PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : N20 F30 320i Fren Geliştirme Tavsiyesi Hkk. Yardım

zyxtellow
09-06-2024, 19:06
Merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere n20 320i F30 araç sahibiyim, araca yazılım uyguladık iyi olmayan fren performansı artık çok daha yetersiz hale geldi. Bütçeyi çok zorlamadan iyileştirme yapmak istiyorum, sürekli performanslı kullanım yapmasamda ara sıra performanslı kullanıyorum bu konuda tecrübelerinize bağlı tavsiyelerinizi bekliyorum, ustam Ate marka disk balata önerdi ama daha önce kullandığım bir marka değil şimdiden teşekkür ederim.

drago
09-06-2024, 23:29
Anladığım kadarıyla aracınız msport değil, msportlarda 4 piston kaliper ve 340mm disk kombini geliyor

Ate iyidir, ama kaliper ve disk ölçüsü aynı kaldığı yerde çok da majör bir etki olmaz

Msport fren, çelik hortumlar ve güzel bir hidrolikle çok keyifli olur

zyxtellow
10-06-2024, 00:28
Anladığım kadarıyla aracınız msport değil, msportlarda 4 piston kaliper ve 340mm disk kombini geliyor

Ate iyidir, ama kaliper ve disk ölçüsü aynı kaldığı yerde çok da majör bir etki olmaz

Haklısınız aracım msport değil, tavsiyenizi araştıracağım

drago
10-06-2024, 09:08
Yine bir 40bini bulur fiyat, aşağıdaki fiyat temsili değilse

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-bmw-f30-f32-f33-f36-m-performance-fren-seti-mavi-1014830703/detay)

Ben mini için 4 piston GP2 frene geçtim daha yüksek maliyetlerde, ama bu ilandaki 2. el tabii

Aftermarket parçalarla değil de, oem parçalarla retrofit yaparsanız, taşıyıcı vs yaptırmanız da gerekmez direkt takar kullanırsınız.

eminkilic61
10-06-2024, 10:50

bu öneri en sağlıklısı ama bütçe çok artar derseniz; ebc marka disk balata, çelik hortumlar ve güzel bir hidrolikle de baya iyileşme sağlar.

ebc fiyatları da mantıklı değil bence. Ate marka disk balata, çelik hortumlar ve güzel bir hidrolikle de iş görür.

cnzdmr
10-06-2024, 12:03
Benzer sorun bende de var, standard frenler maalesef güç artışı sonrası çok yetersiz kalıyor.

Ate veya ebc nin orjinal disk balatadan çok çok farklı olacağını düşünmüyorum. Bana kalırsa disk çapını büyütmek gerekli.

O zamanda kaliper, disk, balata ve hidrolik değişmeli. Min 50-60k lık bir upgrade olacak bu şekilde bakınca.