Orijinalini görmek için tıklayınız : Basınçlı Yıkama Makinası hk.
son gelen asgari ücret zamlarından sonra araç yıkama fiyatları da 400-450 TL bandına geldi. Durum böyle olunca da 2 yıkama arasındaki süreyi olabildiğince uzatmak için bireysel yıkama mantıklı bir hal almaya başladı.
Şampuan, jant fırçası, jant temizleyici gibi kimyasallar var. Geriye bir kova kalıyor bir de basınçlı yıkama makinası. Evine alıp deneyen, belli bir modelden memnun kalan, tavisyesi olan var mıdır?
Mesela şu iş görür mü? Bunların su girişleri nasıl oluyor? Hortum besleme şart mı yoksa kovadan besleme de aynı performansı veriyor mu?
K2 Universal Car Basınclı Yıkama Makinesi (https://www.kaercher.com/tr/ev-bahce/basincli-yikama-makineleri/k-2-universal-car-basincli-yikama-makinesi-16730040.html)
k2 en amator makinedir. gunluk 1 arac yıkamak ıcın uygundur.1den fazla artarda arac yıkandıgında bozulması ıcın zemin hazırlamış olursun. malzeme kalıtesı ucuz oldugundan hıssıyat olarak mukemmel degıl fakat fazlasıyla iş gorur. arac yıkarsın
ama basıncla davlumbaz temızlıyım dersen o işin makinesi değildir.
kendı makinen olması kendı yerınde yıkama yapmak en guzelı
varsayıyorum ki yerin yok bir kopuk pompası ile benzınlıklerdede arac yıkanıyor.illa makine almak şart değil.
guzel havlu, guzel sampuan , eldiven,jant lastık fırcası ve lastık süngeri ile iyi işler cıkartılır.
K3 aldım bir yıl önce öyle çok basınçlı biraz cihaz değil ama yeterli iş görüyor , motosiklet yıkamak içinde gayet başarılı
immortalboss
14-01-2024, 23:35
Hocam k3 derim. Fiyat performans işinde. Güzel bir foam lance ile gayet iyi iş yapar. İmkan varsa tabi k4-5 gider.
Yukarda belirttildiği gibi,sadece bir araç yıkayabilirsiniz.
İdeal çalıştırma süresi maksimum 15 dk.15 dk sonrası pompa dişlileri plastik olduğu için zarar görmeye başlıyor.
Dinlendire dinlendire kullanmakta fayda var,biraz nazlı :D
AliGizda
15-01-2024, 08:30
Bende Bosch EasyAquatak 110 Bar olandan var, tek araba yıkıyorum davlumbaz vs tertemiz yapıyor. Tabii öyle yıkamalardaki yüksek basınç yok ama en azından su sarfiyatı için bile aşırı iş görüyor.
Benzinliklerde yıkama jetonu 5 lira olunca bu işe bu kadar para harcanmaz diyip almıştım :) İyi ki almışım.
Taşıması çok kolay, memlekete giderken bile götürüyorum çok yer kaplamıyor. Kovadan su çekerkende performansı aynı, sadece daha sesli çalışıyor.
Benim ürünün linkini aşağı bırakıyorum. Bir de ek 5m basınçlı yıkama için hortum aldım. Genelde kutu içeriğinde 1m hortum oluyor, arabanın etrafında makineyi de gezdirmek gerekiyor. Şu an ben makineyi ellemeden arabanın etrafında tam tur dönebiliyorum.
mirafiori
15-01-2024, 09:00
Ben 10 yıldır K2 kullanıyorum, hortumla yıkama, kova ile yıkama yada dışarda yıkatma gibi seçeneklere bakıp tekrar makinama bakıyorum ve gayet iş gördüğünü düşünüyorum. Ben makinayı zamanında Bim'den almıştım. Artıllarından başlıyorum: Paket içeriği diğerlerine göre zengin olan bir seçenek bendeki. Küçük bir foam lance, döner uçlu nozzle, standart nozzle, fırçalı yıkama aparatı ve şampuan vardı içeriğinde. Foam lance performans ve kapasite olarak yetersiz ama vakti zamanında gayet işimi görüdü, şuan jant lastik davlumbaz temizlği için kullanıyorum, Döner uçlu nozzle davlumbaz temizliğinde gayet işimi görüyor, fırçalı yıkama aparatı yine zaman zaman davlumbaz içinde kullanıyorum. Kovadan su çekebiliyor bu güel bir artı, yaklaşık 40-45 litre ön yıkama, temaslı yıkama, hızlı cila sonrası durulama için yeterli geliyor.
Eksi yönlerine gelirsek çok kısa bir hortumu var, aracın etrafında makine ile dönmek gerekiyor, tabi dönerken, hortumun çıkması, kovadan su çekiyoraam tüm tertibatı taşıması tam bir işkence insanı bezdiriyor. eğer K2 alacaksanız bunuda satın alın derim.
Ama ben aşağıdaki ürünü alara sorunu çözdüm, her hangi bir basınç kaybı yaşamadım.
Stone Banks 10 m basınclı yıkama hortumu değiştirme icin Karcher hızlı bağlantı sistemi basınclı yıkama aksesuarı icin Karcher K2 K3 K4 K5 K7 : Amazon.com.tr: Bahce (https://www.amazon.com.tr/dp/B09WQQ8TV6?psc=1&ref=ppx_pop_dt_b_product_details)
Harici olarak Mjjc nin foam lancelerini kullanıyorum, gayet güzel performans alıyorum.
Şu inceleme videom;
https://www.youtube.com/watch?v=HQXfOknkiPE
Şuda detaylı yıkama yaptığım bir video ileri sarıp K2 kullandığım kısımlara göz atabilirsiniz. Davlumbaz yıkamada, döner uçlu nozzle ve foam lance performansını görebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=oPNoRjGMibo&t=40s
arlaık sonu karcher K3 aldım, 2 tane uç var. basınçlı yıkayan uç yıkmacılardaki gibi araç üzerindeki 20+ günlük kiri söküp almıyor.
