Orijinalini görmek için tıklayınız : Çamaşır Makinesi Tavsiyesi
-Murat Özcan-
19-02-2024, 13:56
Evime Vestel marka çamaşır makinesi aldım fakat nasıl bir yanlış yaptığımızı çamaşırları yıkadıktan sonra anladık.
Sıfır hiç giyilmeyen kıyafetlerimizi attığımız da üzerleri tüy tüy oldu, kitapçığında ne yazıyorsa her şeyine uyarak yıkadık ama neyimiz varsa yıprattı veya tüylendirdi.
Servis geldi baktı kazanda sorun olabilir dedi fabrikaya sorup dönecekler sözde de neyse ben spotçuya satacağım makinayı karar verdim.
Bana sessiz güzel yıkayan özellikle kıyafetlerini aşındırmayan 8-9 kilo bir marka model önerirseniz çok sevinirim.
Bizim evde Bosch Marka var. 4 yıldır sorun yaşamadık. Model muhtemelen üretimden kalkmıştır. Güncel modellere bakabilirsiniz.
Kurutma makinasını da yeni aldım. Elektrolüx Mat kazan. Elbilerde küçülme vs olmuyor.
Samsung'un 12 kg'luk makinesi var evde. 10 yildan fazla olmustur alali, sifir sorun. Kesinlikle, siddetle tavsiye ederim. Kurutma fonksiyonu da vardi, ama hic kullanmadik, o tarafina yorum yapamayacagim.
Yiğit G.
19-02-2024, 15:23
Bosch alacaksanız alman bosch alın. Çinde üretilenlerden uzak durun eğer uzun müddet kullanmayı düşünüyorsanız. Alman Bosch'a örnek: wgb254axtr modeli.
Deepblue
19-02-2024, 15:38
Bende bosch kullanıyorum 3 yıldır bir problem yaşamadım tavsiye ederim.
Birkan61
19-02-2024, 15:47
Çamaşır ve kurutma bosch serie 6 kullanıyoruz 2 yıldır sıfır sıkıntı, tavsiye ederim
::ZaFeR::
19-02-2024, 19:33
2017de çamaşır ve buzdolabını bosch , bulaşık makinasını ise arçelik aldık. Herhangi bir problem yok şimdlik. Kurutma makinası araştırıyorum şu sıralar.
individual
19-02-2024, 20:09
annemin evinde hep arcelik kullandik bir sorun yasamadik.kendi evimizde 8-9 senedir camasir kurutma bulasik makinasi buzdolabi beyaz esya hepsi arcelik ve tek bir sorun yasamadik.
vestel pismanlik beyaz esya tv hic birini almam.cevreme onermem.
Ben kendimi bildim bileli Arçelik'çiyim. Hiç üzülmedim.
Alır almaz artı garanti (garanti uzatma) de yapıyorum. 6-7 yıl kafam rahat ediyor.
Kurutmalı olanları önermem. Kurutma bozulunca makine de iptal oluyor, makine bozulunca kurutma da iptal oluyordu en son.
2 tane alıp üst üste konabilir.
Bosch almanızı tavsiye ederim. Para şokomel ilişkisiyle başlar herşey. Bosch serie 4 ler giriş pakettir. Serie 6 hem 9 kg hem daha fonksiyoneldir. Kurutma ve çamaşır yapabiliyorsanız tadından yenmez :) biz 3 senedir kullanıyoruz aşırı memnunuz :)
Düşmanın da olsa Vestel'in hiçbir ürününü önerme. Bugüne kadar kimseden iyi duyum almadım.
Vestel hariç her marka ondan sağlamdır.
huseyinturk
19-02-2024, 23:29
Banyonuzda makinanın durduğu yere göre kapak yönü önemliyse dikkat edin. 9 sene artiston kullandık miladı doldu bosch aldık kapak yönü yüzünden uyuz oldum makinaya, tek yön üretiyor bosch.
_driver_
20-02-2024, 01:34
Yıllarca Arçelik kullandım ki evimde her ürün Arçelik markalı (çok samimi arkadaşım bayii sahibi) en sonunda çamaşır makinasını Bosch olarak değiştirdim çok memnunum
-Murat Özcan-
20-02-2024, 07:47
Bizim evde Bosch Marka var. 4 yıldır sorun yaşamadık. Model muhtemelen üretimden kalkmıştır. Güncel modellere bakabilirsiniz.
Kurutma makinasını da yeni aldım. Elektrolüx Mat kazan. Elbilerde küçülme vs olmuyor.
Evet bir çok yerde Bosch markasını söylediler araştıracağım, teşekkür ediyorum..
Samsung'un 12 kg'luk makinesi var evde. 10 yildan fazla olmustur alali, sifir sorun. Kesinlikle, siddetle tavsiye ederim. Kurutma fonksiyonu da vardi, ama hic kullanmadik, o tarafina yorum yapamayacagim.
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için, araştıracağım kullanmadığım bir marka kendisi..
Bosch alacaksanız alman bosch alın. Çinde üretilenlerden uzak durun eğer uzun müddet kullanmayı düşünüyorsanız. Alman Bosch'a örnek: wgb254axtr modeli.
Alman modelini nasıl anlayacağız hocam
Bende bosch kullanıyorum 3 yıldır bir problem yaşamadım tavsiye ederim.
