Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon ampül önerisi / kaliteli ve rahatsız etmeyen lümen?

Pochemuchka
28-03-2024, 06:16
Selamlar,
2020 Renault Megane / Touch paket araca sahibim ön farlarım halojen olduğu için gece görüşlerinde zorluk çekiyorum.
Daha önceden ön farları tamamen LED olan bir araçtan geçiş yaptığım için şuan bu şekildede geliyor olabilir.
Orijinal LED farların birim fiyatı ortalama olarak 20K gözüküyor. İki farın değişmesi sadece LED ampül için mantıksız gibime geliyor.
Bunun yerine piyasada ismi duyulmuş kaliteli bir Xenon far önerisi istemekteyim. Karşı tarafı rahatsız etmemesi açısından nelere dikkat etmem gerekir?
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler, iyi günler dilerim.

Ormanci
28-03-2024, 08:15
Halojene de zaten xenon takamazsınız ki? Halojene takılan ledler de çakma, son dönemde istediği kadar OSRAM Philips vs gibi markalar girmiş olsun, büyük çoğunluğunun kutusunda "trafiğe uygun değil" ibaresi ile satılması da ayrı ironi :)

Bence ciddi güzel bi xenon uygulaması istiyorsanız, hazır İstanbul'dasınız, İlker Kemal var, onun gibi 1-2 kişi daha var bu işleri yapan, ama farı açtırmayı göze almanız gerekiyor. Hoş, genelde bi problem de olmuyor, standart farlara xenon merceği ve yuvası takıyor, D2S oluyor genelde, gerçek bi xenon uygulaması yapmış oluyorsunuz Çin işi şeyler yerine. Tabi muayeneden geçmiyor, halojen farı bi şekilde idareten monte edip gitmeniz gerekli. Eski aracımda bu tip bi dönüşüm yapmıştık, süper olmuştu.

darkred
28-03-2024, 10:06
Hocam karşı tarafı rahatsız etmemesi için gereken en en en önemli şey far ayarı.

Bizim millet gidip led mapulleri takıyor sonra far ayarına gerek duymuyor.

Led ampuller far yuvasına oturtulmadan önce bir aparat takılıyor, yani benim kullandığım photon da öyleydi.

1 ay uğraştım farlar için. Bir türlü istediğim aydınlatmayı alamıyordum. Meğerse o aparatı takan usta ters yönde takmış.

Ampul üzerine hertürlü oturuyor ama ışığın dağılımını çok etkiliyor. Sonra kendim uğraşa uğraşa yükseklik ayarını da yaptım.

Valla iki araba sağa sola giderken gözlemledim arabamın farları önde giderken beni rahatsız etmedi gözümü almadı.

Gerekli özeni gösterirseniz led ampul göz almaz. Ama gidip aksesuarcıya taktırıp ellemezseniz gözde alır rahatsız da eder.

Öneri isterseniz de Photon Ultimate ve Millestone serileri iyidir çakması olmaması kaydıyla tabiki.

C!N
28-03-2024, 16:23
Selamlar,
2020 Renault Megane / Touch paket araca sahibim ön farlarım halojen olduğu için gece görüşlerinde zorluk çekiyorum.
Daha önceden ön farları tamamen LED olan bir araçtan geçiş yaptığım için şuan bu şekildede geliyor olabilir.
Orijinal LED farların birim fiyatı ortalama olarak 20K gözüküyor. İki farın değişmesi sadece LED ampül için mantıksız gibime geliyor.
Bunun yerine piyasada ismi duyulmuş kaliteli bir Xenon far önerisi istemekteyim. Karşı tarafı rahatsız etmemesi açısından nelere dikkat etmem gerekir?

Aynı aracı kullanan biri olarak hemen tecrübelerimi aktarayım; Sizin gibi önceki aracı oem bi-xenon olan biri olarak aracı alır almaz sarı halojen farların zayıf olması sebebiyle ilk işim 2 takım
(uzun ve kısa) photon milestone serisi led ampul aldım aracıma, kısalara aparat aracılığıyla, uzunlara ise direkt uygulanabiliyor. Megane'larda photon için kısa farlarda sönme problemi yaşayan oldukça fazla sosyal mecralarda. Benim de kısa ampullerimden birinin önce şiddeti azaldı daha sonra hepten gitti 1 buçuk yıl sonra, diğeri sağlamdı söktüğümde, yedekte tutuyorum. Bozulduktan sonra bu sefer şansımı femex marka gt nano serisi led ampulden yana kullandım kısa farlarımda, aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum. Hatta şöyle söyleyebilirim evimizin 2. aracı oem led farlı bir clio, ondan daha iyi aydınlatıyor bu ampuller. Kısa farların mercekli olması sebebiyle karşı tarafın gözlerinin ırzına da geçmemiş oluyoruz.

