Orijinalini görmek için tıklayınız : 2024 Maaş zammı beklentiniz
En son 2022 yapılmış bunu da ben açayım bari
Birkan61
04-01-2024, 15:17
Nisan sonu zam alıyorum her yıl ( devletin yaptığı gibi ara zam dönemleri hariç )
%70 beklentim
%49,25 ilk 6 ay için; evet devlet memuruyum...
Bizim kurumda beklentimiz 6 aylık 30-35 yönünde. Son 4 dönemdir 50 alıyorduk.
CüneytIşıkkent
04-01-2024, 15:52
Luxury Bir Otel de Satış Müdürü olarak çalışıyorum %40 beklentimiz var.
Oran olarak %52 ama önceki rakam düşük kaldığı için yine düşük yine düşük :)
2023 içinde toplam zam oranı 3 parti halinde %75 gibi oldu. 2024te de 15-40-15 falan olur diye düşünüyorum.
Hala bunlardan umudu olanlara şaşmaktan yoruldum. Tüik ile Enag arasında 2 kat fark varsa konuşacak bir şey yok.
%40 civarı gelir tahminimce.
2008-2009 yılında Kanada'dan temelli dönüş yaptığımda aynı şirket aynı pozisyonda üstelik daha az satışlarla 17 maaş ile Sıfır 2009 Scirrocco alabiliyordum bugün aynı aracı 2milyon tl desek (sadece tahmin ama sanırım o civar olurdu) tam 37 maaş ile anca alıyorum.
2017 yılında aldığım ve halen yaşamakta olduğum evi 55 maaş ile alabiliyormuşum bugün aynı eve 100 maaş ödemem lazım.
Aranel Ciryatan
04-01-2024, 16:51
Yan haklara yemek, internet desteği vs gibi %53 aldık. Maaş için de %53 beklentim var. Genelde maaş ile orantılı yapıyorlar.
aykutsafakyaman
04-01-2024, 21:46
Bazı şeylerde karamsar bir insanım. İsterseniz dikkate de almayabilirsiniz söylediğimi.
%100 dahi alsam piyasa şartlarına yanaşamıyorum. Günden güne köye yerleşip çay kesmeye başlamaya daha çok yaklaşıyorum.
%50 bütçeledim. Kıdemli personel için ekstra artışlar talep ettim. Tabi son söz yönetim kurulunda.
2023 başında %40 temmuz sonunda %37 onaylatmıştım.
AliGizda
05-01-2024, 07:49
Bazı şeylerde karamsar bir insanım. İsterseniz dikkate de almayabilirsiniz söylediğimi.
%100 dahi alsam piyasa şartlarına yanaşamıyorum. Günden güne köye yerleşip çay kesmeye başlamaya daha çok yaklaşıyorum.
Biço onunda bi değeri kalmadi, millet yariya çay biçerken şimdi 3' te 2' sini istiyor. Gübre falan acayip pahalandı.
Beklentim %100, gelecek olan max %50.
Nasılsa zam sadece ilk 1 ay mutlu ediyor, sağ olsun enflasyon sayesinde her saniye eridiği için net maaş almamıza rağmen brüt maaş tadı veren ülkemize de teşekkürler.
herşeyin on kat arttıgı bi durumda bizlerde onkat artış almışsak eyer tamam ,ama ne yazıkki gerçekler böle degil
Milletvekili maaşı 141.900 oldu :)
serkanOC
05-01-2024, 10:11
Milletvekili maaşı 141.900 oldu :)
Keşke sadece bunla geçiniyo olsalar..
12 yıldır yerel zincir bir otel grubunun Ceo suyum.. zamları ben yapar YK a iletirim onlarda genelde sadece onaylar.
son 2-3 senedir her şey çok değişken ne yapsan doğru da olmuyor içine de sinmiyor.
asgari alan yok zaten ekim gibi de motivasyon için ara %15 zam yapmıştım şimdi ara zam öncesi üzerine %50 yapıcam.. performansı yüksek olanları yukarı düzelticem.
aykutsafakyaman
05-01-2024, 10:21
Biço onunda bi değeri kalmadi, millet yariya çay biçerken şimdi 3' te 2' sini istiyor. Gübre falan acayip pahalandı.
Beklentim %100, gelecek olan max %50.
Nasılsa zam sadece ilk 1 ay mutlu ediyor, sağ olsun enflasyon sayesinde her saniye eridiği için net maaş almamıza rağmen brüt maaş tadı veren ülkemize de teşekkürler.
Benimki latife zaten, kör olur badem gözlü olur. Gidip bişeyler yapmaya niyetlensem, mala mı çökmeye geldi diyecekler karadeniz insanı hep tuhaf :)
Bizde de benzer durum var 3'te 2'sini istiyolar. İstemeyenlere verdik yarıya.
Şuanki şartlarımdan daha mutlu olacağım kesin ama bak. Kirası, trafiği ıvırı zıvırı herşeyden sömürülüyorum gibi geliyor. Caps'lerdeki gibi bi hayat.
