Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Per Garaj Memnuniyetsizliği/Mağduriyeti

SekoLive
06-06-2024, 23:12
Değerli formdaşlarım,

Yaklaşık 1 yıl önce per garaj isimli dükkana renault megane arabamı klima kompresör+radyator+disk balata değişimi için teslim ettim. daha öncede rutin yağ bakımı ufak tefek işler için gitmiştim.

arabanın işleri sanıyorum 2 günken, 5-6 günde tatile gitmeme 1 yada 2 gün kala arabayı telefon trafiğiyle zor teslim aldım.

teslim alırken arabanın ön tampon ve sol arka çamurluk vuruk şekildeydi. o gün arabayı böyle bırakmadığımı iletip, nasıl halledeceğiz dediğimde tatile git gel halledelim denildi tatil sonrası halledilmesinde mahsur görmedim. Zaten garajın sahibini, ustasını iyi tanıyoruz bugüne kadar ki gibi orda da benim için önemli olan güven faktörü üzerinden iş yaptırıyorum. Arabayla yola çıktım eve giderken sıfır aldığımız disk balatadan ses geldiğini fark ettim dönüp bakalım dedim. teste çıktık sorun yaratmayacağı tatil dönüşü bunu da garanti kapsamında değişeceği söylendi ona da güvenerek tamam dedim.

Tatilden döndüm, bir kaç aramayla haber edeceğim cevapları aldım. sonraki süreçte eşim ciddi bir rahatsızlık geçirdi onun sağlık problemlerinden araba çok düşüneceğim bir varlık değildi. Allah kimseye yaşatmasın. Bu arada şirket aracı olduğundan bu arabama nadir biniyorum diyebilirim. Zaman biraz ilerledi arayıp nadiren denk getirip telefonla ulaştığımda haber edeceğim, yaptrırırızlarla oyalandık. Aralık ayı geldi artık telefonlara cevap alamayınca yazarak ilerlemeye başladım . yazılarıma da haber edeceğim v.s devam etti.

buraya kadar problem yok güvenim hala yerinde çünkü bu olan olaylar benim için çözümsüz şeyler değil. arabam hiç birisinden önemli değil canları saolsun halledilebilir şeyler. Sonuçta ülkede iddali dünyada sayılı olmaya çalışan bir garaj, tanıdığımız bildiğimiz bir sahibi iyi bir ustası her şey güzel. Tanımadığım birileri değil kaçma kaybolma yapmama şansları sıfır.

buraya kadar olan tüm iletişim ustamız merdan abimizleydi. ama artık ulaşılmaz duruma geldi kendisi bu arada daha önce kendisinde değiştirdiğim edc kavramasından ses gelmeye başladı onun için arabayı bir arkadaşımla Per garaja yolladım iş durumundan çok zamanım olmuyor sağa sola gitmeye. arkadaş zar zor ustayı buldu bunun değişmesi lazım dıyıp konuyu kapattı. bende fiyat alayım yapalım dedim. Arabayı 2 senelik sürede vidasını dahi kimseye sıktırmadım herşeyi burda yapıldı. Her gelişinde araba iyi denildi klimayla ilgili derdimi onlara değil google yazsam revizyon zamanı geldıgını soyluyormuş biz onlara anlattık araba kompresörün kafasını kopardı o seviyeye gelene kadar derdimizi anlatamadık ama olsun sonuçta güvenimiz devam ediyordu. ama bu ses vardı. anlayacağınız ihmalkarlıklar bana dert sorun maddi kayıplar yaşatıyordu...

