Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TOGG T10F hakkında ilk düşüncüleriniz neler

ardicli2000
04-10-2024, 09:02
TOGG Sedan modeli T10F i tanıttı. Henüz çıkmasına vakit var ancak hem model hem de TOGG un geleceği hakkındaki görüşleriniz nelerdir merak ettim.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/togg-t10f-gorucuye-cikti-iste-ozellikleri-42552090

ardicli2000
04-10-2024, 09:03
https://image.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/66fe60918d6c337651fcb10a.jpg

brv
04-10-2024, 09:08
Türkiye'de çok fazla olmayan JAC GAC BYD gibi arabaların tasarımlarını andırdı bana,
Günün sonunda iş fiyata bağlı olacak, segmentinde rekabetçi bir fiyat olursa başarılı olur, tabiki menzili de çok önemli, tek şarjla şehir içinde rahat ulaşım sunması lazım,
Ama uluslararası piyasaya açılmadığı sürece TOGG'un başarılı olması çok çok zor.

Ormanci
04-10-2024, 09:17
Edalya'da ürediliyo deyollaaaaa... :D

Alet güzel de, şu Vestel ekran vb muhabbetlerinden acilen kurtulmaları lazım.
Yazılımsal falan sıkıntılar yaşıyorlar ufak tefek de olsa son dönemde bildiğim kadarıyla. Araçlar çıkana kadar bazı özellikleri eskidi, güncelleme gerekiyor acil şekilde.

Bir de tabi yine acilen yurtiçinde ve yurtdışında daha fazla satış için bir şeyler yapılması lazım.

Yurtiçindeki satış için uygulama ve banka muhabbeti süper saçma sapan işliyor. Bankalar birçok şeyden bihaber, veya o kredi şartları ile vermek istemediğinden kulağının üzerine yatıyor, saçma salak işler yapıyorlar. Normalde gidip bir bayiden bir marka araç almaya kalksan, yapmayacakları işleri yapıyorlar. Yok o model için değil tek model için, yok öyle olmaz böyle, yok bilmemne değil şöyle diye. TOGG tarafı "hayır öyle değil" diyor, banka salak salak ısrara devam ediyor mesela.

İran'ın 405 üzerine kurgulayıp ürettiği teneke Samand bile Türkiye'ye gelip satmışken, bu aracın halen yurtdışına pazarlanamamış olması büyük eksiklik bence. Servis ağı şu bu vesaire hepsinin halledilmesi lazım.

Geçenlerde konuşuyorduk, arkadaş MG diyor, MG HS'nin bir ilanda koltuk dikişini gördüm, gülmekten öldüm. Ki MG en düzgünü gibi görünenlerden.
Chery'e zaten başından beri gülüyorum. Bugün dünyanın en iyi arabası gibi övenler yarın neler yaşayacak diye.. Arabanın görünmeyen yerlerinde ne gibi dandiklikler var diye.. Bir BYD'yi biliyorum, o güvenilir gelebilir..

Eh bunun haricindeki bu Çinli, ne idiü belirsizlerin yerine TOGG alsam daha iyi..
Ha orada da ne oluyor, Tesla'nın son hamlesi ile "Tesla alırım lan o zaman"a dönüyor iş. Bunu da çözmeleri lazım acilen.

Seçim işlerine alet edilecek diye 8-10 ay önceden çıkartmaya çalıştılar, haliyle hem üretmeye çalışıp hem eksikleri gidermeye çalıştılar, haliyle çok sıkışıp patladılar, bazı şeyler de şu anda da aksıyor. Bunları çözerlerse bence başaramayacak bir şey yok, bu kadar üretip yaptılar, bu saatten sonra daha batırırlarsa büyük beceriksizlik olur.

ardicli2000
04-10-2024, 09:59
T10F in T10X ten daha sorunsuz ve alınası bir model olacağı kanaatindeyim. Ancak hala 750km menzil ve 30 dk da hızlı şarj sunmadıkça evin tek aracı olmaktan uzak bir seçenek benim için. Şahsi şarj imkanım olsa sorun etmezdim ama yok işte...