Evet güzele benziyor ürün
annemin evinde hep arcelik kullandik bir sorun yasamadik.kendi evimizde 8-9 senedir camasir kurutma bulasik makinasi buzdolabi beyaz esya hepsi arcelik ve tek bir sorun yasamadik.
vestel pismanlik beyaz esya tv hic birini almam.cevreme onermem.
Açık konuşmak gerekirse bizim 10 senelik arçelik eskidi diye dedim değişiklik olsun farklı bir yerli alalım ama bin pişman oldum. Çok pahalı kıyafetlerimi tüy tüy yapınca bende vestel bitti, hiç bir beyaz eşyasını evime sokmam.
Düşmanın da olsa Vestel'in hiçbir ürününü önerme. Bugüne kadar kimseden iyi duyum almadım.
Vestel hariç her marka ondan sağlamdır.
Eyw hocam kesinlikle öyle düşünüyorum, nasıl bir berbat markadır artık daha iyi anladım, hele ki bir sevdiğim tshirt vardı onu böyle tüy tüy yaptı ya makinayı gördükçe evde kırasım geliyor.
Banyonuzda makinanın durduğu yere göre kapak yönü önemliyse dikkat edin. 9 sene artiston kullandık miladı doldu bosch aldık kapak yönü yüzünden uyuz oldum makinaya, tek yön üretiyor bosch.
Ona dikkat edeceğim hocam, araştırayım ona göre tercih yapayım. Teşekkür ediyorum..
Yıllarca Arçelik kullandım ki evimde her ürün Arçelik markalı (çok samimi arkadaşım bayii sahibi) en sonunda çamaşır makinasını Bosch olarak değiştirdim çok memnunum
Bizde arçelikçiydik hadi dedik eskidi vestel deneyelim, düşman başına bir daha kimse almasın. Ya Arçelik ya Bosch alacağım..
individual
20-02-2024, 08:50
vestel için şunu söyleyebilirim.bana hediye bundan 15-16 sene önce lcd tv verdiler.garanti süresince bir sorun yaşamadım.garantisi bitti 2 ay sonra tv çalışmadı.servise gitti geldi düzeldi sonra tekrar bozuldu ücret vererek tekrar yaptırdık tekrar bozuldu sonra çöpe attım.iş yerinden ve yakın çevremden evlenen 3 arkadaşım eve tv alırken vestel tercih ettiler.dedim alma bak samsung lg al alt model olsun biraz küçük olsun vestel alma.tabi hiç biri dinlemedi ve aldılar.aynen bende olduğu gibi garantisi bitti hemen bozuldu.bir arkadaşım 2 ay servis'den parça değişimi için beklettiler sonunda hepsi tv çöpe atıp samsung lg geçti.
vestel beyaz eşyasıda çok sorunlu.
tabi bu şans meselesi ama arıza yapsa dahi telefonda sorunu anlatıyorum servis ertesi gün geliyor sorunu tespit ediyor aracında o parça var hemen evde değişimini yapıp gidiyorlar.
mesela yakın arkadaşım bosch aldı komple beyaz eşyasını 5.yılda buzdolabı bozuldu.benimki hala çalışıyor bir sorun yok.şans işide var.
Arçelik yerine Altus markası da bakılabilir, zira ürünler aynı fiyatlar farklı.
-Murat Özcan-
20-02-2024, 09:53
vestel için şunu söyleyebilirim.bana hediye bundan 15-16 sene önce lcd tv verdiler.garanti süresince bir sorun yaşamadım.garantisi bitti 2 ay sonra tv çalışmadı.servise gitti geldi düzeldi sonra tekrar bozuldu ücret vererek tekrar yaptırdık tekrar bozuldu sonra çöpe attım.iş yerinden ve yakın çevremden evlenen 3 arkadaşım eve tv alırken vestel tercih ettiler.dedim alma bak samsung lg al alt model olsun biraz küçük olsun vestel alma.tabi hiç biri dinlemedi ve aldılar.aynen bende olduğu gibi garantisi bitti hemen bozuldu.bir arkadaşım 2 ay servis'den parça değişimi için beklettiler sonunda hepsi tv çöpe atıp samsung lg geçti.
vestel beyaz eşyasıda çok sorunlu.
tabi bu şans meselesi ama arıza yapsa dahi telefonda sorunu anlatıyorum servis ertesi gün geliyor sorunu tespit ediyor aracında o parça var hemen evde değişimini yapıp gidiyorlar.
mesela yakın arkadaşım bosch aldı komple beyaz eşyasını 5.yılda buzdolabı bozuldu.benimki hala çalışıyor bir sorun yok.şans işide var.
Evet biraz şans meselesi ama bir daha hayatta vestel evime giremez o derece nefret ettim.
Arçelik yerine Altus markası da bakılabilir, zira ürünler aynı fiyatlar farklı.
Kafam bir yandan da ona kayıyor ama emin olamıyorum, siz kullandınız mı ?
Kutluhan
20-02-2024, 10:02
Samsung Model kodu WW90J6410CW tavsiye ederim.
Evet biraz şans meselesi ama bir daha hayatta vestel evime giremez o derece nefret ettim.
Kafam bir yandan da ona kayıyor ama emin olamıyorum, siz kullandınız mı ?