Artık Merdan ustayla ilerleyemeyip uzun bir msj atıp yaptığının yakışmadığını ilettim. Cevapda vermedi. Sonra garajın sahini Orçun kardeşime durumu izah etmek için telefon ettim, yıllardır tanışırız oturup kalkmışlığımız var bende hatırı vardır. ricası olsa kırmam. fakat telefonla ulaşamadık :) araya forumdan sevdiğimiz saydığımız bir abimiz girdi. -ben Orçuna söylerim arar öyle aramayacak birisi değil dedi. Tamam abi dedim bekledim. Bir kaç gün sonra Orçun aradı aradığında iş yemeğinde kalabalık bir ortamdaydım durumu anlatma şansım yoktu Orçun ben seni birazdan ararım kalabalıktayım diyip tamam dedikten sonra kapattım. Yaklaşık 1 saat sonra aradım, açmadı. ertesi gün bekledim aramadı. Sonra onada uzun bir msj attım, çünkü yapılanlar anormal telefonumuzu açmayacak kadar bi olay yaşamış olamayız. beni tanıyanlarınız vardır sabırlı insanımdır kolay kolay dünyevi şeyleri mesele etmem. Fakat artık konu dünyevilikten çıktı açılmayan telefonlar dönülmeyen mesajlar beni ciddi anlamda sinirlendirdi. bunların yaşattığı bu hissiyat arabanın geldiği durumdan daha çok rahatsızlık verdi. Arabasına kuş pislese dertlenecek insanlar benim insani yaklaşımlarım ve mağduriyetim karşısında umursamaz tavırları sinirlerimi zorladı. arabayı bir çoğunuz gibi çalışarak aldım. Miras, kumar, parası falan değil.

ben bu olayları yaşadım beyler çok mühim değil 10-12 liraya çözerim toparlarım.
Sizler daha büyük işler yaptırabilirsiniz bi çoğunuz garaj v.s. kovalıyosunuz benim başıma gelen sizin başınıza gelsin istemem bu sebeple sizleri bilgilendirmek ve renault megane edc volan ile disk balata konusunda bana tavsiye edeceğiniz bir garaj varsa tavsiyenizi almak isterim.

uzun yazdığım için affınıza sığınıyorum atladığım unuttuğum yerlerde olabilir.

https://i.hizliresim.com/lv7e295.jpg
https://i.hizliresim.com/m7ehjeo.jpg
https://i.hizliresim.com/2h6w5nu.jpg
https://i.hizliresim.com/ixyeedo.jpg
https://i.hizliresim.com/cewok89.JPG
https://i.hizliresim.com/dxmivog.JPG

tiMachine
06-06-2024, 23:17
Geçmiş olsun Serkan abi, umarım sorunlar en kısa sürede çözülür.
Bazen ustaya güvenerek araba alıyoruz, artık daha da dikkat etmek lazım.

mert_can 41
06-06-2024, 23:25
Bu konuyu açmamak için ne kadar mücadele verdiğini biliyorum abi konun buraya gelmesi çok üzücü. Youtube videolarında vb bu kadar marka olmaya çalışan bu kadar bilinen bir firmanın bu derece mağduriyet yaşatması çok üzücü para kolay kazanılmıyor sen mağduriyetini elbet giderirsin abi ama müşterisinin arkasında durmayan telefonlara bakmayan bir işletme çok şey kaybeder. Tekrar geçmiş olsun abi

300E
06-06-2024, 23:37
Bu kadar işi bile yapamayan yer, nasıl araba hazırlıyor anlayabilmiş değilim, buraya iş yaptırmayı düşünen herkes bu saatten sonra gözden geçirmeli bence, arabanıza bir şey olsa muhattabınız yok bir kere demekki.

S.Özcan
07-06-2024, 00:14
o kadar sabrettin, bekledin hala dönüş olmadı demek. Umarım en kısa sürede bir sonuca varır.

fthdrn
07-06-2024, 05:54
Bence biraz acele etmişsin 1 sene beklemişsin alt tarafı. 1 sene daha bekleseydin belki mesajlara en azından geri dönüş alabilirdin. Çok yoğun bir firma çünkü globale iş yapılan bir garaj.
Ne olmuş yani arabanı tamirhanelerinde vurup / çizip bunu senden gizleyerek sana aracı teslim ettilerse dünyanın sonu mu bu ?
Sana iyilik olsun diye kavrama değişirken volana bakmamışlar sırf sana masraf çıkmasın diye ne var bunda biraz empati..
Neyse işin özü çok sabırlı adamsın vesselam. 1 sene önce suç işlesen şimdi denetimli serbestlik ile haftada 1 hasanpaşada imza verirdin.

free-hifi
07-06-2024, 06:48
1 yıl boyunca süreci sukinet ile takip ettik Serkan ı sürekli hallederler, ismine markasına ustasına laf ettirmez bir yer dedik ama mağduriyetini bir türlü gidermediler. Arabanın modeli düşük zaten sağında solunda ezik çizik var diye dükkan önünde olan çizikleri de bir güzel göz ardı ettiler. Yaptıkları bakımların bir işe yaramadığı konusunda da mağdur ettiler.