207_TR
04-10-2024, 10:09
T10F in T10X ten daha sorunsuz ve alınası bir model olacağı kanaatindeyim. Ancak hala 750km menzil ve 30 dk da hızlı şarj sunmadıkça evin tek aracı olmaktan uzak bir seçenek benim için. Şahsi şarj imkanım olsa sorun etmezdim ama yok işte...

750 menzil değil net 500 km menzil olsa normal bir sürüşte deli satar. Ama tabi çok mümkün değil.

eminkilic61
04-10-2024, 10:15
araba güzel de, kamera açılarından dolayı mı jant/araba oranı bir garip duruyor bilemedim.

GokhanRS
04-10-2024, 16:23
bende t10x var. araç çok güzel ama yurtdışına henüz satamaz. servis konusunda zayıf kalıyorlar. yazılımsal sıkıntı yaşayan çok var maalesef. ben henüz dert diyebileceğim bir sorun yaşamadım. örneğin yolda giderken eğlence sistemi güncellendi. avrupalıya bunu yaparsan hareket halindeki araca sahibine sormadan işlem yaparsan yada enerji sistemi hatası gibi hatalar verirse büyük problem çıkabilir.

evet tesla da yaşadı bu sorunları ve çok daha fazlasını geçmişte ama sonuçta togg çıktı ve elimizde tesla ve çinli araçlar sayesinde 10+ yıllık know how var. yani tersine mühendislikle bile birçok konu hızlı çözülebilir. ancak yazılım güncelleme konusunda çok yavaş gidiyorlar. ısrarla yerli olacak diye ayak yapıyorlar. alt yapın android başlatma yerliliğine markan Türk olsun gerisi boş. bilim çindeyse çine gideceksin.

spotify yerine fizy ucubesi dayatılıyor. youtube bildiğin browserden çalışıyor bu yüzden kasıyor saçmalayabiliyor. navigasyon seçemiyorsun gez uygulamalarını dayatıyorlar. oysaki alt yapı android yani isteseler yandex google hepsini kurabilmeliyiz. bu konulara bizimkiler çok tepki veriyor ama avrupalıya bunu dayatırsan satmaz araç tepki vermek yerine almazlar. gerçi ülkeye göre muamele yaparlar ama önce topladıkları veriler ile sorunları v.s düzeltmeleri acil yapmaları lazım. onun yerine yapay zekalı araç içi kamera ile photoshop yapan ekranları geliştirip duruyorlar :D

örneğin şerit takip adaptif v.s eylül 1 den sonra alınan araçlara yüklü geldi ama eski müşterilerine bu gün yarın diyerek 1.5 senedir bekletmişler bu özellikleri halâ daha da adamlara verilmedi.

Sinyal kolu kronik arızalı özellikle 2023ler mutlaka sinyal kolu servisde yenileniyor ama önce bozulmasını beklemek zorundaymışsın. parçanın sorunlu olduğunu kabul ettikleri halde sapıtmadan önce değiştirmeyi kabul etmiyorlar.

Trim sesi genelde 5k+ km de iç ayna ve arka cam perdesi toplanan yerden başlıyor servis çözüyor o yüzden sorun sayılmaz bence. (istanbulda büyük sorun servis hep yoğun ama antalyadayım o yüzden problem yok hızlı ulaşıyoruz servise)

böyle ilginç tam Türk usulü uygulamaları var. destek olalım gelişsin diye aldım sorun da yaşadım diyemem ama yaşayanlara kulak asmamaları ilginç geliyor bana. yani başıma bişi gelse isyan edenlerle aynı duyguları paylaşacağım biliyorum.

