Giriþ

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Elektrikli araç alma sorunsalý ?

burcinkarabacak
28-01-2025, 09:52
Dostlar selam,

bileniniz vardýr belki 2019 yýlýndan beri passat variantý severek kullanýyorduk. kasým ayýnda kendisi ile vedalaþýp yeni kasa B9 passat variant aldým 4 aralýkta. lakin üzerine ID.7 nin çýkmasý kafamda büyük sorular oluþturdu. uzatmadan konuya geleyim,

günlük rutin kullanýmýmýz,

haným araç ile iþe gidiyor (çocuðu okula býrakýyor arada) - akþam da geliyor oðlaný alýyor kreþten. toplam gitmesi gelmesi 35-35 = 70 km haftanýn 5 günü. ortalama 350 km 4 haftalýk bir ay içinde 1400 km yapýyor.

hafta sonu gezmeler saða sola gitmeler derken bizim aylýk ortalama 1750 km yi buluyor bu da 2.deponun dolmasý demek oluyor. günümüz þartlarýnda 3000 TL ye dolduðunu varsayar isek ortalama 4500 liralýk bir yakýt masrafý

yýlda 2 defa uzun yol tatile gideriz onun haricinde ankara - sabiha gökçen sýk kullanýyoruz.

koþullarýmýz,

yaþadýðýmýz sitede kapalý otoparkýmýz ve daireye ait park alaný bulunmakta. þarj istasyonu kurma konusunda sorunum yok. elektrik saati ile otoparkýn arasý 30m ayný kattalar.

bu þartlarda üç ihtimal var kafamda

1 - Passatý satýp ID.7 almak
2 - Passatý satýp Tesla alýp aradaki farka 2.araba almak ya da yatýrým yapmak
3 - Passat ile devam etmek

bunlar harici tavsiyelere açýðým.

þimdiden teþekkürler uzun oldu ise affola.

CloudGrey
28-01-2025, 10:11
abi kafam yandý yemin ediyorum :)

sahibindene bakýyorum en kral variant 2.5 milyon.
id7 - 2.8 milyon
en dandik tesla model y - 2.4 milyon

sendeki nasýl bir passat öyle satýp aradaki fark ile 2. araba alýyon yatýrým matýrým falan yapýyorsun :D :D

Yarbay
28-01-2025, 10:36
Benzinli:
ayda 1750km ve 4500tl yakýt demek 5 yýlda 105bin km 270bin tl yakýt demek , buna yýllýk vergileri ve 7 bakým ücretide eklerseniz total 5 yýllýk yakýt,bakým,vergi dahil masrafýnýz 400bin tl civarý

Elektrikli ID7: sadece vergisi tek baþýna 5 yýlda 175bin civarý tutacak kaldý size 225tl lik makas ve bu 225bin içersinde daha þarj istasyonu,þarj masraflarýný,bakým vs giderlerini, cins ölçüde lastik gibi saçma sapan extra masraflarý düþmedik bile.

iþin en can alýcý kýsmý ise aracý satarken gerçekleþecek bugün sýfýrý 1900 olan togglarýn 10-20binde ikinci elleri 1400, 1750 olan megane e-techler 1400, 3 milyon tl üstü olan tesla high performanslar 2300 civarý siz ise yýlda 21bin km yapacaksýnýz 4-5 yýl binseniz de 1-2 yýl içerisinde satsanýzda her türlü passatýn deðer kaybý elektrikli bir ID7 den çok daha az olacaktýr bence

alým sýrasýnda çok avantajlý almadýðýnýz sürece (atýyorum Tesla Yleri geçen senelerde toplayan arkadaþlar gibi) yada ciddi anlamda deðer kaybýna zaten uðramýþ 2inci el elektrikli almadýðýnýz sürece ,atýyorum 2inci el Togg,Tesla High Performans,Long Range ler gibi (tabi bu yorumlarý bugün piyasa þartlarýyla konuþuyorum) bence mantýklý deðil.

drago
28-01-2025, 10:45

id7 - 2.8 milyon

sendeki nasýl bir passat öyle satýp aradaki fark ile 2. araba alýyon yatýrým matýrým falan yapýyorsun :D :D

Aradaki fark = id7 deðeri - model y deðeri :)

Tesla hakkýnda az çok bir fikir oluþtu ama ID7 hiç bilmiyorum.

Ama variant ID7 çok þýk duruyormuþ gerçekten.

Tesla dýþýnda elektriklilerin 2. eli daha zayýf gördüðüm kadarýyla, ID7 biraz macera olur gibi duruyorç

mimarsertac
28-01-2025, 10:48
Tesla Model Y Max Range kullaniyorum. Daha önce de Golf kullaniyordum. Model Y´nin memnun edecegini dusunuyorum. ID7 güzel araba gercekten ama Tesla elektrikli de hala 1 numara.

burcinkarabacak
28-01-2025, 11:27

id7 - 2.8 milyon

Sýfýr tesla y 1.8 e alabiliyorsun þuan. aracým km'si düþük olduðundan 2.6 civarý satabilirim. aradaki farka da tesla gelene kadar bir araç satýn alýrým.

Benzinli:
ayda 1750km ve 4500tl yakýt demek 5 yýlda 105bin km 270bin tl yakýt demek , buna yýllýk vergileri ve 7 bakým ücretide eklerseniz total 5 yýllýk yakýt,bakým,vergi dahil masrafýnýz 400bin tl civarý

Elektrikli ID7: sadece vergisi tek baþýna 5 yýlda 175bin civarý tutacak kaldý size 225tl lik makas ve bu 225bin içersinde daha þarj istasyonu,þarj masraflarýný,bakým vs giderlerini, cins ölçüde lastik gibi saçma sapan extra masraflarý düþmedik bile.

iþin en can alýcý kýsmý ise aracý satarken gerçekleþecek bugün sýfýrý 1900 olan togglarýn 10-20binde ikinci elleri 1400, 1750 olan megane e-techler 1400, 3 milyon tl üstü olan tesla high performanslar 2300 civarý siz ise yýlda 21bin km yapacaksýnýz 4-5 yýl binseniz de 1-2 yýl içerisinde satsanýzda her türlü passatýn deðer kaybý elektrikli bir ID7 den çok daha az olacaktýr bence

alým sýrasýnda çok avantajlý almadýðýnýz sürece (atýyorum Tesla Yleri geçen senelerde toplayan arkadaþlar gibi) yada ciddi anlamda deðer kaybýna zaten uðramýþ 2inci el elektrikli almadýðýnýz sürece ,atýyorum 2inci el Togg,Tesla High Performans,Long Range ler gibi (tabi bu yorumlarý bugün piyasa þartlarýyla konuþuyorum) bence mantýklý deðil.

Teþekkürler güzel cevabýnýz için

Aradaki fark = id7 deðeri - model y deðeri :)

Tesla hakkýnda az çok bir fikir oluþtu ama ID7 hiç bilmiyorum.

Ama variant ID7 çok þýk duruyormuþ gerçekten.

Tesla dýþýnda elektriklilerin 2. eli daha zayýf gördüðüm kadarýyla, ID7 biraz macera olur gibi duruyorç

Teþekkürler

Tesla Model Y Max Range kullaniyorum. Daha önce de Golf kullaniyordum. Model Y´nin memnun edecegini dusunuyorum. ID7 güzel araba gercekten ama Tesla elektrikli de hala 1 numara.

Teþekkürler yorumuz için.

Saygýlar

DenizKaan
28-01-2025, 11:28
ayný sorunsala sahibim, hanýmla kendime ortak b8 variant aldýk günlük 70 80km yol yapýyoruz.
kapýmýn önüne þarj istasyonu kuruldu, Elektrikliye geçsem mi bilemedim. bu konu bana da yol göstericek gibi.

individual
28-01-2025, 11:41
aracý satmak ve yeni aracý almak kolay.burdaki 2 tane çok büyük soru var bence.önce bunlarý araþtýrmak bakmak gerek.

1.apartman demiþsiniz kendinize ait park alanýnýz var ama o park alaný benzinli araç için.siz þimdi o alana elektirik araç baðlayacaksýnýz.elektirikli araç yangýn haberlerinden dolayý sitelerde bu konuya sýcak bakmýyorlar.kapalý otopark'a izin vermiyorlar.tüm siteden imza almanýz gerekebilir ve çoðunluk izin vermedi ve siz yinede yaptýrdýnýz.mahkemeye verip iptal ettirebilirler.

2.elektirikli araç sarj için alt yapý bunu destekliyormu araþtýrýn.

3.aracý alýrken baðlantý ekipmanýný hediye eden var ama gördüðüm o baðlantýyý yaptýrýrken kablosu yetersiz þalteri yetersiz altyapý yetersiz bir sürü kalem çýkýyor ve sonunda çok para verdik keþke o paraya 1 sene benzin alsaydým diyebilirsiniz.

