Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müthiş Kararsızlık. Tavsiylerinize İhtiyacım Var.

cabrioleter
27-11-2024, 16:11
Arkadaşlar 1.3m kılçıksız bütçem var. 1.4'e kadar zorlayabilirim.

1.150 1.0 clio esprit alpine
1350 1.6 e-tech hibrid clio esprit alpine
1.315 1.0 polo life
1290 1.0 ibiza fr
1410 1.5 ibiza fr + bucket koltuk

0 olarak bu araçlardan teklif aldım. Aralık ayını çok geçirmeden -***** stok sıkıntısına düşebiliyor markalar- bir tercih yapmak durumundayım. ne yazıkki bu bütçede seçeneklerin hiçbiri gönlünüze göre olmuyor. birinde olan diğerinde yok, birinin her şeyi içinize siniyor fiyatı pahalı. gönlüm açıkçası 208 1.2 gt paketten yanaydı ancak getirmiyorlar bir süredir ve getirseler de bütçe üstü kalma durumu var peugeot'da saçma sapan fiyatlandırma var.

niyetim 1.3m'i aşmamaktı ancak 1.5 fr performans olarak çok mantıklı geliyor bana, cam tavan ve spor koltukları artı tarafları, her ne kadar ibiza tasarım olarak eskimiş, iç konsolu demode gözükse de.
1.15'e clio içime siniyor fiyatı fena değil ancak onun da performans değeri aşırı kötü ve yakıt tüketimi en yüksek olanı ordan bi pişman olur muyum sorusu geliyor aklıma sürekli.

sizler tercih edecek olsanız hangisini hangisini neden tercih ederdiniz?

ikinci el 1-2 yaşında gerçekten binerken yüzümde gülücük açtıracak mantıklı tavsiyelere de açığım.

Eworen
27-11-2024, 16:26
Şimdi bu fiyata ne alınır tam bakamadım ama mesela

İbiza yerine bunlar alınır
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-seat-hatasiz-2022-arona-frplus-ciftrenk-otonom-led-hayalet-kmera-mavi-1206650703/detay)

Polo yerinede bunlar alınır
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-sifir-kokusu-uzerinde-t-cross-sadece-15-binde-full-plusfull-1212801754/detay)

Araçlar temsili ilk aklıma gelenler bunlar.

Ssamet
27-11-2024, 16:29
Selamlar.

Fabia 1.5 tsi Monte Carlo sordunuz mu hocam?O ibizaya göre daha güncel duruyor bence.Ben olsam İbiza ve Fabia arasında tercih yapardım.Polonun fiyatı diğer iki modele göre çok abartı kalıyor bence sunduklarına göre.Clio 1.0 bindim sürdüm ama bişeyler eksik.Cvt çok tatsız geliyor.E-tech olanı yerine yine vag grubundan bir araba alırdım ben olsam.Önü daha açık her anlamda.Performans , modifiye , 2.el vs vs

TarikS
27-11-2024, 19:33
Ben de Monte Carlo'yu 1.350 gibi veriyorlar diye duymuştum, donanımı da yüklü olması lazım. Onu alır geçerdim bu beklentiler çerçevesinde

Sti_Ozan
27-11-2024, 19:45
Monte Carlo 1.5 olması sebebiyle aralarında en yüz güldürecek olabilir, Skodanın malzeme kalitesi bi VW etmez ama Cliodan da iyi olacaktır bence.
Yazılımlı 185HP güzel güzel gazlanır, küçük bi hothatch hissi verir :D

individual
27-11-2024, 20:15
1.5 tsi ibiza fr en mantiklisi duruyor

diger secenek

1.0 tsi ibiza fr tercih ederdim.

VW-Freaks
27-11-2024, 20:57
Bugün alturdan 1260 a polo 1.0 tsi life aldık. Seçenekler arasında i20 1.0 t-gdi style vardı. Polo da güzel indirim yaptılar. Liste fiyatı 1435 idi

alper_pug
28-11-2024, 00:12
Ben de Monte Carlo'yu 1.350 gibi veriyorlar diye duymuştum, donanımı da yüklü olması lazım. Onu alır geçerdim bu beklentiler çerçevesinde

5 Kasım'da 1500 e aldık ve biraz zor bulduk Monte Carlo'yu.

gokhan g.
28-11-2024, 06:47
Geçen gün and çetin'in videosuna denk geldim. 1.5 tsi golf impression manueli 1.265m e verdiklerini söyledi.
Otomatik zorunlu değilse aralarında en f/p olan golf.ibiza 1.0 ile 1.5 arasındaki tek fark bucket koltuklarsa o kadar fark vermeyi istemeyenilirim ama tavan da varsa tercihim 1.5 den yana olur

cabrioleter
28-11-2024, 08:04
Şimdi bu fiyata ne alınır tam bakamadım ama mesela

İbiza yerine bunlar alınır
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-seat-hatasiz-2022-arona-frplus-ciftrenk-otonom-led-hayalet-kmera-mavi-1206650703/detay)

Polo yerinede bunlar alınır
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-sifir-kokusu-uzerinde-t-cross-sadece-15-binde-full-plusfull-1212801754/detay)

Araçlar temsili ilk aklıma gelenler bunlar.
arona çok şekilsiz geliyor ayrıca 0'ı bu ikinci ellerden daha mantıklı ama taigo dananım pakediyle iyi duruyor radarıma aldım teşekkürler.

