Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo Tonale 1.3 Phev 280hp-AWD
IbizaFR150
18-09-2024, 11:57
Herkese selamlar,
R60 Mini Countryman S All4 ile geçen 3 yılın ardından bu dönemde elektrik teknolojisinin ideal kullanımı olduğunu düşündüğüm plug in hybrid (elektrik-benzin bir arada, iki motor) araç arayışına girdim ve finalde seçenekleri Alfa Romeo Tonale,Volvo xc40 ve DS7 olarak 3 seçeneğe indirdim.
Adını ilk defa duyduğum Uzakdoğu ve özellikle Çin markalarına mesafeli olduğum, tasarıma,marka kimliğine de önem verdiğim için tercihim Alfa Romeo Tonale 1.3 280hp Q4 phev (destan gibi model adı) modeli oldu. YouTube veya yazılı ortamda doğru düzgün bir test görmediğim için biraz detaylıca yazmaya gayret edeceğim.
https://i.hizliresim.com/n81agx5.jpeg (https://hizliresim.com/n81agx5)
Aracı, teknik özellikleri benim için etkileyici olduğu için aldım. Önde 180hp benzinli, arkada 120 hp elektrikli motor bulunuyor, ayrı ayrı veya beraber çalışabilen bu iki motor ile aracı 3 farklı şekilde, tam elektrikli, hybrid ve klasik fosil yakıtlı araç gibi kullanabiliyorsunuz. Arkadaki 120 beygirin 20 tanesini kendine saklayıp toplamda size 280hp güç ve 4 teker çekiş sistemi sunuyor. Bu saklama muhabbeti sayesinde şarj tamamen bitse bile ekonomi veya performans isteklerine cevap verebiliyor. Bir de araçta E-Save adı verilen sistem bir butona bağlı olarak çalışabiliyor. Bu sistem pili benzinli motordan sarj edebildiği gibi, pilin mevcut yüzdesini koruyabiliyor da, 2 kullanım şekli ayarı var anlayacağınız…
https://i.hizliresim.com/djous16.jpeg (https://hizliresim.com/djous16)
Araçta level 2 otonom sürüş sistemi bulunuyor. Adaptif hız sabitleme,mesafe ayarı,şerit takip,fren gibi özellikleri var.
Araçta ciddi bir işletim sistemi bulunuyor, bu sisteme sadece “multimedia” demek çok hafif ve hatta komik kalır. 4 günde menülerin ayarların hepsini gezememiş olabilirim…
Sürücü profillemesinden aracın hangi modda nasıl davranacağına, sarj takviminden sürüş güvenlik sistemlerinin en ince ayrıntısına kadar her detayı ayarlayabilyor, motor yağı/şanzıman yağı sıcaklığından turbo basıncına,su sıcaklığına kadar tüm performans göstergelerini görebiliyorsunuz. Aracın kendi navigasyon sistemi trafik durumunu göstermese de hız sınırından yakındaki akaryakıt istasyonlarına kadar gösteriyor. Apple Car play-Android, kablosuz sarj, ayakla açılan bagaj,adaptif led farlar,koltuk ısıtma/havalandırma,cam tavan-sunroof,harman kardon müzik sistemi…Yok yok diyebilirim.
Sarj-menzil-tüketim konularına gelelim.
Belirttiğim gibi araçta 2 ayrı motor var ve dolayısıyla sağda ve solda olmak üzere 2 depo kapağı bulunuyor. 15.5kw kapasiteli elektrik motoru araçla beraber gelen kablo-adaptör ikilisi ile 220v ev tipi fişle 6 saatte, dışardan alacağınız ve AVM-Yakıt istasyonu gibi yerlerdeki hızlı sarj istasyonlarında sarj etmeniz için gerekli olan type 2 AC kablo ile 2 saatte tam doluma ulaşıyor. 15 Eylül 2024 fiyatıyla avm’de 90tl’ye 0dan 100e dolum yaptım.
Aracın elektrik motorunun avantajı şehiriçi dur kalk trafikte, şehir içi sürüşlerde daha çok ortaya çıkıyor. Size tam elektrik ile 60km menzil veriyor ki işi 10km uzaklıkta olan biri için bu en az 5-6 kere yakıt yakmadan işe gidip gelmeyi sağlıyor.
İstanbul gibi bir şehirde ortalama hız 20km’ler seviyesine indiğinde tamamen elektrik ile ilerlediğinizde tüketim sıfıra yaklaşıyor. Benim henüz evde sarj etme imkanım olmadığından elektriği idareli kullanıp aracı hybrid modda kullandığımda,yokuşlu,dur kalklı trafikte tüketim 4lt’nin altına indi, teyze modunda kullanırsanız hybrid kullanımda tüketimde 3ün altını rahat görebilirsiniz. Unutmadan, sadece elektrik motoru ile 120km kadar hızlara çıkabiliyorsunuz!
https://i.hizliresim.com/g3m90g1.jpeg (https://hizliresim.com/g3m90g1)
Tasarım konularına çok girmeyecem, İtalyan tasarımları zaten ortada. Hepsi birbirine benzeyen elektikli otomobiller arasında, adını ilk defa duyduğum Çinli üreticilerin yanında, otomobil tarihine damgasını vurmuş,100 yıldır otomobil üreten bir markanın aracını kullanmak aracın içinde de dışında da yolda da iyi hissettiriyor.
