Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değer kaybı için aradılar ne yapmalıyım

TRueMK
29-01-2025, 20:06
Arkadaşlar merhaba

2024 yılı sonunda aracıma arkadan çarpmışlardı. Araç yapıldı dosya kapandı araçta çıkan masraf 11 bin tl sadece arka tampon tamir edilip boyandı
Bugün anadolu sigorta tarafından olduğunu söyleyen biri beni arayıp 32bin gibi bir değer kaybınız var notere gidip başvurun dedi
Bu bir dolandırma yöntemimidir anlamadım benden herhangi bir şeyde istemedi numaramı kaydedin noterde anlamazlarsa beni ararsınız dedi artık başvurular noterden oluyor dedi
Böyle bir şey varmıdır daha önce değer kaybı alan oldumu?

VolkanA.
29-01-2025, 20:15
Merhabalar, değer kaybı alınıyor zamanında bende noterden vekâlet vererek almıştım. Vekâletin ilgili dosya için değer kaybı olarak belirtildiğinde problem olmaz. Artık çoğu avukat veya Sigorta anlaşmalı onarım yapan yerderde takip edebiliyor güvendiğiniz biri varsa oradanda devam edebilirsiniz işlere.

BarışSever
29-01-2025, 20:23
benzer durum başıma geldi,karşı taraf vekalet vermiş,kaza yaptığım adamla herşeyi anlaşıp konuşmama rağmen adamdan vekalet aldıkları için avukatlık bürosu benimle uğraşıp durdu icra kağıtları falan yolladılar,sigorta şirketleri ve bu işi dolandırıcılık olarak yapan avukatlar var,gerçekten değer kaybına ihtiyacınız varsa başvurun ama yoksa karşı tarafın canını sıkmaya değmez

babayimben
29-01-2025, 21:49
Karşı tarafın sigorta şirketine başvurun, kendi belirledikleri rakamı gönderiyorlar, avukat vs uğraşmaya değmez

Ormanci
30-01-2025, 08:03
Karşı tarafın sigorta şirketine başvurun, kendi belirledikleri rakamı gönderiyorlar, avukat vs uğraşmaya değmez

Aynen, sigorta şirketine başvurun, işlemleri basit, bi form vs bir şey doldurup gönderince rakamı gönderiyorlar. Avukat masraf vs kesiyor, para almak için yapıyorlar.

Bir arkadaşın başına gelmişti, önce dolandırılıyor sandı, sigorta şirketini aradı böyle böyle beni aradılar diye. Adamlar da söylemişler, avukatla uğraşmayın, size bi belge gönderiyoruz, doldurun gönderin paranızı yatıralım dediler, 2-3 gün sonra yatırdılar.

Sezgin
30-01-2025, 08:22

Aynen, sigorta şirketine başvurun, işlemleri basit, bi form vs bir şey doldurup gönderince rakamı gönderiyorlar. Avukat masraf vs kesiyor, para almak için yapıyorlar.

Bir arkadaşın başına gelmişti, önce dolandırılıyor sandı, sigorta şirketini aradı böyle böyle beni aradılar diye. Adamlar da söylemişler, avukatla uğraşmayın, size bi belge gönderiyoruz, doldurun gönderin paranızı yatıralım dediler, 2-3 gün sonra yatırdılar.

burada aranması gereken sigorta şirketi karşı tarafın kasko poliçesini düzenleyen sigorta şirketi mi oluyor ?

Oguzhan.Ozturk
30-01-2025, 08:46
Bahsedilen hasar çok önemsenecek bir şey değil karşı tarafın canını avukatla sıktığınıza değmez, bunu meslek para kazanma haline getirmiş avukatlar var nasiplenmelerine yardımcı olmayın, sigorta tahkim komisyonuna başvurun poliçe kapsamında alabileceğiniz bir kayıp var ise size kesintisiz ödeme yaparlar..

2023 yılında bir audi a6 2.0tdi quattro araca vurdum, suçlu benim arabam durmadı adamın sol arka çamurluk ve tamponu hasar aldı.. galericiydi arabam hatasız boyasızdı dedi, ben yaptırayım tramer işlemesin dedim ustası 250.000TL para talep etti bizde o sıra ilanına girip ekran kaydı aldık arabada değişen ve boya + tramer vardı ama benim vurduğum yerde yoktu sanırsam.. 2024 yılı sonuna doğru bir avukat aradı 552.000TL hesap çıkardı bana değer kaybı-araç kiralama bedeli-işlemiş faiz-vekalet ücreti-mahkeme masrafları vb vb araca 96.000TL tramer işlemişlerdi 24.000TL'de değer kaybı aldı sigortadan ama bana böyle bir hesap çıkardılar bende ödeyemeyeceğimi söyleyip kapattım daha sonra Asliye Hukuk Mahkemesine tazminat davası açtılar 04/17/2025'de duruşması var bakalım bilirkişiler ne çıkaracak.. arabanın sol kapı/marşpiyel ve bagajında boya hasar işlemleri olmamasına karşılık salak boyacısı boyayı tutturamadığı için boyuyor ve fatura ediyor experde kabul ediyor şimdi o boyalara istinaden değer kaybı katsayıları arttığı için benden baya bi meblağ çıkacak ama kötü niyetli hareket ediyor..

