Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2024 okul fiyatlari artislari

Yarbay
09-01-2024, 09:35
Merhaba arkadaşlar,

aranızda çocuğunu özel okula yollayan üyelerimizden rica etsem 2023 yılı ve güncel 2024 yılı fiyatı,bulunduğu il vs paylaşabilirmi?

Adana'da şu anda saçma sapan artışlar söz konusu:

Final okulları 2023 yılında 64 ile 80bin arası fiyat verirken şu anda 250bin tl diyor %300-400 arası zamdan söz ediyoruz.
buna savaş açan çok veli oldu baya bir gündem oldu: Final Okulları’na Yonelik ‘Zam’ Tepkisi - ObjektifA Haber (https://www.objektifa.com/haber/final-okullarina-yonelik-zam-tepkisi-9126.html)

doğruluğunu henüz teyit edemediğim ama kuvvetle muhtemel doğru olan:

Ted (kendi çocuğumun okulu) 2023 yılı 100bin kayıt + 33bin yemek + 30bin servis ürcreti isterken şu anda kayıt için tahminimiz 190-200bin bandında, yemek 80bin,servis henüz emin olmamakla beraber 80-90bin diyor yani oda total 163binden 360bine çıkaracak gibi = %220 artış.

benzer oranlar Başkent ve diğer okullar içinde talep ediliyor.

Devlet diyorki %57 üzerinde artış yapamazsın adamda diyorki sen kira artışında devlete uyup %25 ile sınırlı kaldınmı? size attığım linkte okul sahibi küstahça birde 900bintllik tatil örneği vermiş :) artık o kimse..

abi yıllık 60-90bin yemek parası nedir ya öğün başına 300-500tllerden bahsediyoruz eğer gün sayısına bölerseniz sıradan tabldot için.
herşey dahil 12aya bölseniz aylık 30bin karta 9 taksit yapsanız aylık 40binlerden söz ediyoruz :(

PiscocuK
09-01-2024, 09:42
3,5 yaşında bir oğlum var ellerinizden öper
Kreşe gidiyor 6600 TL ödüyordum bu sebe 14700 oldu dediler kavga dövüş 10800 e indirdiler..Saçma sapan bir artış evet ama bu şartlarda devam ederse devlet okulu ile devam edecek

8.000rpm
09-01-2024, 09:43
mekan : istanbul-ataşehir
eğitim ücreti artışı %51
yemek ücreti artışı : %110
kitap-kırtasiye artışı : %110
genel gider : böyle birşey geçen yıl yoktu bu yıl icat edildi 12.000.-TL/yıllık

KÖROĞLU
09-01-2024, 09:49
Öğretmenine asgari ücreti bile vermeyen özel okulların istediği rakamlara bak.

Eğitimi özelleştirirsen bu olur. Belki rakamlara birileri tepki gösterir de müşteri sayısı ( Öğrenci değil müşterisisin sen) azalır.

Bir öğretmen kardeşime 11.000 TL iken okul 9 bin teklif etmişti. 11 yatıcak 2 yi elden geri alıcaz diye. Kız bim de kasiyer olsa daha çok kazanırdı.

Hayır bir de bu zulmü yapan şerefli insanlar da öğretmen.

Diğer yandan özel okulların bina kiraları fahiş artmıştır ona bir şey diyemiyorum.

Yemek maliyeti güncel şartlarda sakarya için ortalama üstü bir yemek firmasında 100-120 TL arası, ziyadesiyle yetecek bir yemek menüsü için.

Hem daradan hem fireden yapıştırmaya çalışmışlar adanadaki arkadaşlar.

Agent
09-01-2024, 09:49
52 den başladık, 120 ye çıkardılar şimdide 280 istiyorlar

16EC813
09-01-2024, 09:50
aynı sistem yine devam,kira artışlarındaki gibi yasal artış lafta ,sonuç
tavşana kaç tazıya tutt :D

weST.27
09-01-2024, 10:10
İnşallah bütün öğrenciler eskisi gibi devlet okullarına gider. Sınıf farkından dolayı eğitimin düşük olmasına karşıyım.

Ablamlar seneye yeğeni devlete verecekler, erenköyde oturuyorlar, oradaki seviye biraz farklı, yaklaşık 10 aile daha devlete verecekmiş. Konuşuyorlar okul arıyorlar. Darısı tüm çocuklara ne diyelim.

Eworen
09-01-2024, 10:34
3 kat civarı artış yaşadık başka okul bakınayım dedim durum tamamen aynı biraz bilindik okullarda 400-500 ler konuşuluyor milyonluk okulda yok değil bi hayli var
Genel olarak 200 bin TL nin altında pek okul kalmadı denilebilir.
Bu sisteme mecbur bıraktırılıyorsunuz aynı özel hastaneye nasıl mecbur kalıyorsanız bazen bu sistemde onun gibi
Birde çok para verince aynı oranda eğitim alınıyor sanılmasın
Ülkenin altında dinamit koysanız bu sistem kadar yerle bir edemezsiniz gelecek parlak değil kapkaranlık..

CloudGrey
09-01-2024, 10:38
52 den başladık, 120 ye çıkardılar şimdide 280 istiyorlar

kaç yaşında cocuk ?
nerdeyse 10 bin dolar eder.

her yıl 10 bin dolar kenara koyup cocugu hiç okutmasan , (sadece ingilizce öğretsen) 10 yılda 100 bin dolar ile meksiya yollayıp ordan amerikaya sınırdan atlayarak geçse cebinde 100bin dolarla çok daha şahane hayat yaşar...

Agent
09-01-2024, 10:39
kaç yaşında cocuk ?

her yıl 10 bin dolar kenara koyup cocugu hiç okutmasan , (sadece ingilizce öğretsen) 10 yılda 100 bin dolar ile meksiya yollayıp ordan amerikaya sınırdan atlayarak geçse cebinde 100bin dolarla çok daha şahane hayat yaşar...

2 senedir okul öncesi yani bildiğin ana okulu, şimdi 1. sınıfa başlıyor.

Ormanci
09-01-2024, 10:47
Geçen sene güya %65 ile mi ne sınırlamışlardı, okullar güya bu karara uydu ama diğer giderlerden kitlediler. Yemek, kırtasiye vs. diye.

2023 için 130 bin TL gibi bi rakam ödedik, bu sene 225-240 gibi bekleniyor.

Devlet falan diyoruz, hikaye...

Hatta bi ara benim de kafam attı devlete verelim dedim ama devlette 20-30 sene önceki mallıklar aynen devam ediyor, pek tavsiye etmiyorum.
Devlet okulları resmen tehdit ediyor, açıktan para istiyorlar. Tarifeleri bile var. Örneğin geçen sene idi sanıyorum veya 2022, bilmemne ilkokulu diyor ki adrese kayıtlı sistemde burada iseniz 5.000 TL bağış, dışarıdan gelecekseniz 10.000 TL.

Onunla da bitmiyor, öğretmen ve/veya sınıf seçmeye göre de ayrı tarife var. Şu öğretmeni-sınıfı istiyorsanız bi 5-10 kağıt daha.
Yine bitmiyor, bakıyorlar ki siz biraz zenginsiniz diğerlerine göre, başlıyorlar, efendim okula klima alın, okula deterjan alın, yolmaya devam. Bi yerden sonra veli isyan ediyor, vermiyorum lan diye, o zaman da tehdide başlıyorlar, bakın çocuğunuz rahat edemez, öğrenemez, sınıfta şunu şunu yaşar... Ve o kadar rahatlar ki, şikayet ederim diyorsun, istediğin yere et diyor, zaten senden alenen para istiyor adamlar.

Sağlık çalışanı ve/veya öğretmene şiddet vs videoları geliyor ya, bazılarının ciddi haklı olduğunu düşünüyorum bazen. Çünkü kimisi gerçekten ne nasıl konuşacağını biliyor, ne nasıl davranacağını biliyor, ayı gibiler. 30 sene önceki devlet dairesi muhabbetleri...

Ha çok iyi bahsedilen devlet okulları var, ama onlarda da "para" işliyor yine. Eh 60-80'lerde iken ücretler, 10+10+ek masraflar diye para isteyen adamlar, 200 bin TL'lerin havada uçuştuğu yerde 50-60'tan aşağı istemeyecekler gibi geliyor bana.

8.000rpm
09-01-2024, 10:49
"başlarım özeline de bilmemnesine de.. bi gidin lan" desen , nereye gideceksin?
devlet okulları da hoşgeldin diye mendil açıyorlar , habire ota moka para topluyorlar
eğitimin içeriği , sınıfların kalabalıklığı , öğretmenlerin eksikliği falan o konulara hiç girmeyelim bence..

Ormanci
09-01-2024, 10:54
kaç yaşında cocuk ?

O da çok dillendirilir de, öyle de olmuyor be aga :) Şehir efsanesi oluyor o anca...
Hele hele Amerika'ya da değil, Meksika'ya! ve zıplayarak sınırdan geçecek falan :)
Olur bizim kızla yaparız, bizi de yanına alsın, hemen alıyorum okuldan :P

darkred
09-01-2024, 10:54
Haftada 1 gün 1.5 saat oyun grubuna götürüyorum oğlumu. Aylık 1800TL den 2600e artış oldu.

8.000rpm
09-01-2024, 10:57
bizde de okuldan bağımsız haftasonu 2 gün havuz seansı var
aylık 1.000'den başladık , şu an 2.500 :D

CloudGrey
09-01-2024, 10:58
burdaki bu feci durumu görüyor , üzülüyorum.
ve hiçbirşeyin daha iyiye gitmeyeceğini bildiğim için dahada üzülüyorum...

Ormanci
09-01-2024, 11:00
burdaki bu feci durumu görüyor , üzülüyorum.
ve hiçbirşeyin daha iyiye gitmeyeceğini bildiğim için dahada üzülüyorum...

Valla bazen öyle sıkılıp daralıyorum ki.
Ev, ev alamıyoruz
Araba? Araba alamıyoruz.

Ki nispeten birçok kişiye göre "görece" iyi durumdayız hesapta.

8.000rpm
09-01-2024, 11:01
önümüzdeki yıl kredilerde gevşeme yapacağız dedi ekonomi bakanı
ancak böyle doldur boşalt sisteminde yürüyeceğiz bu saatten sonra
anlaşıldı

neuras
09-01-2024, 11:11
Merhaba arkadaşlar,

aranızda çocuğunu özel okula yollayan üyelerimizden rica etsem 2023 yılı ve güncel 2024 yılı fiyatı,bulunduğu il vs paylaşabilirmi?

