Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolda fren şişmesi

AlwaysFast
20-06-2024, 11:05
79 w123 aracım var. Normalde hiç sıkıntım yoktu. Bayramın boşluğundan istifade baya bir yol yaptım. 30-40 km frene basmadan süratli gittikten sonra frene bir bastım ayağımın altında eridi gitti:) 2-3 kere pompalayınca toparladı sonra yine yumuşadı. Sonra park ettim, yağ seviyesi normal, kaçak yok. Dönüşte hiç sıkıntı olmadı. Acaba fren yağım hava mı yapıyor? Neden olur böyle bir problem?

drago
20-06-2024, 14:25
Sistemde hava kalmış gibi

Bir de Hidrolik en son ne zaman değişti ?

turboman
20-06-2024, 23:52
Yağ eksilmiyor,kaçak yok,pedalda sertlik yoksa üst merkez arızalanmıştır muhtemelen.

AlwaysFast
22-06-2024, 23:00
Sistemde hava kalmış gibi

Bir de Hidrolik en son ne zaman değişti ?

3 senedir bende, ben hiç değiştirmedim. İlk iş yağ değiştireceğim, sanırım ısınınca buharlaşıp hava yapıyor.

AlwaysFast
22-06-2024, 23:01
Yağ eksilmiyor,kaçak yok,pedalda sertlik yoksa üst merkez arızalanmıştır muhtemelen.

Ya hava var ya da ısınınca yağ inceliyor su gibi oluyor merkezdeki keçe iş görmüyor, kaçırıyor. Yağı değiştireyim de belli olur.

turboman
23-06-2024, 06:44
Ya hava var ya da ısınınca yağ inceliyor su gibi oluyor merkezdeki keçe iş görmüyor, kaçırıyor. Yağı değiştireyim de belli olur.
Fren merkezinin yanından egzoz geçmiyorsa ısıdan etkikenmez öyle olsa bizim burda antalyada hiçbir araba düzgün fren tutmaz. Yağı değiştirince zaten ortaya çıkar,eğer merkez bozuksa dahada kötü olacaktır fren

AlwaysFast
24-08-2024, 19:41
Konu cevapsız kalmasın. Merkezim kaçırıyormuş, keçe değiştirip devam etme niyetindeydim ama tamircim yeni merkez takmış havasını da almış bize de binmek düştü :)