TarikS
28-03-2024, 19:31
Bende Megane2 var, orijinal mercekli halojen, Photon Mono serisi kullanıyorum. 1 sene sonra biri patladı, değiştirirken fark ettik Photon Mono serisiymiş. Alt serisi bu kadar iyiyse Milestone'u düşünemedim.

Kısa farların çizgisi de aydınlatması da muhteşem, yağmurda da sorunsuz. Kesinlikle tavsiye ederim. Ampuller garantili olduğu için bir sorun olursa distirbütörü arkasında duruyor.

Pochemuchka
29-03-2024, 12:11
Bende Megane2 var, orijinal mercekli halojen, Photon Mono serisi kullanıyorum. 1 sene sonra biri patladı, değiştirirken fark ettik Photon Mono serisiymiş. Alt serisi bu kadar iyiyse Milestone'u düşünemedim.

Kısa farların çizgisi de aydınlatması da muhteşem, yağmurda da sorunsuz. Kesinlikle tavsiye ederim. Ampuller garantili olduğu için bir sorun olursa distirbütörü arkasında duruyor.

Aynı aracı kullanan biri olarak hemen tecrübelerimi aktarayım; Sizin gibi önceki aracı oem bi-xenon olan biri olarak aracı alır almaz sarı halojen farların zayıf olması sebebiyle ilk işim 2 takım
(uzun ve kısa) photon milestone serisi led ampul aldım aracıma, kısalara aparat aracılığıyla, uzunlara ise direkt uygulanabiliyor. Megane'larda photon için kısa farlarda sönme problemi yaşayan oldukça fazla sosyal mecralarda. Benim de kısa ampullerimden birinin önce şiddeti azaldı daha sonra hepten gitti 1 buçuk yıl sonra, diğeri sağlamdı söktüğümde, yedekte tutuyorum. Bozulduktan sonra bu sefer şansımı femex marka gt nano serisi led ampulden yana kullandım kısa farlarımda, aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum. Hatta şöyle söyleyebilirim evimizin 2. aracı oem led farlı bir clio, ondan daha iyi aydınlatıyor bu ampuller. Kısa farların mercekli olması sebebiyle karşı tarafın gözlerinin ırzına da geçmemiş oluyoruz.

Hocam karşı tarafı rahatsız etmemesi için gereken en en en önemli şey far ayarı.

Led ampuller far yuvasına oturtulmadan önce bir aparat takılıyor, yani benim kullandığım photon da öyleydi.

1 ay uğraştım farlar için. Bir türlü istediğim aydınlatmayı alamıyordum. Meğerse o aparatı takan usta ters yönde takmış.

Ampul üzerine hertürlü oturuyor ama ışığın dağılımını çok etkiliyor. Sonra kendim uğraşa uğraşa yükseklik ayarını da yaptım.

Valla iki araba sağa sola giderken gözlemledim arabamın farları önde giderken beni rahatsız etmedi gözümü almadı.

Gerekli özeni gösterirseniz led ampul göz almaz. Ama gidip aksesuarcıya taktırıp ellemezseniz gözde alır rahatsız da eder.

Öneri isterseniz de Photon Ultimate ve Millestone serileri iyidir çakması olmaması kaydıyla tabiki.

Halojene de zaten xenon takamazsınız ki? Halojene takılan ledler de çakma, son dönemde istediği kadar OSRAM Philips vs gibi markalar girmiş olsun, büyük çoğunluğunun kutusunda "trafiğe uygun değil" ibaresi ile satılması da ayrı ironi :)

Bence ciddi güzel bi xenon uygulaması istiyorsanız, hazır İstanbul'dasınız, İlker Kemal var, onun gibi 1-2 kişi daha var bu işleri yapan, ama farı açtırmayı göze almanız gerekiyor. Hoş, genelde bi problem de olmuyor, standart farlara xenon merceği ve yuvası takıyor, D2S oluyor genelde, gerçek bi xenon uygulaması yapmış oluyorsunuz Çin işi şeyler yerine. Tabi muayeneden geçmiyor, halojen farı bi şekilde idareten monte edip gitmeniz gerekli. Eski aracımda bu tip bi dönüşüm yapmıştık, süper olmuştu.

Herkese düşüncelerinden ve önerilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Dün küçük bir trafik kazası geçirdik, çamurluk ve ön tampon üzerinde düzeltmeler yapılması gerekiyor. Bu işlemleri yaptırırken aynı zamanda önermiş olduğunuz ürünleri test ettirmek istiyorum.
Far camı açtırmayı düşünmüyorum daha önceden küçük bir anım var bu konu ile ilgili cam açıldıktan sonra bir daha dikiş tutmuyor :) yağmur suyu, buğulanma gibi sorunlar oluyor.
Photon Milestone veya Femex GT Nano ürünlerini karşılaştırıcam sonuca göre satın alıp montajını yaptırmayı düşünüyorum.