Adana'da şu anda saçma sapan artışlar söz konusu:

Final okulları 2023 yılında 64 ile 80bin arası fiyat verirken şu anda 250bin tl diyor %300-400 arası zamdan söz ediyoruz.
buna savaş açan çok veli oldu baya bir gündem oldu: Final Okulları’na Yonelik ‘Zam’ Tepkisi - ObjektifA Haber (https://www.objektifa.com/haber/final-okullarina-yonelik-zam-tepkisi-9126.html)

doğruluğunu henüz teyit edemediğim ama kuvvetle muhtemel doğru olan:

Ted (kendi çocuğumun okulu) 2023 yılı 100bin kayıt + 33bin yemek + 30bin servis ürcreti isterken şu anda kayıt için tahminimiz 190-200bin bandında, yemek 80bin,servis henüz emin olmamakla beraber 80-90bin diyor yani oda total 163binden 360bine çıkaracak gibi = %220 artış.

benzer oranlar Başkent ve diğer okullar içinde talep ediliyor.

Devlet diyorki %57 üzerinde artış yapamazsın adamda diyorki sen kira artışında devlete uyup %25 ile sınırlı kaldınmı? size attığım linkte okul sahibi küstahça birde 900bintllik tatil örneği vermiş :) artık o kimse..

abi yıllık 60-90bin yemek parası nedir ya öğün başına 300-500tllerden bahsediyoruz eğer gün sayısına bölerseniz sıradan tabldot için.
herşey dahil 12aya bölseniz aylık 30bin karta 9 taksit yapsanız aylık 40binlerden söz ediyoruz :(

Sorunuzun cevabı değil ama naçizane tavsiyem sizin çocuk lisedeyse açığa geçsin, dershaneye verin. Üni'ye orada hazırlansın. Şu anda yapılabilecek en mantıklı hareket bu. Özel de, devlet de aynısının laciverti, ticarethanelere bu paraları vermeye hiç gerek yok. İlkokul-ortaokul çağındaysa o parayı kenara atın. Liseyi de devlette okusun. Kur ilerleyen süreçte kontrolden çıkmazsa üniversiteyi istediği ülkede, istediği bölümde Avrupa'da okur. 200.000TL şu anda 6103EUR yapıyor.

Bir bakın; Berlin Teknik Universitesi - TU Berlin Bolumleri Fiyatları (https://www.elt.com.tr/almanyada-universite-egitimi/berlin-teknik-universitesi)

SerkanYazgan.
09-01-2024, 11:32
Çok yakınım bir kolejde müdür yardımcısı, üstte bir arkadaşın yazdığı gibi öğretmenine asgari ücretin altını bile teklif eden kolejler öğrenciye ne katabilir? Çok çok durumu olanlar için zaten trilyonluk okullar vardır onlar özeldir, öğrencileri özeldir. Sıradan kolejler ne yazık ki dediğim şekilde çalışıyor ve çalışacakta. Çünkü bu kolejler para için her öğrenciyi kabul ediyor, çocuğun aklı yok ama babasının parası var. Çoğu kolej bizim eski nesil mesleki teknik liselerine dönmüş durumda :)

Grimlord
09-01-2024, 11:34
Öğretmenine asgari ücreti bile vermeyen özel okulların istediği rakamlara bak.

Eğitimi özelleştirirsen bu olur. Belki rakamlara birileri tepki gösterir de müşteri sayısı ( Öğrenci değil müşterisisin sen) azalır.

Bir öğretmen kardeşime 11.000 TL iken okul 9 bin teklif etmişti. 11 yatıcak 2 yi elden geri alıcaz diye. Kız bim de kasiyer olsa daha çok kazanırdı.

Hayır bir de bu zulmü yapan şerefli insanlar da öğretmen.

Diğer yandan özel okulların bina kiraları fahiş artmıştır ona bir şey diyemiyorum.

Yemek maliyeti güncel şartlarda sakarya için ortalama üstü bir yemek firmasında 100-120 TL arası, ziyadesiyle yetecek bir yemek menüsü için.

Hem daradan hem fireden yapıştırmaya çalışmışlar adanadaki arkadaşlar.

Pandemi döneminde özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışırken verdiğim online derslerin saatine 5 ( yazıyla beş lira ) aldım. Onu da cebinden esnaf gibi para çıkarıp sayarak verdi okul müdürü, utanmadan bir de "hocam sen de bir say istersen" yaptı. Hayatımda bu kadar tiksindiğimi hatırlamıyorum.

Sonra baktılar öğretmenler güvenilmez insanlar, evden ders vermezler falan, hergün okula çağırdılar, online dersi okuldan verdik. Sokağa çıkma yasağı varken yalandan elimize kağıt tutuşturdular, "öğretmenler muaftır" bilmem ne vs diye. Polis çevirince onu gösterip geçiyordum hergün :) Fıkra bu kadar.

Öğretmenlik harici ne meslekler yaptım bir bilsen. Her dönem yazın ortasında okula çağırırlar, eline liste tutuşturup telefon verirler. Pazarlamacı gibi arayıp öğrenci bağlamaya çalışırsın. Aramak zorunlu bu arada, ben öyle yapmam yok. Verdikleri telefon listesini de satın almışlar parayla, ya da bi yerden araklamışlar. Hepsi eski numaralar. Hiç unutmam bir gün bir numarayı aradım, kadıncağız " benim kızım kanserden öldü 5 sene önce, dalga mı geçiyorsunuz" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım.

Sözün özü özel okula dökülen uçuk rakamlar cidden haram. Onun yerine liseden itibaren yurtdışına gönderebilirsiniz, çoğu durumu iyi insan şuan öyle yapıyor.

Bir kaç "sayılı" özel okul harici hepsi göz boyuyor ne yazık ki, çünkü zaten o okulda çalışan öğretmenler de mutlu değil. Neredeyse hepsi bahsettiğim durumlardan muzdarip ne yazık ki...

Dragger
09-01-2024, 11:44
Benim çocuk 5 yaşında, okyanus kolejine gönderiyorum sitemizin içinde.

Geçen sene 82 bin liraydı, bu sene 180 bin istediler. Kabul ettik mecburen.

Allah var eğitim güzel, 5 yaşında çocuk ingilizce konuşuyor satranç oynuyor. Yüzme falan da var ama rakamlar çok ütopik.

CloudGrey
09-01-2024, 11:49
Valla bazen öyle sıkılıp daralıyorum ki.
Ev, ev alamıyoruz
Araba? Araba alamıyoruz.

Ki nispeten birçok kişiye göre "görece" iyi durumdayız hesapta.

geçen biri 1 milyon tl için yazmıştı , benimde okuyunca garibime gitti :)

1 milyonu biriktirsen biriktiremiyorsun , biriktirsende ne ev ne araba hiçbirşey alamıyorsun :D

Yarbay
09-01-2024, 11:58
Benim çocuk 5 yaşında, okyanus kolejine gönderiyorum sitemizin içinde.

Geçen sene 82 bin liraydı, bu sene 180 bin istediler. Kabul ettik mecburen.

Allah var eğitim güzel, 5 yaşında çocuk ingilizce konuşuyor satranç oynuyor. Yüzme falan da var ama rakamlar çok ütopik.

o durumda sizinkide birebir bizimki gibi (Adana Ted için konuşuyorum) 2.2 katı artmış (%120) ama bana bir bu insanlar diyebiliyormu biz öğretmen maaşımızı %120 artırdık asıl sorguladığım bu.

birde sizin rakam İstanbul şartları için bir nebze kabul edilebilir yahu Adana'nın canı ne neresine %200-300 zamlar herşey dahil 300-360bin tl rakamlar istiyorlar anlayamıyorum
atıp tutan şöyle iyiyiz şöyle denetliyoruz, fırsatçılara şöyle yaptırım yaptıracağız diye atıp tutan insanları boş boş konuşmayıp bir el atması lazım

XoR
09-01-2024, 12:21
Kızım 4 yaşında MOD koleji anaokuluna gidiyor. Geçen sene 112k liraydı. Bu sene için açıklamadılar ama %100'den fazla olmasını bekliyoruz dediler önden :) tahminim 230k falan isteyecekler. Eşim evden çalışıyor olmasa göndermeyeceğiz o ilgilenecek ama çalıştığı için bu opsiyonu kullanamıyoruz.

Yurtdışı planlarım dahilinde international school baktım gideceğimiz ülkede 7-10k Euro arası yıllık ücretler.

KÖROĞLU
09-01-2024, 12:53
Pandemi döneminde özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışırken verdiğim online derslerin saatine 5 ( yazıyla beş lira ) aldım. Onu da cebinden esnaf gibi para çıkarıp sayarak verdi okul müdürü, utanmadan bir de "hocam sen de bir say istersen" yaptı. Hayatımda bu kadar tiksindiğimi hatırlamıyorum.

Sonra baktılar öğretmenler güvenilmez insanlar, evden ders vermezler falan, hergün okula çağırdılar, online dersi okuldan verdik. Sokağa çıkma yasağı varken yalandan elimize kağıt tutuşturdular, "öğretmenler muaftır" bilmem ne vs diye. Polis çevirince onu gösterip geçiyordum hergün :) Fıkra bu kadar.

Öğretmenlik harici ne meslekler yaptım bir bilsen. Her dönem yazın ortasında okula çağırırlar, eline liste tutuşturup telefon verirler. Pazarlamacı gibi arayıp öğrenci bağlamaya çalışırsın. Aramak zorunlu bu arada, ben öyle yapmam yok. Verdikleri telefon listesini de satın almışlar parayla, ya da bi yerden araklamışlar. Hepsi eski numaralar. Hiç unutmam bir gün bir numarayı aradım, kadıncağız " benim kızım kanserden öldü 5 sene önce, dalga mı geçiyorsunuz" dedi. Ne diyeceğimi şaşırdım.

Sözün özü özel okula dökülen uçuk rakamlar cidden haram. Onun yerine liseden itibaren yurtdışına gönderebilirsiniz, çoğu durumu iyi insan şuan öyle yapıyor.

Bir kaç "sayılı" özel okul harici hepsi göz boyuyor ne yazık ki, çünkü zaten o okulda çalışan öğretmenler de mutlu değil. Neredeyse hepsi bahsettiğim durumlardan muzdarip ne yazık ki...

Öğretmenler kadar zulüm gören bir meslek grubu olmadı. Şu 5 lira hadisesinden sonra daha bir şey yazmak küfre girer.

Bunu yapanında bir eğitimci olması insanın kanına dokunuyor. İnsan nafakasını çıkarmak için her işi yapar bence bir ayıp yok bunda, var diyende kendini sorgulasın.