Hem Regal hem Altus kullandım.
Regal (Vestel yani) TV var bende 2 adet. Birinin garantisi bitti, 3 ay sonra led'leri cortladı. Ötekinin power kartı yanmış garanti bitince.
Altus buzdolabı ve TV var kayınpederde, tık demeden çalışıyorlar, 6-7 yılı devirmiştir.
Servis olarak da Arçelik'i daha çok beğeniyorum ben.
-Murat Özcan-
20-02-2024, 10:54
Samsung Model kodu WW90J6410CW tavsiye ederim.
Teşekkür ederim hocam, bakayım ürüne
Hem Regal hem Altus kullandım.
Regal (Vestel yani) TV var bende 2 adet. Birinin garantisi bitti, 3 ay sonra led'leri cortladı. Ötekinin power kartı yanmış garanti bitince.
Altus buzdolabı ve TV var kayınpederde, tık demeden çalışıyorlar, 6-7 yılı devirmiştir.
Servis olarak da Arçelik'i daha çok beğeniyorum ben.
Arçelik her zaman yeri bende ayırdır.
Altus çamaşır makinası nasıldır acaba onu emin olamıyorum
Valla benim hem çamaşır hem kurutma Vestel. Bir kere kurutma da ucuz bir arıza oldu o kadar. Ancak benim tshirtlerde ufak ufak delikler çıkıyor. Kurutmadan mı çamaşır makinasından mı anlayamadım. Ama bende değiştirirsem başka marka bakıcam.
kimse elektrolux tavsiye etmemiş. ben elektrolux kullanıyorum 7 senedir herhangi bir sorun yaşamadım.
ilk evlendiğimizde lg almıştık 8-9 senenin sonunda kazan rulmanı ses yapmaya başladı, servis makina parası kadar masraf çıkarınca yenisini(yine lg) aldık. eskisini de işyerine getirmiştim, baktım youtubeda tamir videosu var, parçaları sipariş ettim 200tl mi ne tuttu, kendim tamir ettim. 4 senedir de işyerinde paspas havlu falan yıkıyoruz sapasağlam.
ilk evlendiğimizde lg almıştık 8-9 senenin sonunda kazan rulmanı ses yapmaya başladı, servis makina parası kadar masraf çıkarınca yenisini(yine lg) aldık. eskisini de işyerine getirmiştim, baktım youtubeda tamir videosu var, parçaları sipariş ettim 200tl mi ne tuttu, kendim tamir ettim. 4 senedir de işyerinde paspas havlu falan yıkıyoruz sapasağlam.
Hocam teknolojik ürünün garantisi bittikten sonra serviste bakım/onarım yaptırmaya karşıyım ben. Fahiş derecelerde paralar çıkıyor sizin örnekteki gibi. Hazır ankaradaymışsınız bu işleri yaptırdığım bir usta denk geldi ve çok memnun kaldım, ismi Mehmet. Telefon numarası da 05066790858. işinde iyi, karakteri iyi, fiyatları da uygun olan bir usta.
olur da yarın bir gün kombi, buzdolabı vs arızası yaşarsanız yardımcı olacaktır diye umuyorum.
2017de çamaşır ve buzdolabını bosch , bulaşık makinasını ise arçelik aldık. Herhangi bir problem yok şimdlik. Kurutma makinası araştırıyorum şu sıralar.
uzun araştırmalar sonunda Samsung kurutma makinasına karar verip geçtiğimiz hafta sonu aldım. Ömür olarak diğerlerinden çok daha uzun gideceği kanısındayım. Bosch almayı düşünüuordum ama mevcut modellerde Alman üretim/montaj yoktu. Samsung kullanan ve memnun olan çok fazla olunca DV90BB9445GH modelini aldım. Çok da övülmüş zaten.
-Murat Özcan-
22-02-2024, 07:35
Valla benim hem çamaşır hem kurutma Vestel. Bir kere kurutma da ucuz bir arıza oldu o kadar. Ancak benim tshirtlerde ufak ufak delikler çıkıyor. Kurutmadan mı çamaşır makinasından mı anlayamadım. Ama bende değiştirirsem başka marka bakıcam.
Hocam kesinlikle değiştirin, birinden birinde sorun var belki ikisi de sorunlu. Benim tüm eşyalarımı mahvetti..
kimse elektrolux tavsiye etmemiş. ben elektrolux kullanıyorum 7 senedir herhangi bir sorun yaşamadım.
Doğrudur hocam ama fazla duymadım markasını bende maalesef, ama değerlendireceğim..
Ben Led TV kullanıyorum, cidden tv konusunda başarılı bir marka. Beyaz eşyada bilmiyorum ama muhakak başarılıdır.
Hocam teknolojik ürünün garantisi bittikten sonra serviste bakım/onarım yaptırmaya karşıyım ben. Fahiş derecelerde paralar çıkıyor sizin örnekteki gibi. Hazır ankaradaymışsınız bu işleri yaptırdığım bir usta denk geldi ve çok memnun kaldım, ismi Mehmet. Telefon numarası da 05066790858. işinde iyi, karakteri iyi, fiyatları da uygun olan bir usta.
olur da yarın bir gün kombi, buzdolabı vs arızası yaşarsanız yardımcı olacaktır diye umuyorum.
uzun araştırmalar sonunda Samsung kurutma makinasına karar verip geçtiğimiz hafta sonu aldım. Ömür olarak diğerlerinden çok daha uzun gideceği kanısındayım. Bosch almayı düşünüuordum ama mevcut modellerde Alman üretim/montaj yoktu. Samsung kullanan ve memnun olan çok fazla olunca DV90BB9445GH modelini aldım. Çok da övülmüş zaten.
