PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amfiye uygun sistem bağlama

21dc963
15-11-2024, 08:34
Elimde reis marka Rs F400.4 amfi mevcut
Rs-f200.4d 4 Ohm 4x100W-2ohm 4x180w rms 4kanal
Bunun yanında altı adet hoparlör mevcut hoparlör ise
Reis marka Rs-M6QS Çifti 600w-240w Rms ( iki adet )
Jameson JS-60 900W 6x9 Oval Oto Hoparlör (2'li Takım)
Pioneer TS1610F 16Cm 280W-40W Rms ( 2 adet )
Teyp ise Pioneer MVH-150UB 4x50 çıkış ise bir amfi ve bir subwoofer çıkışı var

Şimdi bu sistem nasıl olmalı
Altı hoparlör bu amfiye bağlanır mı
Yada Pioneer hoparlör direk teybe mi bağlasam

fthdrn
15-11-2024, 17:35
Hocam reis marka bütün malzemeleri satıp pioneer olanları kullanın.

turboman
15-11-2024, 21:47
Bu malzemeleri arabaya takıp dinlerseniz, mercimek çorbası,irmik helvası, nohutlu pilavı karıştırıp yemek gibi birşey olur. ;)

21dc963
16-11-2024, 10:16
Bu malzemeleri arabaya takıp dinlerseniz, mercimek çorbası,irmik helvası, nohutlu pilavı karıştırıp yemek gibi birşey olur. ;)

çok yardımcı oldunuz müteşekkirim sizlere

21dc963
16-11-2024, 10:19

altı hoparlör amfi ve teyp tamamen 8i birden birbirine uyumsuz mu

207_TR
16-11-2024, 14:50
Uyumsuz diye bir durum yok,
Kaliteli ses almak ile yüksek ses almak arasındaki fark olur mevzu.

Ama eldekileri satıp daha az parçadan oluşan kaliteli bir set ile başlaman daha iyi olur.

Ama elde bu varsa neden olmasın.

21dc963
16-11-2024, 16:04
Uyumsuz diye bir durum yok,
Kaliteli ses almak ile yüksek ses almak arasındaki fark olur mevzu.

Ama eldekileri satıp daha az parçadan oluşan kaliteli bir set ile başlaman daha iyi olur.

Ama elde bu varsa neden olmasın.

Teşekkürler mevcut ekipmanlar ile reis hoparlörleri ön kapıya bağlayıp oval için arka cam altına almayı düşünüyorum diğer iki Pioneer de arka kapı yerlerine
Peki amfi bağlantıları nasıl olmalı

207_TR
18-11-2024, 07:54
Teşekkürler mevcut ekipmanlar ile reis hoparlörleri ön kapıya bağlayıp oval için arka cam altına almayı düşünüyorum diğer iki Pioneer de arka kapı yerlerine
Peki amfi bağlantıları nasıl olmalı

Bağlantı konusunda bilgin yoksa bir işletmeden yada bir bilenden fiziki destek almalısın, ses sisteminde zarar görebilir, aracında.

Ben amfi vs bağlamayalı 15 yıl olmuştur.

Rockford
18-11-2024, 11:48
hoparlorden begendigin 2taneyi 2kanala tak diger iki kanalıda koprule 4ohmda bi tane giriş seviye subwoofer tak. gerisinide at kenara yada sat

KÖROĞLU
03-12-2024, 14:25
hoparlorden begendigin 2taneyi 2kanala tak diger iki kanalıda koprule 4ohmda bi tane giriş seviye subwoofer tak. gerisinide at kenara yada sat

Yeni konu açmadan bir tavsiye istesem. Ağırlıklı slow + ekustik dinliyorum.

amfi + woofer var. hoparlör için midrange alıp bunları amfi ile desteklesem nasıl olur ?

2 takım yani 4 adet Pioneer TS-M1610PRO bu beklentimi karşılar mı ? yüksek ses beklentim yok sade cızırtıs patırtı olmadan bir müzik dinleme amacı var.

