PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw F10 520İ ve 525D XDrive Hkk.

Ozan Özer
11-11-2024, 14:52
Selamlar herkese;

F10 kasalara bakmaya başladım ciddi olarak. Eski bir Bmw kullanıcısıyım. (E39 5.30İA,E92 320D) Özetle hangi kasapların veya kıl adamların bu araçları kullandığını az çok bildiğimi düşünüyorum :)

F10'un kötü tarafı (diğer modellerde de benzer durum var aslında), çoğunluğunun kötü ellerde olması ve bakımlarının adam gibi yapılmaması/değişmesi gereken parçaların zamanında değiştirilmemesi kaynaklı "Bmw'ye yaklaşma" algısını güçlendirmeye eğilimli olduğu derim.

Nihai durumda 2 alternatif arasındayım;
5.20İ alarak, yazılım ile 230-240bg bandında kullanmak;
525D Xdrive alarak standart haliyle devam etmek arasında kaldım. Nedense 520D'lere yönelmedim ama düşük km,servis bakımlı bulabilirsem olabilir mi,evet olabilir.

Düşündüğüm donanım seviyesi Executive M paket. Düşük km,belirli donanımları olan M paket'te olabilir. Ancak kesin olan M paket olması.
Km olarak mümkün olduğunca düşük olmasına özen gösteriyorum. Yetkili servis bakımlı olması tercih sebebim,arayışım esnasında.En azından geçmişi bilinen bir araç olmalı.Eş/dost yönlendirir ise bakabilirim. 200K üzerine kesinlikle girmem.

F10 kullanan arkadaşlarımdan ricam; sizce hangi motor tipi ile devam etmeli? F10'ların kronik hastalıkları nelerdir?

Örnek olması açısından aşağıdaki aracı paylaşayım.Full yetkili servis bakımlı..173K'da ama geçmişi belli. Sahibi Enes bey sağolsun bayağı bilgilendirme sağladı. Bu çorba piyasada fiyat aralığı ne olmalı diyeceğim ama herkesin malı kıymetli,birşey diyemiyorum da.

İLan no : 1206241073

drago
11-11-2024, 15:54
X Drive sahibi olmadım, ama titremeyen X Drive yoktur diye bir söz kalmış aklımda

Ha bu arada ön yargılara inadına tersine giden biriyimdir, ama böyle bir söylenti varken araştırmadan X Drive almazdım.

30D olmadığı sürece 20i'den devam

Ozan Özer
11-11-2024, 16:04
X Drive sahibi olmadım, ama titremeyen X Drive yoktur diye bir söz kalmış aklımda

Ha bu arada ön yargılara inadına tersine giden biriyimdir, ama böyle bir söylenti varken araştırmadan X Drive almazdım.

30D olmadığı sürece 20i'den devam

işte bende bu tarz bilinen durumların peşindeyim. Titreme olayını ilk kez duydum açıkcası.

Victiz
11-11-2024, 16:31
25d Xdrive'ı olan bir arkadaşım titreme ile çok uğraşmıştı zamanında. Çoğunda var sanırım.

turkerrr
11-11-2024, 16:32
f10 5.20 ve 5.25 e yaklaşık birer sene aktif bindim, tekrar alsam benzinli alır yazılımlı şekilde binerim. Standart müzik sistemi kötü en azından hifi olsa iyi olur, harman olursa süper olur.

Special edition olanları en dolusu onlara da göz atarsanız güzel araçlar çıkar, bel kırmalı koltuk, koltuk soğutma gibi ekstraları var, torpidoları deri kaplı şişme yapıyor ona dikkat etmek lazım.

Year One
11-11-2024, 18:06
bende F11 530D XDrive var. Titreme sorunum yok. Ancak eski sahibinin yapmadığı tüm bakımları yaptım. Sanayii seven bir araç. Ben olduğundan fazla masraf yapınca neyseki bir süreliğine o defteri kapattım inşallah. 525xd ler ara motor olduğundan 520d ye görece daha sorunlular. Daha geçen gün bir tanıdığım enjektör yüzünden yolda kaldı. aracı o şekilde sattı. dizel F lerin zincir bakımında dikkat edilecek bir husus var. Yağ pompası değişimi. Tüm sorunun ana kaynağı o parça. Zincir değişimlerinde pompa da değişmeli. Ancak onuda işi bilen birinin yapması lazım. Sistemde yağ kalmadığından yeni pompa takılıp marşa basınca, yağ yetişene kadar yatak sarıyor :) dizel f rektefiye tutmaz demelerinin sebebi o. Kısaca sorun istemiyorsanız 520. tork istiyorsanız 525. bu arada 520 de hatırı sayılır bir yakıt yakıyor. Evlerden ırak :D Benim 530d şehiriçi 8,8,5 lt.

Ozan Özer
11-11-2024, 19:53
bende F11 530D XDrive var. Titreme sorunum yok. Ancak eski sahibinin yapmadığı tüm bakımları yaptım. Sanayii seven bir araç. Ben olduğundan fazla masraf yapınca neyseki bir süreliğine o defteri kapattım inşallah. 525xd ler ara motor olduğundan 520d ye görece daha sorunlular. Daha geçen gün bir tanıdığım enjektör yüzünden yolda kaldı. aracı o şekilde sattı. dizel F lerin zincir bakımında dikkat edilecek bir husus var. Yağ pompası değişimi. Tüm sorunun ana kaynağı o parça. Zincir değişimlerinde pompa da değişmeli. Ancak onuda işi bilen birinin yapması lazım. Sistemde yağ kalmadığından yeni pompa takılıp marşa basınca, yağ yetişene kadar yatak sarıyor :) dizel f rektefiye tutmaz demelerinin sebebi o. Kısaca sorun istemiyorsanız 520. tork istiyorsanız 525. bu arada 520 de hatırı sayılır bir yakıt yakıyor. Evlerden ırak :D Benim 530d şehiriçi 8,8,5 lt.

Bulduğum aracın en başından beri yetkili servis bakımlı olması cezbediyor açıkcası. Her araçta risk vardır elbet,bu nedenle seceresi belli bir araç bakıyorum bende.
Mesela tanıdığınızın aracı düzenli bakımları yapılan bir araç mıydı? (Kötü anlamda sormuyorum ,yanlış anlamayın. Kronik vs diye mi soruyorum)

Titreme olayının olması ok ama bu sorun çözülemiyor mu birde?