Arkadaş bu kadar eksiğe insan iki laf eder gel hallederiz der arada tanıdıklar arkadaşlar referanslar var bunlara saygı duyun bari. Bu sebep yüzünden artık kimse kimseye usta dükkan vs tavsiyesi vermiyor. Çözüm sağlamamak için sorun ne olabilir gerçekten merak ediyorum.

aykutsafakyaman
07-06-2024, 07:20
Şuan yurtdışındayım. Serkan abi ile de bu konu özelinde sürekli irtibat halindeydik. Benim de yazacaklarım var. Dert ortağı olduk beraber.
İnternet sorunumu çözeyim ben de detaylıca ekleme yapacağım.

Evrenoz
07-06-2024, 07:31
Anadolu yakası Reset Garaj, Avrupa yakası HK Mkeanik
Esnaflık, müşteri memnuniyeti, işinin arkasında durma, ulaşılabilme.

Başka yere elletmiyorum aracımı.

S.Özcan
07-06-2024, 07:41

Araç Renault abi, reset garaj vag harici bakmıyor

fthdrn
07-06-2024, 07:54

Konudaki bahsi geçen garaja da işinde çok iyi, iyi referansları var diye gidildi abi.
Zaten konu kötü işçilik vs de değil. Yapılan yanlış işlerin arkasında bile duramamak..
Yoksa herkesin kötü dönemi olabilir, insanlık hali kaza olur araba çizilir vs hepsi hallolunacak şeyler fakat onca zaman çözüm talep edilmesine hiç aldırış edilmemesi sklenmemek can sıkıcı bir hal almış.

Evrenoz
07-06-2024, 08:31
Araç Renault abi, reset garaj vag harici bakmıyor

Tüh, işinde iyiliğin yanında esnaflıklarını ve işlerinin arkasında durmalarını çok beğeniyordum. atlamışım vag konusunu

Konudaki bahsi geçen garaja da işinde çok iyi, iyi referansları var diye gidildi abi.
Zaten konu kötü işçilik vs de değil. Yapılan yanlış işlerin arkasında bile duramamak..
Yoksa herkesin kötü dönemi olabilir, insanlık hali kaza olur araba çizilir vs hepsi hallolunacak şeyler fakat onca zaman çözüm talep edilmesine hiç aldırış edilmemesi sklenmemek can sıkıcı bir hal almış.

Ustalıktan ziyade esnaflık, ulaşılabilirlik, işin arkasında durma için önermiştim ama araç markası uymuyormuş atlamışım onu

Eyüp
07-06-2024, 08:49
Yanlış iş her yerde yapılabiliyor. Hatalı işçilik oluyor , bazen taktığın parça arızalı oluyor.Önemli olan hata değil , hataya sahip çıkmak.50 senedir sanayide servisimiz var muhakkak sorunlar olmuştur ama hiçbir zaman bizimle ilgili bir sorunu duymamazlıktan geldiğimizi ne gördüm , ne duydum.

Umarım sizinde aslında basit olan sorunlarınıza bir çözüm üretirler.Çünkü müşteri çok zor alışır , çabuk küser.

AşkınS.
07-06-2024, 10:01
Biz de memlekette oto tamirhanesi işletiyoruz. Dükkana alınan aracı kendi aracımız gibi koruyup kollamaya özen gösteriyoruz , zorundayız. Evet olabiliyor bazen aksilikler heryerde olduğu gibi fakat çözümü müşteri ile karşılıklı ve hemen çözüyoruz. Bir çizik mi var , müşteriye gidebileceği dükkanları da ya kendi gitmek istediği dükkanı söylüyoruz, gerekli iletişimi kurup ödemeyi yapıyoruz.

Araçta bir ses var ise, biz müşterinin aracında duyduğu sesi duyamamamız halinde aracı 10 defa lifte kurup indirip kaldırdığımızı biliyorum.

Yedek parça konusunda firmanın insiyatifi çok fazla fakat ne hikmetse garanti deyince ustaların yüzü düşüyor. Düşmesin arkadaş, malzeme hatalı işte. Sen tedarik ettin, gerekirse incelemeye gönder, sonucu yazı ile bildir.

