PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 yaşında erkek çocuk için gıda takviyesi önerisi.

suk3b3
02-10-2024, 22:47
Arkadaşlar merhaba. 9 yaşında 3. Sınıfa giden oğlum için gıda takviyesi araştırıyordum. Aramızda bunu önceden araştırıp en iyiyi bulmuş olan vardır diye düşünüyorum.
Büyüme çağında olduğu için zaman zaman kas ve eklem ağrısı oluyor. Bide zaten yerinde durmuyor sürekli hareket halinde. Ne alalim ne önerirsiniz Arkadaşlar. Şimdiden teşekkür

207_TR
03-10-2024, 08:11
Arkadaşlar merhaba. 9 yaşında 3. Sınıfa giden oğlum için gıda takviyesi araştırıyordum. Aramızda bunu önceden araştırıp en iyiyi bulmuş olan vardır diye düşünüyorum.
Büyüme çağında olduğu için zaman zaman kas ve eklem ağrısı oluyor. Bide zaten yerinde durmuyor sürekli hareket halinde. Ne alalim ne önerirsiniz Arkadaşlar. Şimdiden teşekkür

Kesinlikle doktor kontrolü olmadan herhangi bir vitamin dahi almayın. Nacizane önerim.

gökan
03-10-2024, 08:23
Hocam doktor tavsiyesi ve doktor kontrolünde vitamin kullanabilirsiniz onun dışında günlük olarak ceviz badem bu tarz şeyleri okulda eline verirseniz yiyebilir tabi alerji yaratmayacak şeyler olmalı çocuklarda alerjik durumlar fazla gözüküyor okul çantasına muz koyabilirsiniz

muratburunce
03-10-2024, 08:37
arkadaşlara katılıyorum doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan bu tarz takviyelere girmeyin çocuğun neye alerjisi var yararlımı olur zararlımı olur belli olmaz takviye verdim diyip iyi sonuçlar beklerken ters tepebilir dikkatli olmakta fayda var. Ama doğal ürünlerde sakınca olmaz bal, pekmez, fındık fıstık kuruyemiş tarzı muz falan

pirasa
03-10-2024, 08:42
takviyeye gerek yok kemiği masaya vurup içinden çıkan iliği hüp hüp çekse yeterli. eğer ilik yemiyorsa kemikleri kaynatın çıkan ilikleri ezin yemeklerine bir bardak katarak yedirin. vitamin çocuğun bağışıklığını güçlendirmekten başka işe yaramaz size, büyüme istiyorsanız hayvansal protein yedirmelisiniz.

HaKo
03-10-2024, 16:00
herkes yazmış zaten yapmayın arkadaşlar böyle tavsiyeyle olacak işler mi bunlar. Çocuğunuza da kendinize de bu takviye diye satılan şeyleri löp löp yutmayın yutturmayın. Gıdanın kendisi dururken takviyesine ne gerek var anlayamıyorum.

suk3b3
03-10-2024, 20:27
Kesinlikle doktor kontrolü olmadan herhangi bir vitamin dahi almayın. Nacizane önerim.

Hocam doktor tavsiyesi ve doktor kontrolünde vitamin kullanabilirsiniz onun dışında günlük olarak ceviz badem bu tarz şeyleri okulda eline verirseniz yiyebilir tabi alerji yaratmayacak şeyler olmalı çocuklarda alerjik durumlar fazla gözüküyor okul çantasına muz koyabilirsiniz

arkadaşlara katılıyorum doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan bu tarz takviyelere girmeyin çocuğun neye alerjisi var yararlımı olur zararlımı olur belli olmaz takviye verdim diyip iyi sonuçlar beklerken ters tepebilir dikkatli olmakta fayda var. Ama doğal ürünlerde sakınca olmaz bal, pekmez, fındık fıstık kuruyemiş tarzı muz falan

takviyeye gerek yok kemiği masaya vurup içinden çıkan iliği hüp hüp çekse yeterli. eğer ilik yemiyorsa kemikleri kaynatın çıkan ilikleri ezin yemeklerine bir bardak katarak yedirin. vitamin çocuğun bağışıklığını güçlendirmekten başka işe yaramaz size, büyüme istiyorsanız hayvansal protein yedirmelisiniz.

herkes yazmış zaten yapmayın arkadaşlar böyle tavsiyeyle olacak işler mi bunlar. Çocuğunuza da kendinize de bu takviye diye satılan şeyleri löp löp yutmayın yutturmayın. Gıdanın kendisi dururken takviyesine ne gerek var anlayamıyorum.

Ben spor yapıyorum ve günlük extra omega3 magnezyum ve multivitamin alıyorum. Tabi 3 ayda bir değerlere baktiriyorum o yüzden multi kullanıyorum. Çocuklarda da gelişimi destekleyen şeyler vardir diye düşündüm. O zaman bi cocuk doktoruna danışıp alayim. Teşekkür ederim hepinize seviliyorsunuz

delta0o
04-10-2024, 07:36
Kas gelişimi için zaten daha fazla protein şart.Her öğününde ona göre beslenmesi önemli.Eklem ağrısı içinde spor yaparsa faydası olur.

