Orijinalini görmek için tıklayınız : 500x 1.5 hybrid jant
Aydemiru
15-10-2024, 21:01
selamlar, garip bir yardım isteği için yazıyorum. Konunun ilginçliği için simdiden affınızı rica ediyorum. fiat 500x 1.5 hybrid kullanıyorum. Motor, tüketim, şanzıman üçlüsünden çok memnunum. Üzerinde 18 inç jantlar ve 225/45 r18 bridgstone t005 lastiklerle sıfır aldım. Bu ikili ise sertlikleriyle ve uğultularıyla test videolarında baş köşedeler, benim de belim ve kulağımda.. 16 ve 17 inç ölçülerinde diğer motor seçeneklerinde gelen jantlar olsa da serviste bulup deneyemedim. Sahibindende şüpheli ilanlar var, mesela bijon aralığı farklı olan 500L jantlarının ölçülerini 500x e göre yazıp koyanlar vs. Deneyip alma isteme sebebim de fabrika ölçüsü olan 5x110 6.5jx16 et40 bir jant buldum ama kaliper janta yaslandı. İlginçtir arabanın kapısında bu ölçü basınç tablosunda belirtilmiş ama yok olmadı. Belki 5x110 7jx17 et40a sığabilir kaliper ama deneyecek numune bulamadım. Olur da elinde, etrafında bu ölçülerde jant olan, satan, akıl verecek birileri varsa forumda çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler
selamlar,. Deneyip alma isteme sebebim de fabrika ölçüsü olan 5x110 6.5jx16 et40 bir jant buldum ama kaliper janta yaslandı. İlginçtir arabanın kapısında bu ölçü basınç tablosunda belirtilmiş ama yok olmadı. Belki 5x110 7jx17 et40a sığabilir kaliper ama deneyecek numune bulamadım. Olur da elinde, etrafında bu ölçülerde jant olan, satan, akıl verecek birileri varsa forumda çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler
Selamlar. Aslında ilginç değil. Ölçüler birebir aynı olabilir ama misal jantın kol yapısı farklı olduğu için kalipere sürtebilir. İkinci bir seçenek bu aracı bilmiyorum ama alfa larda var sanırım bazı modellerde disk ve kaliper daha büyük.
İstanbul anadolu yakasındayım yakınsanız yardımcı olayım 17 jant konusunda
Aydemiru
15-10-2024, 23:21
Oznsrl yakınız sanırım, kozyatagındayım, adres gönderirseniz ugrayayım isterim.
Fiat 500x lerde istersen 15inc jant lastik koy yine konfor namına pek bir şey değişmez :)
Bizim 500x 17 jant michelin lastikli o bile sert :)
Bir arkadaşın 18 jantlı arabasına da oturdum kullandım çok bi fark yoktu. Değişim yapacaksan bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.
2015 model 215/55/17 lastikli 500X'ten sonra 2018 model 225/45/18 500X'e geçmiştim. Amortisör farkı var mı bilmiyorum, bakmadım ama konfor namına çok fark vardı.
Eski 500x'ime geri döndüm. Artık neredeyse ince yanak lastik görmeye bile tahammül edemiyorum.
Ben tavsiye ederim.
Aydemiru
19-10-2024, 08:10
şans eseri bir set 500x 17" janta denk geldim konuyu açtıktan sonra. Üzerinde de debica navigator 3 215/55 r17lerle. Citroen pamukluğu oldu dersem uydurmuş olurum ama direksiyon ciddi şekilde hafifledi. yol sesi nerdeyse yok oldu ve araba anlaşılır şekilde akıcı hissettiriyor. Yorum yazan ve yardım öneren herkese çok teşekkür ederim.Ben de mümkün değil dönmem o incecik yanaklara.