Benimki latife zaten, kör olur badem gözlü olur. Gidip bişeyler yapmaya niyetlensem, mala mı çökmeye geldi diyecekler karadeniz insanı hep tuhaf :)
Bizde de benzer durum var 3'te 2'sini istiyolar. İstemeyenlere verdik yarıya.
Şuanki şartlarımdan daha mutlu olacağım kesin ama bak. Kirası, trafiği ıvırı zıvırı herşeyden sömürülüyorum gibi geliyor. Caps'lerdeki gibi bi hayat.
Rotasyon iste buralara, senlik mekanlar. Rahat etme imkanın yüksek. Garaj da açarız hafta sonu bakım falan derken ekstraya çıkarız :)
Oranlar muallak kafadaki ile fiili uymayacak kesin. %49 altı olur diye düşünüyorum.
Üstü olursa da güzel olur. Netice de 2 ay sonra yine fakirleşeceğiz.
Satın alma gücünü artırmayan hiçbir artış zam değildir, sadece daha az isyan et diye verilen sus payıdır.
Tek kişiyim kendime çalışıyorum. Ben müşterilere %60 yansıtmayı denersem küfür yer miyim diye düşünüyorum.
Ben de aynı fikirdeyim de benim gideceğim köyüm de yok köyüm Mecidiyeköy
Kamu işçisiyim. Sadece %32 enflasyon farkı
aykutsafakyaman
05-01-2024, 19:31
Rotasyon iste buralara, senlik mekanlar. Rahat etme imkanın yüksek. Garaj da açarız hafta sonu bakım falan derken ekstraya çıkarız :)
Oranlar muallak kafadaki ile fiili uymayacak kesin. %49 altı olur diye düşünüyorum.
Üstü olursa da güzel olur. Netice de 2 ay sonra yine fakirleşeceğiz.
Satın alma gücünü artırmayan hiçbir artış zam değildir, sadece daha az isyan et diye verilen sus payıdır.
Abi daha önce de konuştuk. Durumları biliyosun, ayarlayabilirsem gram düşünmem. Yoksa garajında 7/24 çay demleyen, kazım koyuncu eşliğinde parmaklarını kesen birini görürsün bol bol :)
Ben de aynı fikirdeyim de benim gideceğim köyüm de yok köyüm Mecidiyeköy
Allah sana da kolaylık versin.
turboman
07-01-2024, 09:38
Ben şu an serbest çalışıyorum 1 yıldır, sağolsunlar içimizde çalışma isteği bırakmadılar, normalde şu an yurtdışında olmam gerekliydi ama işler yolunda gitmedi falan filan. Aslında iş zam beklentisinden çıktı kendimde dahil herkeste bir bitkinlik vazgeçmişlik görüyorum çevremde, allah herkese sabır versin...
SerkanYazgan.
08-01-2024, 07:31
Rakamları önemi kalmadı ki, isterse %100 versinler 2 ay sonra yine yetmeyecek. Daha şubatta zamlı maaş almadan bu aydan başladık herşeyi çok zamlı almaya. Rakıya bile %33 zam geldi eskiden 1 cl rakı 1 tl oldu çok pahalandı diye dalga geçerdik şimdi 1 cl 10 tl oldu. :)
Oguzhandeniz
08-01-2024, 07:38
Alüminyüm kapı pencere sektöründe çalışan bir firmayız. Personellerime % 60 zam yaptım. Ne istiyorsunuz dedim, bi maaş söylediler. Bende bir maaş söyledim benim planım buydu dedim. İkisinin ortasını bulduk, razı mısınız dedik. Razı oldular hallettik çok şükür.
Artık maliyet artık kar marjımız yetersiz geliyor, mecburen kar marjımızı arttıracağız.
MertSerhanÖ.
08-01-2024, 12:14
Tek kişiyim kendime çalışıyorum. Ben müşterilere %60 yansıtmayı denersem küfür yer miyim diye düşünüyorum.
tam olarak bu cümlenin aynısını yaşıyorum.1 aydır ne fiyat yaparsam söyleyebilirim diye düşünüyorum.İnanılmaz bir durumun içerisindeyiz gerçekten.Çok yazık..
Alüminyüm kapı pencere sektöründe çalışan bir firmayız. Personellerime % 60 zam yaptım. Ne istiyorsunuz dedim, bi maaş söylediler. Bende bir maaş söyledim benim planım buydu dedim. İkisinin ortasını bulduk, razı mısınız dedik. Razı oldular hallettik çok şükür.
Artık maliyet artık kar marjımız yetersiz geliyor, mecburen kar marjımızı arttıracağız.
