Orijinalini görmek için tıklayınız : Tebliğ edilmeyen ceza hakkında ?
Herkese öneririm bi girsin baksın aracının durumuna ki ben öylesine girdim ama ne göreyim haziran ayından beri bekleyen ve hatta 40 lirada faiz binen bir cezam varmış. 115 ytl diyor ya kırmızı ışık yada şerit değiştirmedir bu. Elime geçen bir tebligatta yok. ama 19 haziran itibari ile teblig edilmiş gorunuyor.
Sizin başınıza geldimi böyle tebliğ edilmeyen ama tebliğ görünen ve dava açan oldumu ? Sanırım ceza muhtarlığa gidiyormuş evde olmayınca ilgili kişi, ama muhtar saolsun ne aradı ne sordu.
bu arada cezanızın olup olmadığını göreceğiniz site ;
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
onurdemir
26-01-2009, 17:23
Benim asıl kafamı kurcalayan bir şey var. Ben eski motorumu sattıktan sonra trafik cezası geldi. Trafik cezası motor bendeyken yazılmış fakat 7 ay sonra gelmişti. Ödemedim ama o cezadan kanuni olarak sorumlu kim olacak? Artık motorun sahibi ben değilim. Temiz kağıdını alıp satışını yapmışım sonuç olarak. Sonradan çıkabilecek herhangi bir ceza beni ilgilendiriyor elbette ama ödemesem sorun olur mu? Diye düşünüyorum :)
Vtec-SEDAN
26-01-2009, 17:24
verilen linkten tam olarak nerden öğreniyoruz cezaları, bulamadım ??
onursumer
26-01-2009, 17:24
sanırım teblig edilmeden sana faizi odemiyorsun
geçen ay bana 2006 da kesilmiş bir ceza geldi teblig tarihi 2009 olduğu için normal 49 oduyordum 2 hafta içinde %30 indirm oluyordu
bende nobetci sulh ve cezaya dilekçe verdim iptali için :D
saner müftüoğlu
26-01-2009, 17:25
Muayeneye temız kagıdı ıcın vergı daıresıne gttım. Anında aldım :) halbukı elımde odenmemıs ceza makbuzu var :)
SULTANOGLU
26-01-2009, 17:25
motorlu taşıtlara girip ordan motorlu taşıtlar sorgulamasından olmas laızm ;) arabanın vergileriyle beraber cezalarıda gösteriyor.
saner müftüoğlu
26-01-2009, 17:28
motorlu tasıtlar kısmına gır, en usttekı secenek
bende ceza yıne cıkmadı...odemeyelım mı yanı:D
ya her seferinde önüme çıkıyo sorgulama yaparken bu vergi numarası kimlik numarası soruyo benimkini yazıyorum kabul etmiyo ne yazacaz buraya ?
Vtec-SEDAN
26-01-2009, 17:31
ok şimdi buldum, saolun beyler..
bende de borç olması lazım ama bişey gözükmüyor sistemde.. :)
onursumer
26-01-2009, 17:32
bende tecil tarihimi hatırlamıyorm ruhsat arabada inmeye üşendim :)
Vtec-SEDAN
26-01-2009, 17:32
ya her seferinde önüme çıkıyo sorgulama yaparken bu vergi numarası kimlik numarası soruyo benimkini yazıyorum kabul etmiyo ne yazacaz buraya ?
araç sahibinin bilgilerini yazmalısın, ruhsatta geçen.. ayrıca aracın en son tescil tarihide lazım muştu
benim bilgileri yaz :D
olcay_bora
26-01-2009, 18:53
giriyorum böyle bir araç bulunamadı diyor
bir sene önce satışını aldıgım araba
hala eskı sahıbının vergı numarasıyla bakıyorum senınkıde aynı durum olabılır
satış kagıdı falan varsa eskı sahıbının kımlık bılgılerıyle kontrol et
Herkese öneririm bi girsin baksın aracının durumuna ki ben öylesine girdim ama ne göreyim haziran ayından beri bekleyen ve hatta 40 lirada faiz binen bir cezam varmış. 115 ytl diyor ya kırmızı ışık yada şerit değiştirmedir bu. Elime geçen bir tebligatta yok. ama 19 haziran itibari ile teblig edilmiş gorunuyor.
Sizin başınıza geldimi böyle tebliğ edilmeyen ama tebliğ görünen ve dava açan oldumu ? Sanırım ceza muhtarlığa gidiyormuş evde olmayınca ilgili kişi, ama muhtar saolsun ne aradı ne sordu.
bu arada cezanızın olup olmadığını göreceğiniz site ;
bizede gecende muhtarlıktan bi kağıt geldi..muhtarlığa gidip kağıdınızı alabilrsiniz diye..
bi gittim aynen şöyle yazıyor;
istanbul-ankara otoyolu-sapanca(ogs gişesinden kacıs)
istanbul-ankara otoyolu-adapazarı(ogs gişesinden kaçıs)
tarih 2006 mart ayı :D:D
orda kartlı gecis olmaıdıgı için abimde mecburen ordan geçmiş daha 2gün önce geldi kağıt ayrıca ceza sorgulattım verilen linkten ama bisey cıkmadı ??? ilginç
Aracınızın tescil tarihini öğrenmek için ;
http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx
Plakanıza kesilen ceza ve MTV bilgileri için;
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp [MTV sorgulamayı tıklayarak]
onursumer
26-01-2009, 22:23
ben evime geldiğinde dava açtım elimdeki belge ile sana teblig edilmeden sanırım açamıyorsun elinde ceza olmalı ve tebliğ tarihi imzan olmalı cezanın fotokopisi falan çekiliyor orda alıyorlar hepsini
durum şu aslında.. muhtara tebliğle ilgili bazı maddeler var da yarına iletirim onu. yani 19 haziranda bizim postacı amca eve gelip beni bulamamış ve hemen muhtara gitmiş anlaşılan.