artıları ise
menzili gerçekten çok iyi. 500km rahat görüyorum havalar iyiyken. sert kış tecrübem yok henüz.
konforu tesladan daha iyi. model s ve model y de var fabrikamızda, hadi model s spor o yüzden sertliği normal ama model y de çok sert.
trugo şarj istasyonları komponent olarak şuan piyasanın en iyisi. togg a özel %20 ekstra indirim yapacakmış göreceğiz.
22kw ac olması güzel.
tipi bence dıştan da güzel içten zaten on numara.
genişliğine laf edemem çok iyi ama model y bagajı daha geniş. togg ise içi dışı fazla ferah o tavan tarafının basıklığı olmadığı için.
bence 1 yıl içinde servis sayısını 2 katına, mobil servisi de 10 katına çıkarırlarsa çok iyi olacak herşey.
servisin yavaşlığını görmezden gelirsek batarya ile ilgili en ufak şüphede sıfırını takıyorlar risk almıyorlar bence bu da bir artı. (garanti 8yıl)

canlı algılama sisteminin yazılımı saçma sapan çalışıyor en çok da bu herkesin can sıkıcı aldığı hata ve korna çalıyor olur olmadık. araçtan her inişimde canlı algılamayı kapatmak zorunda kalıyorum ve bu kalıcı kapatılamıyor. araçta birşey unutup geri açsan tekrar devreye giriyor unutup kitlersen yine başına geliyor :) yani aslında hep yazılımsal sorunlar. biraz teknolojiye sıcaksan, ne yaptığında hata almayacağını bilip ona göre sorunsuz kullanıyorsun ama yaşı büyüklerimiz bunlarla uğraşamaz. hele gavur hiç uğraşmaz youtube kötüleme videoları dolar :)

t10f bence t10x in sorunsuzlaşmasını bekliyordur çünkü aynı batarya aynı yazılım aynı parçalar ama daha hafif olduğu için menzili 600 km ancak tarihi ertelenip durması t10x den gelen geri bildirimler yüzündendir.

EnesPolatdemir
26-11-2024, 16:16
Belki linçlersiniz ***** garip bi kitlesi var bir sebepten ötürü :D ama benim düşüncem böyle. Togg bana göre beş para etmez bir araba. 0 faizli kredi imkanı olmasa alanı yoktu bir süredir. Fiyatına değiyor mu? 2. el temiz BİLİNDİK bir marka araç tercih ederim. Az bir para bağlamıyoruz sonucta. Bu yeni gelecek olan arabanın da suv modelden daha pahalı olacağını ön görüyorum. T10X'in bile boş modeli 1.4m'dan kapı açarken bu sedan 2lere yaklaşır herhalde. Eh ben de her genç ve ortayaşlı insanın diyeceği gibi. Gidip g20 alırım ;);). Kaldı ki elektrikli araçların furyası geçti gitti bile avrupada. Fiyatlarında da çok ciddi bir düşüş var örneğin 110k euroya satılan taycanları şuan da avrupada çok rahat 50 60k gibi abzürt bir paraya satın alabilirsiniz harika değil mi? Türkiyede de elektrikliye olan istek ve beğeni gittikçe azalıyor. Argeye harcanan parayı bile karşılayamayacak gibi geliyor. Karşılayamazsa nolacak az çok biliyoruz gibi...

TolgaUs
26-11-2024, 18:10
Belki linçlersiniz ***** garip bi kitlesi var bir sebepten ötürü :D ama benim düşüncem böyle. Togg bana göre beş para etmez bir araba. 0 faizli kredi imkanı olmasa alanı yoktu bir süredir. Fiyatına değiyor mu? 2. el temiz BİLİNDİK bir marka araç tercih ederim. Az bir para bağlamıyoruz sonucta. Bu yeni gelecek olan arabanın da suv modelden daha pahalı olacağını ön görüyorum. T10X'in bile boş modeli 1.4m'dan kapı açarken bu sedan 2lere yaklaşır herhalde. Eh ben de her genç ve ortayaşlı insanın diyeceği gibi. Gidip g20 alırım ;);). Kaldı ki elektrikli araçların furyası geçti gitti bile avrupada. Fiyatlarında da çok ciddi bir düşüş var örneğin 110k euroya satılan taycanları şuan da avrupada çok rahat 50 60k gibi abzürt bir paraya satın alabilirsiniz harika değil mi? Türkiyede de elektrikliye olan istek ve beğeni gittikçe azalıyor. Argeye harcanan parayı bile karşılayamayacak gibi geliyor. Karşılayamazsa nolacak az çok biliyoruz gibi...

