PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracın olağan dışı yaptığı tepkiler ?

olcay_bora
09-02-2025, 07:47
307 benzinli otomatik araçta özellikle yağmurlu havalarda yada bana hep öyle denk geldi araç sapıtıyor.
Kadrandaki ikaz ışıkları 'stop abs esp airbag vs' kafasına göre yanıp sönmeye başlıyor lpg açılıp kapanıyor peşpeşe ve direksiyon sertleşip yumuşuyor vites geçişi yapacaksa o an sıyırma yapıyor fren sertleşip normale dönüyor. Bsi beyninin olduğu sigorta yerinin oradan da çıt çıt çıt diye ses geliyor bu esnada.
Ve araç o durumdayken stop edersem akü takviye yapmadan çalışmıyor aküyü bitiriyor
Ama sabit beklersem bir yerde bazen 2 dk bazen 15 dk araç kendiliğinden düzeldiğinde stop edersem sonra normal marş basıp çalışıyor.

Burda 2 tane iyi elektrikçi var ikiside sorun bulamadı araçta başka neyden kaynaklı olabilir yada onların bakması gereken şey nedir?

220T
09-02-2025, 08:01
Amortisör kulelerinin arkasındaki su giderlerini ve varsa cam altındaki su giderini kontrol edin, tıkalıysa temizleyin. Ayrıca aracın beyni ne taraftaysa o tarafın davlumbazını da kontrol edin.

Talih.b16
10-02-2025, 08:32
BSİ beyni su alıyor olabilir, direksiyon tarafında altta.
220T nin dediği gibi su giderleri veya müzik sistemi varsa göğüste eksik tapa delik varsa
su alıyordur, kronik gibi bir arıza 307 lerde

ardicli2000
10-02-2025, 08:34
Akü ve alternatör sorunsuz mu?

olcay_bora
10-02-2025, 11:08
Akü ve alternatör sorunsuz mu?

Evet onlar sorunsuz yaz sonu yenilemiştik şuanda da sorunsuzmuş. Bu su alma olayına bakacağım yarın umarım onla alakalıdır da çözülür

olcay_bora
13-02-2025, 20:41
Bugun kuri havada da aynı olay başıma geldi direk gittim ben gisene kadar düzeldi. Bilgisayara bağlayınca da bir şey çıkmadı haliyle. Yinede su önceden su girmiş hala var olabilir diye baktırdım beyin olan yerlere kupkuru.

Schumi
13-02-2025, 21:23
Çakmaklığa takılan voltaj gösteren zımbırtılar var. Bir ara Honda Civic'lerin vazgeçilmez aksesuarıydı. Ondan al bir tane çakmaklıkta takılı kalsın ve bu sıkıntılar olduğu zaman 14 küsür volt gösterip göstermediğine bak derim. Genelde voltaj düşüşünde başlar bunlar. Birde far yada siste xenon var mı sonradan takılan ?

olcay_bora
14-02-2025, 07:48
Çakmaklığa takılan voltaj gösteren zımbırtılar var. Bir ara Honda Civic'lerin vazgeçilmez aksesuarıydı. Ondan al bir tane çakmaklıkta takılı kalsın ve bu sıkıntılar olduğu zaman 14 küsür volt gösterip göstermediğine bak derim. Genelde voltaj düşüşünde başlar bunlar. Birde far yada siste xenon var mı sonradan takılan ?

Tamam ondan alayım bugün. Xenon yok normal sarı far kullanıyorum hep

gökan
17-02-2025, 07:57
Bir yerleri de kısa devre olabilir mi

Ömer Musaoğlu
24-02-2025, 10:57
Benzer sorunu Mitsubishi Carisma aracımda yaşamıştım. Rölanti de ABS lambası yanıyor ve LPG devreye girip çıkıyordu. Şarj dinamosunu komple revizesi yapıldı sorun ortadan kalktı. Tekrar kontrol edin atlanan birşey olabilir