http://img232.imageshack.us/img232/4484/shemsiyebu1.jpg (http://imageshack.us)
olcay_bora
27-01-2009, 00:21
bilgiler için saolun buldum ama pek inanasım gelmiyor 7 8 tane ceza makbuzum var çekmecede biriktiriyorum ödemedim ayakta kesip verdikleri yada eve gönderdikleri olsun ama hiç biri gözükmüyor
Bana da bir dünya ceza geldi, muhtara bırakmıslar vs :)
Simdi sorgulattım cezası yok görünüyor, zaten muayene yaptırırken de temiz cıkmıstı :D
Yalnız burada görünmeyen ceza yakın zamanlarda görünebilir. Vergi dairesine geç intikal ediyormuş öyle dedi orada çalışan. Yani evinize tebliğ edilmişse er yada geç görünürmüş. Ama işte bu muayene öncesi temiz çıkmıyor mu hiç ödeyesim gelmiyor bunları düşününce. Bu arada benimde şuan sergisini yaptığım 6 tane ceza var ama evime tebliğ edilen bir tane. İşte birde bu geriye kalan 5 tane öyle melül melül bakmakta.
durum şu aslında.. muhtara tebliğle ilgili bazı maddeler var da yarına iletirim onu. yani 19 haziranda bizim postacı amca eve gelip beni bulamamış ve hemen muhtara gitmiş anlaşılan.
http://img232.imageshack.us/img232/4484/shemsiyebu1.jpg (http://imageshack.us)
ya 15 gün içinde tebliğ edilen ilk trafik cezasını görüyorum postahaneler bukadar hızlımı çalışıyorlar :eek:
ya 15 gün içinde tebliğ edilen ilk trafik cezasını görüyorum postahaneler bukadar hızlımı çalışıyorlar :eek:
yesssss !
hoca sana teşekkür edeceğim ki kaç gün geçtiğine dikkat etmemiştim .. sanırım 2 haftayı geçerse tebliğ tarihi takipsizlik ve cezanın iptali sözkonusu idi. bu elemanlar saolsunlar 17 günde tebliğ etmişler .. hemen yarın avukat arkadaşa sorayım yeniden ama yanlış hatırlamıyorsam öyle idi.
yırttım sanırım :D
yesssss !
hoca sana teşekkür edeceğim ki kaç gün geçtiğine dikkat etmemiştim .. sanırım 2 haftayı geçerse tebliğ tarihi takipsizlik ve cezanın iptali sözkonusu idi. bu elemanlar saolsunlar 17 günde tebliğ etmişler .. hemen yarın avukat arkadaşa sorayım yeniden ama yanlış hatırlamıyorsam öyle idi.
yırttım sanırım :D
Ben teşekür ederim yardımcı olduysam ne mutlu. Ben hayretler içinde kaldım 6 aylardır bir telefon faturası beklerım gelmez ama cezayı çok çabuk getirmişler :D
ipod'unu teypine bağlayıp uslu uslu araç kullanan insana neden 115 lira ceza kesilirki acaba ?
Buldum..Herkesin başına gelebilecek bir durum (belki bu mesaj sabit bile yapılabilir uygun olursa çünkü herkes ceza yemekten müzdarip belkide) .. arkadaşlar 2 haftalık süreç doğru sanırım biraz araştırdım ve şu dilekçe ile olay tamamdır.
Aklınızda olsun tutanak tarihi ile tebliğ tarihi arasındaki süre 14 günü geçmemelidir.. Dilekçe şu;
............. TRAFİK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE
İTİRAZ EDEN:
ADRESİ :
KONUSU :Trafik Ceza Tutanağına İtiraz
AÇIKLAMALAR:
1-Şahsıma ait ................. tescil plakalı araca ilişkin olarak bilgim
dışında ............. günü itibariyle trafik ceza tutanağı düzenlenmiş, bu ceza
tutanağı ............tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.
2-Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 166 ncı maddesine göre*Tescil plakasına göre
tanzim edilen tutanaklar *Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde
Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin
10, 11 ve 12 nci maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre takip ve tahsil
edilir*.
" Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller
ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10/a maddesine göre, *Aracın
kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni
tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri
doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ
edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına
gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta
bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde
yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile
ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir*.
Tarafıma yasal süre aşıldıktan sonra tebligat yapılmış olup, bu durum yönetmelik
hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ceza tutanağının iptali gerekmektedir.
İSTEM VE SONUÇ: Yukarıda izah olunan nedenlerden dolayı dava konusu trafik ceza
tutanağının iptalene karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
İtiraz Eden
İmza
EK :
-Ceza tutanağı fotokopisi
Allah kimseyi trafik mahkemesine düşürmesin :).Çeto inş. benim itirazım gibi senide uzun bi süreç beklemez.
Sanada geçmiş olsun küçük onur.
Eyw. tekniğindibinigastırt