3.benzinli dizel lpg araçlar satýlýrken belli bir deðer kaybý oluyor bu çok rahatsýz etmiyor ama elektirik'lide (hybrid de bile alanlar çok soruyor bataryasý ne olacak diye) çok deðer kaybý oluyor rakamlarý afaki atýyorum. 2milyon elektirikli aldýnýz kullandýnýz 3 sene satýyorsunuz 1.250 zor satýyorsunuz.bide tr'de yine çok deðer kaybetmiyor almanyada falan hollanda'da çok deðer kaybý vardý.hatta bir videoda kullanýcý evini elektirikli araç için komple çevirdi güneþ panalleri falan aldý sýfýr elektirik parasý verdi ama teslayý satayan dedi 1.5 sene sonra %40deðer kaybý vardý tamam yarýn gelip veriyorum dedi giderken yolda %45 oldu.

bunlarý iyi hesaplamak lazým.türkiyede altyapý sorunlarý çok biz bide elektirikli araç þarj etmeye düþünüyoruz.

geçenlerde otel'de yangýn oldu elektirik'den mi oldu mutfak'dan mý oldu diye ne haberler döndü.þimdi sitede apartmanda yaþýyoruz en alt katta bir elektirikli araba þarj olurken yangýn çýkartabilir yanlýþ anlamayan ben istemem sitedede benden imza dahi isteler vermem kapalý otopark'da þarj olayý bence tehlikeli.

cabriolet
28-01-2025, 12:00
þarj için apartmanda kimseden izin almaya gerek yok imza almayada gerek yok park yeri size ait ise

drago
28-01-2025, 12:02
ayný sorunsala sahibim, hanýmla kendime ortak b8 variant aldýk günlük 70 80km yol yapýyoruz.
kapýmýn önüne þarj istasyonu kuruldu, Elektrikliye geçsem mi bilemedim. bu konu bana da yol göstericek gibi.

Vay be Deniz, rado kullanan adamdýn sen, seni de mi kaybettik :( :D

207_TR
Kalitede ÝD7 nin yanýndan geçmez TESLA inanýn. Tesla kullanýcýlarý çok gelip inceledi ÝD7 yi Araçlarýný ilana koyanlar oldu satýp almak için.

ÝD7 de menzin iddialý görünüyor. Daha kullanma imkaným olmadý. WLTP verisi þehir dýþý 697 þehir içi 844 gösteriyor Maximum deðerlerde. Yabancý forumlarda 450-600 ortalama real range okudum.

Ýd7 makul. Arkadan itiþ olmasý kimisine göre eksi gelebilir, aðýrlýk dengesinden dolayý güzel yol tutuþu olacaðýný düþünüyorum. Henüz kullanma fýrsatým olmadý.

Yeni Passat ta yakýttan üzen bir araç deðil ama ÝD7 baþarýlý.

.::EmrE::.
Müstakil ev veya þarj istasyonu alt yapýsý olan bir sitede oturmuyorsanýz dünyanýn en saçma þeyi elektrikli araç.

burcinkarabacak
28-01-2025, 12:12
aracý satmak ve yeni aracý almak kolay.burdaki 2 tane çok büyük soru var bence.önce bunlarý araþtýrmak bakmak gerek.

1.apartman demiþsiniz kendinize ait park alanýnýz var ama o park alaný benzinli araç için.siz þimdi o alana elektirik araç baðlayacaksýnýz.elektirikli araç yangýn haberlerinden dolayý sitelerde bu konuya sýcak bakmýyorlar.kapalý otopark'a izin vermiyorlar.tüm siteden imza almanýz gerekebilir ve çoðunluk izin vermedi ve siz yinede yaptýrdýnýz.mahkemeye verip iptal ettirebilirler.

2.elektirikli araç sarj için alt yapý bunu destekliyormu araþtýrýn.

3.aracý alýrken baðlantý ekipmanýný hediye eden var ama gördüðüm o baðlantýyý yaptýrýrken kablosu yetersiz þalteri yetersiz altyapý yetersiz bir sürü kalem çýkýyor ve sonunda çok para verdik keþke o paraya 1 sene benzin alsaydým diyebilirsiniz.

3.benzinli dizel lpg araçlar satýlýrken belli bir deðer kaybý oluyor bu çok rahatsýz etmiyor ama elektirik'lide (hybrid de bile alanlar çok soruyor bataryasý ne olacak diye) çok deðer kaybý oluyor rakamlarý afaki atýyorum. 2milyon elektirikli aldýnýz kullandýnýz 3 sene satýyorsunuz 1.250 zor satýyorsunuz.bide tr'de yine çok deðer kaybetmiyor almanyada falan hollanda'da çok deðer kaybý vardý.hatta bir videoda kullanýcý evini elektirikli araç için komple çevirdi güneþ panalleri falan aldý sýfýr elektirik parasý verdi ama teslayý satayan dedi 1.5 sene sonra %40deðer kaybý vardý tamam yarýn gelip veriyorum dedi giderken yolda %45 oldu.

bunlarý iyi hesaplamak lazým.türkiyede altyapý sorunlarý çok biz bide elektirikli araç þarj etmeye düþünüyoruz.

geçenlerde otel'de yangýn oldu elektirik'den mi oldu mutfak'dan mý oldu diye ne haberler döndü.þimdi sitede apartmanda yaþýyoruz en alt katta bir elektirikli araba þarj olurken yangýn çýkartabilir yanlýþ anlamayan ben istemem sitedede benden imza dahi isteler vermem kapalý otopark'da þarj olayý bence tehlikeli.

Cevabýnýz için çok teþekkür ederim. madde madde yazmak yerine genel cevap vereyim. sitenin kapalý otoparký 130 araçlýk ve 5-6 araç hali hazýrda kullanýyor kendi park yerlerinde þarj istasyonu. tüm siteden imza topladýlar ve onay alýndý yaptýrdýlar. çalýþtýðým iþ yeri ve mesleðim elektrik kökenli olduðu için zaten þarj istasyonu ve gerekli malzemeri kendim saðlayacaðým. Schneider Evlink Wallbox kullanýyoruz iþ yerinde de eve de aynýsýndan almayý planlýyorum. hem uyguna tedarik edebilirim gerekli kablo vs de konusunda da sorun yaþamam. satýþ konusunda ise 2.el passata 83k - 120k arasý kullandým 5 yýlda neredeyse. sýfýr aracý daha uzun kullanýrým diye düþünüyorum deðer kaybý yaþar mýyým stresi yaþamýyorum o zamanýn þartlarý ne getirirse artýk.

þarj için apartmanda kimseden izin almaya gerek yok imza almayada gerek yok park yeri size ait ise

var üstat kafanýza göre takamýyorsunuz. park yeri sizin olsa bile ortak alan diye geçiyor. onay almadan duvarýna malzeme bile asamýyorsunuz bizzat yaþadým. port bagajýmý asmýþtým ne yazýk ki tekrar sökmek zorunda kaldým.

Kalitede ÝD7 nin yanýndan geçmez TESLA inanýn. Tesla kullanýcýlarý çok gelip inceledi ÝD7 yi Araçlarýný ilana koyanlar oldu satýp almak için.

ÝD7 de menzin iddialý görünüyor. Daha kullanma imkaným olmadý. WLTP verisi þehir dýþý 697 þehir içi 844 gösteriyor Maximum deðerlerde. Yabancý forumlarda 450-600 ortalama real range okudum.

Ýd7 makul. Arkadan itiþ olmasý kimisine göre eksi gelebilir, aðýrlýk dengesinden dolayý güzel yol tutuþu olacaðýný düþünüyorum. Henüz kullanma fýrsatým olmadý.

Yeni Passat ta yakýttan üzen bir araç deðil ama ÝD7 baþarýlý.

evet arkasýnda Vw olmasý da ayrý bir güven veriyor bana. teslayý seviyorum ama arka planý endiþeli malzeme tedariði vs.

Müstakil ev veya þarj istasyonu alt yapýsý olan bir sitede oturmuyorsanýz dünyanýn en saçma þeyi elektrikli araç.

saygý duyuyorum fikrinize ama þartlar zorluyor artýk.

teþekkürler tüm cevaplara.

Schumi
28-01-2025, 12:30
Yönetmelik deðiþti. Yönetim þirketinin denetleme grubunda olduðum için bilgi geldi. Artýk kiþiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çýkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danýþmalarý gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapýlsýn gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.

KÖROÐLU
28-01-2025, 12:51
Yönetmelik deðiþti. Yönetim þirketinin denetleme grubunda olduðum için bilgi geldi. Artýk kiþiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çýkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danýþmalarý gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapýlsýn gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.

benim þöyle bir durumum var bunu bi tartýþsak ?

Sitede kendime ait garajým var. Diðer garajlar içinde sadece tavan lambasý mevcut, benim garajým ise ilk yönetim planýnda kapýcý dairesi mutfaðý olarak tasarlanmýþ ve içerisi (su elektrik tesisat) buna uygun yapýlmýþ. Siteyi yapan müteahhit iþten çekilince benim evi aldýðým arkadaþ þuan kullandýðým yeri garaj olarak kapatmýþ ve kullanmaya baþlamýþ.

Daha sonra önceden mutfak sonradan garaj olan bu kýsým yeniden porje çizdirilerek belediyedeki yönetim planýnda onaylatýlmýþ.

Garajýn prizleri bu kapýcý dairesi sigortasýna baðlý ve daire kullanýlmýyor. (Sene de 2 defa toplantý için 2 3 saat kullanýlýyor) Buranýn elektrik faturasýný ödemeyi teklif edip þarj etsem aracý bir sorun yaþar mýyým ?

cabriolet
28-01-2025, 12:52

aynen bu þekilde yönetmelik deðiþti sadece bu iþi iyi bilen birine taktýrýn þarj aletini en azýndan kablo yandý vs derdi ile uðraþmazsýnýz

mcemrek
28-01-2025, 13:13
Þimdiye kadar alanlara neden aldýlar tü kaka yada alacak olanlara mantýksýz vs diyemem. Alan herkes hayrýný görsün. Alacak olanlara hayýrlý olsun.

Ancak maliyet sebebiyle geçilecekse bizim gibi günlük yaþayan geçici geldiði söylenen vergilerin kalýcý olduðu vergisinin vergisinin geldiði ülkede iyi düþünüp tartmak lazým. Deðer kaybýný kullandýkça avantajýyla karþýlamayý düþünmek gerçekten büyük risk. Þu ortamda sýnýrsýz bütçeleri olan insanlar deðiliz ufacýk maliyetleri bile hesap edecek duruma geldik. En basitinden istasyonda þarj etmek az yakan bir dizel araç sürmekle eþdeðer durumda þu ortamda. Ev elektriðiyle kendi yeri olanlar uyguna dolduruyor pilleri. Ancak þubat ayý itibariyle 1000 lira olan faturalar 2000 olacak muhabbeti bile 2x maliyet artýþý demek olacak.