Zaten insanlar togg u tercih etmeyi bırakacak diye korkudan byd ye saçma sapan fiyat baskısında bulunuldu muhtemelen. Fiyatları dudak uçuklatıyor.

wyzab
27-11-2024, 00:31
Olay sadece togg un satmaması değil, diğer elektrikli otomobil satışlarında da beklenen satış hızı yok. İnsanlara hibrid raçlar daha mantıklı geliyor.

cabrioleter
27-11-2024, 09:20

kendi düşüncelerini gerçeklermiş gibi yazmışsın güzel kardeşim ama resmi rakamlar ve açıklamalar seni yalanlıyor.. artık yoruldum sosyal platformlardaki yanlış bilgileri düzeltmekle. elektriklilerin pazar payı artıyor özellikle de Türkiye'de.. gittikçe de artacak bekleyip görelim. yurtdışında 100k avrodan başlayan cayenne'i de benzer model ve km aralığında yarı fiyatına alıyorsun aklında olsun. elma ile armutu karşılaştırmakla kalmıyorsun bir de içlerine ayvayı katıyorsun. Türkiye'de altyapı sorunları aşıldıkça menziller uzadıkça ötv'de herhangi bir artış olmaması kaydıyla elektrikli araç pazarı bu hızda büyümeye devam edecektir.

EnesPolatdemir
27-11-2024, 09:42
1.si bahsettiğim pazar payı muhabbetini ingilizce bir şekilde google'da aratırsan harbiden de avrupada elektrikli araçların pazar payının küçüldüğünü görürsün. Bir ton istatistik ve haber var bu konuyla alakalı. Talep azaldığı için fiyatlar da çakıldı taycan muhabbetinde bahsettiğim konu o. Hatta Mercedes eqler için deli kampanyalar yapıyor yine de satılmıyor. O yüzden üretimleri sonlanıyor bu sene. Bunlar kendi fikrim değil olan şeyler. Kendi fikrim olan şey toggun kötü bir araba olması. Türkiyede elektriklilerin pazar payı %8lerde ama bizim halkımızın kafayapısını unutuyorsun. O kadar ileriye gidemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bütün dünya elektrikten hybride dönerken sizin hala elektrik büyücek büyücek diye gezmeniz de bence hiç zekice bir hamle değil.

GokhanRS
27-11-2024, 11:40
1.si bahsettiğim pazar payı muhabbetini ingilizce bir şekilde google'da aratırsan harbiden de avrupada elektrikli araçların pazar payının küçüldüğünü görürsün. Bir ton istatistik ve haber var bu konuyla alakalı. Talep azaldığı için fiyatlar da çakıldı taycan muhabbetinde bahsettiğim konu o. Hatta Mercedes eqler için deli kampanyalar yapıyor yine de satılmıyor. O yüzden üretimleri sonlanıyor bu sene. Bunlar kendi fikrim değil olan şeyler. Kendi fikrim olan şey toggun kötü bir araba olması. Türkiyede elektriklilerin pazar payı %8lerde ama bizim halkımızın kafayapısını unutuyorsun. O kadar ileriye gidemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bütün dünya elektrikten hybride dönerken sizin hala elektrik büyücek büyücek diye gezmeniz de bence hiç zekice bir hamle değil.

togg için 1.923.000 tl ödedim. aynı fiyata daha fazla özelliğe sahip içten yanmalı bir araç önerebilir misin genç kardeşim? 5 para etmesine de gerek yok, 3 para ederse tadından yenmez.

Bir de istatistikleri nereden alıyorsun gerçekten merak ediyorum. Biz mi yıllardır hata yapıyoruz. Sen farklı bir dünyayı mı gezdin bilmiyorum. Elektrikli araçlar ve plugin ler tüm zamanların rekorunu kırmaya devam edip duruyor. EV araçlar da zeekr gibi premium markalar çoktan 1400km menzillere ulaştılar. Batarya maliyetleri her geçen yıl azalıyor. Tesla gelip bir çok ünlü markayı rekolarıyla gücendirip byd yi küçümser iken, şimdi de byd gelip teslayı bile aşıyor.

