Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Sonrası Yeni Dolandırıcılık Yöntemi
Merhaba
Ocak 2024 te aracımıza arkadan bir araç çarpmıştı. Ben kaskodan dosya açtım karşı tarafın sigortasından ödendi.
Bu süreçte ikame araç aldım.
Aracın zaten yeni olmadığı ve aynı bölgeden daha önce hasar geçmişi olduğu için değer kaybı vs dava açmadım. ( Bununla ilgili çok arayan oldu )
Bugün bize çarpan kişiye whatsapp mesajı gitmiş.
İçerek şöyle:
16.01.2024 TARİHİNDE 010 xxx xxx
PLAKALI ARACIN KUSURLU OLARAK 010 xx xxx
PLAKALI ARACA HASAR VERMESİ SONUCU
MEYDANA GELEN 8 GÜNLÜK ARAÇ
MAHRUMİYET BEDELİNİN TAHSİLİ TALEBİDİR.
(TBK 100. Md..) Uygulanacaktır.
Avukatlık Ücreti : 8.400,00 TL
Toplam İcra Takip Masrafı : 16.000,00 TL
Toplam alacak : 24.400,00 TL
Bizim böyle bir talebimiz olmadı, karşı tarafa da dava açılsa whatsapp mesajı gitmez uyap mesajı gider :)
Muhtemelen sigorta-exper şirketleri bu tür dosyaları satıyor, birileri de insanları çarpmaya çalışıyor.
Akil alir gibi degil dolandiricilik ulkede yasal olmus durumda herkes birilerini carpip dolandirmanin derdinde.
Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında E-İMZA ile imzalanmıştır.
25/09/2024
İLÂMSIZ TAKİPTE ÖDEME EMRİ
1.
Alacaklı ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı soyadı, vergi kimlik numarası ve vekilinin adresi
:
EUREKO SİGORTA , xxxx Acente Nolu,
Vekili Av. ------------------
---------- Sarıyer / İSTANBUL
2.
Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı
:
İSMAİL ----------, ------------TC Nolu,
3.
Alacağın veya istenen teminatın Türk parasıyla tutarı, faizli alacaklarda faizin miktarı ile işlemeye başladığı gün; alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi
:
İSMAİL --------------14.095,00TL Asıl Alacak (İstenen: Yıllık *Adi Kanuni Faiz)
95,28TL İşlemiş Faiz
14.095,00TL Toplam Alacak
Alacağın fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak ve
tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla takip tarihinden itibaren asıl alacak için hesaplanacak 3095 sayılı Yasa uyarınca T.C. Merkez Bankasının kısa vadeli kredilere uyguladığı 14.095,00TL için Yıllık (365 Gün) %9.00 Yasal Faiz oranından az olmamak üzere artan oranlarda faizi, icra giderleri avukatlık ücreti ile birlikte Borçlar Kanunun 190. Maddesi uyarınca yapılacak kısmi ödemelerin öncelikle faiz ve giderlere mahsuhuyla tahsili istemidir. 16.01.2024 TARİHİNDE 010 xxxxx
PLAKALI ARACIN KUSURLU OLARAK 010 xxxxxx PLAKALI ARACA HASAR VERMESİ SONUCU MEYDANA GELEN 8 GÜNLÜK ARAÇ MAHRUMİYET BEDELİNİN TAHSİLİ TALEBİDİR. (TBK 100. Md..) Uygulanacaktır.
4.
Senet ve tarihi ve senet yoksa borcun sebebi
:
Asıl Alacak 14.095,00TL
5.
Bir terekeye karşı yapılan takiplerde mirasçıların adı soyadı, yerleşim yerindeki adresleri
:
İşbu ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren borcu ve takip giderlerini (2) gün içinde ödemeniz (teminatı vermeniz); borcun tamamına veya bir kısmına veya alacaklının takibat icrası hakkına dair bir itirazınız varsa, senet altındaki imza size ait değilse yine bu (2) gün içinde ayrıca ve açıkça bildirmeniz; aksi halde icra takibinde bu senedin sizden sadır olmuş sayılacağı; imzayı reddettiğiniz takdirde icra mahkemesi önünde yapılacak duruşmada hazır bulunmanız; buna uymazsanız itirazınızın geçici olarak kaldırılacağı; senet veya borca itirazınızı yazılı veya sözlü olarak icra dairesine yedi gün içinde bildirmediğiniz takdirde aynı müddet içinde 74 üncü madde gereğince mal beyanında bulunmanız, aksi halde hapisle tazyik olunacağınız, hiç mal beyanında bulunmaz veya gerçeğe aykırı beyanda bulunursanız hapisle cezalandırılacağınız; dava ve takip işlemlerine esas olmak üzere kendinize ait bir adresi itirazla birlikte bildirmek zorunda olduğunuz; adresinizi değiştirdiğiniz halde yurt içinde yeni bir adres bildirmediğiniz ve yeni adresinizin de tespit edilemediği durumda, takip talebinde gösterilen adrese çıkarılacak tebligatın size yapılmış sayılacağı; borç ödenmez veya itiraz edilmezse cebrî icraya devam edileceği ihtar olunur.