Müstakil ev + güneþ panel yoksa attýðýn taþ ürküttüðün kurbaðaya deðecek mi çok büyük muamma gibi duruyor.

Pil çabuk eskirmiþ bilmem ne diyenlere filan takýlmýyorum. Ama ülkemizde bataryasý çabuk bozulan telefon muamelesi yapýldýðý yapýlacaðý da bir gerçek

DOHC
28-01-2025, 13:44
Elektrik faturalarında buyuk değişim: 1050 lirayı gecen 2 bin lira odeyecek - Sozcu (https://www.sozcu.com.tr/elektrik-faturalarinda-buyuk-degisim-1050-lirayi-gecen-2-bin-lira-odeyecek-p131610)

Bu haberi de es geçmeyin.
Ev elektriði ile ayný sayaçtan araba da þarj olacaðý için kuvvetle ihtimal pahalý tarifeye girmeye baþlayacaksýnýzdýr.
ID 4 ve ID 7'nin katalog menzil deðerlerinin gerçekle hiç uyuþmadýðýný okumuþtum.

CloudGrey
28-01-2025, 14:12
Sýfýr tesla y 1.8 e alabiliyorsun þuan. aracým km'si düþük olduðundan 2.6 civarý satabilirim. aradaki farka da tesla gelene kadar bir araç satýn alýrým.

abi yanlýþýn olmasýn ? sen ötv'siz kdv'siz rakama bakýyorsun sanki..
en dandik model y þuan 2.4m

https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#payment

KÖROÐLU
28-01-2025, 14:15

Sitede kendime ait garajým var. Diðer garajlar içinde sadece tavan lambasý mevcut, benim garajým ise ilk yönetim planýnda kapýcý dairesi mutfaðý olarak tasarlanmýþ ve içerisi (su elektrik tesisat) buna uygun yapýlmýþ. Siteyi yapan müteahhit iþten çekilince benim evi aldýðým arkadaþ þuan kullandýðým yeri garaj olarak kapatmýþ ve kullanmaya baþlamýþ.

Daha sonra önceden mutfak sonradan garaj olan bu kýsým yeniden porje çizdirilerek belediyedeki yönetim planýnda onaylatýlmýþ.

Garajýn prizleri bu kapýcý dairesi sigortasýna baðlý ve daire kullanýlmýyor. (Sene de 2 defa toplantý için 2 3 saat kullanýlýyor) Buranýn elektrik faturasýný ödemeyi teklif edip þarj etsem aracý bir sorun yaþar mýyým ?

Kendime cevap olsun, baðýmsýz bölüm (garaj) da mevcut tesisatý deðiþtirmeden yapýlan þarj için bir ortak karara gerek yok diyor. Bu benim için iyi oldu.

CEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM DUYURDU: “APARTMAN VE SİTELERDE ELEKTRİKLİ ARAC ŞARJ UNİTELERİNİN YAYGINLAŞMASINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ” (https://www.csb.gov.tr/cevre-sehircilik-ve-iklim-degisikligi-bakani-murat-kurum-duyurdu-apartman-ve-sitelerde-elektrikli-arac-sarj-unitelerinin-yayginlasmasini-kolaylastiriyoruz-bakanlik-faaliyetleri-40193)

https://www.gensed.org/assets/attachments/dosyalar/cevre-ve-sehircilik-elektronik-belge-yonetim-sistemi-evrak-dogrulama.pdf

cabriolet
28-01-2025, 14:33

bu paraya %10 ötvye nasýl girecek 1.866.203tl þuan model y nin en ucuzu

CloudGrey
28-01-2025, 14:39
bu paraya %10 ötvye nasýl girecek 1.866.203tl þuan model y nin en ucuzu

bilmediðim bir sitemi var baþka model y satan

alýn bismillah paket model Y

https://i.hizliresim.com/th43v1p.JPG (https://hizliresim.com/th43v1p)

EDÝT : ULAN JANTI CIKARINCA DÜÞÜYORMUÞ FÝYAT

ÞAKA GÝBÝ

cabriolet
28-01-2025, 14:40
bilmediðim bir sitemi var baþka model y satan

alýn bismillah paket model Y

https://i.hizliresim.com/th43v1p.JPG (https://hizliresim.com/th43v1p)

20" jant eklemiþsiniz ona ondan öyle fiyat

cabrioleter
28-01-2025, 14:53
ben olsam juniperi beklerdim. eðer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satýþ rakamlarý yakalar. ufak tefek deðiþiklikler gibi görünüyor ancak aracýn yüzde 70'ine bir þekilde dokunmuþlar, ciddi bir deðiþim var. vw soðuk hava þartlarýnda söylediði kapasitenin yüzde 56'sýný karþýlayabildiðine dair yabancý kaynaklarýn testleri paylaþýldý geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçýk menzillerle pek de bir alakasý yok vw'nin. ayrýca geleneksel markalar benzinli kafasýyla hiçbir þey gerekmeyen araçlarý belli km aralýklarý ile bakýma çaðýrýp bir filtre deðiþimine kol gibi fatura çýkarýyor. tesla'da bakým derdi de yok bu da bir avantaj.

cnzdmr
28-01-2025, 15:33
Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alýrdým kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiþ, aracýn ön ve arka tasarýmý daha oturaklý hale gelmiþ. Burada asýl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kiþisel fikrim plug-in araçlarýn þuan çok mantýklý olduðu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alýp 50k TL yýllýk vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düþük güçlü ve düþük menzilli araç almakta çok mantýklý deðil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapýlacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda þehirlerarasý yol yapýlacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunlarý düþünmekte fayda var.

Berkan
28-01-2025, 23:57
Diðer konulara girmeden
1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs deðerlendirilebilir. Illa degisim yapayým niyetiniz varsa.
Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu :D

hakan308
29-01-2025, 06:13
Ben f10u satýp 1.900a sýfýr mini countryman elektrikli aldým. f10 yazýlýmlý haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakýyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayýnca 60 kuruþa denk geliyor (ankara kýþ þartlarýnda ve güzergahým baðlýca- incek arasý sürekli yokuþ ve trafik ýþýklarý mevcut) Sitemizde kapalý otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.

delta0o
29-01-2025, 07:27
Passatý satýp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantýklý olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlý elektrikli alýnýp uygun günlük iþlerde kullanýlabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü deðer kaybetmeyecek sýfýr benzinli alýnýp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanýlarak deðerlendirilebilir.

DenizKaan
29-01-2025, 07:34
Vay be Deniz, rado kullanan adamdýn sen, seni de mi kaybettik :( :D
Yok abi o duruyor, kaybolmadým :)

burcinkarabacak
29-01-2025, 08:01

Teþekkürler bilgilendirme için bunu yönetime söylemek gerekiyor her gün duyuru gönderiyorlar BYD alanlar oldu sitede sanýrým onlar için :)

Þimdiye kadar alanlara neden aldýlar tü kaka yada alacak olanlara mantýksýz vs diyemem. Alan herkes hayrýný görsün. Alacak olanlara hayýrlý olsun.

Ancak maliyet sebebiyle geçilecekse bizim gibi günlük yaþayan geçici geldiði söylenen vergilerin kalýcý olduðu vergisinin vergisinin geldiði ülkede iyi düþünüp tartmak lazým. Deðer kaybýný kullandýkça avantajýyla karþýlamayý düþünmek gerçekten büyük risk. Þu ortamda sýnýrsýz bütçeleri olan insanlar deðiliz ufacýk maliyetleri bile hesap edecek duruma geldik. En basitinden istasyonda þarj etmek az yakan bir dizel araç sürmekle eþdeðer durumda þu ortamda. Ev elektriðiyle kendi yeri olanlar uyguna dolduruyor pilleri. Ancak þubat ayý itibariyle 1000 lira olan faturalar 2000 olacak muhabbeti bile 2x maliyet artýþý demek olacak.

Müstakil ev + güneþ panel yoksa attýðýn taþ ürküttüðün kurbaðaya deðecek mi çok büyük muamma gibi duruyor.

Pil çabuk eskirmiþ bilmem ne diyenlere filan takýlmýyorum. Ama ülkemizde bataryasý çabuk bozulan telefon muamelesi yapýldýðý yapýlacaðý da bir gerçek

ben sadece aylýk giderlerimi düþürme peþindeyim yoksa yürütme maliyeti toplamda MTV'si elektrik faturasý aynýya gelecek ise heyecana gerek yok. teþekkürler mesajýnýz için

Elektrik faturalarýnda buyuk deðiþim: 1050 lirayý gecen 2 bin lira odeyecek - Sozcu (https://www.sozcu.com.tr/elektrik-faturalarinda-buyuk-degisim-1050-lirayi-gecen-2-bin-lira-odeyecek-p131610)

Bu haberi de es geçmeyin.
Ev elektriði ile ayný sayaçtan araba da þarj olacaðý için kuvvetle ihtimal pahalý tarifeye girmeye baþlayacaksýnýzdýr.
ID 4 ve ID 7'nin katalog menzil deðerlerinin gerçekle hiç uyuþmadýðýný okumuþtum.

ortalama tüketime bakýp hesap yapacaðým teþekkür ederim.

