PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Caddy 1.9TDI araç katkı attıktan sonra çalışmamaya başladı !

Paradox
04-04-2024, 13:56
Selamlar 2005 model 320bin km'de caddy 1.9 TDİ aracımız var . Ford focus DPF'li aracım için Berner DPF temizleyici almıştım aynı hafta aracımı satınca bu sıvıyı Caddy 1.9 TDI aracımıza koyduk , koymaz olaydık !!! koyduk 3-4 gün araba çalıştı ve kullanıldı bir problem olmadan ancak bir sabah marş alıyor fakat çalışmıyor , ondan sonra da çalışmadı enjektörlere bakıldı beyne bakıldı yakıt pompasına bakıldı sağlam ama araba çalışmıyor bir türlü , bu döktüğümüz sıvı mı yaptı acaba bu sorunu uzun süre bu tarz bir katkı maddesi atmamıştık , sorun ne olabilir sizce fikirlerinize ihtiyacım var şuan araba sanayide usta bakacak , öncesinde 2-3 gün Enjektör ve pompacıda kaldı sorunu bulamadılar

semehe
04-04-2024, 16:31
Depoyu boşaltıp,yeni temiz mazot ile denemenizde fayda var

meganes
04-04-2024, 21:42
Katkıdan değil gibi

Paradox
05-04-2024, 10:42
Katkıdan değil gibi

Valla onu koyduktan 3-4 gün sonra olmaya başladı ama :(

220T
05-04-2024, 11:41
Mazot filtresini değiştirerek denediniz mi? Katkılar bazen yakıt hattındaki kiri sökerek tıkama yapabiliyor.

Paradox
05-04-2024, 12:20
Mazot filtresini değiştirerek denediniz mi? Katkılar bazen yakıt hattındaki kiri sökerek tıkama yapabiliyor.

mazot filtresini değiştirmeden koyduk , sonra depodaki mazot tam bitmeden mazot filtresi değiştirildi ama usta mazot filtresine baktı ve haznesine baktı mazot haznesi tertemiz duruyor

220T
05-04-2024, 13:29
mazot filtresini değiştirmeden koyduk , sonra depodaki mazot tam bitmeden mazot filtresi değiştirildi ama usta mazot filtresine baktı ve haznesine baktı mazot haznesi tertemiz duruyor

Katkı olayı denk gelmiş de olabilir. Sağlıklı şekilde mazot geliyorsa krank-eksantrik sensörlerine bakılmalı. Daha da olmazsa immo kaynaklı bir duruma karşı da yedek anahtarla denemek lazım. Bir aracın çalışmaması için çokça sebep var.

ghibli06
11-04-2024, 10:15
dpf katkısı egsozu tıkamış olmasın?

220T
11-04-2024, 22:38
ghibli06 Mesajınız ile yeni bir şey öğrendim, teşekkürler. Bir kullanıcı sıkıntıyı tam olarak bu şekilde yaşamış:

https://youtu.be/4bqxZ-CZ5so?si=ahHjgQjexUUiiVCf

"Bu golfün hiç gücü yoktu ve turbosu zaten değiştirilmişti, şimdi çalıştırmak zorlaşıyor ve sonra kesiliyor.
EGR'nin açık kalıp kalmadığını görebilmeleri için bana sigara girişini test edip edemeyeceğim soruldu (vauxhall kombo videosundaki gibi)
Duman egzozdan çıkmadı, karterin içini doldurdu.
Bu yüzden DPF Basınç sensöründeki egzoz karşı basıncını araba marş ederken (neredeyse başlıyor) kontrol ettim, sensörde 33 psi basınç vardı.
Motoru çalıştırırken burada herhangi bir basınç olmamalıdır.
Egzoz gazlarının dışarı çıkmasını sağlamak için oksijen sensörünü egzozdan çıkardım ve araba çalıştı.
Bu, egzoz tıkanıklığının doğrulanmasıydı."

Paradox
12-04-2024, 15:48
Araçta DPF yok

ghibli06
12-04-2024, 17:21
Araçta DPF yok

dpf iptal mi içi mi boşaltılmış nedir? DPF yoksa DPF katkısı neden koydunuz?