Çok büyük paralar sen asgari ücretli adama 204 bin tl net vereceksin 1 yıl da , okul için 300 bin isteyeceksin.

cabrioleter
09-01-2024, 13:03
Kızım 4 yaşında MOD koleji anaokuluna gidiyor. Geçen sene 112k liraydı. Bu sene için açıklamadılar ama %100'den fazla olmasını bekliyoruz dediler önden :) tahminim 230k falan isteyecekler. Eşim evden çalışıyor olmasa göndermeyeceğiz o ilgilenecek ama çalıştığı için bu opsiyonu kullanamıyoruz.

Yurtdışı planlarım dahilinde international school baktım gideceğimiz ülkede 7-10k Euro arası yıllık ücretler.

anaokuluna 230k :scared:

bu ülkede ciddi anlamda bir gelir adaletsizliği var.

Yaşar Üniversitesi'nde lisans programı senelik 210bin, Ekonomi Üniversitesi'nde 260bin.. Gak guk deseniz yüzde 25 bursu da kaparsınız. Bir anaokulu çocuğa hangi kalibrede eğitim veriyor ki bu ücretler rahatlıkla gözden çıkarılabiliyor? Üstelik birinde akademisyenler, doçentler ve profesörler eğitim veriyor ve bu adamlar kolejlerdeki gibi asgari ücretin altına çalışmıyor..

Sefa_vts
09-01-2024, 13:06
Ne çok 3,5 - 4 yaş varmış :)

Okul öncesi eğitim veren bir kuruma gidiyor benim de oğlum, 3,5 Yaşında.

2023 Yılı için 115 K verdik, henüz bir artış görüşmesi olmadı ancak beklenti 200+ ( 220-230.000), evde eşimle ''Şu kadar yaparlarsa gönderemeyiz, bu kadara kadar uygun'' gibi görüşmeler yapıyoruz ama göndermeyip ne yapacağız.

Örgün öğretim için geçmiş postların birinde bir arkadaş yazmış, Erenköy'de bir yakınım var şeklinde. Oralarda oturuyor olsam ben de düşünür ve verirdim devlet okuluna. Ancak Ispartakule-Bahçeşehir'deyim ve 40% yabancı öğrenci var bu bölgede, sınıflar karman çorman. Türkçe dahi konuşamayan çocuklar ilk okula doluşmuş.

8.000rpm
09-01-2024, 13:14
biz okul öncesini devlet çatısında halletmiştik
yuva için kadıköy belediyesinin yuvalarından birine vermiştik
anaokulu için de gitmesini hedeflediğimiz devlet okulunun anaokuluna vermiştik
her ikisinde de yine aylık para ödedik
boş rakamlar değildi onlar da ama tabii "özel okul öncesi" sektörüne kıyas kabul etmez

GokhanRS
09-01-2024, 13:36
yapmayın etmeyin. tamam devlet okulları süper olmayabilir ama aradaki farkın çok daha azı ile yabancı dil kursu ve ekstra sporlara yollarsınız çocukları. bu paraları verdikçe özel okullar günden güne daha da sapıtacak.

Mivec_4G63
09-01-2024, 13:39
120 bin tl idi, seneye 250-300 bin bandında olacak.

Öğretmenlere verdikleri maaş asgari ücret. Ya da ek dersle canını çıkartıp maksimum 19 bin tl.

Yarbay
09-01-2024, 13:40

Yaşar Üniversitesi'nde lisans programı senelik 210bin, Ekonomi Üniversitesi'nde 260bin.. Gak guk deseniz yüzde 25 bursu da kaparsınız. Bir anaokulu çocuğa hangi kalibrede eğitim veriyor ki bu ücretler rahatlıkla gözden çıkarılabiliyor? Üstelik birinde akademisyenler, doçentler ve profesörler eğitim veriyor ve bu adamlar kolejlerdeki gibi asgari ücretin altına çalışmıyor..

230 ile kalsa iyi ,servisi,yemeği,kırtasiyesi,kıyafeti derken onada extradan 80bin gitmişti geçen sene bu sene sadece bu kalemler 160 civarı tutacak,
en azından yerel konuşuyorum (Adana) yemek 50-90 arası,servis 50-80 arası, kitap kırtasiye kıyafet yine 20-30 arası.

özetle herşey dahil ilk okul 2 okuyacak çocuk maaliyeti 350bin civarı oda Adana'dan söz ediyoruz ve dediğiniz gibi ilk okul eğitimi yani :(

Eyüp
09-01-2024, 14:22
Aslında hesap değişmemiş.Biz 2 kardeş özel okulda okuyorduk , senelik eğitim + yemek + servis ücreti ile C sınıfı sıfır bir araç alabiliyorduk. Yazılanlara bakınca yine 2 çocuk orta sınıf bir araba alıyor. Kızım 6 aylık , ben şimdiden ona bir eğitim fonu oluşturayım :)

XoR
09-01-2024, 16:05

Eğitim içeriği ile bakmıyorlar konuya. Bina kirası, işletme giderleri olarak yürüyorlar. Saçmalığın daniskası biliyorum ama elim mahkum götüm gardiyan :D

Kahvaltı, öğle yemeği, ikindi yemeği dahil. Rusca ve ingilizce eğitim veriyorlar. Eğitimin kalitesinden memnunuz ama fiyatı yorucu.

Cimmeria
09-01-2024, 17:48
ya ben biraz sunu merak etmeye basladim, 5 sene oldu tasinali ulkeden, 2000 lira olan kiralar 20.000 olmus, 60 bin olan okullar 400-500 olmus, 40-50 lira olan arabalar 800-900 olmus, satilik ev fiyatlarindan bahsetmiyorum bile.

bunlari nasil karsiliyorsunuz? yani ne kazaniyorsunuz su anda da mesela 1 milyona araba alip 500 bine cocugu okula gonderebiliyorsunuz yav? benim aklim almiyor :)

atmv8
09-01-2024, 19:55
2023-2024 öğretim yılı Türkiye'deki daha önce 2 yıl boyunca gönderdiğimiz okul 240 bin lira idi(anaokulu, 5 yaş), şu an Amerika'da Massachusetts eyaletinde özel bir okula gönderiyoruz $17.800. Seneye burada 18.000 olacak

deep
09-01-2024, 20:16
6 yaş 1. Sınıf için Konya da fiyat almaya başladım.
Bi okul 80.000 tl
Diğeri 110.000 tl fiyat olduğunu öğrendim. Arkadaşlarımın gönderdiği okullar.

Ülke de şöyle bir durumda var. Ben çoçuğumu ne olursa olsun devlet okuluna göndereceğim ama kendim ve eşim 08:00-17:00 arasında çalışıyoruz.

Bulunduğumuz ilde de anne baba vs yok. Ya yarım gün bakıcı tutulacak yada çocuk özel okula gidecek ki 17:30 a kadar meşgul olsun, başına bir şey gelmesin.

Yani anlayacağınız zorunluluktan özel okula mahkum kalıyoruz.

ChtArdARSL
09-01-2024, 20:50
Acarkent doga,

Anaokulu evlat 4 yasinda.

2023 : 103.000 10 taksit
2024 : 157.000 5 taksit

gökan
09-01-2024, 21:32
Lisede öğretmenim açiğa almak mantikli ama onuda artik kolay bir şekilde yapamiyorlar kistaslar var

STP
09-01-2024, 21:34
Canakkalede kolejde gecen sene 2022-23 icin 33 bin odedim, 23-24 icin 103 odedim. Bu sene nolacak kimbilir

alper_pug
09-01-2024, 22:31
Konudaki mesajları okuyunca ruhum daraldı , yaşama sevincim bir miktar daha azaldı.

tiMachine
09-01-2024, 22:43
Lise 3'e giden kız kardeşim var, semtteki butik bir dershaneye yazdırdık temmuzda, seneliği 16k idi. Bu haftasonu çağırdılar, gittik, gelecek sene için 59k diyorlar. Erken kayıt bir de diyorlar, olmazsa 80. Hadi şimdi parayı verdik, e senin dershanede seneye aynı hocaları tutup tutmayacağın ne *****? Hocalarla genel olarak senelik sözleşme imzalıyorlar, sene sonu büyük kadro değişiklikleri olabiliyor. Seneye kadro kötü olursa verdiğim paraya yanmam da, kızın bir senesi çöp olur ona yanarım.

melihyilmaz
10-01-2024, 00:07
Bursa Sınav Koleji ana okulu ve 1. sınıfa giden iki kızım vardı. İkisi 126 liradan bu sene 230 lira ya gel anlaşaım dediler. Bende bir s... gidin dedim. Devlet okulan yazdırıyorum. ÖZel okulların hali perişan. Ted de öğretmen arkadaş var özel okullara bulaşma dedi dinlemedim. Bu sene yeter artık dedim.

207_TR
10-01-2024, 07:56
Balıkesir Bilnet (Bilfen )

3. Sınıfa gidiyor kızım, 2015 doğumlu. 3 yıldır aynı okulda.

4.Sınıfa da kayıt yaptırdık Kasım ayında kayıtlar açılır açılmaz. Erkan kayıt kesinlikle avantajlı.

28.000 TL den başladı galiba 1.sınıfta yemek dahil ( Yemek 3 öğün )

4.Sınıf için bu sene yemek hariç 120.000 TL ye kayıt oldu. Yemeği de erken belirlememe sebepleri gıda daki hızlı artış kaynaklı. ( Eğitim dönemine yakın açıklayacaklar )

Özele karşıydım, ama şimdi iyiki der gibiyim.

Eğitim, kullanım alanı avantajları ( Havuz, Buz Pateni, Tenis alanı, Normal spor salonu, Müzik odası iimkanları, görsel sanat odası, bilişim odası vs )

Sabah kahvaltı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı vs.

Eşimde bende çalıştığımız için çocuğumuzu sabahçı yada öğlenci olabileceği bir okula gönderemiyoruz. Göndersek bile öğleden sornası yada sabahı farklı bir kurs vs eğitim kurumunda geçmesi gerekli, oradan al okula götür ki bu öğlenleri imkansız benim için. vs vs

Kitap bedelleri biraz yüksek, kıyafetler aşırı değil ama piyasa fiyatına da değil.

Güvenli olması benim için ayrı bir önem arz ediyor. Okula giden kesim ve çizgisi az çok belli.

Ama ortaokul dönemini şimdiden ne yaparız düşünüyoruz.