Geçmiş olsun abi, sabırlı adamsın vesselam

CüneytIşıkkent
07-06-2024, 10:06
Öncelikle yaşanan durum için çok geçmiş olsun umarım çözülür. Gerek kullandığım Clio ve Megane Rs'lerimden gerekse daha farklı ortamlarımızdan Orçunu da Merdan abiyi de çok eski tanırım fazlasıyla oturmuşluğumuz yardımlarını almışlığım olmuştur. Korumak veya taraf tutmak amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın zaten Orçun da foruma üye umarım mantıklı bir açıklamaları vardır gerçekten üzücü bir durum.

MeRtCaN
07-06-2024, 10:25
Çok geçmiş olsun Serkan yazılanları okudum 1 sene sabır ile beklemissin.

sımdı buraya cıkıp gel yapalım denılırse bıraz sacma olabılır.

SekoLive
07-06-2024, 10:28
Yanlış iş her yerde yapılabiliyor. Hatalı işçilik oluyor , bazen taktığın parça arızalı oluyor.Önemli olan hata değil , hataya sahip çıkmak.50 senedir sanayide servisimiz var muhakkak sorunlar olmuştur ama hiçbir zaman bizimle ilgili bir sorunu duymamazlıktan geldiğimizi ne gördüm , ne duydum.

Umarım sizinde aslında basit olan sorunlarınıza bir çözüm üretirler.Çünkü müşteri çok zor alışır , çabuk küser.

Kazayla insan ölüyor, şükür bizimkinde maddi bir sorun var çözümleyecek bişey de değil ama dediğin gibi sahip çıkmamazlık vurdum duymazlık oldu. müşteri cidden çabuk küser ben müşteri gibi de yaklaşmadım ben dostane gittim insani gittim 1 sene falanda bekledim. ama geldiğimiz durum ortada.

Biz de memlekette oto tamirhanesi işletiyoruz. Dükkana alınan aracı kendi aracımız gibi koruyup kollamaya özen gösteriyoruz , zorundayız. Evet olabiliyor bazen aksilikler heryerde olduğu gibi fakat çözümü müşteri ile karşılıklı ve hemen çözüyoruz. Bir çizik mi var , müşteriye gidebileceği dükkanları da ya kendi gitmek istediği dükkanı söylüyoruz, gerekli iletişimi kurup ödemeyi yapıyoruz.

Araçta bir ses var ise, biz müşterinin aracında duyduğu sesi duyamamamız halinde aracı 10 defa lifte kurup indirip kaldırdığımızı biliyorum.

Yedek parça konusunda firmanın insiyatifi çok fazla fakat ne hikmetse garanti deyince ustaların yüzü düşüyor. Düşmesin arkadaş, malzeme hatalı işte. Sen tedarik ettin, gerekirse incelemeye gönder, sonucu yazı ile bildir.

Geçmiş olsun abi, sabırlı adamsın vesselam

Dediğin gibi aksilik olabiliyor hizmet sektöründe sabit kaliteli sürdürmek zor inişler, çıkışlar görüyoruz. çözüm yapılan hatanın telafisi, müşterinin yanında durmak, iyi niyet.

50 kez kapılarını aşındırsam iş akışlarını baltalasam tavırlarını anlayacağım.

beni forumun bir çoğu tanır kimseye zahmet verecek yada anlaşılmayacak birisi değilim.

Öncelikle yaşanan durum için çok geçmiş olsun umarım çözülür. Gerek kullandığım Clio ve Megane Rs'lerimden gerekse daha farklı ortamlarımızdan Orçunu da Merdan abiyi de çok eski tanırım fazlasıyla oturmuşluğumuz yardımlarını almışlığım olmuştur. Korumak veya taraf tutmak amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın zaten Orçun da foruma üye umarım mantıklı bir açıklamaları vardır gerçekten üzücü bir durum.

Bende senin gibiyim orçunu daha eski tanırım merdan ustayı 2-3 yıldır tanırım ama ismini işindeki başarısını yıllardır okurum gıyabeten bilirim. Kavrama değiştiğindeki yardımlarını falanda unutmam saolsun. her ne kadar sonraki kısımda volan sesini klimada ki olayımı çözmesede kavrama zamanı iyiliğini görmüşümdür.