Selamlar.

Fabia 1.5 tsi Monte Carlo sordunuz mu hocam?O ibizaya göre daha güncel duruyor bence.Ben olsam İbiza ve Fabia arasında tercih yapardım.Polonun fiyatı diğer iki modele göre çok abartı kalıyor bence sunduklarına göre.Clio 1.0 bindim sürdüm ama bişeyler eksik.Cvt çok tatsız geliyor.E-tech olanı yerine yine vag grubundan bir araba alırdım ben olsam.Önü daha açık her anlamda.Performans , modifiye , 2.el vs vs

maalesef o fiyatlara monte carlo fabia yok olsa zaten arayışım bitmişti =) e-tech yakıt konusunda çok başarılı duruyor. performansı da kağıt üstünde hiç fena değil. 1.0 olan ise çok güçsüz, çok yakıyor, cvt ile performansı ölü.. tek artısı fiyatı ve lpg uyumlu olması.

maalesef vermiyorlar. verseler arayışım bitmişti =)

Geçen gün and çetin'in videosuna denk geldim. 1.5 tsi golf impression manueli 1.265m e verdiklerini söyledi.
Otomatik zorunlu değilse aralarında en f/p olan golf.ibiza 1.0 ile 1.5 arasındaki tek fark bucket koltuklarsa o kadar fark vermeyi istemeyenilirim ama tavan da varsa tercihim 1.5 den yana olur

ibizalar arasında motor ve koltuk farkı var ikisi de fr paket. golf maalesef manuel olması sebebiyle radarımda değil hanım da kullanacak o yüzden otomatik şart. yoksa bütün şartları zorlayıp i20n alıp geçerdim :/

Jön Türk
28-11-2024, 08:14
1.0 tsi fr ibizayı 1280 tl ye 250 bini 0 faizli aldı arkadaş.

GokhanRS
28-11-2024, 08:39
kona nın en dolusunu 1.300 civarlarında pazarlıkla veriyorlar diye duydum. beğenirsen bir araştır derim.

GokhanRS
28-11-2024, 08:40
kona nın en dolusunu 1.300 civarlarında pazarlıkla veriyorlar diye duydum. beğenirsen bir araştır derim.

kona yazmışım yeni bayon diyecektim. aklım kona da kalmış :)

mrtysn
28-11-2024, 09:36
1410 civarı 1.0 Taigo'lar gelecekti Maslak Doğuş'a. Bir sorun isterseniz.

cabrioleter
28-11-2024, 09:42
kona yazmışım yeni bayon diyecektim. aklım kona da kalmış :)

kona olsa keşke :) bayon ve i20'nin içine oturunca elendi açıkçası çok kalitesiz bir konsol var buram buram ucuz plastik kokuyor. bu kadar ucuza kaçmasalar gerçekten f/p araçları.

AliGizda
28-11-2024, 10:11
Arona ve Ibiza hiç baktınız mı bilmiyorum ama içi çok sert plastik ve Arona gereksiz sert. Taigo kullanıyorum şu an SUV tercih etmezdim sanırım.

Önerilere ek 208 veya Kia Ceed bakabilirsiniz.

İlla 0 olmayacaksa 0 ayarında şöyle bir Astra' da listeye eklenebilir.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-2024-opel-astra-1209203077/detay)

GokhanK.
28-11-2024, 10:16
Bende hanıma yeni clio aldım alpine.
Gerçekten parasına göre alınabilecek araç. Tabiki fabia ve ibiza karşısında seçenek olmaz ama parasına göre çokomelli oluyor. Ayrıca iç mekan kaliteside fena değil.
Test sürüşü yapın hoşunuza gidecektir.

gokhan g.
28-11-2024, 10:20
1.0 tsi fr ibizayı 1280 tl ye 250 bini 0 faizli aldı arkadaş.

250 bin sıfır faiz devam ediyorsa bence cok makul bir seçenek

tequila818
28-11-2024, 12:47
1.140.000 TL'ye 3-4 ay önce Polo life aldım. 1.315.000 gibi bir paraya Polo almazdım. 2024 6. aydan sonra gelen araçlarda arka kapılarda hoparlör yok ve ekran impression ile aynı. Kötü bir araba mı değil ancak bu fiyatlara içime sinmiyor. Manuel olma ihtimali var ise Golf değerlendirmez misiniz aynı paraya?