Sezgin
10-01-2024, 08:23
Kreş dönemi 3 yaş geçen sene yemek dahil 105.000 TL,
Bu sene erken kayıt döneminde yemek dahil 183.000 TL

mehmetRS
10-01-2024, 08:46
Mersin'de yaşıyorum, eşim buralı ve Mersin'i seviyoruz diye 5 sene önce kadar İstanbul'dan taşındık buraya. İlk geldiğimiz sene marka bilinilirliği sebebiyle Bahçeşehir Kolejine vermiştik. Bir takım olaylar ve midemizi bulandıran tavırlar sonrası paçayı zor kurtardık üçüncü ayda.
Bahçeşehir'den sonra, önceki sayfalarda bazı arkadaşların düşündüğü gibi, devlet okuluna verelim, daha iyi olur, ne kadar kötü olabilir ki? Biz de devlet okulunda okuduk diyip yazdırdık. Bakın arkadaşlar, çocuklar ve maruz kaldıkları konusunda kendimize sıkıntı yaptığımız şeyler de huylarımız gibidir, herkesinki kendine doğrudur bence.. kimisi fazla önemsemez, maruz kalarak öğrensin der, kimisi (bizim gibi manyaklık derecesinde olup, alışana kadar okulun kapısında nöbet tutanlar hariç) biraz daha hassas yaklaşabilir.. fakat bu devlet okullarının savunulacak hiçbir tarafı yok kimse kusura bakmasın. Neredeyse ayda 2-3 defa yerel haber portallarında, bir okulda ilkokul düzeyinde çocuğun bıçaklandığı ve ağırlıklı olarak ölümle sonuçlandığı haberlerini okumaktan içimiz şişti.
Şimdi özel okul konusuna gelecek olursam, devlet okulundan da aldıktan sonra çocuğu, ufak, kendi çapında, herkesin birbirini tanıdığı ve ilk etapta müdüre hanımı çok da sevdiğimiz bir okula vermiştik. Biz akademik başarıdan ziyade, endişelerimizden dolayı sosyal ilişkileri iyi olsun, aklımız kalmasın, haber alabilelim gibi konulara ağırlık verirken, birşey olduğunda bahçe duvarından bakınca, okulun tamamında ne olduğunu görebiliyor olmak aşırı iyi gelmişti. Hatta bu okul Mersin'in en uygun fiyatlı özel okullarından birisiydi. Kayıt olduğumuz sene 15.000 Lira, Geçen sene 27.000 Lira, bu sene de 40.000 Lira para verdik yıllık peşin. Bu sene yemek parası için 20 bin lira ödedik ki yemekler de bir halta benzese..
Yeni sene için eğer okul ayakta kalırsa ki hiç sanmıyorum farklı olaylar var çünkü, 80-100 bin bandında bir fiyat olacağı konuları konuşuluyor henüz netleşmiş değil. Yemek de herhalde 40 bin lira olur düşüncesindeyim.
İki fayansı aynı hizada döşeyebilecek bir adamın bile gerçekten çok zor bulunduğu, bir işi yapmış olmak için yapan insanların doldurduğu bu kentte, iyi bir öğretmen ya da iyi bir okul bulma umudunu tamamen yitirmiş durumda alternatif planlar üretme peşindeyim.
Ben de konuya kaynak olmuş gibi oldum ama böyle fikirleri olan varsa da paylaşırsa çok sevinirim. Bu özel okul saçmalığı bariyerini nasıl atlayıp alternatif bir yol izleyebiliriz? Devlet okullarını saymıyorum, çünkü hiçbir güç beni devlet okullarının eskiden sahip olduğu idealistliğe halen sahip olduğu konusunda ikna edemez. Neticede aynı ülkede hep aynı şeylere maruz kalarak yaşıyoruz. Benim maruz kaldığım şeylere maruz kalmadan yaşayan kısıtlı bir tayfa illa vardır ama onlarla da işim olmaz. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir herhalde..
Teşekkürler.

XoR
10-01-2024, 09:33
ya ben biraz sunu merak etmeye basladim, 5 sene oldu tasinali ulkeden, 2000 lira olan kiralar 20.000 olmus, 60 bin olan okullar 400-500 olmus, 40-50 lira olan arabalar 800-900 olmus, satilik ev fiyatlarindan bahsetmiyorum bile.

bunlari nasil karsiliyorsunuz? yani ne kazaniyorsunuz su anda da mesela 1 milyona araba alip 500 bine cocugu okula gonderebiliyorsunuz yav? benim aklim almiyor :)

5 sene önce sen ayrılırken herkes supervisor'dı :D 5 sene içinde aramızdaki en düşük pozisyon direktör oldu. COO, CEO, CFO kaynıyor buralar :D

Şaka bir yana da geçmişe göre oldukça dikkatli harcama yapıyoruz. En önemli bütçe kalemi Leyla ve geleceği. Kalan kalemleri kıra kıra gidiyoruz.

S-works
10-01-2024, 09:51
Benimde 2,5 yaşında oğlum var. Zaten karamsardım. Konu iyice tuzu biberi oldu. Kafamda okul çağına geldiğinde nüfusu daha az bir ilçeye taşınıp devlet okuluna göndermek var. Şimdiden ufak yatırımlar yapmaya çalışıyorum. Biraz hisse biraz coin aldım 20 sene sonra bozmak üzere. Bu sene BES yapmayı düşünüyorum. fonda değerlenecek şekilde.

Hakikaten yazılan rakamlar korkunç. Biriktirilip yatırım yapılsa çocuk çalışmadan yaşayabilir. Yurt dışında okutmak daha ucuza gelecek gibi görünüyor.

GokhanRS
10-01-2024, 14:34
Benimde 2,5 yaşında oğlum var. Zaten karamsardım. Konu iyice tuzu biberi oldu. Kafamda okul çağına geldiğinde nüfusu daha az bir ilçeye taşınıp devlet okuluna göndermek var. Şimdiden ufak yatırımlar yapmaya çalışıyorum. Biraz hisse biraz coin aldım 20 sene sonra bozmak üzere. Bu sene BES yapmayı düşünüyorum. fonda değerlenecek şekilde.

Hakikaten yazılan rakamlar korkunç. Biriktirilip yatırım yapılsa çocuk çalışmadan yaşayabilir. Yurt dışında okutmak daha ucuza gelecek gibi görünüyor.

benim kız moskova da özel ilkokula gidiyor. hafta da 4 saat ek ingilizce dersi dahil 8.000tl. Fiyat ruble olarak geçen sene de aynıydı :) yemek de kahvaltı + öğle yemeği toplam 1500tl aylığa geliyor.

GokhanRS
10-01-2024, 14:36
benim kız moskova da özel ilkokula gidiyor. hafta da 4 saat ek ingilizce dersi dahil 8.000tl. Fiyat ruble olarak geçen sene de aynıydı :) yemek de kahvaltı + öğle yemeği toplam 1500tl aylığa geliyor.

haftada 4 saat ingilizce kısmı kafa karıştırmasın fiyatlar aylık fiyat. yıllık ödeyene %20 indirim var.

8.000rpm
10-01-2024, 15:02

bizim de aklımız almıyor ki artık :D
su çok güzel , gelsene :D
biraz soğuk ama
içine girince alışıyosun
:D:D:D:D:D

Ome_RS
10-01-2024, 15:50
cocuk 5,5 yasında bu sene son aylık 9k, gecen sene 5k ödüyordum. Orman okulu için de yıllık 10k extra servis ücreti altında ödeme var ama zorunlu değil.
seneye ilk okula baslıyor devlete vereceğim küçük için kreşle konuşacağz bakalım 2024-2025 sezonu ne olacak fiyatlar.
Sizdeki fiyatları duyunca halimize çok şükür dedim ama yoruyor maliyetler.

imprezaWRC
10-01-2024, 16:14
"başlarım özeline de bilmemnesine de.. bi gidin lan" desen , nereye gideceksin?
devlet okulları da hoşgeldin diye mendil açıyorlar , habire ota moka para topluyorlar
eğitimin içeriği , sınıfların kalabalıklığı , öğretmenlerin eksikliği falan o konulara hiç girmeyelim bence..

Kozyatağı, Erenköy civarındaki ilkokul ve ortaokullara bakmıştık. Öğretmen yoksa maalesef başka ders yapılmıyor ve ders boş geçiyor. Ha kaç kere denk gelinir bilemem. Tabi bir başka husus binanın ne kadar sağlam olduğu. Erenköy'deki iyi bilinen devlet okulu 2 senedir kapalı. Bina çürükmüş. İhaleye çıkılacak da müteahhit bulunacak da yapılacak da.
Maalesef tablo hiç iç açıcı değil. Birde veli grubu ile ortak paydada buluşamama riski de bir hayli fazla. 29 Ekim'i kutlamasak, opsiyonel olsa diyen bir grup ile ben anlaşamam. Hadi herşeye katlandın, bu seferde özellikle yabancı dil açığını kapatmak için dışarıda kurslarda çocuğu süründüreceksin.

8.000rpm
10-01-2024, 16:46
eskiden veliler diğer velilerle bu kadar muhatap değildi
dahası eskinden veliler bu kadar katılmazdı her bişeye
ben hatırlamıyorum hiç kendi çocukluğumdan anamı babamı bu şekil..
e şimdi her haltın içine velileri soktular , öğrenci okutmanın ötesine geçti velilik müessesesi
şimdi okul içeriği başka konu , veli konfigürasyonu başka konu oldu maalesef
velilerin anlaşıp anlaşmaması bu bebelerin okul hayatının bu kadar niye içinde onu kimse sorgulamıyor
iş öyle bir çorbalanmış ki
ooooff oooffff
hangi işin neresinden tutulacak ki

207_TR
10-01-2024, 16:55
Daha servis ne olacak belirsiz :)

altima
10-01-2024, 17:59
mevki: istanbul / kağıthane
okul: kağıthane final

2 çocuk (kızım 4 e, oğlum 2 ye gidiyor)

bu sene 85 (kızım)-70 (oğlum) verdik.. eğitim-yemek(kavaltı ve öğle yemeği)-giyim-kitaplar ((ev-okul arası 1km yok, bu sebepten biz bırakıyoruz servis yok))

önümüzdeki sene ne olcak bilmiyoruz.. Sonumuz hayrolsun..

