Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 5.20İ Special Edition Luxury Line

S-works
03-01-2025, 08:50
Selamlar. Uzunca süren 3,0 TDI Audi A6 Arayışım vardı Hatta burada sizlerle de görüşmüş , fikir alışverişinde bulunmuştuk. Görüştüğün işin ehli olduğunu bildiğim ustalar ısrarla uzak dur, bir çoğu ekmeği yenmiş araçlar, para harcar ve randıman alamayız deyince bmw bakmaya başladım . Bir arkadaşımda düzgün bir N13 F 30 vardı. Motoru şanzıman, yürüyeni vs her şeyi elden geçmiş. Ona niyetlendim. Nasip olmadı. Başka bir arkadaşımla konuşurken (Kendisi Bmw kullanıcısı ) f 30 dan bahsedince Abi onu boşver F10 alalım dedi :)

Ben Bmw donanımlarına çok uzağım. Hangi pakette ne var bilmem. Ne alalım, hangi pakete bakalım derken Bu aracı paylaştı. Araç basık değil, Koltuk soğutma var ve servis bakımlı. Benim için mükemmel 3lü :)

Araç Ümraniye'de bi galerideydi. Hemen gidip baktık. Tesadüf ortak tanıdıklar da çıkınca el sıkışıp aldık aracı.

Sağ çamurluk değişen. Kaput lokal boyalı. 185 000 Km de

Kasa düzgün. Ufak tefek gamzeleri var. Değişmesi gerecek irili ufaklı iç dış parçalar mevcut.

Kabaca
Koltuk Isıtma-Soğutma
Direksiyon ısıtma.
Vakumlu kapı
Elektrikli bağaj
Harman Kardon Logic 7 ses sistemi
Gibi özellikleri mevcut

Bir kaç görsel ekleyip Yapılacaklar listemize geçelim.

https://i.hizliresim.com/ophkzfj.jpg (https://hizliresim.com/ophkzfj)
https://i.hizliresim.com/h38f497.jpg (https://hizliresim.com/h38f497)
https://i.hizliresim.com/8203kwp.jpg (https://hizliresim.com/8203kwp)
https://i.hizliresim.com/edemq0v.jpg (https://hizliresim.com/edemq0v)

Araçta ilk gözüme çarpanlar

Şöför koltuğunun boyasında aşınma var.
Kol dayama derisi kötü durumda.
Ön cam altı plastik kötü durumda.
Orta konsoldaki küllük kapağı takılarak çalışıyor.
Kapı kollarında kronik erime mevcut.
Cam filmleri kötü.
Kapılarda Anahtarsız giriş yok. Sonradan eklenebiliyorsa onu yaptırabilirim.

Acilen kış lastiği almam lazım. Tavsiyelerine açığım Araç Üzerinde 245 45 18 lastik var. Orijinal ölçü mü bilmiyorum. Onu netleştirip lastik alacağım.

Detaylı temizliği yapılacak.
Cam filmleri değişecek.
Ön cama dıştan kırılma önleyici film uygulaması yapılacak (Aynı zamanda ısı da kesiyor.)
Komple 300 Micron Folyo kaplama yapılacak.
Bakım zamanı 2. ayda. Yine servise götürüp bakım yaptıracağım.
Gizli özellikleri açılacak.
Yazılım güncellemeleri yapılacak.
Derilerin tamir , değişim ve boya işlemleri yapılacak.

Bunların hepsi zaten benim işim olduğu için buraya kadar minimum maliyet ilerleyeceğiz :)

Mekanik bir sorun görünmüyor. Servise gidip aracın geçmişini dökeceğim. Triger değişmiş. Buji bobin değişimlerini kontrol edeceğim.
Genel bir check up yaptırıp bozuk,bozulmaya yakın parça var mı onları da göreceğiz.

Yazılım yaptırma konusunda kararsızım. Araca biraz alıştıktan sonra yaptırabilirim. Arkadan itişli ilk aracım. Bir süre alışmakta fayda var . Yanlama drift vs seven biri değilim ancak araç güçlenince sıkıntıya düşmemek adına biraz arabaya alışmak lazım diye düşünüyorum.

Özel plaka alacaktım. plaka buldum anlaştık iş ciddiye binince fiyat değişti. Bende vazgeçtim.

Aracı dün öğleden sonra aldım. Passat B7 den geçmeme rağmen bir tık büyük,kaba geldi .Tabi bunda oturma pozisyonun da etkisi var. Alışacağız.

Ozan Özer
03-01-2025, 09:25
Güle güle,kazasız belasız, iyi günlerde kullanın aracınızı.
F10 benimde radarımda şu anda..Hatta 5.25D Xdrive bakıyorken, 5.20İ'ye yönlendirdi forumdaşlar.
Benzinli F10 için çoğu kişi, mutlaka yazılım yapılmalı der, en başta Dragger
F10'un en kötü yanı piyasasının inanılmaz karışık olması bence. Hatasız,aynı model,benzer km'lerdeki araçlardan birinin fiyatı 1.8 mio, diğer aracınki ise 2 mio. Ki yüksek fiyatlı olan araçlar, ilanda durmaya ve ne hikmetse fiyat yükseltmeye devam ediyor.

