Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabasýný yenilemek isteyenler dikkat! Teklif Meclis'te: Arabasýný hurdaya veren ...
Kabul edeceklerini sanmasam da bir umuttur insanı yaşatan :D Ne diyorsunuz,ÖTV muafiyeti gelir mi ?
25 yaş ve üstü araçların hurdaya verilmesine teşviki ile ilgili yasa teklifi MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir tarafından Meclis'e geldi. Meclis'e gelen yasa teklifine göre, aracını hurdaya verenlere sadece bir defa olmak üzere sıfır kilometre yerli araçların Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulması öngörülüyor. Peki hangi araçlar Türkiye'de üretiliyor? Bu yasa teklifi kabul edilirse hangi araçlar alınabilir?
Uzgunuz, aradığınız sayfaya ulaşamadık... (https://finans.mynet.com/galeri/haber/detay/otomotiv/arabasini-yenilemek-isteyenler-dikkat-teklif-meclis-te-arabasini-hurdaya-veren-bu-araclari-alabilir/492759/1)
muharrem7791
21-11-2024, 21:32
2002de böyle bir yasa çıkarmışlardı
Hikaye :)
Verginin vergisini alan, daha da almaya çalışan devlet, şu aşamada böyle bir şeyi hayatta yapmaz-yapamaz.
Ticariler için gibi falan diyordu sonra haberin devamında. Belki öyle bi uygulama olabilir. Bugüne kadar her türlü vergiden kaçınan şirketlere çöküp ümüklerini sıkmaya başlayınca az buçuk kaçacak alanları olsun dediler herhalde :D
8.000rpm
22-11-2024, 13:11
zaten yerli araç alımları ile sınırlamış konuyu
adresler belli az çok :)
ardicli2000
22-11-2024, 13:40
Böyle bir kanun çıkacaksa bile şart olarak son 5 yılda el değiştiren araçlar bu haktan faydalanamaz diye madde eklensin ki sarı sitede 25 yaşında araçları 500 800 liralara görmeyelim
GokhanRS
22-11-2024, 14:07
hurda araçlarınız değerinin üstünde nakit alınır :)
Böyle bir kanun çıkacaksa bile şart olarak son 5 yılda el değiştiren araçlar bu haktan faydalanamaz diye madde eklensin ki sarı sitede 25 yaşında araçları 500 800 liralara görmeyelim
Valla 5 yıldan fazla önce parasını ödeyip aldığım bir araç var. Satışını hala almadım üstüne. :) Gidip trafikten çekme belgesi alıp biran önce üstüme alayım aracı. :)
livaneli
23-11-2024, 00:53
Meclise gelip kabul edilen hiçbir şey vatandaşın yararına olan değildir.
livaneli
23-11-2024, 00:54
Meclise gelip kabul edilen hiçbir şey vatandaşın yararına olan değildir.
Meclise gelip kabul edilen hiçbir şey vatandaşın yararına değildir
CloudGrey
23-11-2024, 01:01
böyle bir hurda teşviki sanıyorum 2017-2018 zamanında gene çıkmıştı.
filo kiralama şirketi olarak baya bir hurda almıştık , atıyorum teşvik o zaman ötvden 10 bin indirimdi , hurdaları bize 5 satıyorlardı , kar etmiş oluyorduk...
bir hurdacımız vardı , ortada araba bile yok mk sadece ruhsat satıyordu bize...
aha buydu : Hurda Arac Teşviki Uygulaması Başladı (https://www.sureko.com/detaylar/1/haberler/1143/hurda_arac_tesviki_uygulamasi_basladi.aspx#:~:text =Vergisiz%20fiyat%C4%B1%2046%20bin%20ila,10%20bin% 20liral%C4%B1k%20indirim%20uygulanacak).
MURAT_HLX
23-11-2024, 04:42
böyle bir hurda teşviki sanıyorum 2017-2018 zamanında gene çıkmıştı.
filo kiralama şirketi olarak baya bir hurda almıştık , atıyorum teşvik o zaman ötvden 10 bin indirimdi , hurdaları bize 5 satıyorlardı , kar etmiş oluyorduk...
bir hurdacımız vardı , ortada araba bile yok mk sadece ruhsat satıyordu bize...
aha buydu : Hurda Arac Teşviki Uygulaması Başladı (https://www.sureko.com/detaylar/1/haberler/1143/hurda_arac_tesviki_uygulamasi_basladi.aspx#:~:text =Vergisiz%20fiyat%C4%B1%2046%20bin%20ila,10%20bin% 20liral%C4%B1k%20indirim%20uygulanacak).
evet doğru,o dönem opelde çalışırken aracıdan bi ton hurda ruhsatı almıştı tepedekiler
O dönem bende sıfır araç aldım ve elimde hurda vardı ama vermeye kıyamadığım için bayi bana da 5 bin TL ye mi ne hurda aldı. 10 bin indirimden 5 bin düştük. Pişman oldum bendekinin sadece ruhsatını verip aracı tutmadığıma. Bir sonrakine demiştim ama hala satışı almadım. :D
Birkan61
25-11-2024, 09:20
Sene 2005'de babam böyle birşey yapmıştı.
Liste fiyatı 21.000 tl gibi olan sıfır aracı, hurda bi araç ile 18.000 TL civarına almıştı.
Böyle bir haber okumuş git hurda birşeyler al diyor bana dertsiz başıma iş aldım :D
Ne olur ne olmaz bir şey alsak mı acaba
olur mu acaba ? bakalım takipteyim 91 model şahinimiz var gerçi hurda değil bizimki : ( yine de sıfır bir egea ile değişmeyi düşünürüm
Eskisi gibi işe yarar bir durum ortaya çıkmıyor sanki. Egea'nın başlangıç fiyatı 889 bin lira. Vergisiz fiyatı 546 bin lira.Fark 343 bin lira. 25 yaş üzeri olup yürüyen birçok araç 150-350 bin lira aralığında değere sahip zaten. Şu hâliyle borç yükü altına girmeye değecek bir manzara çıkmıyor. Sadece iskeleti kalmış olanlara yarar ki o da trafiği güvenli hâle getirmek gibi bir amaca hizmet etmez. O araç zaten trafikte yoktu.