Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 1.4TSI CAX Setup Hakkında Yardım

aderinkaya
19-04-2024, 23:35
Merhabalar,
Cax kodlu 122lik bir sciroccom var. Aldıktan sonra dp, filtre, benzin+etanol ve stage 1 yazılım yapıp bir süre sorunsuz kullandım. Yapılanların üzerine GFB DV+, Forge WG ve emme+egzoz salyangozlarını büyüterek hybrid turbo yaptım. Daha sonra stage 2 yazılım attık. WG yayı olarak mavi renkli yay taktık. Yükleme ayar vidasını fazla sıkmışız sanırım araç bu süreçte basınç gelince cuf cuf sesler çıkararak al ver yapıyordu. Sorunu Forge Motor Sportun sitesinde ki ayar videosunu izleyerek ve yayı yeşil yayla değiştirerek çözdüm fakat bu defa da istenen basınç gelmemeye başladı stage 1 halinden daha yavaş oldu araç. Sarı yay takarak denedim; güçte artış oldu fakat 4.viteste gaza oturduğumda güç alt viteslerdeki kadar olmuyordu ve bir kaç denemeden sonra araç bir anda atmosferiğe döndü. VW Özel servisine götürdüm arıza okumuyordu fakat usta N75 valfinden yapar dedi. Valfi orijinal parça kullanarak değiştirdik sorun düzeldi zannettik bir kaç gaza oturmadan sonra yine aynı sorun baş gösterdi. Bozulduğunu zannettiğimiz N75 valfini vakum pompası ve düşük voltajla test ettik meğer bozulmamış :) İş yerimde wg söküp yayı tekrar yeşile çevirdim. WG sökerken N75 soketini de söküp takıyorum doğal olarak. Aracı topladım tekrar ve denedim sorun geçmişti ama yürürü yine stage 1 den yavaş. Burada ki sorunu bir türlü algılayamadım. Nerede hata yapıyoruz? N75i söküp takınca sorun neden çözülüyor :D konuda tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olabilirler mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

MeRtCaN
20-04-2024, 08:26
Merhaba
cax motorların kronık westgate kapagı sıkısma sorunu var
sızde anlatıklarınıza gore aynı problemı yasıyorsunuz

turbo sokulup westgate kapakcıgı tamır olması gerekıyor
bunun ıcınde maslak turbo kadır beslı ıle ıletısıme gecersenız sıze yardımcı olacaktır

aderinkaya
20-04-2024, 09:35
Merhaba
cax motorların kronık westgate kapagı sıkısma sorunu var
sızde anlatıklarınıza gore aynı problemı yasıyorsunuz

turbo sokulup westgate kapakcıgı tamır olması gerekıyor
bunun ıcınde maslak turbo kadır beslı ıle ıletısıme gecersenız sıze yardımcı olacaktır

Merhaba, turbo hybridlenirken egzoz salyangozuda değişti. Westgatei her taktığımda pompa ile açılıp kapanmasını kontrol ediyorum.

aderinkaya
01-05-2024, 20:33
Sorunu çözdüm.

//Kendi mantığımda bir süre düşündükten sonra sorunun westgate ayarsızlığından kaynaklandığından emin oldum. Nasıl ayarlamam gerektiği konusunda yabancı forumlara baktım ve forge actuator(westgate) kullananların hepsi harici basınç kontrolörler kullanıyormuş. Bunun üzerine bende forge'a mail attım sorundan bahsettim ve bana "Ecu/Selenoid kontrollü araçlar için ürün üretmediklerini söylediler. Orijinal actuatör veya orijinalle aynı sertlikte olan yeşil yayı kullanmam gerektiğini söylediler. Ön yükleme ayarı içinde yazılımcı harici bir ayar belirtmedi ise stok ayarda kullanın dediler.

Kısacası; Harici manuel bost control, elektronic boost control vb sistemler kullanmayanlar forge vb westgate actuatoru kullanmayın.