berkaym
03-01-2025, 09:38
hayırlı olsun güle güle kullan en güzel f10 donanımı bu bence, lastik ölçüleri doğru aynı ebat kışlık alabilirsin

DOHC
03-01-2025, 09:48
Kazasız belasız, darısı bizim başımıza :).
Kaç model bu?
Büyük ekran fabrikasyonsa güzel, sonradan ise touch barda yazı yazınca algılamayabiliyor galiba.
Koltuklar şık, baldır destekli ama nedense kemer tokalı araba görünce birden olumsuz intiba oluşuyor bende araç geçmişi ile ilgili.

mcemrek
03-01-2025, 09:58
kazasız belasız cezasız kullanın inşallah.

gerçekten çok güzel duruyor bu kasa. içini de ayrıca sevdim toparladıktan sonraki hali çok daha iyi olacaktır. yazılım olarakta sensör iptalleri olmadan işi bilen ve bu motorlarla tecrübesi olan bir yerde yapılacaksa gidişiyle de çok güzel oluyor

S-works
03-01-2025, 11:51
Güle güle,kazasız belasız, iyi günlerde kullanın aracınızı.
F10 benimde radarımda şu anda..Hatta 5.25D Xdrive bakıyorken, 5.20İ'ye yönlendirdi forumdaşlar.
Benzinli F10 için çoğu kişi, mutlaka yazılım yapılmalı der, en başta Dragger
F10'un en kötü yanı piyasasının inanılmaz karışık olması bence. Hatasız,aynı model,benzer km'lerdeki araçlardan birinin fiyatı 1.8 mio, diğer aracınki ise 2 mio. Ki yüksek fiyatlı olan araçlar, ilanda durmaya ve ne hikmetse fiyat yükseltmeye devam ediyor.

Malesef fiyatlar çok değişik. Ben kendi aracımı 700 e verdim. İlanlara kalsa 770-800 k ediyordu. Ancak o paraya ya satmaz yada 3 5 ay sonra satardı. Satıcı denk gelirse ticaret bitiyor. Bu aldığımda sarı sitedeki en ucuzun 110 lira altına geldi. Oradaki rakamlara satılır mı oda meçhul.

hayırlı olsun güle güle kullan en güzel f10 donanımı bu bence, lastik ölçüleri doğru aynı ebat kışlık alabilirsin

Sağol Berkay. teşekkür ederim. Lastik marka önerisi var mı ?

Kazasız belasız, darısı bizim başımıza :).
Kaç model bu?
Büyük ekran fabrikasyonsa güzel, sonradan ise touch barda yazı yazınca algılamayabiliyor galiba.
Koltuklar şık, baldır destekli ama nedense kemer tokalı araba görünce birden olumsuz intiba oluşuyor bende araç geçmişi ile ilgili.

teşekkür ederim . İnşallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz. 2015 Model. Ekran orjinal diye biliyorum. Dediğim gibi çok anlamam bmw den. Ekranda kronik siyah leke vardı. Değişimi yapılmış. Araç Full servis bakımlı. İlk işim kemer tokalarını atmak oldu . Artık doğru ellerde ;)

kazasız belasız cezasız kullanın inşallah.

gerçekten çok güzel duruyor bu kasa. içini de ayrıca sevdim toparladıktan sonraki hali çok daha iyi olacaktır. yazılım olarakta sensör iptalleri olmadan işi bilen ve bu motorlarla tecrübesi olan bir yerde yapılacaksa gidişiyle de çok güzel oluyor

Teşekkür ederim. Bugün başladım arabaya. Camları kireçli ve çizikti. Onları hallettim. Şimdi içinin temizliğini yapacağım. Deri işlerini ilerleyen günlerde yaparım.

Yazılımı 2CR Ümit e yaptırırım. Kışı çıkartalım. Yaza girerken hızlandırırız biraz.

KÖROĞLU
03-01-2025, 12:41
Hayırlı olsun a6 yerine çok daha iyi bir alternatif olmuş bence. İçi de gayet güzel duruyor. Kazasız belasız.

Dragger
03-01-2025, 14:44
Çok güzel duruyor maşallah, donanım şahane.

İlk işin yazılım yaptırmak olsun, arabaya aşık olursun :)

akko
03-01-2025, 14:48

+1 diyorum :)
Maşallah, gerçekten f10' a binilebilecek en güzel kombin.

aybarsdnr
03-01-2025, 23:00
Mükemmel kombinasyon. Güle güle kullanın.

Ben de g30 lci için yazılım yaptırmak istiyorum. Hiç araştırma yaptınız mı? Sorun yaşatmayacak bir firma önerebilir misiniz?

S-works
03-01-2025, 23:34
Ben 2Cr de yaptıracağım. Kendiniz araştırıp aklınıza yatan bir yere gidebilirsiniz. Zaten işini düzgün yapan kişiler belli.

G30 lara genelde RSA yapıyor. Yanlış bilmiyor isem beyindeki kilidi açıyorlar. Onun içinden yurt dışından birisi geliyor. O sebeple belirli günler yapılıyor. ( yanlış eksik bilgi olabilir. Kendiniz teyit edin )

S-works
04-01-2025, 09:21
Çok güzel duruyor maşallah, donanım şahane.