Şimdilik bu kadar yazayım, aklıma geldikçe yine eklemeler yaparım.
Eğlenceli bir testini buldum:
https://youtu.be/j-tFU8JrGkw?si=2K9u0QbY_qsRnvjp
İşletim sistemi videosu:
https://youtu.be/-eLcTDp-mfU?si=t9bLI-7-Vwi0k-zp
Hayırlı olsun, benimde radarımda olan bir araç Tonale.
Almışken 1.5 hybrid yerine 1.3 plugin hybrid daha mantıklı tabi. Hem performans hem tüketim hemde AWD farkı işin içine giriyor.
Yol sesi ve konfor konusunu sorsam size. Alfa lar genelde biraz sert olurlar iyi yol tutuşla beraber. Bu araçta durumlar nasıl ?
eminkilic61
18-09-2024, 13:11
Hayırlı olsun, hibrit sistemler çok mantıklı hala gelmeye başladı. bu aracın değerleri de baya iyiymiş.
IbizaFR150
18-09-2024, 13:13
Hayırlı olsun, benimde radarımda olan bir araç Tonale.
Almışken 1.5 hybrid yerine 1.3 plugin hybrid daha mantıklı tabi. Hem performans hem tüketim hemde AWD farkı işin içine giriyor.
Yol sesi ve konfor konusunu sorsam size. Alfa lar genelde biraz sert olurlar iyi yol tutuşla beraber. Bu araçta durumlar nasıl ?
Bence bu aracı yorumlarken eski Alfalardan kalma ezberleri bir kenara bırakmakta fayda var. Herşeyi ile yepyeni
bir araç. Gösterge fontları,vites pedalları,işletim sistemi Fiat’tan ziyade Ferrari-Maserati atmosferi,esintisi var diyebilirim. Özellikleri sayarken adaptif süspansiyon sistemini unutmuşum. Araçta dynamic modda sertleşen süspansiyon diğer modlarda yumuşuyor, hatta dynamic modda sert süspansiyonu yumuşatıp diğer özelliklerini sabit tutmak mümkün. Yol sesi 150-160 tan sonra duyulmaya başlıyor. Şehiriçinde elektrik sessizliği hakim.
Sti_Ozan
18-09-2024, 15:16
Daha önceden hiç bilmediğim bir motor kombinasyonuydu, güzel de güç verisi var. Şehir içinde hibrit sistem gerçekten tüketim vb. masrafları çok çok düşürüyor birde atiklik durumu yanın kar kalıyor. DS7 lerde bu sistemi inceliyordum bende. Sizin DS yerine Alfa tercih etmenizdeki temel sebep ne oldu? +/- gördüğünüz bir durum var mıydı incelemenizde?
Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler :)
mikelazi
18-09-2024, 16:08
hayırlı uğurlu olsun
çok mantıklı araç olmuş.
km yaptıkça ş.içi-ş.dışı yakıt yorumlarınızı merak ediyorum.
Hayırlı olsun güzel seçim. Güle güle kullanın.
IbizaFR150
18-09-2024, 16:48
Daha önceden hiç bilmediğim bir motor kombinasyonuydu, güzel de güç verisi var. Şehir içinde hibrit sistem gerçekten tüketim vb. masrafları çok çok düşürüyor birde atiklik durumu yanın kar kalıyor. DS7 lerde bu sistemi inceliyordum bende. Sizin DS yerine Alfa tercih etmenizdeki temel sebep ne oldu? +/- gördüğünüz bir durum var mıydı incelemenizde?
Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli sürüşler :)
Ben biraz daha sportif araçları beğeniyorum, ayrıca aynı fiyattaki DS modellerinin km durumu çok daha fazlaydı. Boyutları da biraz daha iri geldi. Tercih meselesi.. DS de eminim iyi ve keyifli bir araçtır.
IbizaFR150
18-09-2024, 16:52
İyi dilekler için hepinize çok teşekkürler, daha güzelleri sizlerin olsun. Tüketim ve diğer konuları tecrübe edindikçe paylaşırım. Piyasada çok bilinmeyen bir motor seçeneği, bilinirliği artar umarım.
CüneytIşıkkent
19-09-2024, 08:43
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Elektriktense hibrit hala çok mantıklı bir seçenek aracın tasarımına diyecek bir şey zaten yok.
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
italyan aygırı :D biraz ehlilleşmiş mi ne :D
valla ben cok begendim kazsız belasız günlerde agız tadıyla bınersınız inşallah
IbizaFR150
19-09-2024, 10:01
italyan aygırı :D biraz ehlilleşmiş mi ne :D
valla ben cok begendim kazsız belasız günlerde agız tadıyla bınersınız inşallah
Teşekkürler, yaşayıp göreceğiz bakalım. Fazlaca Modernize olmuş ama D modunda pek ehli olduğu söylenemez. Sakin kalıp ekonomi yaptırmak zor uzun yolda.
