Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : DSG 1-3-5-7 Vitese Geçmeme

jr1905
26-06-2024, 00:24
2014 1.6 TDİ DSG Golf kullanıyorum. Geçenlerde bir sorun yaşadım henüz çözebilmiş değilim. 120-130 km/h hızla giderken bir anda vites sanki boşa düşüyor gibi oluyor ve şanzıman hatası veriyor. Sonrasında ise sadece 2-4-6 viteslerde çalışıyor 1-3-5-7 çalışmıyor.(manuel modda da çalışmıyor.)Arabayı kapatıp bir süre bekledikten sonra her şey normale dönüyor. Özel servise gittiğimde mekatronik kartından olabileceği söylendi kart değişimi için 32k fiyat istendi.(kart için 27k, işçilik vs için 5k). Yetkili servis ise sadece kart değiştirmiyor komple mekatroniği değiştiriyor onlarda ortalama 55k fiyat verdiler ve 2 yıl garantili olacağı söylediler.

Bugün özel serviste şanzıman ve mekatronik yağı değiştirdim. Sonrasında mekatronik değişimi için yetkili servise götürdüm. Ama serviste mekatronikte sorun olmadığı, şanzımanın olması gerektiği gibi çalıştığı vites geçişlerinde, kalkışta vs bir problem olmadığı söylendi. Servisten çıktıktan 50-60 km sonra aynı sorunlar tekrarladı.

Bayağı yurtdışı forumlarda da araştırdım ama net bir çözüm önerisi yok. Aramızda daha önce bu tarz bir arıza tecrübe eden oldu mu? Açıkçası burada da bir beyin fırtınası yapmak istedim.

Gelişme oldukça ileride bu tarz bir problem yaşayacaklara fikir vermesi açısından konuyu güncelleyeceğim.

GokhanK.
26-06-2024, 07:47
Öncelikle geçmiş olsun. Başıma aynı durum geldiğinden yazmak istedim.
Bu sorunun aynısını renault megane ve polo tdi da yaşamıştım. Bende servise götürdüğümde megane için herhangi bir sorun yok demişlerdi. Fakat aktivatör mü aktüatör müdür nedir öyle birşey var şanzıman içerisinde. Vites geçişlerini ayarlayan o bozulmuştu değiştirdiler sorun gitti.
Polo da ise yine dışarıda yaptırmıştım. Kartal sanayide bir usta vardı geçen sene kapatıp dükkanı muğlaya yerleşti. Çok iyiydi. Kartı söküp birşeyler yapmıştı onunla birlikte ufak birşeyler değiştirmişti Faturalara baktımda bulamadım. Bostancıda düzgün şanzımancılar var. Bulabilirseniz yardımcı olacaklardır.

jr1905
26-06-2024, 08:15
Teşekkür ederim cevabınız için. Maalesef Osmaniye de yaşıyorum, bana da elektronik bir sorunmuş gibi geliyor çünkü araç normale döndüğünde vites gecislerinde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Sanırım dediğiniz gibi kartla ilgili bir problem. Şimdi sanayide başka bir ustaya göstereceğim o da benzer şeyler söylerse serviste komple mekatronigi değiştireceğim.

jr1905
27-06-2024, 19:34
Dsg yazılımını tekrar yükledi özel servisteki usta, araba düzeldi bugün bayağı yol yaptim herhangi bir problem olmadı. Bu tarz bir arıza ile karşılaşanlar ilk dsg yazılımıyla kurtarmayı deneyebilir.

jRMix
27-06-2024, 20:54
Selamlar, benzer konum vardı benimde. Benzer sorunu Polo 6R ile yaşadım. Yalnız bende sorun 3.Vitese geçişlerde başlıyordu. Öncesinde 3 e atarken bazen yığılma yapıyordu sonra geçiyordu yada gazdan çekince geçiyordu daha sonra 1-3-5-7 gitmeye başlamıştı biraz dinlendirince geliyordu ama tekrar arızaya düşüp gidiyordu. Ben kavrama diye düşünsemde bilgisayara bağlayınca konum sensörü olarak arıza çıktı kart sökülüp temizlendi tamir edildi açılmışken tüp güçlendirilmişi ile değişti. Şuan bi problem yaşamadım.

TolgaUs
27-06-2024, 21:47
DSG yi hiç bilmem ama geçen gün reels de karşıma çıkmıştı.
bu ve benzeri durumlarda dsg resetleme işlemi sorunu çözebilmesi olasılığı yüksekmiş. Geçmiş olsun.