Ama önce k3 ile bir tur yıka, sonra köpükle sonra temaslı yıka yaparım dersen iş görür.
Foam lance bu: 2'si 1 arada kopuk tabancası, kar kopuğu, mızrak, ayarlanabilir sabunluk, 1 l tencere başlığı, 1/4 inc (1/4 inc) hızlı bağlantı ve Karcher yuksek basınclı temizleyici ile uyumlu K2 K3 K4 K5 K6 K7 : Amazon.com.tr: Bahce (https://www.amazon.com.tr/dp/B088GVDMTM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1) baya güzel iş gördü.
Karcher'ın kendi ürününü önermediler bana. Bu linkteki ürün full prinç malzeme, diğerleri plastikmiş bozuluyormuş.
Makinayı da 29 aralıkda 2899 a almışım, şuan 3099 TL
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/karcher-k3-120-bar-yuksek-basincli-yikama-makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=Hepsiburada)
Şampuanı da wolkanku nun önerisi ile şundan aldım.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-p-HBV00000C0SK7?magaza=Menor%20Endustriyel)
Cam için de şunu aldım.
https://www.hepsiburada.com/divortex-cam-temizleyici-473-ml-mikrofiber-cam-bezi-p-HBCV000001SO3K?magaza=DS%20Detailing%20Store
Ürünler hi-end mazlemeler değil. Ama 400-450 tl yıkama maliyeti düşünülünce çok makul kalıyor. 9 yıkamada amorti ediyorsun malzemeleri.
Ha imkan + yer varsa + ses sorunu yoksa daha basınçlı bir makina alınabilir.
Ben site içi garaj önü kullanıyorum, alet dizel bir arabanın rolantisinden birazcık fazla ses çıkartıyor. Hortumu da 7 metre, makinayı araba önüne koyunca hb bir arabayı rahatlıkla yıkıyorum.
Ha bir de jant için şunu aldım,
İtalyan ATAS For Est Forclean 2,5kg Motor Mekanik Ve Jant Deterjanı Konsantre Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/italyan-atas/for-est-forclean-2-5kg-motor-mekanik-ve-jant-deterjani-konsantre-p-74275322?boutiqueId=61&merchantId=309382)
mirafiori
15-01-2024, 09:09
arlaık sonu karcher K3 aldım, 2 tane uç var. basınçlı yıkayan uç yıkmacılardaki gibi araç üzerindeki 20+ günlük kiri söküp almıyor.
Ama önce k3 ile bir tur yıka, sonra köpükle sonra temaslı yıka yaparım dersen iş görür.
Foam lance bu: 2'si 1 arada kopuk tabancası, kar kopuğu, mızrak, ayarlanabilir sabunluk, 1 l tencere başlığı, 1/4 inc (1/4 inc) hızlı bağlantı ve Karcher yuksek basınclı temizleyici ile uyumlu K2 K3 K4 K5 K6 K7 : Amazon.com.tr: Bahce (https://www.amazon.com.tr/dp/B088GVDMTM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1) baya güzel iş gördü.
Karcher'ın kendi ürününü önermediler bana. Bu linkteki ürün full prinç malzeme, diğerleri plastikmiş bozuluyormuş.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/karcher-k3-120-bar-yuksek-basincli-yikama-makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=Hepsiburada)
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/divortex-washberry-ph-notr-oto-sampuani-4-litre-p-HBV00000C0SK7?magaza=Menor%20Endustriyel)
Cam için de şunu aldım.
https://www.hepsiburada.com/divortex-cam-temizleyici-473-ml-mikrofiber-cam-bezi-p-HBCV000001SO3K?magaza=DS%20Detailing%20Store
Ürünler hi-end mazlemeler değil. Ama 400-450 tl yıkama maliyeti düşünülünce çok makul kalıyor. 9 yıkamada amorti ediyorsun malzemeleri.
Ben site içi garaj önü kullanıyorum, alet dizel bir arabanın rolantisinden birazcık fazla ses çıkartıyor. Hortumu da 7 metre, makinayı araba önüne koyunca hb bir arabayı rahatlıkla yıkıyorum.
İtalyan ATAS For Est Forclean 2,5kg Motor Mekanik Ve Jant Deterjanı Konsantre Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/italyan-atas/for-est-forclean-2-5kg-motor-mekanik-ve-jant-deterjani-konsantre-p-74275322?boutiqueId=61&merchantId=309382)
Araç kuru iken aracın kirine göre doğru şampuan seçilirse, bu sorun ortadan kalkar, araç kuru iken atılan köpük kir/trafik filmi ile etkileşime geçer ve kiri çözer, ıslak olduğunda ise daha az etkileşim olur ve akar gider :) Mesela ben 2 ay aracımı yıkamadım, 2 ay sonrası durum berbattı, K2 Bora Pre wash attım, ardından Flowey B33 attım kirden eser kalmadı makinem K2 bu arada. Eğer yazlık bir şampuan kullansaydım kirler olduğu gibi kalacaktı. Yazlık kışlık sampuan seçimi burada önemli :)
Araç kuru iken aracın kirine göre doğru şampuan seçilirse, bu sorun ortadan kalkar, araç kuru iken atılan köpük kir/trafik filmi ile etkileşime geçer ve kiri çözer, ıslak olduğunda ise daha az etkileşim olur ve akar gider :) Mesela ben 2 ay aracımı yıkamadım, 2 ay sonrası durum berbattı, K2 Bora Pre wash attım, ardından Flowey B33 attım kirden eser kalmadı makinem K2 bu arada. Eğer yazlık bir şampuan kullansaydım kirler olduğu gibi kalacaktı. Yazlık kışlık sampuan seçimi burada önemli :)
Öğrencez işte, biz de ilk defa elimize aldık makinayı :) Foam lancei takana kadar neler yaşadım ah bilsen :D
Prinç kısmın içine k3 ün siyah boruyu sokmaya çalıştım 1 saat :D neyse sonra birisi uayndırdı onu tabancaya takıcan diye :) O kadar yok yani.