OPC Sinan, aracın "sportifliğini" çok başarılı bulmasa da, kesinlikle sahip olmak istediğim bir araç. Performansı, görüntüsü vesaire anlamında tipik bir Alfa. Sınıfında hiç bir araca benzemeyen güzel estetik tasarım, farklılık şu bu, tam aradığım şey.
Geçenlerde Sinan Volvo XC60 T8 Recharge kullandı, tam benlik plug-in hybrid güzel diyordu. Bence de, elektrikli için biraz erken olabilir kendim için ancak PHEV kesinlikle olur.
Bu anlamda zaten istediğim araçlar XC60 T8 Recharge, X1 xdrive 30e, Tonale 1.3 Hybrid, Compass 1.3 Hybrid (bu 240hp, 280 olsa dadından yenmezdi).
Daha "ulaşılabilir" olanlar Tonale ile Compass zaten kendimize göre...
Elimde maddi imkan olur olmaz bu araçlardan birine sahip olmayı çok istiyorum.
Güle güle kullanın, mis gibi araç.
OPC Sinan, aracın "sportifliğini" çok başarılı bulmasa da, kesinlikle sahip olmak istediğim bir araç. Performansı, görüntüsü vesaire anlamında tipik bir Alfa. Sınıfında hiç bir araca benzemeyen güzel estetik tasarım, farklılık şu bu, tam aradığım şey.
Geçenlerde Sinan Volvo XC60 T8 Recharge kullandı, tam benlik plug-in hybrid güzel diyordu. Bence de, elektrikli için biraz erken olabilir kendim için ancak PHEV kesinlikle olur.
Bu anlamda zaten istediğim araçlar XC60 T8 Recharge, X1 xdrive 30e, Tonale 1.3 Hybrid, Compass 1.3 Hybrid (bu 240hp, 280 olsa dadından yenmezdi).
tamolarak bunumu demek istemiştiniz :D ilanlara baktırdı konu sahibi hepimizi ama tabii ki hayaller paris :D
Galeriden Alfa Romeo Tonale 1.5 VGT Veloce 2023 Model İstanbul 9.510 km Gri - 26399400 | arabam.com (https://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-alfa-romeo-tonale-1-5-vgt-veloce/asf-2023-tonale-1-3-hybrid-veloce-4x4-orjinal-takas-destegi-35ceu456/26399400)
konu sahibinin affına sıgınarak bunları yazdım umarım sıkıntı olmaz
IbizaFR150
19-09-2024, 10:35
Sinan’ı sever takdir ederim de testleri gerçekçilikten uzak bence. Aracın sarjını bitirip orman yolunda viraj kastırarak test yapmış. Şehiriçi tasarrufu ve otoyol performansı yok testte. Yumuşak dediği direksiyon dynamic modda ve hızlandıkça ağırlaşıyor. Gördüğüm en kötü testlerinden biriydi. Nerde And Mehmet ile yaptıkları testler nerde bunlar…
Çok sağolasın, daha güzelleri sizin olsun.
IbizaFR150
19-09-2024, 10:41
tamolarak bunumu demek istemiştiniz :D ilanlara baktırdı konu sahibi hepimizi ama tabii ki hayaller paris :D
Galeriden Alfa Romeo Tonale 1.5 VGT Veloce 2023 Model İstanbul 9.510 km Gri - 26399400 | arabam.com (https://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-alfa-romeo-tonale-1-5-vgt-veloce/asf-2023-tonale-1-3-hybrid-veloce-4x4-orjinal-takas-destegi-35ceu456/26399400)
konu sahibinin affına sıgınarak bunları yazdım umarım sıkıntı olmaz
İlan başlığında 1.5 hybrid yazıyor içinde farklı… malesef millet tam çözemedi hangisi plug in hangisi mild hybrid.
İlan başlığında 1.5 hybrid yazıyor içinde farklı… malesef millet tam çözemedi hangisi plug in hangisi mild hybrid.
alcapone kadar vahşi ve asi ama enaz sophia loren kadar çekici
senin makinenin yeni sloganı olsun :D
IbizaFR150
19-09-2024, 11:05
alcapone kadar vahşi ve asi ama enaz sophia loren kadar çekici
senin makinenin yeni sloganı olsun :D
Gördüm o ilanı :) milletin yaratıcılığı eşsiz.Ama tanım doğru.
kelalper
19-09-2024, 11:16
Sinanın testlerde bahsettiği direksiyon hissizliği tonalelerin hepsinde var. Modla alakası yok. Dynamic modda da evet belli bir sertlik var ama sağlı sollu virajlarda direksiyon hissizliği, tepkisizliği ve hafif 4 lastik kaymaya başladıktan sonraki direksiyon yumuşaklığı rahatsız edici. Siz 4 lastiği kaydıracak kadar zorlamadığınız için o hafifliği anlamamış olabilirsiniz. Stelvioda da aynı sorun var. Geri bildirim zaten yok. Ön tarafta ne olup ne bittiğini anlayamıyorsun. Benim eski volvodada aynı sorun vardı. Eşşek gibi yürürdü düzdü ama virajda ne oluyor ne bitiyor daha ne kadar tutunacak ne zaman bırakacak anlayamazdım. Şase desen daha da kötüydü bir anda F1 gibi kopardı toplarken içeride ateist kalmazdı.