Saygılar
Rıdvan...

huseyinturk
10-01-2024, 20:54
Beylikdüzünde 210 bin + kdv fiyat verdi okulumuz 1. Sınıf için. Yemek ücreti haziranda belirlenecekmiş üzerine eklenecekmiş. Ben çok merak ediyorum öğretmenlere ne kadar maaş veriyorlardı ne kadara çıkardılar..

turboman
10-01-2024, 21:23
Yazılanları okuyunca dedim iyiki çocuk yapmamışım ;) allah yardımcınız olsun.

aybarsdnr
10-01-2024, 22:28
Bilfen Ataşehir ilkokul 1. sınıf için 600.000 TL
Koç Lise 1. sınıf için henüz net olmamakla beraber 1.000.000 TL

Abim ailesiyle İngilterede. International okula gidiyor çocuklar. O yüzden orada da biraz pahalı ama seneye iş gereği buraya dönme ihtimallerine karşılık okullardan aldığı fiyatlar bu şekilde.

Schumi
10-01-2024, 22:38
2022 de anaokuluna aylık 4500 TL den ödeyerek 10 ayda toplam 45 bin ödedik. 2023 için 100bin derler 90bine anlaşırız diyorlardı. 145 bin dediler. Neymiş milli eğitimde ciddi uyarı almışlar civardaki en ucuz okul bunlarmış mış mış. Eşimin de özel okulda öğretmen olduğunu bile bile bu yalanı söylediler. Küfürler ede ede al aşağı ver yukarı senelik peşin olarak 110bin TL ye anlaştık. Şimdi ilk okul bakıyoruz seneye için ama bizim kıstaslarımız biraz farklı olduğu için fiyatlar 120 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Yemek vs.vs. hariç rakamlar.

Bu arada devlet okulu diyorsunuz da yakın zamanda devlet okullarına girip çıkmışlığınız var mı bilmiyorum? Sadece sınıf kalabalığı için bile devlet okulundan uzak durmak bir sebep. Bizde devlet okulu seçenekler arasında değil maalesef. Ancak ne bilim çok iyi bir devlet okulu vardır. Oraya gitmek için kendi evimizi kiraya verip ordan bir yere taşınmamız felan gerekiyordur gibi ütopik bir plan ile belki ancak.

207_TR
11-01-2024, 08:22

Abim ailesiyle İngilterede. International okula gidiyor çocuklar. O yüzden orada da biraz pahalı ama seneye iş gereği buraya dönme ihtimallerine karşılık okullardan aldığı fiyatlar bu şekilde.

600.000TL - 1.000.000 TL nedir yahu Özel Üniversite kaç para oldu

Balıkesirde 120 veriyoruz millet owww diyor, bunları duysalar çocuk yapmaktan vazgeçerler.

Gerçekten İstanbul'da yaşamak ayrı bir sanat.

ÖmerF.Bayar
11-01-2024, 11:05
Benim kızımda bilindik bir anaokulunda, erken kayıt 225bin TL + Kırtasiye peşin ödemede,
Yeni kayıt rakamını bilmiyorum ama çok fazladır çünkü ilk kayıt yaptırdığım sene hemen hemen %70 fazla ödemiştim kayıt yenileyenlerden,

XoR
11-01-2024, 12:44

Sınıflarımız da led aydınlatmalar, cam tavan ve masajlı napa deri koltuk paketi bulunmaktadır :D

Hondafatih
11-01-2024, 14:09
yapmayın etmeyin. tamam devlet okulları süper olmayabilir ama aradaki farkın çok daha azı ile yabancı dil kursu ve ekstra sporlara yollarsınız çocukları. bu paraları verdikçe özel okullar günden güne daha da sapıtacak.

kesinlikle katılıyorum şuan benim ufaklık 4 sınıfa gidiyor devlet okuluna buradaki ilk okul seviyesinde özel diye tabir ettiğiniz tüm okullarda verilen eğitim ile aynı eğitimi alıyor ben dışardan destekleyerek ingilizce aldırıyorum ve şuan b2 seviyesinde ingilizcesi var yani haftada iki canlı derse bire bir ingilince konuşuyor ve öyle böyle değil hiç takılmadan hatasız o sebeple ülkede bulunan bir kaç özel okul harici tüm okullar ticarethane

imprezaWRC
11-01-2024, 16:41
Sınıflarımız da led aydınlatmalar, cam tavan ve masajlı napa deri koltuk paketi bulunmaktadır :D

Sınıflarımızda her köşe ve sırada airbag vardır. Öğrenciler bizzat helikopter ile evlerinden alınıp, ders bitiminde evlerine bırakılacaktır. Ödevleri öğretmenlerimiz bizzzat yapıp öğrencilere sunacaktır. Bu sayede öğrenciler ödev de yapmayacaktır. Ayrıca, öğlenleri somon ızgara, dallas steak... çıkmaktadır.
Bu ne spor gazatesi böyle fiyat mı olur ya.

CND
11-01-2024, 16:50
Ortalama özel okulların verdiği eğitim, bizlerin öğrencilik hayatının iyi devlet okullarından pek de farklı değil. İktisadi açıdan mutlak zarar bir operasyon yürütüyoruz. Türkiyede 1-2 özel okul hariç verdiğimiz paraları amorti etmeye çocukların bordrolu yaşam sürelerinin yetmesi çok ama çok zor. Bugün 1m TRY, ülke sınırlarındaki çoğu üniversite mezunundan fazla kazanıyor... E kaç m try bütçe öngörüyoruz toplam eğitim hayatları boyunca?

Zaten bizleri tetikleyen temel etken de eğitim kalitesi değil aslında. Günün sonunda örnek aldıkları ve maruz kaldıkları sonucunda evlerimizde tanıyamadığımız evlatlar görmenin geri dönüşü kolay olmayacak, belkide mümkün değil. İyi insan yetiştirmek istiyoruz kısacası.

Devlet okulları öyle bir durumda ki ebeveyn olarak kendimizi ister istemez bütçemize uyabilecek bir özel okulda buluyoruz. Bir şekilde de kendimizi ikna ediyoruz.

Kök sebep düzelmedikçe bunu bilen eğitim sektörü bizlere karşı durumu silahlaştırmaya devam edecek.

Schumi
11-01-2024, 21:03
Sınıflarımızda her köşe ve sırada airbag vardır. Öğrenciler bizzat helikopter ile evlerinden alınıp, ders bitiminde evlerine bırakılacaktır. Ödevleri öğretmenlerimiz bizzzat yapıp öğrencilere sunacaktır. Bu sayede öğrenciler ödev de yapmayacaktır. Ayrıca, öğlenleri somon ızgara, dallas steak... çıkmaktadır.
Bu ne spor gazatesi böyle fiyat mı olur ya.

Eşimin eski çalıştığı okul MEF okullarıydı. Hemen üstünde Zorlu Tower var. Okuldan bir sınıf öğretmeni derste toplu taşıma araçlarına örnek verin diyince bir kız "helikopter" demiş. "Kızım helikopter toplu taşımamı ?" diyince "biz her sabah helikopter ile geliyoruz" demiş. Çiftlik evlerinden Zorlu Tower'a helikopter sonrası aşağı Ulus'a özel şoför ile gelen Zorlu'nun torunu tabi toplu taşıma olarak helikopteri söyleyecek. :D

Cimmeria
11-01-2024, 21:27
bizim de aklımız almıyor ki artık :D
su çok güzel , gelsene :D
biraz soğuk ama
içine girince alışıyosun
:D:D:D:D:D

ne diyeyim kiskandik kompile ulkece sizi :) kurulu duzenim olmasa gelirdim de kurulu duzen var :P

8.000rpm
12-01-2024, 08:20
ne diyeyim kiskandik kompile ulkece sizi :) kurulu duzenim olmasa gelirdim de kurulu duzen var :P

hak veriyorum
London , acı vatan :D
helak oldunuz oralarda :D

KÖROĞLU
12-01-2024, 08:40
Bence konu biraz da çocukla alakalı, ben tembel bir adamdım ama zekiydim. Çalışmadan okulda dinlediğimle ortalama notlar alır geçerdim.

Ben okudum yıllarca, üstüne yüksek lisans yaptım, üstüne smmm ruhsatı aldım vs hep kovaladık kısacası.

Geldiğim nokta da bakıyorum benden 1.5 yaş küçük erkek kardeşim ticaret yapıyor ve durumu benden daha iyi. Okulla işi yoktu, zorla liseyi bitirdi.

Bu açıdan okul eğitimi benim gördüğüm zorunluluktan öteye gitmiyor, artık üniversite okumanın da bir kifayeti kalmadı, fark yaratabiliyor musun mesela.

Ben işletme mezunuyum o zaman puan yeten en yakın okul saü idi, girdik bitirdik çıktık.

Ben gibi şimdi 1000 lerce işletme mezunu var. Bu mezun gençlerin çoğu işsiz, eğer zamanında kendi becerilerine göre yönlendirilselerdi belki de daha mutlu olacakları işler yapacaklardı.

Sürekli bir "kurumsal" insan yetiştirme derdindeyiz gibi geliyor. Benim müdahale imkanım olsaydı (velayet anne de) devlet okuluna gönderir, sadece dil için ek destek verirdim.

Artık dil bilmeyen insanın geçerliliği yok, sonra yolunu çizerdik birlikte.

ideal olarak görünenin dışında bir bakış açısı bu bazılarına ters gelecektir eminim.

Ama bu gün (Maalesef) std bir çalışanın şirketlerdeki üst düzey yöneticilere kiralanan arabanın kira bedeli kadar bile bir değeri yok.

Diplomalı işsiz yetiştiriyoruz, özellikle apartmanlara kurulmuş tabela üniversitelerinde.

207_TR
12-01-2024, 12:36
Kızımın gittiği Bilnet(Bilfen) eğitim güzel, ingilizce eğitimi de başarılı. (Çocukla da bağlantılı tabi)
Ben bu sene Cambly ye üye oldum, haftada 1 gün yarım saat online çalışma yapıyor.
Evde bazı günler sadece ingilizce konuşma oyunu yapıyoruz(kendi yetkinliğimce)

Yazın İtalya ya gittiğimizde bazı siparişleri kızıma verdirdim, isteklerini garsonlara kendisinin söylemesini istedim vs ki özgüveni gelişsin diye.

Olabildiğince yatırımı çocuğun dil gelişimi ve sosyal becerisine yapıyoruz. Biraz daha geliştirince 2.yabancı dile yoğunlaştıracağım.

ChuckBartowsKi
12-01-2024, 12:40
Bence konu biraz da çocukla alakalı, ben tembel bir adamdım ama zekiydim. Çalışmadan okulda dinlediğimle ortalama notlar alır geçerdim.

Ben okudum yıllarca, üstüne yüksek lisans yaptım, üstüne smmm ruhsatı aldım vs hep kovaladık kısacası.