C!N
29-03-2024, 15:08
Dün küçük bir trafik kazası geçirdik, çamurluk ve ön tampon üzerinde düzeltmeler yapılması gerekiyor. Bu işlemleri yaptırırken aynı zamanda önermiş olduğunuz ürünleri test ettirmek istiyorum.
Far camı açtırmayı düşünmüyorum daha önceden küçük bir anım var bu konu ile ilgili cam açıldıktan sonra bir daha dikiş tutmuyor :) yağmur suyu, buğulanma gibi sorunlar oluyor.
Photon Milestone veya Femex GT Nano ürünlerini karşılaştırıcam sonuca göre satın alıp montajını yaptırmayı düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun.

TarikS
30-03-2024, 19:42

Ben Meg'yi alır almaz açtırdım farı temizletip, mercek değiştirip photonları taktırmıştım, İlker Kemal'e yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım. Fakat bir sene sonra farları kazayla değiştirince anladım ki dışarıdan görüntüsü yeni far gibi olmuyormuş asla :D aydınlatmada fark olmadı ama

Pochemuchka
01-04-2024, 18:43
Çok geçmiş olsun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ben Meg'yi alır almaz açtırdım farı temizletip, mercek değiştirip photonları taktırmıştım, İlker Kemal'e yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım. Fakat bir sene sonra farları kazayla değiştirince anladım ki dışarıdan görüntüsü yeni far gibi olmuyormuş asla :D aydınlatmada fark olmadı ama
Photon Milestone ürününe karar verdim fakat piyasada çok fazla çakması dolanıyormuş gibi bir duyum aldım.
Hepsiburada üzerinde bu mağazadan daha önce alan var mıdır? (https://www.hepsiburada.com/photon-milestone-h7-black-edition-15000-lumens-pm-HBC000051H8DQ) Güvenilir midir?

Grimlord
01-04-2024, 20:51

Photon Milestone ürününe karar verdim fakat piyasada çok fazla çakması dolanıyormuş gibi bir duyum aldım.
Hepsiburada üzerinde bu mağazadan daha önce alan var mıdır? (https://www.hepsiburada.com/photon-milestone-h7-black-edition-15000-lumens-pm-HBC000051H8DQ) Güvenilir midir?

Fardoktoru mağazasını tavsiye ederim, defalarca alışveriş yaptım. Orjinal ürünler var sadece.

fthdrn
02-04-2024, 08:12

Ben photon ürünleri için yedpada bulunan bir mağazadan alışveriş yapıyorum öneririm.

kelalper
02-04-2024, 10:16
Ben stark kullanıyorum ve son derece memnunum.

TarikS
02-04-2024, 20:56

Photon için şu iki site de aynı firma, ben bunlardan D2S aldım, arabaya oturtamayınca paketleyip geri gönderdim, koşulsuz iade yaptılar. O yüzden %100 öneririm 3 kuruş fazla olsun gerekirse ama kafa rahat olsun. İki siteden de fiyatlara bakın sanki aralarında az bir fark vardı diye hatta

Photon Online - Photon Yetkili Bayi (https://www.photononline.net/)

Photon Online Yeni Adresi (https://www.gerek.net/)

Pochemuchka
07-04-2024, 11:24
Herkese ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
Photon Milestone Black Edition aldım en yakın zamanda taktırıyorum.

207_TR
07-04-2024, 16:04
Herkese ilgilerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
Photon Milestone Black Edition aldım en yakın zamanda taktırıyorum.

Tecrübe yorumunu bekliyoruz.

Pochemuchka
07-04-2024, 19:15

Memnuniyetle bu yorumu yaparım.
Yarın gün içerisinde montaj yaptırmayı hedefliyorum, öncesi / sonrası yapmak amaçlı akşam bir fotoğraf çekerim.

Pochemuchka
08-04-2024, 21:27

Fardoktoru mağazasını tavsiye ederim, defalarca alışveriş yaptım. Orjinal ürünler var sadece.

Ben photon ürünleri için yedpada bulunan bir mağazadan alışveriş yapıyorum öneririm.

Ben stark kullanıyorum ve son derece memnunum.

Bugün itibariyle Photon Milestone Led ampüllerin montajını Bostancı Sanayi - Farcı Ömür'de yaptırdım.
Aradaki fark gerçekten inanılmaz.
Aşağıdaki fotoğraflarda kapalı ve açık halleri arasındaki farkları detaylı olarak görebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/rxcjogn.jpeg

https://i.hizliresim.com/pyd8hl3.jpeg

Yiğit G.
02-12-2024, 17:30
Bugün itibariyle Photon Milestone Led ampüllerin montajını Bostancı Sanayi - Farcı Ömür'de yaptırdım.
Aradaki fark gerçekten inanılmaz.
Aşağıdaki fotoğraflarda kapalı ve açık halleri arasındaki farkları detaylı olarak görebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/rxcjogn.jpeg

https://i.hizliresim.com/pyd8hl3.jpeg

Milestone ile ultimate farkları nedir hocam bilen var mı? Bir de ballast version ve ballastsız var? Benim araçta orj mercekli xenon var o zaman ballastsız alıcam değil mi ?