Ozan Özer
11-11-2024, 19:53
25d Xdrive'ı olan bir arkadaşım titreme ile çok uğraşmıştı zamanında. Çoğunda var sanırım.

Aracın geçmişi nasıldı biliyor musunuz?
Anlamak istediğim nokta şu, bu araçlara zamanında bakım vs yapılsa dahi sürekli sorun mu çıkarıyor?

Deniz.
11-11-2024, 19:55
Ozan 25dx yerine 20i daha sağlıklı ve masrafsız bir motor. Dizelim az falan yaktığıda yok öyle.
Bakıma girdimi toptan hatta fazlasını alıyor cebinden o sözde ettirdiği yakıt tasarruflarını. Periyodik bakımı bile pahalı mazot filtresi yüzünden. N20b16 motorlu 20i güzel bir yazılımla keyifli hatta şaşırtıcı bir hal alıyor yolda.
25dx n47 motorun çift turbolu versiyonu ve yatak sarması ile nam salmış bir hal aldı. Bu yüzden eğer F10 olacaksa 20i olmalı.

Ozan Özer
11-11-2024, 20:17
Ozan 25dx yerine 20i daha sağlıklı ve masrafsız bir motor. Dizelim az falan yaktığıda yok öyle.
Bakıma girdimi toptan hatta fazlasını alıyor cebinden o sözde ettirdiği yakıt tasarruflarını. Periyodik bakımı bile pahalı mazot filtresi yüzünden. N20b16 motorlu 20i güzel bir yazılımla keyifli hatta şaşırtıcı bir hal alıyor yolda.
25dx n47 motorun çift turbolu versiyonu ve yatak sarması ile nam salmış bir hal aldı. Bu yüzden eğer F10 olacaksa 20i olmalı.

Senin deneyimlerin ve bakış açın önemli bu konuda, teşekkürler Deniz. 520İ'lere yönelelim o zaman. Ki daha bütçe dostu fiyat konusunda da.
Arabayla ilgili iyi birşey duyamadım daha kimseden :)

Eworen
11-11-2024, 22:52
N47 maddi acidan masrafi seven bir motor servis bakimli olmasi yuksek km lerde hic birsey ifade etmiyor yapilmasi gereken belli net degisimleri var bunun haricinde cabuk yaslanan ve dagilan bircok parcasi oluyor bazen toptan gidiyor bazen taksit taksit
Ben yaklasik 300 k km dir kullaniyorum xdrive dan hic problem yasamadim ama motor olarak cok sey degisti ve habire degisiyor
Cok dusuk km lerde ise keyiflidir ama km ler yuksekse 20i den devam etmekte yarar var..

Şahan
12-11-2024, 07:59
525d xdrive küçük şanzıman denilen kısmı kesin bozar, sonrasında küçük turboyu bozar. Mantıklı olan yazılımlı 520i

berkaym
12-11-2024, 08:18
bende f10 bakıyorum lci 20i yada düzgün bir 20d bulursanız mantıklı 25d macera olur.

Ozan Özer
12-11-2024, 08:42
N47 maddi acidan masrafi seven bir motor servis bakimli olmasi yuksek km lerde hic birsey ifade etmiyor yapilmasi gereken belli net degisimleri var bunun haricinde cabuk yaslanan ve dagilan bircok parcasi oluyor bazen toptan gidiyor bazen taksit taksit
Ben yaklasik 300 k km dir kullaniyorum xdrive dan hic problem yasamadim ama motor olarak cok sey degisti ve habire degisiyor
Cok dusuk km lerde ise keyiflidir ama km ler yuksekse 20i den devam etmekte yarar var..

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. 520İ + yazılım en mantıklısı

Ozan Özer
12-11-2024, 08:43
525d xdrive küçük şanzıman denilen kısmı kesin bozar, sonrasında küçük turboyu bozar. Mantıklı olan yazılımlı 520i

ORaya doğru yöneliyorum bende. Teşekkürler.

Birkan61
12-11-2024, 09:48
Bende bu aralar F10'a yeşilleniyorum, E90 N47 kullanıcısı olarak

Sizin bütçeniz çok iyi bir araba almak için gayet yeterli, ben 1400-1500 civarında bakıyorum mesela. Dizel motoru E90'da kullandığımdan ötürü iyi tanıyorum onu tercih etmek istiyorum ama özellikle bütçem dahilindeki baktığım tüm dizeller haşat halde, bakım geçmişi net belli değil. Belli olanda da nasıl kullanıldığı ortada.

Baktığım rakamlara 5.25xd 'de bulunabiliyor kendi kriterlerime göre ama özel servis tanıdıklarım ve kullandığım bir kaç kullanıcı dolayısı ile kendimce direkt eledim 25xd'i.

Belki biliyorsunuzdur ama yinede bilmeyen varsa diye bir not geçmek istedim

F30'da kullanılan benzinli 1.6 motor ile F10'daki benzinli 1.6 motor arasında ufak farklılıklar var ve daha ömürlü, kroniği az olduğu söylenmekte.

F30 benzin motor kodu (N13B16), F10 benzin motor kodu (N20B16)

(Resim, sekizsilindir. com sayfasından alıntıdır )

https://www.sekizsilindir.com/wp-content/uploads/2017/09/bmw-n13b16-n20b16.png

Benimde tercihim F10 5.20i, sizede aynı şekilde tavsiye ediyorum nacizane

Ozan Özer
12-11-2024, 09:55
Bende bu aralar F10'a yeşilleniyorum, E90 N47 kullanıcısı olarak

Sizin bütçeniz çok iyi bir araba almak için gayet yeterli, ben 1400-1500 civarında bakıyorum mesela. Dizel motoru E90'da kullandığımdan ötürü iyi tanıyorum onu tercih etmek istiyorum ama özellikle bütçem dahilindeki baktığım tüm dizeller haşat halde, bakım geçmişi net belli değil. Belli olanda da nasıl kullanıldığı ortada.

Baktığım rakamlara 5.25xd 'de bulunabiliyor kendi kriterlerime göre ama özel servis tanıdıklarım ve kullandığım bir kaç kullanıcı dolayısı ile kendimce direkt eledim 25xd'i.

Belki biliyorsunuzdur ama yinede bilmeyen varsa diye bir not geçmek istedim

F30'da kullanılan benzinli 1.6 motor ile F10'daki benzinli 1.6 motor arasında ufak farklılıklar var ve daha ömürlü, kroniği az olduğu söylenmekte.

