Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Remar çıkma parça adını kullanan dolandırıcı

livaneli
03-01-2025, 18:37
Merhaba Dostlar,

Egea’sı için tampon ve iki far arayan bir öğretmen arkadaşım, nereden buluyorsa bu çıkarcının (!) 05375787125 numaralı telefonuna ulaşıyor. Adının Emrah olduğunu söyleyen şahıs, parçaları 13 bine yollayacağını söylüyor. Arkadaşım, kendine gönderilen, BULUT YAVUZ’a ait IBAN’a 13 bin yolluyor. Emrah, “Linea için fiyat verdim, Egea için 3 bin daha gönderin.” diyerek 3 bin daha gönderilmesini sağlıyor aynı IBAN’a. Parçalar yollanmıyor, arkadaşım da telefondan engelleniyor.

Dün arkadaşımın numarasını alıp kaydettim, WhatsApp’ta Remar Çıkma Parça İşletmesi hesabı diye görünüyor. Parça alacakmış gibi yazıştım aynı şahısla, Emrah ismini kullanıyor yine. Adres istedim, Tunç Oto, Ostim sanayi sitesi 3 blok no 1009 adresini verdi. Kendimi tanıtıp arkadaşımın parasını ya da parçalarını yollamasını istedim. Bir daha yazmadı.

Hem sizin de ağzınız yanmasın diye, hem de nasıl bir yol izlemeli, adı geçenleri tanıyan var mı öğrenmek için açıyorum bu konuyu.

Teşekkür ederim şimdiden.

livaneli
03-01-2025, 18:39
Nedense bozuk karakterlerle çıktı. Yönetici arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Dragger
03-01-2025, 18:48
Düzelttim konuyu.

Bu konuda yapılabilecek tek şey var savcılığa suç duyurusunda bulunmak yazışmalar ve banka işlem dekontu ile.

livaneli
03-01-2025, 19:05
"Egea’sı için tampon ve iki far arayan bir öğretmen arkadaşım, nereden buluyorsa bu çıkarcının (!)" ... yanlış yazmışım, "çıkmacının" olacaktı.

Dragger, teşekkür ederim. En mantıklı olan sizin dediğiniz ama uzun bir süreç olacak .

livaneli
03-01-2025, 19:25
Kullandığı adı da yanlış yazmışım, Emrah değil Emre olacak.

mcemrek
04-01-2025, 20:04
savcılığa dekont ve yazışmalarla dilekçenizi verin biraz sürer ama gereken neyse yapılır emin olabilirsiniz

Evrenoz
04-01-2025, 20:52
Hat muhtemelen alakasız biri üstünedir.
yine muhtemelen iban sahibinin de telefon numarası sahibi ile kanıtlanabilir bağı yoktur.
adres zaten fake'tir.

iban sahibi savcıya "bana borcu vardı şimdi tanımaza yatıyor" dese zor iş..

TarikS
04-01-2025, 22:15
Söylendiği gibi yazışmalar ve belgeler ile savcılığa gidin şikayetçi olun, ifade verir çıkarsınız. 1 seneye de mahkemeye çağrılırsınız. Başıma farklı bir olaydan geldi takribi 18 ay sonraya bu şubatta bi mahkemeye gidicem. uyap'tan evrakları inceledim bay abi gidip sorup soruşturmuşlar, hesap sahibi kişi "arkadaşım istedi verdim benim hesabı kullanıyordu" falan demiş ama bir şekilde karşılarında polisi görmeleri lazım. maliyeti sıfır, mutlaka şikayetçi olun

livaneli
05-01-2025, 09:38
Herkese teşekkür ederim, dediğiniz gibi en mantıklısı adli yol.

livaneli
05-01-2025, 09:40
Hat muhtemelen alakasız biri üstünedir.
yine muhtemelen iban sahibinin de telefon numarası sahibi ile kanıtlanabilir bağı yoktur.
adres zaten fake'tir.

iban sahibi savcıya "bana borcu vardı şimdi tanımaza yatıyor" dese zor iş..

Dekontta "Yedek parça bedeli" diye açıklama yazmış arkadaşım.