RafetAraç
02-12-2024, 19:43
merceksz takacağınız her ampül karşınızdan yada arkanızdan gelenin kaza yapmasına sebebiyet verecek , sebebiyet vermesede küfür yemenize neden olacaktır.

IbizaFR150
03-12-2024, 08:07
Normalde halojen olan aracın farlarını sadece ampül değişimi ile xenona çevirirseniz ışık dağılır,göz alır,küfür yenilir, daha beteri kaza yaptırabilir. Bu tip uygulamalar mercekle beraber yapılır.

yyk
03-12-2024, 09:45
eğer kaliteli ürünler kullanılırsa photon özellikle ve farlar da ayarlı ise çok güzel olacaktır.

EnesPolatdemir
04-12-2024, 13:11
Arkadaş fluence'e milestone far takmıştı. Sisler bile geceyi gündüz ediyordu. Onun ki hakikaten doğmamışına sövdüren cinstendi. Söför için çok güzel ama çevredeki insanlar için baya kötü. Bilerek arkama geldiğinde frene basıyodum o derece delirtiyor. O kadar parlak olmayanlarına bakabilirsiniz. Fiyatı da uygundur. Yanlış hatırlamıyorsam megane 4de vardı mercek. Ben olsam öyle yapardım yani. Aklınızda bulunsun

ardicli2000
05-12-2024, 08:49
Şu çakma led farlara da Xenon denmesi de ayrı bir fecaat. Adı üzerinde Xenon far xenon gazı içeren özel bir ampüldür. Yüksek voltajın xenon gazı içerisinden geçmesiyle ışık oluşur. Balast kullanılır. Özel merceği vardır.

LED ise ışık yayan bir diyottur. Onun da özel merceği vardır. Çalışma voltajı düşüktür. vs vs vs

Kaliteli led de vardır, kalitesiz de. Ama Xenon xenondur.

Xenon a halojen halojen e xenon halojen e led led e halojen vs vs TAKILMAZ. Trafikte KÜFÜR yemekten bıkmadıysanız bilmiyorum. Hadi küfürü geçtik. Karşı tarafı kör etmekten de vazgeçin.

Orijinal LED, orijinal XENON, orijinal Halojen özel ölçüm, ayna ve merceklerle desteklenen bütüncül sistemlerdir. Orijinali neyse onu kullanın. Değişim yapacaksanız bütüncül çözümlerle orijinal ya da kaliteli ürünlere yönelin. sadece ampül değişmekle olmuyor bu işler.

turboman
08-12-2024, 21:23
Diğer benzer konulardada yazıldı orjinali ne ampül ise onu kullanın illa zenon led takacaksanız biled kendinden mercekli led dönüşüm kitleri satılıyor fiyatı biraz pahalı ama birkere takarsınız. H7 h4 h11 vs takılan led ampuller ne yaparsanız yapın karşı tarafın gözünü alır. Vay efendim photon bilmemney serisi taktım çok güzel aynınlatıyor diyenlere itibar etmeyin. şu an kullandığım motorda orjinalden biled far var eğer düz halojen olsaydı kolaya kaçıp led ampul takmazdım öyle kullanırdım yada paraya kıyıp biled mercek takardım.

Ömer Musaoğlu
09-12-2024, 08:03
Mercekli farlarımda Femex super more led ampul kullanıyorum. Far ayarını yaptırdım kimseyi rahatsız etmeden önümü görüyorum. Femex tavsiye ederim güzel bir ürün

turboman
09-12-2024, 09:07
Mercekli farlarımda Femex super more led ampul kullanıyorum. Far ayarını yaptırdım kimseyi rahatsız etmeden önümü görüyorum. Femex tavsiye ederim güzel bir ürün
Mercekli farda sıkıntı olmaz zaten, mercek ışığı topladığı için.