Araçta (Vw cc) kendinden twitter var ellemeli miyiz bunları da ?

phantom
03-12-2024, 22:21
yeni konu ac.

Yarbay
04-12-2024, 08:21
Yeni konu açmadan bir tavsiye istesem. Ağırlıklı slow + ekustik dinliyorum.

amfi + woofer var. hoparlör için midrange alıp bunları amfi ile desteklesem nasıl olur ?

2 takım yani 4 adet Pioneer TS-M1610PRO bu beklentimi karşılar mı ? yüksek ses beklentim yok sade cızırtıs patırtı olmadan bir müzik dinleme amacı var.

Araçta (Vw cc) kendinden twitter var ellemeli miyiz bunları da ?

Abi aman diyim bu Türkiyede moda olmuş 16-20cm çapında midrange olaylarına girme bu ürünler safkan SPL show için ve genellikle satan takan 2inci sınıf firmalar (Türkiyenin güncel hali ile %95i maalesef).

elinizde olan anfi ve subwooferın marka modelini yazabilirmisiniz birde maksimum bütçe ona göre yönlendirelim sizi

Yarbay
04-12-2024, 08:23
yeni konu ac.

yahu sen nerdesin nerde sensiz yazasım gelmiyordu buralara

KÖROĞLU
04-12-2024, 08:50
Abi aman diyim bu Türkiyede moda olmuş 16-20cm çapında midrange olaylarına girme bu ürünler safkan SPL show için ve genellikle satan takan 2inci sınıf firmalar (Türkiyenin güncel hali ile %95i maalesef).

elinizde olan anfi ve subwooferın marka modelini yazabilirmisiniz birde maksimum bütçe ona göre yönlendirelim sizi

Selam, dün bir kardeşim çok destek oldu forumdan. Son geldiğimiz nokta Alpine SXE-1750S komponent almak oldu.

Eldeki malzeme:
Amfi: mgaudıo mg-600.4 Görseli de aşağıdaki gibi.
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-amfi-mg600-4-1207614670/detail)
Subwoofer: JBL 1000

Görsel aşağıdaki gibi,

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-jbl-1000-watts-gt4-series-subwoofer-1214963219/detail)

Bu ürünleri DS3 den söküp garaja koymuştum, DS3 de çalarken sesten memnundum, ds'in ön hoparlörlerini daha iyi bir modelle değiştirmişlerdi.

Yarbay
04-12-2024, 10:05
Selam, dün bir kardeşim çok destek oldu forumdan. Son geldiğimiz nokta Alpine SXE-1750S komponent almak oldu.

Eldeki malzeme:
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-amfi-mg600-4-1207614670/detail)

Görsel aşağıdaki gibi,

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-jbl-1000-watts-gt4-series-subwoofer-1214963219/detail)

Bu ürünleri DS3 den söküp garaja koymuştum, DS3 de çalarken sesten memnundum, ds'in ön hoparlörlerini daha iyi bir modelle değiştirmişlerdi.

eğer ürünleri aldıysanız bize yapacak birşey kalmamış gibi :) şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın

KÖROĞLU
04-12-2024, 10:07
eğer ürünleri aldıysanız bize yapacak birşey kalmamış gibi :) şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın

almak oldu yazmışım siz de aldım olarak algıladınız haliyle cümle düşük olmuş :)

Sub + amfi vardı zaten. Komponent almadım henüz. Ama mantıklı bir öneri gibi duruyor sizin yorum nedir alpine için ?

Hatta sub takmadan 4 hoparlör ile az da olsa bass alabilmek için bir öneri de alabilirim. Boşa bagajda yer kaplamasın.

fthdrn
04-12-2024, 10:27
almak oldu yazmışım siz de aldım olarak algıladınız haliyle cümle düşük olmuş :)

Sub + amfi vardı zaten. Komponent almadım henüz. Ama mantıklı bir öneri gibi duruyor sizin yorum nedir alpine için ?

