PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault istinye mais servis deneyimi.

AydinAkin
27-01-2025, 22:02
İyi akşamlar, Merhaba uzun zamandır forumda konuları takip eder araştırır bazen yorum yapar forumda bulunurum yaşadığım bir olaydan bahsetmek istedim bana absürt geldi, değerli düşünceleriniz ve tecrübeleriniz benim için önemli. Sadece yetkili servis tercih etmeme rağmen son servis maceramdan bahsetmek istedim, istinye mais.

Alttaki görsel sivas ofllazlar, bu temizlikte aracımı 90 bin bakımı için teslim ettim, bu temizlikteki aracı yıkayıp kurulamadan lekeli teslim etmişlerdi, (2 servis arası 2 ay var)

https://i.hizliresim.com/4c83tq5.jpg (https://hizliresim.com/4c83tq5)

Bu arada aracın kozmetiğine ciddi anlamda takık birisiyim, ön yıkama ph nötr ıvır zıvır cilası ilacı bakımı her şeyi bilinçli bir şekilde araştırır kullanırım, renginden dolayıda cila wax uygulamayı severim. Aracıma son boya koruma pasta işleminide profesyonel olarak eylül sonunda uygulama yaptırdım,

https://i.hizliresim.com/gkxim70.jpg (https://hizliresim.com/gkxim70)

her şey buraya kadar okey, Renault maisde aracın aynasını kırdıkları ıcın serviste ayna değişimini yaptırmak istedik, ben 24 günlük görevdeyken araç 1 kere bile yıkanmadı ve yıkamaya verilmedi. Serviste aracın aynası değiştikten sonra sadece katlanır ayna otomatiğine 8bin küsür ödeme yaptık :) aracı teslim ederken dışarda yağmur çamur varken tekrar aracı yıkamışlar bu servis deneyiminde ben yoktum, aracı teslim ederken servisimizden memnun kaldığınızı aldığınız hizmeti lütfen değerlendirip 5 puan yorum yaparsanız seviniriz gibi yaklaşımda bulunulmuş.. görevden geldiğim gibi yıkamaya verdim aracı ve karşılaştığım manzara

https://i.hizliresim.com/i679ht5.jpg (https://hizliresim.com/i679ht5)
https://i.hizliresim.com/oqm1t8l.jpg (https://hizliresim.com/oqm1t8l)

Sadece sinirden kaputun resmini çekebildim aracın tamamı fırça çiziği maalesef,

Renault istinye mais, ilgililenen hanfendiye bu resimleri iletttik aracı fırçayla mı tel fırçaylamı yıkadınız diye sorduk aracın serviste yıkanıp çizildiğini söyledik, ben telafi edelim gelin uygulama yapalım demelerini beklemiyordum ama gösterdikleri tepki çok komikti aracı yoğun ışık altında baktığınızda çiziklerini görebilirsiniz bizlerin yaptığını nasıl anladınız gibi komik yaklaşımlarda bulundular, kendisine aracın neresinde çizik var neresinde kılcal çizik olduğunu bildiğimi ve aracın sadece maiste yıkandığını mais öncesi resimlerininin olduğunu işi mahkemeye taşıdığımda kamera kayıtlarından fırçayla yıkadığınızı tespit edebiliriz dedim ondan sonra konuyu araştırıp detaylı sizlere dönecem dediler bir servisin yaklaşımı bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum göz göre göre fırçayla araç yıkayıp bu hale getirdikten sonra pişkin pişkin konuşabiliyorlar benim mi başıma geliyor bilmiyorum ama 4 tane yetkili servis değiştirdim memnun kalamadım artık yetkiliyi tercih etmeyecem.

MertSerhanÖ.
27-01-2025, 22:36
Tüm yetkili servisler pişmanlıktır.Çok geçmiş olsun.

ruudvan
27-01-2025, 23:10
gecmıs olsun. hanfendıye kılcal cızıgı anlatman cok zor. deli olursun anlatırken. genelde bı yere arac bırakıcaksam yıkamayın derim. gerekırse kirli kalsın.

yyk
28-01-2025, 07:43
gecmıs olsun. hanfendıye kılcal cızıgı anlatman cok zor. deli olursun anlatırken. genelde bı yere arac bırakıcaksam yıkamayın derim. gerekırse kirli kalsın.

abi size katılıyorum ben herhangi bir yıkamada dahi aracımı yıkatmam bırakın servisi geçmiş olsun bu arada

CenkB
28-01-2025, 08:01
Sadece hanımefendiye değil takıntılı olmayan insana anlatamazsın kılcal çiziği. Renault mais ile direkt iletişime geçin bence. Oradan iletişime geçildiğinde işlemler çok daha hızlı ilerliyor.
Mail atabilir veya müşteri hizmetleri numarasından arayabilirsiniz.