İlk işin yazılım yaptırmak olsun, arabaya aşık olursun :)

1-2 ay kullanıp yaptıracağım. Biraz alışmak istiyorum araca. Birde mekanik bir sıkıntısı var mı yok mu görmüş olurum.

Year One
05-01-2025, 13:23
Bayram hayırlısı olsun. Donanım şahane, keyless entry sonradan yapılıyor. 4 dış kapı kolu değişmesi gerekecek. ama yapılıyor. güle güle kullan. direksiyon biraz sert gelecek manevralarda :D konfor koltukların konforu zaten tartışılmaz. çok güzelmiş gerçekten hayırlısı olsun

S-works
06-01-2025, 11:31
Bayram hayırlısı olsun. Donanım şahane, keyless entry sonradan yapılıyor. 4 dış kapı kolu değişmesi gerekecek. ama yapılıyor. güle güle kullan. direksiyon biraz sert gelecek manevralarda :D konfor koltukların konforu zaten tartışılmaz. çok güzelmiş gerçekten hayırlısı olsun

Evet direksiyon biraz sert gibi. Ben lastiklerin genişliğine yordum. Yolda iz varsa hafiften bir geziyor izlerde.

4 adet Continental Wintercontact Ts 870 P Kışlık lastik aldım. Yaz içinde Michelin Pilot sport 4 S alacağım

Küllük ayağı kırıktı ,Onu sipariş ettim. Geldi montajını yapacağım. Bir yanda folyo kaplamaya devam ediyorum :) Kısmetse bu aksam folyo işimiz bitecek. Yarın da küllük ve el freni tuşunu değiştireceğim.

Year One
06-01-2025, 18:30
Evet direksiyon biraz sert gibi. Ben lastiklerin genişliğine yordum. Yolda iz varsa hafiften bir geziyor izlerde.

4 adet Continental Wintercontact Ts 870 P Kışlık lastik aldım. Yaz içinde Michelin Pilot sport 4 S alacağım

Küllük ayağı kırıktı ,Onu sipariş ettim. Geldi montajını yapacağım. Bir yanda folyo kaplamaya devam ediyorum :) Kısmetse bu aksam folyo işimiz bitecek. Yarın da küllük ve el freni tuşunu değiştireceğim.

aynen gördüm hikayelerden. güle güle kullan valla zımba gibi alet maşallah. bunun keyfine alışan zor bırakıyor :D

S-works
07-01-2025, 08:16
aynen gördüm hikayelerden. güle güle kullan valla zımba gibi alet maşallah. bunun keyfine alışan zor bırakıyor :D

A6 Bakarken de kafamdaki soru '' Bundan sonra neye bineceğiz?'' di Şimdide düşünüyorum. Bundan sonra ne alırız diye.

Year One
07-01-2025, 21:45
A6 Bakarken de kafamdaki soru '' Bundan sonra neye bineceğiz?'' di Şimdide düşünüyorum. Bundan sonra ne alırız diye.

w213 e kasa, w222 S kasa :D aşağısı kesmez.

-Murat Özcan-
08-01-2025, 07:57
Hayırlısı olsun hocam, bizde de F30 var kapı kolları kronik, işi bilen bir döşemeci birebir aynı renkte yapabiliyor, biz öyle yaptırdık memnun kaldık

Onun dışında şanzımanı muhakkak kontrol ettirin, bunlar ZF şanzıman diye geçiyor, bunun uzmanı da Sultanbeyli de ZF Otomativ oraya muhakkak gidin her şeyine bakıyorlar..

S-works
08-01-2025, 08:51
Hayırlısı olsun hocam, bizde de F30 var kapı kolları kronik, işi bilen bir döşemeci birebir aynı renkte yapabiliyor, biz öyle yaptırdık memnun kaldık

Onun dışında şanzımanı muhakkak kontrol ettirin, bunlar ZF şanzıman diye geçiyor, bunun uzmanı da Sultanbeyli de ZF Otomativ oraya muhakkak gidin her şeyine bakıyorlar..

Kapı kollarını alıp değişeceğim. Bu aracın cam altı , kaput içi çağ sol plastiği, kapı kolu, torpido kabarması, ön böbrek krom silinmesi gibi kronikleri var. Garanti kapsamında değişenler olmuş. Oradan bi yürüyüp şansımı deneyeceğim. Torpidoyu halletseler yeter. Gerisi çok problem değil. Basit çözülebilir şeyler.

Bahsettiğiniz yeri biliyorum. Gidip bi bakım yaptırmak lazım.

Bakalım Hele bi bunu kullanalım da neler olur göreceğiz .

babayimben
08-01-2025, 08:58
En iyi donanımı almışsınız bence, hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah

CabrioMan
09-01-2025, 00:37
Dışa dönük jantlı kafası yerde olmayan bir F10 görünce artık tebessüm etmeye başladım. Harika gözüküyor, hayırlı uğurlu olsun abi. :)

S-works
09-01-2025, 13:35
Böyle kalmaya devam edecek. Özellikle stock görünüm istedim. Basık araba sevmiyorum.

