PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Sigortası Husunda Yardım

220T
19-09-2024, 19:51
Merhaba, iki gün sonra trafik sigortasını yenilemem gerekiyor. Şimdi SBM'den teklif aldım, tüm şirketlerde 5 liralık fark var sadece. Durum böyle olunca şirket olarak daha düzgünü hangisiyse ondan yaptırayım.Allah korusun bir sorun yaşarsak bürokratik sıkıntı çıkarmayacak, elinden geleni yapacak şirket hangisidir? Bir de teminatları ancak poliçeyi kestirince görebiliyoruz sanırım. Teminatları yüksek olan şirket hangisidir ve ölçüt olması bakımından hangi kalemlerde ne kadarlık ödeme asgari değerdir?Teşekkür ederim.

gokberks
19-09-2024, 23:39
SBM'de gözüken tutar ile poliçe yaptırmak mümkün değil maalesef. Farklı acentelerden farklı teklifler aldım, hasarsızlık indirimim en üst basamakta olmasına rağmen hiçbiri SBM'de verilen tekliflere yakın değildi.

SBM'den bağımsız olarak trafik sigortası poliçelerinde teminat standarttır ve sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı tazmin eder.

ef186
20-09-2024, 01:08
Ve isterseniz o tutarı yükseltebilirsiniz. Örneğin kasko yapılmayan bir otomobilde karışacağınız bir kazada karşı tarafın sigorta tarafından yetmeyecek hasarı olması durumunda cepten ödemek zorunda kalırsınız. Klasik yada kasko yaptırmadığım otomobillerimde bu pirimi limitsiz olarak yaptırıp riski azaltıyorum.

Strich Acht
20-09-2024, 11:12
Şahsen ben makul bir ücret karşılığı sınırsız imm ekletiyorum trafik sigortası poliçelerime. Kasko teminatını da kendi aracımın bedeli düzeyinde yaptırıyorum.

ChuckBartowsKi
24-09-2024, 11:38
SBM fiyatları hayal o fiyatlara trafik yaptıramazsınız. Trafik sigortasında hiçbir şirketin +sı veya -si yok o yüzden örnek veriyorum. 7.000 TL x şirketi 7.500 TL daha büyük x şirketi diye 500 TL fark vermeyin hiçbir +sı yok. Kasko için bu geçerli değil bu arada bilginiz olsun.

Sınırsız İMM fiyatları ortalaması çok yükseldi eskiden çok daha uygundu fakat örnek veriyorum şu an basamağı yüksek hasarsız bir müşterimizin aracına 5-8.000 TL arası güzel kaskolar düzenleyebiliyoruz o yüzden sınırsız İMM biraz mantık dışı kalıyor o fiyatlara yaklaşıyor.

Trafiğe ek olarak sunulan hukuksal koruma vbg. ürünler tamamen kazık ürünlerdir bir amacı yoktur maalesef bir sigortacı olarak söylüyorum bunu bence yaptırmayın o paralara biraz daha ekleyip kasko yaptırabilirsiniz eğer kasko yapılamayacak bir araç ise + İMM ürünlerini düşünebilirsiniz.

207_TR
24-09-2024, 15:22
SBM fiyatları hayal o fiyatlara trafik yaptıramazsınız. Trafik sigortasında hiçbir şirketin +sı veya -si yok o yüzden örnek veriyorum. 7.000 TL x şirketi 7.500 TL daha büyük x şirketi diye 500 TL fark vermeyin hiçbir +sı yok. Kasko için bu geçerli değil bu arada bilginiz olsun.

Sınırsız İMM fiyatları ortalaması çok yükseldi eskiden çok daha uygundu fakat örnek veriyorum şu an basamağı yüksek hasarsız bir müşterimizin aracına 5-8.000 TL arası güzel kaskolar düzenleyebiliyoruz o yüzden sınırsız İMM biraz mantık dışı kalıyor o fiyatlara yaklaşıyor.

Trafiğe ek olarak sunulan hukuksal koruma vbg. ürünler tamamen kazık ürünlerdir bir amacı yoktur maalesef bir sigortacı olarak söylüyorum bunu bence yaptırmayın o paralara biraz daha ekleyip kasko yaptırabilirsiniz eğer kasko yapılamayacak bir araç ise + İMM ürünlerini düşünebilirsiniz.

Trafik yaptırırken ek Sınırsız imm yaptırmanın bir avantajı da kaskonuzun hasar kademesini bozmamak olur.