Geldiğim nokta da bakıyorum benden 1.5 yaş küçük erkek kardeşim ticaret yapıyor ve durumu benden daha iyi. Okulla işi yoktu, zorla liseyi bitirdi.

Bu açıdan okul eğitimi benim gördüğüm zorunluluktan öteye gitmiyor, artık üniversite okumanın da bir kifayeti kalmadı, fark yaratabiliyor musun mesela.

Ben işletme mezunuyum o zaman puan yeten en yakın okul saü idi, girdik bitirdik çıktık.

Ben gibi şimdi 1000 lerce işletme mezunu var. Bu mezun gençlerin çoğu işsiz, eğer zamanında kendi becerilerine göre yönlendirilselerdi belki de daha mutlu olacakları işler yapacaklardı.

Sürekli bir "kurumsal" insan yetiştirme derdindeyiz gibi geliyor. Benim müdahale imkanım olsaydı (velayet anne de) devlet okuluna gönderir, sadece dil için ek destek verirdim.

Artık dil bilmeyen insanın geçerliliği yok, sonra yolunu çizerdik birlikte.

ideal olarak görünenin dışında bir bakış açısı bu bazılarına ters gelecektir eminim.

Ama bu gün (Maalesef) std bir çalışanın şirketlerdeki üst düzey yöneticilere kiralanan arabanın kira bedeli kadar bile bir değeri yok.

Diplomalı işsiz yetiştiriyoruz, özellikle apartmanlara kurulmuş tabela üniversitelerinde.

Aslında bu şöyle bir denklem

Eğer çocuğun imkanı var ise ve kapasitesi ticari eylemler gerçekleştirebiliyor yani elinde hiç imkanı olmayan kişilerin yapabileceği herhangi bir girişim ülkemizde maalesef mevcut değil yani ben oradan buradan ekleyim 100.000 TL kredi çekeyim ile maalesef artık sadece dükkan ( o da belki ) tutabiliyor.

Fakat kırsal kesimi düşünün ya da gerçekten çok ama çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aileleri o durumda da okuyan bir kişi örneğin bankacı olarak kendi çekirdek ailesinin kaderini oluşturabiliyor çünkü o şartlarda herhangi bir girişimi bırakın karın doyurma mücadelesinden ötesi olmuyor.

Kısacası eğitim 10 yıl önce gerektiği kadar popüler değil bence evet bundan 10-20 yıl önce eğitimin bir rasyonel karşılığı vardı bunu da her şehire üniversite açarak her ile 1000 banka şubesi açarak bitirdik...

Artık diplomanın değeri çok düşük zaten asgari ücret ile diplomalı 08.00-17.00 çalışanın aldığı maaş bir birine eşit hale geldi neredeyse memuriyet hariç hiçbir maaşlı işin en azından başlangıç seviyelerinde değeri kalmadı maalesef.

İstanbul için şöyle bir matematik var 12 ( ilkokul-ortaokul-lise ) 2 ( kreş-anaokulu ) 5 ( hazırlık + 4 yıllık lisans bölümü ) 19 yıllık bir eğitim hayatı mevcut. bu 19 yıllık eğitim hayatını tamamen özel okullarda geçiren biri olarak söylüyorum şu an güncel rakamlarla herhalde bu eğitim minimum 500k $ a patlıyor yazık günah o para ile ciddi bir yatırım yapıp çocuğunuzun gelecek kaygısını azaltabilirsiniz.

GokhanRS
12-01-2024, 13:27
ingilizce öğretmeyin demiyorum ama bence rusça öğrettirin :D gelecekte para rusya da olacak bence. özellikle mühendis ve mimar kesinlikle rusça öğrenirse işsiz kalmaz ve kaliteli yaşam sürer.

bence gelecekte mimar mühendisler en iyi maaşları rusya da alacak. rusya da ki binaların tamamı yenilenecek, söz verdikleri gibi yenilemenin sadece %5in de başarılı olabilseler 40 senelik iş var şimdiden inşaat ve mimari sektörde. üstelik son 10 yılda çok fazla inovasyon center silikon vadisi yatırımı yaptılar.

kelalper
22-01-2024, 12:25
ülke saçma sapan hal aldı. Ben 2.üniversite için Kültür Üniversitesine gittim askere gitmemek için. Gece vardiyasında vardiya amiri olarak çalışarak ödedim okul parasını ki cebime de para kalıyordu. Senede 5150 USD ödüyordum 99 da. Şu anda ne kadardır bilemiyorum.
Bir arkadaşım hali vakti yerinde. Eski bahriyeli subay. İki kızı var. İkisini de devlet okuluna verdi öğleden sonraları için bazı dersler için özel öğretmen tuttu. Bazı dersleri de kendisi veriyor hem de çocuklarla vakit geçiriyorum diyor. Büyük kızı geçen sene özel okul sınavında üst düzey bir okuldan %100 burs kazandı ona rağmen göndermedi. İyi yoldayız demek ki dedi aynı yöntemle devam ediyor. Ne kadar tutuyor diye sordum özel okula göre çok çok daha iyi hem de işine yarayacak dersler için özel ders alıyoruz. Çocuklar neye kanalize ise o derslere yönlendirdik şimdi daha da iyi öğreniyorlar dedi.

phoenixs
22-01-2024, 13:35
Çocuğum ANKARA da bulunan Ovacık sınav kolejinde okuyor 1. sınıf 120 bin tl okul ve yemek için ödemiştim. 20 bin tl kırtasiye + kdv farkı ödedim.Buna ek olarak 10 bin tl civarı da kıyafetleri tutmuştu.

2. sınıf için rakamın önemi yok ben göndermeyecem çocuğu özele

DOHC
22-01-2024, 13:40
Bugün kayıt yenilemeye gittim.
%76 zamlı rakam verdi.
Bakanlık %57 diyor dedim.
Onlar da bana %57 sizin geçen seneki ücretiniz üzerine değil, bizim geçen sene MEB'e bildirdiğimiz ücretin üzerine %57 max zam dedi.
Okul ücreti geçen yıl 180k TL olarak bildirilmiş MEB'e.
Sizden istenen ücret buna kıyasla çok düşük dediler.
Kayıt yapmadan çıktım.

SK10
22-01-2024, 14:23
Bu paraları okula vermek yerine cocuğun geleceği için tekirdağ kırklareli arsa tarla bişey alın bence ilerde iyi para yapar cocuğunuz da dua eder :)

Sefa_vts
22-01-2024, 15:07
Bu paraları okula vermek yerine cocuğun geleceği için tekirdağ kırklareli arsa tarla bişey alın bence ilerde iyi para yapar cocuğunuz da dua eder :)

Açıkçası ben aynı cümleleri eşime söylüyorum. Sonra dönüp hayatın gerçekleriyle yüzleştiğimde gücüme göre bir okula vermek zorunda olduğum aklıma geliyor, bu cümleler öylesine kalıyor.

Yoksa Enflasyon oranında artışlarla beraber 10 yıllık eğitimi bir çocuğun 100.000-130.000 Dolar bandında gerçekleşiyor.

Ana okullarına girerken bile mülakata giriyor çocuklar. Göstermelik vs diye düşünürdüm bizden önceki çocuk reddedilince artık işin iyice suyunun çıktığını fark ettim. Çizim yaptırıyorlar, oyun oynatıyorlar, ingilizce soru soruyorlar vs. 3,5 yaşında çocuk şimdiden bu sınav rekabet düzeninin içinde buluyor kendini.

Buna da biz ( ebeveynler ) çanak tutmak zorundayız gibi oluyor. Göndermek istediğim ilk okulların hepsi; ''Ya anaokulunu bize yazdırırsınız oradan geçişe izin veririz ya da bizim sınavlarımıza girer, okuma, yazma, matematik için.'' diyor ilk okul 1. sınıf için. Yahu sizin göreviniz bunu öğretmek değil mi diyemiyorsunuz herkes aynı sonsuz döngüye girmiş.

Çok acaip oldu bu eğitim sistemi. Ben ilk okul- orta okul - lise ve son olarak üniversiteyi oldukça iyi okullarda ama devlet okullarında okudum. Şimdi mezun olduğum neredeyse hiç bir okula göndermek istemeyebilirim çocuğumu.

serkanOC
23-01-2024, 15:35
Etrafımdaki herkesin çocuğu özel okula gitti veya gidiyor.

Ben çocuklarım olmadan önce de aynı şeyi söylüyordum, çocuklarım olunca da söylediğimi yapıyorum.

Kızım mahallemdeki devlet okuluna gidiyor 3. sınıf, oğlum seneye oyun grubuna başlar muhtemelen.. özel okula vereceğim parayı biriktirdim - biriktiriyorum. birikeni de lisede harcarım gibime geliyor.

lise ve üniversite çok daha önemli bence.. okuma yazma öğrenmesi için fahiş fiyatlar ödemem.. devlet okulu başta bi 5-10 istedi evet, başka bir şey yok..

Arkadaşları çıkışta ya bize geliyorlar ya bizimkiler gidiyor vizyonu normal veya bi tık üst ailelere.. kendi adıma konuşuyorum, kızım okulunu, öğretmenini ve arkadaşlarını seviyor çokta mutlu.. biz de öyle..

kelalper
23-01-2024, 16:59
eğitim seviyesi de eskisi gibi değil. 4-5 sene önce ilk mezun olduğum Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümüne uğradım okula diplomamı yeniden çıkarttırmak için. Hala çıkarttıramadım o kısmı ayrı. Okulda hocalarla konuştum. Adamlar eğitim sisteminden şikayetçi. Tekstil Mühendisliği en zon bölümlerden biridir. Elektronik makine cart curt ne varsa hepsini görürsün. Adamlar okulu kazananlar dersleri geçebilecek eğitim seviyesinde olmadıkları için sürekli sınıfta kalıyor. Dekanlıkta hocalara baskı yapıyor geçirsinler diye. Bölüm puanı benim zamanımda en yüksek puanlı bölümlerden biriyken şu anda en düşük puanlı bölüm. Ziraatin bile puanı daha yüksek. Kazananlarda düşük kapasiteli öğrenciler ama dersler zor. Devlet lisesinden çok az öğrenci geliyor gelenlerin çoğu özel liselerden geliyor ama durumlar ortada demişlerdi.

Year One
24-01-2024, 11:20
bunca para veriliyor ne yetişiyor ülkede ? koskoca bir hiç. en iyi ünv miz dünyada 650. sıralarda. çoğu ünv. miz avrupada lise düzeyinden farksız. kısaca birkaç eğitim kurumu hariç çoğu devlet okullarının verdiği eğitimden farksız. fazladan havuzu basketbol sahası vs var.