EnesPolatdemir
28-11-2024, 13:31
Sanırım sedan bakmıyorsunuz ama B sınıf suvlara okeysiniz. Ona dayanaraktan ben olsam 1.3tce ve ya 1.5 dci megane iconlara bakardım. 2024 model 15k km civarlarında 1.3 küsur milyonlara bitecek bir sürü araç var. Ama yengeyle beraber kullanacaksınız galiba o yüzden bi de hb olarak 308 güzel araba aslında ama 1.2 puretech biraz belki mide bulandırabilir. Harici suv olarak mokkayı 20k km kullandım kiralık araçtı. Gayet güzel bir deneyimdi. 1.0 clioyu da kiralık olarak bi 5k km kullandım. Firmaya geri vermeye giderken mutluluktan ölüyordum kurtulduk diye. Bence bu paralara mokka ve megane güzel bir tercih olabilir hem kaliteleri güzel özellikle megane'ın hem gidişi güzel hem de tipler güzel. Mokka yengeyle kullanmaya biraz daha yatkın olabilir ama bagaj hacmi döt kadar. Önemliyse onu söyleyeyim yani.

(not: mokkada da 1.2 puretech var biliyorum 308de söylediklerim onun için de aynen geçerli)

Yarbay
28-11-2024, 17:28
açıkcası bende tam olarak 308 önerecektim, 1.2 puretech eski modellerde triger ile ilgili sorunlu bu yenilerde sorunsuz değilmiydi en azından emin olmasamda öyle sanıyordum,
yine E-308 de var tam elektrikli yeni 308 GT donanımı ,tasarımı çok güzel fiyatıda üzecek bir seviyede değil bahsi geçen bütçeyede yakın (tabi 2elde)

Thracian
28-11-2024, 22:20
Arkadaşlar 1.3m kılçıksız bütçem var. 1.4'e kadar zorlayabilirim.

1.150 1.0 clio esprit alpine
1350 1.6 e-tech hibrid clio esprit alpine
1.315 1.0 polo life
1290 1.0 ibiza fr
1410 1.5 ibiza fr + bucket koltuk

0 olarak bu araçlardan teklif aldım. Aralık ayını çok geçirmeden -***** stok sıkıntısına düşebiliyor markalar- bir tercih yapmak durumundayım. ne yazıkki bu bütçede seçeneklerin hiçbiri gönlünüze göre olmuyor. birinde olan diğerinde yok, birinin her şeyi içinize siniyor fiyatı pahalı. gönlüm açıkçası 208 1.2 gt paketten yanaydı ancak getirmiyorlar bir süredir ve getirseler de bütçe üstü kalma durumu var peugeot'da saçma sapan fiyatlandırma var.

niyetim 1.3m'i aşmamaktı ancak 1.5 fr performans olarak çok mantıklı geliyor bana, cam tavan ve spor koltukları artı tarafları, her ne kadar ibiza tasarım olarak eskimiş, iç konsolu demode gözükse de.
1.15'e clio içime siniyor fiyatı fena değil ancak onun da performans değeri aşırı kötü ve yakıt tüketimi en yüksek olanı ordan bi pişman olur muyum sorusu geliyor aklıma sürekli.

sizler tercih edecek olsanız hangisini hangisini neden tercih ederdiniz?

ikinci el 1-2 yaşında gerçekten binerken yüzümde gülücük açtıracak mantıklı tavsiyelere de açığım.

Kuzene ikinci el Megane Etech aldık.

Eğer evde şarj imkanınız varsa hepsinden iyi

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2023-iconic-megane-ates-kirmizisi-15.000kmde-1212188696/detay)

cabrioleter
29-11-2024, 09:00
öneriler için teşekkürler arkadaşlar. ancak elektrikli çok istememe rağmen seneye lojmana taşınma durumu var ş.dışında ve çevrede şarj istasyonu yok lojmana da kafamıza göre elektrik tesisatı çektiremiyoruz. bu yüzden maalesef uymuyor.

2006 fiestadan geçeceğim o yüzden ne arka koltuğun ne de bagajın bende bi önemi yok. iş sadece bana kalsa mx-5, fiat 500c, i20n gibi araçlarda gönlüm var ama maalesef onları da istemsizce elemek zorundayım.

radarımda ikinci el olarak ford puma ve mini cooper var. 1.5 cooperların kronik bir sıkıntısı var mıdır?

Skyblade
29-11-2024, 09:19
Yeni Honda Jazz Hibrite de bakabilirsiniz belki. Bagaj ve tip hariç kağıt üstünde beğendiğim bir araç.