Yarbay
28-01-2025, 08:05
yanlız şimdiye kadar gördüğüm en güzel/temiz araçlardan biriymiş sizin araç helal olsun hocam gerçekten aracı alınacak birisiymişsiniz umarım harelenmeler çözülür konuda istediğiniz gibi sonuçlanır.

mirafiori
28-01-2025, 08:09
Servis her yönden pişmanlıktır. Hem maddi hem manevi, garanti işi olmasa bizim düşüncelerdeki kimse uğramaz bile. Servisten pek birşey çıkacağını düşünmüyorum indirim v.s en fazla. Zaten uygulama yapalım falan derlerse oradan uzaklaşacağınızdan eminim.
Aracı servise verirken aracın belli yerlerine yıkamayınız diye uyarı yazıları koymanızı tavsiye ederim.

aposport
28-01-2025, 08:34
Ben Bravo mu yetkili servise bıraktığımda, iş emri kağıdının üstüne kocaman harflerle "Yıkama Yapılmayacak" şeklinde yazdırırdım. Bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar ama size olan yaklaşımları hiç kurumsal olmamış.

pirasa
28-01-2025, 08:37
sizin durumunuz için üzüldüm. bir şey sormak istiyorum mesela bu titizliğiniz sizin olmayan araçlar içinde geçerli mi? mesela ben 2 ayda bir araba yıkarım onunda lekeleri çıksın diye yıkamada kenarda duran fırçayla bastıra bastıra yıkarım genelde boyası çizik içinde olur. azıcık titiz olan herkes milli serveti çarçur ediyormuşum gibi taşlıyor beni. geçmiş olsun tekrardan

ardicli2000
28-01-2025, 08:59

Sen aynaya baktığında neren kırışmış, hangi saç telin beyazlamış biliyorsan ben de arabama baktığımda neresi çizilmiş neresi bozulmuş biliyorum diyeceksiniz. kalacak öyle.

valla aracın ilk fotosundan 0 sandım. O derece temiz maşallah. Sinirlerim yükseldi benim de. İnş temizinden çözülür.

OnurG
28-01-2025, 09:18
Öncelikle geçmiş olsun. Bu durumda olsa bende sinirlenirdim kozmetiği güzel olan aracın içinden geçmişler. Bu kadar takıntılı olduğunuz halde keşke aracım yıkanmasın diye kendilerine iletseydiniz hiç ellemeselerdi.

Bu durumu çalışan arkadaşlar standart olduğu için her araç servisten çıktıktan sonra yıkamaya çekilir, çünkü artık geri dönüşlere distribütör ona göre prim vs. gönderiyor bayilere. Memnuniyet oldukça önemli bi noktada otomobil sektöründe.

Herkes bizim gibi araçlarını önemsemiyor, adam gelişi güzel yıkansa da olur yeter ki temiz olsun dediği için çoğu müşteri memnun oluyor.

Haliyle sirkülasyonun çok olduğu ve zamanın kısıtlı olduğu bu sektörde gelişi güzel yıkanıyor. Çünkü müşteriler premium bir yıkama değil, temiz olsun yeterli bana diye düşündüğü için.

Kendim bir servis danışmanı olarak söylüyorum bunları, bakıma gelen müşterilerim bazıları ben sormadan kendileri araçta seramik var, araçta ppf var yıkanmasın vs. diyor. İçerisine araç yıkanmasın ppf var diye not bırakan bile oluyor.

serkansozen
28-01-2025, 10:16
Öncelikle geçmiş olsun, servisler maalesef pişmanlık yine hiç şaşırtmadılar..
Evet belki siz bu konuda çok hassassınız, ama bu araç kiralık dahi olsa kimsenin kabul edebileceği ölçüde değil.
Tek yapılabilecek ısrarla aracınızın yıkanmamasını tembih etmek olabilirdi.
Resmen ince zımpara geçmişler. Çok üzücü.

drago
28-01-2025, 10:54
Aracın maşallahı varmış cidden.