" işin özü bu işi meslek haline getirmiş insanlara para kazandırmayın "

wiesmann
30-01-2025, 09:34
artık yetkili servisler bile komisyon üzerinden bu işten para koparmak için avukat ayarlamış..açık öğretim üzerinden hukuk okuyan avukatlar dosya açmak için saracak adam arıyor

|KaAn|
30-01-2025, 09:40
artık yetkili servisler bile komisyon üzerinden bu işten para koparmak için avukat ayarlamış..açık öğretim üzerinden hukuk okuyan avukatlar dosya açmak için saracak adam arıyor

Hukukta prim dönemi diyebiliriz bir bakıma..

207_TR
30-01-2025, 10:08
Dolandırıcısı çok fazla, tanımadığınız güvenmediğinize vermeyin bu dosyayı. Servisin yönlendirdiği ile çalışabilirsiniz, eş dost çevrenin yönlendirdiği ile çalışabilirsiniz. Ama sizi bir sürü hukuk ofisi benzeri yer arayacaktır. Sigorta firmaları satıyor sanki bilgilerimizi beni bir sürü yerden aramışlardı.

arda35
30-01-2025, 10:23
Açgözlü aracı kurumları boşverin. Karşı tarafın sigorta şirketine direkt başvurun.

2 yıl evvel aracımıza arkadan çarptılar. Bagaj (lokal) ve tampon onarım gördü. Başvurudan bir hafta sonra 10 bin tl değer kaybı aldık.
Aynı tarihlerde bir müşterimizin aracına çarptılar. İki parçası boyandı. (Aracı daha yeni model ve de hasarsızdı). Arayan bir avukata vekalet verdi. 13 bin lira ödemesi 10 ay sonra geldi. Yüzde 15 de komisyon aldılar.

Bu ortamda büyük kaza olmadıkça (yaralanmalı kaza ya da araçta büyük hasar meydana getiren bir kaza) vekalet vermek enayilik yani. Birileri komisyon kazanacak diye paranız çöp oluyor.

dqn
30-01-2025, 10:54
Bir avukat olarak kısaca izah edeyim;

Telefonla size ulaşanlar, güvenilmezler ve en nihayetinde süreç mağduriyetle bitiyor. Genellikle servis, kolluk yahut hastane zincirinde çalışanlara verdikleri komisyon ile size ulaşırlar. Tahsil edilen paranın ödenmemesi, vekalet çıkardıktan sonra bir daha avukata ulaşamama ve yasal oranın üzerinde alınan avukatlık ücreti ise en sık rastlanılan mağduriyetler.

Basit bir konu olup sigorta şirketine kendinizde değer kaybı için başvurabilir yahut bizzat (dernek yahut şirket aracılığı olmadan) bir avukat ile anlaşıp profesyonel destek alabilirsiniz.

Burada ayrıca değinmek istediğim diğer bir husus sigorta şirketinin başvuru üzerine ödediği miktar genellikle gerçek değer kaybı miktarından belli bir oranda düşük olmaktadır. Yahut poliçe limiti dolduysa veya eksik evrak var ise hiç ödeme yapmamaktadır. Bu tür durumlarda tazminatın tahsili için ayrı bir süreç işler. Konu buralara gelirse profesyonel destek almak açıkçası daha mantıklı.

CloudGrey
30-01-2025, 11:30
bendende bir soru , abilerim kardeşlerim bilen varsa yazsın ;

geçen hafta 1 aracım kavşakta kırmızı geçip mercedes eqs çarpıştı.
bizim araba %99 perte çıkıcak mercedeste çıkar gibi duruyor.

mercedes perte çıkarsa mercedesin sahibi bize bir dava alacak verecek acabilirmi ?
değer kaybı yada ne bilim tazmina vs ?

individual
30-01-2025, 11:37

mercedes perte çıkarsa mercedesin sahibi bize bir dava alacak verecek acabilirmi ?

sizin kaskonuz mercedes eqs değerini karşılamaya yetmiyorsa dava açarlar.ama kaskonuz karşılıyorsa dava açılmaz diye biliyorum.

imm bakmanız gerek.