1 yıldır bekliyorum yaklasık 15 gündürde bu iş kafamı çok kurcalıyor kendimi yerlerine koydum anlaşılır kabul edilebilir bişey göremedim. bu konuyu buraya açmaktan 3. kişilerle paylaşmaktan ben inanın utanıyorum. ama onlar beni bu duruma sevk ederken sanıyorum tek saniye serkanla oturduk kalktık bi zararını görmedik, istekleri ölçüsüz değil yaptığımız işin arkasında duralım, duramıyorsak başımıza iş geldi kendimizi anlatalım demediler.

aslan
07-06-2024, 10:46
https://resmim.net/cdn/2024/06/07/fn2YoM.jpg

Mekan burasımı Serkan?

SekoLive
07-06-2024, 11:00
Çok geçmiş olsun Serkan yazılanları okudum 1 sene sabır ile beklemissin.

sımdı buraya cıkıp gel yapalım denılırse bıraz sacma olabılır.

teşekkür ederim.

işin açıkcası kimsenin gelip yapalım demesini de beklemiyorum diyeceklerini de sanmıyorum.

https://resmim.net/cdn/2024/06/07/fn2YoM.jpg

Mekan burasımı Serkan?

benim bıraktıgım yer en son kapanmıştı muhtemelen bu foto yeni taşındıkları yer.

GuneyOnur
07-06-2024, 11:07
benim bıraktıgım yer en son kapanmıştı muhtemelen bu foto yeni taşındıkları yer.

2-3 gün önce Ferhatpaşa'da bu fotodaki yerden geçtiğimde OEM JANT LASTİK yakında burada tarzında bir afiş gördüm muhtemelen buradan da taşınmış olabilirler.

CüneytIşıkkent
07-06-2024, 11:20
Bende senin gibiyim orçunu daha eski tanırım merdan ustayı 2-3 yıldır tanırım ama ismini işindeki başarısını yıllardır okurum gıyabeten bilirim. Kavrama değiştiğindeki yardımlarını falanda unutmam saolsun. her ne kadar sonraki kısımda volan sesini klimada ki olayımı çözmesede kavrama zamanı iyiliğini görmüşümdür.

1 yıldır bekliyorum yaklasık 15 gündürde bu iş kafamı çok kurcalıyor kendimi yerlerine koydum anlaşılır kabul edilebilir bişey göremedim. bu konuyu buraya açmaktan 3. kişilerle paylaşmaktan ben inanın utanıyorum. ama onlar beni bu duruma sevk ederken sanıyorum tek saniye serkanla oturduk kalktık bi zararını görmedik, istekleri ölçüsüz değil yaptığımız işin arkasında duralım, duramıyorsak başımıza iş geldi kendimizi anlatalım demediler.

Yaptığınız paylaşım ve bilgilendirme konusunda içiniz kesinlikle rahat olsun bence sonuçta burada paylaşılan her şey hepimiz için referans ona göre herkes zamanından ayırıp bir takım aksiyonlar alıyor ama dediğim gibi umarım mantıklı açıklamaları vardır.

ruudvan
07-06-2024, 11:25
geçmiş olsun. ferhatpaşadaki yerlerinden çıktılar.
artık o adrese jant lastik için ugrayabilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/a992ugk.jpg (https://hizliresim.com/a992ugk)

PiscocuK
07-06-2024, 11:27
Gecmis olsun kardesim. Bu usta isi garip is. Rezilde ediyor vezirde. Bi heves basladigim e30 projesinin yarida kalmasi da ustaya bagliydi. Bugun abi bu hafta abi. Abi haftaya aliyoruz. Pazartesi abi. Skerim dedim arabasinida tekerinide motorunuda swapinida. Keyif yapacakken daha cok strese girip dert babasi olduk

Umarim guzel bir servis bulup isini halledersin en kisa surede

Mutu
07-06-2024, 11:39
Gecmis olsun kardesim. Bu usta isi garip is. Rezilde ediyor vezirde. Bi heves basladigim e30 projesinin yarida kalmasi da ustaya bagliydi. Bugun abi bu hafta abi. Abi haftaya aliyoruz. Pazartesi abi. Skerim dedim arabasinida tekerinide motorunuda swapinida. Keyif yapacakken daha cok strese girip dert babasi olduk

Umarim guzel bir servis bulup isini halledersin en kisa surede

Hala yeterince saçın varken projeden vazgeçmen iyi olmuş abi.