(İİK m.60)
Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında E-İMZA ile imzalanmıştır.
AV. MUHAMMED---------------------
1- Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı, vergi kimlik numarası, T.C. kimlik numarası, alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adıyla hesap bilgileri ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı yabancı ülkede oturuyorsa Türkiyede göstereceği yerleşim yerindeki adresi
2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası
3- Takip terekeye karşı açılmışsa mirasçıların, adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresleri
4- Alacağın veya istenen teminatın Türk parasıyla tutarı ve faizli alacaklarda faizin miktarı ile işlemeye başladığı gün; alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi
5- Taşınır rehni veya ipotekle temin edilmiş olan bir alacak talebinde rehnedilenin ne olduğu rehnedilen üçüncü şahıslar tarafından verilmiş veya mülkiyeti üçüncü şahsa geçmiş ise adı ve soyadı, rehnedilen şey üzerinde, sonra gelen re-hin hakkı varsa bu hakka sahip olan kişinin adı, soyadı, yerleşim yerindeki adresi
6- Takip, ilâma veya ilâm hükmündeki belgeye müstenit ise ilâm veya belgeyi veren makamın adı, ilâm veya belgenin tarihi, numarası ve özeti
7- Adî veya hasılat kiralarına ait takip talebi
8- Tevdi edilen senet (Poliçe, emre muharrer senet, çek) in tarih ve numarası, özeti, senede dayalı değilse borcun sebebi
9- Alacaklının takip yollarından hangisini seçtiği
xxxxxHukuk & Danışmanlık
Vekili Av. MUHAMMED --------------------
------------ / İSTANBUL
İSMAİL --------------TC Kimlik No: ------------
14.095,00 TL Asıl Alacak 2.000,00 TL Avukatlık Ücreti
748,00 TL Toplam İcra Takip Masrafı
14.095,00 TL Toplam alacak
Toplam alacağın İcra Gideri ve Takip Tarihinden itibaren Asıl alacağa İşleyecek (%20,00) Faiz ile tahsili talebidir. (Fazlaya dair ve faiz oranlarındaki vergilerdeki artıştan doğan talep hakkımız saklıdır.)
xxxxxxxx HUKUK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.Ş. VEKİLİ :
AV. MUHAMMED--------------------
ASIL ALACAK ÖDENMEDİĞİ TAKTİRDE OLUŞACAK OLAN HİZMET BEDELİ :
Avukatlık Ücreti : 8.400,00 TL
Toplam İcra Takip Masrafı : 16.000,00 TL
Toplam alacak : 24.400,00 TL
Av. MUHAMMED ------------------
Her türlü dava vs mesajlarına karşılık üşenmeden edevletten uyap kaydına bakmak lazım adımıza açılmış böyle bir dava var mı diye.
Her türlü dava vs mesajlarına karşılık üşenmeden edevletten uyap kaydına bakmak lazım adımıza açılmış böyle bir dava var mı diye.
Kesinlikle öyle,
karşı tarafa yani bize çarpana Uyapta görünen bir durum yoksa ciddiye alma dedim, ararlarsa da adaletin kestiği parmak acımaz gönderin dava dosyasını mahkemede çıkan cezayı öderim deyin dedim.
Heriflere bak ya, komedi valla.
bunun benzeri bana oldu eşimin suclu oldugu bir kazada karsı tarafın aracının sag kapıyı biraz iceri soktu oyle ahım sahım bişey degildi tutanak vs hallettim. Herneyse 1-2aysonra eve nal gibi tebligatı geldi aynı bu içerikte vs sekilde 9binli birşey ödedek geçtik valla.
Bundan sonra basıma gelir eder boyası cizilsin yapıstırır gecerim araba kiraladım diye.
207_TR, anlayamadigim nokta su oluyor sizin araciniza carpan kisinin sigortasi sizin aracinizdaki masrafi karsiliyor, size de ikame arac veriyorlar. Sonrasinda kendi sigortasi mi bu sekilde ek masraf cikartiyor carpan kisiye? Karsi taraf zaten bu tarz durumlarda guvende olmak adina sigorta yaptirmiyor mu basit mantikla , adam hem sigorta yapip hem de suclu duruma mi dusuyor :)
Ülkede en azından dolandırıcılar güzel iş yapıyo kendilerini geliştiriyolar.
207_TR, anlayamadigim nokta su oluyor sizin araciniza carpan kisinin sigortasi sizin aracinizdaki masrafi karsiliyor, size de ikame arac veriyorlar. Sonrasinda kendi sigortasi mi bu sekilde ek masraf cikartiyor carpan kisiye? Karsi taraf zaten bu tarz durumlarda guvende olmak adina sigorta yaptirmiyor mu basit mantikla , adam hem sigorta yapip hem de suclu duruma mi dusuyor :)
onu ben de çözemedim, karşı tarafın araç kirası masrafını ödedim de bunu ben kendi trafik sigortama ödetemiyor muyum acaba? İMM kapsamını aşmamıştı karşının tamir ve değer kaybı masrafları, araç kirasını da karşılayacak bir tutardı.
