Orijinalini görmek için tıklayınız : Eski Mülk Sahibinin Evi Henüz Teslim Etmemesi
driver_can
07-01-2025, 11:58
Genelde arabalarımla ilgili açtığım konudan sonra,Birgün böyle bir konuda da danışmak kısmetimizmiş.Forumda aramızda illaki avukat arkadaşlarımız yada bunu tecrübe etmiş olanlar vardır.Büyük bir hevesle alıp yaptığım A3 aracımı ev almak için satmıştım hatırlayanlar olacaktır.Araya birkaç ticaret için araçlar girdi ve sonunda 27 Aralıkta araba sevdalıları için en gerekli olan kapalı otoparklı bir daire almak nasip oldu.Emlakçı kayınpederimin tanıdığıydı.İlan açıklamasında mülk sahibi oturuyor taşınma arifesindeler eşyalar bu sebeple dağınık ve düzensiz satılır satılmaz ev boşaltılacaktır diye büyük puntolarla yazılmıştı.İlana girer girmez biz gördük gidip evi.Gerçekten de içerisi toparlanma şeklindeydi.Evde bir beyefendi ve yanında kaldığı validesi varmış.Ev kadının üstüne bu da lafta manevi oğlu.Biz evi bir hafta içinde satın aldık.Sürekli soruyorum sorun çıkarmazla dimi diye ,yok hallederiz çıkacaklar diyorlar.Tam tapuya gideceğimiz sabah kayınpeder yine sordu.Abi 1-2 aya çıkacaklar demeye başladılar.Bende tapudan önce tahliye taahütü istedim.Bi tapuyu halledelim konuşur alırız diye aceleye getirdiler.Bende huylanıp emlakçının 50 bin lirasını tapuyu aldıktan sonra kestim.Çıkar hemen bu parayı öyle alacaksın diye.Tabi bi celallendiler ortaklarıyla sonra duruldular.Tapuya da kadının vekaleti olan biri geldi.Kadının okuma yazması yok.Tapudan sonra vekaletteki adresten muhtara ulaşıp bir şekilde kadının öz oğluna ve kadına ulaştım.Elektrik,suyu da bu arada üstüme aldım.Diyorum çıkmanız lazım ay sonuna kadar süre veriyorum ocak sonu boşaltın evi.Bana diyor ben emlakçıya söyledim 2 ay süre isterim daha önce de boşaltırım sözüm söz diyor.Elektrik suyu kesmek ayrı konu onu zaten hemende yaparım.Aile falan yaşamıyor evde.Kadın da sarıyer de kalıyor.LAfta ordan daire almış onun içindeki kiracı boşaltmamış evi henüz.Dava falan açmak mesele onu da açarım.Ama bunun en kısa yolu nedir?İhtarneme de çekeceğim.Ama işi inada bindirmelerini istemiyorum.Eve adam göndermek zor kullanmakta mesele değil.Ama kendi istekleriyle çıkıp gitsinler.
Emlakçı galerici, bu adamlarla muhatap olmaktan acayip sıkılıyorum ya..
Çok nadirdir "adam" olanın denk gelmesi herhalde. Şu an oturduğumuz evi bulan, oturmamıza vesile olan gibi mesela... Ama ona rağmen tüm sektörü feci şekilde genellerim.
Böyle ayaklarda hemen vazgeçip basıp gitmek gerekiyor ama işte insan aradığını bulunca heves geliyor, bi an önce halletmek istiyorsun. Çok gıcık bu işler bu ülkede, saçma sapan, saçmalıklar silsilesi.
O yüzden mümkün mertebe içeridekilerle de bir şekilde orta yol bulup çıkartmak. Boşaltacağız tamam diyorlarsa ne ala. Ancak gerçekten işin içinde bi üçkağıt bi saçmalık var mı yok mu onu kontrol etmek lazım.
Para kesmek de çözüm değil ki. O anda vazgeçmek lazımdı, kendileri tutuşsun halletmeye çalışsınlar şeklinde olacaktı.
Dediğim gibi, içeridekiler gerçekten iyi niyetli ise bir şekilde kolaylık sağlanabilir. Onu tespit etmeniz lazım. Avukat, bilmemne, şu, bu hiç bi halt kâr etmiyor içerideki kiracı işlerinde. İçeride işgalci olup parasını alamayanlar falan var.
