Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 7 Gti Ea888 Gen3 Motor Tekleme Sorunu
Herkese Merhabalar
Ea88 CHHB motor kodlu Golf 7 Gti full stock araç sahibi oldum ve sizlere danışmak istediğim bir kaç soru var.
Aracın soğukken ilk çalışması vuruntulu ve çalıştıktan sonra belli bir sıcaklığa gelene kadar rölanti çok dalgalanıyor. Bujileri değiştirdim fakat sorun devam etmekte neleri kontrol etmeliyim ?
Gazladığım zaman obd den takip ettiğimde egt iki-üç gazlamada 900 derecelere geliyor. Bunun nedenini genelde afr karışımının fakirde kalmasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Bunun ile ilgili neleri kontrol ettirmeliyim ?
Yakıt tüketimi şehir içi sakin kullanımda bile 12 litrelerin altına düşmüyor bunun sebebi ne olabilir ?
8.000rpm
11-12-2024, 22:10
egt yükseliyor , tüketim yüksek , soğukta rölanti dalgalı
peki gidiş nasıl? tıkanmış gibi mi gidiyor yoksa gidişi akıcı mı?
Tıkanmış hissiyatı yok hızlanmaları da gayet iyi hatta fabrika 100-200 hızlanma verilerini yakalıyor. Obd den tarattığımda herhangi bir hata kodu da vermiyor.
berkay_aydin
12-12-2024, 14:29
Aldığınız yakıt kalitesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum, e10 civarı bir etanol karışımı ile denemenizi öneririm...
8.000rpm
12-12-2024, 19:00
egt yükselirken hararet sabit mi?
sadece egt ise egt'yi yükselten şey yakıt ve yakıtın yanma karakteridir + bir de çıkış yollarındaki olası yetersizliklerdir ama gidiş iyi diyorsun demek ki üflenen gazın gidiş yolunda bir sıkıntı yok gibi anlıyorum
Son iki depodur E10 ayarında ethanol de ekliyorum. Teşekkür ederim yanıtınız için.
Hararet sabit. Katalizör tıkalı olsa uyarı verirdi diye düşünüyorum. Aklımda enjektör ve gaz kelebeği temizletme fikri var bunu yaparken oksijen sensörlerine de bakacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
araç kaç bin kmde? emme tarafında borescope ile emiş tarafı portlara ve valflere kurum varmı diye baktırmakta fayda olabilir sonuçta direkt enjeksiyon dahası yüklü bir motor.
Merhaba araç 92 bin km de full stock binilmiş ve bakımları da düzenli yapılmış. Dediğiniz gibi kurum temizliği de aklımda bulunacak Kayseride iyi bir yer bulabilirsem yaptırayım.
individual
27-12-2024, 17:05
bobin bobin kablolarına baktırdınızmı ?
http://www.techturkey.com/forum/genel_teknik/243837-audi_s3_2016_2_0_tsi_p0089_sorunsali_hk_destek_lut fen.html
Sorunun yukaridaki konuda gecen sorun ile benziyor gibi geldi bana, bu sorunu benzin borularini degistirerek cozmuslerdi diye hatirliyorum. (Çözumu Bu konu olmasada ayni sorundan baska konuda okumus olabilirim)
İlginiz için teşekkür ederim. Haftasonu afr nin ve egt nin devir bantlarına göre log kaydını aldık inceledikten sonra gerçekten sorun varmı yokmu emin olup bilgilendirme yapacağım.
Ne yazık ki hafta sonu tatsız bir olay yaşadım. Araba ile gazladıktan sonra 3-4 km sakin sürdüm sonra stop etmeden soğumasını bekliyordum ve bir anda rölanti bozuldu sonra araç bir daha çalışmadı. Buji ve bobinleri kontrol ettim obd den bağlanıp baktım herhangi bir hata kodu da yoktu. Mecbur sanayiye çekici ile götürmek zorunda kaldım ve 2. gözde kompresyonun olmadığı söylendi. Ne yazık ki herkes üst kapağın açılması gerektiğini söylemekte. Stok bir arabanın kendini koruyamadan bu hale gelebilmesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı.
Ne yazık ki hafta sonu tatsız bir olay yaşadım. Araba ile gazladıktan sonra 3-4 km sakin sürdüm sonra stop etmeden soğumasını bekliyordum ve bir anda rölanti bozuldu sonra araç bir daha çalışmadı. Buji ve bobinleri kontrol ettim obd den bağlanıp baktım herhangi bir hata kodu da yoktu. Mecbur sanayiye çekici ile götürmek zorunda kaldım ve 2. gözde kompresyonun olmadığı söylendi. Ne yazık ki herkes üst kapağın açılması gerektiğini söylemekte. Stok bir arabanın kendini koruyamadan bu hale gelebilmesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı.
Geçmiş olsun,
Stock bir araba derken sizden önce stock muymuş hep , öyle ise veya değilse nasıl kullanılmış hangi istasyondan hangi yakıtlarla kullanılmış, bujiler düzenli değişmiş mi vs hiçbirine malesef hakim olamayız.
Ülkedeki yakıt kalitesizliği ile birlikte her benzinli arabada yaşanabilecek bir senaryo.
75 yaşındaki ilk sahibinden aldım 10 yıldır araç bu abimizdeymiş ve hep servise götürmüş ve motor içinde önceden bir şeyler yapılıp söküldüğüne dair hiç şüphelenmedim fakat hiç birşeyden emin olunamıyor dediğiniz gibi aldığı yakıt kullanılan yağ vs.