S-works
11-01-2025, 16:53
Bu sabah Anadolu Yakasına geçtim. SGS oto lastik te kışlıklara geçtik. Rot Balans ayarı yapıldı. Ön takım kontrolü yapıldı. Sorun görülmedi. Aracın altına inip baktım. Gayet düzgün ezik ,göçük ,vuruk yok. Kışlıklarımız Continental Wintercontact ts 870

S-works
16-01-2025, 10:44
Biraz vakit bulup genel bir araştırma yaptım.

4 Buji
4 Bobin
Yağ soğutucu
Termostat
Devirdaim
Sanzıman yağ bakımı
Diferansiyel yağ bakımı

Bu işleri tedbiren yapmak istiyorum. Hangi marka ürün almak lazım. Servisten orjinal parça mı almalı. Yoksa şu marka daha iyidir deyip onu mu almalı.

Mesela buji bobin ngk mı almak lazım . Yoksa serviste gidip orjinal ne kullanıyorlarsa onu mu alayım.

İlginiz için teşekkürler.

cnzdmr
16-01-2025, 13:14
Biraz vakit bulup genel bir araştırma yaptım.

4 Buji
4 Bobin
Yağ soğutucu
Termostat
Devirdaim
Sanzıman yağ bakımı
Diferansiyel yağ bakımı

Bu işleri tedbiren yapmak istiyorum. Hangi marka ürün almak lazım. Servisten orjinal parça mı almalı. Yoksa şu marka daha iyidir deyip onu mu almalı.

Mesela buji bobin ngk mı almak lazım . Yoksa serviste gidip orjinal ne kullanıyorlarsa onu mu alayım.

İlginiz için teşekkürler.

ben kendi aracım için gidiyorum Ertürk Oto'ya. (Maslak Sanayi) bütün parçaları ordan alıyorum.
Buji de NGK Iridium alıyorum zaten kendileri NGK distribütöründen alıyorlar parçaları. Orjinalliğinden yana da kafam rahat oluyor.
Aynı şekilde yağ filtresi vs onları da oradan alıyorum. Devirdaim termostat gibi parçalar alınacaksa orjinal BMW logo lu almakta fayda var.

Şanzıman yağ bakımı içinde ZF ye gitmek lazım zaten direk. Onlar yağdan örnek alıp işlem yapılıp yapılmamasına karar veriyorlar.

Year One
16-01-2025, 13:17
şanzıman için bende ZF yi önerecektim zaten yazılmış. Parçalarını kendin ertürk den tedarik edebilirsin. Tabi değiştirteceğin servis dışarıdan parça kabul ediyorsa. benimki etmiyor ama en azından kendisi de ertürk den alıyor neyseki :)

S-works
16-01-2025, 15:22
Bilgiler için teşekkür ederim. Usta parça kabul etmiyorsa muhtemelen parçaya fiyat ekliyordur. Çok önemli değil.

Bana daha ziyade parça markası lazım. Bujide ngk alırım. Yürüyende genelde Lemförder alırım. Listedeki parçalarda ''Şu üründe şu markayı al'' dediğiniz varsa onu rica ediyorum

cnzdmr
16-01-2025, 16:46
Bilgiler için teşekkür ederim. Usta parça kabul etmiyorsa muhtemelen parçaya fiyat ekliyordur. Çok önemli değil.
2tu
Bana daha ziyade parça markası lazım. Bujide ngk alırım. Yürüyende genelde Lemförder alırım. Listedeki parçalarda ''Şu üründe şu markayı al'' dediğiniz varsa onu rica ediyorum

BMW de üzerinden ne çıkarsa onu almak makbül.

benim araçta Bobinde mesela delphi çıkmıştı yine delphi istemiştim Ertürk'ten. Muadili de Bosch tu o da kötü değil tabi ama çıkandan devam etmek daha iyi

Yürüyen de de z rot değişmesi gerekmişti o da lemforder di mesela aynısından devam ettik.

Termostat, devirdaim, yağ soğutucu bunlar bmw logolu oem alınmalı.

S-works
16-01-2025, 17:30
BMW de üzerinden ne çıkarsa onu almak makbül.

benim araçta Bobinde mesela delphi çıkmıştı yine delphi istemiştim Ertürk'ten. Muadili de Bosch tu o da kötü değil tabi ama çıkandan devam etmek daha iyi

Yürüyen de de z rot değişmesi gerekmişti o da lemforder di mesela aynısından devam ettik.

Termostat, devirdaim, yağ soğutucu bunlar bmw logolu oem alınmalı.

Aradığım cevap buydu . Teşekkürler.

Oguzhan.Ozturk
17-01-2025, 08:52
4 Buji - NGK
4 Bobin - Şahsi fikir belirteceğim NGK
Yağ soğutucu - Behr ( Mahle ) , Orj bmw
Termostat - Behr ( Mahle ) , Orj bmw
Devirdaim - GK , orj bmw
Sanzıman yağ bakımı - ZF marka karter + ZF marka yağ , bakım için herkes Sancaktepe'deki ZF'yi öneriyor bende kendilerini arayıp bir fiyat alacağım.
Diferansiyel yağ bakımı - LM - Motul vb gibi kaliteli markalar ile olabilir sitelerinde ürünün detaylı kodları gözükecektir.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, basık ve 20 jantlı F10'dan illet ettik gerçekten.. kaliteli bir araba F10 benimde bütçeyi artırdığımda almayı düşündüğüm bir araç..

