Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftalık Şehirlerarası için araç kiralama önerisi
driver_can
05-09-2024, 11:40
Merhabalar,
Eylül son haftası için 8-9 günlük İstanbul-Kuşadası-İzmir yolculuğum için bir araç ihtiyacım olacak.Daha önce kiralama yapmadım.Nereden kiralamamı ve nelere dikkat etmemi önerirsiniz?Yolcu 360 sitesinde birçok firma teklifi çıkıyor.Bu işin sağlıklı olanı mantıklısı nasıl bir yol izlemektir.Aracı İstanbul'dan alıp İstanbul'a aldığım yere bırakacağım. Zaten 5-6 gün otelde park halinde yatacak.
Sixt,Avis,Carrental,Garenta gibi büyük hacimli şirketleri tercih edin bence, büyük şirketlerden hangisi daha uygun fiyat veriyorsa onu seçin bence.
Tek sürücü olmayacaksa belirtin kesinlikle, mini onarım vb sigortayı ekletin, misal diyorki kiralama şartı 5000 TL altındaki hasarlarda kullanıcı öder gibi hiç cebinizden para çıkmayacak sigorta şartlarında kiralama yapın.
driver_can
05-09-2024, 11:47
Sixt,Avis,Carrental,Garenta gibi büyük hacimli şirketleri tercih edin bence, büyük şirketlerden hangisi daha uygun fiyat veriyorsa onu seçin bence.
Tek sürücü olmayacaksa belirtin kesinlikle, mini onarım vb sigortayı ekletin, misal diyorki kiralama şartı 5000 TL altındaki hasarlarda kullanıcı öder gibi hiç cebinizden para çıkmayacak sigorta şartlarında kiralama yapın.
Teşekkür ederim bende bunlara bakıyorum.Tek sürücü olacağım.Dediğiniz gibi ek sigorta falan ekletmek lazım.Kıl,tüy para çıkarmasınlar sonra bize.
HGS/Depozito için kredi kartı isteyeceklerdir düşük limitli kredi kartı veya sanal kart daha güvenli olur.
Alırken bol bol fotoğraf çekin, günlük km sınırı olsa bile ortalamada her türlü kurtarır araba yattığı için,
Lastikleri kontrol edin, kurumsalda genelde kötü araba vermezler zaten ama aklınızda olsun,
Özel bir araba/model tercihiniz varsa belirtin, yoksa golf veya muadili gibi birşey seçtiğinizde farklı farklı arabalar çıkabiliyor,
Örnek
https://i.ibb.co/k6WfPWD/sixt.jpg (https://ibb.co/VpPZkPC)
Kurumsal olarak Enterprise tercih ediyorum. Şuan zubizu, hb premium vb. kampanyaları da var. Araç teslimi genelde full depo benzin ile oluyor ve teslim eden arkadaşlar çok ilgililer. Araç tesliminde de olağanüstü detaylı incelemiyorlar. Ekstra sigorta paketleri mutlaka yaptırın. İlk araç kiralamam da Sabiha Gökçen'den kiralamıştım. Aracı teslime götürürken 5 km kala tırdan seken taş ön cama geldi çatlamadı ama vurduğu yerde iz yaptı. Araç teslimi anında onlar görmediler, ben söyledim ekstra cam-far sigortası aldığım için hiç problem değil dediler. O gün bugündür sürekli bu firmayı tercih ediyorum. (Havaalanlarından alacağınız zaman uçuş no zorunlu istiyorlar fakat uçuş durumunuz yoksa izah ederseniz problem çıkarmıyorlar.)
CloudGrey
05-09-2024, 12:41
Enterprise kullanın , şaşmayında.
Sixt yaramaz.
Filo yöneticisiyim , işim bu , nerdeyse hergün yaptığım şey.
driver_can
05-09-2024, 13:01
Enterprise kullanın , şaşmayında.
Sixt yaramaz.
Filo yöneticisiyim , işim bu , nerdeyse hergün yaptığım şey.
Peki ücretli yollardan ve köprüden geçeceğim bu nasıl oluyor?Kk 'dan mı çekecek yol ücretlerini benim ? İstanbul-Kuşadası yapacağım.Dönüştede belki 1 gün izmir de kalıp dönerim ortalama 1 hafta kiralamış olacağım.Aktif 2 gün kullanacağım aslında.
CloudGrey
05-09-2024, 13:06
Peki ücretli yollardan ve köprüden geçeceğim bu nasıl oluyor?Kk 'dan mı çekecek yol ücretlerini benim ? İstanbul-Kuşadası yapacağım.Dönüştede belki 1 gün izmir de kalıp dönerim ortalama 1 hafta kiralamış olacağım.Aktif 2 gün kullanacağım aslında.
kkdan çekebilirler yada bitişte faturada edebilirler.
ben kurumsal çalıştığım için bana fatura ediyorlar genelde.
Geçen hafta kiralamıştım. Araç sınıfına göre kredi kartınızdan provizyon kesiliyor. Ekonomik - Orta sınıf genelde 2.500 TL. İstanbul karşıya gidiş ve gelişte köprü kullandım. 2.500 TL'den 2.424,09 TL geri iade ettiler.(Köprü ücreti + kdv fatura kesiliyor.) İade de ortalama 3-4 iş günü içinde oluyor.