Şu yazdıklarını bi araştırayım güzel öneriler gibi duruyor.
serkanOC
15-01-2024, 10:27
4-5 yıldır K2 kullanıyorum.. biraz yıprandı ama yazın neredeyse her hafta sonu en az 2 motor 1 araba yıkadı.. zaman zaman 3 motor 2 araba yıkadığımda oldu asla teklemedi.. yıpranma sebebi yanlışlıkla şut çekmem veya kablosunu fazla sıkıp dolamamdan dolayı temassızlık yapması.. 2 ay kadar önce K3 aldım nedense bana K2 tadını vermedi..
kovaya falan gerek yok.. hafif koyu kıvamda şampuan alıyorsun, makinenin arkasındaki şeffaf hortumu şampuan şişesinin içine sokunca tabancadan köpük fışkırtıyor yani baya yıkamacı modda temizlik yapabiliyorsun.
temizlikten sonra lastik parlatıcı, süt, nikelaj parlatıcı, hızlı cila vs yıkamacıdan daha çok içime siniyor..
M U R A T
15-01-2024, 10:36
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/244886-karcher_k2_classic.html#post8771247
ilanım var düşünen iletişime geçebilir
eminkilic61
15-01-2024, 10:39
Öğrencez işte, biz de ilk defa elimize aldık makinayı :) Foam lancei takana kadar neler yaşadım ah bilsen :D
Prinç kısmın içine k3 ün siyah boruyu sokmaya çalıştım 1 saat :D neyse sonra birisi uayndırdı onu tabancaya takıcan diye :) O kadar yok yani.
mirafiori işin bilgililerinden gerçekten, sağolsun bende yıkama işinde çok sınıf atladım videolarını izleyerek
mirafiori
15-01-2024, 10:51
Estafurullah :) Atas bitince önerim Flowey R1, jant lastik davlumbaz motor temizliğinde güvenle kullanabilirsiniz :)
mirafiori
15-01-2024, 10:52
mirafiori işin bilgililerinden gerçekten, sağolsun bende yıkama işinde çok sınıf atladım videolarını izleyerek
Estafurullah, teşekkür ederim Emin :)
Estafurullah :) Atas bitince önerim Flowey R1, jant lastik davlumbaz motor temizliğinde güvenle kullanabilirsiniz :)
ürün için 1/10 sulandırın diyor ya.
ben bunu 1 lt alıcam atıyrum 5 lt pet şişeye koyup 4 lt su ekledim diyelim. Sonra köpük makinasına ne kadar koymam gerekir ?
Ya da sen foam lance e seyreltmeden mi koyuyorsun. Bunun kullanımı kafamı karıştırdı. Çok acemiyiz bu işlerde.
mirafiori
15-01-2024, 11:27
ürün için 1/10 sulandırın diyor ya.
ben bunu 1 lt alıcam atıyrum 5 lt pet şişeye koyup 4 lt su ekledim diyelim. Sonra köpük makinasına ne kadar koymam gerekir ?
Ya da sen foam lance e seyreltmeden mi koyuyorsun. Bunun kullanımı kafamı karıştırdı. Çok acemiyiz bu işlerde.
Bu bahsettiğim R1 jant temizleyicisi, şişede yapmak lazım 1:10 seyreltilir, 910 ml su 90 ml ürün şeklinde.
Hiç bir ürünü seyreltip kenara koymayın ürün özelliğini yitirebilir, kullanacağınız zaman ihtiyacınız kadar kullanın, harici orjinal olarak şişesinde dursun. Foam lance için 600 ml karışım ortalama bir araç için yeterli gelecektir. 1:10 seyreltilen bir şampuan için konuşuyorum, önce 546 ml su koyun, ardından 54 ml şampuan koyun, kapatın çalkalayın iş tamam. Suyu ben önce koyuyorum, şampuan üzerinre eklerken köpürebiliyor doldururken zorluk oluyor :D Ben bazen biraz fazla köpük atsın diye. 5-10 ml fazla koyduğumda olabiliyor :) Numaramı göndereyim özelden, istediğiniz zaman bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım :)
Mivec_4G63
15-01-2024, 11:38
K2 olan ürün, elimizle hortumun yarısını kapatıp yaptığımız tazyikten daha güçlü çıkışa sahip midir acaba? 2-3 günlük kurumuş kuş pisliğini alır mı
Mivec_4G63
15-01-2024, 11:40
K2 olan ürün, elimizle hortumun yarısını kapatıp yaptığımız tazyikten daha güçlü çıkışa sahip midir acaba? 2-3 günlük kurumuş kuş pisliğini alır mı
Translate: K2 olan ürün, elimizle hortumun yarısını kapatıp yaptığımız tazyikten daha güçlü çıkışa sahip midir? 2-3 günlük kurumuş kuş pisliğini çıkarır mı
eminkilic61
15-01-2024, 14:22
Translate: K2 olan ürün, elimizle hortumun yarısını kapatıp yaptığımız tazyikten daha güçlü çıkışa sahip midir? 2-3 günlük kurumuş kuş pisliğini çıkarır mı
hortum ve parmakla kıyaslanmayacak kadar basınç verir tabii ki :D
rahmitanir
15-01-2024, 14:35
Hem saçma yıkama fiyatları, o saçma rakama rağmen, iğrenç kalitede malzeme ve hatta fırça kullanılması ve yıkamacıda sıra bekleme gibi hususlardan bıktığımdan, linkteki aleti aldım.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/graizer-alman-999-vf-20-ah-100-bar-komursuz-motor-sarjli-oto-yikama-makinesi-cift-akulu-bahce-yikama-makinasi-p-HBCV00005KDJ09)
Şu ana kadar iki kez kullandım. birisinde tek araba, diğerinde ise iki araba arka arkaya yıkadım. Tek batarya ile iki araç yıkanabiliyor. Basınç da tatmin edici ama bir Karcher gibi büyük aletlerdeki basınç yok. elektrik için priz, su için de çeşme ihtiyacı ortadan kalkıyor. Sadece ilk su basılırken, hortumun tamamen su içine daldırılıp, sistemde hava kalmadığına emin olmak lazım.