Üzülmeyin, yetkili servise araba yıkatılmayacağını siz de tecrübe etmiş oldunuz.

Benim tecrübem daha sinirleri zıplatan cinstendi; araç kamerasından ne yapmışlar diye izlerken, yıkamacıların arabanın içinde dazır dazır salmalarını dinlemiştim.

Videosunu atmam, cevap hakkıyla vs uğraşamam ama o videoları bana sat diyen arkadaşlarım var o derece :)

Marka Renault değildi bu arada

Mutu
28-01-2025, 10:54
Ben servisten arabamı yıkama yaptırmadan alıyorum. Çok bakımlı çiziksiz bir boya kondisyonu olduğu için değil ama kendim daha özenerek yıkadığımı düşünüyorum. Not olarak bunu ve cam silecek suyunu hep belirtirim değiştirilmesin ve yıkanmasın araç diye.

Ormanci
28-01-2025, 12:44
"Yetkili" denen servislerde neyi düzgün yapıyorlar ki yıkamayı yapsınlar :)
İşini güzel yapan, düzgün yapanları tenzih edeceğim de, %1 falandır herhalde.

Schumi
28-01-2025, 12:54
Servise teslim ederken kesinlikle yıkanmasın diyordum. Ön camına not düşüyorlardı yıkama yapılmayacak diye. Aksi halde nasıl yıkadıklarını gördüğüm için bunu istiyordum. Yoksa ben sizin 10'da biriniz kadar bile takıntılı değilim. Ama servisler berbat yıkıyor.

pirasa
28-01-2025, 13:36
bide merak ettiğim bu adamlar sıfır arabaları da showrooma koymadan önce yıkamıyorlar mı. onlar niye çizilmiyor

AydinAkin
28-01-2025, 15:11
Artık kendileri bilirler ben çok tatlı bir dille usluplarının ve yaklaşımlarının hatalı olduğunu söyledim tepkileri gerçekten çok komik direkt suçlu psikoloji ile savunmaya geçtiler, müşteri kaybettiler araba taşa değse servise götürüyorduk :)

AydinAkin
28-01-2025, 15:12
Çok teşekkür ederim içide dışıda bakımınıda kusursuz yapmaya özen gösteriyoruz :)

AydinAkin
28-01-2025, 15:12
bide merak ettiğim bu adamlar sıfır arabaları da showrooma koymadan önce yıkamıyorlar mı. onlar niye çizilmiyor

Bildiğim kadarıyla sıfırlara höyle muamele yapamıyorlar ama showroomda çok yatan araçlarda hare ve kılcal görmüşlüğüm var

AydinAkin
28-01-2025, 15:14
Öncelikle geçmiş olsun. Bu durumda olsa bende sinirlenirdim kozmetiği güzel olan aracın içinden geçmişler. Bu kadar takıntılı olduğunuz halde keşke aracım yıkanmasın diye kendilerine iletseydiniz hiç ellemeselerdi.

Bu durumu çalışan arkadaşlar standart olduğu için her araç servisten çıktıktan sonra yıkamaya çekilir, çünkü artık geri dönüşlere distribütör ona göre prim vs. gönderiyor bayilere. Memnuniyet oldukça önemli bi noktada otomobil sektöründe.

Herkes bizim gibi araçlarını önemsemiyor, adam gelişi güzel yıkansa da olur yeter ki temiz olsun dediği için çoğu müşteri memnun oluyor.

Haliyle sirkülasyonun çok olduğu ve zamanın kısıtlı olduğu bu sektörde gelişi güzel yıkanıyor. Çünkü müşteriler premium bir yıkama değil, temiz olsun yeterli bana diye düşündüğü için.

Kendim bir servis danışmanı olarak söylüyorum bunları, bakıma gelen müşterilerim bazıları ben sormadan kendileri araçta seramik var, araçta ppf var yıkanmasın vs. diyor. İçerisine araç yıkanmasın ppf var diye not bırakan bile oluyor.
Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum ama inanın karda kışta yıkamazlar diye düşünüldü bizede ders oldu

AydinAkin
28-01-2025, 15:17
Aracın maşallahı varmış cidden.

