Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacizli Araba Alan Yerler Neresi Bilgis Olan ?
serdarsolarr
06-11-2024, 20:33
Arkadaşlar merhaba üzerinde haciz olan 2012 model ford focus aracım var bunu nasıl satabilirim bilgis olan varmı yada hacizli araba alan yerler neresi ? Dönüşleriniz bekliyorum
turboman
06-11-2024, 20:59
Kanuna aykırı bir iş için burayı kullanmanız büyük cesaret. ;)
serdarsolarr
06-11-2024, 21:02
Ben kanunsuz bir şey istemedim yanlış anladınız herhalde hacizli arabaları hacizi kaldırıp satın alıyorlar oyle bir firma varmı diye sormak istedim
turboman
06-11-2024, 22:43
Ben kanunsuz bir şey istemedim yanlış anladınız herhalde hacizli arabaları hacizi kaldırıp satın alıyorlar oyle bir firma varmı diye sormak istedim
Öyle bi firma yok benim bildiğim. Hacizli araba alan yer bir tek senin arabayı yok parasına alır sonrada çenç yapar veya parçalar satar. Sen öyle sorunca aklıma bu geldi :)
Öyle firmalar olduğunu duydum / okudum ama lüks segment için yapıyorlar. Usülü de şöyle oluyormuş genel kültür olsun diye yazıyorum. Aracının değer atıyorum 10 milyon. Seninle 5-6 milyona anlaşıyor sallıyorum. Anlaşınca henüz para konuşmadan sana bir 10-11 milyonluk senet imzalatıyor geçmiş tarihe yönelik. Bununla icraya gidip dosya açıyor. Sonra diyor ki bu adamın burada şöyle bir arabası var bu değerde. İhbar ile aracı aldırıyor. Aracı o bulduğu için diğer alacaklılardan öne geçip ilk hak onun oluyor vs.vs. Sonra araca karşılık hacizi kaldırıp sözde olmayan borç siliniyor. Aracın satışı karşı tarafa geçiyor. Sonra anlaştığınız parayı alıyorsunuz.
Bunu ben sanırım bu sitede yada başka birde gördüm. Üzerinden 10 yıl geçmiştir belki bu şekilde işlem görmüyordur artık. Ama bu anlattığım tamamen genel kültürdür.
Öyle firmalar olduğunu duydum / okudum ama lüks segment için yapıyorlar. Usülü de şöyle oluyormuş genel kültür olsun diye yazıyorum. Aracının değer atıyorum 10 milyon. Seninle 5-6 milyona anlaşıyor sallıyorum. Anlaşınca henüz para konuşmadan sana bir 10-11 milyonluk senet imzalatıyor geçmiş tarihe yönelik. Bununla icraya gidip dosya açıyor. Sonra diyor ki bu adamın burada şöyle bir arabası var bu değerde. İhbar ile aracı aldırıyor. Aracı o bulduğu için diğer alacaklılardan öne geçip ilk hak onun oluyor vs.vs. Sonra araca karşılık hacizi kaldırıp sözde olmayan borç siliniyor. Aracın satışı karşı tarafa geçiyor. Sonra anlaştığınız parayı alıyorsunuz.
Bunu ben sanırım bu sitede yada başka birde gördüm. Üzerinden 10 yıl geçmiştir belki bu şekilde işlem görmüyordur artık. Ama bu anlattığım tamamen genel kültürdür.
taktik güzel ama aracın satışı parayı ödemeyi taahhüt eden adama geçtikten sonra ödemeyi alabilme garantiniz olmadığı için müthiş bir risk içeriyor.
Zor işler.
Mivec_4G63
07-11-2024, 10:27
İcra ve İflas Kanunu'nun 331. maddesi; borçlunun, alacaklısını zarara uğratma amacıyla haciz tehlikesi altındaki mallarını eksiltmesi, yok etmesi veya başkasına devretmesi durumunu suç olarak tanımlamaktadır. Bu suçun temel cezası altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasını içermektedir
serdarsolarr
07-11-2024, 10:43
Googledan arama yaparken ...................... diye bir sayfa buldum. İletişime geçtim haciz dosyalarını kapatıp yani ödemesini yapıp satın alıyormuş. Sürecin sonunu sizinle paylaşacağım.
MURAT_HLX
07-11-2024, 11:09
ne tesadüf donanımhaber formundada yıllık bir konu hortlamış,sonrasında burdada konu açılmış tuhaf
Mivec_4G63
07-11-2024, 11:37
Googledan arama yaparken ..................... diye bir sayfa buldum. İletişime geçtim haciz dosyalarını kapatıp yani ödemesini yapıp satın alıyormuş. Sürecin sonunu sizinle paylaşacağım.
buna gerek yok, zaten haciz koyan kişi aracı icra kanalıyla sattırdıktan sonra otomatik olarak bütün borçlar ödeniyor. Üstelik açık artırma ile satıldığından ölü fiyata da gitmiyor.
Girişimci bir arkadaş herhalde kendileri, bir önceki konusu da benzer şekilde viral reklam amaçlı.
Linkleri sildim.
Yazdıklarınızın hukuki olan kısmı doğru değil, süreç o şekilde işlemiyor ve ilerlemiyor. Bilgi vermek istedim.
Yapılan işlemlere en nihayetinde haciz alacaklısının alacağını almasını engellemeye yönelik yapılıyor. Buradan yol göstermenin yada yol aramanın doğru olmadığı kanaatindeyim.
Yazdıklarınızın hukuki olan kısmı doğru değil, süreç o şekilde işlemiyor ve ilerlemiyor. Bilgi vermek istedim.
Yapılan işlemlere en nihayetinde haciz alacaklısının alacağını almasını engellemeye yönelik yapılıyor. Buradan yol göstermenin yada yol aramanın doğru olmadığı kanaatindeyim.
Hukuki olarak işlem tabi ki de yanlış ve hatta bir suç. Genel kültür olsun diye yazdığımı söylemiştim. Bu duruma düşen birisi zaten bu tarz gayri meşru işleri fiziki temaslar ile öğrenir. Benim buraya yazdığımı bir haber sitesi yazsa kimse bunu yol göstermek olarak algılamazdı sanırım.
Eğer ben sizi yanlış anladıysam ve hukuki olarak yanlış dediğiniz mesela aracı ihbar eden kişinin araç hacizinde önceliği gibi bir durum yok ve siz onu kastediyorsanız doğrudur bilemiyorum benim okuduğum ve aklımda kalan bu şekil buydu.