Hocam ben baktım pek olumlu yorumlar göremedim ***** sitelerde, ben mi yanlış yere bakıyorum acaba..
Bosch siemens profilo grubu yerli üretim makinem var 7 yıldır memnunum. Ailemin evinde de profilo ve arçelik var onda da sıkıntı yok. Ayrıca bosch gruplarında uzatılmış garanti artık pahalı Arçelik daha uygundu
Bosch kullanıyorduk dolap çok kötü çıktı, çamaşır makinesinin kendi odası var paslandı.. Şimdi bozulanı, işe yaramayanı samsung'a çeviriyorum..
-Murat Özcan-
26-02-2024, 08:51
Bosch siemens profilo grubu yerli üretim makinem var 7 yıldır memnunum. Ailemin evinde de profilo ve arçelik var onda da sıkıntı yok. Ayrıca bosch gruplarında uzatılmış garanti artık pahalı Arçelik daha uygundu
Bende Arçelik Ve Bosch arasında kaldım bu hafta karar vereceğim bakalım
Bosch kullanıyorduk dolap çok kötü çıktı, çamaşır makinesinin kendi odası var paslandı.. Şimdi bozulanı, işe yaramayanı samsung'a çeviriyorum..
Bence Arçelik alın hocam
individual
26-02-2024, 12:53
kopya plaka isini cozmekse mesela qr kod ile olmaz.
plakanin icinde nfc etiket olucak.soforler odasi yada emniyetden icine yazilmis ozel bir kod ve araba bilgisi yer alacak.
polis cevirdiginde plakadaki nfc okutacak orjinal olup olmadigi sahte olup olmadigi ortaya cikar.
app plaka basanlar nfc icine emniyetin verdigi o kodu yazamayacak kilitlencek nfc.
anca o sekilde olur.
plakanin icinde nfc etiket olucak.soforler odasi yada emniyetden icine yazilmis ozel bir kod ve araba bilgisi yer alacak.
polis cevirdiginde plakadaki nfc okutacak orjinal olup olmadigi sahte olup olmadigi ortaya cikar.
app plaka basanlar nfc icine emniyetin verdigi o kodu yazamayacak kilitlencek nfc.
anca o sekilde olur.
Yani Arçelik plaka mı daha iyi yoksa Bosch plaka mı :)?
cabrioleter
26-02-2024, 15:06
buzdolabını siemens aldık bakalım. diğer eşyalar için niyet electrolux. hem tasarım olarak hem özellik olarak yerlilerden iyi ve nerdeyse yerli fiyatına. ben yerlilerin fiyat avantajı olmamasına anlam veremiyorum.
individual
26-02-2024, 16:05
anca o sekilde olur.
yanlış mesaj başlığı
-Murat Özcan-
27-02-2024, 07:00
anca o sekilde olur.
Güzel açıklama olmuş ama konular karıştı sanırım, bende baktım App plaka konusu ile alt alta gelmiş, yine de güzel tavsiye hocam emniyet sanırım onu dikkate alır..
Yani Arçelik plaka mı daha iyi yoksa Bosch plaka mı :)?
Arçelik diyorum ben artık :D
buzdolabını siemens aldık bakalım. diğer eşyalar için niyet electrolux. hem tasarım olarak hem özellik olarak yerlilerden iyi ve nerdeyse yerli fiyatına. ben yerlilerin fiyat avantajı olmamasına anlam veremiyorum.
Yerliler ucuz olmalı ki yerliye talep çoğalsın ama işte biz ülke olarak iç pazaramız da daha gelişemedik, nasıl kalkınıcaz ne zaman düzelicez hiç bilmiyorum..
-Murat Özcan-
10-03-2024, 14:34
Güncel diyelim arkadaşlar..
ben 8 sene önce bosch aldım. alırken de forumlarda alman üretimi olan modellere bakın demişlerdi. öyle yaptım. sorunsuz kullanıyoruz. sadece deterjan koyma yerinin kenarlarında ufak paslanma sebepli boya atmalası var. ufak bir zımpara boya yapsam mı diyorum bazen hanımdan izin çıkmıyo :D aynı makinanın tr versiyonu kayınpederlerde vardı tişörtleri vs deliyordu. arçelik aldılar sonrasında ondan memnunlar ama o da kazan rulmanı çabuk bozuldu. muhtemelen kullanım alışkanlıkları yüzündendir.
-Murat Özcan-
10-03-2024, 18:18
ben 8 sene önce bosch aldım. alırken de forumlarda alman üretimi olan modellere bakın demişlerdi. öyle yaptım. sorunsuz kullanıyoruz. sadece deterjan koyma yerinin kenarlarında ufak paslanma sebepli boya atmalası var. ufak bir zımpara boya yapsam mı diyorum bazen hanımdan izin çıkmıyo :D aynı makinanın tr versiyonu kayınpederlerde vardı tişörtleri vs deliyordu. arçelik aldılar sonrasında ondan memnunlar ama o da kazan rulmanı çabuk bozuldu. muhtemelen kullanım alışkanlıkları yüzündendir.