C!N
11-03-2025, 13:41

Kendi kendime durum taze iken hemen bir güncel çekeyim. Megane 4'lerde kronik olan farlara led ampul takınca yaşanan sönme problemini geçtiğimiz ay ben de yaşadım; kısa farlarım bir akşam vakti söndü, göstergede açık görünüyordu kısalar. Neyse aracı kapadım, tüm elektriğini kesene kadar bekledim tekrar açtığımda her şey normaldi, kısalarım yanmaya başlamıştı. 4 gün önce avm otoparkına girdiğimde her şey normaldi, farlarım kendiliğinden yanmış far sensörü görevini yerine getirmişti. Aracımı park edip tekrar yanına gelene kadar 3 saat süre geçti. Marşa bastım, bir de ne göreyim: kısa farlarım yanmıyor, göstergeye baktığımda ise her şey normal, farlar yanıyor görünüyor. Kapattım bekledim açtım durumda hiç bir değişiklik yok. Ertesi gün kendi elektrikçime gittim, o bir baktı, kısalardaki led ampulleri uzunlara taktı problem yok ampuller çalışıyor. Sonrasında sigortaları kontrol etti onlarda da problem yok hemen akabinde elindeki cihaz ile hatalarına baktı kısa devre göründüğünü, beyinden olabileceğini söyledi, inşallah beyni yakmamışsın demeyi ihmal etmedi tabi. Anında yetkili servisten randevu aldım, orada cihaza bağlandı araca bakıldı öğrendim ki beyin sorun algılayıp kendini korumaya almış. Usta led far ampulü takılan araçlarda bunun yaşandığını söyledi. O an led farlarımızla vedalaşıp H7 halojen ampullerimize merhaba dedik. Megane 4 aracını led far ampulleri ile kullanan arkadaşlara tecrübe olsun.

C!N
11-03-2025, 13:44

Karakterler kötü çıkmış düzeltemedim.

Kendi kendime durum taze iken hemen bir güncel çekeyim. Megane 4'lerde kronik olan farlara led ampul takınca yaşanan sönme problemini geçtiğimiz ay ben de yaşadım; kısa farlarım bir akşam vakti söndü, göstergede açık görünüyordu kısalar. Neyse aracı kapadım, tüm elektriğini kesene kadar bekledim tekrar açtığımda her şey normaldi, kısalarım yanmaya başlamıştı. 4 gün önce avm otoparkına girdiğimde her şey normaldi, farlarım kendiliğinden yanmış far sensörü görevini yerine getirmişti. Aracımı park edip tekrar yanına gelene kadar 3 saat süre geçti. Marşa bastım, bir de ne göreyim: kısa farlarım yanmıyor, göstergeye baktığımda ise her şey normal, farlar yanıyor görünüyor. Kapattım bekledim açtım durumda hiç bir değişiklik yok. Ertesi gün kendi elektrikçime gittim, o bir baktı, kısalardaki led ampulleri uzunlara taktı problem yok ampuller çalışıyor. Sonrasında sigortaları kontrol etti onlarda da problem yok hemen akabinde elindeki cihaz ile hatalarına baktı kısa devre göründüğünü, beyinden olabileceğini söyledi, inşallah beyni yakmamışsın demeyi ihmal etmedi tabi. Anında yetkili servisten randevu aldım, orada cihaza bağlandı araca bakıldı öğrendim ki beyin sorun algılayıp kendini korumaya almış. Usta led far ampulü takılan araçlarda bunun yaşandığını söyledi. O an led farlarımızla vedalaşıp H7 halojen ampullerimize merhaba dedik. Megane 4 aracını led far ampulleri ile kullanan arkadaşlara tecrübe olsun.

EnesAksu
12-03-2025, 08:10
Selamlar,

hocam almadıysan bilgine :)
Suruculer dikkat! Beyaz far tarihe karışıyor... Ağır para cezaları uygulanacak - Son Dakika Turkiye Haberleri | Cumhuriyet (https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/suruculer-dikkat-beyaz-far-tarihe-karisiyor-agir-para-cezalari-2308500)

Yiğit G.
12-03-2025, 21:34
Bende bizim hyundai'ye yurtdışından mercekli led aldım göz almasın diye, daha takmadım. Ucunda baya baya mercek var. Şimdi bunu takarsam ceza gelir mi? Şu cihaz

Lumen Flux: 28000LM

Power: 160W/Pair

Light Source: CSP 3570

https://ae01.alicdn.com/kf/S5147995eeaaf4a64b23da2dade1ffeb6h.jpg

Bu beyaz mı bilmiyorum ki ? Yani neye ceza kesecekler, adam son model bi xenon aracına 4300 değilde 6000 taksa ceza mı olacak? yoksa merceksiz tüm ledlere mi ceza kesilecek ?

Schumi
12-03-2025, 21:47
Bende bizim hyundai'ye yurtdışından mercekli led aldım göz almasın diye, daha takmadım. Ucunda baya baya mercek var. Şimdi bunu takarsam ceza gelir mi? Şu cihaz

Lumen Flux: 28000LM

Power: 160W/Pair

Light Source: CSP 3570

Bu beyaz mı bilmiyorum ki ? Yani neye ceza kesecekler, adam son model bi xenon aracına 4300 değilde 6000 taksa ceza mı olacak? yoksa merceksiz tüm ledlere mi ceza kesilecek ?