F30 benzin motor kodu (N13B16), F10 benzin motor kodu (N20B16)

(Resim, sekizsilindir. com sayfasından alıntıdır )

https://www.sekizsilindir.com/wp-content/uploads/2017/09/bmw-n13b16-n20b16.png

Benimde tercihim F10 5.20i, sizede aynı şekilde tavsiye ediyorum nacizane

Birkan bey,değerli yorumlarınız için teşekkürler..Bende motor detayını AnlatanAdamlar'ın videosunda öğrenmiştim.
Nihai durumda benzinli olanlara yöneleceğim ve yazılım var kafamda. Güzel araçlar var ancak hepimizin bildiği gibi iyi baktırılması gerekiyor. Sizin içinde hayırlısı olsun.

DOHC
12-11-2024, 09:59
E sınıfı olduğu için mi F10 bakılıyor bilemiyorum ama bu bütçelere daha yeni, yine yazılıma uygun G20 de bulunabilir.

babayimben
12-11-2024, 11:46
525d riskli, şöyle iyi bakılmış bir makyajlı b47 motorlu 520d alınabilir
Çok yol yapmıyorsanız yakıt üzmezse 520i+yazılım

VETTE
12-11-2024, 14:18
2012 F10 525d x drive için deneyimlerim
300k km de şanzıman revizyon.
250k km de turbo revizyon.
280k km de sol aks yerinden çıktı 320k km de sağ aks yerinden çıktı.
Yağ soğutucusu patlıyor.
Külbütörden gelen yağ kaçağı kesilmiyor.
2 li çataldan su eksiltme problemi.
Cam açma düğmeleri kapı iç tutamakları deforme oluyor.
Farlar sararıyor.
Bir de kol dayamanın hemen önünde kapaklı bir göz var kapağı sağlam F10 neredeyse görmedim:)

AşkınS.
12-11-2024, 14:24
F10 olacaksa 5.20 iyidir.
5.25lerin çoğunda yağ soğutucu patlatır, vibrasyon sorunu vardır, düzelmez azalır
Düşük km 5.20 iyidir

zyxtellow
12-11-2024, 20:34
Halihazırda n20 F30 sahibiyim ayrıca yazılım var, yakıt tüketimi sizin için ne kadar önemli bilemiyorum ama şehir içi tüketimim 12nin altına hiç inmedi diyebilirim fakat şehirler arası bilgisayar ortalaması 140kmh olacak şekilde 6,5 litre tüketimi mevcut. Şehir içi agresif kullanımda 16 17leri görmek mümkün :)

Ozan Özer
13-11-2024, 09:43
çok teşekkürler değerli yorumlarınız için :)
F10 olacak ise 520İ ile devam etmek herkes için en mantıklısı olacakmış.

ChuckBartowsKi
13-11-2024, 11:36
Aktif kullandım çok aldım sattım 5.20D 5.25xDrive 5.20i hepsinin farklı varyasyonları hasarlısı yüksek düşük kmlisi gerçekten herhalde 30 araç olmuştur şu ana kadar.

Keyifli bir araba ben gerçekten beğenerek aldım kullandım.

Dizeli sorunlu bir araba her varyasyonda farklı sorunlar yaşadım 30binde aldım 88 binde sattık 2015 yılında tahrik uyarısı verdi hiçbir sebebi yok.

Bakımları yapılmamış kötü kullanılmış 5.25xd aracı 240 binde aldım 265 binde sattı arada 6-7 ay var bir kere olsun sorun yaratmadı yani biraz şans işi ama kullandığım veya al sat yaptığımız tüm dizellerde ufak tefek sorunlar vardı zincir yağ pompası sorunu yaşatan da oldu yani bence sorunsuzu maalesef kalmadı diyebiliriz büyük şans işi.

benzinlisi o kadar keyifli değil fakat kasa aynı biraz kasaya hafif kalıyor motor yakıt kullanımı yüksek ama daha sorunsuz ve daha dolu paketlerini bulma şansınız yüksek tavsiyem benzinli olanını almanız. satarken de piyasası hızlı oluyor bilginiz olsun.

Ozan Özer
13-11-2024, 12:45
Aktif kullandım çok aldım sattım 5.20D 5.25xDrive 5.20i hepsinin farklı varyasyonları hasarlısı yüksek düşük kmlisi gerçekten herhalde 30 araç olmuştur şu ana kadar.

Keyifli bir araba ben gerçekten beğenerek aldım kullandım.

Dizeli sorunlu bir araba her varyasyonda farklı sorunlar yaşadım 30binde aldım 88 binde sattık 2015 yılında tahrik uyarısı verdi hiçbir sebebi yok.

Bakımları yapılmamış kötü kullanılmış 5.25xd aracı 240 binde aldım 265 binde sattı arada 6-7 ay var bir kere olsun sorun yaratmadı yani biraz şans işi ama kullandığım veya al sat yaptığımız tüm dizellerde ufak tefek sorunlar vardı zincir yağ pompası sorunu yaşatan da oldu yani bence sorunsuzu maalesef kalmadı diyebiliriz büyük şans işi.

benzinlisi o kadar keyifli değil fakat kasa aynı biraz kasaya hafif kalıyor motor yakıt kullanımı yüksek ama daha sorunsuz ve daha dolu paketlerini bulma şansınız yüksek tavsiyem benzinli olanını almanız. satarken de piyasası hızlı oluyor bilginiz olsun.

çok teşekkürler güzel bilgiler için.

Dragger
14-11-2024, 15:20
F10 520i tabiki...

Hatta keşke benim arabayı alsaydın ne güzel olurdu :)

F10umu hala özlüyorum diyebilirim, özellikle uzun yolda mumla aratıyor kendini.

Ozan Özer
15-11-2024, 08:45
F10 520i tabiki...

Hatta keşke benim arabayı alsaydın ne güzel olurdu :)

F10umu hala özlüyorum diyebilirim, özellikle uzun yolda mumla aratıyor kendini.