Ha bu arada, içeride 1-2 ay daha kalacaksa kira istemeyi de unutmayın güncel rakam ne ise.
driver_can
07-01-2025, 12:41
Emlakçı galerici, bu adamlarla muhatap olmaktan acayip sıkılıyorum ya..
Çok nadirdir "adam" olanın denk gelmesi herhalde. Şu an oturduğumuz evi bulan, oturmamıza vesile olan gibi mesela... Ama ona rağmen tüm sektörü feci şekilde genellerim.
Böyle ayaklarda hemen vazgeçip basıp gitmek gerekiyor ama işte insan aradığını bulunca heves geliyor, bi an önce halletmek istiyorsun. Çok gıcık bu işler bu ülkede, saçma sapan, saçmalıklar silsilesi.
O yüzden mümkün mertebe içeridekilerle de bir şekilde orta yol bulup çıkartmak. Boşaltacağız tamam diyorlarsa ne ala. Ancak gerçekten işin içinde bi üçkağıt bi saçmalık var mı yok mu onu kontrol etmek lazım.
Para kesmek de çözüm değil ki. O anda vazgeçmek lazımdı, kendileri tutuşsun halletmeye çalışsınlar şeklinde olacaktı.
Dediğim gibi, içeridekiler gerçekten iyi niyetli ise bir şekilde kolaylık sağlanabilir. Onu tespit etmeniz lazım. Avukat, bilmemne, şu, bu hiç bi halt kâr etmiyor içerideki kiracı işlerinde. İçeride işgalci olup parasını alamayanlar falan var.
Ha bu arada, içeride 1-2 ay daha kalacaksa kira istemeyi de unutmayın güncel rakam ne ise.
ev alım süreci maalesef araba almak kadar kolay olmuyor en azından bizim süreçte o şekildeydi.Çok değişken var.İçinde kiracı olan,apartmanın altında market olan,İçine girince resimlerle alakası olmayan bir sürü değişken var.Bizim aldığımız evin içinde kiracı yok.Evin eski mülk sahibi yani tapuyu aldığım kişi.Birde gerçekten içimize sinince uğraşmayıp almak istedim.Emlakçıdan kestiğim parayı da içinde 2 ay da dursa eski sahibi kira sayar geçerim diye düşündüm.Bizde vicdansız değiliz tabiki hemen sokağa atacak halim yok eşyaları.Ama kendimi de garantiye almak istiyorum.2 aysa 2 ay dahası olsun istemiyorum.Başta söyleselerdi yine alırdım zaten.
Hukuki tarafını bilmiyorum ama arkadaşım tecrübe etti, 6 ayda çıkartabildi yasa süre oymuş galiba.
driver_can
07-01-2025, 12:59
Hukuki tarafını bilmiyorum ama arkadaşım tecrübe etti, 6 ayda çıkartabildi yasa süre oymuş galiba.
Tuğbay arada yazılı anlaşma yapılmamışsa eski ve yeni ev sahibi arasında.Eski mülk sahibi evi hemen boşaltmak zorunda.Tapunun verildiği gün anahtar teslimini yapmak mecburi.Dava açılabiliyor.Haksız yere işkal ettiğinden dolayı,bu işgal içinde ecrimisil (tazminat istenebiliyor)Evin değerinin binde 7 oranında harç parası avukatlık parası bana haksız işgal ettiği sürenin tazminatı falan bayağ yüklü bir maddi kaybı olur dava sonucunda.Ama derdim uğraşmamak uzun sürmeden bu durumu bitirmek.İhtarname yollayacağım mesala ay sonu boşaltılsın yoksa dava açılıp aylık şu kadar bedel isteyeceğim elektrik su aboneliklerimi de fesih edeceğim diye.