Valla her kanun gibi kervan yolda düzülür diyecekler. İlk 6 ay ortalık karışır sonradan belki biraz rayına oturur.

malkoc
12-03-2025, 22:58
Karakterler kötü çıkmış düzeltemedim.

Selam hocam. Megane 4 araçlar bazı led ampüllerde hata veriyor sizinki gibi korumaya alıyor. 2 senedir faz 2 megane 4 aracımda stark 360 derece led kullanıyorum hiçbir şekilde hata vermedi veya sönme yapmadı bilginiz olsun. Ama ilanlara bakıyorum benim taktığım ürün artık yok galiba en azından stark markası olarak satılmıyor.

ardicli2000
13-03-2025, 09:05
Valla her kanun gibi kervan yolda düzülür diyecekler. İlk 6 ay ortalık karışır sonradan belki biraz rayına oturur.

İNŞALLAH deli gibi uygulanır. İNŞALLAAAAH...

Deepblue
13-03-2025, 09:49
Mercek dışı eski model araçlara yazarlar gerisi devam bence.

EnesPolatdemir
13-03-2025, 11:16
Bütün piyasacılar ceza zamlarını görünce halojene dönmüş. Merceksiz fara photon takan ortam cocuklarının sayısında azalma var. Babalarından dayak yemek istemiyorlar galiba. Zamına sevindiğim tek ceza. Gece ne aynaya bakabiliyoruz ne bir şey kararan ayna olsa bile bir şey gözükmüyor.

EnesPolatdemir
13-03-2025, 11:18
Mercek dışı eski model araçlara yazarlar gerisi devam bence.

En çok onlara yazarlar İNŞALLAH. Merceğe takılılar da modele göre rahatsız ediyor. Etmeyeni de var onlar problem değil mesela

Grimlord
13-03-2025, 11:48
sadece beyaz renkli değil, özellikle deli mavi diye geçen sığır işi mavi - mor tonlarına da ceza gelmesi lazım. Ne kendileri görüyor, ne de başkalarının görmelerine izin veriyorlar.

Özellikle hiç ışığın olmadığı bi yerden geçerseniz bu tarz ayarsız ampüller insana geçici körlük bile yaşatabilir. Çünkü göz sadece oraya odaklanıyor istemeden.

turboman
13-03-2025, 11:52
Benim motosiklette orjinalden bi-led far var araba farı gibi zaten :) bu çakma zenoncular karşıdan geldimi açıyorum uzunu bende onları kör ediyorum ;)

Sti_Ozan
13-03-2025, 12:31
Asıl saçma olan şeyde yaptıkları şeyin kendileri dahil kimseye bi faydasının olmaması :D Merceksiz fara led taktığında zaten ışık patlayıp Nur dağına kadar gidiyor önün hariç her yer aydınlanıyor. Hem sen göremiyorsun hem karşıyı rahatsız ediyorsun. Nedir yani bu beyaz ışık esprisi :D

aybarsdnr
13-03-2025, 12:36
+20 hp ve +500.000 TL ekleniyor araca :)

-Murat Özcan-
13-03-2025, 13:00
Tam olarak dün akşam yürürken karşıdan bir aracın çok çok kuvvetli ışık kuvvetine maruz kaldım.

Yanımdan geçerken kapat şu uzunlarını kardeşim dedim.

Bunlar kısalar ki dedi.

Vay .... dedim güldü çocuk gitti.

C!N
13-03-2025, 15:27
Selam hocam. Megane 4 araçlar bazı led ampüllerde hata veriyor sizinki gibi korumaya alıyor. 2 senedir faz 2 megane 4 aracımda stark 360 derece led kullanıyorum hiçbir şekilde hata vermedi veya sönme yapmadı bilginiz olsun. Ama ilanlara bakıyorum benim taktığım ürün artık yok galiba en azından stark markası olarak satılmıyor.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için, o defteri mecburen kapattık artık, ceza konusu ile zamanlama denk geldi. Artık halojenlerden devam edeceğim.

Yiğit G.
13-03-2025, 21:52
o zaman halojende en iyi ampul hangisidir? Gücü en fazla, en net aydınlatan? Gerçekten gece yolu göstermiyor oem farları, çok sakat. En iyi halojen ne ise onu alalım bizde.

Schumi
13-03-2025, 22:00
o zaman halojende en iyi ampul hangisidir? Gücü en fazla, en net aydınlatan? Gerçekten gece yolu göstermiyor oem farları, çok sakat. En iyi halojen ne ise onu alalım bizde.