S-works
27-01-2025, 09:43
Aracı kullanırken bazen orta (iç ) dikiz aynası kararmıyor. Yan(Dış) aynalar kararıyor. Bunun bir ayarı vs var mı ? Yanların kararıp,ortanın kararmaması mantıksız geldi . Farklı zamanda orta kararıyor. Kararma özelliği çalışıyor

Hafta sonu 800 km yol yaptım. keyifliydi. 8,8 Ortalama ile tamamlandı. Gidişte 140 e geçmeden sakin sürüş (7,2 LT) , (220 KM ) Pamukova'dan orman yolu ile Kartepe'ye tırmanış, Kartepe-Ormanya ,Ormanya Pamukova ,Pamukova Ev şeklinde bir rota izlemiş olduk. Dönüş yolu 120-180 Arası performanslı sürüş. (Koltuk ısıtma,klima sürekli açıktı. )

Yakıt olarak bence gayet makul. (İleride araştıran olusa diye bulunsun burada ) Benim Passat bu yolu tahminen 7,8-8,2 arası tamamlardı

Bu arada birde yapılacak listemize güncelleme yapalim.

Folyo Kaplama tamamlandı.
İç temizlik işlemi tamamlandı.
İç eriyen kapı kollarımız geldi.
Yazlık kışlık lastikler alındı Conti Ts870 , Michelin PS 4S
RSA Yazılım yapıldı. (245 olduğu söylenmekte. )Dyno verisi yok. Benim için gidişi yeterli. İlk hareketteki cansızlık, düşük devirdeki cansızlık gitti. Hızlanma tatminkar.
Kırık küllük için yenisini almıştım. İç tasarımı farklı olunca bende eskisini tamir ettim. F10 larda anladığım kadarıyla kronik.

Yağ bakımına henüz km olarak var ancak önden yapmak istiyorum. Yağ olarak ne kullanmak lazım. (Servise gidip gitmeme konusunda kararsızım. ) 5-30 ve 0-30 olarak çıkıyor internette. Araç 187 000 km de.

cnzdmr
27-01-2025, 10:27
Aracı kullanırken bazen orta (iç ) dikiz aynası kararmıyor. Yan(Dış) aynalar kararıyor. Bunun bir ayarı vs var mı ? Yanların kararıp,ortanın kararmaması mantıksız geldi . Farklı zamanda orta kararıyor. Kararma özelliği çalışıyor

Hafta sonu 800 km yol yaptım. keyifliydi. 8,8 Ortalama ile tamamlandı. Gidişte 140 e geçmeden sakin sürüş (7,2 LT) , (220 KM ) Pamukova'dan orman yolu ile Kartepe'ye tırmanış, Kartepe-Ormanya ,Ormanya Pamukova ,Pamukova Ev şeklinde bir rota izlemiş olduk. Dönüş yolu 120-180 Arası performanslı sürüş. (Koltuk ısıtma,klima sürekli açıktı. )

Yakıt olarak bence gayet makul. (İleride araştıran olusa diye bulunsun burada ) Benim Passat bu yolu tahminen 7,8-8,2 arası tamamlardı

Bu arada birde yapılacak listemize güncelleme yapalim.

Folyo Kaplama tamamlandı.
İç temizlik işlemi tamamlandı.
İç eriyen kapı kollarımız geldi.
Yazlık kışlık lastikler alındı Conti Ts870 , Michelin PS 4S
RSA Yazılım yapıldı. (245 olduğu söylenmekte. )Dyno verisi yok. Benim için gidişi yeterli. İlk hareketteki cansızlık, düşük devirdeki cansızlık gitti. Hızlanma tatminkar.
Kırık küllük için yenisini almıştım. İç tasarımı farklı olunca bende eskisini tamir ettim. F10 larda anladığım kadarıyla kronik.

Yağ bakımına henüz km olarak var ancak önden yapmak istiyorum. Yağ olarak ne kullanmak lazım. (Servise gidip gitmeme konusunda kararsızım. ) 5-30 ve 0-30 olarak çıkıyor internette. Araç 187 000 km de.

Ben kendi n20b20 motor aracımda 5w-40 Liqui Moly kullanıyorum. Yurtdışı forumlarda araştırmıştım genelde olumlu yorumlar 5w-40 üzerine olunca ondan devam ettim.
6-7k km de bir değiştiriyorum genelde. 10k km beklemiyorum.
n20b16 için 5w-30 veya 5w-40 arasından seçim yapabilirsiniz. 0w-30 kullanan ben görmedim pek

S-works
27-01-2025, 14:11
Ben kendi n20b20 motor aracımda 5w-40 Liqui Moly kullanıyorum. Yurtdışı forumlarda araştırmıştım genelde olumlu yorumlar 5w-40 üzerine olunca ondan devam ettim.
6-7k km de bir değiştiriyorum genelde. 10k km beklemiyorum.
n20b16 için 5w-30 veya 5w-40 arasından seçim yapabilirsiniz. 0w-30 kullanan ben görmedim pek

Bilgilendirme için teşekkür ederim. 5-30 kullanıyordum diğer aracımda. Bunu biraz araştırayım. 0-30 sağ secici programlarda çıkıyor araca uyumlu diyerek.

gökan
31-01-2025, 09:44
Hayırlı olsun kazasız belasız çok güzel duruyor

S-works
06-05-2025, 13:19
Selamlar 2 sorunumuz mevcut.