90 gün yasal süresi var mülk sahibi de olsa çıkan yanlış bilmiyorsam iyi araştırın biz de 2 sene önce ev sattık aklımda öyle kalmış emlakçı ile imzalanan sözleşmede yazıyor olabilir, yasalara güvenip şahıslarla zıtlaşıp uğraşıya girmeyin her dava için itiraz ve istinaf kapıları açık mahkemeler ağzına kadar dolu, haklıyı mağdur etmek için çalışıyor resmen sistem. olayları ya güzellikle ya kaba kuvvet ile çözmek zorundasınız bu senaryoda
Alınca ilk ay veya 15 gün içinde ihtar çekmen lazım. Acil avukat ile görüşüp süreyi kaçırma. O şekilde 5-6 aya halloluyor. Diğer türlü iş çirkinleşirse çıkartamazsın.
ihtarı çekme süresini kaçırmayın yoksa dava açamazsınız ama yasada yaptırım üzerine bir geçerliliği yok sadece 6 ay sonu dava açma hakkı veriyor dava günü de en erken 7-8 ay istanbul için..
driver_can
07-01-2025, 13:25
Arkadaşlar bu şekilde söylemleriniz doğru fakat bunlar içinde kiracı olan daire satın alınca geçerli olan durum.Kiracı varsa ve benim bu eve oturum için ihtiyacım varsa ilk 1 ay içinde ihtarname çekmem gerekiyor. 6 ay süre veriyorsunuz,6 ay sonra da dava açabilme hakkınız oluyor.İçinde ev sahibi olan daire de bu durum veya süre yok.Tapuda anahtarı vermek zorunda.30 gün hakkı var 45 gün hakkı var şehir efsanesi.Araba satışı gibi düşünün noterde aracı aldınız ama eski sahibi teslim etmiyor.Ben kendime araba bulayım veririm diyor.Burda müdaheli men davası açılabiliyor.Aynı zamanda ecrimisil davası açılıyor haksız işgal ettiği ayların tazminatı.Benim derdim davasız halletmek.
Doğru evet, satın aldığın evde kiracı varsa 6 ay dava süresi vardı.
Mülk sahibinin ikamet ettiği evin satışının gerçekleşmesini takiben 30 ila 90 gün içerisinde evin boşaltılması kanunen esastır. internette kısa bir araştırma ile de teyit edebilirsiniz bu araç satışı değil notere gittin anahtarı vermek zorundasın düz mantıkla bakıyorsunuz
arkadaşım avukatlık bir durumunuz yok direk "mülkiyet hakkının ihlali" davası açabilirsiniz. yapılacak diğer hareketler sizi suçlu durumuna düşürecektir. mesela davayı açacaksınız mahkeme tahliyeye karar verecek ve satıştan itibaren işgal tazminatı çıkartacak karşı taraf için. belki dava tarihinden sonrasını öderler belki satıştan itibaren öderler onu bilemem hakim karar veriyor o kısma. fakat hemen bir tebligat çekerseniz en azından karşı tarafa kaçacak yer kalmamış olur. kolay gelsin
driver_can
07-01-2025, 14:17
Mülk sahibinin ikamet ettiği evin satışının gerçekleşmesini takiben 30 ila 90 gün içerisinde evin boşaltılması kanunen esastır. internette kısa bir araştırma ile de teyit edebilirsiniz bu araç satışı değil notere gittin anahtarı vermek zorundasın düz mantıkla bakıyorsunuz
https://www.youtube.com/watch?v=X2H9hBKq-4Q
Evi Satın Aldım, Satın Aldığım Kişi Evden Cıkmıyor Ne Yapılabilir? - Reform Hukuk (https://reformavukatlik.com.tr/evi-satin-aldim-satin-aldigim-kisi-evden-cikmiyor-ne-yapilabilir/)
Düz mantıkla bakmıyorum yeterince araştırdım.Yasal bir hakkı yok şu kadar gün otururum diye.