Mesajlarında ev araçların geleceği çöp müş gibi anlatmaya çalışmışsın ama kendin yanlı araştırma da yapsan gerçek istatistiklerin hepsi seni yalanlar. EV araçlar içten yanmalıları da geçecek ve tarih edecek, hibrit ise sadece geçiş dönemi için ev araçların önünü açma aracısı. Kalıcı olabilmesinin hiç bir mantığı yok.

Türkiye de ise ev araçlar için neredeyse hiçbir teşvik yok denebilecek kadar yetersiz teşviklere rağmen kendine yer edindi ve artmaya da devam edecek. Hükümetin çok fazla yanlış politikasına rağmen elektrikli araçlar hepimizin geleceği diye düşünüyorum.

Bu arada hem Tesla, hem de Togg kullanıcısıyım. 5 olamasa da, ikisi de 2-3 kuruş eder. 5 Lik olarak da Model S ile idare ederiz artık.

https://cdn.resimupload.org/2024/11/27/t10x_modelY.jpg

https://cdn.resimupload.org/2024/11/27/models_modelY.jpg

-Aydın-
27-11-2024, 12:08
togg için 1.923.000 tl ödedim. aynı fiyata daha fazla özelliğe sahip içten yanmalı bir araç önerebilir misin genç kardeşim? 5 para etmesine de gerek yok, 3 para ederse tadından yenmez.

Full elektrikliye nazaran, BYD Seal U çok daha mantıklı geldi bana plug in hybrit... Günlük kullanımda şehir içi full elektrik gidebilirim ve ayrıca içten yanmalı motoru da gayet yeterli ve ekonomik olduğu için yazılmıştım, 2 hafta içinde teslim olacakmış aracım bir aksilik olmazsa. Fiyatı da 1.850.000 TL fiyatı pahalı daha düşük olması gerekiyordu diyenler çok olsa da bence yine de çok uygun.

Bu araç için de görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar.

GokhanRS
27-11-2024, 12:14
Full elektrikliye nazaran, BYD Seal U çok daha mantıklı geldi bana plug in hybrit... Günlük kullanımda şehir içi full elektrik gidebilirim ve ayrıca içten yanmalı motoru da gayet yeterli ve ekonomik olduğu için yazılmıştım, 2 hafta içinde teslim olacakmış aracım bir aksilik olmazsa. Fiyatı da 1.850.000 TL fiyatı pahalı daha düşük olması gerekiyordu diyenler çok olsa da bence yine de çok uygun.

Bu araç için de görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar.

bence bu dönem için süper araç byd plug in. gelecekte bataryalar böyle ucuzlamaya devam ederse komple elektrikli üretecektir sadece. byd bence tesla kadar önemli bir firma dünyada bu sektör için. şuan için evden şarj çok kişide halâ sıkıntı ancak bu sıkıntı da yok denecek kadar aza düşecektir. zira Türkiye de çok hızlı yol aldı bu şarj işlerinde. Siyasiler vergi işlerinde bu kadar aç gözlü olmasa daha da hızlanır.

cabrioleter
27-11-2024, 12:53

avrupa'da teşvikler kaldırıldı ya da azaltıldı hatta çinlilere ekstra vergi geldi bu da doğal olarak sıfır araç satışlarına yansıdı ama hadi elektrik bitti içten yanmalılara dönüyoruz diye bi şey olmadı. byd, cherry gibi markalar avrupa'da fabrika açıp gümrük vergilerinden kurtulsunlar satışlar yine tırmanmaya başlar. avrupa'da elektriklisi içten yanmalısından yüzde 50 pahalı olan model bizim ötv sistemimizden dolayı içten yanmalıdan ucuza geliyor, içten yanmalı 1.0,1.2 motorlara bineceğine daha ucuza daha donanımlı elektrikli araç tercih ediyor milletimiz ki mantıklı da kafa yapısında bir sorun görmüyorum. bakım giderinin olmaması, yakıt giderinin düşük olması ise tam da milletimizin istediği şey.