Ben de K5 bakıyorum, şarj istasyonunu kurdururken bunu düşünerek 220 prizde koydum kutuya. Sanıyorum ki k5 altındaki basınç çok tatmin edici değil. Hem Foam lance hem de yıkmama için K5 e yönelicem ben de. Bu arada bence cilalı seramikli ppf li arabada basınca çok ta gerek yok, gereksiz bir fantezi gibi geliyor ama bakalım.
Bence K5 altına bakmamak lazım. iyisini kullanmadığınızda diğerleri yetecek gibi görülebilir ancak yetersiz. K5 ve k7 bakılmalı (Taşımada ağırlık sorun olmayacaksa )
Kir çözme konusunda yüzeyi yeterince ıslatıp , yeterince beklerseniz çıkmayacak kir yoktur. Burada zaman devreye giriyor. Zaman kısıtlı olacağından makinanın debisi ve basıncı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi kir çözüyor.
6 senedir K5 kullanan biri olarak başlangıç kesinlikle K5 seviyesinde olmalı. K5 seviyesi altındaki makineler tozlu araçları rahatlıklar yıkar fakat yoğun kirli araçlarda çamuru tam olarak çözmeyecektir.
Kullandığınız şampuanda önemli. Kiri sağlam söken şampuanlar yüzeyde ki korumayı da söküyor. O yüzden burada basıncın önemi ortaya çıkıyor.
4 yıldır K3 kullanıyorum, arada dinlendirerek 3 araba yıkıyorum bir sorun çıkarmadı şimdilik. Sadece içerisinde gelen köpük atma aparatı iyi değil, KÖROĞLU'nun paylaştığı bu ürünle (2'si 1 arada kopuk tabancası, kar kopuğu, mızrak, ayarlanabilir sabunluk, 1 l tencere başlığı, 1/4 inc (1/4 inc) hızlı bağlantı ve Karcher yuksek basınclı temizleyici ile uyumlu K2 K3 K4 K5 K6 K7 : Amazon.com.tr: Bahce (https://www.amazon.com.tr/dp/B088GVDMTM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1)) o sorunu çözebilirsiniz.
Sonuç olarak K3'ü amatör kullanım için tavsiye ederim ama K5 olursa tabi ki daha iyi olur.
Teşekkürler arkadaşlar,
Tek seferde 1 arabadan fazla yıkamak gibi bir durum yok. Dağ taş çamur bayır da gezmem. Derdim soft kir, hadi en fazla kuş pisliği.
Araçta seramik var, su tutsam gidiyor ekseriyetle bütün kir. Jantımı temizleyecek basınçta su verecek bir şey alsam yeter bu durumda.
Kafamdaki yıkama şekli;
Su tut, seramik için uygun şampuanlı ( gyeon ürünü kullanıyorum ) su ile sünger/kova, durula, seramik cilası ( yine gyeon ) .
Bu durumda k2, hadi biraz daha derli toplu olsun dersem k3 yetecek sanırım.
Teşekkürler arkadaşlar,
Tek seferde 1 arabadan fazla yıkamak gibi bir durum yok. Dağ taş çamur bayır da gezmem. Derdim soft kir, hadi en fazla kuş pisliği.
Araçta seramik var, su tutsam gidiyor ekseriyetle bütün kir. Jantımı temizleyecek basınçta su verecek bir şey alsam yeter bu durumda.
Kafamdaki yıkama şekli;
Su tut, seramik için uygun şampuanlı ( gyeon ürünü kullanıyorum ) su ile sünger/kova, durula, seramik cilası ( yine gyeon ) .
O arabaya K7 hakkı ama neyse cimrilik zor :(
O arabaya K7 hakkı ama neyse cimrilik zor :(
Pillisi de varmış bu aletlerin ondan alsana sen
K 2 Bataryalı Basınclı Yıkama Makinesi (https://www.kaercher.com/tr/ev-bahce/basincli-yikama-makineleri/k-2-bataryali-basincli-yikama-makinesi-11172000.html)
Pillisi de varmış bu aletlerin ondan alsana sen
K 2 Bataryalı Basınclı Yıkama Makinesi (https://www.kaercher.com/tr/ev-bahce/basincli-yikama-makineleri/k-2-bataryali-basincli-yikama-makinesi-11172000.html)
PİLLİ K7 performsn varsa alırım. Sen K2 al amcam
ChuckBartowsKi
16-01-2024, 10:38
Site içleri veya bina önleri sorun olmuyor mu?
Ben müstakil bir evde oturuyorum orada hiçbir sorun yok fakat istanbuldaki evim bir site içerisinde bazen araç yıkayanları görüyorum benden yana hiçbir sorun yok ben takılmam ama ciddi şikayet oluyormuş sudan kaynaklı o sorunu nasıl çözüyorsunuz yoksa en mantıklısı kendin yıkamak zaten
mirafiori
16-01-2024, 11:17
Site içleri veya bina önleri sorun olmuyor mu?
Ben müstakil bir evde oturuyorum orada hiçbir sorun yok fakat istanbuldaki evim bir site içerisinde bazen araç yıkayanları görüyorum benden yana hiçbir sorun yok ben takılmam ama ciddi şikayet oluyormuş sudan kaynaklı o sorunu nasıl çözüyorsunuz yoksa en mantıklısı kendin yıkamak zaten
Ben İstanbul'dayım köyümde istanbul'da olduğu için genellikle köyde yapıyorum yıkamayı ama zaman zaman evin önündede yıkadığım oluyor, uzatma ile elektrik çekiyorum suyuda kovadan çekiyorum, hortum sarkıtarakta suyu evden alabilirim ama kova daha pratik oluyor. Şuana kadar bir şikayet olmadı, bana birşey diyende olmadı, bu birazda semt ile alakalı bir durum.
