jr1905
26-06-2024, 00:24
2014 1.6 TDİ DSG Golf kullanıyorum. Geçenlerde bir sorun yaşadım henüz çözebilmiş değilim. 120-130 km/h hızla giderken bir anda vites sanki boşa düşüyor gibi oluyor ve şanzıman hatası veriyor. Sonrasında ise sadece 2-4-6 viteslerde çalışıyor 1-3-5-7 çalışmıyor.(manuel modda da çalışmıyor.)Arabayı kapatıp bir süre bekledikten sonra her şey normale dönüyor. Özel servise gittiğimde mekatronik kartından olabileceği söylendi kart değişimi için 32k fiyat istendi.(kart için 27k, işçilik vs için 5k). Yetkili servis ise sadece kart değiştirmiyor komple mekatroniği değiştiriyor onlarda ortalama 55k fiyat verdiler ve 2 yıl garantili olacağı söylediler.
Bugün özel serviste şanzıman ve mekatronik yağı değiştirdim. Sonrasında mekatronik değişimi için yetkili servise götürdüm. Ama serviste mekatronikte sorun olmadığı, şanzımanın olması gerektiği gibi çalıştığı vites geçişlerinde, kalkışta vs bir problem olmadığı söylendi. Servisten çıktıktan 50-60 km sonra aynı sorunlar tekrarladı.
Bayağı yurtdışı forumlarda da araştırdım ama net bir çözüm önerisi yok. Aramızda daha önce bu tarz bir arıza tecrübe eden oldu mu? Açıkçası burada da bir beyin fırtınası yapmak istedim.
Gelişme oldukça ileride bu tarz bir problem yaşayacaklara fikir vermesi açısından konuyu güncelleyeceğim.
Bugün özel serviste şanzıman ve mekatronik yağı değiştirdim. Sonrasında mekatronik değişimi için yetkili servise götürdüm. Ama serviste mekatronikte sorun olmadığı, şanzımanın olması gerektiği gibi çalıştığı vites geçişlerinde, kalkışta vs bir problem olmadığı söylendi. Servisten çıktıktan 50-60 km sonra aynı sorunlar tekrarladı.
Bayağı yurtdışı forumlarda da araştırdım ama net bir çözüm önerisi yok. Aramızda daha önce bu tarz bir arıza tecrübe eden oldu mu? Açıkçası burada da bir beyin fırtınası yapmak istedim.
Gelişme oldukça ileride bu tarz bir problem yaşayacaklara fikir vermesi açısından konuyu güncelleyeceğim.