Üzülmeyin, yetkili servise araba yıkatılmayacağını siz de tecrübe etmiş oldunuz.

Benim tecrübem daha sinirleri zıplatan cinstendi; araç kamerasından ne yapmışlar diye izlerken, yıkamacıların arabanın içinde dazır dazır salmalarını dinlemiştim.

Videosunu atmam, cevap hakkıyla vs uğraşamam ama o videoları bana sat diyen arkadaşlarım var o derece :)

Marka Renault değildi bu arada
Sizede çok geçmiş olsun, evet böyle şeyler duyuyorum bende kamera taktırmayı düşündüm ama artık servise vermeyecem başında bekleyecem :D

OnurG
28-01-2025, 15:35
Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum ama inanın karda kışta yıkamazlar diye düşünüldü bizede ders oldu

İnsanlar artık öyle bir noktada ki " servise gelecek diye aracı 2 aydır yıkatmıyorum, iyi oldu ücretsiz yıkandı " şeklinde cümle bile duydum öyle söyleyebilirim :)

mirafiori
28-01-2025, 17:05

Çizlilmiyormu sanıyorsunuz :) Ben showroomlardaki araçlar bolca çizik görüyorum...

TarikS
28-01-2025, 19:55
Herkes gerekenleri yazmış zaten de benim asıl merak ettiğim şey onların kırdığı aynanın sonucu olarak siz neden para ödediniz?

AydinAkin
28-01-2025, 22:07
Herkes gerekenleri yazmış zaten de benim asıl merak ettiğim şey onların kırdığı aynanın sonucu olarak siz neden para ödediniz?

yanlış anlaşıldım sanırım, trafikte sağdan sollama yapan dallama aynaya taktı kendini ayna düştü onun değişim için maisi tercih ettik

BARR
29-01-2025, 07:04
Ayn durum İzmir Vosmer'de A3 aracım için yapıldı. Vosmer kameralardan baktıktan son boya koruma hediye etti. Yaptıkları da koruma! da dolgu ürünlü all-in-one ürün ile bir arabayı geçmekti. Çıkınca şıkır şıkır 2 yıkama sonra çizikler merhaba demişti.

Allahtan kendi polisaj makinam ve ürünlerim vardı garajda halletmiştim.

Tesla ile böle dertlerimin olmaması çok kadar mutlu ediyor ki beni bu yaştan sonra çekemezdim heralde :hehe:

AydinAkin
29-01-2025, 17:42
Ayn durum İzmir Vosmer'de A3 aracım için yapıldı. Vosmer kameralardan baktıktan son boya koruma hediye etti. Yaptıkları da koruma! da dolgu ürünlü all-in-one ürün ile bir arabayı geçmekti. Çıkınca şıkır şıkır 2 yıkama sonra çizikler merhaba demişti.

Allahtan kendi polisaj makinam ve ürünlerim vardı garajda halletmiştim.

Tesla ile böle dertlerimin olmaması çok kadar mutlu ediyor ki beni bu yaştan sonra çekemezdim heralde :hehe:

yaşanması çok üzücü bir durum tabi ki yetkili servis tercih edip bunlar olması çok komik, sizlere de çok geçmiş olsun

livaneli
29-01-2025, 19:30
Kendi adıma, 2006 model eski bir araba sahibi olarak , yıkamacılardan beklentim çok düşük. Yıkama sonrası bakıyorum, umarım fırça değmedik bir yer kalmamıştır, iyice temizlenmiştir diye. :)

individual
29-01-2025, 20:08
öncelikle geçmiş olsun.

içimizi dökmek gibi olucak ama aracın üstüne bu arabayı yıkamayın lütfen diye yazı bıraksanız dahi o yazıyı alıp arabayı yıkarlar.

birde şu son 2-3 senede şunu fark ettim kendim içinde arabada örnek vereyim aracımın başına gelmesini korktuğum ne varsa aklıma ne zaman gelse başına o geliyor.bunu evrene mesaj veriyorsun diyen mi dersin abi ileri görüşlüsün diyenmi dersin.

bu konuyla ilgili 3-4 tane şey başıma geldi hepside aklıma gelip sonra arabanın başına geldi.ondan artık saldım bende.