Millet normal aracın bile ilanını veremiyor ki bunu versin :)
IbizaFR150
19-09-2024, 11:40
Sinanın testlerde bahsettiği direksiyon hissizliği tonalelerin hepsinde var. Modla alakası yok. Dynamic modda da evet belli bir sertlik var ama sağlı sollu virajlarda direksiyon hissizliği, tepkisizliği ve hafif 4 lastik kaymaya başladıktan sonraki direksiyon yumuşaklığı rahatsız edici. Siz 4 lastiği kaydıracak kadar zorlamadığınız için o hafifliği anlamamış olabilirsiniz. Stelvioda da aynı sorun var. Geri bildirim zaten yok. Ön tarafta ne olup ne bittiğini anlayamıyorsun. Benim eski volvodada aynı sorun vardı. Eşşek gibi yürürdü düzdü ama virajda ne oluyor ne bitiyor daha ne kadar tutunacak ne zaman bırakacak anlayamazdım. Şase desen daha da kötüydü bir anda F1 gibi kopardı toplarken içeride ateist kalmazdı.
Pist ortamı dışında 4 lastiği kaydıracak senaryo nerde nasıl olur bilmiyorum, makas atarken son anda kurtulmak için olabilir belki. Evet o şekilde kullanmıyorum. AWD aracın 4 lastiği kaydırmak için de kastırmak lazım biraz. Şimdi dönüş yolunda güzel bir tırmanış var virajlı, orda dikkatli inceleyecem tepkilerini, patlamayız inş :)
Bu arada Sinan Stelvio'nun tepkilerini baya beğenmişti, o noktada kelalper'in yazdıkları ile çelişen bi durum var gibi. Hatta Tonale testinde de değiniyordu sanıyorum, Stelvio gibi değil, o bu anlamda çok başarılıydı diye.
Ki yanılmıyorsam o alet 50:50 ağırlık dağılımlı da olabilir. Artık kullanım hissiyatı mı, lastik hissiyatı falan mı bilemiyorum.
Direksiyon berbatlığı konusunda en fenası belirli model altı Mercedes'ler. Beni hiç zorlama, konforun keyfini çıkart diyordu araçlar. Herkes bundan şikayet edince BMW dinamikliğine döndü adamlar.
BMW de tam tersini yaptı son modellerde, özellikle 3 serisine "sert, çok "sürücü" arabası" şu bu dediler, adamlar yeniledikçe konfora dönüş yaptı.
IbizaFR150
19-09-2024, 16:37
Aracın direksiyonunun hafif olması günlük kullanımda gayet kullanışlı. Dynamic moddaki sertliği de otoyol kullanımında yeterli. Bir dezavantajını hissetmedim. Ben dediğim gibi viraj kastıran veya piste çıkan bir sürücü değilim. Kaldı ki Marmarise inen deli virajlarda gayet güzel indim, şimdi sıra çıkışta, video çekmeye çalışırım.
Mini Countryman direksiyonu da bunun tam tersiydi, şu an güncel modeller arasında bir petrol head’i memnun edecek direksiyon hissiyatı hangi araçlarda var sizce?
Benim de bilmediğim bir motordu, anlattığınız özelliklerde akla mantığa kalbe her şeye hitap eden bir araca benziyor. Günlük kullanım için çok ideal gibi.
Detaylı aktarım için teşekkürler. Sizin km kaç şu anda? Trim sesi, süspansiyon sesi var mı bozuk yollarda?
Kazasız belasız olsun
IbizaFR150
19-09-2024, 21:06
Teşekkürler, daha iyileri sizin olsun. Ben aracı 17000’de aldım şu an 19000’de, şu an hiçbir trim,süspansiyon sesi yok. Köy yolu gibi bir yere girmedim ama yakında girme durumum olabilir. 2 gündür elektrikle geziyorum tatil yöresinde,çok keyifli açıkçası. Yağ gibi gitme,yelken özelliği gibi hisler veriyor elektrik modu. Yokuş aşağı da fren yapıp sarj ediyor pilleri. Uzun iniş olursa ciddi sarj eder. Uzun yol tüketimi de 90km ortalama hızla 7.5l/100km civarında, hızı 110-120 de tutarsanız çok daha az yakar ama en sakin bu kadar gidebildim uzun yolda.
Ben heves ettim ya anında el koydu devletimiz :D
PHEV'ler de elektriklilerin şu 20 ilde ithalatçı kendisi servis açacak muhabbetine eklenmiş...
Ben heves ettim ya anında el koydu devletimiz :D
PHEV'ler de elektriklilerin şu 20 ilde ithalatçı kendisi servis açacak muhabbetine eklenmiş...
aslında bu iyi bişey degil mi ?
aslında bu iyi bişey degil mi ?