ben yaklaşık 10 yıldır felan aracımı kendim yıkıyorum hep , ilk başta k2 aldım ama çok kısa sürede bozuldu ama bizde 3 araç var yıkadığımızda saatlerce kullanıyoruz,ardından k3 aldım o da bozuldu en son black and decker marka aldım yaklaşık 6-7 yıldır sorunsuz kullanıyorum bozulmadı.Kesinlikle alıcaksanız foam lance aparatıda alın derim makinanın içinden çıkan köpük aparatları çok keyf vermiyor (güncel olarak çıkıyormu bilmiyorum ben aldığımda çıkmıştı).Eviniz müstakil ve bahçeli değilse hiç almayın derim abi , birtane 500 tl lik basınçlı pompalı köpük cihazı alıp benzincide yıkamanız daha kolay ve pratik olur neden derseniz ben artık makinam olduğu halde gidip benzinlikte yıkıyorum araçlarımızı , çünkü bahçeye hortum çek , elektrik çek , sonra hepsini topla kaldır , zaten sürekli hortum bağlantı aparatları bozuluyor sök tak sök tak , tam bir eziyet olmaya başladı :D eğer evinizin bahçesi varsa ve sürekli sök tak uğraşmadan sabit bir şekilde durucaksa alın derim yoksa kısa sürede usanırsınız benim görüşüm bu şekilde , makinede k2-k3 haftada 1 tek araba yıkıycaksanız yeterli olur.
PİLLİ K7 performsn varsa alırım. Sen K2 al amcam
ne kirli adamsın da k2 basıncı yetmiyor sana
git bi hamama da kırklan
ardicli2000
16-01-2024, 13:25
Teşekkürler arkadaşlar,
Kafamdaki yıkama şekli;
Hepsi OK de sünger e aman diyeyim.
Şu makarna fiber paspaslar var. Onların duş için ele geçenleri var onlardan alın. Ya da uzun tüylü fiber bez depolayın. Kovayı da 2 adet kullanın. Biri temiz şampuanlı olacak. Diğeri sadece su. Arabayı silmek için şampuanlıya daldıracağız. Sildikten sonra sade suya sokup kiri pası çamuru atacağız. Sonra yine şampuanlıya daldıracağız. Arabaya süreceğiz. Böylece kir çamur aracı çizmeyecek.
ne kirli adamsın da k2 basıncı yetmiyor sana
git bi hamama da kırklan
Beyfendi aracımda PiPiEF var ama kalite ve performansa önem verdiğim için iyisini istiyorum sizin gibi cimri değilim. Yunanda ezdiğin paralarla Karcherin %50 hissesini alırdın.
Saygılar Rıdvan
Beyfendi aracımda PiPiEF var ama kalite ve performansa önem verdiğim için iyisini istiyorum sizin gibi cimri değilim. Yunanda ezdiğin paralarla Karcherin %50 hissesini alırdın.
Saygılar Rıdvan
orocomdo popoof vor
AlwaysFast
16-01-2024, 16:39
Hepsi OK de sünger e aman diyeyim.
Şu makarna fiber paspaslar var. Onların duş için ele geçenleri var onlardan alın. Ya da uzun tüylü fiber bez depolayın. Kovayı da 2 adet kullanın. Biri temiz şampuanlı olacak. Diğeri sadece su. Arabayı silmek için şampuanlıya daldıracağız. Sildikten sonra sade suya sokup kiri pası çamuru atacağız. Sonra yine şampuanlıya daldıracağız. Arabaya süreceğiz. Böylece kir çamur aracı çizmeyecek.
Ben de sünger kullanıyorum ve aracı çiziyor malesef. Bahsettiğiniz ürünler için link verme şansınız var mıdır?
Ben de benzinlikle yıkamak zorunda kalıyorum. Şampuanları *****. Burada kullanmak için düzgün köpük pompası bilen var mı? HB tarzı sitelere bakıyorum satılan ürünlerin yorumlarında kimse memnun değil.
7-8 yıldır K2 kullanıyorum otomobil ve bisiklet kitini almıştım (Bimden 180 lira vermiştim), aksesuarları ile birlikte geliyor. Günde tek araba yıkyoruz makineden önce ben yoruluyorum. "Sadece su basayım lekeleri çıkarsın geçsin" için güçsüz ama işlerin %90'ı için yeterli, kovadan da çalışabiliyor. Bunun için ilk çalıştırmada hortumu doldurmak gerekli kendisi boş hortuma su çekemiyor ama dolu hortumda su bitene kadar sorunsuz çalışıyor.
ucuza bulursanız ekstra bir köpük aleti ve kaliteli bir şampuanla tatmin edecektir.
ardicli2000
16-01-2024, 22:22
Ben de sünger kullanıyorum ve aracı çiziyor malesef. Bahsettiğiniz ürünler için link verme şansınız var mıdır?
Ben de benzinlikle yıkamak zorunda kalıyorum. Şampuanları *****. Burada kullanmak için düzgün köpük pompası bilen var mı? HB tarzı sitelere bakıyorum satılan ürünlerin yorumlarında kimse memnun değil.
MissClean Mikrofiber Şonil Temizlik Bezi Makarna Eldiven Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/missclean/mikrofiber-sonil-temizlik-bezi-makarna-eldiven-p-89175027)
şu tarz bir eldiven ve standart uzun tüylü mikrofiber bez işinizi görür.
eminkilic61
17-01-2024, 08:17
instagram ' adams garage 06' hesabından bu ürünlere ulaşabilirsiniz. benim 4 eldivenimde oradan ve memnunum.
aynı şekilde kurulama havluları da başarılı
ben bosh aquatak 135 almıştım. Çok memnun kaldım. İçinden Foam Lance aparatı da çıkıyordu. Daha güzel aparatlar vardır ama bana yeterli geldi.
imprezaWRC
18-01-2024, 15:17
B33 kir, trafik filmi ve cila katili bir ürün. Yüzeyde 1 dk'den fazla kalmaması öneriliyor. Otomobilde boyası hassas parçalar varsa onların bile canına okuma ihtimali yüksek. Ben 1 defa B33 kullandım bir daha da satın almadım. Autobrite Direct Magi Foam gibi yüzeyde uzun kalmaya izin verebilen ön yıkama şampuanları tercih etmekte fayda var.
mirafiori
18-01-2024, 15:22
B33 kir, trafik filmi ve cila katili bir ürün. Yüzeyde 1 dk'den fazla kalmaması öneriliyor. Otomobilde boyası hassas parçalar varsa onların bile canına okuma ihtimali yüksek. Ben 1 defa B33 kullandım bir daha da satın almadım. Autobrite Direct Magi Foam gibi yüzeyde uzun kalmaya izin verebilen ön yıkama şampuanları tercih etmekte fayda var.