Bende hala karar veremedim hocam ne almam gerektiğini herkes bir şey söylüyor kafa karıştı iyice :)
Bende hala karar veremedim hocam ne almam gerektiğini herkes bir şey söylüyor kafa karıştı iyice :)
bazı yerli bosch modellerinde kıyafetlerde delik problemi oluyordu aldığım dönemde baya kişide vardı bu sorun. hatta şuan şikayetvar sitesine baktım çamaşır makinesi kıyafetleri deliyor diye yazınca bir sürü kayıt çıkıyor.
-Murat Özcan-
11-03-2024, 07:37
bazı yerli bosch modellerinde kıyafetlerde delik problemi oluyordu aldığım dönemde baya kişide vardı bu sorun. hatta şuan şikayetvar sitesine baktım çamaşır makinesi kıyafetleri deliyor diye yazınca bir sürü kayıt çıkıyor.
Evet bende okudum onları, siz hangisini tavsiye ediyorsunuz ?
Halen seçim yapamadın mı?
9124 N MG | Cama_1r Makinesi | Fiyat1n1 Gor, 0ncele, Sat1n Al | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/9124-n-mg-camasir-makinesi)
Ben cumartesi günü bunu aldım. Konuyu okudum ama kimse net bir tavsiye vermemiş.
İnternete girdim bunu beğendim aldım geçtim.
-Murat Özcan-
11-03-2024, 09:54
Halen seçim yapamadın mı?
Maalesef hala alamadım..
9124 N MG | Cama_1r Makinesi | Fiyat1n1 Gor, 0ncele, Sat1n Al | Arcelik (https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/9124-n-mg-camasir-makinesi)
Ben cumartesi günü bunu aldım. Konuyu okudum ama kimse net bir tavsiye vermemiş.
İnternete girdim bunu beğendim aldım geçtim.
Bir bakıyım bende hocam memnun musunuz ?
Bir bakıyım bende hocam memnun musunuz ?
Valla cumartesi günü aldım daha eve teslim olmadı, kurulum servis tarafından yapılıyor ya artık ne zaman gelirler bilmiyorum.
Kullanınca eşimin fikirlerini alır yazarım. Ben çok anlamam çünkü :)
-Murat Özcan-
11-03-2024, 10:15
Valla cumartesi günü aldım daha eve teslim olmadı, kurulum servis tarafından yapılıyor ya artık ne zaman gelirler bilmiyorum.
Kullanınca eşimin fikirlerini alır yazarım. Ben çok anlamam çünkü :)
Tamam hocam yorumlarınızı bekliyorum..
Evet bende okudum onları, siz hangisini tavsiye ediyorsunuz ?
tavsiye verecek kadar bir bilgim yok. kendi araştırdığım dönemde yorumlara göre hatırlatma anlamında yazayım istedim. yoksa ben almanya üretimi 9 kilo bir bosch kullanıyorum.
ama kurutma özelliği olan bir makine tavsiye etmem. kurutma ve makine ayrı olmalı düşüncesindeyim.
-Murat Özcan-
13-03-2024, 07:18
tavsiye verecek kadar bir bilgim yok. kendi araştırdığım dönemde yorumlara göre hatırlatma anlamında yazayım istedim. yoksa ben almanya üretimi 9 kilo bir bosch kullanıyorum.
ama kurutma özelliği olan bir makine tavsiye etmem. kurutma ve makine ayrı olmalı düşüncesindeyim.
Almanya üretimi olanların kodu nedir hocam ?
Konuya hort. 17 yıllık Vestel emeklilik istedi. Bosch'larda çok fazla şikayet var şikayetvar.com üzerinden. 9 kilo 1400 devir tavsiyelere açığım. Yoksa gidip istemeden de olsa tekrar Vestel alıcam.
-Murat Özcan-
15-04-2025, 08:27
Konuya hort. 17 yıllık Vestel emeklilik istedi. Bosch'larda çok fazla şikayet var şikayetvar.com üzerinden. 9 kilo 1400 devir tavsiyelere açığım. Yoksa gidip istemeden de olsa tekrar Vestel alıcam.
Hocam ben arçelik aldım ama memnun değilim, eski zamanlardaki kalitesi kalmamış.
Çamaşırları yıkıyorsun üzerini hep yıprandırıyor hem de tüylendirme yapıyor neden kaynaklandığını hala anlamadık.
Ben satıp Siemens almayı düşünüyorum..
Hocam Bosch bakarken Vestel'e inmek bence gereksiz gibi. Vestel'in araç şarjı alınır herhalde sadece şu anda :) Vestel'i de listeye almışlar mıydı gerçi :)
Artık neye baksak şikayetvar dolu zaten. Hoş, bazen işe de yarıyor; örneğin Electrolux kurutma alacaktık, model no.suna kadar girince aletin bildiğin problemli olduğu ortaya çıktı.
Yine de biraz ÅŸans iÅŸi tabi bunlar.