Artık aracımın yaşı büyüdüğü için (2004 model) kasko fiyatları yükselmeye başladı. İkame araç çıkarttım, anlaşmalı oto servisi seçtim, Fiyatları biraz iyileştirdi.

Ormanci
24-09-2024, 16:22
Arkadaşlar yazılacak şeyleri zaten yazmış.

"En sıkıntı çıkarmayacak, en yardımcı olacak" kısmı ise şans gibi.
Daha önceden bahsetmişimdir, zamanında aracımdan airbag çaldılar, sigorta elemanı açmış bana "şikayetçi olmamışsınız, bu şüpheli bi durum oluşturdu" demişti. Ben de fırçayı kaydım, ödeyecekseniz ödeyin yoksa ödemeyin, ben de manyaktım şöyle zor bir zamanımda arabayı kullanamayacağım, servise girecek bilmemne olacak, bulunacağına inanmadığım için şikayetçi olmadım, zaten Ramazan, iftar vakti gitmiş polislere tutanak tutturmaya çalışıyorum, onu mu düşüneceğim diye :D

Baktım ertesi gün onaylanmış, işlemlere başlamışlar...

Sigorta şirketleri ağlıyor ağlıyor, devamlı ağlıyor.
Ama iş yapmaya gelince elli türlü katakulli başta kendileri tarafından yapılıyor.
Yok parçayı ben tedarik edip göndereceğim, yok yan sanayi olacak, yok bilmemne olacak...
Bakıyorum, "marka" denilenler bile bunu yapabiliyor, tabi trafik sigortasında işler nasıl yürüyor çok emin değilim ama kasko konusu bu yönden kıl mesela. Allah muhtaç etmesin, ellerine düşürmesin, ne diyelim :)

207_TR
24-09-2024, 16:36
Arkadaşlar yazılacak şeyleri zaten yazmış.

"En sıkıntı çıkarmayacak, en yardımcı olacak" kısmı ise şans gibi.
Daha önceden bahsetmişimdir, zamanında aracımdan airbag çaldılar, sigorta elemanı açmış bana "şikayetçi olmamışsınız, bu şüpheli bi durum oluşturdu" demişti. Ben de fırçayı kaydım, ödeyecekseniz ödeyin yoksa ödemeyin, ben de manyaktım şöyle zor bir zamanımda arabayı kullanamayacağım, servise girecek bilmemne olacak, bulunacağına inanmadığım için şikayetçi olmadım, zaten Ramazan, iftar vakti gitmiş polislere tutanak tutturmaya çalışıyorum, onu mu düşüneceğim diye :D

Baktım ertesi gün onaylanmış, işlemlere başlamışlar...

Sigorta şirketleri ağlıyor ağlıyor, devamlı ağlıyor.
Ama iş yapmaya gelince elli türlü katakulli başta kendileri tarafından yapılıyor.
Yok parçayı ben tedarik edip göndereceğim, yok yan sanayi olacak, yok bilmemne olacak...
Bakıyorum, "marka" denilenler bile bunu yapabiliyor, tabi trafik sigortasında işler nasıl yürüyor çok emin değilim ama kasko konusu bu yönden kıl mesela. Allah muhtaç etmesin, ellerine düşürmesin, ne diyelim :)

sorsan hep zarar ediyorlar :)

Ormanci
25-09-2024, 08:12
sorsan hep zarar ediyorlar :)

Aynen öyle..
Bir toplantıda sigortacılar, özel ve yetkili servisleri bir araya getirdik. Sadece sigorta kısmını dinlesen vah vah tüh tüh diyorsun.
Efendim taksi, dolmuş, otobüs gibi riski çok yüksek araçların trafik sigortaları tek fiyat olduğundan beri çok fena durumdalarmış. 100 bin TL istedikleri araca 5.000 TL'ye sigorta yapmak zorunda kalmışlar.
Eee peki ne yapacaklarmış, "mecburen" kaskoya trafiğe giydireceklermiş :) Tamam giydirdin, bari adam gibi hizmet ver.

Tabi sonra otomotivciler konuşmaya başladı :) Çekirdeği aldım izledim.

ChuckBartowsKi
27-09-2024, 13:16
Daha Gri Sigorta ve Melce iptalleri var mağduriyetleri duysanız neler neler :)

Maalesef geçen seneye kadar sigorta şirketi açmak hatta geçen seneyi bırakın 5 sene öncesine kadar orta halli bir esnaf bile biraz zorlayarak ruhsat alabiliyordu ruhsatlar bu kadar ucuzken açılan şirketler müşteri toplamak adına ucuz poliçeler sorunlu süreçler derken sektör bambaşka bir hale geldi.