Jantsýz standart hali 1.8 e geliyor.
https://i.hizliresim.com/1ptyeak.png

onursumer
29-01-2025, 08:11

base paket, standart menzil , arkadan itiþli 1.866 þuan sitesinde sipariþe açýk vergiler dahil

onursumer
29-01-2025, 08:13
bu arada kiþisel düþncem evde herzaman bir yakýtlý araç olmasýndan yana eðer þehir için çok hacme ihtiyaç yok ise passat yanýna uygun fiyatlý þehir içinde pratik kullanýma uygun renault zoe tarzýnda bir araç almak daha mantýklý geliyor

burcinkarabacak
29-01-2025, 08:45
ben olsam juniperi beklerdim. eğer yüzde 10'dan sokarlarsa çok iyi satış rakamları yakalar. ufak tefek değişiklikler gibi görünüyor ancak aracın yüzde 70'ine bir şekilde dokunmuşlar, ciddi bir değişim var. vw soğuk hava şartlarında söylediği kapasitenin yüzde 56'sını karşılayabildiğine dair yabancı kaynakların testleri paylaşıldı geçenlerde. yani orada yazan uçuk kaçık menzillerle pek de bir alakası yok vw'nin. ayrıca geleneksel markalar benzinli kafasıyla hiçbir şey gerekmeyen araçları belli km aralıkları ile bakıma çağırıp bir filtre değişimine kol gibi fatura çıkarıyor. tesla'da bakım derdi de yok bu da bir avantaj.

Şubat - mart gibi geçmeyi düşünüyorum bakalım artık hangisi olursa hocam.

Elektrikli araç alacak olsam Tesla Model Y alırdım kesinlikle.

Makyaj gerçekten çok farketmiş, aracın ön ve arka tasarımı daha oturaklı hale gelmiş. Burada asıl sorun %10'luk dilime girebilecek mi ?

Onun haricinde kişisel fikrim plug-in araçların şuan çok mantıklı olduğu yönünde.

Güçlü bir elektrikli araç alıp 50k TL yıllık vergi vermek bana çok saçma geliyor. Düşük güçlü ve düşük menzilli araç almakta çok mantıklı değil.

Senede 1-2 defa bile olsa uzun yolculuklar yapılacaksa tatil için, hele bayram seyranlarda şehirlerarası yol yapılacaksa Elektrikli araç büyük dert.

Bunları düşünmekte fayda var.

yılda iki uzun yol yaparız genelde antalya muğla tarafına ama bu bayramlarda olmaz ara zamanları kullanıyoruz yıllardır. onun dışında hep istanbul ankara kullanıyoruz.

DiÄŸer konulara girmeden
1.6-1.8 gibi Ioniq 5 sifir veya ikinci el alip kalani yatirim vs değerlendirilebilir. Illa degisim yapayım niyetiniz varsa.
Ayni durumda kendim olsam hic kurcalamadan var olanla devam ederdim oda ayri konu :D
teşekkürler cevabınız için

Ben f10u satıp 1.900a sıfır mini countryman elektrikli aldım. f10 yazılımlı haliyle 100 kmde 9 litre yani 4 lira yakıyordu. Mini ise 100kmde 20kw elektrik tüketiyor evden sarjda 3 tl olanyüksek tarifeden hesaplayınca 60 kuruşa denk geliyor (ankara kış şartlarında ve güzergahım bağlıca- incek arası sürekli yokuş ve trafik ışıkları mevcut) Sitemizde kapalı otoparkta herkesin yeri belli ve saatten park yerine tesisat çekme maliyeti 10.000 tutuyor.

maliyetim daha az olur hem işçilik ödemem hem malzemeyi ucuza bulurum. biz de günlük göksu - yda gidiyor araba düz yol biliyorsunuz. size de hayırlı olsun

Passatı satıp biri elektrikli olacak 2 araba almakta mantıklı olabilir.Çok konfor aranmayacaksa uygun fiyatlı elektrikli alınıp uygun günlük işlerde kullanılabilir.Kalan parayla belki birazda ekleme yaparak 2.eli güçlü değer kaybetmeyecek sıfır benzinli alınıp kenarda bekletilip uzun yollarda kullanılarak değerlendirilebilir.

teşekkürler

saygılar tüm cevap verenlere teşekkürler

207_TR
29-01-2025, 08:55
Bu arada Ýd4 sattýðým bazý müþterilerle yakýt ortalamasýný sürekli görüþüyorum. Çok mutlu kullanýcý da var, adapte olamayan da var.

Balýkesir þehiriçi karýþýk günümüz hava þartlarýnda 17 kw ortalama yakýyorum dedi bir kullanýcým. 20 kw tüketende var. istanbul da iþe git gel 25 kw tüketen de var.

Ýzmir hava þartlarýnda 14 kw tüketen var. Doðu illerinde ortalama 24 kw tüketen var.

Deðerleri yakalamak biraz hava þartlarý ve elektrikli araç kullanma mantýðýna uymakla baðlantýlý.

Pedaldaki sürekli güç olayýna kapýlýp hep tam gaz kalkanlar þikayetçi :)

Reküperasyon fren kazanýmýný doðru kullanamayan þikayetçi. Yada Ýstanbul da dur kalk yaparken aracý geri kazanýp yapmayacak kadar dur kalk trafikte kullanan verim alamýyor.

Ama çoðu kullanýcý memnun.

Ormanci
29-01-2025, 09:39
Alabilecek olsam Tesla patlatýr geçerim mesela, acayip hoþuma gidiyor, aracýn yapabildikleri, oyuncaklarý falan filan çok hoþ..
Ancak haným henüz elektrikli araca karþý imiþ, önyargýlý biraz :) Benden daha çok kullandýðý için pek ses de edemiyorum þimdilik :)

Diðer yandan elektrikli araca karþý geliþtirilen söylemler, bahsi geçen kullaným zorluklarý vs gibi þeyler genelde elektrikliye adapte olamayan, olmak istemeyen, kullaným tercihlerini deðiþtirmek istemeyenlerden kaynaklanýyor.

Örneðin fiþli hibritten bile bahsediyoruz, arkadaþ diyor ki iþte yok akþam gelip þarja mý takacaðým. Takacaksýn kardeþim iþte? :)
Onu geçiyorsun, diyor ki iþte efendim buradan 1.000 km yok gideceksin, 50 kere durup boþ þarj istasyonu mu yakalayacaksýn, benzini 5dk doldurup devam ediyorsun, bunda en az yarým saat bekleyecek miyim...
Benzinli ile 150-180 gidiyorum, bununla 100'le sað þeritten mi gideceðim.

Kullanýmýmýza bakýyorum, arkadaþýn da kullanýmýna bakýyorum, yýlda 1-2 defa uzun yol modunda tatile gidiyoruz. Çocuk da olduðu için her mola zaten kafadan yeme içme oyalanma tuvalet bilmemne derken en az yarým saat.
E tempoma bakýyorum, sýkýldýðým zaman yaptýðým gazlamalar harici 120-130 gidiyorum. Örnek verdiðim arkadaþ-arkadaþlar da aslýnda sanýrsýnýz ki paso 200 gidiyor, onlar da benzer tempo ile yol alýyorlar. Yani elektrikli ile az daha yavaþ gitsem maks 2 saat sonra ulaþýrým onlardan..

Ki Tesla kullanan baþka bir arkadaþým da var, 130'la tempolu gidiyorum, þu kadar km yapýyorum, þurada duruyorum, þarj ederken yemeðimi yiyorum, sonra devam ediyorum, yolda da milletle biraz oynuyorum, hiç bir sýkýntý yaþamadan gidip geliyorum diyor mesela.

Kullaným stili olarak alýþmak gerekiyor, arabaya göre davranmak gerekiyor.
Yine mesela bunu arkadaþa söyleyince "araba bana uysun, ben arabaya niye uyayým" diyor, eh o zaman almayacaksýn zaten :)
1.3 dizel Clio kullanmak gibi bir þey, bu gitmiyor diye dip gaz mý kullanýyorsunuz bu arabayý, yoksa kullaným amacýna uygun þekilde mi? Ona benziyor.

Bir arkadaþýn arkadaþý EQS mi ne almýþ, Bodrum'a gitmiþ, devamlý 180-200 gitmeye çalýþýyormuþ, tabi yol boyunca 5 defa þarj için durmak zorunda kalmýþ, geri döndüðünde ilana koymuþ arabayý, bu ne ben bununla mý uðraþacaðým diye :)

burcinkarabacak
29-01-2025, 13:04
yorumlar için herkese teþekkür ederim. kafamda oluþturdum aslýnda. tesla sipariþi verip (tüm ödemeyi araç tesliminden 1 hafta önce yapýyoruz sanýrým) o süreçte aracý satýp tesla ve 2.bir araba almak mantýklý. id7 güzel evet ama standart hali ile tek elektrikli araba çekince oluþturuyor. yoksa ID7 cam tavanlý paket alabilsem tek geçerim aslýnda hem menzil hem iç geniþliði vs bana göre tesladan iyi. þubat ayý bakalým zamlarda bi açýklasýn duruma göre tesla ya da id7 karar vereceðiz.

teþekkürler saygýlar

cabriolet
30-01-2025, 12:15
bende günlük kullanmak için tesla bakýyorum ama sanýrým makyajlýsýný beklicem bayaðý fark varmýþ makyajlý ve makyajsýz arasýnda

snan1910
30-01-2025, 20:46
Zoe ile baþlayýp Corsa ile devam edip güncel Ec4x ile elektrikli araç sürüvenim devam ediyor. Toplamda 150.000km üzeri elektrikli yol yaptým.

Evden þarj imkaný varsa düþünmeden elektriðe geçin,

Ýkinci el sýfýr ayarýnda arac almanýzý öneririm. ( Tesla harici ) satarken kaybýnýz olmaz bu þekilde,

KÖROÐLU
31-01-2025, 11:11
Zoe ile baþlayýp Corsa ile devam edip güncel Ec4x ile elektrikli araç sürüvenim devam ediyor. Toplamda 150.000km üzeri elektrikli yol yaptým.

