Orijinalini görmek için tıklayınız : Acik hava filtresinden muayeneden kaldim.
Arkadaslar aracim olabildigince stok;) ssdece acik hava filtresi taktim diye hic muayeneye girmeden kaldim. simdi ayarlanabilir benzin regulatorum de var onunda da sorsaydim diye dusunuyorum acikcasi neymis uzerindeki koruma olacakmis dendi ve geri yolladilar beni inceleri giriyordum cunku aracimin parcasi bulunmuyor.Nasil bir yol izlemem gerekir? sikayet olusturdum bakanliga atiyorlar durumu.Arac uzerindeki modifikasyonlarden dolayi gecmemis hayir belli bir liste de yok ki? insiyatife birakilmis bu durum.
Çok fazla kasmadıklarını bildiğiniz bir istasyon varsa oraya gidip geçip gelin :)
Yoksa bi kutu mutu bir şey uydurun, yine geçip gelin :)
Başka yapacak bir şey yok, kimisi işgüzarlığı seviyor.
kocamanadam
14-01-2025, 23:13
Cok bir sey beklemeyin muhatap olunan tipler belli, arkadaki abs kablolarını egzoz tesisatı sanıp bırakmıştı eleman beni egzozu ve beyni kendim sökmüştüm oysa ki. susturucu olduktan sonra tesisat olsa ne olmasa ne onu da anlayamadım ama.
çözüm için dekota levhalar var biraz el beceriniz varsa alın hem filtreye hem regülatöre bir kapak yapın mat siyah boyayın muayene alanında cırtla sıkıca tutturun. bende de harici beyin var muayenelik bir durum olmamasına rağmen kapak yapıp girmiştim ben de öbür türlü üstlerine vazife olmayan şeyleri çok didikleme huyları olabiliyor biraz da görevliye bağlı
Sisteme direkt bu bilgiyi girdikleri için hangi istasyona gidersen git ilk buna bakacaklar. Bir kutu yapın etrafına.
Patisever
15-01-2025, 00:32
öyle olmuyor o işler fotograflanıp kontrol ediliyor fiziksel olarak değişmesi lazım
Patisever
15-01-2025, 00:33
nerede ikamet ediyorsunuz
Enes50/06
15-01-2025, 02:15
Aynı durumu bende yaşadım. Açık hava filtresini görünce muayeneye almadılar. Nasıl çözebiliriz diye soluğu sanayide alıp ustaya durumunda anlattım, hiçbir şey yapmadan filtreyi komple sök alıyorlar dedi. Ben kullanmakta olduğum simota cb111 in sadece filtresini söktüm ve ucu açık vaziyetteki boru ile gittim herhangi birşey demeden aldılar. (Not: krank filtresini sökmemiştim onunu fotoğrafını çekip içerden birine gösterdiler, ve sorun olmuyormuş tamam alalım dediler)
Sisteme direkt bu bilgiyi girdikleri için hangi istasyona gidersen git ilk buna bakacaklar. Bir kutu yapın etrafına.
Ha doğru, muayeneden kalındığı için değil mi...
Evet kutu yapıp gitmek gerekecek.
Ya adamların yaptıkları yapmadıkları her halt hikaye resmen.
Mantıklı çok güzel şeyler de var ama tablonun yarısı mantıksız.
Lan başta herifler km düşürme olayını kaldırdı ya :D
Muayeneyi yapan tiplerin de salak saçma tavırları şusu busu da ayrı olay.
Madem her haltı böyle biliyor müdahale ediyorsunuz, katı söküp korumasını üzerine takıyorum, hanginiz anlıyor?? :) Hadisene kardeşim... Göstermelik şeylere çok bayılıyorlar.
Ülkede zaten her şey "mış gibi...." yapılıyor. Muayene de öyle.
Yahu adamlar kiralık lastikle 10 metre ötede lastik değiştirip muayeneye giriyor, bir şey yapabiliyor musun, yok...
orkuteren
15-01-2025, 16:18
Bende 27 aralıkta gittim injen filtre ile herhangi bir sorun yaşamadım. Ama şöyle ki benim araçtaki filtre ucu alttan üstten yandan filan gözükmüyor ondan olabilir belki şansım.
Arkadaşlar cevap biraz geç oldu ama ben evo8 maf'ı takmıştım o yüzden benim orijinale uymadı.4g63 motor olunca sonatalarınki uyuyordu bir şekilde hava filtresini içine sığdırdım orijinal gibi oldu. Öyle geçti. yapacak bir şey yok.