Şimdi A aracı benim, B aracı çarpan.
B aracı kusurlu.
A aracı Kaskodan aracı onarıyor, B aracının sigortasından rucu ediyor. Yani aslında B aracının sigortası aracın masrafını karşılıyor.
A aracı kaskolu olduğu için ikame araç kullanıyor.
Aradan geçen 8 ayın sonunda B aracına MAHRUMİYET BEDELİNİN TAHSİLİ TALEBİ gidiyor.
---------------------
Daha önce şahit olmadığım bir durum, Yazıyı gönderen avukatlık bürosunun yazdığı yazıda EUROKO Sigorta dan bahsediyor. Benim kaskom Euroko değil.
Yani biraz dolambazlık var gibi hikayede.
Şimdi A aracı benim, B aracı çarpan.
B aracı kusurlu.
A aracı Kaskodan aracı onarıyor, B aracının sigortasından rucu ediyor. Yani aslında B aracının sigortası aracın masrafını karşılıyor.
A aracı kaskolu olduğu için ikame araç kullanıyor.
Aradan geçen 8 ayın sonunda B aracına MAHRUMİYET BEDELİNİN TAHSİLİ TALEBİ gidiyor.
---------------------
Daha önce şahit olmadığım bir durum, Yazıyı gönderen avukatlık bürosunun yazdığı yazıda EUROKO Sigorta dan bahsediyor. Benim kaskom Euroko değil.
Yani biraz dolambazlık var gibi hikayede.
Geçmiş olsun öncelikle. Yakın zamanda bende ufak bir kaza yaşamıştım. Kazadan sonra değer kaybı süreci var. Bu süreçte aracın kaporta değer kaybını talep ederken aynı zamanda kullandığınız ikame araç, hak mahrumiyeti adı altında da ücret talep edilebiliyor. Bu geçen süredeki hak mahrumiyeti sigorta şirketi tarafından değil de direk kişiden talep ediliyor. Ben değer kaybını sigorta şirketinden alacağım için başvurmuştum fakat bu süredeki ikame kişiden çıkacağı için gariban insanlardı ekstra masraf çıkmasın diye o bölümü işaretlememiştim. Eğer değer kaybı için talepte bulunduysanız, aracılık eden avukatlık şirketi herşeyi işaretlemiş olabilir.
Geçmiş olsun öncelikle. Yakın zamanda bende ufak bir kaza yaşamıştım. Kazadan sonra değer kaybı süreci var. Bu süreçte aracın kaporta değer kaybını talep ederken aynı zamanda kullandığınız ikame araç, hak mahrumiyeti adı altında da ücret talep edilebiliyor. Bu geçen süredeki hak mahrumiyeti sigorta şirketi tarafından değil de direk kişiden talep ediliyor. Ben değer kaybını sigorta şirketinden alacağım için başvurmuştum fakat bu süredeki ikame kişiden çıkacağı için gariban insanlardı ekstra masraf çıkmasın diye o bölümü işaretlememiştim. Eğer değer kaybı için talepte bulunduysanız, aracılık eden avukatlık şirketi herşeyi işaretlemiş olabilir.
Değer kaybı istemedim, çok ilginç. Dolandırıcılık değilse ilk defa duyduğum bir olay olur ikame araç bedelinin kusurlu sürücüden tanzimi.
onursumer
30-09-2024, 12:38
bence karşı taraf iyi araştırsın sigorta firmaları bu tarz şeyler kovaladığı gibi bunu fırsat bilen bir dolandırıcıda olabilir ama karşı tarafın sigortasının tamamının karşılandığı durumda neden ikame bedelini kişiden istemesi çok saçma geldi banada
https://www.kedistan.net/wp-content/uploads/2021/09/justice-adalet.jpg
https://www.kedistan.net/wp-content/uploads/2021/09/justice-adalet.jpg
#15 Hatalı oldu
https://hizliresim.com/jf8oqhx
Bana gönderilmiş olan vekalet ve değer kaybı dosyasındaki bir bölüm.
https://i.hizliresim.com/jf8oqhx.png (https://hizliresim.com/jf8oqhx)
free-hifi
02-10-2024, 07:12
Yeğenim GM araca çarptı 1 ay çamurluk far beklediler karşı tarafın maddi durumu iyiydi demek ki sorun yapmadı başkasını uyandırsalar demek 1 aylık ikamede karşı tarafın ağzına sçlck yazık günah ya. Benim araca vurdular 8 farklı firma değer kaybı açalım diye aradı istemiyorum dedim ısrarla arıyorlar.