E92'yi satmış olsaydım kesin alırdım :(

Year One
15-11-2024, 14:05
Bulduğum aracın en başından beri yetkili servis bakımlı olması cezbediyor açıkcası. Her araçta risk vardır elbet,bu nedenle seceresi belli bir araç bakıyorum bende.
Mesela tanıdığınızın aracı düzenli bakımları yapılan bir araç mıydı? (Kötü anlamda sormuyorum ,yanlış anlamayın. Kronik vs diye mi soruyorum)

Titreme olayının olması ok ama bu sorun çözülemiyor mu birde?

sorunuzu geç cevapladım kusura bakmayın. anva foruma girdim, tanıdığım bildiğim kadarıyla aracına bakımlarını yapıyordu. belkide gözden kaçan veya elektronik ortamda belli etmeyen bir sorundu tam bilmiyorum ancak hem araçtan sıkıldı hem sürekli birşeyler çıkartması neticesinde o şekilde sattı.

bosporuss06
15-11-2024, 15:17
2015-2016 yani en son çıkan f10'ların benzinlisini yani 520i almak en mantıklı.Hatta şu an piyasaya bakılınca e sınıfında fiyat-performans aracı olarak f10lar ideal seçim.Hiç yazılımlı 520i kullanmadım ama o bile o motora göre tatminkar.Biraz fazla yakıyor(9,5-10,5litre) ama öyle ahım şahım bir kroniğide yok.En önemlisi sizden önce kimin bindiği ve nasıl bakıldığı.Muhtemelen ilk sahibinden ve devamlı servis bakımlı bir tercihte bulunursanız üzülmeyeceğiniz yüksek ihtimal.

FatihR.
15-11-2024, 17:24
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-massara-dan-2013-bmw-5.20i-comfort-132.000-km-ilk-kullanicidan-1210429453/detay)

Böyle bişey alsak sıkıntı yaşarmıyız. Bende düşünüyorum almayı

DOHC
15-11-2024, 17:50
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-massara-dan-2013-bmw-5.20i-comfort-132.000-km-ilk-kullanicidan-1210429453/detay)

Böyle bişey alsak sıkıntı yaşarmıyız. Bende düşünüyorum almayı

Bence LCi ve NBT olmalı almışken.
İmkan varsa tabure style koltukla alınmamalı.
Satıcıdan şase no isteyip fabrikasyon donanımlara bakardım ben olsam.

Dragger
15-11-2024, 18:06
Bu araba LCI ama aldı mı en azından executive paket almak lazım. Hayalet, nbt, elk. bagaj, çift bölge klima, 18 jant farkı olur en azından. Vakum bunlarda da vardır diye umuyorum.

Tabure koltuk hikayesine de gelirsek maalesef 2016 F10lar da dahil birçok deri döşemeli M paket olan arabada bile bu düz koltuklardan var. Son partiler hep düz koltuk gelmiş, recarolu baldır destekli koltuklu araç çok az var. Onların da çoğu 7 gibi göğsü deri dikişli araçlar...Öyle araçlar çok daha iyi duruyor denk gelirse kaçırmayın. Bu arada bu tabure koltuk da inanılmaz konforludur ve fena sarmaz insanı. Ben bu koltuk sonrası komple spor koltuğa geçtiğimde rahatsız hissettim.

Year One
15-11-2024, 21:53
donanım iyi oluyor, benim aracım 2012 model. ancak vakum kapı, şerit yardımcısı, head up display, hi-fi müzik sistemi (standart sistem rezalet. en az hi-fi ve illaki harman kardon olmalı) konfor koltuk, yarı hayalet gösterge vs var. vakum seviyorum ama kapı kapamayı bilmeyen yakınlardan dolayı bozucaz yakında. :D daaaan diye kapayınca uyarsanda olmuyor :D

Ozan Özer
17-11-2024, 09:08
NBT olan ancak Harman olmayan araçların ses sistemi, normal sisteme göre bir tık daha mı iyidir?x

Birde F10'lar için asıl konu Nbt hırsızlığı aslında..Bu aracı her yere park etmemek lazım. Her F10 sahibinde bu tedirginlik var mıdır? (evi dışında park ettiği yerlerde)

Ozan Özer
17-11-2024, 15:07
Bu arada 525D XDrive için bulabildiğim detayları paylaşmak isterim. İleride almayı düşünen olursa diye.

Genel olarak alınacaksa LCI'ların tercih edilmesi gerektiği;

Titreme sorunu ile alakalı olarak diferansiyel ve şaft takozlarının ömürleri olduğu; yonca yaprağı gibi daire şekilli 4 bölmeli takozlar bulunduğunu ve ikisi çatladığında sorun yaratmasa da 3.sü çatladığında sorun başladığını söyleyenler mevcut. Bu şekilde kullanıldığında titreme sorunu kaçınılmaz derler.

Zincir için 150K'da sorun olsun olmasın değiştirilmesini tavsiye eden de var, soğukken dinleyerek ses varsa değişmesini söyleyenler de var. (2 Bmw yetkili servisi; ses varsa değiştirilmeli dedi)

4 (şanzumana en yakın piston) ile 3. piston arasında krank kırılma sorunu olduğunu söyleyenler mevcut. Malzeme kalitesi/yorgunluğu kaynaklı derler.

525D xdrive'lar için EGR geri çağırma kampanyası mevcutmuş. Çoğu kullanıcı yetkili servis kullanmadığı için bunu bilmiyor ve servislerde müşteri datası olmadığı için ulaşım sağlayamıyormuş.

EGR ve DPF temizliği önemli diyenler var. Hava emiş manifoldunun açılıp temizlenmesi yararlı deniliyor. Hatta emme manifoldu klapelerini contaları ile birlikte değiştirmek sağlıklı diyenler mevcut.

Araçtaki lastiklerin, diş derinliklerinin farklı olması bile mekatroniğini bozuyor derler. Lastiklerin runflat kullanılması gerekiyor diyenler var.

Araçta 2 adet turbo mevcut. Küçük olan ağırlıklı olarak sorun çıkarıyor deniliyor.

Bilgilerin tümü doğrudur demiyorum, altını çizerek belirtmek isterim.

Year One
17-11-2024, 16:26
NBT olan ancak Harman olmayan araçların ses sistemi, normal sisteme göre bir tık daha mı iyidir?x

Birde F10'lar için asıl konu Nbt hırsızlığı aslında..Bu aracı her yere park etmemek lazım. Her F10 sahibinde bu tedirginlik var mıdır? (evi dışında park ettiği yerlerde)

ses sistemi için 4 seçenek var. standart - hifi - harman kardon ve bang olufsen. sanırım nbt olup harman kardon olmayan araçlar standart olabiliyor yinede ilgilendiğiniz aracın şase no alıp, bmw vin decoder den donanıma bakmak en sağlıklısı

Ozan Özer
17-11-2024, 22:18
Bu galeriyi bilen var mı Ankara'da? Birde aracın sağ kısmında boya var mı yoksa ışık yanılması mı?

