bir de Bostancı'da Gladsos'ta falan gözlüğü bi dene istersen, kimisi VR'dan çok huylanıyor, mide bulantısı baş ağrısı vs...
Ya da Aranel'den al direkt, ha ya onunla da denenir :P :D
Aranel Ciryatan
26-12-2023, 09:11
Tamam o zaman sıkıntı yok :)
Ha bir de Bostancı'da Gladsos'ta falan gözlüğü bi dene istersen, kimisi VR'dan çok huylanıyor, mide bulantısı baş ağrısı vs...
Ya da Aranel'den al direkt, ha ya onunla da denenir :P :D
Mide bulantısı araba ve uçakta oluyor bir çok insanda. Ben alıştım artık Nord'da kopuk uçurtma gibi gidiyorum :D
Mide bulantısı araba ve uçakta oluyor bir çok insanda. Ben alıştım artık Nord'da kopuk uçurtma gibi gidiyorum :D
Hanım bi deneyeyim dedi, aaaeeeyyyy diye geri çıkardı anında mesela :D
Ben de ilk taktığımda oturuyordum, kafayı bi süre ikna etmeye çalıştım, oturuyorsun, evdesin vs diye... Bi de ilk izlediğim şey roller coaster ve stonehenge üzerinde şu pervaneli paraşütlü zımbırtı ile gerçekleştirilen uçuş idi :)
Bir de Half Life Alyx oynarken ışınlanarak bir yerden bir yere gitme işine uyuz olmuştum, niye böyle ki, klasik FPS oyunu gibi yürüme olsun dedim, ayarı değiştirdim, ayakta dururken adım atmaya çalıştım, sonra ayaklarımı yerinde tutacağım diye kasmışım, oyuna ara verdiğimde 10 km yürümüşüm gibi sızlıyordu kaslar :D
Kuzene Climb oynatırken eleman aşağı düşünce ayakta dizleri çözüldü yere oturdu :D Komedi işler oluyor...
Ben de ilk taktığımda oturuyordum, kafayı bi süre ikna etmeye çalıştım, oturuyorsun, evdesin vs diye... Bi de ilk izlediğim şey roller coaster ve stonehenge üzerinde şu pervaneli paraşütlü zımbırtı ile gerçekleştirilen uçuş idi :)
Bir de Half Life Alyx oynarken ışınlanarak bir yerden bir yere gitme işine uyuz olmuştum, niye böyle ki, klasik FPS oyunu gibi yürüme olsun dedim, ayarı değiştirdim, ayakta dururken adım atmaya çalıştım, sonra ayaklarımı yerinde tutacağım diye kasmışım, oyuna ara verdiğimde 10 km yürümüşüm gibi sızlıyordu kaslar :D
Kuzene Climb oynatırken eleman aşağı düşünce ayakta dizleri çözüldü yere oturdu :D Komedi işler oluyor...
Çocuklar için ( 4-5 yaş ) içerik var mı? Oyun ya da video
Bir de şöyle hareketli en iyi oyun hangisi? Half Life mı?
Çocuklar için ( 4-5 yaş ) içerik var mı? Oyun ya da video
Bir de şöyle hareketli en iyi oyun hangisi? Half Life mı?
Yok hocam çocuklara +12-13 falan diyorlar. Ben bizimkine bi ara çok ısrar etti, biraz gösterdim ama pek tavsiye edilmiyor galiba.
Ya da oyunların yaşları mı o acaba diyorum ama bilemedim.
Valla HL seviyorsan Alyx VR ile efsane.
GTA seviyorsan o da modla enfes olmuştu ama sonra sapıttı, modlara izin vermedi Rockstar falan.
FPS tip oyunlar genelde iyi tabi.
Mesela seviyorsan Skyrim:VR var. Fallout VR vs..
Yarış oyunları zaten ayrı olay, aracın "içinde olma" hissiyatı bambaşka. Ha bu arada yarış oyunlarında gerçek 3 boyutlu görme durumu da olduğu için, virajda mesafe, sağa sola bakabilme, viraj içi ve dışına bakabilme gibi işler olduğundan çok daha iyi konsantre olma ve doğru hamleler yapmayı da sağlıyor diyorlardı.
