PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko Pert İşlemleri - çekme belgeli mutabakat

Mesut-RR
18-02-2025, 08:54
Selamlar,

Şirket aracımız ile kaza yaptım geçen ay sonunda.Aracın onarım bedelinin yüksek cıkması sebebi ile kaskoyu yapan sigorta şirketinin ekpseri araç için perte çıkması ile ilgili bir rakam teklif etti, pazarlık yapıp teklifi kabul ettim. Ancak gönderdiği evraklarda şöyle bir şey yazıyor ;

plakalı aracımda oluşan kazadan sonra Sigorta şirketi araca onarım kararı
vermiştir. Onarım bedelinin yüksek olmasından dolayı Aracımın Ağır hasarlı ( PERT
)olmasını talep etmekteyim , sigorta şirketinin ( xxxxxx TL. ) teklif etmesi üzerine,
çekme belgeli mutabakat sağlayacağımı,bedelin tarafıma ödenmesi koşulunda tüm hak
ve alacaklarımı almış olduğumu bildirir gerekli işlemlerin bu kapsamda yapılmasını arz
ederim.

çekme belgeli mutabakat tam olarak nedir ? Yani burada benim yapmam gereken işlem nedir ?

mutabakat yazısında da aynı ifade geçiyor.

Sovtaj alıcısı firmalardan alınan teklifler üzerinden tarafıma tarafıma bildirilen,
tespit edilen sovtaj bedeli olan xxx TL ( TÜRK LİRASI) tutarının Ankara
Anonim Türk Sigorta Şirketi tarafından belirlenen sovtaj alıcısı tarafından
bildirdiğim aşağıdaki hesap numarasına ödenmesi sonrası, rayiç bedelden, ödenen
sovtaj tutarının düşülerek, eksik kalan bakiye -xxx TL (TÜRK LİRASI)
tazminat bedelinin xxx Sigorta Şirketi tarafından ödenmesine
muvafakat ettiğimi, aracımın Hurda/Çekme belgeli ruhsatını xxx
Sigorta Şirketi?ne ileteceğimi, Mutabık kalınan bedelin tamamının bildirdiğim hesap
numarasına ödenmesi sonrasında xxx Sigorta Şirketinden
herhangi bir sebeple hiçbir talepte bulunmayacağımı kabul ve taahhüt eder, xxx Sigorta Şirketini gayrikabili rücu olarak ibra ettiğimi beyan ederim

Aracımın satılması için Şirketinize vermiş olduğum vekaletnameye istinaden
noterlikçe kesin satış yapılıp, aracım yeni alıcı adına tescil edilene kadar üzerine
gelebilecek İhtiyat-i Tedbir, Haciz, Trafik cezaları, Satılamaz şerhi olması
durumunda bu gelen şerhleri kaldıracağımı, kaldıramadığım takdirde Şirketiniz
tarafından tespit edilen sovtaj bedelini yine Şirketinize ödeyerek aracımı geri
alacağımı, aracımın orjinalinde bulunan veya daha sonra aracıma taktırdığım ve
KASKO Sigorta poliçesi ile teminat altına aldığım bütün aksesuarları Şirketinizin
satmış olduğu kişi/kuruma teslim edeceğimi, etmediğim takdirde Şirketiniz
tarafından tespit edilecek bedeli yine bu kişi/kuruma iade edeceğimi kabul, beyan
ve taahhüt ederim

Burak Mehmet
18-02-2025, 09:17
araclar 3 şekilde satılır...
1- trafik tescilli ( satıs sonrası hemen trafige cıkabilir)
2- trafıkten cekme belgelı ( satıs sonrasında fenni muayene yapılmadan trafıge cıkamaz )
3- hurda belgeli ( asla trafige cıkamaz )

sızın yapmanız gereken notere gıdıp aracınızın trafıkten tescıl kaydını gecıcı olarak cekmek ve ruhsatına cekme belgelidir ibresi ısletmek.. gecmiş olsun

KÖROĞLU
19-02-2025, 15:32
Ben böyle arızalı bir araç aldığımda süreç şu şekilde ilerlemişti,

Aracıns sahibi noterde öncelikle plakaları teslim ederek trafikten çekme işlemi yaptı. Sonrasında bana normal araç satar gibi satışı gerçekleştirdi.

Noterlerde bir sistem var trafik ile entegre çalışıyor oraya araç için trafikten çekilmiştir ibaresi düşüyorlar. Sonrasında trafiğe sokmak için yeniden muayene yapılıyor, notere gidilip tekrar ruhsat alınıyor plaka takılıp yola devam ediliyor.

Sizin araç bu çekme işlemi ile birilerine satılacak onlar da onarıp tekrar trafiğe sokacak.