207_TR
30-01-2025, 12:01

Geçmiş olsun
Kusurlu sizseniz Trafik sigortasının imm si 200.000 TL Ödeme yapar, kalan kısmında Kaskonuz varsa Kaskonuzun yettiği İMM Limitince oradan tamamlanır. İMM limitlerinin yetmediği noktada size dava edilir kalan mebla.

207_TR
30-01-2025, 12:02
Geçmiş olsun
Kusurlu sizseniz Trafik sigortasının imm si 200.000 TL Ödeme yapar, kalan kısmında Kaskonuz varsa Kaskonuzun yettiği İMM Limitince oradan tamamlanır. İMM limitlerinin yetmediği noktada size dava edilir kalan mebla.

Sorunun esas cevabı

Tam değer kaybında müşteriye kasko değeri ödendiği için size ek bir yaptırımı olmaz, bildiğim bu.

Kadyr
30-01-2025, 13:18
Değer kayıpları direkt karşı sigortadan alınmıyor mu? Sigortalıya ne gibi zararı oluyor poliçesi yükselme dışında ?

Oguzhan.Ozturk
30-01-2025, 13:29
Değer kayıpları direkt karşı sigortadan alınmıyor mu? Sigortalıya ne gibi zararı oluyor poliçesi yükselme dışında ?

Memleketimizin her yerine baş gösteren sıkıntılar gibi sigorta poliçesinde de sıkıntılar var, 2023 yılı asgari poliçe limiti 120.000TL idi bu tutarın içerisinden hem değer kaybı hem maddi hasarı ödenmesi gerekli ancak her şey ateş pahası olduğu için vatandaşa kesin bir kesik çıkıyor.. bu işe bir el atılıp sigorta poliçe limitleri 400-500.000TL bandına çıkmadıkça sigorta şirketleri bizden beleş para kazanıp kaşıkla ödeme yapmaya devam ederler..

kanashibari
30-01-2025, 13:43
Öncelikle sizi aramaları zaten büyük saçmalık kişisel bilgilerimizin ne denli güvensiz ve ortalıkta hızlıca ulaşılabilir olduğu malumunuz.
Bizimde başımıza geldi. Karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kazada dosya kapanışı sonrası bir avukatlık bürosu aradı arayınca tabi olaylar netleşti kolluk veya sigorta şirketinden bu bilgiler bir şekilde satın alınıyor ve komisyon koparmak için yapıyorlar.
Ezcümle, değer düşüklüğüne konusunda mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız kimseye para kaptırmayın aracı tutmayın gidip direkt karşı tarafın sigorta şirketini ayarın basit bir form ile size belirlenen değer düşüklüğü ödemesi yapılıyor.
Güzel ülkemde herkes yolunda özetle.

TRueMK
30-01-2025, 22:27
Teşekkürler arkadaşlar
Yarın direk sigorta şirketini arayıp görüşeceğim
gelişmeleri bilgi vermek amacıyla yazarım umarım işe yarar

snan1910
31-01-2025, 05:32
Sigorta şirketinin İnternet sitesi üzerinden iletişim formu iletin. Ödenecek bir tutar varsa talebiniz üzerine hesaplanarak noter vs işlem olmadan tarafınıza yapılıyor.

Kadyr
31-01-2025, 11:07
Memleketimizin her yerine baş gösteren sıkıntılar gibi sigorta poliçesinde de sıkıntılar var, 2023 yılı asgari poliçe limiti 120.000TL idi bu tutarın içerisinden hem değer kaybı hem maddi hasarı ödenmesi gerekli ancak her şey ateş pahası olduğu için vatandaşa kesin bir kesik çıkıyor.. bu işe bir el atılıp sigorta poliçe limitleri 400-500.000TL bandına çıkmadıkça sigorta şirketleri bizden beleş para kazanıp kaşıkla ödeme yapmaya devam ederler..

Ben değer kayıplarını sigortalıdan aldıklarını bilmiyordum. Kaza için karşıladığı tutar içinde oluyor o zaman

pirasa
31-01-2025, 14:33
Ben değer kayıplarını sigortalıdan aldıklarını bilmiyordum. Kaza için karşıladığı tutar içinde oluyor o zaman

kaza için karşıladığı toplam tutar yaklaşık 300bin değer kaybı, tamirat, araç mahrumiyet bedeli hepsi bunun içinde. mesela bir %100 kusurlu olduğun bir kazada 100bin lira tamir masrafı çıktı, 50bin araç mahrumiyeti ödedi kaldı 150bin, değer kaybı olarak 150 bin üzerindeki bedeli kusurlu taraf öder. 200bin değer kaybı çıktı ise 50binlik kısmını kusurlu aracın kaskosu öder. kaskosu yoksa araç sahibi öder.