AydinAkin
30-01-2025, 16:51
öncelikle geçmiş olsun.

içimizi dökmek gibi olucak ama aracın üstüne bu arabayı yıkamayın lütfen diye yazı bıraksanız dahi o yazıyı alıp arabayı yıkarlar.

birde şu son 2-3 senede şunu fark ettim kendim içinde arabada örnek vereyim aracımın başına gelmesini korktuğum ne varsa aklıma ne zaman gelse başına o geliyor.bunu evrene mesaj veriyorsun diyen mi dersin abi ileri görüşlüsün diyenmi dersin.

bu konuyla ilgili 3-4 tane şey başıma geldi hepside aklıma gelip sonra arabanın başına geldi.ondan artık saldım bende.

kesinlikle öyle ne kadar üstüne titrersem okadar saçma şeyler yaşanıyor

kelalper
30-01-2025, 22:57
Arkadaşlar bütün servislerde araçlar fırça ile yıkanır. Nereden biliyorum ASF de çalıştım Mothers teknik müdürlüğü yaparken adamlara söyledim arabaları yıkamayın diye dinleyen var mı yok. Kullandıkları şampuan içler acısı kostik manyağı.

Ozan Özer
31-01-2025, 08:12
Son dönemlerde birçok markanın yetkili servisi; sünger vs ile araç yıkamaya başladı ancak fırça hastalığından kurtulamayan,araç yıkamayı önemsemeyen yetkili servisler halen bu şekilde yıkamaya devam ediyor.
Alt kırılımında da; maliyeti en aza indirmek adına, en dandik/bilinmeyen markaların ürünlerini alarak kullanmaktalar. Dolayısıyla yetkili servislerde araç yıkatırken, büyük beklentiler içine girmeyin.
Benzer durum seramik kaplama uygulamalarında da var tabiki.

fthdrn
31-01-2025, 08:33
Şirket aracını servise bırakırken yıkama alanında camında " araç yıkanmayacaktır" yazılı kağıt olan aracı yıkanırken görmüştüm. :D
O yüzden çok şaşırmadım bu duruma

individual
31-01-2025, 08:46
Şirket aracını servise bırakırken yıkama alanında camında " araç yıkanmayacaktır" yazılı kağıt olan aracı yıkanırken görmüştüm. :D
O yüzden çok şaşırmadım bu duruma

bak nasıl biliyorum :D yaparlar.artık gıcıklık olsun diye yapıldığını düşünüyorum.adamın arabasına bak onun var benim yok nasıl özeniyor dur ben buna bir film yapayım diye düşünüyor.

fthdrn
31-01-2025, 09:14
bak nasıl biliyorum :D yaparlar.artık gıcıklık olsun diye yapıldığını düşünüyorum.adamın arabasına bak onun var benim yok nasıl özeniyor dur ben buna bir film yapayım diye düşünüyor.

Ben art niyetli yapacaklarını düşünmüyorum, 10 dakikada 1 araba yıkatıyorlar insanlara iş emrine vs bakmadan direkt girişip yetiştirmeye çalışıyorlar gibi.
Serviste araç yıkama hizmeti de saçma. Müşteri memnuniyeti için 1 saatlik rutin bakım için araç yıkatılıyor. arabayı bakıma götürücez nasılsa yıkamayalım orada yıkanır diye düşünen bi ton insan var gerçi :)

individual
31-01-2025, 10:05
Ben art niyetli yapacaklarını düşünmüyorum, 10 dakikada 1 araba yıkatıyorlar insanlara iş emrine vs bakmadan direkt girişip yetiştirmeye çalışıyorlar gibi.
Serviste araç yıkama hizmeti de saçma. Müşteri memnuniyeti için 1 saatlik rutin bakım için araç yıkatılıyor. arabayı bakıma götürücez nasılsa yıkamayalım orada yıkanır diye düşünen bi ton insan var gerçi :)

işte sorun o işi geçiştirme yetiştirme kapasite üstü çalışma yada çalıştırma yada işini sevmeden yapma.bu türkiyenin sorunu.

daha farklı bakalım bu türkiyede çok oluyor.hasta ameliyata giriyor sol bacağında sorun var ve kesilmesi gerekiyor.girmeden önce işaretleniyor ve ameliyata giriyor sonra bi bakıyorsunuz sol bacak değil sağ bacak kesilmiş.