Ben çok memnum Hakan abi özellikle kış aylarında ve cila yenileme öncesi kullanıyorum bir zararını görmedim, yaptığım teslerde. Sende neden öyle oldu acaba :S
imprezaWRC
18-01-2024, 15:24
Teşekkürler arkadaşlar,
Kafamdaki yıkama şekli;
Olm o otomobile dünyanın parasını yatırdın. Zeus'un adını verdim git adam gibi bir şey al. Seneler önce K2 almıştım. Birkaç sefer kullandıktan sonra depoya kaldırmıştım. Her şeyi plastik, çok ısınan, güçsüz bir makina. Peder istedi diye ona bıraktım. O da 1 sefer kullanmış. Benim gözümde hortum ucuna parmak basıp basınç yaratmak ile eş değer basıncı olan plastik yığını.
imprezaWRC
18-01-2024, 15:27
Ben çok memnum Hakan abi özellikle kış aylarında ve cila yenileme öncesi kullanıyorum bir zararını görmedim, yaptığım teslerde. Sende neden öyle oldu acaba :S
Bende bir halt olmadı, olmaması için 1 dk yüzeyde tutmuştum. Boyası hassas yerlere de sıkmadım. Ama ben o stresle uğraşamam. Otomobilin etrafını flash gordon gibi hızlı hızlı geçmek hiç benlik değil. pH değeri 14, aşırı bazik bir ürün. Yüksek dozda sodyum hidroksit içeriyor. Zaten asıl olayda orada, kokusu bile rahatsız ediyor.
imprezaWRC
18-01-2024, 15:35
Cam için de şunu aldım.
Divortex'in içeriğini ve pH değerine bakmanı öneririm. Ben kullanmadım, sıra gelmedi ama bir ara merak edip msds dökümanlarına bakmıştım, adam gibi bilgi yoktu. Tabiki o dökümana reçete gibi herşeyi yazmıyorlar ama en azından zarar verebilecek kimyasalları yazmak zorundalar. Üstün körü bilgiler vardı. Belki düzeltmişlerdir bilmiyorum.
Bu arada, vaktiyle atas'ın temizleyicileri ile akraba çıkacak kadar problemler yaşayanlar olmuştu. Özellikle fırçasız şampuanları ile hoş olmayan münasebetler yaşayanlar oldu. Jant için başka markaların ürünlerine yönelmeni öneririm. Mesela her temizlik yapacağın zaman demir tozu temizleyen jant temizleyicilerini de kullanma. Paslanma riski mevcut ve en iyi ihtimalle de balataların cayır cayır ötmesine neden olabilirsin.
Camlarda film varsa alkolsüz bir cam temizleyici kullanman gerekiyor. Divortex'te alkol var mı bilmiyorum, hiç kullanmadım.
Olm o otomobile dünyanın parasını yatırdın. Zeus'un adını verdim git adam gibi bir şey al.
Yunanda bir kalamar sofrasına daha fazla para veriyor hem de euro olarak ama buraya gelince K2...
Cebinde akrep var.
imprezaWRC
18-01-2024, 15:40
Yunanda bir kalamar sofrasına daha fazla para veriyor hem de euro olarak ama buraya gelince K2...
Cebinde akrep var.
Adamın parası amelilik için değil dünyevi zevkler için var, düne kadar orada burada otomobil yıkatıyordu. Amelilik ile yeni tanışacağı için ne yapsın yol yordam göstermek gerekiyor. Kendi yıkayacak görecek ebesinin yıkamasını. 3 saat otomobil yıkasın bir mabadından terlesin o zaman anlar :D :D
Seramiği de uzay mekiği kaplaması zannediyor garibim. Kirlenmiyor, su tutunca gidiyor diyor , aaah aaah :D :D O kirler üst üste bir biriksin bir trafik filmi oluşsun suyla gidiyor mu gitmiyor mu görür :D :D
Adamın parası amelilik için değil dünyevi zevkler için var, düne kadar orada burada otomobil yıkatıyordu. Amelilik ile yeni tanışacağı için ne yapsın yol yordam göstermek gerekiyor. Kendi yıkayacak görecek ebesinin yıkamasını. 3 saat otomobil yıkasın bir mabadından terlesin o zaman anlar :D :D
Seramiği de uzay mekiği kaplaması zannediyor garibim. Kirlenmiyor, su tutunca gidiyor diyor , aaah aaah :D :D O kirler üst üste bir biriksin bir trafik filmi oluşsun suyla gidiyor mu gitmiyor mu görür :D :D
Allahtan arabası güzel de kıyamıyorum :hehe:
Divortex'in içeriğini ve pH değerine bakmanı öneririm. Ben kullanmadım, sıra gelmedi ama bir ara merak edip msds dökümanlarına bakmıştım, adam gibi bilgi yoktu. Tabiki o dökümana reçete gibi herşeyi yazmıyorlar ama en azından zarar verebilecek kimyasalları yazmak zorundalar. Üstün körü bilgiler vardı. Belki düzeltmişlerdir bilmiyorum.
Bu arada, vaktiyle atas'ın temizleyicileri ile akraba çıkacak kadar problemler yaşayanlar olmuştu. Özellikle fırçasız şampuanları ile hoş olmayan münasebetler yaşayanlar oldu. Jant için başka markaların ürünlerine yönelmeni öneririm. Mesela her temizlik yapacağın zaman demir tozu temizleyen jant temizleyicilerini de kullanma. Paslanma riski mevcut ve en iyi ihtimalle de balataların cayır cayır ötmesine neden olabilirsin.