Hatta sub takmadan 4 hoparlör ile az da olsa bass alabilmek için bir öneri de alabilirim. Boşa bagajda yer kaplamasın.

Subw olmadan bass olmaz :D
midrangeleri zaten elemişsin iyi olmuş 100 lük düz borulu 1.4 is ler gibi sadece gürültü yapar onlar.
ritim duymak istiyorsan tiz mid bassı iyi verecek ekipmanlara yönelmelisin.
bahsettiğin alpine comp. giriş seviyesi bir ürün ama her halükarda fabrikasyon kapı kolonlarından iyi çalacağı aşikar.
linklediğin jbl subw biraz sert tonlamaya sahip 2-3 parça sonra yorabilir.

Yarbay
04-12-2024, 11:06

uzunca süredir Car Audio için sıfır alış veriş yapmadığımdan fiyatların geldiği noktayı baya bir kaçırmışım.

açıkcası Audison APK 165 önerecektim ki onlarda Audisonun giriş seviyesi sayılır ama epey güzel yorumları fakat sıfırları 7000tl olmuş o yüzden size birşey de diyemiyorum.

anladığım kadarıyla bugün bir eş dosta tavsiye edeceğim uygun bile olsa yalıtımdı,komponentti,anfiydi,subdı kablosuyla vs baya pahalıya gelecek, rica etsem maksimum bütçenizi söyleyebilirmisiniz ona göre sıfır veya ikinci el bir kombinasyon çıkartalım size.

phantom
04-12-2024, 11:35
yahu sen nerdesin nerde sensiz yazasım gelmiyordu buralara

:)
1-2 yil once sana PM gonderdim. mesaj kutun dolu dedi.

Yarbay
04-12-2024, 11:57
:)
1-2 yil once sana PM gonderdim. mesaj kutun dolu dedi.

hiç farkında bile değilmişim abi kusura bakma hemen özelden devam ozaman :)

CenkB
05-12-2024, 08:42

Eldeki malzeme:

Görsel aşağıdaki gibi,

Abi mid olarak mobass mb651 kullanıyorum. Daha önce megane coupe de kullandım memnundum. Şimdi Kadjara da aldım. Hertz'in bir mid takımı vardı. Çok memnun kalmadım.
Hertzleri arka kapılara taktım mobassları öne taktım. Çok memnunum. Fiyatta uygun gibi duruyor.

Yiğit G.
07-12-2024, 23:54
Abi mid olarak mobass mb651 kullanıyorum. Daha önce megane coupe de kullandım memnundum. Şimdi Kadjara da aldım. Hertz'in bir mid takımı vardı. Çok memnun kalmadım.
Hertzleri arka kapılara taktım mobassları öne taktım. Çok memnunum. Fiyatta uygun gibi duruyor.

mb651'e bakayım dedim adamlar resmen cerwin vega'dan çalmışlar :hihih:

https://i.hizliresim.com/9ule0a7.jpg

phantom
08-12-2024, 00:19
bosuna yazmadik reyiz meyiz sksok audio bilmemne-x almayin diye
sonra afirmasyondan ses bekle...

turboman
08-12-2024, 01:28
Yukardaki postta yemekle örnek verdim, nasıl bunlar karıştırıp yerseniz miğdeniz bulanırsa aynı şekilde bu cihazlarla müzik dinlersenizde kulağınız zarar görür. Yaradan 2 kulak vermiş mantığıyla bakarsak sol ve sağ kapıya 1 takım component takıp arkayada orta sınıf subwoofer takarak 4 kanal amfiyle en basit giriş seviyesiyle halledebilirsiniz. Tabi prof bir sistem sormadığınız için bunu öneriyorum işin içine girerseniz aktif sisteme geçmeniz gerek buda bu piyasada çok para tutar.