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-dey-otomotiv-2015-boyasiz-degisensiz-58.000-km-bang-olufsen-ses-1210621427/detay/)

Ozan Özer
18-11-2024, 20:01
Yukarıdaki galeriyi bilen var mı Ankara civarında? Araçtaki bang olufsen ses sistemi ve fiyat cezbedici..Söylediğine göre tek değişen far.

BKaya35i
19-11-2024, 15:32
525d xdrive lar' da yatak sarma problemlerini sıklıkla duydum.
Ayrıca zaten 520d' den çok da farkı yok performans açısından.

Yaklaşık 1 sene F10 520i kullandım, pişmanlık yaratacak donanım olarak tek konu Harman Kardon olmaması olur bence.
Orjinal M paket + harman kardon var ise tamamdır.
Harman Kardon' un NBT ile daha iyi oluyor performansı bu da dip not olsun.
N20 motordan çevirme yazılım ile iyi güçler alınıyor (+250 hp).
Farklı seçeneklere bakmaya gerek yok bence F10' da.

FatihR.
07-01-2025, 15:42
çok teşekkürler değerli yorumlarınız için :)
F10 olacak ise 520İ ile devam etmek herkes için en mantıklısı olacakmış.

Durum nedir merak ettim aldınız mı f10. Bende 2 aydır bakıyorum fakat içimin ısındığı bir şey bulamadım.

Ozan Özer
08-01-2025, 09:07
Durum nedir merak ettim aldınız mı f10. Bende 2 aydır bakıyorum fakat içimin ısındığı bir şey bulamadım.

Merhabalar, halen bakınıyorum bende günlük olarak. Düşük km'li çok araç var ancak fiyatlar çok kafa karıştırıyor. Düşük km olduğu için bir üst kasanın fiyatını yazıyorlar,pazarlığa kapalı çoğu da.He araçlar satılıyor mu? Aylardır ilandalar..
Gri yada Carbon Schwarz,Harman Kardon'lu ve içi taba düşük km,uygun fiyatlı bir araç yakalarsam almaya düşünüyorum.

Deepblue
08-01-2025, 14:06
Bende 2/3 aydır bakıyorum 520d f10 ama halen istediğim kondisyonda donanımlarda fiyatlara rastlamadım..

FatihR.
08-01-2025, 17:17
Bende 2 3 tanesine gidip baktım hatasız boyasız diye gittim ama ufak tefek çizik göçük ile karşılaştım. Tamponları boyatmış ilana yazmamış . O yüzden halen bakıyorum.

S-works
09-01-2025, 15:30
Bende 2 3 tanesine gidip baktım hatasız boyasız diye gittim ama ufak tefek çizik göçük ile karşılaştım. Tamponları boyatmış ilana yazmamış . O yüzden halen bakıyorum.

Malesef artık kimse yazmıyor tamponları. Tamponlar boyalı kafasıyla gitmek lazım. İster istemez hasar oluyor tamponlarda. Çokta takılmamak lazım. Genelde ''hatasız'' yazıp altına da ''1 parça avuç içi kadar lokal boyalı'' :) yazıyorlar

cnzdmr
09-01-2025, 16:10
Tamponlarda boyalı olmasın isteniyorsa sıfır araç bakmak lazım :)
Gerçi sıfırlarda bile neler neler oluyor, tırdan inerken servise yanaşırken :)

10 yaş üstü şuan bahsettiğimiz araçların hepsi. Hele büyük şehirlerde ne kadar dikkatli olursanız olur otoparklarda orda burda biri gelip dokunduruyor çiziyor.

motor-şanzıman-yürüyen 3 lüsü kutsal 3lü, bunlar iyi olsun gerisi halledilir :)

Dragger
09-01-2025, 16:31
Tamponu boyasız araba kaldı mı o modellerde? :)

Ben bile gözüm gibi bakarken bir kere thy otoparkında bir kere de sitenin otoparkında tamponlardan vurdular boyattık komple.

FatihR.
09-01-2025, 20:46
Tamponu boyasız araba kaldı mı o modellerde? :)

Ben bile gözüm gibi bakarken bir kere thy otoparkında bir kere de sitenin otoparkında tamponlardan vurdular boyattık komple.

Aslında tampona takılmadım güzelde boyalıydı. Telefonda hatasız boyasız diyip gidince bir sürü çizik çıkması artı tavanına metal bişey sürtmüşler.kapıda göçük düzeltme yaptırmışlar ama çok kötüydü boyatsalar daha iyi olurmuş. Aracın tek artısı ful borusan bakımlı olması o yüzden gidip baktım. Yoksa tampon yada 1 2 parça olsun boya takıntım yok.

FatihR.
09-01-2025, 20:48
Tamponlarda boyalı olmasın isteniyorsa sıfır araç bakmak lazım :)
Gerçi sıfırlarda bile neler neler oluyor, tırdan inerken servise yanaşırken :)

10 yaş üstü şuan bahsettiğimiz araçların hepsi. Hele büyük şehirlerde ne kadar dikkatli olursanız olur otoparklarda orda burda biri gelip dokunduruyor çiziyor.

motor-şanzıman-yürüyen 3 lüsü kutsal 3lü, bunlar iyi olsun gerisi halledilir :)

1600 1700k para vericem sonuçta benimde kriterlerimin olması normal değil mi:) motor şanzıman yürüyen iyi olsun haklısın ama ne kadar kozmetiğide iyi olursa o kadar içime siner düşüncesindeyim. Yoksa şu an bindiğim aracımda sıfır 10 binde daha.