Tüketici açısından iyi olabilir de, ithalatçı genelde bayilik sistemi ile bunu yapıyor ve açılanlar zaten "yetkili servis" oluyor. Niye illa ithalatçı açacak o kısmını çok anlamıyorum.
Bu biraz Çinlileri engellemek içindi aslında, o açıdan çok iyi niyetli bakmıyorum.
IbizaFR150
21-09-2024, 17:43
Tüketim verisi isteyen arkadaşlar için örnek:
https://i.hizliresim.com/9ugls3q.jpeg (https://hizliresim.com/9ugls3q)
Şu tabloda tüketim dışında mutlu eden bir değer yok :)
2,5 saatte 52km yol 22km/h ortalama hız, Allah sabır versin...
IbizaFR150
23-09-2024, 08:32
Sağolasın acıyı paylaştığın için ama
O süreler biraz yanıltıcı, aracın kontağı kapatmadıkça devam ediyor. Arada menüleri öğrenmek için açıp baktığım süreler de dahil buna. Önemli olan düşük hızlardaki şaka gibi tüketimleri. Şimdi tatil yöresindeyim, dönüşte tasarruf falan dinlemeyeceğim büyük ihtimalle.
IbizaFR150
26-09-2024, 11:30
Evet, tatilden döndüm dün akşam hemen tecrübelerimi aktarayım.
Önce direksiyon hafifliği konusu dynamic modda benim için gayet dengeli hissettirdi, özellikle Akyaka’ya inen-çıkan meşhur virajlarda,tırmanışta gazlaya gazlaya çıktım,virajlara sert girdim, 19” jantlı, AWD sistemi olan araç tren gibi gitti haliyle. Aracı tanıdıkça daha da rahat gazlıyorum.
Uzun yolda tüketim değerlerine gelince, ben uzun yolda 140-180 arası hızlarda gittiğim için tasarruf pek söz konusu olmuyor haliyle ama aracın gücünü,ağırlığını düşününce 7.5 civarı tüketim çok diyemeyeceğim. Zaten şehiriçi,dur kalkm trafikte bunu telafi ediyorsunuz. Uzun yolda dynamic modda kullanıyorum,ayağınızı gazdan çektiğinizde ufak ufak sarj ediyor, yokuş aşağı yollardaki sarj kazanımı oldukça iyi.
Aracın sarjı bitse de arka tekerlere güç verecek kadar kendine saklıyor, gazladığınızda veya ışıkta dur kalk esnasında hala elektrik desteği oluyor. Daha önce de bahsettiğim gibi e-save butonu ile yakıt yakarak da sarj edebiliyorsunuz, ben çok denemedim bu özelliği.
Sürüş süresi yanıltmasın, arada alışveriş,yakıt vs gibi işler de eklendi o süreye.
https://i.hizliresim.com/teq3p8v.jpeg (https://hizliresim.com/teq3p8v)
Abi bedava valla, güle güle kullanın :)
IbizaFR150
26-09-2024, 17:19
Burada görünen 2.5 saat, 5 kere yarım saatlik sürüş gibi düşünün. Siz reset yapmadıkça aynı sürüş gibi süre saymaya devam ediyor.
Maşallah çok güzel araç, kazasız belasız, cezasız sürüşler dilerim. Teknik değerleri direkt ilanlara baktırdı. Nedenini anlayamadığım şekilde liste fiyatı ile 2. eli arasında uçurum var aracın.
IbizaFR150
26-09-2024, 20:56
Maşallah çok güzel araç, kazasız belasız, cezasız sürüşler dilerim. Teknik değerleri direkt ilanlara baktırdı. Nedenini anlayamadığım şekilde liste fiyatı ile 2. eli arasında uçurum var aracın.
Teşekkürler, daha iyileri size nasip olsun. Listelerde 2023-2024 farkına dikkat etmek lazım. En son 2.7’ye sıfırlar vardı 2023 model,sınırlı sayıda olabilir,bayiilere sormak lazım.
2021 2022 Compasslar gibiyse içi gayet kalitelidir, stelvio inceledim, o da gayet iyiydi. Eskilerle hiç alakası yok..
IbizaFR150
27-09-2024, 09:42
2021 2022 Compasslar gibiyse içi gayet kalitelidir, stelvio inceledim, o da gayet iyiydi. Eskilerle hiç alakası yok..
İçi de dışı da compass’ten daha iyi bence. Tasarım konusunda İtalyanlarla Amerikanları aynı cümlede bile kullanmam :)
İçi de dışı da compass’ten daha iyi bence. Tasarım konusunda İtalyanlarla Amerikanları aynı cümlede bile kullanmam :)
Aynı araçlar gerçi, kuzenler diyebiliriz :) Hatta Egea'yı andırır önüyle Dodge olarak da satılıyor aslında Tonale ama bize getirmediler, 34 T plaka test aracı görüntülenmişti...
Eskisi Renegade gibi ama makyajlı kasa ciddi güzel Compass'ta da.. (Renegade de 500x ile aynı olmasına rağmen 500x iç tasarım olarak çok daha modern görünüyor mesela garip bir şekilde)
Onda da aynı motor olmasına rağmen niyeyse gücü 280 yerine 240hp.
