Orijinalini görmek için tıklayınız : tavsiye ve fikir
MURAT_HLX
21-03-2024, 12:10
arkadaşlar selamlar;
son dönemde artan maliyetlerle ,artık ustalarla uğraşmak istemeyişim, ve hazırda açmış olduğum miras davaları için avukatıma ödeme yapabilmek için yakın zamanda aracımı sattım uzun bir sürede almayı düşünmüyorum.sıkışırsam 50cc'lik motor yada kiralama yaparım diye düşündüm
elimde yaklaşık 150 bin civarı meblağ kaldı,alabilecek yada harcayabilecek bir şeyim şuanda yok bu parayı nasıl değerlendireyim bilemedik pekte bu işlerden anlamam borsadır,eurobonddur vs.
mevduat şuan 32 güne %50 veriyor 12 aya böldüğümüzde 4.1 felan ediyor,bilip bilmediğim konuları yazdım,bu çerçevede yorumlarınız neler olurdu ?
şimdiden teşekkürler
Dolar yada Gram altın al seçimden sonra uçuşa geçecekmiş
Güncel durumunuzda çok riskli bir yatırım yapma durumunuz mümkün gözükmüyor,
32 gün boyunca parayı bağlamakta acil bir durumda sıkıntı yaratabilir,
İstediğiniz anda TL'ye dönme avantajı olduğu için döviz veya altın daha mantıklı duruyor,
Şu coin piyasası çok hareketli risk alabilecek durumunuz varsa orada da değerlendirebilirsiniz, nakte dönmeside en azından daha kolay ve hızlı,
Bu sürecide en az hasarla atlatırsınız umarım,
Uzun vadeli bekleme durumu varsa borsa incelenmeli, endeks oldukça düşük seviyelerde.
Yada rakamı 3 e bölüp sepet de yapılabilir gau / döviz / borsa
Yada tefas dan fonlar incelenip fon alınabilir. ICZ fonu bir incele derim.
Yatırım tavsiyesi değildir söylediklerim elbette, fikir olarak belki faydası olur.
MURAT_HLX
21-03-2024, 12:59
aslan teşekkür ederim yorum için. brv umarım az hasarla atlatalım,
@köroğlu kaan abi bi anlasam o işten hiç bilgim yok :) tabiki benim burda amacım sadece fikir,nedir ne değildir onu çözebilmek :) paraya nerden baksan 1 yıl yada 1.5 yıl dokunmayı düşünmüyorum aciliyetler için ayırdığım meblağ zaten duruyor ayrı şekilde :)
Ben de fonlarda ilerlerdim. Tacirler, Marmara Capital, Hedef Portföy; bunların fonları iyidir hiç iş bilmeyen biri için.
Veya bilindik hisselere al unut yapılacak. İhtiyaç olmayacak bir para olması daha iyi olur bu seçimler için.
Ben de fonlarda ilerlerdim. Tacirler, Marmara Capital, Hedef Portföy; bunların fonları iyidir hiç iş bilmeyen biri için.
Veya bilindik hisselere al unut yapılacak. İhtiyaç olmayacak bir para olması daha iyi olur bu seçimler için.
Fon yatırımcı adına hisse işini çözen taraf, tefas tan da fon geçmişine bakıp en azından fikir edinebiliyorsun, murat gibi ben gibi bu işlerden anlamayan adamlar için basit.
Boğa da aldık hisseleri terste kaldık. Diğer taraftan bes i b tipi agresif fona çektim oradan güzel bi şeyler getirdi / getiriyor.
Şuan ortam çok enteresan ama, faiz kararı beklentisi seçim için dövizin baskılanmasına dair söylemler. ( Yakılan dövizler vs)
net bir bilgi veren yok.
MB 500 puan artıtrtı mesela. Sağlam bir sıkılaşma var. Takip ettiğimden anladığım kadarıyla vadeli borca girmemekte fayda var.
Kredi işleri zaten zorda kalan adam hariç bitti. Kredi kartlarına da balta vurdular, talep ciddi düşecek gibi gelecek dönemde.
"pekte bu işlerden anlamam borsadır,eurobonddur vs."
Herhangi birinin mış mişleri ile, bizim abiler var çok kazandılarla adım atmamanızı öneririm.
Döviz,altın veya vadeliden olacak kazançlar çok daha net ama enflasyona direncini ölçmeniz gerek.
Farklı türlerde çok daha fazla kazanç mümkün.. ama girilecek-çıkılacak zamanı bilene.
Aynı arkadaşım altcoinden 2hafta önce x3 yapmışken, geçen hafta %70 - yazdı diye paylaşım yapmıştı..
Hiçbir kaynak her gün-her zaman aynı seviyede kazandırmaya devam etmeyecek, eder yaa diyipte 18 Aralık 2021de tüm birikimini dolara dönüp 24 saat içerisinde %40 eriyen arkadaşım da var maalesef.