TarikS
30-11-2024, 15:08
öneriler için teşekkürler arkadaşlar. ancak elektrikli çok istememe rağmen seneye lojmana taşınma durumu var ş.dışında ve çevrede şarj istasyonu yok lojmana da kafamıza göre elektrik tesisatı çektiremiyoruz. bu yüzden maalesef uymuyor.

2006 fiestadan geçeceğim o yüzden ne arka koltuğun ne de bagajın bende bi önemi yok. iş sadece bana kalsa mx-5, fiat 500c, i20n gibi araçlarda gönlüm var ama maalesef onları da istemsizce elemek zorundayım.

radarımda ikinci el olarak ford puma ve mini cooper var. 1.5 cooperların kronik bir sıkıntısı var mıdır?

Mini düşük km'de sorun olmaz da 80bin ve civarı sonrası bmw klasik 1.5 3 silindir motorun saatli bomba durumu bunda da var tabii ki. geçen ilk sahibi yetkili bakımlı 118i'si olan arkadaşım 50 binde turbo masrafı açtı. dışarıda 50 bin lira yetkilide 90 bindi sadece turbo

Aranel Ciryatan
01-12-2024, 10:27
benzer araçlara yakın geçmişte bakmış biri olarak Donanım / Fiyat oranında en dolu araba 208 GT bu listede. Çünkü Clio'yu mesela 208 GT doluluğuna getirmek için opsiyonları ekletince (hayalet ekranı vs) fiyatı 208'i geçiyor. Az daha Clio alıyorken 208 lansmanı oldu TR'de ve direkt onu almıştık.

EAT8 şanzıman ile 1.2 motor çok seri çalışıyor 7500 km oldu aracı alalı ve İstanbul Şehir içi yakıt ortalaması 6,5 litre. Şehir dışı İstanbul - Bodrum yaptım bu sene 2 kere 4,8-5 litre arası değerler tutturdu 110-120 hızlarda sabitleyerek.

ADAS özellikleri çok iyi ve otomatik park gizli özellik olarak açılabiliyor. ACC trafikte dur kalk yapabiliyor bu sayede dur kalk trafikte kendisi gidiyor araba. Biz şahsen severek kullanıyoruz fakat her 1.2 Puretech gibi bakımlarına dikkat edilmesi gereken bir araç tabii ki.

neuras
01-12-2024, 17:42
Clio'nun CVT şanzımanı şehir içinde çok rahat. Eğer aracınızı bir bayan da kullanacaksa bence en ideal tercih. Ufak tefek vurma veya sürtme durumlarında yedek parça fiyatlarının ithal araçlar kadar yüksek olmadığını düşünüyorum.

Geçtiğimiz hafta yeni 208’e yolcu olarak binme fırsatım oldu. Aisin EAT8 şanzımanı gerçekten çok güzel çalışıyor. Yokuşlarda ve sıkışık trafikte herhangi bir kararsızlık gözlemlemedim. (ETG5 ile kıyaslıyorum. aralarında sıradağlar var.) Fakat her 60.000-70.000 kilometrede bir triger kayışını değiştirmek gerekebiliyor. Servisler son yıllarda üretilen 1.2 PureTech motorlardaki triger kayışının güncellendiğini ve ömrünün daha uzun olduğunu söylüyor. Fakat bu konuda net bir açıklama yok. Varsa da ben görmedim. Yine de iki bakımda bir kayışın durumunu kontrol ettirip,zamanla kopan ufak parçaların yağ pompasını tıkayıp tıkamadığına baktırmak lazım. Bu aracın triger kayışına uygun yağı sadece Total üretiyor. Belki bu yağ ile ömrü biraz daha uzuyor olabilir. Bunlar benim 1.2 80hp ve 100hp ile olan deneyimlerim.

Fabia, Polo ve Ibiza üçlüsü aynı platformu paylaştıkları için aralarında plastik kalitesi dışında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum .Ancak bir sıralama yapacak olursam:

1- 1.5 eTSI Fabia - Ibiza
2- 1.2 PureTech 208
3- 1.0 TSI Fabia - Polo
4- 1.0 Clio

Bu arada dizel otomatik Egea Cross’u incelediniz mi? Ekonomik bir araç

cabrioleter
09-12-2024, 12:45
clio'yu şirkete alamıyoruz dolayısıyla seçenekler arasında benim için elendi. 1150'ye satılabilen arabaya 70-80 bin fazla vermek içimden gelmiyor soğudum açıkçası.

şu an için opel corsa ve ibiza düşünüyorum. ikinci elde uygun bir 208 gt paket denk gelirse onu da değerlendiririm muhakkak. elektriklisi 1200'e kadar düşmüş durumda çok aklımı çeliyor ancak şarj konusu benim için sıkıntı olacağından elemek zorundayım.