Ozan Özer
10-01-2025, 15:05
Tampon,plastik aksamdaki boyaya kesinlikle takılmam. Ama bence denilmek istenen şu ki; ilanda "hatasız" şekilde lanse edilen aracın yanına gidildiğinde tampoda çizik, bagajın üzerinde karganın düşürdüğü ceviz eziği, tavanda kuş pisliğinin yakmış olduğu boya vs olmamalı kesinlikle. Geçmişini belirtir, güncel durumda tamponda çizik, bagajın x yerinde göçük vardır yazarsın, gelecek adam ona göre kafası rahat gelir. Bu durum tabiki satıcının bakış açısı ve rahatlığı ile alakalı..Ben araç satarken lastiklerin dot tarihine kadar belirtirim her zaman. O yüzden araç ararken, satıcıları bıktıracak sorular soruyorum sanırım.

cnzdmr
10-01-2025, 16:19
Tampon,plastik aksamdaki boyaya kesinlikle takılmam. Ama bence denilmek istenen şu ki; ilanda "hatasız" şekilde lanse edilen aracın yanına gidildiğinde tampoda çizik, bagajın üzerinde karganın düşürdüğü ceviz eziği, tavanda kuş pisliğinin yakmış olduğu boya vs olmamalı kesinlikle. Geçmişini belirtir, güncel durumda tamponda çizik, bagajın x yerinde göçük vardır yazarsın, gelecek adam ona göre kafası rahat gelir. Bu durum tabiki satıcının bakış açısı ve rahatlığı ile alakalı..Ben araç satarken lastiklerin dot tarihine kadar belirtirim her zaman. O yüzden araç ararken, satıcıları bıktıracak sorular soruyorum sanırım.

Abi bu ülkede kim senin gibi düşünüyor ? İnsanlar kimi nerden kazıklarımın derdine düşmüş.

En zoru zaten sahibinden üzerinden araç satmak. İstediğin kadar detaylı yaz yine de cins cins sorular manasız takas teklifleri ile geliyor herkes.

Araça alımı da aynı şekilde nokta hatasız yazıp çizik göçük içinde aracı gösteriyorlar. Sırf arabası boyalı olmasın diye belki bu kusurlar boyatmayan var.

Bitmişiz de okeye dönüyoruz ülke olarak. Bu arabalara istenilen paralarla m3-m5 alınıyor yurt dışında 3-4 yaşında :)

Ozan Özer
10-01-2025, 16:59
Abi bu ülkede kim senin gibi düşünüyor ? İnsanlar kimi nerden kazıklarımın derdine düşmüş.

En zoru zaten sahibinden üzerinden araç satmak. İstediğin kadar detaylı yaz yine de cins cins sorular manasız takas teklifleri ile geliyor herkes.

Araça alımı da aynı şekilde nokta hatasız yazıp çizik göçük içinde aracı gösteriyorlar. Sırf arabası boyalı olmasın diye belki bu kusurlar boyatmayan var.

Bitmişiz de okeye dönüyoruz ülke olarak. Bu arabalara istenilen paralarla m3-m5 alınıyor yurt dışında 3-4 yaşında :)

Benim gibi düşünenler sevilmiyor zaten :)

F10 ilanlarına hergün bakıyorum; yeni araçlar vs geldi mi diye. Araç düşük km,fiyat tuzlu..Ok diyorum, demek ki araca güveniyorlar..Fotoğraflara bir bakıyorum; havalandırma klipsleri kırık, orta konsoldaki bozuk para alanı kırık/tam kapanmıyor, tamponlar çizik içinde, cam açma trimleri aşınmış. Bunlar varsa yaptır,öyle malın arkasında dur yada fiyatını ona göre belirle.

Eski aracımı satarken, ilana tüm seceresini dökmüştüm. Adam arayıp, o var mı? bu standart mı? diyip duruyordu.. İLanımı okudunuz mu dediğimde de, sen anlatırsın diye aradım yanıtını alıyordum. Üzerine para versen de aracı zaten senin gibilere satmam dostum.

Ozan Özer
10-01-2025, 17:03
Aslında tampona takılmadım güzelde boyalıydı. Telefonda hatasız boyasız diyip gidince bir sürü çizik çıkması artı tavanına metal bişey sürtmüşler.kapıda göçük düzeltme yaptırmışlar ama çok kötüydü boyatsalar daha iyi olurmuş. Aracın tek artısı ful borusan bakımlı olması o yüzden gidip baktım. Yoksa tampon yada 1 2 parça olsun boya takıntım yok.

İşin can sıkıcı yanı, aracın yanına gidildiğinde görülen hasarların kötü yerlerde olması.. Tavan, bagaj, kaput vs.. Hatasız bir aracın yanına gittiğimde; bagaj üzerinde karganın ağzında düşürdüğü cevizin bıraktığı demir para büyüklüğünde bir iz vardı. (bana anlatılan hikaye buydu) Öyle kötü bir işçilikle rütuş yapılmıştı ki anlatamam. Dokunmasalar eminim daha iyi gözükürdü.

FatihR.
11-01-2025, 16:36
Bu gün bir arabaya daha baktım. 2016 sedef executive plus. Telefonda tabiki hatasız boyasız bagajda ufak bir lokali var dedi.Gittiğimde ön sol far yan sanayi ile değişmiş ve solmuş.sol ön çamurluğa ayar yapılmış. Çamurluk ve kaputta büyük bir rütuş var ama normal beyaz boya ile yapmışlar kabak gibi sırıtıyordu. Bakmaya devam bakalım bu hafta bişey alacam inşallah.

aspensilber
12-01-2025, 07:48
2015 model 5.20i aracimiz var, babam kullaniyor arabayi daha 100.000 olmadi ve full servis bakimli. 5.20i alinacaksa yazilim yapilmasi taraftariyim, arac cok hantal ve vites cok aptal calisiyor. Dusuk devirde gaza bastiginda kimse yok, sonra birden 3-4 vites dusup cildirmaya basliyor yagmurlu bir havada refujle selamlasmistim bu nedenle.
Ancak sunu soyleyebilirim, sukur bizim arabadan yana bir sorunumuz olmadi. En buyuk sorun olarak addedebilecegimiz sey kapi kollari soyuldu, rezil oldu nasil degistirecegimizi bilmiyoruz. Ayrica klima petekleri kendi kendine kiriliyor ondekide arkadakide kirildi gitti. Dunya kadar param olsa gidip yinede bmw almam benim bmw maceram pek iyi gitmedi :D .