şu an ev'lerin 90'lardaki bilgisayarlar gibi çok hızlı ve sürekli gelişim içindeler o yüzden ikinci elde bir miktar değer kaybı yüksek olabilir ancak verdiğin porsche örneğini gözden geçirdim auto scoutta içten yanmalı porcshe ile benzer değer kaybı var.
mercedes eq serisini yanlış hamle olarak sundu doğru hamle nasıl olur dersen bmw'ye bak çatır çatır satıyor. mercedes bundan sonra elekrikli üretmeyecek diyebilir misin mesela?

dünyanın en büyük oyuncularından olan byd plug-inlerin geçici bir süreç aracı olduğunu insanları elektrikliye alıştırmada bir aşama olduğunu ve geleceği olmadığını söylüyor. yanılıyor mu diyorsun?

kendi fikrin olan togg'un kötü olması fikri de yanlış. niye kötü mesela altını doldurarak açıklayabilir misin? hiç bindin mi?

mercedes 2030'da satılan iki araçtan birinin elektrikli olacağını ön görüyor. bu durumda bütün dünya elektrikliden hibride'e mi dönmüş oluyor?

verdiğin bir tane doğru bilgi yok. şimdi nasıl senin fikrini kaale alalım.

GokhanRS
27-11-2024, 13:09
kendi fikrin olan togg'un kötü olması fikri de yanlış. niye kötü mesela altını doldurarak açıklayabilir misin? hiç bindin mi?

Düşün bazen bizimki al model s ile git diyor. aşağı iniyorum otoparka heyecanla, sonra aklıma trafiğin durmu ve trafikteki konfor farkı geliyor, togg u alıp çıkıyorum. almadan önce bu yorumlardan cidden korkuyordum ama 1 kere sürdükten 5 dk sonra sipariş verirken buldum kendimi. tesladan yazılım hariç hiçbir eksisi yok togg un.

brv
27-11-2024, 13:45
AB'de çok sıkı emisyon kuralları geliyor, uygulanma tarihleri vs belli, otomobil konusunda avrupadaki üreticilerin kurtuluşu net bir şekilde EV,
Ben hala çok sıcak değilim, hala motor sesi duymak hoşuma gidiyor, şarj konusu niyeyse gereksiz stres yaratıyor bende, hergün 4*5 şey şarj etmekten dolayıda olabilir :)
Ekonomik olarak alım bedelleri arasında çok fazla fark kalmadı ev ile motorlu araçlar arasında, şarj problemi olmayan bir hanede evdeki iki araçtan biri kesinlikle ev olmalı bence, mantık olarak en azından :)
Ama yeşil dünyanın geleceğinin EV otomobillere bağlanması bana çok ütopik geliyor,

Schumi
28-11-2024, 01:48
TOGG sahibi müşterilerim var. Merak edip kapısını bile açmadım. Bu aracı kartvizit olarak kullanıyorlar. O yüzden bu imajı kaybolmadan ne kredi kampanyası ne cazip fiyat yada donanım ile ben ve benim gibileri müşteri yapamazlar. Bu kartvizit imajı kaybolur mu derseniz çok zor.

GokhanRS
28-11-2024, 08:00
TOGG sahibi müşterilerim var. Merak edip kapısını bile açmadım. Bu aracı kartvizit olarak kullanıyorlar. O yüzden bu imajı kaybolmadan ne kredi kampanyası ne cazip fiyat yada donanım ile ben ve benim gibileri müşteri yapamazlar. Bu kartvizit imajı kaybolur mu derseniz çok zor.

maalesef öyle bir eksisi var. akepeli muamelesi görmek çok canımı sıkıyor bazen ama umursamamayı öğreniyorsun.

cabrioleter
28-11-2024, 08:24
maalesef öyle bir eksisi var. akepeli muamelesi görmek çok canımı sıkıyor bazen ama umursamamayı öğreniyorsun.

kılıçdaroğlu aday olmasın diyen herkesi akp'li yaptı troller, togg kullananları yapmışlar çok mu?

bunlara yapılacak en iyi muamele şeyine bile takmamak olur zira fikirlerinin önemi yok.