TarikS
01-02-2025, 19:41
Konuyu görünce Eylül 2023'te 300 TL tramerli arabama %100 kusurla vuran adamın sebep olduğu 52 bin liralık tramer aklıma geldi, önü arkası komple değişti arabanın (kaput ve çamurluklara girmeden ama tamponlar ve içlerinde ne varsa, 2 far 2 stop ile beraber bagaj boyandı)

Sigortacıma danıştım nasıl alırım diye, beraber çalıştığımız bir hukuk bürosu var dedi yönlendirdiler görüştük, bize vekalet verin gerisini biz hallediyoruz, ödemezlerse dava açıyoruz 8 ayda falan netleşiyor. Yatan paradan %20 komisyon alıyoruz dedi, başka ek ücret yok.

Bir avukat olarak kısaca izah edeyim;

Telefonla size ulaşanlar, güvenilmezler ve en nihayetinde süreç mağduriyetle bitiyor. Genellikle servis, kolluk yahut hastane zincirinde çalışanlara verdikleri komisyon ile size ulaşırlar. Tahsil edilen paranın ödenmemesi, vekalet çıkardıktan sonra bir daha avukata ulaşamama ve yasal oranın üzerinde alınan avukatlık ücreti ise en sık rastlanılan mağduriyetler.

Basit bir konu olup sigorta şirketine kendinizde değer kaybı için başvurabilir yahut bizzat (dernek yahut şirket aracılığı olmadan) bir avukat ile anlaşıp profesyonel destek alabilirsiniz.

Burada ayrıca değinmek istediğim diğer bir husus sigorta şirketinin başvuru üzerine ödediği miktar genellikle gerçek değer kaybı miktarından belli bir oranda düşük olmaktadır. Yahut poliçe limiti dolduysa veya eksik evrak var ise hiç ödeme yapmamaktadır. Bu tür durumlarda tazminatın tahsili için ayrı bir süreç işler. Konu buralara gelirse profesyonel destek almak açıkçası daha mantıklı.

Sonra bu mesajı okuyunca adamlara vekalet vermekten vazgeçtim, karşı tarafın sigortası olan Allianz'ın sitesinde dolaştım, chatbotla yazışıp yönlendirdiği şekilde müşteri hizmetlerini arayıp ne yapmam gerektiğini öğrendim. E-mail attım hemen dönüş oldu dosyam açıldı, beklemedeyim bakalım. 40 bin lira talep ettim, ne ödeyecekler göreceğiz.

O kazadan sonra yine karşı tarafın %100 kusuruyla Ekim 2024'te bir 39.600 lira daha işledi arabama. Önceki hasardan dolayı buna ek başvuruda bulunmadım ama buna da bir şansımı denerim heralde, 52 bin kayıt olmuştu tamam ama üzerine 40 bin lira daha işlemesi arabayı kağıt üzerinde bitirdi. Hala kaput tavan boyasız ama olsun kjdsfs

Teşekkürler arkadaşlar
Yarın direk sigorta şirketini arayıp görüşeceğim
gelişmeleri bilgi vermek amacıyla yazarım umarım işe yarar

Benim tecrübemi hemen üstte yazdım, siz de kendiniz başvurun deneyin hangi firmaya başvuruyorsunuz söylerseniz herkese fikir olur.

TarikS
01-02-2025, 19:43
Bu arada ek bilgi, değer kaybı için zaman aşımı 2 yıl. Olay tarihi itibarıyla 2 yıl içerisinde değer kaybı başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Denemesi bedava beyler, deneyin. :D

2007 Megane'a 9 bin sigorta 9 bin kasko çıktı enn son basamağa gelmeme rağmen, bir de 7.5 milyon İMM yetmedi 15 M TL yaptırdım kasko 14 bin küsüre denk geldi toplamda. Günümüz koşullarında halen çok ucuz