Ancak piyasada özellikle 2.elde fiyatları Bsuv gibi ilginç bir şekilde. 1.3 normal benzinli motorlardan bahsediyorum tabi ama yine de fiyatları çok çok cazip sınıfına göre. Para olsa girişeceğim de... :)
Compass ile Tonale arasında bende Tonale derim, İçi çok daha premium Alfa'nın. aradaki 40hp fark ve fiyat avantaji da cabası.
Aynı altyapıyı kullanmaları haricinde tasarım olarak çok farklı 2 araba. 2021 sonrası Compass da ciddi bi makyaj geçirdi güzel oldu ama yinede bi Alfa değil.
Tonale'nin Veloce paketteki kırmızı brembo frenleri bile tek başına tercih sebebi :)
Katılıyorum, buna rağmen bu araçların Bsuv fiyatına ikinci elde ıkınması çok ilginç değil mi ya?
Bizde tabi Renault TOFAŞ yedek parçası bol ve ucuz kafasında millet hala. Alfa sorunludur, Caponun sacı incedir, bilmemne böyle böyledir kafası... 40 sene öncenin mitleriyle hareket ediyor insanlar. Kitle müthiş yeminle.
IbizaFR150
27-09-2024, 12:37
Dün sarj istasyonunda Jaguar aracını sarj eden bir abi vardı, eşi Alfa’yı gördü bak bu da elektrikli galiba dedi,adam Tonale’de elektrik yok dedi vs duyuyorum hepsini.Ben İnip sarja takınca dönüp gitti adam. Özetle milletin bilgisi yok fikri var. O yüzden kullanıcı iseniz bu tiplerin algılarıyla araç seçmemek lazım. Bu kafaları dinleseydim zamanında ibiza fr ile başlayan yolculuk buraya gelmezdi. Piyasaya göre “sıkıntılı” ibiza fr ve mini cm r60’ı ikisini de 1 haftada sattım.
Normalde konu açmaya çok meraklı değilimdir ama aracı tanıtma konusunda yetkili bayiilerden YouTube kanallarına kadar çok yetersizler. Ben de nispeten yeni bir teknoloji olduğu için,yanlış-eksik bilgilendirmeleri düzeltmeye,doğru düzgün tanıtmaya çalışıyorum.
Dün sarj istasyonunda Jaguar aracını sarj eden bir abi vardı, eşi Alfa’yı gördü bak bu da elektrikli galiba dedi,adam Tonale’de elektrik yok dedi vs duyuyorum hepsini.Ben İnip sarja takınca dönüp gitti adam. Özetle milletin bilgisi yok fikri var. O yüzden kullanıcı iseniz bu tiplerin algılarıyla araç seçmemek lazım. Bu kafaları dinleseydim zamanında ibiza fr ile başlayan yolculuk buraya gelmezdi. Piyasaya göre “sıkıntılı” ibiza fr ve mini cm r60’ı ikisini de 1 haftada sattım.
Normalde konu açmaya çok meraklı değilimdir ama aracı tanıtma konusunda yetkili bayiilerden YouTube kanallarına kadar çok yetersizler. Ben de nispeten yeni bir teknoloji olduğu için,yanlış-eksik bilgilendirmeleri düzeltmeye,doğru düzgün tanıtmaya çalışıyorum.
Dizel ama ben şarja takıyorum deseydin hocam :D Hatta "jarzzzz" desen daha da iyiydi :P
Bayiler distribütörler falan filan ne ki zaten ne olsunlar. Fiat satabiliyorlar anca :)
Alfa Jeep falan kısmında Birmot zaten uzundur başarısız, çok umurlarında da değil komik şekilde. Alfa forumlarında Giulietta ve Mito ile birlikte "herkese satmak istemiyorlar" diye bir geyiğe sarılmışlardı bi ara bunun için ahahaha baya gülmüştüm :D
Aracı gidip bilen alıyor çıkıyor zaten, ama "galerici" ayakları hep devam ediyor.
Bizde "pazarlama" ile "üçkağıtçı ağzı laf yapan Eminönü esnafı" kısmını karıştırıyorlar. En bilmemne şirkette bile çalışan adamlar, bi yerlere gelmiş adamlar hep böyle. Sektör komedi... Birmot da böyle Doğuş da, diğerleri de...
Haliyle başarı beklemek, doğru düzgün bir şeyler beklemek hata olur.
Dizel ama ben şarja takıyorum deseydin hocam :D Hatta "jarzzzz" desen daha da iyiydi :P
Bayiler distribütörler falan filan ne ki zaten ne olsunlar. Fiat satabiliyorlar anca :)
Alfa Jeep falan kısmında Birmot zaten uzundur başarısız, çok umurlarında da değil komik şekilde. Alfa forumlarında Giulietta ve Mito ile birlikte "herkese satmak istemiyorlar" diye bir geyiğe sarılmışlardı bi ara bunun için ahahaha baya gülmüştüm :D
Aracı gidip bilen alıyor çıkıyor zaten, ama "galerici" ayakları hep devam ediyor.