Karı arttırmak için ya masraflardan kısacaksın, ya verimliliği arttıracaksın yada mecbur zam yapacaksın, senden ürün alan herkeste aynı katma değerde zam yapmaya kalktığı zaman gene kendimizi aynı bokun içerisinde bulmaya devam edeceğiz,
Sizin özelinizde yazmıyorum yanlış anlamayın,
Ama genel olarak fiyatlar ve maliyetler bir dengeye oturmadığı sürece hiç birşey değişmeyecek.
Yıl sonu Euro/Dolar beklentileri, yerel seçim öncesi zor bastırılan döviz kurları, tavan yapmış hukuksuzlukla beraber işimiz çok zor gerçekten,
Sabır ve akıl sağlığından başka birşey dileyemiyorum Rabbim'den.
Karı arttırmak için ya masraflardan kısacaksın, ya verimliliği arttıracaksın yada mecbur zam yapacaksın, senden ürün alan herkeste aynı katma değerde zam yapmaya kalktığı zaman gene kendimizi aynı bokun içerisinde bulmaya devam edeceğiz,
Sizin özelinizde yazmıyorum yanlış anlamayın,
Ama genel olarak fiyatlar ve maliyetler bir dengeye oturmadığı sürece hiç birşey değişmeyecek.
Yıl sonu Euro/Dolar beklentileri, yerel seçim öncesi zor bastırılan döviz kurları, tavan yapmış hukuksuzlukla beraber işimiz çok zor gerçekten,
Sabır ve akıl sağlığından başka birşey dileyemiyorum Rabbim'den.
Her sektörde işçilik maliyetleri arttı mal girdisi maliyetleri de artacak haliyle. Enflasyon da buna paralel artacak. Zaten beklentileri de değiştirdiler enflasyon yönünde.
Bir arkadşaımın 4 bin olan kirası 11 bin oldu. Bir başkası 4 e otururken ev sahibi 20k istedi.
Şuan enteresan bir durum yaşanıyor, insanlar aldıkları ya da alacakları zam farklarını daha eline geçmeden kira farı olarak ödeyecek konuma geldiler.
%25 kısıtına uyan kimse de görmedim pek (bi ben uydum sanırım) Daha ne kadar kötü olabilir ki dediğim her an gerçekten daha kötüsünü görüyorum yaşıyorum.
Zam alsan da yine fakirleşmeye devam ediyorsun. Kuzeye giden bir gemi de güneye koşmak gibi, sürekli bir fakirleşme var. Birileri de aşırı zengin oluyor bu arada.
Şerif Varlı'nın yeni asgari ücret / usd karşılığı videosunu izleyin mutlaka
Şerif Nadi Varlı on Instagram: "Yeni asgari ucret 17.002 TL ne ifade ediyor?
Sizce 2024 yılı sonu dolar kuru ne olur" (https://www.instagram.com/serifvarli/reel/C1pAtyUtmkZ/)
Her sektörde işçilik maliyetleri arttı mal girdisi maliyetleri de artacak haliyle. Enflasyon da buna paralel artacak. Zaten beklentileri de değiştirdiler enflasyon yönünde.
Bir arkadşaımın 4 bin olan kirası 11 bin oldu. Bir başkası 4 e otururken ev sahibi 20k istedi.
Şuan enteresan bir durum yaşanıyor, insanlar aldıkları ya da alacakları zam farklarını daha eline geçmeden kira farı olarak ödeyecek konuma geldiler.
%25 kısıtına uyan kimse de görmedim pek (bi ben uydum sanırım) Daha ne kadar kötü olabilir ki dediğim her an gerçekten daha kötüsünü görüyorum yaşıyorum.
Zam alsan da yine fakirleşmeye devam ediyorsun. Kuzeye giden bir gemi de güneye koşmak gibi, sürekli bir fakirleşme var. Birileri de aşırı zengin oluyor bu arada.
buna davalar açılıp haksız olduğuna dair karar alındı diye biliyorum. %25 üstü zam yapılmalıdır diye.
%49 üstü zam alacak patron olmayan arkadaşlar patronunuzu sevin :)
buna davalar açılıp haksız olduğuna dair karar alındı diye biliyorum. %25 üstü zam yapılmalıdır diye.
dava açsan da adam tahliye ettirmek için uğraşıyor bu sefer.
evden çıksan tutacak olduğun ev, verecek olduğun kira ile emsal oluyor.
4 den 11 olan arkadaşın oturduğu lokasyonda 18 den aşağı ev yok, 12 yi seve seve kabul etti. %25 diye diretse max 2 sene oturur.
Tahliye ettikten sonra tutacağı ev kirası yine yüksek kalacak. + emlak komisyonu + depozito + abonelik taşı + taşınma masrafı derken oturup hesap yapınca mevcuta yüksek zam yapmak daha makul kalıyor.
Makul kalıyor ama nereye kadar, bu sene hadi aldığın zam kira artışını karşıladı, sen de kemer sıktın seneyi atlattın.
Seneye ? Bu iş bir yerde patlayacak ama ne zaman merak ediyorum. Bir insanın 1 ay çalışıp (Asgari ücret) çalıştığını götürüp bir bina nın 30 günlük kullanımı olarak vermesine benim gönlüm razı gelmiyor.