CenkB
08-12-2024, 11:36
mb651'e bakayım dedim adamlar resmen cerwin vega'dan çalmışlar :hihih:

https://i.hizliresim.com/9ule0a7.jpg

:D bütçeme uygun olarak memnun kaldığım hopallörü tavsiye ettim ama bildiğin çalmışlar resmen. :D

KÖROĞLU
13-12-2024, 22:46
biraz araştırma yaptım fikir alayım, hertz di insan sesiydi çalma aralığıydı derken

ön kapı lar için 16cm vibe Slick 6SQC-V9 kompenent

arka kapılar için 16 cm Vibe Audio Blackair Pro 6M-V0 midrange

bu 2 arkadaşı mgaudio 600.4 ile çalıştırmayı hedefliyorum,

bagaj için de alpine swe 815 kendinden amfisi olan bir subwoofer düşündüm.

Yukarıdaki arkadaşların sırasıyla 142 ve 141 mm montaj derinliği var, bunları 2010 model passat cc ye taksak cam iner kalkarken sorun yaşar mıyız ?

Kapı içi derinliği bulamadım hiçbir yerde. Ama yabancı bir video da 122mm derinlik verisi olan infinity bir ürünü adam taktı. Bir de orj kolonların ön kapıdaki montajlandığı parça yekpare , buna bir de 3d da adaptör basmam gerekecek. Çizimini buldum, ya da kendim çizerim en kötü.

kablolama kısmında aküden amfiye çekilecek kablo ve amfi den kolonlara gidecek kablo için öneri alabilir miyim ?

phantom
13-12-2024, 23:40
ön kapı lar için 16cm vibe Slick 6SQC-V9 kompenent

bence bunlarla ugrasma. 2. el Focal (KRX vb.) veya Hertz (HSK/Mille) al.

arka kapılar için 16 cm Vibe Audio Blackair Pro 6M-V0 midrange
arkaya bisey takma. hem buradan kazanacagin tutari kaliteye (Focal vb.) harcarsin, hem de kablo+montajdan kurtulursun.

bu 2 arkadaşı mgaudio 600.4 ile çalıştırmayı hedefliyorum,
once anlamsiz bazi laflari hatirlayalim: TR aleminde hoparlor calistirilmaz ---> beslenir. bu durumda aslan besleyen yemini dusunmez.

MG falan sil gitsin. Sifiri $74, o seviyelerde asla kalite olmuyor. Yerine bir Helix, mesela: Helix DB4 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-helix-dark-blue-4-1216462946/detay).

TR'de mevcut olan ve adam gibi ses ciktigini bildigim Helix & Harman/Kardon var, o yuzden bilerek tavsiye verdim. Helix'in baska modelleri de olabilir. H/K baktim, ilan bulamadim.

bagaj için de alpine swe 815 kendinden amfisi olan bir subwoofer düşündüm.
OK.

begenir isen bunlari satma, araba degistirdigin zaman OEM takar bunlari yeniye aktarirsin. harcama bosuna gitmez.

kablolama kısmında aküden amfiye çekilecek kablo ve amfi den kolonlara gidecek kablo için öneri alabilir miyim ?

aku-amfi icin oto elektrik malzemesi dukkanlarinda super kalin (0-4 AWG) kablo oluyor. ama ne kadar kalin olursa kivrilmasi o kadar zor olur; goz karari anlarsin calisamayacagin kalinligi...
yukarida konustuklarim icin ust duzey audio kablosuna gerek yok (para harcasan da bi fark duymazsin).

elektrik sistemini bozmamak & montaj kolayligi icin distribution block al, rahat edersin. mesela: Scosche Quad-Mini ANL (YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=MHu1fOy7YTE)).

2 tane kullanirsan;
- onde akuden Y seklinde ayirirsin.
- bagajda 2/3/4... seklinde ayirirsin, amfiye, subw'a gider.

...diyor ve bir sonraki programa kadar esenlikler diliyorum :) .