Kendi oyunlarında da vardı bir şeyler, Star Wars Episode 1-2-3 güzeldi, oyunları incelemen lazım aslında kafana göre :)
Onu da "farklı yükleme" yöntemleri ile yapıyorsun, alırsan "ilaçlı" yükleme konusunda da yardımcı oluruz :D
Aranel Ciryatan
26-12-2023, 15:40
Bir arkadaşım kendi evinde avize indirdi aşağıya tenis oynucam diye :D Dikkatli olmak gerekiyor özellikle kablo bağımsız cihaz içi oyunlarda.
Abi sen onu bana sat daha iyisini al, monitörüm de senden yap bi abilik :D
Yok hocam çocuklara +12-13 falan diyorlar. Ben bizimkine bi ara çok ısrar etti, biraz gösterdim ama pek tavsiye edilmiyor galiba.
GTA seviyorsan o da modla enfes olmuştu ama sonra sapıttı, modlara izin vermedi Rockstar falan.
Yarış oyunları zaten ayrı olay, aracın "içinde olma" hissiyatı bambaşka. Ha bu arada yarış oyunlarında gerçek 3 boyutlu görme durumu da olduğu için, virajda mesafe, sağa sola bakabilme, viraj içi ve dışına bakabilme gibi işler olduğundan çok daha iyi konsantre olma ve doğru hamleler yapmayı da sağlıyor diyorlardı.
Kendi oyunlarında da vardı bir şeyler, Star Wars Episode 1-2-3 güzeldi, oyunları incelemen lazım aslında kafana göre :)
Onu da "farklı yükleme" yöntemleri ile yapıyorsun, alırsan "ilaçlı" yükleme konusunda da yardımcı oluruz :D
o zaman kız yokken oynamak lazım illaki merak edecek, oyunlara bakayım o zaman aldığımda
ilaç atınca içine, sonra orjinale dönülebiliyor değil mi?
ben sevmem pek ilaç milaç, orjinalciyim :D
Bir arkadaşım kendi evinde avize indirdi aşağıya tenis oynucam diye :D Dikkatli olmak gerekiyor özellikle kablo bağımsız cihaz içi oyunlarda.
ondan korkuyorum. pc'nin durduğu benim oda biraz sıkıntılı.
arkamda bir sürü lego.. ucs millenium falcondan ucs at at'ye, arabalara, lego sokağına
yanımda sideshow heykellerinin durduğu dolap her biri 70-80 cm
mayın tarlası gibi :D
Abi sen onu bana sat daha iyisini al, monitörüm de senden yap bi abilik :D
hahaha daha iyi napıcam, ekran kartı değişir 4090 olur en fazla :P
satmam şimdilik dursun, yeni sayılır zaten daha
Aranel Ciryatan
26-12-2023, 18:08
Cihazın yazılımına bir müdahale yapılmıyor zaten. Bir program ile oyunlar ilaçlı yükleniyor. Android APK mantığı. Oyunun orijinalini almak istersen silip orijinal almak yeterli. Programın görselini WP'den attım.
Etrafa çarpmamak için sanal duvar var uyarı çıkıyor odayı doğru çizersen. Ama avize falan riskli :D etrafı çiziyorsun ama tavanı çizemiyorsun :D
Aranel Ciryatan
30-12-2023, 13:02
Q3'ü aldım. Bariz bir görüntü farkı var oyunlarda. Özellikle bilgisayar kullanımı baya iyileştirilmiş. FS2020 denedim akşam WiFi ile sonrasında da kablo ile normal simülasyon denedim baya görüntü akışı iyileşmiş durumda.
Q3'ü aldım. Bariz bir görüntü farkı var oyunlarda. Özellikle bilgisayar kullanımı baya iyileştirilmiş. FS2020 denedim akşam WiFi ile sonrasında da kablo ile normal simülasyon denedim baya görüntü akışı iyileşmiş durumda.
Hayırlı olsun, ben de :D Ama çok fazla vakit geçirme fırsatı bulamadım hala.