XoR
videodaki arkadaş zaten olanı söylemiş, orta vadeli program da 2024 için kur ortalamasını devletin kendisi 36.8 olarak açıkladı. Ki bu tahminin üzerinde gerçekleşeceğini sanırım hepimiz biliyoruz.
Mevzu seçime kadar kuru sabit tutmak, sonrasında enflasyon ve kur hızlıca yükselecek bence.
dava açsan da adam tahliye ettirmek için uğraşıyor bu sefer.
evden çıksan tutacak olduğun ev, verecek olduğun kira ile emsal oluyor.
4 den 11 olan arkadaşın oturduğu lokasyonda 18 den aşağı ev yok, 12 yi seve seve kabul etti. %25 diye diretse max 2 sene oturur.
Tahliye ettikten sonra tutacağı ev kirası yine yüksek kalacak. + emlak komisyonu + depozito + abonelik taşı + taşınma masrafı derken oturup hesap yapınca mevcuta yüksek zam yapmak daha makul kalıyor.
Makul kalıyor ama nereye kadar, bu sene hadi aldığın zam kira artışını karşıladı, sen de kemer sıktın seneyi atlattın.
Seneye ? Bu iş bir yerde patlayacak ama ne zaman merak ediyorum. Bir insanın 1 ay çalışıp (Asgari ücret) çalıştığını götürüp bir bina nın 30 günlük kullanımı olarak vermesine benim gönlüm razı gelmiyor.
XoR
videodaki arkadaş zaten olanı söylemiş, orta vadeli program da 2024 için kur ortalamasını devletin kendisi 36.8 olarak açıkladı. Ki bu tahminin üzerinde gerçekleşeceğini sanırım hepimiz biliyoruz.
Mevzu seçime kadar kuru sabit tutmak, sonrasında enflasyon ve kur hızlıca yükselecek bence.
Verilen zamların daha cebe girmeden (Ocak sonu) eridiği bir ülkede işin içinden ben çıkamıyorum. Buna istinaden de seninle daha önce konuştuğumuz üzere döviz kazanacağım yurtdışı fırsatları için tabiri caizse kendimi parçalıyorum.
Yaşam maliyetinin diğer avrupa ülkelerine kıyasla en düşük olduğu Yunanistan'a çevirdim rotayı. Sektörel (Turizm) olarak imkanlar ve tesisler bol. Dubai çok istemiştik 2 tane iş görüşmem oldu lakin eşimin 2-3 çalışmayacağı senaryoda tek musluk ile Dubai'de sıfıra sıfır kapatıyoruz ayı. Hayatın bize getireceği süpriz gollere (hastalık vb.) Dubai tolerans bırakmıyor.
Verilen zamların daha cebe girmeden (Ocak sonu) eridiği bir ülkede işin içinden ben çıkamıyorum. Buna istinaden de seninle daha önce konuştuğumuz üzere döviz kazanacağım yurtdışı fırsatları için tabiri caizse kendimi parçalıyorum.
Yaşam maliyetinin diğer avrupa ülkelerine kıyasla en düşük olduğu Yunanistan'a çevirdim rotayı. Sektörel (Turizm) olarak imkanlar ve tesisler bol. Dubai çok istemiştik 2 tane iş görüşmem oldu lakin eşimin 2-3 çalışmayacağı senaryoda tek musluk ile Dubai'de sıfıra sıfır kapatıyoruz ayı. Hayatın bize getireceği süpriz gollere (hastalık vb.) Dubai tolerans bırakmıyor.
Gönlüne göre olsun diyorum, dubai gerçekten cezbedici, bizden bir arkadaş dil mil derken gitti. Orada şuan emlak vs işleri yapıyor, biraz da şans yaver gitti sanırım. Gayet memnun hayatından.
Az önce bi akrabam ile konuştum, kızı nişanlanmış. Kız da çocuk ta mimar itü mezunu, ingilizce + italyanca / ingilizce + almanca var 2 sinde.
TR de başvuru yaptıkları yerlerden yılmışlar. Almanya kovalıyorlar, oğlan şuan orada yüksek yapıyor, yaşam şartları buraya göre çok daha iyiymiş.
Burada başvursa ist da alacağı kira + karın doyurma olur. Sıfıra yakın sosyal hayat. Denk getirebilirsen, eşin de uyum sağlıyorsa refah yaşayacağın yere göç en temizi.
30 lardayken ben de çok istemiştim ama hatalı tercihlerin sonucu el kol bağlandı kaldım burada.