cnzdmr
13-01-2025, 09:46
2015 model 5.20i aracimiz var, babam kullaniyor arabayi daha 100.000 olmadi ve full servis bakimli. 5.20i alinacaksa yazilim yapilmasi taraftariyim, arac cok hantal ve vites cok aptal calisiyor. Dusuk devirde gaza bastiginda kimse yok, sonra birden 3-4 vites dusup cildirmaya basliyor yagmurlu bir havada refujle selamlasmistim bu nedenle.
Ancak sunu soyleyebilirim, sukur bizim arabadan yana bir sorunumuz olmadi. En buyuk sorun olarak addedebilecegimiz sey kapi kollari soyuldu, rezil oldu nasil degistirecegimizi bilmiyoruz. Ayrica klima petekleri kendi kendine kiriliyor ondekide arkadakide kirildi gitti. Dunya kadar param olsa gidip yinede bmw almam benim bmw maceram pek iyi gitmedi :D .

f30 da da f10 da da kronik o kapı kolları soyulması. Değiştirmek gerekiyor mecburen, BMW nasıl bir ürün almışsa tedarikçiden akıl alır gibi değil yani

Onun haricinde ufak tefek kronikler var bahsettiğin gibi klima vs. Bunlar çok çok önemli şeyler değil ama insan BMW den daha kaliteli parçalar bekliyor haklısın.

f10 işçilik ve parça konusunda f30 dan daha da ileride. En azından yalıtım ve konfor çok çok daha iyi f30 dan.

f30 da 140km sonrası arabanın içerisinde fırtınalar kopuyor mesela, sanırısın alman aracına değil de japon bir araca biniyorsun.

Yinede sınıfında muadillerine göre daha keyifli bir arkadan itiş tecrübesi veren araç yok maalesef. Kusurlarıyla seviyoruz f kasaları :)

S-works
13-01-2025, 13:40

Aliexpres veya tr den alıyorsunuz ortalama 750-2000 arası fiyatları var. Kapılar sökülüp değişiyor.

Dragger
13-01-2025, 16:36
Zamanında benim arabayı almadınız bedava paraya şimdi çok ararsınız :)

FatihR.
13-01-2025, 21:42
Bu gün bir araca baktım beğendim kaporasını verdim anlaştım. 2016 executive 83 binde. Hatasız boyasız. ful borusan bakımlı. sıfır lastikler. Baya içime sindi. İnşallah yarın satışı yapacağım.

Bu arada bu konuyu görene kadar böyle bir araç yoktu aklımda fakat dayanamadım. Konuyu açan Ozan Özer teşekkür ederim bmw sahibi yaptı beni :))

https://i.hizliresim.com/tgi7xhp.JPG (https://hizliresim.com/tgi7xhp)

https://i.hizliresim.com/et7z4ld.jpeg (https://hizliresim.com/et7z4ld)

DOHC
13-01-2025, 21:56
][/url]

Hayırlı olsun, kazasız belasız.
Bende 1 ara 2016'lara kabarmıştım ama 2017'de G30 çıktığı için hafiften soğudum.
2015 F10 veya 2017 G30'a yöneldim.

FatihR.
13-01-2025, 22:07
Hayırlı olsun, kazasız belasız.
Bende 1 ara 2016'lara kabarmıştım ama 2017'de G30 çıktığı için hafiften soğudum.
2015 F10 veya 2017 G30'a yöneldim.

Teşekkür ederim. F10'un kasasını çok beğeniyorum. G30 da baktım oda güzeldi. Belki bundan sonra olabilir :)

Ozan Özer
14-01-2025, 11:05
Zamanında benim arabayı almadınız bedava paraya şimdi çok ararsınız :)

E92'yi elden çıkarmış olsaydım o dönemde :(

Ozan Özer
14-01-2025, 11:17
Bu gün bir araca baktım beğendim kaporasını verdim anlaştım. 2016 executive 83 binde. Hatasız boyasız. ful borusan bakımlı. sıfır lastikler. Baya içime sindi. İnşallah yarın satışı yapacağım.

Bu arada bu konuyu görene kadar böyle bir araç yoktu aklımda fakat dayanamadım. Konuyu açan Ozan Özer teşekkür ederim bmw sahibi yaptı beni :))

Hayırlısı olsun,kazasız belasız kullanın. Çok güzel duruyor araç,maşallah.
Yön verebildiysek ne mutlu :)

Dragger
14-01-2025, 11:26
E92'yi elden çıkarmış olsaydım o dönemde :(

sağlık olsun ne diyelim :)

Dragger
14-01-2025, 11:28

Hayırlı olsun.

İlk yapman gereken yazılım, ikincisi de ana üniteyi g30 ile değiştirip carplay sahibi olmak :)

O geniş ekran carplay ile çok güzelleşiyor, yoksa çok fonksiyonu yok.

FatihR.
14-01-2025, 13:13
Hayırlısı olsun,kazasız belasız kullanın. Çok güzel duruyor araç,maşallah.
Yön verebildiysek ne mutlu :)

çok teşekkür ederim. Darısı size inşallah :)

FatihR.
14-01-2025, 13:14
Hayırlı olsun.

İlk yapman gereken yazılım, ikincisi de ana üniteyi g30 ile değiştirip carplay sahibi olmak :)

Teşekkür ederim. yazılım ilk yapmam gereken olacak. Saolsun verdiğiniz fikiler için.

SerkanYazgan.
16-01-2025, 10:25
Hayırlı olsun.

Bende e46 328 ci mi sattım f10 benzinli bakıyorum. Geçen ay arkadaşım 2016 70 binde hatasız gri executive aldı, 1800 e. Pazar günü test ettim bence 1800 verilecek araç değil üst kasasını kovalamak daha mantıklı o fiyatlara çıkınca. Nbt çok işlevsiz, g30 ile mutlaka değişmeli yada android konmalı. Alır almaz yazılım yaptırmak şart çünkü şanzıman-kasa-motor çok uyumlu gibi gelmedi bana ama yetersizde değil. Hem yaksın hem gitsin için hakkı için yazılım şart :) Bir tek devirdaim pahalı galiba benzinlide, onunda sebebi elektrikli olmasıymış. f30 la f10 aynı devirdaim değilmiş.

Bir arkadaşımın sözü var f10 la ilgili belki 5-6 adet sıfırını bile aldı sattı. En ucuzu hangisiyse onu al zaten harcatıyor der hep :) Ben değişensiz 2013-2015 arası km 200 e yakın araçlara bakıyorum, ciddi uygun araç düşüyor ama aynı gün satılıyor. Pazar günü Ankara'dan ilk sahibinden gri 180 bin km de 3 parça boyalı borusan bakımlı değişensizi 1240 a ilana koydu, pazartesi satıldı.