Mutu
07-06-2024, 11:59
Şu konuyu açmamak için ne kadar sabrettiğini de biliyoruz abi. Sende net peygamber sabrı var. Ne eksik ne fazla.

Umarım mağduriyetin yüzler kızarır da giderilir, ama bu konuda ümitsizim.

SpeedlinE™
07-06-2024, 12:14
geçmiş olsun, yaşananlar çok üzücü.....

neuras
07-06-2024, 12:28
Bu garajın YouTube'da güzel işleri vardı. Geçmiş olsun, umarım sorununuz çözülür.

SekoLive
07-06-2024, 18:12
Arkadaşlar öğlen gibi Orçun beni aradı. Durumu anlattım, oda bana kendi durumunu anlattı işsel ve yurt dışından olmasından dolayı iletişimde kusur olduğunu söyledi.

Yaşanılanlardan dolayı üzgün olduğunu söyleyip özür diledi.

Sesindeki samimiyet özründeki içtenlik benim için yeterliydi.

Orçunla görüşme sonrası sorunun usta kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kendisine durumu iletmemiş. Servis kısmını bu gibi sorunlardan dolayı kapatmış.

Mağduriyeti gidermek için ne istiyorsam elinden geleni yapacağını istersem kendi uygun gördüğüm yerde tüm hasarını yaptırabileceğimi ödemesini kendisinin yapacağını söyledi. Volanla ilgili de bi kusur varsa yapacağını söyledi volanın per garajla alakalı olmadığını söyledim.

Vakit ayırıp okuyan konuyu takip edenler için durum bundan ibarettir.

fthdrn
07-06-2024, 19:35
Arkadaşlar öğlen gibi Orçun beni aradı. Durumu anlattım, oda bana kendi durumunu anlattı işsel ve yurt dışından olmasından dolayı iletişimde kusur olduğunu söyledi.

Yaşanılanlardan dolayı üzgün olduğunu söyleyip özür diledi.

Sesindeki samimiyet özründeki içtenlik benim için yeterliydi.

Orçunla görüşme sonrası sorunun usta kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kendisine durumu iletmemiş. Servis kısmını bu gibi sorunlardan dolayı kapatmış.

Mağduriyeti gidermek için ne istiyorsam elinden geleni yapacağını istersem kendi uygun gördüğüm yerde tüm hasarını yaptırabileceğimi ödemesini kendisinin yapacağını söyledi. Volanla ilgili de bi kusur varsa yapacağını söyledi volanın per garajla alakalı olmadığını söyledim.

Vakit ayırıp okuyan konuyu takip edenler için durum bundan ibarettir.

Konu açmak işe yaradı desene.

aykutsafakyaman
07-06-2024, 19:44
Şuan yurtdışındayım. Serkan abi ile de bu konu özelinde sürekli irtibat halindeydik. Benim de yazacaklarım var. Dert ortağı olduk beraber.
İnternet sorunumu çözeyim ben de detaylıca ekleme yapacağım.

Tekrardan merhaba,
Yaklaşık 9-10 ay önce bende dayımın aracı için gittim, Merdan ustayı ismen bildiğim ve güven konusunda çekincem olmadığı için doğru düzgün pazarlık bile yapmadan triger, devirdaim, termostat değişimi, yağ bakımı ve kavrama değişimi için bıraktım. Totalde 27bin liraya yakın bir ödeme yaptım. 12 bin liraya yakını elden geri kalanı karttan geçtik. Aldıktan kısa bir süre sonra 1'den 2'ye geçişte yine sendeleme devam etti. Belirli aralıkla 4-5 kez geri götürüp durumu izah ettim. Her seferinde cihazla kalibrasyon yapıp tamam oldu lafından sonra teslim aldım arabayı ancak Gebze'de çalıştığım ve araba başında durma şansım olmadığım için detaylı incelemeden teslim aldım. En son artık sürekli ayar yapıyoruz başka bişey olabilir mi dedim, enjektörlere de baktı ama maalesef sorun çözülmedi. Kış öncesi doğru düzgün pek kullanılmadı sonra yine tekrarlamaya başladı. Yaklaşık 1-2 ay önce Merdan usta'ya tekrar ulaşmak istedim. Ama telefonlara hiç bir şekilde dönmüyor. Dayımla yine başına bişey gelmiştir bir bela vardır dedik ama hiç bir şekilde bu süre içinde telefonları açmadı. En son çalışırken gördüğüm sürekli telefon çalıyor açamadığı çok oluyor diye dükkana gideyim dedim orası da kapanmış maalesef.
Yine forumdan bir abimiz vasıtasıyla sanırım Orçun'un kardeşi sanırım Sarp'a Mayıs sonunda ulaştım, durumumuzu izah ettim. Merdan usta ile ayrıldıklarını söyledi, ben ulaşmaya çalışayım sana geri dönüş yapayım dedi ama maalesef ordan da bi yanıt alamadım. Belki Orçun'un haberi yok konudan o yüzden bişey diyemiyorum.
Bu şekilde bir konuyu bende açmayı düşünüyordum ama ani çıkan yurtdışı planım yüzünden fırsat olmadı. Şuanda da yurtdışında olduğum için internet erişimim kısıtlı. İstenildiği takdirde kredi kartı detaylarını Türkiye'ye dönünce paylaşabilirim. Amacım kimseyi karalamak değil ama bir akrabama aracı oldum ve ciddi anlamda mahçup durumdayım.
Serkan abi çözüme bağlamışsın, umarım ben de çözüme bağlarım.
Aracın kaydı kuydu bi yerde varsa, 34JR0375 - 2012 gri fluence kontrol edebilirsiniz.