TRueMK
02-02-2025, 15:09
Beni arayan numarayı bün bulup tekrar aradım ama her adağımda direk meşgule attı bir kaç saat sonra numara beni geri aradı tekrar notere gitmemi söyledi ve değer kaybı başvurusu yapmam gerektiğini söyledi ısrarla tam olarak ne yapıcam dediğimde siz notere gidin telefonla biz hallederiz dediler. Ardından hangi firmadan arıyorsunuz dediğimde sigorta ekspertizden arıyoruz anadolu sigortaya bağlıyız dediler. Bende anadolu sigortayı aradım öyle bir şey yok diyince biz ayrıyız diye gevelemeye başladı. Daha sonra tamam notere gidicem dedim. Noteri telefonla arayıp durumu izah edince bu şekilde olay çok yaşadıklarını öyle bir başvuru olmayıp vekalet verildiğini söyledi genelde 2 sonra vekaleti iptal etmeye geliyorlar ama siz bilirsiniz diyerek kapattık. Ardından beni arayan numarayı geri aradım yine meşgule attı 5 dk sonra kendileri aradı bende vekalet vermek istemiyorum diyince o zaman biz sigortaya istemediğinizi bildirip değer kaybını iptal ediyoruz diye saçma sapan konuştu.

Sonuç olarak ya dolandırıcı yada avukatlar bende işlem yapmadım

Ardından kaza tutanağına bakınca aslında Türkiye sigorta olduğunu gördüm ve sigortaya tutanakla beraber mail attım. Talebi aldıklarına dair cevap gönderdiler. Şimdi sonucu bekliyorum.

tüm yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar durum sonuca ulaştığında buraya yazıcam

Kadyr
04-02-2025, 05:58
Zamanında bende kaportacının yönlendirdiği firmaya vekalet vermiştim yüzde 20 e anlaşmıştık. Karşı taraf hemen ödemeyince avukat firması icraya vererek almıştı. E devletten takip etmiştim. Dosya numarasını vs alıp tahkim komisyonunundan da takip etmiştim

deeperblack
06-02-2025, 23:43
Bugün benide aradılar bu konuyla ilgili. 1 gün arayla 2 şirket aracımızada çarptılar.
İkisindede %100 karşı taraf kusurlu çıktı raporda.

Beni arayan kişi 3 farklı dava açıyoruz tarzı bir şey söyledi
- kaza rakamı kadar tutar alabileceğimi
- Araç serviste yattığı gün başına 1500₺ alabileceğimiz
- Takılan yan sanayi parça olursa orj. ile arasındaki farkı alabileceğini.

Değer kaybını ve parça fiyatı farkını karşı tarafın kaskosundan alacaklarını.
Serviste yatan gün için olan bedeli ise karşı tarafın şöföründen alacaklarını belirttiler.

İşin daha ilginci ekrandan aracın kazalı fotoğraflarına kadar ulaşabildiler. Aynı yerden önceden değer kaybı ödemesi almadıysanız ve metal parça varsa sorun olmaz dediler ve ok metal parça hasarlı bunu alırsınız diye eklediler.

Bende ne yapacağıma tam olarak karar veremedim açıkçası. Henüz beklemedeyim.

TRueMK
18-02-2025, 00:16
Arkadaşlar 15 gün sonra maile herhangi bir dönüş olmadı
bende bir müddet daha bekledim yaklaşık 20 gün olmuştur muhtemelen
bugün tekrar mail attım bilgi almak için 1 saat içerisinde hesabıma 5 bin tl gönderdiler
benim hasarım sadece tampon boyası ve bin tl olduğu için üstelemedim
sonuç olarak mail atarak avukat vs olmadan sorunu halledebiliyoruz gibi gözüküyor
ama daha büyük rakamlı kazalarda ne olur bilinmez

TarikS
18-02-2025, 07:38
Arkadaşlar 15 gün sonra maile herhangi bir dönüş olmadı
bende bir müddet daha bekledim yaklaşık 20 gün olmuştur muhtemelen
bugün tekrar mail attım bilgi almak için 1 saat içerisinde hesabıma 5 bin tl gönderdiler
benim hasarım sadece tampon boyası ve bin tl olduğu için üstelemedim
sonuç olarak mail atarak avukat vs olmadan sorunu halledebiliyoruz gibi gözüküyor
ama daha büyük rakamlı kazalarda ne olur bilinmez

Ben de 31 Ocak'ta Allianz'a başvurmuşum, Eylül 2023'te değeri 400 bin TL falan olan 300 TL tramerli Megane'da 55 bin lira hasar kaydı oluşmuştu, ön arka tampon ve demirleri, iki far, bir stop, intercooler falan değişti, bagaj havuzunda ufak düzeltme oldu bagajın yarısı boyandı falan. 40 bin lira değer kaybı istedim, 15 şubat'ta 15bin küsür TL kuruşlu bir rakam yatırdılar neye göre hesapladılar bilmiyorum.