R.I.P
24-01-2024, 14:39
eğitim seviyesi de eskisi gibi değil. 4-5 sene önce ilk mezun olduğum Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümüne uğradım okula diplomamı yeniden çıkarttırmak için. Hala çıkarttıramadım o kısmı ayrı. Okulda hocalarla konuştum. Adamlar eğitim sisteminden şikayetçi. Tekstil Mühendisliği en zon bölümlerden biridir. Elektronik makine cart curt ne varsa hepsini görürsün. Adamlar okulu kazananlar dersleri geçebilecek eğitim seviyesinde olmadıkları için sürekli sınıfta kalıyor. Dekanlıkta hocalara baskı yapıyor geçirsinler diye. Bölüm puanı benim zamanımda en yüksek puanlı bölümlerden biriyken şu anda en düşük puanlı bölüm. Ziraatin bile puanı daha yüksek. Kazananlarda düşük kapasiteli öğrenciler ama dersler zor. Devlet lisesinden çok az öğrenci geliyor gelenlerin çoğu özel liselerden geliyor ama durumlar ortada demişlerdi.

ben de 2005 giriş ege mezunuyum, mevcut seviye farkını ben bile hissedebiliyorum maalesef.

bu arada konu ile ilgili
Yalova 3-4 yaş kreş : okul + yemek 185k erken kayıt, yaz dönemi hariç

gökan
24-01-2024, 16:38
Ben meslek lisesinde öğretmenim ne isterseniz sorabilirsiniz

ardicli2000
25-01-2024, 08:23
Açıkçası ben aynı cümleleri eşime söylüyorum. Sonra dönüp hayatın gerçekleriyle yüzleştiğimde gücüme göre bir okula vermek zorunda olduğum aklıma geliyor, bu cümleler öylesine kalıyor.

Yoksa Enflasyon oranında artışlarla beraber 10 yıllık eğitimi bir çocuğun 100.000-130.000 Dolar bandında gerçekleşiyor.

Ana okullarına girerken bile mülakata giriyor çocuklar. Göstermelik vs diye düşünürdüm bizden önceki çocuk reddedilince artık işin iyice suyunun çıktığını fark ettim. Çizim yaptırıyorlar, oyun oynatıyorlar, ingilizce soru soruyorlar vs. 3,5 yaşında çocuk şimdiden bu sınav rekabet düzeninin içinde buluyor kendini.

Buna da biz ( ebeveynler ) çanak tutmak zorundayız gibi oluyor. Göndermek istediğim ilk okulların hepsi; ''Ya anaokulunu bize yazdırırsınız oradan geçişe izin veririz ya da bizim sınavlarımıza girer, okuma, yazma, matematik için.'' diyor ilk okul 1. sınıf için. Yahu sizin göreviniz bunu öğretmek değil mi diyemiyorsunuz herkes aynı sonsuz döngüye girmiş.

Çok acaip oldu bu eğitim sistemi. Ben ilk okul- orta okul - lise ve son olarak üniversiteyi oldukça iyi okullarda ama devlet okullarında okudum. Şimdi mezun olduğum neredeyse hiç bir okula göndermek istemeyebilirim çocuğumu.

Büyüyünce bir bakacak eli kalem tutmamış hasbel kader bir ustanın yanına çırak, sanayiye çırak, ya da kepapçıda yamak olarak çalışan biri ondan çok kazanıyor olacak :)

Ben de okudum. Girmediğim sınav kalmadı. sonuç aynen bu...

Vinç operatörü olmak varmış. Hangi anne baba böyle idealle insan yetiştirir bilemiyorum :)

oguz
25-01-2024, 08:48
4+4+4 eğitim sistemi ile beraber önce sanayide yetişecek adamları kaybettik, teknik eleman yetiştirememeye başladık. Üni.de yayın yapmadan ingilizce bilmeden hocalar türemeye başladığından beri eğitim rezalet durumda e sonucu olarakta Üni eğitimleri yerlerde. Yeğenlerin hepsi özel okulda , 6 yeğen var , 3 ü sorunsuz ve gayet başarılı , 3'ünün umrunda değil,
Diyanette her şeye maydanoz olmaya devam ediyor , demekki daha da beter olacak sistem. şu para şuna verilmez kavramından çıktım artık, okullar bile kaptırabildiğine kaptırıyor. Gık'ımız çıkmıyor..

wolkanku
25-01-2024, 12:47
25 yaşımdan beri hep şu cümleyi kurardım; kendi dölümü büyütüp adam etmek için aşağı yukarı 1 milyon lira para dökeceğim, ne için , bir yerlerde asgari ücretin bir tık üstüne özel sektörde işe başlasın diye...
bu şartlarda ülkeye çocuk bırakılmaz da dedim, bu uğurda yaşadım, çocuk istediğini fark ettiğim hiç bir kızın önünü kapatmadım hatta 2. kez görüşmedim bile.

artık bu görüşüm de değişti, bu dünyaya çocuk bırakılmaz diyorum.
3. dünya savaşını mı görecekler, mutant zombi virüslerini mi görecekler , deprem mi görecekler, kuraklık mı görecekler ne görecekler belli değil.

yeni nişanlandım, 2 sene birlikteliğim döneminde de defalarca söyledim, içinde 200gr çocuk sevgisi varsa benimle vakit kaybetme , 6 ay üzülürsün sonunda çocuğuna baba olacak kafada biriyle olursun dedim. neticede düğün tarihi aldık bile.

bu postu takip ettikçe ,yıllık, temizinden 500 bin ve üzerini bu hayatı sonuna kadar güzel yaşamak için harcamanın ne büyük bir lüks olduğunu yine görmüş oldum.

Allah herkese hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin, güç kuvvet sabır versin.

mikelazi
25-01-2024, 13:55
kiralar uçtu ve aşırı yükseldi

gecen sene 4katlı bina(ö.okul) 90k kira verirken,şuan 300k isteniyor.

bunu kimse görmüyormu,görüyor.bence sistematik bir artış uygulanıyor.

kiralar bu kadar uçmasa artış oranlarıda bukadar %ler konuşulmazı.bu sadece okullardada değil,cafe,lokanta,tüm esnafta aynı

ardicli2000
30-01-2024, 19:44
Bugün açıkladılar. %130 zam yapmışlar....

huseyinturk
30-01-2024, 22:45
kiralar uçtu ve aşırı yükseldi

gecen sene 4katlı bina(ö.okul) 90k kira verirken,şuan 300k isteniyor.

bunu kimse görmüyormu,görüyor.bence sistematik bir artış uygulanıyor.

kiralar bu kadar uçmasa artış oranlarıda bukadar %ler konuşulmazı.bu sadece okullardada değil,cafe,lokanta,tüm esnafta aynı

Kira her okul için arttı, bazı özel okullar 150-200 bandında fiyat belirlerken bazıları 300-500-1000 diyor sorun orda. Fazla para isteyen öğretmene fazla para vermiyor mesela. Birde özel okullar her öğrenci için devletten belli bir ödeme alıyor diye biliyorum. Kızım anaokulunda şuan, geçen sene 120 bin olan 1. Sınıf ücretini yemek dahil 300 bin yaptılar teşekkür ederiz kayıt yenilemeyi düşünmüyoruz dedik. Okulun ısrarı üzerine yarın görüşmeye gidicez bakalım ne diyecekler

gökan
31-01-2024, 07:49
12. Sınıfta çocugu olan varsa açık liseye aldırıp dersane vs saglam bir yol çizebilir

kelalper
31-01-2024, 09:51
okullar ticarethane üstünde karlılıkla çalışıyor. yaklaşık 20 öğrenciden aldığı yıllık ücret binanın yıllık kira vs masrafını karşılıyor. Öğretmen ücretleri komik seviyede. O nedenle adamların kazançları öyle böyle değil.

Ormanci
31-01-2024, 10:33
Bizimkinin 3.sınıf ücreti 220 bin TL civarında. Diğerlerini görünce şükür dedik :)

Daha önce de çok konusu geçti yazdık çizdik, üniversiteye kadar özel okulda okumuş biri olarak şiddetle devlete karşı çıkıyordum, liseye kadar da devlette okumuş olan eşim de tam tersini söylüyordu. Sonunda hanımcılık kazandı tabi :P :)
Tabi işin aslı, devlette olanları görünce midem bulandı.

Ha atıyorum kişi sayısının bol olduğu yerlerde saçmalıklar oluyor ama mesela hanımın bi akrabası Ümraniye'de bi devlet okuluna vermiş iyi olduğunu bildiği, gayet rahatız, öğretmeni iyi, sınıfı iyi, öyle saçma sapan para da istemiyorlar dedi. Revaçta olan yerler kara borsa moduna girmiş, yüksek fiyata araba satmaya çalışan rüşvet isteyen bayi muhabbeti işte aynı...

Örneğin Antalya'daki arkadaş da sorun yaşamadığını söylüyor. Sorun İstanbul'da zaten agalar :)

Bir de asıl sinir olmaya başladığım şey, otobüs servis kazalarını falan gördükçe, trafikte bir sürü malla karşılaşınca, ulan diyorum iyi ki çocuk servisle okula gitmiyor. 65 yaşında daha camdaki buğu nasıl çözülür bilmeyen, trafikte kafası çalışmayan, ofansif defansif sürüş teknikleri anlamında bir halt bilmeyen öküzün birine veya genç de olsa serseri dallamanın birine düşecek, sonra bi de bunlara dalmak zorunda kalacağım, hanıma diyorum ki hiç elleme, okutabildiğimiz kadar burada okutalım. Çocuk sabahın köründe kalkacak, 2 saat akşam yol gelecek falan. Tüm bunların üzerine 500 bin TL para vereceksin bu okullara, abovv :)

Schumi
31-01-2024, 10:52
Bizimkinin 3.sınıf ücreti 220 bin TL civarında. Diğerlerini görünce şükür dedik :)

Daha önce de çok konusu geçti yazdık çizdik, üniversiteye kadar özel okulda okumuş biri olarak şiddetle devlete karşı çıkıyordum, liseye kadar da devlette okumuş olan eşim de tam tersini söylüyordu. Sonunda hanımcılık kazandı tabi :P :)
Tabi işin aslı, devlette olanları görünce midem bulandı.

Ha atıyorum kişi sayısının bol olduğu yerlerde saçmalıklar oluyor ama mesela hanımın bi akrabası Ümraniye'de bi devlet okuluna vermiş iyi olduğunu bildiği, gayet rahatız, öğretmeni iyi, sınıfı iyi, öyle saçma sapan para da istemiyorlar dedi. Revaçta olan yerler kara borsa moduna girmiş, yüksek fiyata araba satmaya çalışan rüşvet isteyen bayi muhabbeti işte aynı...