Daha Pazar günü uzun süredir alışveriş yaptığımız tanıdık sayılabilir bayiden Bosch çamaşır ve kurutma aldık.
Vatandaşa söyledim, çok araştırmadım etmedim, bize doğru düzgün mantıklı, güzel modeller öner alalım çıkalım dedim. Abi şunlar şunlar iyidir dedi, kampanya da varmış, aldık çıktık, dün geldi, bugün kurulacak bakalım.
Çamaşır yerli, kurutma yanılmıyorsam Polonya üretimi imiş, bizim aldığımız çamaşırda da 1 tane delme şikayeti var, bakalım ne olacak göreceğiz.
WGA242Z0TR ve
WQG24100TR aldık.
Ucuz olsun bozulursa 5 sene sonra 1 tane daha alırım diye tekrar Vestel düşündüm. Pahalı alıp birde sorun çıkarsa acaip sinir olurum. Bosch Profilo ve Siemens aynı ürünün farklı etiketlisi. Öyleki bir kaç modeli var. Sadece deterjan koyma kapağına marka yazmışlar. Böylece deterjan kapağı hariç ürün birebir aynı. Sadece kapağı ne takarsan o marka oluyor. Böyle durumda da Profilo mu alsam diyorum. Ama şuana kadar en az arızayı Miele de gördüm. Oda çok pahalı. 50 bin TL de çamaşır makinası sorunsuz diye verilmez bence. Dediğim gibi 5 yılda bir değiştirsem gene o para tutmaz. Sizde daha pazar almışsınız. Biraz daha uzun soluklu kullansaydınız güzel referans alabilirdim. :)
Ucuz olsun bozulursa 5 sene sonra 1 tane daha alırım diye tekrar Vestel düşündüm. Pahalı alıp birde sorun çıkarsa acaip sinir olurum. Bosch Profilo ve Siemens aynı ürünün farklı etiketlisi. Öyleki bir kaç modeli var. Sadece deterjan koyma kapağına marka yazmışlar. Böylece deterjan kapağı hariç ürün birebir aynı. Sadece kapağı ne takarsan o marka oluyor. Böyle durumda da Profilo mu alsam diyorum. Ama şuana kadar en az arızayı Miele de gördüm. Oda çok pahalı. 50 bin TL de çamaşır makinası sorunsuz diye verilmez bence. Dediğim gibi 5 yılda bir değiştirsem gene o para tutmaz. Sizde daha pazar almışsınız. Biraz daha uzun soluklu kullansaydınız güzel referans alabilirdim. :)
Vestel'in kendi ürettikleri nasıl çok bilmiyorum gerçi ama marka-kalite olarak bence hiç iyi değil. Süper çakma işler yapıyor genel itibariyle. O yüzden uzak durma taraftarıyım.
BSH grubu böyle zaten aynen, PSA grubu gibi takılıyor adamlar :)
Çamaşır makinesini bilmiyorum ama sanırım bizim 4 serisinin dediğiniz gibi aynısı olanını Siemens tarafında arkadaşım kurutmasını kullanıyor. 6 ay falan oldu galiba. Baya memnunlar, sorunsuz sıkıntısız diyor.
Çamaşır makinesine daha çok bayıldım yalnız bu arada, eskisinden sonra çok sessiz geldi, elektrikli araba gibi bzzzz bzzzz diye dönüyo :D
CloudGrey
16-04-2025, 10:00
şu enerji A++++++++++ allah kaç artı verdiyse ondan alın, ona dikkat edin
elektrik çok fena bu aralar.
100 metre kare , sabah 08 akşam 17 arasında boş olan evime geçen ay 2400 tl elektrik faturası geldi
Biz de bu araştırmayı yapmıştık.
Bosch 7 kg, 9 kg falan bakıyoruz mağazada, çamaşırların konduğu tambur bizim 7 kg'lik arçelikten küçük, hem çapı hem derinliği.
Dedik Bosch bu belirttiği kiloları gerçekten yıkayabiliyor mu diye nette araştırma yaptım. 2 husus gözüme çarptı:
* İyi yıkamıyor
* Sanırım yerli üretimlerdi, tambur çamaşırları yırtabiliyor. Bu konuda bayağı şikayet vardı.
Hanım arçelik istemedi, electrolux beğendi, mecuburen ödedim :). Uzatılmış garanti falan da yaptım, kullanıyoruz hem çamaşır hem kurutma elektrolux üst üste.
Ben arçelikten memnundum ama ikna edemedim.
Grimlord
16-04-2025, 11:45
Vestel'in kendi ürettikleri nasıl çok bilmiyorum gerçi ama marka-kalite olarak bence hiç iyi değil. Süper çakma işler yapıyor genel itibariyle. O yüzden uzak durma taraftarıyım.
BSH grubu böyle zaten aynen, PSA grubu gibi takılıyor adamlar :)
Çamaşır makinesini bilmiyorum ama sanırım bizim 4 serisinin dediğiniz gibi aynısı olanını Siemens tarafında arkadaşım kurutmasını kullanıyor. 6 ay falan oldu galiba. Baya memnunlar, sorunsuz sıkıntısız diyor.