Evden þarj imkaný varsa düþünmeden elektriðe geçin,

Ýkinci el sýfýr ayarýnda arac almanýzý öneririm. ( Tesla harici ) satarken kaybýnýz olmaz bu þekilde,

ec4x hakkýnda menzil yorumu ve 220v priz den þarj ile dolum süresi açýsýndan bir bilgi istesek ?

Benden baþlangýç için 2. araba olarak bir zoe ile adým atayým istiyorum. 2 tane dizel olacaðýna kapýda 1 tanesi elektirkli olsun diyorum.

snan1910
31-01-2025, 17:29
ec4x hakkýnda menzil yorumu ve 220v priz den þarj ile dolum süresi açýsýndan bir bilgi istesek ?

Benden baþlangýç için 2. araba olarak bir zoe ile adým atayým istiyorum. 2 tane dizel olacaðýna kapýda 1 tanesi elektirkli olsun diyorum.

Bu sabah Aydýn dan Ýzmir e geldim, sabah 10 derece idi hava, þuanda da dönüyorum. Hava 16 derece, toplamda 230km yol, kalorifer sürekli açýk 110km sabit hýz 230 km yol yapacaðým %20 civarý bir þarjla evde olurum. Sabah %100 ile çýkmýþtým.

Daha sýcak hava ve þehir içinde maksimum gördüðüm menzil 380km oldu, ama dikkat ederek bu deðer.

Siz ortalama 300km menzil gibi düþünün. Hiç bir þeye dikkat etmeden.

Ben saatten ayrý kablo çektiðim bahçemdeki prizden þarj ediyorum. Þarj cihazýmda amper ayarý var, %0 -100 arasý için yaklaþýk 9 saat sürüyor. Akþam takýyorum sabah alýyorum. Bu süre isterseniz evde 6 7 saate kadar düþer. Dýþarýda dc þarjda 25 dk %20 -85 arasý gibi düþünebilirsiniz.

Schumi
02-02-2025, 21:45

Senin garaj olarak kullandýðýn yer senin tapuda bulunmuyor sanýrým. Tekrar proje çizilip belediyeden onay alýnmýþ ama ne sýfat ile. Bina ortak alan diye mi geçiyor? Tapuda sana ait ise orasý mutfak dahi olsa sorun yaþamazsýn ama kapýcý dairesi gibi binanýn kat maliklerinin tapularýnda brüt olarak geçen ortak alandan ise o zaman sorun olur.

KÖROÐLU
03-02-2025, 06:57
Senin garaj olarak kullandýðýn yer senin tapuda bulunmuyor sanýrým. Tekrar proje çizilip belediyeden onay alýnmýþ ama ne sýfat ile. Bina ortak alan diye mi geçiyor? Tapuda sana ait ise orasý mutfak dahi olsa sorun yaþamazsýn ama kapýcý dairesi gibi binanýn kat maliklerinin tapularýnda brüt olarak geçen ortak alandan ise o zaman sorun olur.

Aslýnda konu biraz karýþýk, mesaj yazdýktan sonra tapuya baktým eklenti görünmüyor bende.

Ama oturduðum siteyi yapan arkadaþ iþ bitmeden intihar ediyor. Sonrasýnda benim evi aldýðým arkadaþ bir þekilde uydurup burayý garaj yapýyor.

Bunun gibi bir kaç yer daha var, binaya yeniden proje çizdiriyorlar ve belediyeden onay alýyorlar, ama gidip tapuya iþletmiyorlar.

Bana o dönem belediyeden onaylý evraklarý göstermiþlerdi, ben de ona istinaden almýþtým evi. Ben belediyeye gidip bir þu evraký talep edeyim sonra bir daha konuþuruz.

Schumi
03-02-2025, 19:22
Aslýnda konu biraz karýþýk, mesaj yazdýktan sonra tapuya baktým eklenti görünmüyor bende.

Ama oturduðum siteyi yapan arkadaþ iþ bitmeden intihar ediyor. Sonrasýnda benim evi aldýðým arkadaþ bir þekilde uydurup burayý garaj yapýyor.

Bunun gibi bir kaç yer daha var, binaya yeniden proje çizdiriyorlar ve belediyeden onay alýyorlar, ama gidip tapuya iþletmiyorlar.

Bana o dönem belediyeden onaylý evraklarý göstermiþlerdi, ben de ona istinaden almýþtým evi. Ben belediyeye gidip bir þu evraký talep edeyim sonra bir daha konuþuruz.

O konunun bence acil üstüne düþ. Tapuya iþletme þansýn varsa iþletmeye bak.

EnesPolatdemir
10-02-2025, 14:46
Dostlar selam,

bileniniz vardýr belki 2019 yýlýndan beri passat variantý severek kullanýyorduk. kasým ayýnda kendisi ile vedalaþýp yeni kasa B9 passat variant aldým 4 aralýkta. lakin üzerine ID.7 nin çýkmasý kafamda büyük sorular oluþturdu. uzatmadan konuya geleyim,

günlük rutin kullanýmýmýz,

haným araç ile iþe gidiyor (çocuðu okula býrakýyor arada) - akþam da geliyor oðlaný alýyor kreþten. toplam gitmesi gelmesi 35-35 = 70 km haftanýn 5 günü. ortalama 350 km 4 haftalýk bir ay içinde 1400 km yapýyor.

hafta sonu gezmeler saða sola gitmeler derken bizim aylýk ortalama 1750 km yi buluyor bu da 2.deponun dolmasý demek oluyor. günümüz þartlarýnda 3000 TL ye dolduðunu varsayar isek ortalama 4500 liralýk bir yakýt masrafý

yýlda 2 defa uzun yol tatile gideriz onun haricinde ankara - sabiha gökçen sýk kullanýyoruz.

koþullarýmýz,

yaþadýðýmýz sitede kapalý otoparkýmýz ve daireye ait park alaný bulunmakta. þarj istasyonu kurma konusunda sorunum yok. elektrik saati ile otoparkýn arasý 30m ayný kattalar.

bu þartlarda üç ihtimal var kafamda

1 - Passatý satýp ID.7 almak
2 - Passatý satýp Tesla alýp aradaki farka 2.araba almak ya da yatýrým yapmak
3 - Passat ile devam etmek

bunlar harici tavsiyelere açýðým.

þimdiden teþekkürler uzun oldu ise affola.

Abi her þey iyi güzel ama ciddi bir deðer kaybýn olacak. Ha yine Türkiye piyasasýndaki kayýp Avrupa gibi aslaa deðil ama bence yine de dikkat edilmesi gereken hesabý iyi yapýlmasý gereken bir konu. Amorti edecek mi baþa baþ mý olacak yoksa zarar mý diye. Hiç birimiz parayý aðaçta toplamýyoruz, kolay da kazanýlmýyor. Model Y kullanma fýrsatým oldu. ID7'nin daha içine bile oturamadým ama büyük ihtimalle tesladan kalite olarak iyidir. Teslada her þey ekranda toplandýðý için biraz fazla sade geliyor bana, ben biraz daha kurcalamalý seviyorum. Ha Tesla'nýn kalitesi beklentimden çok daha iyi çýktý ama kessinlikle kötü demiyorum. Sadece vw daha kaliteli olur gibi geldi.

EnesPolatdemir
10-02-2025, 15:05
Abi her þey iyi güzel ama ciddi bir deðer kaybýn olacak. Ha yine Türkiye piyasasýndaki kayýp Avrupa gibi aslaa deðil ama bence yine de dikkat edilmesi gereken hesabý iyi yapýlmasý gereken bir konu. Amorti edecek mi baþa baþ mý olacak yoksa zarar mý diye. Hiç birimiz parayý aðaçta toplamýyoruz, kolay da kazanýlmýyor. Model Y kullanma fýrsatým oldu. ID7'nin daha içine bile oturamadým ama büyük ihtimalle tesladan kalite olarak iyidir. Teslada her þey ekranda toplandýðý için biraz fazla sade geliyor bana, ben biraz daha kurcalamalý seviyorum. Ha Tesla'nýn kalitesi beklentimden çok daha iyi çýktý ama kessinlikle kötü demiyorum. Sadece vw daha kaliteli olur gibi geldi.

Eðer illa da pilliye geçilecek ve bu pilliler de Tesla veya ID7 olacaksa, benim oyum Tesla'ya. Sürüþünü çok beðenmiþtim, hem de daha mantýklý gibi ülkemizde ciddi tuttu nereye baksanýz bismillah paket yoðunlukta olmak üzere y görebiliyorsunuz.

KÖROÐLU
19-03-2025, 13:04
Konuyu azýcýk güncelleyeyim, bende ciddi sardým bu ara elektrikli iþine.

2008 - e-c4x ve bu gün BYD dolphin test ettim.

3 ü de en dolusuydu bindiklerim.

1. Gün 2008 i denedik, ilk bindiðimiz araç olduðundan önce çok beðendik haliyle diðer testleri yapana kadar.

Öncelikle içi en yakýþýklý olan araba buydu, kokpit ve iç dizayn çok iyi. Koltuðu gerçekten çok kötü, Bel desteði sevmiyorum ben 2008 de koltuk ortasýnda bir þey sizi sürekli ittiriyor.

Donaným olarak oldukça kafi gelecek detaylarý var. Direksiyonu ufak ve benim tam istediðim gibi çok aþaðýya iniyor, bunu çok sürücü sevmez ben bayýlýyorum.

Yüksek yapýsý suv gibi hissettiriyor hafiften. Alçak araçtan inip deneyince ( vw cc) biraz deðiþik geldi.