Osram Night Breaker sanırım en iyilerden.

turboman
13-03-2025, 22:18

Farlar orjinal ampulle göstermiyorsa farın içinde yani aynasında problem vardır,araç modeli hangisi bilmiyorum ama ampulün ısısı zamanla far aynasının üst tarafını karartıyor ısı yukarı doğru daha etki yaptığı için,zaten kısa far için far aynasının üst kısmı parlak ve düzgün olması gerekli.orjinal ampül 55 watt olur tesisat ve soketleride ona göre ayarlıdır daha yüksek watlı ampul hem farın içini çabuk karartır hem tesisata daha zararlıdır.

Schumi
13-03-2025, 23:18
Eskiden geceucusu.com (http://www.geceucusu.com) sitesi vardı oto aydınlatma ile alakalı harika bir siteydi. Maalesef kapandığın öğrendim az önce. :(

oztk24
14-03-2025, 00:13

Piyasada osram night breaker çok övülüyor. Yaklaşık bir yıl h7 kullandım. Fark var mı? Var. Ama ödenen fiyata değen bir fark hissetmedim ben. Bir de performans ampüllerinin ömrü daha kısa oluyor, kullanıcılar genelde iki takım alıp bagajda yedek ile gezmeyi tavsiye ediyor.

Yiğit G.
14-03-2025, 01:42
Farlar orjinal ampulle göstermiyorsa farın içinde yani aynasında problem vardır,araç modeli hangisi bilmiyorum ama ampulün ısısı zamanla far aynasının üst tarafını karartıyor ısı yukarı doğru daha etki yaptığı için,zaten kısa far için far aynasının üst kısmı parlak ve düzgün olması gerekli.orjinal ampül 55 watt olur tesisat ve soketleride ona göre ayarlıdır daha yüksek watlı ampul hem farın içini çabuk karartır hem tesisata daha zararlıdır.

hyundai getz. Yeni sıfır farları çifti 5000 tl miş. Olmadı sıfır far alıcam. Günlük aracım ama gece çok fena, geçen arkadaşımı gece istanbul havalimanına götürdüm bilirsiniz giderken otobanın bazı yerleri ışıksız, orada fark ettim görüş sıfır. Farcıya gittim aletle maletle baktı ayarları iyi dedi. Işık yok yani, yetmiyor. Arada Mini ile çıkıyorum sanki gündüz gidiyor gibiyim onunla ama getz allah korusun yani öyle kötü. O sebeple ucu mercekli led almıştım ama yasadan sonra takamam. Sıfır far alıp nightbraker deniyecem ya da farları gönderip içine mercek yaptırıcam...

DOHC
14-03-2025, 08:16
hyundai getz. Yeni sıfır farları çifti 5000 tl miş. Olmadı sıfır far alıcam. Günlük aracım ama gece çok fena, geçen arkadaşımı gece istanbul havalimanına götürdüm bilirsiniz giderken otobanın bazı yerleri ışıksız, orada fark ettim görüş sıfır. Farcıya gittim aletle maletle baktı ayarları iyi dedi. Işık yok yani, yetmiyor. Arada Mini ile çıkıyorum sanki gündüz gidiyor gibiyim onunla ama getz allah korusun yani öyle kötü. O sebeple ucu mercekli led almıştım ama yasadan sonra takamam. Sıfır far alıp nightbraker deniyecem ya da farları gönderip içine mercek yaptırıcam...

Gets farları sağlam olabilir. Bir halojen, bir xenon, bir led vs araba kullanıyorsan halojan fara dönünce kandil lambası gibi gelmesi normal olabilir :)

GuneyOnur
14-03-2025, 08:25
Tourneo Courier aracımda Photon vb. led ampullerin radyo cızırtısı, silecek bozulması vb. şeylere yol açtığını duyunca Osram H7 Night Breaker Laser aldım. Far ayarını da yaptırdım. Gece gerçekten çok memnunum hatta bazen far ayarı yüksekte kalınca karşıdan gelen araçlar selektör yapıyorlar uzunlar açık zannedip.

turboman
14-03-2025, 13:51
Tabi mini ile kıyaslarsanız kötü olur ama orjinal ampulle iyi göstermesi lazım siz eniyisi sıfır far alıp philps veya osram ampulle daha iyi bi kombinasyon olur.

Agent
14-03-2025, 14:02
Ben fk2 typer aracımın kısalar zaten led far ama uzunlarına daha geçen hafta Osramın led ampullerini almıştım ( offroad use only olan ) , zaten sadece sellektör de vs kullanıyorum diye ( uzunlarda mercek yok bizde ) . bu ceza vs işlerini görünce osramın 220 night breaker model ampulunu aldım şimdi.

turboman
14-03-2025, 22:23
Ben fk2 typer aracımın kısalar zaten led far ama uzunlarına daha geçen hafta Osramın led ampullerini almıştım ( offroad use only olan ) , zaten sadece sellektör de vs kullanıyorum diye ( uzunlarda mercek yok bizde ) . bu ceza vs işlerini görünce osramın 220 night breaker model ampulunu aldım şimdi.
Uzun fara birşey demezler kısalar orjinal led ise, ama ben olsam 6000k led takardım tam beyaz olmadığı için sıkıntı olmaz diye :)