Müşteriye %50 yi kabul ettirebilirsem iyidir diye düşünüyorum şuan bende :)
%49,11 el sıkıştık yönetim kurulu ile
prodorian
12-01-2024, 10:14
Servisimiz de beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla oturup konuştuk kendilerine sorduk onlar sayesinde para kazanıyoruz. sahip olduğumuz şeylere sahibiz
%64 üzerinde anlaştık
ChuckBartowsKi
12-01-2024, 12:34
Satış bedelleri sabit yani kar marjı sabit olan aracılık hizmeti veren firmalar açısından aracılık yaptığı oran belli %40-50 zam nasıl uygulanabilir acaba gerçekten çok garip bir piyasa içerisindeyiz.
Bugün belli oldu oranlarımız 40 ile 50 arası değişiyor.
Ben 45 aldım.
özel işimde çalışanlarımıza 13 veriyorduk, Düzce'de. şimdi %52,5'a denk gelecek yeni sisteme geçiyoruz, 17 lira sabit maaş, 6 ayda bir çift maaş. daha öncelikli iki arkadaşa çift maaşın üzerine yarım daha vereceğiz.
kısa dönemli de olsa çalışan sadakati ve hazirana kadar minimum maliyet için bulduğum denge bu yönde oldu :D
İzzet Göçmen
14-01-2024, 20:22
Yan haklara %49 Maaşada %49 aldık,6.ayda enflasyon farkımız var + olarak vergimizi sirket karşılıyor (özel sektördeyim)
::ZaFeR::
14-01-2024, 20:27
657'ye tabi olunca devlet baba ne verirse o :)
657'ye tabi olunca devlet baba ne verirse o :)
ebordro yoğunluktan açmıyodu bir ara :D
güncel yapalım, belli olanların durumlar nedir
ayın 25'i oldu benim hala belli değil yarın konuşuruz inşallah. tam bir bull shit
ayın 25'i oldu benim hala belli değil yarın konuşuruz inşallah. tam bir bull shit
+1 beklemedeyiz merkez. Bakalım ne olacak, aynı sektör de bir firma dan %60 gibi bir rakam geldi kulağıma.
Son 2 zamda asgari ücret oranının altında zam aldım, bu dönemde de öyle olacak gözüküyor.
Asgari ücrete giderek yaklaşıyoruz, yetkinliklerimin ve aldığım sorumlulukların hiç bir değeri yokmuş gibi hissediyorum.
KocaAyak
26-01-2024, 12:06
Benimde halen belli olmuş değil, herhalde maaş ödemesinin bankaya yattığı zaman öğreneceğiz zam oranını :/
CüneytIşıkkent
26-01-2024, 12:22
Luxury Bir Otel de Satış Müdürü olarak çalışıyorum %40 beklentimiz var.
Güncelleme olsun %50 oranında beklentimin üstünde oldu.
Kızımın okulu: %100 zam
gündelik kullandığım ilaçlar: %250 zam
doktor muyanem: %200 zam
PT: %100 zam
genel giderlerim: +%150 zam
böyle bir ortamda devletin %49 yapması bence cidden kabul edilebilir değil realite ile arasında böyle bir makas olabilirmi! madem diyeceksinki %49 zam ve ortalama çoğu kişiye %40-50 zam ile sınanacak o durumda kardeşim denetim gücünü kullanacaksın.
okullara ,yemek,servis ücretlerine denetim yaptınmı?
ilaçlara vs denetim yaptınmı?
markete vs denetim yaptınmı?
yada yaptıysan sonucu ne oldu? sonucu ile paralelmi bize teklif ettiğin,sebeb olduğun?
şirketleride anlamıyorum alayında şimdi sirkülasyon başlayacak, X firma 30bine çalıştırdığı elemana 45 diyecek o söylenecek gidecek Z firmasına, X firması kaybetiği eleman yerine 55bine başkasını alacak ki o kişide başka bir yerden ayrılacak gelecek vs vs sonra X firması dieycekki çalıştırdığım eleman verimli değil eee ne bekliyordun adam senin şirketine yeni geldi bırak senin şirketinin dinamiklerine ,ekibine,kültürüne,makinasına,adresine uyum sağlamasını adam belkide o iş dalından bile değil :) sonra cirolar düşecek,hedefler şaşacak vs
ne çalışan mutlu ne çalıştıran saçma sapan ilerliyoruz sonu ne olacak bilmeyerek.
böyle bir ortamda devletin %49 yapması bence cidden kabul edilebilir değil realite ile arasında böyle bir makas olabilirmi! madem diyeceksinki %49 zam ve ortalama çoğu kişiye %40-50 zam ile sınanacak o durumda kardeşim denetim gücünü kullanacaksın.
yada yaptıysan sonucu ne oldu? sonucu ile paralelmi bize teklif ettiğin,sebeb olduğun?
şirketleride anlamıyorum alayında şimdi sirkülasyon başlayacak, X firma 30bine çalıştırdığı elemana 45 diyecek o söylenecek gidecek Z firmasına, X firması kaybetiği eleman yerine 55bine başkasını alacak ki o kişide başka bir yerden ayrılacak gelecek vs vs sonra X firması dieycekki çalıştırdığım eleman verimli değil eee ne bekliyordun adam senin şirketine yeni geldi bırak senin şirketinin dinamiklerine ,ekibine,kültürüne,makinasına,adresine uyum sağlamasını adam belkide o iş dalından bile değil :) sonra cirolar düşecek,hedefler şaşacak vs
ne çalışan mutlu ne çalıştıran saçma sapan ilerliyoruz sonu ne olacak bilmeyerek.