Camlarda film varsa alkolsüz bir cam temizleyici kullanman gerekiyor. Divortex'te alkol var mı bilmiyorum, hiç kullanmadım.
Güzel bilgiler, ben düz bir tüketiciyim bu konuda. Detay dı ph tı bilgim sıfıra yakındı. Öneriler üzerine bunları aldım. Öneren arkadaş da yabancı değil isim verip rencide etmek istemem şimdi :D
Bunlar bitince daha güzel ürünlere geçeriz diye düşünüyorum. k2 bora + flewy ürünleri önerisi geldi. k2 yi alacağım mirafiori den.
Sonra eldekiler bitince bir üst lig e geçerim diye umut ediyorum.
Detayling işi gerçekten baya detay içeriyormuş. Ürünlerin rakamlara hala adapte olamadım. En son 1200 gsm havlu ya 370 tl ödedim, mental olarak sarstı beni.
Ufak ufak alıyorum boşluk buldukçta. Değerli bilgiler, yazdığın için teşekkür ederim.
Olm o otomobile dünyanın parasını yatırdın. Zeus'un adını verdim git adam gibi bir şey al. Seneler önce K2 almıştım. Birkaç sefer kullandıktan sonra depoya kaldırmıştım. Her şeyi plastik, çok ısınan, güçsüz bir makina. Peder istedi diye ona bıraktım. O da 1 sefer kullanmış. Benim gözümde hortum ucuna parmak basıp basınç yaratmak ile eş değer basıncı olan plastik yığını.
Bahçeye hortum - priz indir, aleti indir kaldır çok gözümde büyüdü.
Kova ve 2 güzel eldiven alıp benzinci spec takılmaya karar verdim :)
1 posta ıslatırım, sonra iyicene yıkayıp arabayı sabunla sonra durularım. Zaten seramik olduğundan toz kir akıp gidiyor anında
Cebinde akrep var.
Legolara çok para bayıldım. Para cebimde değil rafımda artık
Ula megane'dan beri gittiğim tek yer var. Sonax, Autoclub, Gyeon. Aynı mekan 3 defa ad değiştirdi geçmiş 20 senede
Öyle üst üste kir biriktircek kadar pis miyim ben, ha velev ki pisim o kadar pislenirse zaten götürürüm gyeona yıkasınlar diye
benim derdim günlük toz kir, yıkama sonrası hemen ertesi gün yağan yağmurun kiri
daha ötesiyle uğraşmam, uğraşan yerlerim ağrır
eminkilic61
18-01-2024, 16:46
senin bana gönderdiğin numuneyi ben birkaç kez kullandım abi. hafif kirlerde güzel de, ağır kirlerde eh işte.
Al bak :)) BARR
https://i.hizliresim.com/1ojqf9a.jpeg (https://hizliresim.com/1ojqf9a)
Bana aldı sanki ben sana çekip atıyor muyum sanki send nudes dedik adama hıammına
Bana aldı sanki ben sana çekip atıyor muyum sanki send nudes dedik adama hıammına
Lego pil çıkarsın onu da sana alcam
Lego pil çıkarsın onu da sana alcam
Architecture serisinden büyük eyfel eksik onu al varsa toşbilin o kadar :hehe:
Architecture serisinden büyük eyfel eksik onu al varsa toşbilin o kadar :hehe:
eyfel senin neyine, yüzme bilin mi
imprezaWRC
19-01-2024, 09:48
Güzel bilgiler, ben düz bir tüketiciyim bu konuda. Detay dı ph tı bilgim sıfıra yakındı. Öneriler üzerine bunları aldım. Öneren arkadaş da yabancı değil isim verip rencide etmek istemem şimdi :D
Bunlar bitince daha güzel ürünlere geçeriz diye düşünüyorum. k2 bora + flewy ürünleri önerisi geldi. k2 yi alacağım mirafiori den.
Sonra eldekiler bitince bir üst lig e geçerim diye umut ediyorum.
Detayling işi gerçekten baya detay içeriyormuş. Ürünlerin rakamlara hala adapte olamadım. En son 1200 gsm havlu ya 370 tl ödedim, mental olarak sarstı beni.
Ufak ufak alıyorum boşluk buldukçta. Değerli bilgiler, yazdığın için teşekkür ederim.
Önerilen ürüne kötüdür demedim. Sürekli kullanıyorsan pH ve içeriğine bakmanı öneririm. Boyası hassas parça vardır, hellalleşip vedalaşma sonra. Üst liginde her şeyi iyi değil maalesef. Deneyerek, kullanarak hangisinin iyi olduğunu buluyorsun. Mesela 5 lt bidonda satılan ve 500ml'lik ürünlerin parasına eşit olan lastik parlatıcıların ömrü genelde yağmuru görene kadar sürüyor. Sonra ilk temasta kimse evde yok.
Aynı şey diğer ürünler içinde geçerli. Ama çok pahalı olunca da çok iyi olacak diye bir kaide de yok. Maalesef deneyerek bulacaksın. Ya da hiçbir sponsoru olmayan ve sürekli ürün deneyenlerden rica edeceksin :)
Bak mesela dünya para verip aldığım gtechniq'in ön yıkama şampuanı hiçbir şekilde yüzümü güldürmedi. En son biraz sıcak su kullanıp öyle kirlerin üzerine sıktım. Biraz bekledim su tuttum. Sonra dedim kurularım. Ofise geldim bir baktım çıktı gözüyle baktığım kirlerin hepsi duruyor. Şampuan, kirleri sevip bağrına basmış.
imprezaWRC
19-01-2024, 09:53
senin bana gönderdiğin numuneyi ben birkaç kez kullandım abi. hafif kirlerde güzel de, ağır kirlerde eh işte.