bunu şunun için yazıyorum insanın kendinede saygısı olması lazım.mesela benim yaptığım iş gereği aslında ben müşterilerime konuşup aynı anda 3 farklı yerde o işi yapıp 3 katı para alabilirim.ama yapmıyorum neden iş riskini 3 katlıyorum 2 düzgün olup 1 kötü olabilir ondan dolayı riske girmiyorum 1 tane yapıyorum iş teslim ediyorum ama sonrasın o iş için o 3 farkli müşteri işi düzgün sorunsuz teslim ettiğimi bildiği için bir sonraki işte yarışıyor benimkini yap hayır benimkini yap diye.

evet insanoğlu hata yapabilir ama 90's türkiyesinde yaşamıyoruz.artık araç sahiplerinin %90 aracını fırcayla yıkanmasını istemiyor bu bilinen birşey.ben servis olsam fırcasız yıkama yaparım yada fırcasız yapamıyorsam aracı teslim alırken müşteriye söylerim aracınız YIKANMAYACAK BİZİM YIKAMA BÖLÜMÜMÜZ YOKTUR diye belirtirim yazılı ve sözlü. :)

CenkB
31-01-2025, 10:06
Bugün bulunduğum ilde renault yetkili servise geçtim. Aracı yıkamayın dedim. Tamam abi dedi. Daha önce yıkamamızı beğenmedin mi? dedi.
Dedim başka bir yetkili serviste sıfır ayarındaki araca fırça ile girmişler, anası ağlamış her yeri hare olmuş dedim.
Bizde fırça yasak sünger kullanıyoruz onu da yeniliyoruz sürekli dedi.
Bakalım neler olacak. Yaza doğru zaten hafif hafif acemi olarak pasta işine girmek istiyorum. Deneme yaparım.

TarikS
01-02-2025, 19:47
Beyler toplumun %99'u bizim gibi düşünmüyor. yukarıda Fatih de belirtmiş, çevremde beyaz yaka normal vatandaş olan özellikle kadınlar başta olmak üzere birçok kişi araç yıkatmakla uğraşmayıp servise gitmişken yıkanmasını tercih ediyor. Fırçaymış süngermiş kimsenin de umrunda değil :D

AydinAkin
01-02-2025, 21:33
Bugün bulunduğum ilde renault yetkili servise geçtim. Aracı yıkamayın dedim. Tamam abi dedi. Daha önce yıkamamızı beğenmedin mi? dedi.
Dedim başka bir yetkili serviste sıfır ayarındaki araca fırça ile girmişler, anası ağlamış her yeri hare olmuş dedim.
Bizde fırça yasak sünger kullanıyoruz onu da yeniliyoruz sürekli dedi.
Bakalım neler olacak. Yaza doğru zaten hafif hafif acemi olarak pasta işine girmek istiyorum. Deneme yaparım.

Ben bir kaç araç kamerası videosuna denk geldim servis işlemleriyle ilgili o yüzden midem çok bulandı artık servise vermeyecem, size bol şans dilerim :)

TolgaUs
02-02-2025, 17:35
Türk'e neyi yapma deseniz inadına yapar.
Hepsinde ergen inadı var.
Araç sahibine geçmiş olsun.
Yetkili servise korkudan verme. Sanayiye korkudan verme. Kime verecem ben bu arabayı ?
En iyisi servis bakımı gerektirmeyen TESLA ya binmek. Huzur vallahi.

https://i.hizliresim.com/8r3wuv9.png

Eworen
02-02-2025, 17:49
Yetkili servisler sanayideki servislere oransal olarak göre çok çok daha dikkatli ve özenliler ama yıkama konusu daha tam gelişmediği belli müsterilerin çoğu yıkamadan kesin ve net memnundurlar titiz olmak dikkatli olmak zor zanaat üzülürsünüz :)

CenkB
03-02-2025, 09:59
Yalandan yere yıkanmış işte. Buralar soğuk olduğundan yıkamayordum arabayı. Temiz duruyor mu duruyor. Temiz mi? Değil.

Bu arada bakım için değil ön cam fitil değişimi için bıraktım. Daha önce cam değiştirdim. Fitilde ufak deforme vardı. Garantiden onu değiştirdim.
Dışarıda yaptırsam muhtemelen muhattap bulamazdım.
Yetkili servis yine de diyor insan işte.