drago
07-06-2024, 20:04
Yaşananlar o kadar tanıdık ki, sırf bu yüzden bir kaç arkadaş bir araya gelip ciddi ciddi lift alasım geliyor

Ama mesele sadece arabayla bitse keşke

Son 1 senede, para verip aldığım neredeyse hiç bir hizmet kaleminde memnun kalmadım.

Dedim acaba pazarlık mı sorun, pazarlık etmediğimde kalite en ufak iyileşmedi.

Zor beğenen biri de değilim, konu sahibi gibi mal mülk için kimsenin kalbini kırmayalım diyenlerdenim.

Evi boyatırsın süpürgeliklere boya taşırır.

Sıfır evin klima boruları kırık çıkar, sifon kırık çıkar, prizler eksik çıkar, daha neler neler.

Kaportalık işin olur, verdiğin yerin yorumlara bakarsın 5 Yıldız, araba bir gelir egzoz davlumbazı eritmiş, tamponda kırık..

Evine eşya alırsın, parçası eksik gelir, davalık olursun

Almayıp yaptırayım dersin adam 2 ay yanlış yaptığı yeri düzeltmez, bir de yanlış yaptığı işi düzeltmeye gelmeye yok parası ister..

Ezcümle; artık reklam yapmak eskisine çok daha ucuz ve kolay. Reklamın iyiyse, müşteri memnuniyetini şiar edinmek zorunda olmadığını kavradı herkes.

Memnuniyetsiz bir müşterinin feryadı 100 kişiye ulaşana kadar geçen sürede, güzel bir youtube içeriği ile binlerce kez izlenip hedef kitlesine ulaşıyor zaten.

Benden size tavsiye, memnun olduğunuz bir yer varsa kimseye tavsiye etmeyin, artık kimsenin maşallah dediği 3 gün yaşamıyor.

OrcunInce
07-06-2024, 20:14
Konudan akşam haberim oldu, Müdür Özgür sayesinde. Söylemiş olayım.

OrcunInce
07-06-2024, 20:16
Sarp'tan numaranı alıyorum, arayacağım.

aykutsafakyaman
07-06-2024, 20:34
Sarp'tan numaranı alıyorum, arayacağım.

Saat farkından dolayı telefonu açamayabilirim. Wechat veya WhatsApp üzerinden yazabilirsen dönüş sağlarım.

207_TR
08-06-2024, 08:03
Samimiyet yapılan işi savsaklanarak yapabileceğinin zeminini oluşturuyor.
Tecrübeyle sabittir.

kocamanadam
08-06-2024, 10:23
Çok çok geçmiş olsun, aynı şeyleri aynı problemleri kendi aracımın sözde piri olarak tanınan bir yerde yaşadıktan sonra çok iyi anlıyorum. Bir gunluk ise bir ay arabayi alikoyan, aldigi paranin karsiligini zerre vermeyen elini surdugu saglam yeri bozan bir de uzerine beni hesapta open ustaciktan sonra nolursa olsun bozulursa bozulsun modunda biniyorum artik. Son iki senede gidip memnun kaldigim ve isinin arkasinda duran sadece bir adet dukkan vardi o da kaportaciydi hatta sizin aracin aynisindan var ayni camurlugu boyattim, belki onlarca ziyaret araya bin tane tanidik referans sokmaktan sonra. Gercekten bu islerde kibar, anlayisli ve tevazulu olmak cok buyuk bir handikap dag ayisi olabilsek bunlar yasanmaz. Yine de araciniza geri donulemez hasarlar vermis olmamasi sevindirici bu yonden bakmak lazim olan olmus artik.