Tofask61
12-01-2025, 00:30
Yükselme Yolu. (https://en.casualdate.live)

KÖROĞLU
16-01-2025, 13:33
bence bunlarla ugrasma. 2. el Focal (KRX vb.) veya Hertz (HSK/Mille) al.

arkaya bisey takma. hem buradan kazanacagin tutari kaliteye (Focal vb.) harcarsin, hem de kablo+montajdan kurtulursun.

once anlamsiz bazi laflari hatirlayalim: TR aleminde hoparlor calistirilmaz ---> beslenir. bu durumda aslan besleyen yemini dusunmez.

MG falan sil gitsin. Sifiri $74, o seviyelerde asla kalite olmuyor. Yerine bir Helix, mesela: Helix DB4 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-helix-dark-blue-4-1216462946/detay).

TR'de mevcut olan ve adam gibi ses ciktigini bildigim Helix & Harman/Kardon var, o yuzden bilerek tavsiye verdim. Helix'in baska modelleri de olabilir. H/K baktim, ilan bulamadim.

OK.

begenir isen bunlari satma, araba degistirdigin zaman OEM takar bunlari yeniye aktarirsin. harcama bosuna gitmez.

aku-amfi icin oto elektrik malzemesi dukkanlarinda super kalin (0-4 AWG) kablo oluyor. ama ne kadar kalin olursa kivrilmasi o kadar zor olur; goz karari anlarsin calisamayacagin kalinligi...
yukarida konustuklarim icin ust duzey audio kablosuna gerek yok (para harcasan da bi fark duymazsin).

elektrik sistemini bozmamak & montaj kolayligi icin distribution block al, rahat edersin. mesela: Scosche Quad-Mini ANL (YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=MHu1fOy7YTE)).

2 tane kullanirsan;
- onde akuden Y seklinde ayirirsin.
- bagajda 2/3/4... seklinde ayirirsin, amfiye, subw'a gider.

...diyor ve bir sonraki programa kadar esenlikler diliyorum :) .

Şu ürünleri aldım, hertz dpk 165.3 2 takım + Alpine swe-815 kendinden amfili subwoofer.

Hedefim şu, önce aracı noise off + 6mm sünger ile kapılar + bagaj + çamurluk içleri dahil yalıtım yapmak sonrasında da montaj yapmak.

Aracın kapı kolonları şu şekilde, bunlara 3d de kasnak tasarlayıp basacağım.

Birkaç yerde orj hoparlörleri çöpe atacak şekilde kesip biçip yapıyorlar o sistem içime sinmedi hiç.

https://i.ebayimg.com/images/g/tI0AAOSw2sxkDljr/s-l1200.jpg

phantom
16-01-2025, 14:06
gule gule kullan.
bilinmedik birsey yerine Hertz & Alpine alman dogru oldu.
Hertz markasi Elettromedia firmasina (Italya) ait, diger markalarini burada gorebilirsin (https://elettromedia.com/en/brands/).
arabada headunit ne var bilmiyorum, ancak cogunlukla time alignment (TA) ozelligi mevcut.
TA ayarlamak kolay, montaj sonrasinda yapmani oneririm. boylece on koltuklarda dinleme kalitesi artar.
:heyoo:

FaikYILMAZSOY
16-01-2025, 23:12
Şu ürünleri aldım, hertz dpk 165.3 2 takım + Alpine swe-815 kendinden amfili subwoofer.

Hedefim şu, önce aracı noise off + 6mm sünger ile kapılar + bagaj + çamurluk içleri dahil yalıtım yapmak sonrasında da montaj yapmak.

Aracın kapı kolonları şu şekilde, bunlara 3d de kasnak tasarlayıp basacağım.