Ağır kirlerde eh işte ise sıkıntı yok :) Ben onları maalesef denemeden seçmiştim. Fiyatları uygundu ve yarışma için moderatörler olarak eli taşın altına sokmuştuk. Flowey sponsor olsaydı ürünler onlardan seçilirdi. Kimse sponsor olmayınca birimiz eldeki fazlalıkları seçti gönderdi. Bende eldekileri göndermekte sıkıntı yaşayacağımı düşünerek netten bir set seçmek durumunda kalmıştım. O gün en mantıklı seçenek divortex'ti. :)
Önerilen ürüne kötüdür demedim. Sürekli kullanıyorsan pH ve içeriğine bakmanı öneririm. Boyası hassas parça vardır, hellalleşip vedalaşma sonra. Üst liginde her şeyi iyi değil maalesef. Deneyerek, kullanarak hangisinin iyi olduğunu buluyorsun. Mesela 5 lt bidonda satılan ve 500ml'lik ürünlerin parasına eşit olan lastik parlatıcıların ömrü genelde yağmuru görene kadar sürüyor. Sonra ilk temasta kimse evde yok.
Aynı şey diğer ürünler içinde geçerli. Ama çok pahalı olunca da çok iyi olacak diye bir kaide de yok. Maalesef deneyerek bulacaksın. Ya da hiçbir sponsoru olmayan ve sürekli ürün deneyenlerden rica edeceksin :)
Bak mesela dünya para verip aldığım gtechniq'in ön yıkama şampuanı hiçbir şekilde yüzümü güldürmedi. En son biraz sıcak su kullanıp öyle kirlerin üzerine sıktım. Biraz bekledim su tuttum. Sonra dedim kurularım. Ofise geldim bir baktım çıktı gözüyle baktığım kirlerin hepsi duruyor. Şampuan, kirleri sevip bağrına basmış.
Doğru dedin, bence de en temizi kullanıp memnun kalınan f/p ürünlerini bulmak lazım.
Düne kadar petrollerde bol ksotikle kuyu suyuyla araba yıkana bana bu ürünler bile bir başlangıç :)
gtechniq'in ön yıkamasından uzak duruyoruz :)
Evren abi sonuç olarak neye karar verdin?
imprezaWRC
19-01-2024, 12:57
Paşa paşa 450 TL'yi verecek gidip hayatına Sonax olarak başlayıp, arada evrimler geçirdikten sonra Gyeon olarak hayatına devam eden yerde yıkatacak. :D :D
Yaşlı başlı adam, mabadı da alışmamış 3 saat otomobil yıkamaya, beli meli tutulur. Zaten MR ve doktor muayene ücretlerine de bakmıştır . 450 TL'den daha kıymetliyim der. Konu kapanır. :)
https://r.resimlink.com/tj4_HsIR.jpg (https://resimlink.com/tj4_HsIR)
Paşa paşa 450 TL'yi verecek gidip hayatına Sonax olarak başlayıp, arada evrimler geçirdikten sonra Gyeon olarak hayatına devam eden yerde yıkatacak. :D :D
Yaşlı başlı adam, mabadı da alışmamış 3 saat otomobil yıkamaya, beli meli tutulur. Zaten MR ve doktor muayene ücretlerine de bakmıştır . 450 TL'den daha kıymetliyim der. Konu kapanır. :)
Adam haklı :)
arada benzincide kova-süngerle yapmur kirini temizler devam ederim
uzun iş geldi otoparkta yıkama mıkama
Bu adam karcheri haketmiyor!
kelalper
22-01-2024, 10:22
Benzincilerdeki su ile yıkadıktan sonra kireç lekelerini çıkarmak için saatlerimi veriyorum arkadaş. Benzincide falan araba yıkanmaz. Verdiğimiz paraya yazık. Pis kalsın daha iyi. 450 tl ye araba yıkanması ayrı saçmalık. Kendim bi alet alıp sitenin otoparkında yıkayacağım. 2 blok kaldık zaten. Bizim bloğun yönetim kurulundayım. Laf eden olursa maliyet anlamında, kasaya 100TL koyarım her yıkamaya karşılık, GIK diyemezler.
Benzincilerdeki su ile yıkadıktan sonra kireç lekelerini çıkarmak için saatlerimi veriyorum arkadaş. Benzincide falan araba yıkanmaz. Verdiğimiz paraya yazık. Pis kalsın daha iyi. 450 tl ye araba yıkanması ayrı saçmalık. Kendim bi alet alıp sitenin otoparkında yıkayacağım. 2 blok kaldık zaten. Bizim bloğun yönetim kurulundayım. Laf eden olursa maliyet anlamında, kasaya 100TL koyarım her yıkamaya karşılık, GIK diyemezler.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/fraber-innovacar-ds-scale-sampuan-kirec-temizleyici-onleyici-1-lt-pm-HBC00000Q3761)
fraberin soyle bır sampuanı var. kirec cozuyor. aynı zamanda yıkama sampuanı.
Max Shine Sfs001 Pump Foam Sprayer Pompalı Kopuk Spreyi 1,5lt Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/max-shine/sfs001-pump-foam-sprayer-pompali-kopuk-spreyi-1-5lt-p-129685251)
buda bizimmarkanın köpük pompası.
bende benzinlikte cok araba yıkıyorum . tek kullandıgım su oluyor. kendi kopugun ve ekıpmanınla kireçten uzak durabilirsin.
baska bır secenekte ya sureklı aracın cilalı olacak yada seramik kaplama olacak ki kireç tutunmakta zorlansın.
Abi alacaksan minimum K3 al. Ben 2 yıldır kullanıyorum memnunum. Köpük tabancası için de MJJC pro falan al çiçek.
serkanokan
24-01-2024, 08:35
Son zamanlarda basınçlı yıkama makinelerinin şarjlılarını görüyorum internette. 2000tl civarına tüm aparatları ve 2 batarya ile veriyorlar. 6000tl civarına da karcher var ancak bataryasız geliyor, onu ve foam aparatını da almak gerekiyor.
Bu cihazlardan kullanan var mıdır? Yalnızca köpük başlığını kullanmayı planlıyorum, dolayısıyla su basıncı benim içim çok önemli değil.
kelalper
24-01-2024, 11:28
köpük tabancası kullanmam. çift kova multifiber eldivenle yıkamaya devam. Suya temas etmeyi seviyorum.