1. Arka disk eğrilmiş. Fren yapınca direksiyon ve kasa sallanıyor. Arkaları değiştireceğz. Duruma göre sonrasında ön disklere de bakacağız.

2. sorun ise aracın sag arka tarafı sol tarafa göre düşük. Teker çamurluk arası bi tarafta normal bi tarafta basık duruyor.
Bayram tatilinde jant yamultacak çukura düştüm (Sağ iki jant yamulmuş /sağ taraf düşük )

Genel bir çekme yok. Arabayı kaldırıp kontrol ettirdiğimde bir problem ,boşluk vs görülmedi.

Aracı rot ayarına götürüp baktırmayı düşünüyorum. Haricinde ne tarz bir yol izlemeliyim.

Araçta çekme yok, Fren harici titreme vs yok, ses yok.

TolgaKaraman
06-05-2025, 15:01
Aracınız çok güzel maşallah içi dışı mükemmel kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Allah nazardan beladan korusun.

S-works
22-05-2025, 14:25
Geçen Anadolu yakasında İyi diye düşündüğüm lastikcide lastikleri değiştim. 2 Hafta Sonra dükkanda Arka Disk balata ve fren hidroliği değiştireceğim. Bijonları benim tabanca açmadı. Neyse 1 metre boru taktık ,1 gevşedi 2 gevşedi, iş şifreli bijona gelince şifre kırıldı. Sonra tuttuk lastikcinin yolunu , şifreleri söktüler. Sağolsunlar 1 jantıma da çekiç kaçırdılar.

Tüm bijonların kafa aşırı zorlamaktan sıyırır gibi oldu. 20 Adet yeni bijon (Febi)alıp değiştirdim. 195 000 km de Fren hidroliğimiz değişti .Arka disk Zimmermann delikli model oldu. Balata ferodo tavsiye ettiler (Umarım sorun yaşamayız, şimdilik ötme vs yok )

4 tane buji aldım. onları takacağım . NGK İridium . Anahtarını aldım, kol takmak için dünüştürücü gerekti onu bekliyorum.

Üstte bahsettim sağ sol teker boşluğu bagaj yüklemesi kaynaklıymış. Çok saçma gelse de bagajı boşaltınca düzeldi. (Hanım deprem muhabbetine 1 çanta yapmıştı. Küçük boy valiz 1,5 santim fark yarattı.

Ön disklerim 20 k km önce değişmiş. Onlarıda Zimmermann çizgili ile değişsem mi diye düşünmüyor değilim. Fren performansında iyileşme olur. Çok ihtiyacım olmasa da, ihtiyaç halince 1 cm 1 cmdir.

DeNNis
22-05-2025, 17:17

valla ben F10'dan sonra W212 FL AMG'ye geçtim, acayip pişman oldum. iç dış görsellik şahane ama konfor, yalıtım ve sürüş zevki olarak F10'nun yanına yaklaşamaz. W213 nasıldır bilemiyorum.

Evrenoz
23-05-2025, 09:33
Kazasız, belasız inşallah. İçi çok şıkmış. Bayılıyorum kahve - taba döşemelere.

S-works
29-05-2025, 09:03
Geçen gün Fastestmeet ekibiyle Bursa'ya kahvaltıya gittik. Maalesef Ön disklerin de yamuk olduğunu fark ettim. Zimmerman Çigili model aldım önlere. Zaten alsam mı diye düşünürken mecburiyetten değişmiş olacağız. Bugün yarın parça gelir. Montajını kendim yapıyorum. Artık ustalara mecburiyet dışında gitmek istemiyorum. Arkalarını düzeltmek zaman ve maddiyat olarak yormaya başladı.

Dipnot : Hızlı ekiple araç kullanmak oldukça keyifliydi. 100-200 arası tempolu sürüş oldu. Km ye bakmayı unutmuş olsam da ortalama 500 km yol yaptık(205 km gidiş 280 k dönüş idi -3. köprü yolu uzatıyor ) 58 Lt Yakıt tüketimi oldu. Kabaca 12-13 Lt yakmışız.

TarikS
30-05-2025, 20:46
Zimmermann'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum, E46 330'uma frenleri yenilerken ben de zimmermann taktım kendim, OEM balatalarla mükemmel olmuştu

S-works
31-05-2025, 08:43
Zimmermann'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum, E46 330'uma frenleri yenilerken ben de zimmermann taktım kendim, OEM balatalarla mükemmel olmuştu

Zimmermann dan süphem yok. Balatalardan emin değilim Ucuz olduğu için çok takılmadım. Memnun kalmazsak ,çabuk biterse ebc alayım diyorum.