Size kolay gelsin umarım en kısa sürede çözersiniz 2 senedir bu işler ile uğraşan dolayısıyla araştıran birisi olarak ben tavsiye niteliğinde yazdım zaten süreci başlatırsanız görürsünüz çıkıyor mu çıkmıyor mu.. sözleşmelere attıkları imzalara bile itiraz ediyorlar sırf süre uzasın evrak gidip gelsin vs. diye
driver_can
07-01-2025, 15:08
Size kolay gelsin umarım en kısa sürede çözersiniz 2 senedir bu işler ile uğraşan dolayısıyla araştıran birisi olarak ben tavsiye niteliğinde yazdım zaten süreci başlatırsanız görürsünüz çıkıyor mu çıkmıyor mu.. sözleşmelere attıkları imzalara bile itiraz ediyorlar sırf süre uzasın evrak gidip gelsin vs. diye
Bu içinde yaşayan insanın kansızlığıyla alakalı bir durum evet.Bir insan evini satılığa koyduysa satıldığında ne yapacağının planını yaparak koyar.Paranı al tapuyu ver içinde para ödemeden kalmaya devam etmek kansızlıktır başka bir durum değil.Devletimizde sağolsun herşeye izin veriyor.Sonra o onu vurdu bu bunu parçaladı.Tamam bu yollar tabiki yapılacak işler değil ama bir insanın da dayanma gücü vardır illaki sonra patlıyorsunuz.Derdim süreci başlatmadan huzurla çıksınlar anahtarımı teslim etsinler,herkes kendi yoluna baksın.Ay sonuna kadar süre verdim.Ay sonu elektrik suyu keserim yasal süreci de başlatırım.6 ayda mı sonuçlanır 1 yılda mı bilmem ama o tazminatı öderler.Zaten 1-1.5 yıl kiraya verip öyle taşınmayı düşünüyorum.Kendimi kiraya vermiş olarak düşünürüm.
üst postlarda kira parası al felan demişler. eğer iban verip kira alırsan, otomatik kira sözleşmesi yenilenmiş olur çıkartamazsın. 1 ay olmadan ihtarname çek. mutlaka o belge elinde olsun.
driver_can
07-01-2025, 15:35
üst postlarda kira parası al felan demişler. eğer iban verip kira alırsan, otomatik kira sözleşmesi yenilenmiş olur çıkartamazsın. 1 ay olmadan ihtarname çek. mutlaka o belge elinde olsun.
Bugün oğluyla görüştüm tekrar o da bankada çalışıyormuş.Durumu izah ettim tekrar.Annenizle aranız çok iyi olmayabilir ama maddi manevi zor duruma düşer dava işiyle.Ben ay sonuna kadar süre veriyorum lütfen ay sonunda anahtarımı teslim edin dedim.Aradı konuştu geri döndü ay sonunda verecek dedi.Çok inanmıyorum ama ay sonuna kadar en azından ben 27 aralıkta aldım tapuyu 23-24 Ocağa yasal süreci başlatmayacağım.1 ay geçmeden de ihtarname yollayacağım ay sonuna doğru.
individual
08-01-2025, 09:22
katılıyorum adam ifade veriyor aradan bir gün geçiyor baskı altındaydım söylediklerim yalan diyip işin içinden çıkıyor.o sözleşmeler imzalar falan zor iş katılıyorum.
Bahsettiğim şöyle, eğer uygulama değişti ise bilemiyorum;
Zamanında kiradaki evden çıkarken 1 ay daha mühlet istedik ve kirasını ödedik. Burada niye sözleşme yenileniyor, onu anlayamadım. Adamın hakkı ve biz de verdik.
Tabi diyeceksiniz ki bu boşaltma aşamasında olduğu için böyle.
E peki içerideki beleşe mi oturacak, en azından keyfi oturmasının önüne geçilebilir diye düşünmüştüm ama uygulama böyle ise veya bu yönde değişti ise, otomatik olarak devam ediyor sayılıyorsa geri alayım tabi, onu bilmiyordum :)
Neden abonelikleri hemen kapatmayı denemiyorsun ? Ev senin başkası da üzerine abonelik açamaz. Hatta elektrik saati ve su sayacını sökersen eğer oldukça zorlamış olursun.
Mum yakıp oturacak değil neticede. Bu işlerde iyi niyet her zaman hak sahibinin aleyhine netice doğuruyor.
Bu arada yazdıklarınızdan anladığım size gol atan aslında emlakçı. Mülk sahibi 1-2 ay süre için emlakçıya bahsetmiş, o da bakmış hazır alıcı var komisyonu alalım kendi aralarında çözerler işine diye düşünmüş.