Tam da böle senaryo beyaz yaka düzende. Saçmalık üzerine saçmalık. 1-2 büyük şirket harici %90 bu şekilde.
Allah bu ülkeyi kim bu hale getirdiyse emeği kimin varsa belasını versin
12 yıllık öğretmenim aralıkta 24.295 aldım .ocakta 40,325 aldım
haftada 2 günü ofise geliyorum abd saatiyle çalıştığımdan çoğunlukla. Patron normalde Kanada'da ve TR'ye geldi ve bugün ofiste değil. ulan ne zaman konuşacağız zam işini. öfkeliyim.
razzmatazz
26-01-2024, 13:41
%52,4 ile beklentimin altında kaldı yapılan iş alınan sorumluluk karşısında artık tatmin etmiyor...
yıldırımbyzt
26-01-2024, 15:10
12 yıllık öğretmenim aralıkta 24.295 aldım .ocakta 40,325 aldım
Hocam devlette mi öğretmensiniz yoksa özelde mi eğer devletse derecenizde herhalde bir değişim oldu aralık maaşımız takribi aynı iken ocakta makas baya açılmış çünkü
Hocam devlette mi öğretmensiniz yoksa özelde mi eğer devletse derecenizde herhalde bir değişim oldu aralık maaşımız takribi aynı iken ocakta makas baya açılmış çünkü
Devlette çalışıyorum kardeşim uzman öğretmenim
Bizim eski şirkette patron Nisan ayının ilk haftası kanadaya kızını görmeye gidiyordu 3 sene öyle yaptı. Önceden de öyle yapıyormuş.
Nisan 5'i maaşlı zam alıyorduk. 10 gün kalıyordu dönüyordu :D Cins zırto hakkım haram olsun 2 kez aradılar gel gel diye ayrıldıktan sonra, Allah uzak etsin
It sektöründe çalışıyorum , zamlar yılda 2 kez oluyor Kasım ve Mayısta olacak şekilde, Kasımda %47 aldım.
Patronla yakın sayılırız, arkasından küfür edilmesindense orta yolu bulma önceliği var genel olarak çalışanlara. Yan haklar tarafında %100 veya yakını iyileştirmeler olacağı açıklandı bu ay itibariyle.
Linkedin veya ekonomi özellikli sitelerde bankalardaki yemek ücretlerinin 4er 5er kez gıdım gıdım arttırıldığını gördük, 2023 ilk yarısı 2. yarısı iyileştirme olmuştu, 2024te x2 yapıldı 2023 2.yarısına oranla.
Ekonomi böyle devam ederse ayda bir artışlar olsa da pek fayda etmeyecek gibi ama, bir umuttur yaşamak.
Önce eşşeği kaybettirip sonra buldurma politikası. İşçi asgari ücreti seçime 15 gün kala 20 bin yaparlar en düşük emekli maaşını 13.000 bin yaparlar. kayıp eşekleri bulan biz düz halk yediğimiz ayazı unuup sevindirik oluruz.
Hiç merak etmeyin.
Bugün 29 Ocak ve hala ne kadar zam alacağımı bilmiyorum.
Bugün 29 Ocak ve hala ne kadar zam alacağımı bilmiyorum.
Aynı durumdayız, hala hiçbir bilgi yok ve zaman geçtikçe canım sıkılıyor.
Ben de bilmiyorum :)
Bizde en az memur zammı kadar yapılıyor, genelde de üzerine eklemiyorlar. Ancak dedikodulara göre bugün yarın maaş farkı yatacak ve garip rakamlar görünüyor matrah olarak bakınca. Eğer o rakam Ocak farkı olarak gelecekse güzel.
Maaşa da %49'dan fazla zam demek olur. Bir de memurdan farklı olarak seyyanen rakamımız da farklı, memurlarda bu 8 küsür bin TL'den 9'lara çıkacakken, bizde ona da zam yapılacağı konuşuluyor. Bakalım bekliyoruz, şu ortamda biraz kurtarıcı olur en azından beklenen rakam üzerinde olursa.
Çok güvenim yok ama hayırlısı diyoruz.