ELEKTRÝK TEKNOLOJÝSÝ PEUGEOT Turkiye (https://www.peugeot.com.tr/satis/Elektrikli-ve-Hybrid-Teknolojisi/elektrik-teknolojisi.html)

2. Gün e-c4x denedik. Arkasý uzun olan 2 tip var. Öncelikle 2025 olanlar makyajlý içi ve özellikle koltuklarý deðiþmiþ, yeni tip koltuklarýn renkleri ve hissi gayet güzel.

Yumuþak içine gömülen koltuk seviyorsanýz tam size göre, masaj desteði güzel çalýþýyor. Bagaj hacmi çok çok güzel, sadece tasarým kaynaklý yükleme aðzý dar kalmýþ bence. Ama hacim dediðim gibi kesinlikle gayet baþarýlý.

Ýç öðeleri psa grubunun ortak dokunuþlarýný içeriyor. Vites konsol kýsmý özellikle ayný ya da çok benzer. Hidrolik destekli bir süspansiyon var diyor kitapçýðý, yoldaki konforu özellikle 2008 e göre bence daha iyi hissettiriyor. Aks mesafesi de fazla zaten bunun da katkýsý var muhakkak bu hisse.

Dolusunda ön cam ýsýtma + direksiyon ýsýtma gibi ekstralar var, güzel detaylar. Multimedyasýný çok kurcalayamadým ama muhtemelen yeterli bir deneyim sunacaktýr.

Bordo ve içi gri kombin çok þýk duruyor. Araba bildiðin kocama yerden yüksek bir sedan. Biraz görmeye alýþýk olmadýðýmýz bir kombin bende ilkten yadýrgadým açýkçasý.

Arka koltuk ve diz mesafesi çok iyi hoþ ben 1.73 üm bana hemen hemen hepsi iyi :) ama D sedan kadar bir yaþam alaný sunuyor. 2008 e göre daha az yol sesi alýyor.

Menzil konusunda sonn tüketici verileri soðuk zamanlarda menzilin azaldýðý yönünde.

Kullanýcýlar 17kw/ 100 km gibi bir tüketim verisi paylaþmýþlar bu da kapasite bölü tüketim yapýnca yaklaþýk 300km gibi bir deðer sunuyor. Þehir içi için yeterli gelebilir.

Citroen Elektrikli e-C4 X Dijital Kataloðu Ýnceleyin | Citroen Turkiye (https://talep.citroen.com.tr/dijital-katalog/e-c4x)

2008 e göre renk seçeneði daha çok, bordosu canlý çok güzel. Nardo su da oldukça iyi duruyor.

3. Gün Dolphin denedik. 2008 ile Dolphin'i ayný güzergahta denedik. Doplhin ciddi hýzlý, zaten arada 50 hp kadar fark var. 3 yetiþkin ayný düzlükte yüklenince gaza araç sizi koltuða doðru ittiriyor net þekilde. Bu his haliyle 2008 ve ec4x de yoktu.

Aracýn karoser yapýsý gereði görüþ açýlarýný çok sevdim. ec4x de bu kadar hakim deðildim yola.

Ýç dizayný 2008 den sonra kötü ama c4x den sonra daha iyi geldi gözüme. Koltuk malzeme kalitesi kesinlikle psa dan iyi.

Özellikle ön koltuklarýn tasarýmýna ba yýl dým. Hemen fotoyu þuraya ekleyeyim.

https://inallar.com.tr/media/gallery/galeri234_thumb.jpg

https://carsguide-res.cloudinary.com/image/upload/f_auto,fl_lossy,q_auto,t_cg__marking_background__s m_/v1/editorial/byd-dolphin-premium-my24-tw-1200x800-%2820%29.jpg

Orta ekran kesinlikle 2008 ve ec4x in çok ötesinde. Vites modlarý döner tekerlek þeklinde tasarlanmýþ kullanýmý çok kolay geldi bana. Abartý yok içeride süslü püslü þeyler yok. Ekran büyük ve dönebiliyor, ama sürüþ anýnda bunu kurcalamak net dikkat daðýtýr, ben çok rahat edemiyorum þahsen.

Ekranýn görsel kalitesi gerçekten iyi, dokunma hassasiyeti çok baþarýlý. Ayrýca dik ya da yatay olarak dönüyor. Bu ileride net arýza verir bir donaným bana göre dönmese daha iyi ama adamlar yapmýþ, istersen kullanma.

2008 ve c4x in içten yanmalý versiyonlarý da olduðundan þaft tünelli var 2 sinde de. BYD de bu yok arka koltuða oturunca dümdüz bir alan karþýlýyor sizi, ben sevdim bunu.

Arka koltuk konforu da gayet yeterli. Arkadada 2x typc çýkýþ gördüm mavi aydýnlatýlmýþ ufak ama hoþ detay, ha tabi 2008 in iç ambiyans aydýnlatmalarý çok daha güzel.

Aracýn kapý açma kollarýnda bir çereçeve yok, öyle uluorta duruyor bu bana garip geldi ama zamanla alýþýlabilir sanýrým.

https://autodesignmagazine.com/wp-content/uploads/2023/11/2023111713_BYDDolphin.jpg

Bagaj hacmi ufak 2 katlý bir bagaj var altýnda kablo vs mevcut ama oraya da bir þeyler konur.

Bebek arabasý vs sýðmaz ama, çocuklu bi aile için bu direkt eleme sebebi olabilir.

Bence byd nin en öne geçen özelliði wifi ile araca baðlanýp sürüþ öncesi sýcaklýk vs gibi ayarlayabilmek. Bence en büyük konfor katan kýsým bu.

Yazýn bineceksin arabana 40 derece dýþarýsý, 23 dereceye ayarla geldiðinde araba içinde yanma. Yada kýþýn tam tersi.

Bir de his olarak aðýrlýk kaynaklý olabilir daha bir oturaklý geldi byd bana.

Benim sýralamam 1 byd 2 c4x 3 2008

Fiyat olarak BYD (çindeki satýþ rakamýna göre daha uygun olmasý gerekmesine raðmen) diðerlerine göre ve sunduðu donanýma göre oldukça iddialý.

1335 fiyat verdiler.

Nacizane þöyle de bir tablo yaptým, deðerler tamamen kendi algýlarýma göredir. Kiþiden kiþiye bunlar muhakkak deðiþecektir.

Ama menzilin daha fazla olmasý, telefon baðlantýsý, koltuk konforu, net þekilde daha hýzlý olmasý ve fiyatýnýn en ucuz rakibinden 180k kadar uygun olmasý tercih sebebi kendi adýma.

Dýþ tasarým olarak güzel bir araç deðil bu arada, 2008 o konuda net 1. sýrada.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfK9hNrcrG5Cma1RMm1PNrqZfj1ftJOLrYiY4S6rnfss Tz7PxInOBGHwgAKTlSoRJ6m1TGXDTAs6KGROEL3uCyKq9-SYUBRmULMuzXg-h1Bn0munLadPZkCK6EmjIyE3ud2YswVLJxDq1GehMojgAwLnts p3EV7t8Mehyv85L8z2eT_MOdRQvRNlny3vo/w640-h544/Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%202025-03-19%20133234.jpg

snan1910
19-03-2025, 21:10
Konuyu azýcýk güncelleyeyim, bende ciddi sardým bu ara elektrikli iþine.

2008 - e-c4x ve bu gün BYD dolphin test ettim.

3 ü de en dolusuydu bindiklerim.

1. Gün 2008 i denedik, ilk bindiðimiz araç olduðundan önce çok beðendik haliyle diðer testleri yapana kadar.

Öncelikle içi en yakýþýklý olan araba buydu, kokpit ve iç dizayn çok iyi. Koltuðu gerçekten çok kötü, Bel desteði sevmiyorum ben 2008 de koltuk ortasýnda bir þey sizi sürekli ittiriyor.

Donaným olarak oldukça kafi gelecek detaylarý var. Direksiyonu ufak ve benim tam istediðim gibi çok aþaðýya iniyor, bunu çok sürücü sevmez ben bayýlýyorum.

Yüksek yapýsý suv gibi hissettiriyor hafiften. Alçak araçtan inip deneyince ( vw cc) biraz deðiþik geldi.

ELEKTRÝK TEKNOLOJÝSÝ PEUGEOT Turkiye (https://www.peugeot.com.tr/satis/Elektrikli-ve-Hybrid-Teknolojisi/elektrik-teknolojisi.html)

2. Gün e-c4x denedik. Arkasý uzun olan 2 tip var. Öncelikle 2025 olanlar makyajlý içi ve özellikle koltuklarý deðiþmiþ, yeni tip koltuklarýn renkleri ve hissi gayet güzel.

Yumuþak içine gömülen koltuk seviyorsanýz tam size göre, masaj desteði güzel çalýþýyor. Bagaj hacmi çok çok güzel, sadece tasarým kaynaklý yükleme aðzý dar kalmýþ bence. Ama hacim dediðim gibi kesinlikle gayet baþarýlý.

Ýç öðeleri psa grubunun ortak dokunuþlarýný içeriyor. Vites konsol kýsmý özellikle ayný ya da çok benzer. Hidrolik destekli bir süspansiyon var diyor kitapçýðý, yoldaki konforu özellikle 2008 e göre bence daha iyi hissettiriyor. Aks mesafesi de fazla zaten bunun da katkýsý var muhakkak bu hisse.

Dolusunda ön cam ýsýtma + direksiyon ýsýtma gibi ekstralar var, güzel detaylar. Multimedyasýný çok kurcalayamadým ama muhtemelen yeterli bir deneyim sunacaktýr.

Bordo ve içi gri kombin çok þýk duruyor. Araba bildiðin kocama yerden yüksek bir sedan. Biraz görmeye alýþýk olmadýðýmýz bir kombin bende ilkten yadýrgadým açýkçasý.

