Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Fiyatları Aralık da düşer mi ?
phoenixs
02-11-2024, 23:19
Merhaba,
aralık ayının son 2 haftasında araç almayı planlıyorum.Bayiler de gördüğüm kadarıyla araç satışları çok yavaşlamış durumda.Geçtiğimiz seneleri de baz alırsak aralık ayındaki fiyatlar ekim ayındaki fiyatlar dan düşük olur mu ?Bayi de çalışan yada bilgi alabilecek varsa çok memnun olurum.
buna ek olarak 0 faiz li krediler de bir artış olur mu bayiler de ? yoksa ekim ayında gördüğümüz rakamları aralık ayında da görürmüyüz ?
RafetAraç
03-11-2024, 13:39
düşmez 0 araçlar zamlanır
Düşmez, bu ülkede hiçbirşey ucuzlamaz, ya aynı kalır yada yükselir neyazık ki :(
turboman
03-11-2024, 15:29
Paran var arabayada ihtiyacın varsa al,zaten sen aldıktan sonra ucuzlasa ne olur bu piyasada zarar ettiğini düşünme zaten bindiğini kar say. Benim görüşüm aralıktada son kampanyalar olur ama yılbaşından sonra illaki zam olur ama öyle abartılı ve keşke önce alsaydık keşke dedirtecek cinsten olmaz.
Bu ay liste fiyatına gene zam geldi
tequila818
04-11-2024, 14:16
en fazla aynı kalır hatta belki de yükselir. İhtiyacınız varsa alın gitsin. Ha kasım ha aralık
antuarri
04-11-2024, 14:58
Araç ihtiyacınız varsa alın.
Tiago aldık kampanya vardı. Hiç de öyle dediğiniz gibi değildi araç zor bulduk tüm bayilerdekiler satılmıştı.
Baz fiyatlamaların düşeceğini üst yorumlardaki gibi ben de sanmam ama benim aklımda 1 Ocakta yeni vergi/mevcutlara düzenleme(yada hükümet deyişiyle güncelleme) gelir mi var..
anthinka
04-11-2024, 17:39
Kur yatay seyir gitmesine rağmen %50 faiz'in olduğu bi ülke de fiyatların aynı kalacağını düşünmek yanlış olur. Vw'de indirimler oluyor geçenlerde taigo'da olduğu gibi Golf Life 1590 Lira bandına düşücekmiş, 6 Kasım saat 14.30'da açıklanıcakmış.
Düşer düşer aynen…
Impressıon pololar manuel
Eylül ayında : 880
Ekim ayında 1.095 - 200bin 12 ay sıfır vade
Kasım ayı : 1.055
Bu hıkayeye göre düşer mi çıkar mı siz karar verin.
Ayrıca hangi yavaşlıktan bahsediyorsunuz ? Ülkede yıllık %50-60 faiz varken, neredeyse kredi’li satış bitmişken otomobil satışları 2024 yılı 1milyon adete yaklaşıyor. Bu parametreler içinde bi rekor demek . Sene sonunda dövizde ortalama %10 bi zıplama bekleniyor. + MB politika faizinde düşüş programına geçmesi öngörülüyor. Eğer bu ay MB faizi düşürür ise ikinci elde, sıfırda show yapar Aralık ayında. Bizim halkımız koyun sürülüğünü çok seviyor, uygunken rakam almaz , nezaman talep olur , daha çok talep yaparlar.
MURAT_HLX
05-11-2024, 05:00
2.elde pek bi şey olacağını zannetmiyorum ama,sene sonunda satış hedeflerini yakayabilmek için bi ihtimal indirim yapılabilir belki takip etmek lazım
GokhanK.
05-11-2024, 08:03
2. el oldukça hareketli şuan. Hem de yazın ki durumu yakalar böyle giderse. Çok fazla dillendirilmiyor ama noterler yine kalabalık. Ayrıca sektörde de 2. el firmaları fazlasıyla zam yapıyor. Şu an hissedilen bir durum yok ama böyle giderse hissettirir.
Sıfır araçlarda ise almak isteyen varsa bence alsın. %120 ötv konuşmalarına bile denk geldim. Eğer öyle olursa vay halimize. Saçma sapan bir düzen haline geldi bu durum.
Bazı arkadaşlarında söylediiği gibi bu enflasyon ortamında herşey yukarı doğru giderken indirim/düşüş beklentileri bence boşa. Aldığımız/yaptığımız yanımıza kar kalıyor.
Son zamanlarda alıp sattığım ve takip ettiğim kadarıyla ikinci el fiyatları düşmüyor , yükseliyor.Temiz ve uygun fiyatlı araba her daim satılıyor.Yani düşmesini beklemek yanlış olur hocam.
Benimde 2 aracım vardı birini sattım bekliyorum sattığım aracın fiyatına bakarsam yükselmemiş takip ettiğim araçlarda aynı bende aralıkta almayı düşünüyorum bakalım nolucak
phoenixs
05-11-2024, 10:41
Açıkcası aralık ayında cupra leon düşünüyorum vz line fakat kör nokta uyarı sistemi bile olmayan arabaya şu anda 2050 istiyorlar bu rakamı vermek istemiyorum.1800-1900 görürse efsane olur benim içic %5-10 bir indirim olursa 2024 model araçlar için rahat rahat alırım.Aradaki farka da dışarı dan kör nokta radalarını vs alırım hatta 360 derece kamera ları bile alırım.
Birkan61
06-11-2024, 12:19
Az önce peugeot bayisindeydim 408, gt paket için görüştük 1855 fiyat verdiler yılbaşına indirim olup olmayacağını sordum 20-30 lira indirim olabileceğini yılbaşından sonra güzel zam yiyeceğini söyledi
Ben yılbaşına kadar 1.6 milyon TL'ye kadar liste fiyatlı araçların satışının azalacağını, o grupta kampanyaların olabileceğini düşünüyorum. ***** o meblağa kadar araçlar ötv muafiyetli alınabiliyor. Yılbaşında limit 2 milyonun üzerine çıkacağı için rapor sahibi alıcılar yılbaşından sonrasını bekleyeceklerdir benim tahminime göre. Raporlu satışların satışlarının çok da az olduğunu düşünmüyorum.
Strich Acht
16-11-2024, 13:20
ÖTV dilimleri matrahı ne zaman güncelleniyor?
ÖTV dilimleri matrahı ne zaman güncelleniyor?
Umarım güncellenmez, iyileşir gibi olup daha fazla ötv ödemeye başlarız.
Güncelleme olayı ötv oranlarının artacağı şekilde kulaktan kulağa dolaşıyor 1 gecede herşeyin olabildiği deliğin git gide büyüdüğü ülkede neden olmasın diye beklemek gerekli.
Genel olarakta fiyatlarda düşmez olmaz ama bazı marka modellerde stok fazlalığından kampanya yapılabilir onlarda genele vurunca çok çok az araç demek imkan varsa almakta yarar var.
He araç almak yerine altın mı alsam dolar mı alsam beklesem sonra alsam gibi düşünce varsa o ayrı ve ciddi karmaşık bir konu.