pirasa
04-10-2024, 08:14
Ben spor yapıyorum ve günlük ekstra omega3 magnezyum ve multivitamin alıyorum. Tabi 3 ayda bir değerlere baktiriyorum o yüzden multi kullanıyorum. Çocuklarda da gelişimi destekleyen şeyler vardir diye düşündüm. O zaman bir çocuk doktoruna danışıp alayım. Teşekkür ederim hepinize seviliyorsunuz

doktora danışırsan sana karnı doysun yeterden başka bir şey söylemeyecek. danıştıktan sonra buraya yazarsan herkes görmüş olur. çocuk için kontrollere gittiğimizde doktor her seferinde boyu kilosu ideal desteğe gerek yok dedi. aynı zamanda büyüyen diğer aileler çocuğa ekstra hem mama takviye ettiler, hem de bir sürü gıda verdiler, çocuklar bizim çocuktan hem boy hem kilo olarak ilerde. yani doktora gidecekseniz spor salonuna giden bir doktor bulmaya çalışın :D

brv
04-10-2024, 08:55
doktora danışırsan sana karnı doysun yeterden başka bir şey söylemeyecek.

Kızım sağlıklı kilo alsın, daha doğru bir beslenme programı uygulayalım diye Prof. bir doktara gittik 2 sene önce, randevumuz olmasına rağmen bekledik ettik vs, kontrolü ıvırı zıvırı 20dk'da çıktık.

Yemeklerine daha çok tereyağ koyun gibi bir tavsiye cümlesi ile uğurlandık :)

gökan
04-10-2024, 09:29
Hocam ben beden eğitimi öğretmeniyim evladımız istekli ise bir spor branşına bu yaşta yazdırmanızı tavsiye ederim

suk3b3
06-10-2024, 00:18
doktora danışırsan sana karnı doysun yeterden başka bir şey söylemeyecek. danıştıktan sonra buraya yazarsan herkes görmüş olur. çocuk için kontrollere gittiğimizde doktor her seferinde boyu kilosu ideal desteğe gerek yok dedi. aynı zamanda büyüyen diğer aileler çocuğa ekstra hem mama takviye ettiler, hem de bir sürü gıda verdiler, çocuklar bizim çocuktan hem boy hem kilo olarak ilerde. yani doktora gidecekseniz spor salonuna giden bir doktor bulmaya çalışın :D

Bu yüzden aslında istiyorum. Çünkü zamanında verilen extra besinler gelişimi cok arttırıyor. Afrikadaki 15 yas ile USA deki 15 yaşlara bakabiliriz bu konuda. Bize yıllarca ekmek yedirdiler. Ben oğluma yedirmiyorum.

Hocam ben beden eğitimi öğretmeniyim evladımız istekli ise bir spor branşına bu yaşta yazdırmanızı tavsiye ederim

Ben kendim boks ve bilek güreşi antrenörüyüm. Ben öğretiyorum. Ayrıca tenis özel ders alıyor. Ama iste yoruluyor çocuk dili dışına çıkıyor ister istemez. Ve profesyonel olsun istiyorum. Bu yüzden takviyeye başlayacağım gibi. Bakalm randevuyu aldik. Sonucu buraya yazacağım

gökan
06-10-2024, 19:50
Bu yüzden aslında istiyorum. Çünkü zamanında verilen extra besinler gelişimi cok arttırıyor. Afrikadaki 15 yas ile USA deki 15 yaşlara bakabiliriz bu konuda. Bize yıllarca ekmek yedirdiler. Ben oğluma yedirmiyorum.

Ben kendim boks ve bilek güreşi antrenörüyüm. Ben öğretiyorum. Ayrıca tenis özel ders alıyor. Ama iste yoruluyor çocuk dili dışına çıkıyor ister istemez. Ve profesyonel olsun istiyorum. Bu yüzden takviyeye başlayacağım gibi. Bakalm randevuyu aldik. Sonucu buraya yazacağım

Ben de bilek güreşi takımı çıkarıyorum okulda her sene Türkiye Şampiyonası’na kadar gidiyoruz hatta bu sene milli takımda derece yaptık

8.000rpm
06-10-2024, 22:03
ben şahsen "gerçek polenli arı sütü"nü tavsiye ederim
ancak tabii öncelikle doktoruna danışmanız şartıyla

Omak
06-10-2024, 23:17

Benim oğlanda 9 yaşında, çok futbol oynuyor çok koşturuyor ve kas eklem ağrısını dile getiriyor ara ara. bende düşünmedim değil ama ufak diye es geçmiştim, ama gelişimi için gerekli gibi. sonuçları yazarsan seviniriz bizde fikir edinmiş oluruz.

makif84
07-10-2024, 08:36
O yaşlardayken benim çocukta da oluyordu profesyonel spor yaptığından Dr. arkadaşa da sorarak takviye kullanmak istemiştim. O yaşlarda bu tarz olaylara girmek yerine manda yoğurdu,kefir, harnup pekmezi ve ceviz tarzı doğal olarak almalarının daha mantıklı olduğunu dile getirmişti.Özellikle Manda yoğurdu ve kefirden sonra ağrıları azalmıştı.

Bu saydığım ürünlere alerjisi yoksa yedirmenizi tavsiye ederim.

Talih.b16
07-10-2024, 10:27
aynı sorun benim çocukta vardı,
nerdeyse 8 10 yıldır yüzüyor, koşuyor, aşırı antreman programı var.
heryere götürdük, film ler emarlar, en son bir doktora gittik masaja götürün dedi,
özel masaj seansı 1750 tl gibi birşeydi haftada 3 gün.
şuan düzeldi çocuk hiç bir sorunu yok, hafifte skolyoz cıktı, sporla özel antremanla hepsi düzeldi çok şükür.