PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip Polo 6R problemi

jRMix
14-05-2024, 21:56
Selamlar,
Dün gece sol tekerden çarpan ticari taksi sonrası bir takım problemlerim ortaya çıktı ama anlam veremedim.
Şöyle ki önce 2 gün boyunca araç soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda Gösterge saati ve yol Bilgisayarları sıfırlanmış oluyordu. Bugün ise öğle yemeği için araca geçtiğimde gösterge hiç çalışmadı ve araç marş bassada çalışmadı. (imho göstergeden enerjileniyormuş galiba) şimdi sorunum tam olarak ne 2 elektrikçide anlayamadı. Hatta 1 saat gelmedi ekran kutup başınıda söküp taktım ama olmadı gösterge yokken multimedia safe modda kaldı ama gösterge gelince multimedyada açıldı. Nereye bakmalı önerisi olan varsa alabilirim.

turboman
15-05-2024, 06:22
Akünün olduğu tarafta sigorta kutusu var onu kontrol ettirin çarpmanın etkisiyle temassızlık olmuştur. Isınıp soğuyunca gelip gitmeler yaşanır,yani bi elektrikçiye gösterin detaylıca.

DOHC
15-05-2024, 07:58
Şase bağlantı kablosu ne tarafta bilemiyorum ama vida ile tutturulduysa çarpma etkisi ile çıkmış olabilir.

jRMix
15-05-2024, 09:12
Akünün olduğu tarafta sigorta kutusu var onu kontrol ettirin çarpmanın etkisiyle temassızlık olmuştur. Isınıp soğuyunca gelip gitmeler yaşanır,yani bi elektrikçiye gösterin detaylıca.

Akünün sol tarafı dediğimiz akünün üstünde var 5 kablo bağlantısı ama sigorta göremedim oralarda.

Dün elektrikci direksiyonun altındaki yere baktı sıkıntı yok dedi ki o zaman araç ısınınca çalışıyordu zaten

Bugün çalışırsa tekrar gideceğim ama Kurtköy'deyim buralara en yakın tuzla sanayi var bilemedim

jRMix
15-05-2024, 09:13
Şase bağlantı kablosu ne tarafta bilemiyorum ama vida ile tutturulduysa çarpma etkisi ile çıkmış olabilir.

Şase kablosu baya sağlam duruyor kontrol ettim ama akünün etrafında sigorta kutusu göremedim

jRMix
15-05-2024, 12:20
++ Yorumları kontrol ederken soldaki sigortanın bükülerek ters takıldığını ve sadece ucundan tuttuğunu gördüm. Güzelce lehimleyip düzgün haline getirildi ancak sorunumla ilgili olmadığını söylediler. Arıza sıfırlama yaptık tekrar arızayı yaşadıktan sonra onuda kontrol edeceğiz ama bakalım bence arızalarda gözükmeyecek. immo'yu göstergeye koymak hiç mantıklı değilmiş. Gösterge gidince resmen hareket edemiyorum.

https://i.hizliresim.com/38a6vrk.JPEG

https://i.hizliresim.com/g4rqat5.JPEG

jRMix
15-05-2024, 21:08
Güncel sorun devam ediyor

onursumer
16-05-2024, 08:08
görülmeyen biryerde darbe kaynaklı beyin kontrolcu vs pcb çatlaması gibi bir durum olmuş olabilir mi bir çalışıp çalışmamasına sebeb olabilicek bir durum

jRMix
16-05-2024, 10:02
Beyinciye götüreceğim galiba Taksim çevresinde kaldı araç bu ara beni epey soğuttu