Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç teslim süresi güncellemesi hk.
Sıfır araç teslimi max 45 gün olacak.
Firmaların gözü yaşlı........
Arac satışında yeni duzenleme Resmi Gazete'de: Yetki belgesi olmayanlar satış yapamayacak (https://www.ntv.com.tr/galeri/otomobil/arac-satisinda-yeni-duzenleme-resmi-gazetede-yetki-belgesi-olmayanlarsatis-yapamayacak,pfzknaaHN0ihFwP1bKWivQ/uvNdLsOfw0y7I8T2Xj68KQ)
27 Ağustos 2024 SALI (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240827-1.htm) madde 13-2
Eksik ama güzel kurallar geliyor, işi bilen birisi müdahale etseydi daha iyi olurdu
distribütörlerin; yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlaması, fatura tarihinden sonra taşıt fiyatında artış yapması veya taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, taşıt satışını, kendisinin veya bir başkasının mal veya hizmetini alma şartına bağlaması haksız ticari uygulama olarak kabul edilecek.
Aklıma ilk olarak 6 ayda araç teslim etmeyen ve burnu düşmeyen Doğuş geldi.
Ancak Yönetmelik'te tabi ilgili maddede şöyle bi ince detay var konuyla ilgili;
Diyor ki, sipariş ile ilgili olarak herhangi bir ödeme veya borç belgesi verilmesi sonrası sipariş formu oluşturulur, bunun oluşturulmasından sonra 45 gün. O da iş günü mü takvim mi aslında yazmamış.
Başta aha dedim 6 ay araç teslimi hikayesi bitti, ama sonra bu şartı görünce iş değişti. Distribütör veya bayi bu formu vermeyecek, atıyorum kapora vesaire zaten araba gelmeye yakın alıyorlardı, yine öyle yapacaklar. Başka türlü bi şart getirseler güzel olurmuş.
207TR'nin dediği gibi, eksik ama güzel kurallar gelmiş yine de.
Aracın yanında aksesuar alınması, kampanya şartlarını başka şartlara bağlama vesaire gibi işler de bitmiş.
Ancak bunu "araç kıtlığı masalı" sırasında çıkarmaları gerekiyordu.
onursumer
29-08-2024, 08:47
10 sene sonra çıkarsalardıda olurmuş :)
Aklıma ilk olarak 6 ayda araç teslim etmeyen ve burnu düşmeyen Doğuş geldi.
Ancak Yönetmelik'te tabi ilgili maddede şöyle bi ince detay var konuyla ilgili;
Diyor ki, sipariş ile ilgili olarak herhangi bir ödeme veya borç belgesi verilmesi sonrası sipariş formu oluşturulur, bunun oluşturulmasından sonra 45 gün. O da iş günü mü takvim mi aslında yazmamış.
Başta aha dedim 6 ay araç teslimi hikayesi bitti, ama sonra bu şartı görünce iş değişti. Distribütör veya bayi bu formu vermeyecek, atıyorum kapora vesaire zaten araba gelmeye yakın alıyorlardı, yine öyle yapacaklar. Başka türlü bi şart getirseler güzel olurmuş.
207TR'nin dediği gibi, eksik ama güzel kurallar gelmiş yine de.
Aracın yanında aksesuar alınması, kampanya şartlarını başka şartlara bağlama vesaire gibi işler de bitmiş.
Ancak bunu "araç kıtlığı masalı" sırasında çıkarmaları gerekiyordu.
Abi Doğuş hızlı tedarikçidir aslında, Vw de Tr de ilk 3 yada ilk 4 e oynar satışlarda tedarik edemediği araçlarla mümkün değil bu :) Ama tabi Diğer grup markaları ayrı tabi biraz daha
Pandemi dönemi ayrı bir hikaye üzerine çok konuşulur
Ama 45 gün hikayesi yanlış olmuş. Bugün özel sipariş yaptığım bir aracı ancak almanyada 45 günden önce alabilirsin. Sanmıyorum TR de herhanbi bir marka 45 günde sipariş araç getirsin.
Abi Doğuş hızlı tedarikçidir aslında, Vw de Tr de ilk 3 yada ilk 4 e oynar satışlarda tedarik edemediği araçlarla mümkün değil bu :) Ama tabi Diğer grup markaları ayrı tabi biraz daha
Pandemi dönemi ayrı bir hikaye üzerine çok konuşulur
Ama 45 gün hikayesi yanlış olmuş. Bugün özel sipariş yaptığım bir aracı ancak almanyada 45 günden önce alabilirsin. Sanmıyorum TR de herhanbi bir marka 45 günde sipariş araç getirsin.
Siparişle getirdiği araçlar için söyledim zaten yav :) Aracı öyle istiyorum böyle istiyorum deyince veya elde olmayan arabayı isteyince tabi söylediğim. Rocco vesaire siparişinde öyleydiler mesela zamanında :)
Pandemiyi dışında tuttum zaten ama orada yaptıkları liste fiyatı üzerinde satışlar, rüşvetler, yanına zkindirik basamak alacaksın ama 100 bin TL vereceksin muhabbetleri için geç kaldılar onun için demiştim.
45 günü de işte düşündüğüm sırada dank etti, sipariş yaklaşırken yapılabilir anca. O da zaten garantilenmiş olur, geliyor diye. Böyle bi aşamada ödeme belgesi alındıktan sonra falan zaten 45 günde teslim edilmeyen oluyor mu ki onu ben de anlamadım.
Siparişle getirdiği araçlar için söyledim zaten yav :) Aracı öyle istiyorum böyle istiyorum deyince veya elde olmayan arabayı isteyince tabi söylediğim. Rocco vesaire siparişinde öyleydiler mesela zamanında :)
Pandemiyi dışında tuttum zaten ama orada yaptıkları liste fiyatı üzerinde satışlar, rüşvetler, yanına zkindirik basamak alacaksın ama 100 bin TL vereceksin muhabbetleri için geç kaldılar onun için demiştim.
45 günü de işte düşündüğüm sırada dank etti, sipariş yaklaşırken yapılabilir anca. O da zaten garantilenmiş olur, geliyor diye. Böyle bi aşamada ödeme belgesi alındıktan sonra falan zaten 45 günde teslim edilmeyen oluyor mu ki onu ben de anlamadım.
Evet haklısın, ben daha önce Mercedes te çalışırken 6 ay - 1 yıl arası teslimatlar duyuyordum müşterilerden.
Mercedes te max 4 aydı çok niş araçlar hariç.