Örneğin Antalya'daki arkadaş da sorun yaşamadığını söylüyor. Sorun İstanbul'da zaten agalar :)

Bir de asıl sinir olmaya başladığım şey, otobüs servis kazalarını falan gördükçe, trafikte bir sürü malla karşılaşınca, ulan diyorum iyi ki çocuk servisle okula gitmiyor. 65 yaşında daha camdaki buğu nasıl çözülür bilmeyen, trafikte kafası çalışmayan, ofansif defansif sürüş teknikleri anlamında bir halt bilmeyen öküzün birine veya genç de olsa serseri dallamanın birine düşecek, sonra bi de bunlara dalmak zorunda kalacağım, hanıma diyorum ki hiç elleme, okutabildiğimiz kadar burada okutalım. Çocuk sabahın köründe kalkacak, 2 saat akşam yol gelecek falan. Tüm bunların üzerine 500 bin TL para vereceksin bu okullara, abovv :)

Valla 2 kere okudum ama çocuk özel de mi devlette mi tam emin olamadım. Her cümlede farklı algılıyorum. :)

Ormanci
31-01-2024, 11:04
Valla 2 kere okudum ama çocuk özel de mi devlette mi tam emin olamadım. Her cümlede farklı algılıyorum. :)

:D Cümle karışmış olabilir hoca :) 1'e başlarkenki durumdan bahsettim, yoksa çocuk bu sene 2.sınıfta zaten :)

Eşim devlet okulunda okumuş hep, çocuğumuz için özel okul istedi başından beri. Devleti yaşananları biliyorum gitmesin diye...
Ben ise çocukluğumda hep özelde okudum, hiç bir faydasını olayını görmedim, hatta okulum devlet okulu gibiydi, bütün it kopuk bizdeydi, bi üniversitem devlet oldu :) Ben devleti savunuyordum o yüzden, ne gerek var özele falan diye..

Sonuç olarak çocuk özelde :)

ChuckBartowsKi
31-01-2024, 11:13
Bu arada bu işin sonu çok farklı bir yere gidiyor kimse dikkat çekmiyor ama müfredatlar özel okullarda da aynı devlet okullarında da sadece eğitimi veren kurumun + ve - leri öğretmenlerin + ve - leri var.

Şimdi devlet okullarında iyi okulların bir çoğu özellikle liseler imam hatip oldu. ilk ve ortaokullarda ise eğitim kalitesinde sorunlar olduğu dile getiriliyor fakat özel okullar için hiç yaptırım göremiyoruz...

günün sonunda özel okullara ciddi yaptırımlar ve boykot uygulanıp özellikle orta kesim devlet okullarına yönlenirse yeni muhafazakar bir eğitim sistemi görebiliriz :) dini muhafazakarlık ayrı bazı konularda noksan eğitim müfredatları baskılanmış bir tarih göreceklerini düşünüyorum...

umarım bir an önce eğitim kurumları biraz daha normal fiyatlara iner ve bu tartışmalar büyümez.

IbizaFR150
31-01-2024, 11:18
30 yaşından itibaren bu konuları kafaya taktığım için çocuk yapmama kararı verdim, eşim de çok meraklı değlildi zaten, 10 yıldır beraberiz sorun olmadı bu konu. Bu ortamda çocuk büyüten,vatana millete faydalı birey haline gelmesi için emek veren tüm vatandaşlara sabır ve kolaylık dilerim. Umarım herşey istediğiniz gibi gider her konuda.
Amerika’da yaşayan arkadaşım da isyan etti orada maruz kaldıklarından (cinsiyet değiştirme,hormon tedavisi zorlaması vs). Dünyanın çivisi,ülkenin canı çıktı. Herkese bol şans.

Schumi
31-01-2024, 12:54
Amerika’da yaşayan arkadaşım da isyan etti orada maruz kaldıklarından (cinsiyet değiştirme,hormon tedavisi zorlaması vs).

Merakımı maruz görün ama nedir bu olay ?

IbizaFR150
31-01-2024, 20:20
Merakımı maruz görün ama nedir bu olay ?
Bazı fazla özgürlükçü bölgelerde,eyaletlerde diyeyim okuldaki ilkokul hocası çocuğunuzun cinsiyet durumu karışık,bunlar kız değil erkek veya tersi gibi bir tespitte bulunup aileye hormon tedavisi vb uygulamalara yönlendirebiliyormuş. Arkadaşım anlatırken normali savunmak bile “tutuculuk” gibi yorumlanıyormuş!

Yarbay
31-01-2024, 22:59
Bazı fazla özgürlükçü bölgelerde,eyaletlerde diyeyim okuldaki ilkokul hocası çocuğunuzun cinsiyet durumu karışık,bunlar kız değil erkek veya tersi gibi bir tespitte bulunup aileye hormon tedavisi vb uygulamalara yönlendirebiliyormuş. Arkadaşım anlatırken normali savunmak bile “tutuculuk” gibi yorumlanıyormuş!

Amerikanın cidden çivisi çıktı kuvvetle muhtemel burada arkadaşların büyük çoğunluğu vakıf değil yada kısmen vakıf ama cidden gidip görse yaşasa şoklara girilecek bir konu haline geldi,

bir yandan silahlanma sorunu
bir yandan ırkçılık
bir yandan sağlık sistemi
bir yandan bu çeşit çeşit cinsiyet ve transgender olayı,değişimler vs (abi artık Mr.Mrs vs diye hitap bile edemiyoruz maillerde)
bir yandan uyuşturucu (abi ben cali'de elini yiyen insan bile gördüm,ayakta zombi gibiler cidden yeni çıkan son belalar methden bile kötü)
bir yandan okulda çocuğa zorbalık

cidden Amerikayı herkes Hollywood'dan biliyor ama paran yoksa ve iyi bir eyaletin iyi bir bölgesinde değilsen mıçtın.

Deniz.
03-02-2024, 19:27
Benim eşim ilkokulda ingilizce öğretmeni devlette çalışıyor (istanbul-maltepe). Her ebeveynin çocuğunu okul ile ilk tanıştırdığı okuldan bahsediyorum.
Mesai arkadaşları (sınıf öğretmenleri) 30+ öğrencinin ki sınıflarda rus-suri-afgan-turkmen gibi yabancı kökenli ailelerin çocuklarınında bulunduğu karma sınıflarda öğrenciler ile ilgilenemediği bu durumun artık bezginlik düzeyininde ötesinde bir durum olduğu, beden eğitimi, müzik, el sanatları gibi derslerin çoğunun boş geçtiğini herdefasında söyler. Mesleki bilgilerini de böyle karma bir ortamda ne düzeyde çocuklara aktarabileceklerini anlatma gereği duymuyorum.

Özel okul taraftarı yada fanı kesinlikle değilim ataşehirde ikamet ediyoruz çocuğumuz kayışdağı caddesi üzerindeki bir okulun anasınıfına gidiyor. Anaokul ücreti olarak 140k ile anlaşma sağlamıştık ilkokul kısmı için devlet sırrı gibi saklanan kayıt ücretini heyecan ile bekliyoruz. Fısıltı gazetesi %110 gibi bir artış olacağını söylüyor ne derece doğru bekleyip göreceğiz.

Bu konular burada tartışıldığına göre belirli gelir düzeyinde olan insanlarız ve herkes 200-300k bandındaki fiyatları görece kabullenmiş durumdayız. 300k kazanması kolay olmayan ama değeride olmayan bir miktar para olarak görülebilir. Benim sorum şu %110 artışı bu sene kabullendik sonraki sene ne olacak ? 300-600-1200-2400 olarak devam mı edeceğiz ?
Ülke olarak batacaksak batalım biran önce kriz, savaş, yalandan darbe (kalkışma), salgın *** püsür herşeyi gördük birtek batmadığımız kaldı onuda söylesinlerde rahatlayalım bu vesile ile bekli fiyatlar en azından 2-3 sene sabit kalabilir.

207_TR
05-02-2024, 08:17
Benim eşim ilkokulda ingilizce öğretmeni devlette çalışıyor (istanbul-maltepe). Her ebeveynin çocuğunu okul ile ilk tanıştırdığı okuldan bahsediyorum.
Mesai arkadaşları (sınıf öğretmenleri) 30+ öğrencinin ki sınıflarda rus-suri-afgan-turkmen gibi yabancı kökenli ailelerin çocuklarınında bulunduğu karma sınıflarda öğrenciler ile ilgilenemediği bu durumun artık bezginlik düzeyininde ötesinde bir durum olduğu, beden eğitimi, müzik, el sanatları gibi derslerin çoğunun boş geçtiğini herdefasında söyler. Mesleki bilgilerini de böyle karma bir ortamda ne düzeyde çocuklara aktarabileceklerini anlatma gereği duymuyorum.

Özel okul taraftarı yada fanı kesinlikle değilim ataşehirde ikamet ediyoruz çocuğumuz kayışdağı caddesi üzerindeki bir okulun anasınıfına gidiyor. Anaokul ücreti olarak 140k ile anlaşma sağlamıştık ilkokul kısmı için devlet sırrı gibi saklanan kayıt ücretini heyecan ile bekliyoruz. Fısıltı gazetesi %110 gibi bir artış olacağını söylüyor ne derece doğru bekleyip göreceğiz.

Bu konular burada tartışıldığına göre belirli gelir düzeyinde olan insanlarız ve herkes 200-300k bandındaki fiyatları görece kabullenmiş durumdayız. 300k kazanması kolay olmayan ama değeride olmayan bir miktar para olarak görülebilir. Benim sorum şu %110 artışı bu sene kabullendik sonraki sene ne olacak ? 300-600-1200-2400 olarak devam mı edeceğiz ?
Ülke olarak batacaksak batalım biran önce kriz, savaş, yalandan darbe (kalkışma), salgın *** püsür herşeyi gördük birtek batmadığımız kaldı onuda söylesinlerde rahatlayalım bu vesile ile bekli fiyatlar en azından 2-3 sene sabit kalabilir.

Her sene ( 3 e gidiyor kızım ) hadi bu sene kabullendik seneye ne kadar olacak bakalım yazdırabilecekmiyiz diye düşünüyoruz ve sonuç erken kayıt :)

Maddi olarak birşeyler kazanıp harcıyoruz ama bu para nereye gidiyor anlam veremiyoruz inanın.

BARR
05-02-2024, 14:11

Canım benim batırırlar mı hiç sağmak varken. Ah Denizim ah