8.000rpm
29-01-2024, 16:24
bizdeki endişe , "inşallah %50 hakkımızdan tırtıklamazlar" şeklinde
bunu düşünmek bile mide bulandırıcı yeterince
hakkın olanı alınca da anlamsız bir sevinme hali
buna da şükür gibi
hep "allah korusun , ya daha kötüsü olsaydı" cümlesinden kodlandığımız için milletçe bu durumdayız
bizdeki endişe , "inşallah %50 hakkımızdan tırtıklamazlar" şeklinde
bunu düşünmek bile mide bulandırıcı yeterince
hakkın olanı alınca da anlamsız bir sevinme hali
buna da şükür gibi
hep "allah korusun , ya daha kötüsü olsaydı" cümlesinden kodlandığımız için milletçe bu durumdayız
Milletçe buna çok alıştırılmışız işte ondan. Sonra 7.500 TL ile nefesi kokan ama sokakta "herkeş dışarda, e su almaaa, dondurma almaaa, gezmeee" diyen beyinsizler o haline şükrediyor, zaten başka zevki sosyal hayatı yok, yaşamak o sanıyor mal. Sonra diyor ki çok şükür, ya olmasaydı? Lan ona şükredilmez ki, şükür öyle bir şey değil. O bile yanlış işliyor bizde yav... Öyle saçma sapan bi millet ki valla çıldırtır adamı.
Ya babamla muhabbet ediyoruz, çalıştığım yerin yönetim ve idare zihniyetinin büyük bi kurumsallıkta olmasını beklerken nasıl köşe başı bi bakkal dükkanı gibi davrandıklarını, aksaklıkları, salaklıkları anlatıyorum, bana dediği yine bu;
- Çok şükür işin var oğlum, allah korusun işin olmasa ne olurdu.
Ulan ya ben onu mu diyorum, ben heriflerin yaptığı saçmalıkları anlatıyorum sana, işim olduğu için elbette şükrediyorum, adamlar pandemide çatır çatır paramızı ödediler, sıkıntı olmadı vesaire çok iyi tamam ama bu durum kabak gibi ortada olan sorunları da görmezden gelmemiz anlamına mı geliyor. Kendileri de buna alıştırılmış işte, salaklık orada. Şükret, allah korusun diyince bütün sorunları görmezden gel demek oluyor onlar için. Böyle bi salaklık var mı? Aha işte var. Ülkenin hali...
131mirafiori
30-01-2024, 08:38
Muhtemelen geçen yıl öğrendiğim gibi 5'inde maaşı alınca öğreneceğim, fabrika müdürü ve genel müdür piyasada yok, Üretim müdürü hastaymış ne zaman gelecek belli değil...(4 senedir ilk defa hasta oldu bu arada)
Hedefler büyük inşallah yakın bir şeyler alabiliriz.
Şubat zamlı olacakmış bu ay ağaya çalışıyoruz biz.
Allah bin bereket versin %51 aldık
Şubat zamlı olacakmış bu ay ağaya çalışıyoruz biz.
:S bu kötü olmuş. Biz de bekliyoruz hala bir oran gelmedi. Bu mesajı görünce de üzüldüm, insanlar bekliyor, zamsız ne demek yahu :S
8.000rpm
30-01-2024, 09:56
şubat başı verilen maaş ocak ayının çalışması içindir , işçi sınıfı olarak bizler iş sonunda para alıyoruz
şubat zammı dedikleri şeyi mart başında ödeyecekleri para için diyorlarsa da 1 aylık fark vermeleri gerekir normalde
KocaAyak
30-01-2024, 10:02
Bendede belli değil ama Ocak ayını zamlı çalışıyoruz. Yani çalıştığımız saatlik ücreti bilmeden 30 gündür çalıştık, bakalım ne olacak halimiz diye beklemedeyiz
Dün gece 23.00 sularında ekip liderimden whatsapp mesajıyla %55 aldığımızı öğrendim.
Buna şükür.
nisanda belli oluyor mayısta alıyoruz zamlı maaşı ocaktan nisana kadar olan zam farkını da mayısın 5 nde alıyoruz :) hala zam oranımız belli değil bekliyoruz
aykutsafakyaman
30-01-2024, 14:51
30 Ocak hala belli değil. Herkes kulağının üstüne yatmış durumda.
şubat başı verilen maaş ocak ayının çalışması içindir , işçi sınıfı olarak bizler iş sonunda para alıyoruz
şubat zammı dedikleri şeyi mart başında ödeyecekleri para için diyorlarsa da 1 aylık fark vermeleri gerekir normalde
Yalnız şöyle bir durum var; hali hazırda ödenen maaş 2024 asgari ücretinin üzerinde kaldığı sürece işverenin zam yapma gibi bir yükümlülüğü yok. Haliyle geriye dönük farkı kapatma zorunluluğu da yok. Etik mi tartışılır, mevcut ekonomik şartlarda pek tercih edileceğini de sanmıyorum. Ama geçmişte örnekleri aynıyla vaki.
8.000rpm
30-01-2024, 16:37
aynen
zam yapma yükümlülüğü yok
ama artık o kadar da dibe indirmeyeyim dedim konuyu...
Bizde rakamlar aşağı yukarı belli oldu, ama muhteşem ik'mızdan hala bir haber yok, herhalde haberleri yok daha :P
Zaten vefat eden arkadaşa terfi falan göndermişler, o kadar saçmalamış bir şekilde işliyor sistem. Yani işlemiyor :)
%50'nin az üzerinde gibiyiz. Yol parası 2.000 TL olmuştu Temmuz'da, onda da artışa gideceklermiş galiba.