Zamanında 3-5 milyon $ a açtıkları sigorta şirketlerinin ruhsat değerleri şu an belki 1 milyar TL :)

ChuckBartowsKi
27-09-2024, 13:18
Trafik yaptırırken ek Sınırsız imm yaptırmanın bir avantajı da kaskonuzun hasar kademesini bozmamak olur.

Artık aracımın yaşı büyüdüğü için (2004 model) kasko fiyatları yükselmeye başladı. İkame araç çıkarttım, anlaşmalı oto servisi seçtim, Fiyatları biraz iyileştirdi.

Ekstra kesilen İMM poliçeleri tek seferlik karşı tarafa verilen hasar için geçerli poliçeler mutlaka biliyorsunuzdur tabii ama hasarsızlık sizin aracınızda olan hasardan kaynaklı düşebilir hasarsızlık basamağınız.

İkame araç anlaşmalı oto servis ve cam muafiyeti eklerseniz fiyatlar daha uygun duruma düşüyor.

Bu sene özellikle trafik fiyatları kasko fiyatlarından yüksek çıkıyor sıfır Citroen eC4X trafik fiyatı 10.500 TL kasko 10.250 TL çıktı daha vahim örnekleri de var ilginç oldu bu sene sektör :D

207_TR
28-09-2024, 10:40
Ekstra kesilen İMM poliçeleri tek seferlik karşı tarafa verilen hasar için geçerli poliçeler mutlaka biliyorsunuzdur tabii ama hasarsızlık sizin aracınızda olan hasardan kaynaklı düşebilir hasarsızlık basamağınız.

İkame araç anlaşmalı oto servis ve cam muafiyeti eklerseniz fiyatlar daha uygun duruma düşüyor.

Bu sene özellikle trafik fiyatları kasko fiyatlarından yüksek çıkıyor sıfır Citroen eC4X trafik fiyatı 10.500 TL kasko 10.250 TL çıktı daha vahim örnekleri de var ilginç oldu bu sene sektör :D

Kesinlikle KASKO ile TRAFİK in aynı çıktığı yada ufak farkla kaskonun daha uygun çıktığına çok şahit oluyoruz.

EK imm den karşı aracı onardığımda KASKO mun hasar kademesini değiştirmiyor diye biliyorum.

GokhanK.
29-09-2024, 16:48
Ve isterseniz o tutarı yükseltebilirsiniz. Örneğin kasko yapılmayan bir otomobilde karışacağınız bir kazada karşı tarafın sigorta tarafından yetmeyecek hasarı olması durumunda cepten ödemek zorunda kalırsınız. Klasik yada kasko yaptırmadığım otomobillerimde bu pirimi limitsiz olarak yaptırıp riski azaltıyorum.

Bende daha dün yaptırdım ama İMM nasıl yükseltiliyor. Devlet belirliyor limitleri denildi bana? Bilgilendirebilen olursa sevinirim.

207_TR
30-09-2024, 10:36
Bende daha dün yaptırdım ama İMM nasıl yükseltiliyor. Devlet belirliyor limitleri denildi bana? Bilgilendirebilen olursa sevinirim.

Trafik sigortasının immsini yükseltemiyorsun.
Kaskon varsa İmm yükseltebilirsin.

Yada EK İMM Poliçesi düzenleniyor. Hayat sigortası yada Ferdi Kaza Sigortası gibi düşün. Ayrı bir poliçe oluyor.

ChuckBartowsKi
30-09-2024, 10:37
Kesinlikle KASKO ile TRAFİK in aynı çıktığı yada ufak farkla kaskonun daha uygun çıktığına çok şahit oluyoruz.

EK imm den karşı aracı onardığımda KASKO mun hasar kademesini değiştirmiyor diye biliyorum.

Karşılıklı bir kaza olduğunda kendi aracınızı da kaskodan onarmak isterseniz diye söyledim bunu yoksa İMM poliçesi ile karşı tarafın hasarı ödendiğinde kasko basamağınızı etkilemez.

karayolları mali sorumluluk sigortası yani bilinen adıyla trafik sigortasının şartlarını evet devlet belirliyor sabit ama buna ek paketler var ekleyebileceğiniz ondan bahsediliyor.