TarikS
01-06-2025, 22:41
Zimmermann dan süphem yok. Balatalardan emin değilim Ucuz olduğu için çok takılmadım. Memnun kalmazsak ,çabuk biterse ebc alayım diyorum.

dağ bayır viraj kasmıyosanız OEM akar ya :) zaten kasıyorsanız da sadece EBC ile de olmaz şimdi çelik hortum + hidrolik takviyesi de şart olur liste uzar :D

S-works
02-06-2025, 09:06
dağ bayır viraj kasmıyosanız OEM akar ya :) zaten kasıyorsanız da sadece EBC ile de olmaz şimdi çelik hortum + hidrolik takviyesi de şart olur liste uzar :D

Dur o konulara hiç girmeyelim.(Benimle Masrafa War mısın ? )Bu ara iyi para harcadık. Özellikle viraj kasmaya gitmiyorum ancak şartlar uygunsa oynamadan da edemiyorum. :) Geçen sene Antalya'ya giderken bi yerde gaza gelip orman yoluna girmiştim. O tarz yerlerde keyifli oluyor.

cnzdmr
02-06-2025, 09:27
BMW de disk konusunda benim yüzüm oem harici hiç gülmedi maalesef, sizin Zimmerman tecrübenizi merak ediyorum. 2-3k km sonrası buraya imzlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Çok çabuk eğilmeye yamulmaya müsait oluyor aftermarket diskler enteresan bir şekilde.

S-works
02-06-2025, 11:22
BMW de disk konusunda benim yüzüm oem harici hiç gülmedi maalesef, sizin Zimmerman tecrübenizi merak ediyorum. 2-3k km sonrası buraya imzlenimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Çok çabuk eğilmeye yamulmaya müsait oluyor aftermarket diskler enteresan bir şekilde.

Ön diskler 20 k km önce yetkili serviste değişmiş. Onlar da yamuldu. Sanırım ani ısınma ilgili olabilir. Birde tekniğe hakim olan arkadaşlar daha iyi açıklar. Sürekli sorun yasıyorsanız iyi bir maka diski yamulttuktan sonra torna yapıp kullanın. Metaller ısınmayla birlikte form değiştirebiliyor. O ısı bi nevi son şeklini veriyor. Düzenli problem yaşıyorsanız torna yapıp kullanın , tekrar yamulmayacaktır.

Arkalar Tahminen 800 km (Bursa git gel 500 yaptım) olmuştur. Bayramda yol yaparız, bir süre sonra güncelleme yaparım yine.

cnzdmr
02-06-2025, 15:27
Ön diskler 20 k km önce yetkili serviste değişmiş. Onlar da yamuldu. Sanırım ani ısınma ilgili olabilir. Birde tekniğe hakim olan arkadaşlar daha iyi açıklar. Sürekli sorun yasıyorsanız iyi bir maka diski yamulttuktan sonra torna yapıp kullanın. Metaller ısınmayla birlikte form değiştirebiliyor. O ısı bi nevi son şeklini veriyor. Düzenli problem yaşıyorsanız torna yapıp kullanın , tekrar yamulmayacaktır.

Arkalar Tahminen 800 km (Bursa git gel 500 yaptım) olmuştur. Bayramda yol yaparız, bir süre sonra güncelleme yaparım yine.

20k km de orjinal bir dislkin değişmesi için çok erken bence. BMW de bu fren işini tam oturtamadım kafamda bilemiyorum :)
En temizi M fren takımı almak sanırım bütçe el verirse.

S-works
02-06-2025, 15:34
20k km de orjinal bir dislkin değişmesi için çok erken bence. BMW de bu fren işini tam oturtamadım kafamda bilemiyorum :)
En temizi M fren takımı almak sanırım bütçe el verirse.

Benden önce nasıl kullanıldı bilemiyorum. Sıcakken yıkanmış olabilir Aldığımda bazen fren yapınca titreme vardı. Her zaman yapmıyordu. hatta bir iki arkadaş denedi hissetmediler. sonra arkaların bozukluğu arttı. Arkaları değiştim. Yüksek hızda fren yapınca önlerde saçmaladı. Onları da değişmek durumunda kaldım.

M3CSL
03-06-2025, 12:36

e39 aracımda 1000kmdir kullanıyorum Zimmerman, sorun yok şu anlık,sert fren kullanmam genelde, titreme aşırı ısınma sonucu oluyor genelde, ate ile beraber en çok tavsiye edilen disk. birde hella pagid balata kullanıyorum, memnunum

cnzdmr
03-06-2025, 13:09
e39 aracımda 1000kmdir kullanıyorum Zimmerman, sorun yok şu anlık,sert fren kullanmam genelde, titreme aşırı ısınma sonucu oluyor genelde, ate ile beraber en çok tavsiye edilen disk. birde hella pagid balata kullanıyorum, memnunum

Teşekkürler bilgi için bi 2-3k km sonra tekrar paylaşırsanız izlenimlerinizi sevinirim. Benim aldığım aftermarket diskler 2-3k km sonra hep yamuldu. Piste vs de çıkmadım, diskler sıcakken de yıkama yapmam. Tempolu kullanırım evet ama diski yamultacak kadar değil. Genelde gözlemim yağmur yağdığı zaman bu yamulma olaylarının olması.

İşin ilginç yanı hiç bir zamanda fren performansından memnun kalamadım aracımda. N20 motor 3 serisi kullanıyorum gittiği kadar durmuyor maalesef BMW ler. M fren setup ı olan araçları hariç tutuyorum. Zimmerman oem e kıyasla alınabilecek en iyi aftermarket disk ancak onda bile oem olmadığı zaman üretim kalitesini BMW sanki aynı tutmuyor gibi geliyor.