Arka koltuk ve diz mesafesi çok iyi hoþ ben 1.73 üm bana hemen hemen hepsi iyi :) ama D sedan kadar bir yaþam alaný sunuyor. 2008 e göre daha az yol sesi alýyor.

Menzil konusunda sonn tüketici verileri soðuk zamanlarda menzilin azaldýðý yönünde.

Kullanýcýlar 17kw/ 100 km gibi bir tüketim verisi paylaþmýþlar bu da kapasite bölü tüketim yapýnca yaklaþýk 300km gibi bir deðer sunuyor. Þehir içi için yeterli gelebilir.

Citroen Elektrikli e-C4 X Dijital Kataloðu Ýnceleyin | Citroen Turkiye (https://talep.citroen.com.tr/dijital-katalog/e-c4x)

2008 e göre renk seçeneði daha çok, bordosu canlý çok güzel. Nardo su da oldukça iyi duruyor.

3. Gün Dolphin denedik. 2008 ile Dolphin'i ayný güzergahta denedik. Doplhin ciddi hýzlý, zaten arada 50 hp kadar fark var. 3 yetiþkin ayný düzlükte yüklenince gaza araç sizi koltuða doðru ittiriyor net þekilde. Bu his haliyle 2008 ve ec4x de yoktu.

Aracýn karoser yapýsý gereði görüþ açýlarýný çok sevdim. ec4x de bu kadar hakim deðildim yola.

Ýç dizayný 2008 den sonra kötü ama c4x den sonra daha iyi geldi gözüme. Koltuk malzeme kalitesi kesinlikle psa dan iyi.

Özellikle ön koltuklarýn tasarýmýna ba yýl dým. Hemen fotoyu þuraya ekleyeyim.

https://inallar.com.tr/media/gallery/galeri234_thumb.jpg

https://carsguide-res.cloudinary.com/image/upload/f_auto,fl_lossy,q_auto,t_cg__marking_background__s m_/v1/editorial/byd-dolphin-premium-my24-tw-1200x800-%2820%29.jpg

Orta ekran kesinlikle 2008 ve ec4x in çok ötesinde. Vites modlarý döner tekerlek þeklinde tasarlanmýþ kullanýmý çok kolay geldi bana. Abartý yok içeride süslü püslü þeyler yok. Ekran büyük ve dönebiliyor, ama sürüþ anýnda bunu kurcalamak net dikkat daðýtýr, ben çok rahat edemiyorum þahsen.

Ekranýn görsel kalitesi gerçekten iyi, dokunma hassasiyeti çok baþarýlý. Ayrýca dik ya da yatay olarak dönüyor. Bu ileride net arýza verir bir donaným bana göre dönmese daha iyi ama adamlar yapmýþ, istersen kullanma.

2008 ve c4x in içten yanmalý versiyonlarý da olduðundan þaft tünelli var 2 sinde de. BYD de bu yok arka koltuða oturunca dümdüz bir alan karþýlýyor sizi, ben sevdim bunu.

Arka koltuk konforu da gayet yeterli. Arkadada 2x typc çýkýþ gördüm mavi aydýnlatýlmýþ ufak ama hoþ detay, ha tabi 2008 in iç ambiyans aydýnlatmalarý çok daha güzel.

Aracýn kapý açma kollarýnda bir çereçeve yok, öyle uluorta duruyor bu bana garip geldi ama zamanla alýþýlabilir sanýrým.

https://autodesignmagazine.com/wp-content/uploads/2023/11/2023111713_BYDDolphin.jpg

Bagaj hacmi ufak 2 katlý bir bagaj var altýnda kablo vs mevcut ama oraya da bir þeyler konur.

Bebek arabasý vs sýðmaz ama, çocuklu bi aile için bu direkt eleme sebebi olabilir.

Bence byd nin en öne geçen özelliði wifi ile araca baðlanýp sürüþ öncesi sýcaklýk vs gibi ayarlayabilmek. Bence en büyük konfor katan kýsým bu.

Yazýn bineceksin arabana 40 derece dýþarýsý, 23 dereceye ayarla geldiðinde araba içinde yanma. Yada kýþýn tam tersi.

Bir de his olarak aðýrlýk kaynaklý olabilir daha bir oturaklý geldi byd bana.

Benim sýralamam 1 byd 2 c4x 3 2008

Fiyat olarak BYD (çindeki satýþ rakamýna göre daha uygun olmasý gerekmesine raðmen) diðerlerine göre ve sunduðu donanýma göre oldukça iddialý.

1335 fiyat verdiler.

Nacizane þöyle de bir tablo yaptým, deðerler tamamen kendi algýlarýma göredir. Kiþiden kiþiye bunlar muhakkak deðiþecektir.

Ama menzilin daha fazla olmasý, telefon baðlantýsý, koltuk konforu, net þekilde daha hýzlý olmasý ve fiyatýnýn en ucuz rakibinden 180k kadar uygun olmasý tercih sebebi kendi adýma.

Dýþ tasarým olarak güzel bir araç deðil bu arada, 2008 o konuda net 1. sýrada.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfK9hNrcrG5Cma1RMm1PNrqZfj1ftJOLrYiY4S6rnfss Tz7PxInOBGHwgAKTlSoRJ6m1TGXDTAs6KGROEL3uCyKq9-SYUBRmULMuzXg-h1Bn0munLadPZkCK6EmjIyE3ud2YswVLJxDq1GehMojgAwLnts p3EV7t8Mehyv85L8z2eT_MOdRQvRNlny3vo/w640-h544/Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%202025-03-19%20133234.jpg

Tabloya, batarya büyüklüðü ve þarj hýzýný da eklemenizi öneririm.

melihyilmaz
20-03-2025, 07:32
Kia ev3 de listeye eklemenizi tavsiye ederim. Þu anda sanýrým o sýnýfta en çok menzil ev3 de.

KÖROÐLU
20-03-2025, 07:50
Kia ev3 de listeye eklemenizi tavsiye ederim. Þu anda sanýrým o sýnýfta en çok menzil ev3 de.

Bu gün kia ya gidip denk getirebilirsem ev3 ü de test edeceðim. Sonrasýnda yine bir kýyaslama yaparým.

Kia EV3 | Kia Turkiye (https://www.kia.com/tr/modeller/ev3/donanimlar.html)

Þuradan donanýmý inceledim þimdi, en baz donanýmda byd den geride kalýyor açýkçasý. Ama denemek istiyorum sürüþ hissini merak ediyorum.

Üst donaným güzel oldukça dolu ama rakam ciddi yükseliyor.

1499 en düþük donaným 1924 en ful ve long range olaný.

cabrioleter
20-03-2025, 09:32
BYD'yi satýn aldýktan sonra tek baþýnasýnýz. hiçbir þekilde aracýn arkasýnda durmuyorlar. her araç hakkýnda muhakkak þikayet var ancak BYD'nin þikayet sitesindeki þikayetleri mide bulandýrýr. bunlarý göz önünde bulundurun. iki kez düþünün byd derken.

cnzdmr
20-03-2025, 11:28
Bana göre þuan en mantýklý elektrikli Mini Countryman bence. en son 1.9 a satýlýyordu.

otomatik dolu Egea nýn 1.5 olduðu bu simülasyonda bence güzel rakam :)

Tesla da hala güzel alternatif ama makyajlýsýný beklemek lazým gibi. Çok ciddi iyileþtirmeler yapýlmýþ

KÖROÐLU
20-03-2025, 14:30
BYD'yi satýn aldýktan sonra tek baþýnasýnýz. hiçbir þekilde aracýn arkasýnda durmuyorlar. her araç hakkýnda muhakkak þikayet var ancak BYD'nin þikayet sitesindeki þikayetleri mide bulandýrýr. bunlarý göz önünde bulundurun. iki kez düþünün byd derken.

Senin posttan sonra bi girdim baktým, cidden durum hiç hoþ görünmüyor. Ýþin birde satýþ sonrasý kýsmý var haliyle.. Ama yakýn zamanda 408 le kaza yapan arkadaþým kaput çamurluk far deðiþimi için 90 gün servis onarýmý bekledi. Citoren de 5 ay tampon bekleyen müþteri biliyorum.

BYD yi aklamak için yazmýyorum elbette bu dönemde servis iþleri çok dert.

207_TR
20-03-2025, 16:23
Ben listeye ÝD4 ü de eklerdim. Hacmen baya güzel. Kullanýcý geri dönüþleri 52kw batarya da 300-320 km kýþ menzili ortalama, Sýcak bölgelerde 400 ortalama þ.içi

R-13239
20-03-2025, 18:34
Elektirikli countryman süspansiyonlarý oldukça sert, test sürüþü yapmadan almanýzý tavsiye etmem, ama onun dýþýnda fiyat/performans mükemmele yakýn.

cnzdmr
21-03-2025, 08:46
Elektirikli countryman süspansiyonlarý oldukça sert, test sürüþü yapmadan almanýzý tavsiye etmem, ama onun dýþýnda fiyat/performans mükemmele yakýn.

Yakýn bir arkadaþým aldý, baya inceledim biraz da kullandým.
Eski nesil mini lere göre oldukça konforlu geldi bana. 19 jantlar vardý üstünde hem de. Bundan daha konforlu bir Mini ye binmedim hayatýmda.

R-13239
21-03-2025, 12:22
Yakýn bir arkadaþým aldý, baya inceledim biraz da kullandým.
Eski nesil mini lere göre oldukça konforlu geldi bana. 19 jantlar vardý üstünde hem de. Bundan daha konforlu bir Mini ye binmedim hayatýmda.

Mini olarak haklýsýnýz :) Ama biz Fiat 500e’den geçtik, countryman yanýnda 500e pamuk gibi kalýyor. Yoksa geçmiþ minilere göre maybach konforunda.