Beklediğimden, hesapladığımdan biraz daha fazlaya geldi, fena değil. Motivasyon oldu az buçuk.
Aranel Ciryatan
31-01-2024, 08:28
Bizde de beklendiği gibi oldu rakamlar %50 arası genelde, ekiplere göre 1-2 puan değişiklikler vardır tahminen. Şimdilik bir çok kişiyi tatmin ettiğini düşünüyorum.
Enflasyon bu kadar yüksek iken kur bu sene show yapacak iken %50 ile tatmin olmak tam da hükümetin yapmak istediği bir durumdu bunu da başardılar :) (Geçtiğimiz 3 sene de bu şekilde oldu)
Enflasyon bu kadar yüksek iken kur bu sene show yapacak iken %50 ile tatmin olmak tam da hükümetin yapmak istediği bir durumdu bunu da başardılar :) (Geçtiğimiz 3 sene de bu şekilde oldu)
oranlar çok düşükten gidiyor diye %50 olan şükür diyor ama herhangi yüzdesel oran benim için makul değil
Ara zam mam ben bakmıyorum. Firmalar değişik zamanlarda değişik oranlarda ara zamlar yaptı.
Ben ocak 2023 ocak 2024 maaş farkına bakarım, benim yıllık zammım budur.
oranlar çok düşükten gidiyor diye %50 olan şükür diyor ama herhangi yüzdesel oran benim için makul değil
Sen gayrimeşur koşturuyorsun sana koymaz.
Ahmet Saraçoğlu
01-02-2024, 13:22
az önce yattı , %65 , organizasyon-etkinlik sektörü
%45 ile tahmin ettiğim rakam geldi. kısacası abv.
ardicli2000
01-02-2024, 19:46
az önce yattı , %65 , organizasyon-etkinlik sektörü
Bizimki de etkinlik ama 50 aldım.
özel işimde çalışanlarımıza 13 veriyorduk, Düzce'de. şimdi %52,5'a denk gelecek yeni sisteme geçiyoruz, 17 lira sabit maaş, 6 ayda bir çift maaş. daha öncelikli iki arkadaşa çift maaşın üzerine yarım daha vereceğiz.
kısa dönemli de olsa çalışan sadakati ve hazirana kadar minimum maliyet için bulduğum denge bu yönde oldu :D
İlk satırda bahsettiğim durumu istemediler, düz 20 yapın dediler, yaptık, 13'ten 20 bine çıkardık maaşları. ikramiye mikramiye yok :D
beyaz yaka olarak çalıştığım firmada %52,5 aldım, bu sene şirkete giren, benim gibi eskilerden yüksek maaş alanlara 40-50 arası zam yaptılar, daha düşük maaşlılar 50-60 arası.
ocak-ocak bakınca %109 zam almışım. günlük yemek parasını da minimum 250 TL yaptılar. esnek yan haklar bütçesinde başka şeylerden kısıp artırabiliyorsun
yabancı ortaklıyız sözde. Şubat 7 oldu hala maaşı yatıramadılar :) Oran ne olacak bilmiyoruz ama kesin enflasyona yenileceğiz.
8.000rpm
07-02-2024, 11:16
%50'yi aldık oturduk aşağı
üstelik bunu da bir lütufmuşçasına verdiler
%50'yi aldık oturduk aşağı
üstelik bunu da bir lütufmuşçasına verdiler
Nihahaha bizde de aynısı oldu.
mirafiori
07-02-2024, 12:39
Bizdede durum aynu :S
%49 olmuş..
Bana yardımcı olarak alınan elemanla aramda 7 bin TL var ben 5 senedir çalışıyorum.. Çıkıp bi daha mı girsem..
131mirafiori
07-02-2024, 13:26
60 yaptılar ancak + olarak AGİ almaya devam ediyoruz.
8.000rpm
07-02-2024, 13:48
bizde agiyi de yediler üstüne üstlük
maaşa dahil ettik vs ayağına gitti + yanına bir bardak ılık su :D
sabit bir tutar + mevcut brüt üzerine % şeklinde yaptılar.
Brüt ücretleri düşük olanlar için olumlu bir tablo oldu. Üst kademelerde tabi bu durum tam tersi.
Bulunduğum nokta da ben kendi skalamı korumuş oldum. Çevrede de eş dost konuşuyoruz durumlar pek iç açıcı değil.
Eşimin şirketi 38 yaptı mesela, herkes isyanda orada.
burcinkarabacak
08-02-2024, 09:53
Şirketimiz ortalama %70 lik bir zam yaptı. Kendime yapılan zamı görünce şok oldum :) sağolsun hiç esirgememişler. 1000 e yakın çalışanımız var şikeyet edeni duymadım henüz.