Ome_RS
15-03-2025, 09:16
Bu yasa yürürlüğe girdi mi daha tasarı halinde mi?
Arabanın bütün aydınlatmayı led e dönmeyi planlarken şimdi olanı da sökücez :)

Yiğit G.
15-03-2025, 16:02
Uzun fara birşey demezler kısalar orjinal led ise, ama ben olsam 6000k led takardım tam beyaz olmadığı için sıkıntı olmaz diye :)

Bence 4300 üstü laf söylerler. Özellikle beyaz ışık demişler. Bu 6000k Led mesela, şunu uzaktan görseler %100 çevirirler

https://store.donanimhaber.com/10/5e/18/105e18d683a7f93d8b27cb7628b8e920.jpg

fthdrn
15-03-2025, 17:41
Doğru uygulanırsa yerinde bir karar..
Sabah erken saatte işe giderken ne kadar şirket fiorinosu egeası 301 i varsa dandik led xenonlarıyla ortalığın ırzına geçiyor. Söverek yol gidiyoruz sayelerinde.

livaneli
15-03-2025, 20:17
Ayarını gayarını bilmem, karşımdan gelirlerken bırak geceyi sabah saatlerinde bile kör oluyorum. Arkamdayken de farklı değiller. Standart dışı hepsi yasaklansın.
Orijinal led çıkanlar hiç rahatsız etmiyor, göz seviyemin altında her yeri görüyor adamlar.
Benim arabam halojen farlı, 7 yıldır kullanıyorum, görüş mükemmel değil, evet gece sıkıntı çekiyorum ama gaza gelip bilmem x bin lümenlik ledler takmıyorum. Enayiliğimden değil.

turboman
15-03-2025, 23:36
Bence 4300 üstü laf söylerler. Özellikle beyaz ışık demişler. Bu 6000k Led mesela, şunu uzaktan görseler %100 çevirirler

https://store.donanimhaber.com/10/5e/18/105e18d683a7f93d8b27cb7628b8e920.jpg

Tabi buna ceza yazarlar :) benim dediğim kısası led olan arabaya uzuna takınca anlamazlar diye sürekli kısa yandığı için nerden bilsin uzundaki ledi ;)

powERS
18-03-2025, 15:37
Tam olarak dün akşam yürürken karşıdan bir aracın çok çok kuvvetli ışık kuvvetine maruz kaldım.

Yanımdan geçerken kapat şu uzunlarını kardeşim dedim.

Bunlar kısalar ki dedi.

Vay .... dedim güldü çocuk gitti.

Ben motorcu arkadaşla benzer şekilde bir konuşma yaptım.

yeni seri motorlarda artık merceki led geldiğinden. onlarda hunharca uzunlarla dolaştığından.. kör oluyoruz zaten far konumu yukarıda..

gerçekten söylüyorum karşıdan sadece bir ışık geliyo hakka yürüyorum resmen.. başka hiç birşey yok goruntude.. ben sellektör yaptım o da bana yaptı :D ama kısaları yakarak :) kısa uzun yaptı tekrar.

durdurdum dedımkı uzunların yanıyo kardes farkındamısın.. siz farkedin diye diyor bana..

gece vakti zaten karşıdan gelen kısalarda yansa herşey gözüküyor ama sen uzunları yakınca hiç birşey görmüyorum diyorum... haklısın abi ama söndürmüycem :D

https://youtu.be/raHosrxNNss

DOHC
18-03-2025, 15:57
Beyaz ışık cezası ne kadardı😁 - YouTube (https://www.youtube.com/shorts/rEiEbt3v2FI)

ardicli2000
19-03-2025, 09:17
Ben motorcu arkadaşla benzer şekilde bir konuşma yaptım.

yeni seri motorlarda artık merceki led geldiğinden. onlarda hunharca uzunlarla dolaştığından.. kör oluyoruz zaten far konumu yukarıda..

gerçekten söylüyorum karşıdan sadece bir ışık geliyo hakka yürüyorum resmen.. başka hiç birşey yok goruntude.. ben sellektör yaptım o da bana yaptı :D ama kısaları yakarak :) kısa uzun yaptı tekrar.

durdurdum dedımkı uzunların yanıyo kardes farkındamısın.. siz farkedin diye diyor bana..

gece vakti zaten karşıdan gelen kısalarda yansa herşey gözüküyor ama sen uzunları yakınca hiç birşey görmüyorum diyorum... haklısın abi ama söndürmüycem :D

https://youtu.be/raHosrxNNss

Bu gibi durumlarda uzunları yakıp üzerine sürüyorum. Araba motor farketmez.