Çamaşır makinesine daha çok bayıldım yalnız bu arada, eskisinden sonra çok sessiz geldi, elektrikli araba gibi bzzzz bzzzz diye dönüyo :D
Serie 4 kurutma makinesi var bizde de, 5 sene oldu alalı. Geçen hafta bozuldu :D
5 dk kurutup duruyordu, içeriyi hiç ısıtmıyordu. Temizliğini yaptım düzelmedi. Alt taraftaki heat exchanger parçasını söktüm, yıkadım. Düzelmedi. Servisi aradım, "gelip götüreceğiz, ne masraf çıkar bilinmez" vs klasik iteleme taktikleri. :heyoo:
Sinirlendim, yan tarafını söktüm, ön tarafta egzoz gibi ısı çıkışı olan yer varmış, tiftik dolmuş. Abartısız 1 torba çıktı. Temizledim, taktım, canavar oldu. Aklınızda bulunsun, para kaptırmayın :D
Serie 4 kurutma makinesi var bizde de, 5 sene oldu alalı. Geçen hafta bozuldu :D
5 dk kurutup duruyordu, içeriyi hiç ısıtmıyordu. Temizliğini yaptım düzelmedi. Alt taraftaki heat exchanger parçasını söktüm, yıkadım. Düzelmedi. Servisi aradım, "gelip götüreceğiz, ne masraf çıkar bilinmez" vs klasik iteleme taktikleri. :heyoo:
Sinirlendim, yan tarafını söktüm, ön tarafta egzoz gibi ısı çıkışı olan yer varmış, tiftik dolmuş. Abartısız 1 torba çıktı. Temizledim, taktım, canavar oldu. Aklınızda bulunsun, para kaptırmayın :D
Eyvallah :)
Gelen servis elemanı çok düzgündü, her haltını anlattı iki makinenin de.
Filtreleri ve o çıkış olan yeri de gösterdi, biz 1 sene sonunda bakım yapıyoruz, şu parçayı temizliyoruz dedi, kısa vadede filtreleri temiz tutun, şu egzoz çıkışı gibi olan yeri de uzun vadede temizleyin dedi.
Tüy, hav, iplik vs çok doluyor, daha dün 2-3 defa çalıştırdık, anında filtrelerin kenarları pamukçuk doldu.
ufuksaracci
16-04-2025, 15:09
Miele alırsan 20 sene sonra tipinden sıkıldıgından icin değiştirirsin arıza çıkardığı icin değil. Biri 25+ digeri 10+ olmak üzere iki adet Miele'yi aktif kullanıyoruz. 25+ yıllık olan ev komple tadilata girip mobilyalar dekor değişince mecbur anne istemedi diye yazlıga gitti hala da tas gibi
-Murat Özcan-
16-04-2025, 15:29
Biz de bu araştırmayı yapmıştık.
Bosch 7 kg, 9 kg falan bakıyoruz mağazada, çamaşırların konduğu tambur bizim 7 kg'lik arçelikten küçük, hem çapı hem derinliği.
Dedik Bosch bu belirttiği kiloları gerçekten yıkayabiliyor mu diye nette araştırma yaptım. 2 husus gözüme çarptı:
* İyi yıkamıyor
* Sanırım yerli üretimlerdi, tambur çamaşırları yırtabiliyor. Bu konuda bayağı şikayet vardı.
Hanım arçelik istemedi, electrolux beğendi, mecuburen ödedim :). Uzatılmış garanti falan da yaptım, kullanıyoruz hem çamaşır hem kurutma elektrolux üst üste.
Hocam çamaşır yırtma konusu Vestel sanırım, uzak durmakta fayda var..
Hocam çamaşır yırtma konusu Vestel sanırım, uzak durmakta fayda var..
Bosch, ufak 1 search ile tek linkteki şikayetler :
Bosch Camaşır Makinesi Camasiri Yırtıyor Şikayetleri - Şikayetvar (https://www.sikayetvar.com/bosch/camasir-makinesi/camasir-makinesi-camasiri-yirtiyor)
Miele alırsan 20 sene sonra tipinden sıkıldıgından icin değiştirirsin arıza çıkardığı icin değil. Biri 25+ digeri 10+ olmak üzere iki adet Miele'yi aktif kullanıyoruz. 25+ yıllık olan ev komple tadilata girip mobilyalar dekor değişince mecbur anne istemedi diye yazlıga gitti hala da tas gibi
Elektrikli süpürgeyi Miele aldım ama çamaşır makinası 55 bin civarı. Bosch'lar 21-22 iken Miele'e 55 de verilmez. İsterse 50 yıl çalışsın. Mantıklı değil. Bu arada bu çamaşırlarda delik oluşturma şikayeti çok kafa karıştırıcı gerçekten. Ne alacağımı şaşırdım. Gözümü kapatıp Bosch alacam sonra gelince pişman olursam kendi kendimi yerim sinirden. :D
aybarsdnr
16-04-2025, 22:44
Kurutmayı Electrolux almak çok doğru bir tercih olmuş. Miele ve Electrolux endüstriyel kurutma makineleri en iyi olan iki marka.
korkmazz
29-04-2025, 18:57
Selamlar Bosch Siemens Profilo internet sitesinden cihaz almak isterseniz indirim kodu verebilirim :)
Selamlar Bosch Siemens Profilo internet sitesinden cihaz almak isterseniz indirim kodu verebilirim :)
N11 üzerinden aldım. Kendi sitelerinde feci pahalı. :) N11 den 21 küsüre aldığım WGA242Z0TR model Bosch sitesinde 29.
