PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung Smart TV ile Philips 5+1 DVD sistemi

-ER-
02-07-2024, 14:16
Selamlar arkadaşlar ,

Samsung SmartTV (QE55Q60RAT) var Cihazda sadece HDMi, Optik ve USB girişleri var.

Birde elimde Philips HTS3560/12 5.1 Blu-Ray ev sinema sistemi var fakat bu cihazda RCA girişleri HDMi girişi mevcut.

HDMi üzerinden bağlantı kurduğumda 5+1 sistemi yani DVD bölümü TV ile iletişim kuruyor, hem 5+1 den hem de TV hoparlöründen ses çıkıyor.
Hatta tv kumandası ile iletişim bile kurabiliyorum. fakat ben istiyorum ki Uydu yayının sesi veya Netflix vs nin seside 5+1 den çıksın.

Nasıl yapabilirim ? HDMi dan ses paylaşamıyor mu AUX yada AV gibi

DOHC
02-07-2024, 14:40
Bende LG TV var, menüden hoparlör sesini off seçebiliyorsun. Böylece TV'den her koşulda ses gelmiyor sadece soundbardan ses geliyor.

R-13239
02-07-2024, 14:52
HDMI’ın ARC girişine bağlı olması lazım, o bölümden sadece ses aktarımı oluyor, ancak hoparlörünüzün bu özelliği desteklemesi lazım.

-ER-
02-07-2024, 15:13
HDMI 4 (ARC) yazıyordu ki PHILIPS'in menüsünden ses ayarlarına girdiğimde akıllı bağlantı yaptığımda TV uyarı verdi ve HDMI 4 e tak dedi bende öyle yaptım.
Sonra hızlı erişim ses ayarlarında TV de ses çıkışı seçeneğinde AUX ibaresi belirdi onu seçiyorum ama yinede 5+1'den ses çıkmıyor 1 dakika sonra TV hoparlörüne geri dönüyor.
Philips'in böyle bir özelliği var AUX olarak onu keşfettim yine Phlips tv ile kullanılan videolarda gördüm anten girişinden yayın izlerken bile ses 5+1'de

Samsung'da mı bi hata yapıyorum acaba

R-13239
02-07-2024, 15:50
Samsung TV arayüzünü çok bilmiyorum ama dediğiniz gibi philipste harici ses sistemi olarak görünüyor.

Aux olarak değil de ARC falan olarak çıkması lazım sanki sesin, detaylı ayarlarda başka seçenek vermiyor mu?

Bu arada philips eski bir model olduğu için sanırım ARC desteklemiyor olabilir mi?

5.1 Ev sineması HTS3560/12 | Philips (https://www.philips.com.tr/c-p/HTS3560_12/5.1-ev-sinemasi/tanitim)

Burada göremedim ben.

Yiğit G.
02-07-2024, 16:04
ya ses sistemini değiştireceksiniz ya da şundan alacaksınız

Attention Required! | Cloudflare (https://www.n11.com/urun/optik-rca-cevirici-dijital-analog-cevirici-36397649?magaza=herocomputer)

tv nin arkasından optik çıkış alıp rca ya çevirip philips arkasında ki kırmızı beyaz audio in girişine takacaksınız. Ama ben olsam yeni ses sistemi alırdım arc destekli.

individual
02-07-2024, 20:26
ya ses sistemini değiştireceksiniz ya da şundan alacaksınız

Attention Required! | Cloudflare (https://www.n11.com/urun/optik-rca-cevirici-dijital-analog-cevirici-36397649?magaza=herocomputer)

tv nin arkasından optik çıkış alıp rca ya çevirip philips arkasında ki kırmızı beyaz audio in girişine takacaksınız. Ama ben olsam yeni ses sistemi alırdım arc destekli.

katılıyorum bu adaptör ile şöyle bir durumda var.kullanırken tv'nin kumandasından ses açıp kapatamazsanız sabit bir değerde ses gelicek.ses sisteminizin kumandası varsa ordan sesi açıp kapatabilirsiniz.