Yaklasik 3 yildir esnaflik yapiyorum, su yasimda altimda cacik 20 yasinda bir araba varken ve ekonomik olarak beni cok zorlayacak olsa bile bir musterime verdigim urunun uzerinde toz zerresi olsun magduriyetini gidermek icin elimden geleni yapiyorum. Ister calisanimin ister benim elimden yapilmis bir hata olsun musteriyi ilgilendirmez, bir yerden hizmet alirken bekledigim yaklasimi saglamaktan sorumluyum. Ki benim yaptigim isin sonuclari bunun binde biri kadar ciddi degil, isimi yanlis yapsam musteriye 15dklik bir can sikintisi ve kayip 100 200tlden buyuk bir zarar veremem, ancak burada en ufak hata bes haneli aciliyor. Olmaz ama bu ihmaller gidip aracin motoruna sanzimanina bir hasar verse bir avuc insanin isini ciddiye almamasindan dolayi sonuc belki de kac aylik maasiniza denk olacak.

Bunlar goz onundeyken de boyle goz onunde ve sanirim ki sevilen/taninan/bilinen bir isletmenin boyle davranmasi en kibar tabirle yakisiksiz olmus. Bir sene diye yazmak kolay ancak 12 ay hatta 365 gun olarak yazinca telafisi en en en en fazla bir hafta surecek yanlisin duzeltilmesi icin ne kadar firsat oldugu da acik acik gorunuyor. Cok gecmis olsun size, insallah en azindan aracinizdaki sikintilar halledilir ve yapilan yanlislar hakkiyla telafi edilir.

Ancak bir sene boyunca araciniza her mars bastiginizda bozuldu bozulacak bozuldu bozulacak diye dusunup araca baktiginizda yasadiginiz magduriyetle midenizin bulanmasini nasil telafi edebilirler orasi mechul.

Ne sizi ne de garaji tanimiyorum, eger ortada bir magduriyet yoksa ve garaj hakliysa zaten yazdiklarimin bir hukmu yok. Olay gorundugu gibiyse de gercekten samimiyetin ve iyi niyetin suistimal edildigi bir durum olmus. Cok yazik.

Size tekrar cok gecmis olsun, en buyuk sikintiniz bu olsun saglik yerinde olsun gerisi bir sekilde halloluyor. Para da araclar da gelip gider cok muhim degil daha buyuk bir sikinti olmasin bununla her sey bitmis olsun.

asmisinsan
09-06-2024, 11:42
Üzücü olsun geçmiş olsun serkan ben artik kendi arabalarimi kendim yapıyorum olmazsada en azindan kendime kizarim merdan larda sanirim yer ile ilgili sorunlar oldu inşallah sorunun en kisa sürede çözülür

MURAT_HLX
09-06-2024, 12:59
geçmiş olsun bu dönemde ustalarla uğraşmak ciddi zor,meşaketli,sabır gerektiren bir iş,tabiki işini düzgün yapan insana lafımız yok ama,sırf bu gibi nedenlerden ötürü aracımı sattım,alırsamda kendim yapabileceğim basit bir şey almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

EnesAksu
10-06-2024, 07:14
geçmiş olsun. türkiye usta bulmak artık çok zor oldu. geçen arkadaşın dükkana sıfır focus geldi, ondan önce gelen yerde bir ambiyans aydınlatma takmışlar. sıfır focus da 28 tane kırık klips. 3 tane kırık ayak.
1 tane kırık vites konsolu. sıfır araba yazık günah içim acıdı.

Işık
02-05-2025, 13:43
Bu firma hala faal mi, bilen var mı?
İnternet üzerinden parça sipariş verdim fakat ne telefona bakan var, ne destek talebine geri dönen var.
Bir yandan da Instagram'da reklamları dönüyor, ilginç.