Bizde "pazarlama" ile "üçkağıtçı ağzı laf yapan Eminönü esnafı" kısmını karıştırıyorlar. En bilmemne şirkette bile çalışan adamlar, bi yerlere gelmiş adamlar hep böyle. Sektör komedi... Birmot da böyle Doğuş da, diğerleri de...
Haliyle başarı beklemek, doğru düzgün bir şeyler beklemek hata olur.
Konu dağılmasın ama Mercedes firması Mercedes Me ile arabaları sattı, sistem açılcak falan dedi, size de ücretsiz olacak dedi, şimdi size bişi yok, yeni gelen arabalara aktif olacak diyor.
Bunlardan biri de benim arabam emenike :).
IbizaFR150
27-09-2024, 15:01
Konu dağılmaz, ben aracı satmak için konu açmadım, sohbet ediyoruz ;)
Aynı durum bunda da var, Alfa Connect uygulaması yurtdışında var burda “henüz” yok. Aynı durum Mini için de geçerliydi. Mukadderat…
Konu dağılmasın ama Mercedes firması Mercedes Me ile arabaları sattı, sistem açılcak falan dedi, size de ücretsiz olacak dedi, şimdi size bişi yok, yeni gelen arabalara aktif olacak diyor.
Bunlardan biri de benim arabam emenike :).
https://x.com/DoluBatarya/status/1834504658397651421
sportwagon
27-09-2024, 21:16
Güzel tercih iyi günlerde kullanın. Alfa romeo türkiye satış ayağı yıllardır aynı kendilerini değiştirme ,geliştirme gibi bir çabalarının olduğunada inanmıyorum. Geçen Hafta uzun bir aradan sonra tekrar bir alfa romeo alma hevesiyle ( JUNİOR BENZİNLİ) Mengerler ataşehire gittim amaç aracı yakından görüp, bilgi alıp onlindan satın almak.... Satış temsilcisinin söylediği aynen şu şekildeydi'' Bizde aracı görmedik, dün toplantı yapıldı online satışa sunulacağı söylendi, test aracı vs yok '' Çok umurlarında olmasada bir kez daha son dk golü ile bir alfa romeo sever müşteriyi kaçırdılar gidip i20n aldım sıfır...
Aynı araçlar gerçi, kuzenler diyebiliriz :) Hatta Egea'yı andırır önüyle Dodge olarak da satılıyor aslında Tonale ama bize getirmediler, 34 T plaka test aracı görüntülenmişti...
Eskisi Renegade gibi ama makyajlı kasa ciddi güzel Compass'ta da.. (Renegade de 500x ile aynı olmasına rağmen 500x iç tasarım olarak çok daha modern görünüyor mesela garip bir şekilde)
Onda da aynı motor olmasına rağmen niyeyse gücü 280 yerine 240hp.
Ancak piyasada özellikle 2.elde fiyatları Bsuv gibi ilginç bir şekilde. 1.3 normal benzinli motorlardan bahsediyorum tabi ama yine de fiyatları çok çok cazip sınıfına göre. Para olsa girişeceğim de... :)
makyajlı compass kullandım, suspansıyon yumusak, sessiz ve içi kaliteli,dışarıdan havasıda çok iyi, ama hala 2. eli kötü normal
IbizaFR150
28-09-2024, 10:08
Güzel tercih iyi günlerde kullanın. Alfa romeo türkiye satış ayağı yıllardır aynı kendilerini değiştirme ,geliştirme gibi bir çabalarının olduğunada inanmıyorum. Geçen Hafta uzun bir aradan sonra tekrar bir alfa romeo alma hevesiyle ( JUNİOR BENZİNLİ) Mengerler ataşehire gittim amaç aracı yakından görüp, bilgi alıp onlindan satın almak.... Satış temsilcisinin söylediği aynen şu şekildeydi'' Bizde aracı görmedik, dün toplantı yapıldı online satışa sunulacağı söylendi, test aracı vs yok '' Çok umurlarında olmasada bir kez daha son dk golü ile bir alfa romeo sever müşteriyi kaçırdılar gidip i20n aldım sıfır...
Bende de tam tersi tecrübe oldu. Otokoç İstinye’de Eren Bey var. Önce telefonla aradım, cts randevulaştık, sabah biraz erken gidip test sürüşüne çıktık Tonale ile, o gün karar verdim ben de. Hiç randevu almadan,konuşmadan bu işlere girmemek lazım. Ama sizle de bir şekilde ilgilenip yardımcı olmaları lazımdı. Ben bir satış temsilcisi yüzünden hemen karar değiştirmem ama belki i20N aldığınız için daha mutlu olursunuz. Güle güle kullanın.
phoenixs
29-09-2024, 00:10
Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun canlı 3 defa bayide inceledim.Hatta b-c segmenti bütün suv ları inceledim.Evden şarj imkanınız olsun olmasın şahsi fikrim Plug in tonale şu anda alınması en mantıklı araç
0-100 değeri
sadece elektrik ile kat ettiği mesafe + son hız (135) + e save
veloce donanımı
gelen opsiyonların kattığı değer
4 çeker sistemi
1.3 motorun egsoz sesi
phev araçlar içerisinde çok özel bir araç.Çok uzun bir süre daha öyle olacak gibi duruyor.Tonale TÜRKİYE de tutunmayı bence başardı.Alıp da mutsuz olan görmedim.Sorun elbet çıkacak ama bayiler TONALE için sorun çözme konusunda çok ilgililer.
eğer bu donanım zenginliğini kaybetmez ve yönetmeliğe girmeyi başarır ise çok fazla phev tonale satışı olacaktır.İnsanlar phev in ne olduğunu tam bilemediklerinden phev araç satışları çok az.