Diğer taraftan 1 - 1.5 yıl kiraya verir geçerim kısmını tam anlamadım kimse 1-. 1.5 yıl oturacağım diye güncel şartlarlda taşınma + abonelik + diğer masraflara katlanmak istemez.
driver_can
09-01-2025, 13:13
Karşıdaki okuma yazması olmayan bir kadın emlakçı bize golü attı evet ama en azından ay sonuna kadar izin vermek istedim.Ay sonu çıkacağını söyledi bende bekliyorum.20 sinden sonra hala bir taşınma hareketi görmediysem ihtarname çekip abonelikleri kapatacağım. 1/1.5 yıl meselesi de ufaklık şuan oturduğumuz yerde kreşe gidiyor seneye de gidecek burada büyük ihtimal.İlkokula başlayana kadar bekar evi boşaltmasında sakınca olmayan birine piyasanın 3/5 altına kiraya vererek baştan da durumu anlatarak tahliye tahattütname alacağım.Yada evi
Boş tutacağım.
Öncelikle hayırlı olsun,
1 yıl kiraya vermektense ufak bir eşya düzeniyle Airbnb'de yapılabilir evin semtine bağlı olarak,
Şu zamanda kiracı olayı tamamen risk, uygun ev buldum diye çamura yatarsa durduk yere 1 sene daha kaybedersiniz,
Karşıdaki okuma yazması olmayan bir kadın emlakçı bize golü attı evet ama en azından ay sonuna kadar izin vermek istedim.Ay sonu çıkacağını söyledi bende bekliyorum.20 sinden sonra hala bir taşınma hareketi görmediysem ihtarname çekip abonelikleri kapatacağım. 1/1.5 yıl meselesi de ufaklık şuan oturduğumuz yerde kreşe gidiyor seneye de gidecek burada büyük ihtimal.İlkokula başlayana kadar bekar evi boşaltmasında sakınca olmayan birine piyasanın 3/5 altına kiraya vererek baştan da durumu anlatarak tahliye tahattütname alacağım.Yada evi
Boş tutacağım.
Bence evi 1 ay içinde alırsan hiç o 1 yıl kiraya vereyim derdine düşme. Boş tut daha iyi. Tahliye taahhütnamesi de alsan zırto nun birine denk gelirsin uğraşırı durursun. Tahliye taahhüdü de alsan mevcut hukuki düzende dava süreleri *****. Seninle benzer şekilde bir ev almıştım, evi aldığım arkadaş o dönem kendi çıkacağı evi tadilat yaptırıyordu.
Ocak sonu çıkacağım dedi ben eve mart ayında girebildim. Abi mutfakçı gelmedi, abi fayansçı gelmedi abi o gelmedi.
Banane kardeşim benim sorunum mu dediğinde de taşınamıyorum adam şuan diyor, bir şey de yapamıyorsun. Adamı darp etsen bir sürü hukuki tantana, huzursuzluk vs çıkacak.
İçimize sinmese de bekledik o 3 ayı. Şimdi böyle bir alışveriş yapacak olsam evi boşaltsın anahtarı getirsin tapuya gidelim işi bitirelim derim.
Bu tür işler adamı parasıyla rezil eden işler malesef.
İş bitmeden önce verilen o sözler atılan imzalar hep yalan oluyor konu ciddiye binince. Çevremde de bu şekilde zor durumda kalan çok insan gördüm en temizi anahtar bir yana para bir yana.
burcinkarabacak
10-01-2025, 09:16
Boş tutacağım.
Can selam geçmiş olsun Allah gönlüne göre versin az çok biliyorsun biz de bir süreç yaşadık buna benzer avukat ve emlakçı derki noter huzurunda yapılmayan tahliye tahattünamesinin bir geçerliliği yokmuş. aklında bulunsun. insanlara iyi niyetli yaklaşmak bu devirde hep bünyeye zarar olarak dönüyor üzücü de olsa. bence arkadaşın dediği gibi saatleri sök. sen düşüneceğine onlar düşünsün. kendi paranla malınla rezil oluyorsun.