Ben nerdeyse hep Avec tan kiraliyorum iş için araçların bir çoğu vw group araçları kendileri bayisi oldukları için
Şu ana kadar hep 4-5 bin Km de araçlar aldım "0" km yani son zamanlarda A3 ve Q2 tercih ettim hep tavsiye ederim.
Extra paketleri eklettirmekte yarar var mini onarımlarda sıkıntı çıkmasın insanlık hali otoyol/köprü ücretlerini başta alınan depozitodan kesip sonunda kalan ücret geri yatırılıyor kalan yoksa veya uzatma varsa verilen karttan çekiliyor.
Başta her firma findeks tan sorgu yapıyor.
En son 1 aylık kiralamamı bile Enterprise'dan yaptım. Enterprise SAW şubesi ile bugüne kadar sorun yaşamadım. Geçen ay kiralamamda bi kaza yaşadım sağolsunlar yardımcı oldular hemen aksiyon alındı yerine yine aynı aracın sıfır km'si verildi. 1 TL dahi ödeme çıkarılmadı. Olabildiğince kurumsal kiralama yapmakta ve şeffaf olmakta fayda var.
enterprise tavsiye ederim bende. full depo diye teslim aldığım araç full depo değildi çeyrek depo eksikti. foto istediler yolladım. boş depo getirebilirsiniz kusura bakmayın dediler. aynı şekilde getirin diyebilirlerdi mesela.
Bende sahsi ve sirket olarak hep enterprise kullanıyoruz.Senelerdir gayet memnum tavsiye ederim
Kanka kendi araban varken, hiç gerek yok :)
saçma pahalı oldu artık kiralamalarda ve zaten otele götürüp yatıracaksın, hiç gerek yok ama karar senin.
enterprise uygundur
KoramiraL
15-09-2024, 09:38
Şirket olarak çalıştığımız geniş hacimli firmalar AVİS ve AVEC, AVİS fiyat konusunda yüksekte kalır ama AVEC makul araçları genel olarak 20 binde hatta duruma göre sıfır araç bile gele bilir. Ellerinde kiraladığınız araç yok ise ücretsiz bir üst seviyeye upgrade yapıyorlar, fiyatlarında gerçekten iyi AVEC in tavsiye ederim.
Avec iyidir üst yorumlarda bahsedilmiş. Kurumsallık fiyat olarak tercih edilebilir.
Hazır bu konu varken buradan AVEC kullanıcılarına bir sorum var. Geçtiğimiz hafta yine Enterprise'dan 1 hafta araç kiraladım. Kocaeli-Balıkesir arasında durduğum her yerde AVEC araçlarına denk geldim. Araçları Enterprise'a göre daha yeni görünüyor. Enterprise'da motor/kaporta durumu iyiyse aracın 100 bin km'den sonra filodan çıkartıldığı bilgisini aldım. Bundan sonra AVEC'ten alırım niyetine girdim ama şikayetvar'da firma ile ilgili yoğun bir şikayet var, özellikle depozitoların yaklaşık 2 ay olmasına rağmen iade olmaması sorunu. Sizlerde bu problemi yaşıyor musunuz ?
Hazır bu konu varken buradan AVEC kullanıcılarına bir sorum var. Geçtiğimiz hafta yine Enterprise'dan 1 hafta araç kiraladım. Kocaeli-Balıkesir arasında durduğum her yerde AVEC araçlarına denk geldim. Araçları Enterprise'a göre daha yeni görünüyor. Enterprise'da motor/kaporta durumu iyiyse aracın 100 bin km'den sonra filodan çıkartıldığı bilgisini aldım. Bundan sonra AVEC'ten alırım niyetine girdim ama şikayetvar'da firma ile ilgili yoğun bir şikayet var, özellikle depozitoların yaklaşık 2 ay olmasına rağmen iade olmaması sorunu. Sizlerde bu problemi yaşıyor musunuz ?
Öyle bir durum yaşamadık. Fatura oluşunca depozitoyu iade ediyorlar. Hgs yi düşüp de verdikleri de oldu. Vag grubu satışcısı olduğu için arabaları güncel ve yeni olabilir. Memnunuz şu an için.
Ben Yolcu 360 üzerinden Novacars tan kiraladım.Araç 9 bin kmde gayet temiz bir şekilde teslim etim. Depozitomu da 10 iş günü sonunda teslim ettiler.
benzer şikayetleri her firma için her lokasyonda görebilirsiniz. enterprise'da çalıştığım dönemde hatırlıyorum 100bin km çok uçuktu asla 50bin bile görüldüğünü hatırlamam, araçlar sürekli yenileniyordu. müşteriye vaat de bu şekildeydi zaten
depozito da genelde hep hızlıca yatar. almanyada sixt'ten kiralarken de lokasyonun google review'larına baktığımda "acaba hata mı ettim" derken sonunda pürüzsüz bir deneyim yaşamıştım