S-works
30-06-2025, 08:41
Tatil dönüşü titresim yine baş gösterdi. BMW'ci bir arkadaş balataları Textar ile değiş deyince dün önleri değiştim. titreşim geçti. (Arkalarda değişecek. güçlü frende arkalar hissediliyor.
Umarım balata ile iş biter.

Bir Kaç bin km sonra bir güncelleme yaparım .

Bakım yaklaştı. Yağ değişimi yapacağız. Malzemelerini alacağım. Fren dışında süpriz masraf açmadı henüz. İlk aldığımca Auc sensörü bozuktu. Oda orjinal (BMW) servisten değişti. Bi ara Motor kullaklarını ve şanzıman kulaklarını değiştirmek istiyorum.

Motor üst kapağında conta etrafı hafif yağlanıyor (Islak değil,kuru) Conta alıp onu değişmek lazım. Ufak tefek acelesi olmayan keyfi işler var. Yaptıkça burada paylaşırım.

S-works
04-07-2025, 10:16
Dün arka balataları da Textar ile değiştim. Titreşim sorunu çözüldü. Disklerde bir problem yok bunu anlamış olduk. Balata neden sorun çıkarttı bilemiyorum. Arka disk Zimmerman delikli. Ön disk Zimmerman çizgili. Textar yumuşak balata, işini çözer dediler o sebeple aldım. Öncekiler Ferodo idi. Bakalım bunda bir sorun olacak mı ? Zamanla göreceğiz , duruma göre tekrar güncelleme yaparım.

cnzdmr
05-07-2025, 15:41
Dün arka balataları da Textar ile değiştim. Titreşim sorunu çözüldü. Disklerde bir problem yok bunu anlamış olduk. Balata neden sorun çıkarttı bilemiyorum. Arka disk Zimmerman delikli. Ön disk Zimmerman çizgili. Textar yumuşak balata, işini çözer dediler o sebeple aldım. Öncekiler Ferodo idi. Bakalım bunda bir sorun olacak mı ? Zamanla göreceğiz , duruma göre tekrar güncelleme yaparım.

Balata nın titreşim yaptığınıda bu şekilde öğrenmiş oldum. Ferodo da kaliteli markadır çok enteresan.

Hella pagid kullanıyorum bende balata olarak memnunum.

Disklerin sorun çıkarmaması ayrıca sevindirici. biraz daha kullanın yine yorumları bekliyor oluruz.

S-works
07-07-2025, 08:23
Balata nın titreşim yaptığınıda bu şekilde öğrenmiş oldum. Ferodo da kaliteli markadır çok enteresan.

Hella pagid kullanıyorum bende balata olarak memnunum.

Disklerin sorun çıkarmaması ayrıca sevindirici. biraz daha kullanın yine yorumları bekliyor oluruz.

Dün Late Runners Etkinliği için karsıya gittim. Anlam veremediğim şekilde hızdan ve pedala basma kuvvetinden bağımsız olarak Bazı frenlemelerde Titreşim geri geldi. Çoğunda titreşim yoktu.Sanırım saçma bir problem ile karşı karşıyayım.

Genelde orjinal sorun çözüyor denilmiş ancak söktüklerim serviste 15-20 k km önce takılmış disklerdi. (Faturalı , kayıtlı ) O sebeple başka yerlere bakmak gerek diye düşünüyorum.

livaneli
07-07-2025, 20:46

Balata gibi sabit bir elemanın titreşim yaptırması mantıksız.

M3CSL
08-07-2025, 07:41
Dün Late Runners Etkinliği için karsıya gittim. Anlam veremediğim şekilde hızdan ve pedala basma kuvvetinden bağımsız olarak Bazı frenlemelerde Titreşim geri geldi. Çoğunda titreşim yoktu.Sanırım saçma bir problem ile karşı karşıyayım.

Genelde orjinal sorun çözüyor denilmiş ancak söktüklerim serviste 15-20 k km önce takılmış disklerdi. (Faturalı , kayıtlı ) O sebeple başka yerlere bakmak gerek diye düşünüyorum.

Geride yazmıştım,zimmerman diskle e39 da yüksek hızda hafif titreme baş gösterdi, ya porya bozuk ya da arka disklere de bakmak lazım

S-works
08-07-2025, 10:14
Geride yazmıştım,zimmerman diskle e39 da yüksek hızda hafif titreme baş gösterdi, ya porya bozuk ya da arka disklere de bakmak lazım

Ben ön arka disk ve balatayı değiştim. İşin tuhaf yanı her zaman yapmıyor. Bazen yumuşak frende bazen sert frende yapıyor.

S-works
11-07-2025, 10:16
Bir güncelleme yapalım.
2 Depo yakıt aldım balata değiştikten sonra. Takribi 700-900 km arası yol yapmışım .(Taktığım gün bakmamıştım. araç kaç km de diye)

0-140 Km hız arasında titreme sorunumuz yok .Yumuşak balataya geçince titreşim derdimiz bitti . Balata değişimi sonrası otoban yolculuğu denk gelmedi. 140 + hızlara çıkamadım. 140 + hızlarda da titreme yapmazsa Zimmerman + Textar çifti benim için ideal fren kiti olmuş olacak.