tez zamanda işlerin düzelmesi dileğiyle
İcra takipli tahliye davası açacağınızı, evden çıkmadıkları her gün için sizin gider masraf ve mağduriyetinizi kendilerine rücu edeceğinizi bildirin ve acilen noterden yazı gönderin ( yazının alındığına emin olun )
driver_can
14-01-2025, 12:04
İcra takipli tahliye davası açacağınızı, evden çıkmadıkları her gün için sizin gider masraf ve mağduriyetinizi kendilerine rücu edeceğinizi bildirin ve acilen noterden yazı gönderin ( yazının alındığına emin olun )
Kendileriyle konuştuğumda en son ay sonu evden çıkacaklarını belirttiler.Kendileri de bir ev aldı oraya eşyaları geçireceğiz dediler.Emlakçı da kayınpederimin tanıdığıydı ay başı anahtarı teslim edeceğiz bekleyelim demiş.Bende bu sebeple şuan noterden bir yazı göndermedim.Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla da içinde kiracı oturan daireler gibi ilk 1 ay ihtarname gönderme şartı aranmıyormuş içinde eski mülk sahibi oturan daireler için.Çok fazla tersleşmeden ay sonuna kadar beklemeyi uygun görüyorum şuan için.Çünkü karşıdaki de emlakçıya 1 aydan önce evi boşaltamam diye başta konuşmuş.Ama tabi emlakçı biran önce satayım diye bize bunu söylemedi hemen teslim edilecek dedi.Bende bunu öğrenince yaklaşık 2 aylık kiraya denk gelen bedeli emlakçının komisyonundan kestim.Ev hemen teslim edilirse alırsın bunu dedim.Eğer ay sonuna doğru bir hareket hala görmediysem ozaman üstüme olan abonelikleri kapattırıp gerekli ihtarları yollacağım.Tapuyu ayın 27sinde almıştım üzerime.
driver_can
29-01-2025, 23:45
Evet konuyu güncelleyeyim.27 Aralıkta almıştım tapuyu,yoğun baskılarım ve tehtitlerim sonucunda 27 Ocak’ta daireyi boşalttılar.Boş olarak teslim aldım anahtarı.Çıkarken mütahitin taktığı mutfaktaki katlanır masayı dahi sökmüşler:)Boya badana zaten hak getire.Bu arada 2+1 daire boya fiyatları ne civarda güncel?Tavanlar dahil. 18/20 liralar havada uçuyor malzeme dahil bu mu düzgün işçilikle çıkan bedeller?
burcinkarabacak
30-01-2025, 07:46
hayırlı olsun Can. Tez zamanda evinde oturmayı nasip etsin inşallah. çok sevindim.
saygılar
driver_can
30-01-2025, 11:30
hayırlı olsun Can. Tez zamanda evinde oturmayı nasip etsin inşallah. çok sevindim.
saygılar
Teşekkürler Burçin çok sağol.
Hayırlı olsun, süreç çabuk sayılabilecek şekilde işlemiş neyse ki. Ama baskı ve tehdit olmadan da olmuyor işte, ülkenin haline bak, nereden tutsan elinde kalıyor, bir tane "düzgün" denen uygulama yok.
onursumer
30-01-2025, 12:33
Evet konuyu güncelleyeyim.27 Aralıkta almıştım tapuyu,yoğun baskılarım ve tehtitlerim sonucunda 27 Ocak’ta daireyi boşalttılar.Boş olarak teslim aldım anahtarı.Çıkarken mütahitin taktığı mutfaktaki katlanır masayı dahi sökmüşler:)Boya badana zaten hak getire.Bu arada 2+1 daire boya fiyatları ne civarda güncel?Tavanlar dahil. 18/20 liralar havada uçuyor malzeme dahil bu mu düzgün işçilikle çıkan bedeller?
boya işinde benim tavsiyem malzemeyi kendin alarak yaptırmandan yana olur direk boyacı ile işçilik anlaşırsın ben bu zamana kadar hep bu şekilde yaptım düzgün boyacı bulmakta mesele zaten şu dönemde
Geçmiş olsun. Bir dönem bende ev bakarken bu konuları görmüş, boş olmayan ev alınmaz kanısına varmıştım. İyi zamanda kurtulmussun .
Boya kısmında malzemeyi kendin alman iyi olur. Karlılığı arttırmak için bilinmedik,sahte, ambalajı değişmiş ürün kullanılabilir.
Fiyat olarak maalesef bilgim yok. Ancak gelen müşterilerimden duyduğum aşağı yukarı 20 bandı. Ben kendim yapıyorum. 3 ay falan oldu evi boyayalı. Elinden iş geliyorsa yapabilirsin.