Miele wtr860 aldım, gayet memnunum.
livaneli
30-04-2025, 20:19
Bu fiyata alınan makine sizden memnun mu diye servis arayıp sorabilir. :)
cabrioleter
30-04-2025, 20:51
50 yıl çalışsa amortismanını yine kurtarmıyor. gereksiz bi ürün. kendi ülkesinde bile satamıyor o fiyatlara işçi çıkarıp fabrikayı polonya veya çekya'ya taşıma planları vardı.
Miele bayisi dışında bir de Beymen mağazası satıyor galiba akakçe ve cimri.com'a göre :)
Hayırlı olsun......
-Murat Özcan-
02-05-2025, 08:24
Bosch, ufak 1 search ile tek linkteki şikayetler :
Bosch Camaşır Makinesi Camasiri Yırtıyor Şikayetleri - Şikayetvar (https://www.sikayetvar.com/bosch/camasir-makinesi/camasir-makinesi-camasiri-yirtiyor)
Açıkçası bu markanın böyle sorunlar oluşturmasına şaşırdım.
Ben evlenme arifesindeyim, beyaz eşya dizmeye başlayacağım her gelen indirim benim için altın olur, kodu nerede kullanacağım..
-Murat Özcan-
02-05-2025, 08:25
Kurutmayı Electrolux almak çok doğru bir tercih olmuş. Miele ve Electrolux endüstriyel kurutma makineleri en iyi olan iki marka.
Hocam kurutma bende alacağım, bu markanın iyi olduğunu bu kadar bilmiyordum açıkçası..
Bulaşık makinesi lazım bana da tek bekar için 4 programlı yeter sanırım
aybarsdnr
02-05-2025, 21:41
Hocam kurutma bende alacağım, bu markanın iyi olduğunu bu kadar bilmiyordum açıkçası..
Hiç düşünmeden en ucuz modelini al hocam.
miele enpluslarda da satılıyor.
korkmazz
03-05-2025, 23:13
Hocam özelden ulaş yardımcı olurum elimden geldiğince
-Murat Özcan-
05-05-2025, 07:33
Hocam özelden ulaş yardımcı olurum elimden geldiğince
hangimiz ulaşsın :)
Bosch 4 serisi kurutma ve çamaşır makinesi almıştık.
1-2 aylık kullanım deneyimi sonrası 5 yıldız veriyorum makinelere. Özellikle kurutmaya...
Çamaşır makinesi de dönmeye başladığında hanımla birbirimize baktık, çünkü eskiye göre kafadan %50 daha sessizdi :)
Kurutma ise "niye bugüne kadar almadık" dedirtti.
Bir arkadaşımda aynı seri Siemens var, o da aynı şeyi diyordu. Almadığınız her gün hata demişti, gerçekten de öyleymiş :)
Çamaşır yırtma konusu bence makineden kaynaklı değil. Böyle delinmiş eskimiş tişörtlerim var çünkü, ve makine alınmadan önce delinmişler :D
Çünkü eski tişörtler şunlar bunlar hem çamaşır suyu, hem ütü, hem de eskime kaynaklı olarak sağdan soldan ufak ufak delinip yırtılmaya başlıyor. Makinede dönerken bunlara takılıp ayrılırsa ne ala ama makinede de öyle takılacak yırtacak bir yer de yok.
-Murat Özcan-
05-05-2025, 09:59
Hiç düşünmeden en ucuz modelini al hocam.
Çamaşır makinesi olarak nasıl sizce ?
-Murat Özcan-
05-05-2025, 10:01
Bosch 4 serisi kurutma ve çamaşır makinesi almıştık.
1-2 aylık kullanım deneyimi sonrası 5 yıldız veriyorum makinelere. Özellikle kurutmaya...
Çamaşır makinesi de dönmeye başladığında hanımla birbirimize baktık, çünkü eskiye göre kafadan %50 daha sessizdi :)
Kurutma ise "niye bugüne kadar almadık" dedirtti.
Bir arkadaşımda aynı seri Siemens var, o da aynı şeyi diyordu. Almadığınız her gün hata demişti, gerçekten de öyleymiş :)
Çamaşır yırtma konusu bence makineden kaynaklı değil. Böyle delinmiş eskimiş tişörtlerim var çünkü, ve makine alınmadan önce delinmişler :D
Çünkü eski tişörtler şunlar bunlar hem çamaşır suyu, hem ütü, hem de eskime kaynaklı olarak sağdan soldan ufak ufak delinip yırtılmaya başlıyor. Makinede dönerken bunlara takılıp ayrılırsa ne ala ama makinede de öyle takılacak yırtacak bir yer de yok.
Tam olarak hangi serileri aldınız hocam,
4 serisinde de modellere ayrılıyor sanırım, kodları varsa güzel olur..
Tam olarak hangi serileri aldınız hocam,
4 serisinde de modellere ayrılıyor sanırım, kodları varsa güzel olur..
WGA242Z0TR ve
WQG24100TR
-Murat Özcan-
05-05-2025, 10:23
WGA242Z0TR ve
WQG24100TR
Teşekkürler hocam, pm attım