8.000rpm
22-03-2025, 13:59
byd burada kendi satýþ ve servis aðýný kurana kadar gerçek kalitesini ve marka deðerini pek yaþatamayabilir
ben dýþ tasarýmýný beðenmedim ama dolphin teknik veriler ve iç mekan olarak çok baþarýlý bir araç
bagaj göreceli olarak küçük ama iþlevsel , evet puset çaðýnda bebekli ailelere az gelir
fiyat açýsýndan çok iyi , performans açýsýndan çok çok iyi

fransýzlar bence doðuþtan elektrikli üretmedikleri modellerde tam not alamazlar , þahsi fikrim

mini alýrken evet uygun sayýlabilir , kalitesi de çok iyi , ama kullaným macerasýnda servislerde yedek parçalarda vs vs aslýnda bir bmw sahibi olduðunuzu anlýyorsunuz :)

kia ev3 long range þu an menzil açýsýndan çok çok iyi
long range boþ paket 1,6 lira seviyesinde , bulunabilirse düþünmeden alýnmalý

hyundai ioniq5'te güzel kampanya var , menzil olarak ev3 LR gibi olmaz ama iç mekan ve bagaj olarak muhakkak deðerlendirilmeli bana göre

ben byd'den biraz daha bütçem varsa pejo veya citro'ya bakmam , kia ve hyundai bakarým kesinlikle ve kesinlikle

ahmet3425
23-03-2025, 12:38
Yönetmelik değişti. Yönetim şirketinin denetleme grubunda olduğum için bilgi geldi. Artık kişiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çıkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danışmaları gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapılsın gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik..

Bu yonetmeligin degismesi cok sacma oldu. Ortalama Guc/tuketim ve fizibilite hesaplari yapilmadan kafalarina gore serbest birakmalarina bir elektrik teknisyeni olarak anlam veremiyorum. Zira sitede kac daire var, sitenin sayac panolarina sebekeden gelen ana besleme kablosunun kalinligi ve materyali nedir ? İnsaat oncesi elektrik projesindeki guc/kw hesabi nedir ? Sayac dagitim panolarindaki dagitim alanlarinda musaitlik ne durumda ? Bu gibi bir suru onemli detay var ve bunlar her site icin degisken. Tek 1 karar her yeri baglayamaz.

Atiyorum bir sitede 50 daire var, sayac panolari da projede 50 sayac/150sigorta (daire basi 3 sigorta) olarak duzenlenmistir. Bunun icin ayrilan alanda, panolaron sigabilecegi ve havalandirmali bir alandir.

Buraya kadar hersey guzel, simdi 50 dairelik site sakinlerinin ilk etapta 3 daire elektrikli arac satin aldi. Hic sorun yok mevcut panolara bu 3 dairenin kablosunu da ilave cikis sigortalarini da bir sekilde yerlestirebilirsin. Ancak ilerleyen zamanlarda elektrikli arac sahibi site sakinlerinin sayisi artmaya devam ettigi zaman o kablolari mevcut panolara girecek yer bulunamayacak. Sigortalari montajlayacak yer de bulunamayacak. Hadi 10 site sakini enerji aldi diyelim uzun vadede sebeken gelen ana besleme kablolarinda buyuk sorunlar yasanabilir. Ben de yapiyorum bu isleri ama bu karara bile bile ladesten baska birsey diyemiyorum.

207_TR
24-04-2025, 10:06
23 Nisan tatil diye 22 Nisan akþamý þirketim saolsun ÝD4 ü kullanmam için verdi. Ýzmir e gidip geldim Balýkesir'den.
%100 þarjla yola çýktým. 120 km sabit hýz Travel Asist yarý otonom kullandým tüm yolu. 170 km gittiðim yol
120 km hýzý arada aþtým, arada düþürdüm ama net 120 ile gittim dur kalk gerektiren haller dýþýnda.
2 yetiþkin 1 çocuk. Arada klima açtýk iç mekan soðutma amaçlý.
170 km gittim, vardýðýmda %38 þarjým kalmýþtý. Kalan menzil 118 km'di

118 km menzil ile þehir içinde baya gezdik.

Ýzmir den dönüþte yine %100 þarj ile yola çýktým.
120 ortalama ile geldim ama trafik daha yoðundu.110 a düþmemi gerektiren zaman çoktu. dur kalk çok oldu. Daha çok AC Klima kullanýmým oldu.
%39 kalan þarj ile Balýkesir e döndüm Ýzmir den. 117 km menzil kalmýþtý.
Dün akþam spora gittim, çarþýda 3-5 tur attým. Sabah eþimi iþe býrakýp kendi iþime geldim. 100 km menzil kalmýþtý.

Sessizliðinden ve iç mekan konforundan çok memnun kaldým. Satmak ayrý kullanmak ayrý diyerek bir test ettim ve artýk daha rahat önerebilirim.

Acc kullanmadan gidilse çok daha uzun bir menzil yakalanabilir. Acc de çünkü çok fren yapýp ayarlanan hýza hýzlý ulaþmaya çalýþýyor. Ama az yakacak diye Otonom sürüþten feragat edilmez çok rahat bir olay yarý otonom.

Ben 18 kw ortalama tüketim aldým. Müþterilerim genelde 15 kw ortalama geri dönüþ veriyorlar bana.

Bilginize.

Tholl-ga
24-04-2025, 12:19
bende 1.5 aydýr ID7 sahibiyim.Salý Günü bahçeþehirden çanakkale git gel yaptým tek þarj ile. giderken daha az tempolu kullandým gidiþteki ortalamam 14.5 tu.Dönüþte daha tempolu geldim 16.5 oldu ortalamam.Rotada çoðunlukla travel assist i kullandým.Sehir içinde genel ortalamam 13 lerde.

207_TR
24-04-2025, 15:46
bende 1.5 aydýr ID7 sahibiyim.Salý Günü bahçeþehirden çanakkale git gel yaptým tek þarj ile. giderken daha az tempolu kullandým gidiþteki ortalamam 14.5 tu.Dönüþte daha tempolu geldim 16.5 oldu ortalamam.Rotada çoðunlukla travel assist i kullandým.Sehir içinde genel ortalamam 13 lerde.

ÝD7 de menzil, batarya daha iyi tabi.

Travel Asist þehir içi dahi çok güzel kullanýlýyor. Ancak otoyol sürüþünde deðilseniz fren-gaz müdahalesini güvenlik için sürekli yaptýðýndan tüketime 1 kw gibi fark atýyor bence.

Ýd7 den genel olarak menuniyet düzeyiniz nedir?

Tholl-ga
25-04-2025, 06:21
ÝD7 de menzil, batarya daha iyi tabi.

Travel Asist þehir içi dahi çok güzel kullanýlýyor. Ancak otoyol sürüþünde deðilseniz fren-gaz müdahalesini güvenlik için sürekli yaptýðýndan tüketime 1 kw gibi fark atýyor bence.

Ýd7 den genel olarak menuniyet düzeyiniz nedir?

Evet Þehir içinde de travel assist çok baþarýlý.

Konforu iç malzeme kalitesi gayet iyi.Dönüþ çapý boyutuna göre çok çok baþarýlý.DCC pronun 15 kademeli olmasý Yol tutuþa buyuk etken.Tek eksiði uzaktan baðlantý henuz aktif deðil o da hükümette kullanýlan araçlarýn vw group ve mercedes olmasýndan kaynaklý bu hizmeti istemiyorlar takip ve dinleme olayý var diye büyük saçmalýk.

207_TR
25-04-2025, 08:16
Evet Þehir içinde de travel assist çok baþarýlý.

Konforu iç malzeme kalitesi gayet iyi.Dönüþ çapý boyutuna göre çok çok baþarýlý.DCC pronun 15 kademeli olmasý Yol tutuþa buyuk etken.Tek eksiði uzaktan baðlantý henuz aktif deðil o da hükümette kullanýlan araçlarýn vw group ve mercedes olmasýndan kaynaklý bu hizmeti istemiyorlar takip ve dinleme olayý var diye büyük saçmalýk.

tam hükümetle baðlantýlý deðil aslýnda, Türkiye'de ki bir servis saðlayýcýsýndan bu hizmeti almasý gerekiyor vs vs uzun bir hikaye

Tholl-ga
25-04-2025, 09:38
tam hükümetle baðlantýlý deðil aslýnda, Türkiye'de ki bir servis saðlayýcýsýndan bu hizmeti almasý gerekiyor vs vs uzun bir hikaye

Ben cimere yazdým :)

8.000rpm
25-04-2025, 19:18
ev erenköy / iþ tuzla aydýnlý
her gün git gel yaklaþýk 75-80km yol yapýyorum , zaten yolun yarýsý dur kalk ile geçiyor , yarýsý sakin açýk otoban
giderken 12 yakýyorum , dönerken 10 yakýyorum ortalama
tesla model y sr
klima veya kalorifer varsa da bunlarýn üzerine 0,5 ekleniyor
balýkesir , izmir , manisa , çerkezköy seyahatlerim oldu , onlarda da 110 km/h otopilot ile 14 ortalama diyebilirim
tavsiye ederim

Ome_RS
26-04-2025, 13:09
Yeni model y ile elektrikliye geçiþ yapalým dedik ama 2 pc ye ragmen yine de araç alamadýk 4 dk da bitti araçlar

mimarsertac
28-04-2025, 08:34
Ben Almanya`da 7 aydir Model Y RWD LR kullaniyorum. 600km menzili var bu modelin. Evde de solar ve wall box olunca bayagi memnunum. Simdiye kadar 17.000km oldu. Buradaki sarj aginin da etkisiyle simdiye kadar hic bir negatif yanini görmedim. AWD LR modeli ile Türkiye`ye düzenli gidip geleni de taniyorum.