Schumi
28-11-2024, 09:24

Bizzat tanıdıklarım hariç uzaktan tanıdıklar ile beraber 15-20 tane TOGG sahibi biliyorum. AKP olmayanı yok. Parçadan tüme varım yapınca imaj direk AKP'li. Hatta aracı günlük kullanmayanlar bile iş amaçlı ziyarette TOGG ile gidiyor fabrikalara vs.vs. kartvizit olarak.

8.000rpm
28-11-2024, 18:07
yazılıma köklü müdahale yapamadıkları çıktı ortaya bunca zaman sonunda
sonuçta hazır paket alınmış , şimdi de geliştirme ve düzeltme konusu kalıyor arada

bizimkiler yapamaz , yapamıyor
bizimkiler ancak android uygulama geliştirmeyi bilen bir ekip bu sebeple sıkıntıya odaklanamıyor , onlar ziraatmobil geliştirmeye yetiyorlar anca
bu konuda çok tepkiliyim

öte yandan , programı satın aldıkları yer de muhtemelen ya benlik bir durum yok diyor ya çok ciddi bir yeniden geliştirme parası istiyor ya da data topluyorum ayağına olayı yavaştan alıyor , proje parasını peşin peşin aldı nasıl olsa yıllar önce..

bazı araçlarda hata çıkıp bazılarında çıkmaması da sıkıntıyı tespitte zorluyor olabilir iyi niyetli düşünürsek

motor problemi duymadım

pil anlaşmasını da sanırım güzel yapmışlar üretici ile , bu yüzden hemen değiştirebiliyorlar problemli senaryolarda
ama yazılım temini anlaşmasının patates olduğu aşikar

sedan da suv'dan hiç farklı olmayacak
sadece nispeten bir tık daha iyi aerosu ve kilosu sayesinde biraz daha uzun menzil gidecektir
ancak burada cidden bir yazılım kaosu var ki o konuda ne bir açıklama var ne güncelleme ile gelen iyileşme..
ne de bir "kabul etme" ki en acı durum bu..

ya bilen bilir , su birikintisine girildiğinde arka tampon yerinden çıkıyor
bariz bir tasarım hatası var
buna bile bir geliştirme olmadı

hatta bakın ben bizzat mail atmıştım , yahu davlumbaz içinde yuvarlak kafa civata neden kullanmadınız diye? bu kadar zor mu? sipsivri duruyor davlumbaz içindeki civatalar
bu bile aynen devam ediyor kafayı yiyecem :D:D:D

proje fazla siyasileştirildi
bu yüzden adam gibi eleştirilemiyor da
işin o kısmını geçelim , biz arabacı adamlarız
arabacı olarak halen bir çarpışma testi göremedik ki bunu sormaya kimse yeltenmiyor
ısrarla ısı pompası konmuyor (ekstra bedel bile olsa)
bu da aracın tamamen hazır paket olduğu , bu gibi bir geliştirmenin yapılamadığı ve asla da yapılamayacağı sonucunun altını kalın kalın çiziyor
bizim geliştirmeye bir katkımız olmamış belli , sadece hazır paket arabalar alternatifler arasında hükümet seçim yapmış , bu olsun demiş
geliştirmeden anladığımız ön ızgaraya veya iç mekandaki döşemelere lale benzeri motif uyguladık demekse o saniye zaten mekanı terk etmek lazım :D:D:D:D

Rockford
28-11-2024, 21:32
ben sıfır faiz kampanyasıyla aldım bir süre kullandım fakat malesef servis ve ıvır zıvır yazılımsal sıkıntılardan dolayı yolları ayırdım. t10f de bunları olgunlaştırıp düzeltebildilerse ne ala yoksa şu aşamada ben şahsen yanaşmam bir daha.

neuras
16-12-2024, 16:07
----------