Tekrar dan ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
IbizaFR150
29-09-2024, 11:53
Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun canlı 3 defa bayide inceledim.Hatta b-c segmenti bütün suv ları inceledim.Evden şarj imkanınız olsun olmasın şahsi fikrim Plug in tonale şu anda alınması en mantıklı araç
0-100 değeri
sadece elektrik ile kat ettiği mesafe + son hız (135) + e save
veloce donanımı
gelen opsiyonların kattığı değer
4 çeker sistemi
1.3 motorun egsoz sesi
phev araçlar içerisinde çok özel bir araç.Çok uzun bir süre daha öyle olacak gibi duruyor.Tonale TÜRKİYE de tutunmayı bence başardı.Alıp da mutsuz olan görmedim.Sorun elbet çıkacak ama bayiler TONALE için sorun çözme konusunda çok ilgililer.
eğer bu donanım zenginliğini kaybetmez ve yönetmeliğe girmeyi başarır ise çok fazla phev tonale satışı olacaktır.İnsanlar phev in ne olduğunu tam bilemediklerinden phev araç satışları çok az.
Tekrar dan ALLAH KAZA BELA VERMESİN.
Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Ben de ufak ufak ettafta görmeye başlıyorum phev versiyonundan. Yavaştan sayısı artıyor.
Bende de tam tersi tecrübe oldu. Otokoç İstinye’de Eren Bey var. Önce telefonla aradım, cts randevulaştık, sabah biraz erken gidip test sürüşüne çıktık Tonale ile, o gün karar verdim ben de. Hiç randevu almadan,konuşmadan bu işlere girmemek lazım. Ama sizle de bir şekilde ilgilenip yardımcı olmaları lazımdı. Ben bir satış temsilcisi yüzünden hemen karar değiştirmem ama belki i20N aldığınız için daha mutlu olursunuz. Güle güle kullanın.
Kimisi "satış temsilciliği" ile "galericiliği" karıştırıyor, sıkıntı ondan.
Mengerler falan gibi yerler zaten çok umurunda olmayan yerler. Mercedes BMW satarken de benzer davranıyorlar. Araçları da bilen isteyen gidip "şu opsiyonlarla şunu istiyorum" diyor alıyor çıkıyor.
Zamanında Giulietta'yı alma arefesindeyim, test ettim, fiyat konuştuk, elinizde araba var mı var, şu bu falan...
1 hafta içinde kendi arabamı sattım, tamam dedim almaya gidelim, tekrar gittim bayiye...
1 hafta geçmiş sadece düşünün. Aradım tekrar, dedim böyle böyle geçen hafta görüşmüştük, arabayı almaya karar verdim, kapora cart curt göndereyim nasıl yapalım, geleyim mi oraya falan, konuşuyoruz.
Efendim yok o renk opsiyon (kampanya var ücret almıyoruz demişlerdi), yok elimizde araba yok, fiyat sabit olmayabilir vesaire... Bi takım saçma sapan ayaklar.
Neyin artistliğini yaptılar o sıra anlamadım.
Ama çok sinirlendim.
DH'de idi galiba, ya da Alfa forumunda, konuya döşedim, bayi ismi, satışçı şu bu.
Bursa'da da mı ne bi bayide var dediler, orayı aradım, anlaştık, araba şu tarihte size teslim bilmemne, ertesi gün görüşeceğiz, gerekirse gideceğim adamlara diye yazdım her şeyi.
Tanıyan birileri okuyup adamlara haber uçurmuş. Ertesi gün beni aradılar, efendim yanlışlık olmuş, siz Bursa'dan da aracı alsanız zaten bizim ana merkezden gelecek, bize de oradan gelecek, şöyle olacak böyle olacak...
Eee dedim, renk opsiyonu, indirim falan ne olacak? Sizin var deyip yok dediklerinizi Bursa yapıyor. Yok yanlış anlaşılma olmuş yok bilmemne olmuş, biz aynı şartlarla vericez size. İyi dedim, aldım..
Sırf Alfa değil, bayilerin çoğu böyle. Galerici gibi davranmayı çok seviyorlar. Tabi satışçıların kalitesine göre çok değişiyor iş ama bugüne kadar pek aksini göremedim. Seneler öncesi ile hala aynı şekilde aynı saçmalıklarla yürümesine de şaşırmıyorum bu yüzden.
IbizaFR150
06-06-2025, 17:46
Park halinde göz kırptı ben de çektim
https://i.hizliresim.com/rtko8s2.png (https://hizliresim.com/rtko8s2)
Maşallah diyelim.. ne de olsa nazarı severiz :D