CloudGrey
02-07-2024, 21:16
olmuyor uğraşma hiç.

ev sinema sisteminin prensibi şu ;
tüm hoparlorler oynatıcıya bağlı (oynatıcıyı amfi olarak düşün) oynatıcıda hdmi kablo ile tvye bağlı.
bu ses sistemi sadece oynatıcı çalışırken çalışır.
yani burda kaynak tv değil oynatıcı. o yüzden ne yaparsan yap oynatıcı hdmi kaçta bağlı ise sadece o kaynaktan gelen sesi çalar sana.

ceviricilerde işe yaramaz...

senin istediğin durumda kaynak tv olmak zorunda.
buda nasıl yapılır ?
en temizi şunu alabilirsin ; Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/samsung-hw-c450-soundbar-ev-sinema-sistemi-2-1-pm-HBC00005SZACF)
optik kablo ile bağlarsın.

ardicli2000
04-07-2024, 21:50
Ses çıkışı optik kablo olmalı. TV ayarında da çıkış optik seçilmeli. Hdmi çıkışını da arc a bağlayın. Oradan kumanda kontrolü vs de yönetiliyor. Sesi sadece sistemden alırsınız. Sonra sistemde ses kaynağı ayarı tv bluray vs seçerek kaynaklar arası geçiş yapabilirsiniz.

metin
07-07-2024, 21:56
tv de kulaklık cıkısı var bir ucu stereo kulaklık bir ucu kırmızı beyaz rca kablo alıcaksınız ben o şekilde kullanıyorum
butun uydu dvd vs herşeyın sesı tv kumandası üzerinden kontrol edilebiliyor
fakat sadece stereo ses alırsınız surround olarak alamassınız

phantom
07-07-2024, 22:49
HDMi üzerinden bağlantı kurduğumda 5+1 sistemi yani DVD bölümü TV ile iletişim kuruyor, hem 5+1 den hem de TV hoparlöründen ses çıkıyor.
Hatta tv kumandası ile iletişim bile kurabiliyorum. fakat ben istiyorum ki Uydu yayının sesi veya Netflix vs nin seside 5+1 den çıksın.

istedigin ozellik AV dunyasinda HDMI audio return channel (ARC/eARC) diye gecer. ARC TV & HT sistemlerinin her ikisinde varsa calisir.

cihazlarinin modellerine baktim: TV'de ARC mevcut (yazdigin uzere HDMI4). HT sisteminde ARC yazmiyor (?!?).

ancak kullanim kilavuzunda EasyLink diye bir terim mevcut. belki Philips farkli isimlendirmistir. setup/easylink/system audio control bolumunden bu ozelligi calistirman gerekiyormus. bence HT'yi biraz zorla...

son olarak; HT sistemin bluray player, DVD degil.

-ER-
16-07-2024, 11:34
olmuyor uğraşma hiç.

ev sinema sisteminin prensibi şu ;
tüm hoparlorler oynatıcıya bağlı (oynatıcıyı amfi olarak düşün) oynatıcıda hdmi kablo ile tvye bağlı.
bu ses sistemi sadece oynatıcı çalışırken çalışır.
yani burda kaynak tv değil oynatıcı. o yüzden ne yaparsan yap oynatıcı hdmi kaçta bağlı ise sadece o kaynaktan gelen sesi çalar sana.

ceviricilerde işe yaramaz...

senin istediğin durumda kaynak tv olmak zorunda.
buda nasıl yapılır ?
en temizi şunu alabilirsin ; Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/samsung-hw-c450-soundbar-ev-sinema-sistemi-2-1-pm-HBC00005SZACF)
optik kablo ile bağlarsın.

Şuan bire bir bu ürün var ve aldığıma pişman oldum biraz daha sorrund olsun çabasına girdim

KÖROĞLU
16-07-2024, 14:05
Valla ben otik kablosundan ıvır zıvır tüm kabloları denedim philips 5+1 i vestel tv ye bağlayamadım.

En son tv nin aux çıkışından ses sistemininn aux girişine 3.5mm jack bağladım "olduğu kadar" ses ile idare ediyorum.

Arc ler ayarlar şunlar bunlar havada uçtu kafayı yedirdi ama olmadı. Ya da ben yapamadım.

Varsa bu işin ustasıyım çözerim diyen bize de destek olsun

phantom
16-07-2024, 15:59
bu isin ustasiyim
HDMI'in hastasiyim
gonul verdim kaliteye
olmaz bu isler TR'de

bu dortlukten anlasilacagi uzere, alin bir HT receiver, alin bir 5.1 hoparlor sistemi.
dilediginizi baglayin.
bahsi gecen philips vs. aletler olabilecek en ucuz, haliyle en basit urunler. HT receiver gibi calisamaz.