Orijinalini görmek için tıklayınız : kiralık araç hasar ödemesi
kelalper
10-07-2024, 09:15
Merhaba. Geçen aralık ayında Almanyada Hamburg da kiralık EQE 350 kiraladık. Kiralarken de karanlık otoparkta teslim aldık alırken de kimse yanımızda değildi. Ofisten anahtarı verdiler otomobil otoparkta dediler. Yine sağına soluna baktım telefon ışığı ile ama jantta çizik varmış 5 cmlik. Görmedim. Teslim ederken gördüler işaretlediler.Alırken karanlık yerde teslim aldığımı ben sürtmediğimi söyledim Şimdi Europcar tamir edilemez hasar diye benden 1256 euro talep ediyor. Ödemedim. Türkiye Europcar da devreye girdi en azından indirim yapılsın diye ama Almanya ı ıh kabul etmiyorum ödeyecekler diyor. Ödemezsem ne gibi bir şeyle karşılaşırım?
Merhaba. Geçen aralık ayında Almanyada Hamburg da kiralık EQE 350 kiraladık. Kiralarken de karanlık otoparkta teslim aldık alırken de kimse yanımızda değildi. Ofisten anahtarı verdiler otomobil otoparkta dediler. Yine sağına soluna baktım telefon ışığı ile ama jantta çizik varmış 5 cmlik. Görmedim. Teslim ederken gördüler işaretlediler.Alırken karanlık yerde teslim aldığımı ben sürtmediğimi söyledim Şimdi Europcar tamir edilemez hasar diye benden 1256 euro talep ediyor. Ödemedim. Türkiye Europcar da devreye girdi en azından indirim yapılsın diye ama Almanya ı ıh kabul etmiyorum ödeyecekler diyor. Ödemezsem ne gibi bir şeyle karşılaşırım?
Karttan provizyon çekmediler mi? Zaten rıza olmasa da ödemeyi alabilir bu durumda diye düşünüyorum
kelalper
10-07-2024, 09:44
yok çekmediler. Türkiye Europcar daki kişi de kartınızı iptal edin dedi.
CloudGrey
10-07-2024, 10:27
abi diplomatik bi krize sebep olmayasın :D
zaten durumlar kötü bir operasyon çekerler euro 50 falan olur mazallah :D
İlginç bir durum olmuş ıspat etmekle yükümlü olan sözleşmede onlar mı siz misiniz ona bakmak lazım hasarla ilgili.
Sti_Ozan
10-07-2024, 11:09
Abi geçmiş olsun, TR ile Almanya'nın tek ağızdan konuşmaması da ilginçmiş.
Kartı iptal et geç bence, en fazla seni sistemden banlarlar sen de diğer kalan 550 farklı şirketle yoluna devam edersin :D
Hıyarlara bak üçkağıt yapmışlar resmen, sözleşme-kiralama şartlarına falan bir bakın varsa bir şeyler doküman falan. Orada teslim-hasar ile ilgili bir şeyler varsa belki oralardan yürünebilir.
Buradaki EuropeCar'ın söylediği de tam Türk işi 15 yaş muhabbeti, kartı kapat abi, yapma ya, adam tekrar Almanya'ya gittiğinde ne olacak, veya tekrar araç kiralamak istediğinde falan? ABD'ye 3 kuruşluk vergiyi ödemediği için alınmayan ilk uçakla geri gönderilen var yav.
Daha düzgün bi şekilde çözüm üretilmesi gerekli bence.
Yunanistan'da araba kiralayışımız aklımıza geldi.
Bi kız geldi, bize arabayı anlatıyor, şöyle yaparsınız böyle yaparsınız falan, hasarlara bakıyoruz, şurada şu var burada bu var, ama bakıyorum boya genel itibariyle gidik zaten, bir sürü taş izi, ufak tefek çizikler falan..
Gösteriyorum tek tek, tamam onlar sayılmaz, büyük hasarlara bakın dedi.
Sonra kız "sistemi anladınız değil mi, bu? önceden var, bu? o önemli değil" dedi kendi kendine, güldük güzelce. Alın gidin geri getirin yeter dedi resmen :D
misery1903
10-07-2024, 15:47
Amerika'da kiralık arabayla radar cezası yemişti arkadaş, ödemedi, sonrasında da gitti 2-3 kere, aynı firmayı tekrar kullanmazsan sorun olmuyordu orada :D
Alper Abi benzeri başıma geldi, araç teslim tutanağında araçta kusur yoktur yazıyor ise sende imzaladı isen ödemen gerekiyor. Ha öyle bir form yoktu ise hiç bir hak talep edemezler.
Abi geçmiş olsun, TR ile Almanya'nın tek ağızdan konuşmaması da ilginçmiş.
Kartı iptal et geç bence, en fazla seni sistemden banlarlar sen de diğer kalan 550 farklı şirketle yoluna devam edersin :D
2018'de Enterprise'da çalışırken ortak bir sistem vardı, birinde kara listeye girince hepsinin sisteminde isim çıkıyordu diye hatırlıyorum, öyle bir şey olmasın da :)
Telekom operatörlerinde var mesela bu durum ondan eminim de :D zaman geçti şimdi yemin edemem kiralama için
Ben de daha yeni avrupada sixt'ten kiralama yapıp bir sürü ülke gezip 3300km yol yapmıştım, dönüşte provizyon yatar yatmaz kirayı ödediğim kartı ve provizyonun çekildiği kartı direkt iptal ettirdim :D
sonra fransa hükümetinden emailime ceza geldi, sixt direkt demiş "aha bu kullandı" diye :D
kelalper
11-07-2024, 08:12
geçen hafta italyada Sixt ten araç kiraladım bişey olmadı. Daha kara listeye düşmedim heralde.
geçen hafta italyada Sixt ten araç kiraladım bişey olmadı. Daha kara listeye düşmedim heralde.
Mutlaka vardır oranın da bir şikayet sistemi, bence siz de karşı şikayet oluşturun
babayimben
11-07-2024, 12:38
Kredi kartını iptal edip devam edin
Bende geçen ay türkiyede dakikalık saatlik araç kiralayan yerli bir firma ile ilgili problem yaşadım, konuyu sosyal medyaya yazsammı yazmasammı vs. emin değilim çünkü şu an icra başlattıkları gibi olayı hukuksal anlamda çözmeye çalışacağım ama ortada 60 bin TL lik tarafıma kesilen bir fatura var. :/:/:/ çok ta canım sıkılıyor bu duruma maalesef.
Full kasko kiralama yapmak lazım :/ ama çizik için mevla cok yüksekmiş gerçekten Personelin elinde o işler ilk etapta