Ozan Özer
22-01-2025, 07:34
F10'cularda değişik kafalar var kesinlikle. Piyasanın min. +150bin TL üzerine ilana araç koyuyor; yetkili servis bakımlı yazmış ilan açıklamasında. Pdf halini iletir misiniz diyorum? Sadece son bakım yetkilide diyor.
Başka bir satıcıya, bakım geçmişini iletir misiniz diyorum? Arayın konuşalım diyor.. Arıyorum, diyorum ki aramamı söylemiştiniz; bakım geçmişini istemiştim sizden. Heee, onu siz bulun kardeş; ben uğraşamam diyor.
Bunları söyleyen profillerin araçları piyasanın oldukça üzerinde, dip not olsun.

M3CSL
22-01-2025, 09:32
F10larda piyasa arabası olmuş maalesef, 2014 düşük km comfort-premıum iyi araçlar olurdu önceden.

Birkan61
22-01-2025, 09:35
Bazı istisnalar hariç 1.5 üstü executive luxury line olanlar daha temiz çıkıyor gözlemlerime göre.

Bütçem onlara yetişmediği için ibreyi benzer donanımlı F30lara çevirdim ben yarışmacı abilere başarılar diliyorum :D

SerkanYazgan.
22-01-2025, 13:24
F10'cularda değişik kafalar var kesinlikle. Piyasanın min. +150bin TL üzerine ilana araç koyuyor; yetkili servis bakımlı yazmış ilan açıklamasında. Pdf halini iletir misiniz diyorum? Sadece son bakım yetkilide diyor.
Başka bir satıcıya, bakım geçmişini iletir misiniz diyorum? Arayın konuşalım diyor.. Arıyorum, diyorum ki aramamı söylemiştiniz; bakım geçmişini istemiştim sizden. Heee, onu siz bulun kardeş; ben uğraşamam diyor.
Bunları söyleyen profillerin araçları piyasanın oldukça üzerinde, dip not olsun.

Sıkıntılı piyasa, çok güzel uygun araçlar düşüyor galeriler anında kapıyor. 1200-1250 bandına düşenlere galeriler ne kadar veriyor bilmiyorum ama anında 550 far, m direksiyon, cobrayı takıp 1400-1450 ilana sokuyorlar :)

Ozan Özer
22-01-2025, 14:02
Bazı istisnalar hariç 1.5 üstü executive luxury line olanlar daha temiz çıkıyor gözlemlerime göre.

Bütçem onlara yetişmediği için ibreyi benzer donanımlı F30lara çevirdim ben yarışmacı abilere başarılar diliyorum :D

F30'da da; ellenmemiş araç bulmak zor gibi :) Presler,hasarlar havada uçuşuyor. Bir ara beyaz bir 3.28İ vardı, 1.850 civarındaydı ama satıldı sanırım.

Birkan61
22-01-2025, 14:43
F30'da da; ellenmemiş araç bulmak zor gibi :) Presler,hasarlar havada uçuşuyor. Bir ara beyaz bir 3.28İ vardı, 1.850 civarındaydı ama satıldı sanırım.

F30'ların %70i olarak kesinlikle haklısıınız bencede

Turbo problemini kabullenip, 2016-2018 LCI 3.18i olanlara yöneldim abi.

Onlar daha bir ellenmemiş temiz. Servis bakımlı ve sıklıkla turbosu komple değişmiş olanlarada denk geliyorum.

3 silindir bmw'ye binmek mi? Bize yakışmayacakmış gibi geliyor ama 2011 E90'ım 220.000km bandına geldi, eşim daha sık kullandığı için sert direksiyondan biraz daha hafiflemiş bir direksiyona geçiş olur en azından :D Model yenileyip, bir nebze daha km düşürmekte çabası.

Favorilerimden 1 örnek;

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-garage-atakoy-2017-bmw-3.18-i-e-luxury-line-full-102.000-km-1219334980/detay)

AydinAkin
24-01-2025, 18:35
F30'ların %70i olarak kesinlikle haklısıınız bencede

Turbo problemini kabullenip, 2016-2018 LCI 3.18i olanlara yöneldim abi.

Onlar daha bir ellenmemiş temiz. Servis bakımlı ve sıklıkla turbosu komple değişmiş olanlarada denk geliyorum.

3 silindir bmw'ye binmek mi? Bize yakışmayacakmış gibi geliyor ama 2011 E90'ım 220.000km bandına geldi, eşim daha sık kullandığı için sert direksiyondan biraz daha hafiflemiş bir direksiyona geçiş olur en azından :D Model yenileyip, bir nebze daha km düşürmekte çabası.

Favorilerimden 1 örnek;

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-garage-atakoy-2017-bmw-3.18-i-e-luxury-line-full-102.000-km-1219334980/detay)

3 silindirler için iyi bir yorum görmedim, ama dediğiniz gibi gıdıklanmamış yaşı genç olarak mantıklı seçenek.

FatihR.
24-01-2025, 22:55

Bende pazarlık yaptığımda 50 bin düşmüştü. Sonra bir akrabam tanıyormuş 20 bin daha düşürttü biraz daha zorladık ama inmedi. Ben aldıktan sonra sorgulattım istanbul istinye borusan da yapılmış bakımları.Arabayı almadan önce mesaj attıklarım 3 5 gün sonra teklif ettiğim fiyatlara gel anlaşırız diye mesaj atmaya başladılar. Ama iş işten geçti.önce kıl aldırmıyorlar burunlarından sonra gel diyorlar.

mert5
30-01-2025, 09:19
G30 veya G20'de kullanılan b48b16 kodlu motorun bildiğiniz bir kronik sorunu var mı ?

M3CSL
31-01-2025, 07:23
G30 veya G20'de kullanılan b48b16 kodlu motorun bildiğiniz bir kronik sorunu var mı ?

Su eksiltme sorunu olabiliyor 100bin km civarı,hortumlardan, en kötü ihtimal yağ kütüğü çıkıyor onun maliyetide max 20bin tl.

mert5
31-01-2025, 09:41
Su eksiltme sorunu olabiliyor 100bin km civarı,hortumlardan, en kötü ihtimal yağ kütüğü çıkıyor onun maliyetide max 20bin tl.

Su haricinde sorunsuz gözüküyor. Teşekkür ederim