Birkaç yerde orj hoparlörleri çöpe atacak şekilde kesip biçip yapıyorlar o sistem içime sinmedi hiç.

https://i.ebayimg.com/images/g/tI0AAOSw2sxkDljr/s-l1200.jpg

abi selamlar montajını yaptın mı bilmiyorum ama nacizane bi iki tavsiye vermek isterim.
eger hedefin kaliteli müzik dinlemek ise mutlaka midrange'dan uzak dur 2 veya 3 yollu komponentler tercih et ki hertz in güzei bi modelini almışsin. ikincisi ses sisteminde göze görünmeyen iki kahraman var hem spl hem sq sistemler için bunlarda rca kablosu ve güc hoparlör kabloları.
arti kablosunun farkı bile inanılmaz derecede sese etki etmekte. kullandıgın stereo amfiyi comp lar için kesinlikle köprülü kullanma ve mutlaka ab clas olsun.
köprü baglantı ıle omaj duser omaj dustukce muzıkal kalıte dogrudan etkılenir. ben bnm jetta için kendi orjinal hoparlörlerini bgndigimden androıd multımedyanın ardına alpine ktp445a aldım kablo karmasası ıstemedıgım için d clas amfi ama alpıne oldugu ıcın umutluyum.

KÖROĞLU
17-01-2025, 07:15
abi selamlar montajını yaptın mı bilmiyorum ama nacizane bi iki tavsiye vermek isterim.
eger hedefin kaliteli müzik dinlemek ise mutlaka midrange'dan uzak dur 2 veya 3 yollu komponentler tercih et ki hertz in güzei bi modelini almışsin. ikincisi ses sisteminde göze görünmeyen iki kahraman var hem spl hem sq sistemler için bunlarda rca kablosu ve güc hoparlör kabloları.
arti kablosunun farkı bile inanılmaz derecede sese etki etmekte. kullandıgın stereo amfiyi comp lar için kesinlikle köprülü kullanma ve mutlaka ab clas olsun.
köprü baglantı ıle omaj duser omaj dustukce muzıkal kalıte dogrudan etkılenir. ben bnm jetta için kendi orjinal hoparlörlerini bgndigimden androıd multımedyanın ardına alpine ktp445a aldım kablo karmasası ıstemedıgım için d clas amfi ama alpıne oldugu ıcın umutluyum.

Öneriler için teşekkür ederim, hedefim yazın DSP li bir sisteme geçmek,

Forumdan Emirhan (205 GTI'î var) ile görüştüm, onun australinde müziği dinledikten sonra biraz bu işe bulaştım açıkçası.

Ama güncel maliyetler DSP li amfi tarafında bütçeyi biraz aşıyor, arabaya gereğinen fazla harcadım zaten şimdilik DSP için bekliyoruz.

Bir delimdeki amfiyi değerlendireyim istiyorum, bu amfi DS3 ile gelmişti bana, orada ön 2 kolon da kenwood olarak değişikti diye hatırlıyorum.

Beni mutlu edecek kadar çalıyordu, tabi iyi bir ses sistemi dinlememiştim o dönem, o yüzden de iyi gelmiş olabilir. İşin açığı okadar da iyi bir müzik kulağım yok.

Tarz olarak akustik ve slow müzikler dinliyorum, bam gümle de işim yok. Araç içinde bana yetecek kadar düzgün çalsa kafi.

Kablolama işine dikkat edeceğim, hatta licyc kablo ile eksiz (RCA eklerini ortadan kaldırarak) bir kablolama yapmayı hedefliyorum.

Tabi öncesinde komple yalıtım yapacağım için bu montaj biraz uzun sürecek.

fthdrn
17-01-2025, 12:04
Bileşenleri arabaya harcanmış gibi düşünmek yerine arabayı satarken orjinal sisteme dönüp verirsin, alacağın arabaya tekrar aktarırsın.

KÖROĞLU
20-01-2025, 13:58
Bileşenleri arabaya harcanmış gibi düşünmek yerine arabayı satarken orjinal sisteme dönüp verirsin, alacağın arabaya tekrar aktarırsın.

Hiç adetim değil o sök tak işi, bi ds3 den sub ve amfi almıştım. CC yi satarsam kapı kolonları net gider arabayla birlikte. Sub'ı ve amfiyi alırım sanırım.