Bu arada UE Injector diye bir program çıkmış, beta ama olsun. Unreal Engine oyunlarına VR şekilde girmeyi sağlıyor. Onu da indirdim ama deneyemedim, baya tavsiye ediliyor, Vorpx'e göre falan çok daha efsane çalıştığı belirtilmiş.
sadece bilgisayar ile baglanan alet var mi?
ben tek basina kullanmam heralde. Steam, game pass oyunlarini filan oynamak istiyorum destekliyorsa
sadece bilgisayar ile baglanan alet var mi?
ben tek basina kullanmam heralde. Steam, game pass oyunlarini filan oynamak istiyorum destekliyorsa
bende Var
Oculus Meta Quest 2 Ranthor edition
15.000'e vereyim
mk farz koşuyorlar sanki mağazadan oyun almanı. alma, sadece bilgisayara bağla steam'leri oyna
onu demek istemedim, icinde hafiza filan olmasina gerek yok. Direk pc den alsin oyunlari. Onun yerine cozunurlugu iyi olsun
Aranel Ciryatan
03-01-2024, 16:31
onu demek istemedim, icinde hafiza filan olmasina gerek yok. Direk pc den alsin oyunlari. Onun yerine cozunurlugu iyi olsun
Var ama Oculus ile aynı ayarlarda aslında kalite olarak. Bu nedenle ikisini aynı anda sağlayan model tercih etmek daha doğru olacaktır. Meta satın aldıktan sonra fiyatları biraz aşağıda tuttu. Bu kadar özelliği olan bir cihazın bu fiyatlarda olması tamamen Meta'nın satış stratejisi. Yoksa HTC ve HP modelleri de var.
tamam hafızasını kullanmadan satim benimkini
20.000 :D
Aranel Ciryatan ben sana çok daha farklı bir şey soracağım. Biz bu aleti işyerinde isg eğitimi için kullanıcaz. Ama bilgisayara bağlayamadık.
Bunun bir ekstrası mı var ? Çocuklar uğraşıyor kaç gündür bir türlü çözemedik. Şunu bunu yapın diyeceğin bir şey varsa memnuniyetle deneriz.
Aranel Ciryatan
24-01-2024, 19:17
Aranel Ciryatan ben sana çok daha farklı bir şey soracağım. Biz bu aleti işyerinde isg eğitimi için kullanıcaz. Ama bilgisayara bağlayamadık.
Bunun bir ekstrası mı var ? Çocuklar uğraşıyor kaç gündür bir türlü çözemedik. Şunu bunu yapın diyeceğin bir şey varsa memnuniyetle deneriz.
Kablo ile mi bağlıyorsunuz yoksa WiFi ile mi? Ona göre yönlendireyim :)
Kablo ile mi bağlıyorsunuz yoksa WiFi ile mi? Ona göre yönlendireyim :)
Selam, wifi ile bağladılar ama bu sefer görüntü takılarak geliyor ekrana, ciddi donmalar var.
Aranel Ciryatan
25-01-2024, 08:51
WiFi 5 GHz değilse ortamda çok normal mutlaka 5 GHz ve mümkünse AC1200 üzeri olmalı WiFi yoksa atlayarak gelir. USB ile bağlamak için özel data aktarım kablosu var ondan alınması lazım. Sadece Gözlük içinden Airlink kapatıp direkt Quest link baklantısı yapılmalı. Fakat kaliteli kablo şart.
kelalper
25-01-2024, 09:47
bi ben kullanamıyorum heralde bu tip cihazları. Yarış simülasyonu oynarken de 3lü ekran midemi bulandırıyor. Bu tip cihazları taktığım anda 30.sn kafamdan atıyorum bütün denge vs bozuluyor.
Aranel Ciryatan
25-01-2024, 10:35
bi ben kullanamıyorum heralde bu tip cihazları. Yarış simülasyonu oynarken de 3lü ekran midemi bulandırıyor. Bu tip cihazları taktığım anda 30.sn kafamdan atıyorum bütün denge vs bozuluyor.
3'lü ekranda benimde midem bulanıyor çünkü yanlarda çok akan bir görüntü oluyor ve rahatsız ediyor. Bana gerçekçi gelmiyor. VR'da sorun yaşamıyorum. Araba ve uçakta. Sadece yürümeli bir oyun vardı onda da ben sabit duruyorum ama joystick'den karakteri yürüttüğüm için onda başım dönüyor baya bi. Onun dışında F-16 ile Erciyes dağının ucundan ters dalış yaptım onda bile başım dönmedi :D
WiFi 5 GHz değilse ortamda çok normal mutlaka 5 GHz ve mümkünse AC1200 üzeri olmalı WiFi yoksa atlayarak gelir. USB ile bağlamak için özel data aktarım kablosu var ondan alınması lazım. Sadece Gözlük içinden Airlink kapatıp direkt Quest link baklantısı yapılmalı. Fakat kaliteli kablo şart.
Şirkette yapıyoruz bu işi, 5 GHz olarak kuruluymuş. Kablo önerisini de ilettim. Teşekkür ederim.