Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayiide Hediye Edilmiş (!) Bir PPF Kaplama ve Hazin Son

MehmetBora
22-02-2025, 09:20
Bayiide hediye edilmiş (!) bir şeffaf kaplamanın araç üzerindeki olumsuz etkisini görüyoruz.

Aracı korumak yerine zarar vermesi bizi ziyadesiyle üzdü. Olabildiğince güvenli bir şekilde kaplamayı söküp polisaj ile toparlamaya çalıştık. İki kişi yaklaşık 6 saatlik bir uğraşla parmaklarımızın ucu su toplaya toplaya anca kaplamayı sökebildik. Maalesef %100 oranında bir sonuç elde edemedik ancak yinede fena olmadı. Boya yüzeyi kurak çöl toprağına dönen Corsa ucuz atlattı. Ancak her araç bu arkadaş gibi şanslı olamıyor...

Hakkıyla ve kaliteli bir malzemeyle yapılmış olsaydı sonuç elbette böyle olmayacaktı. Her ne kadar kaliteli malzeme ve işçilik kullanılsada şeffaf kaplamanın bir ömrü vardır ve zamanında profesyonel ellerce sökülmelidir. Aksi takdirde sonuç göründüğü gibi oluyor.

Geri dönüşü zor, ucuz, kalitesiz ve bir günlük işçiliklerden sakınmanızı şiddetle tavsiye ederim.

https://i.hizliresim.com/3nuwqwp.jpg (https://hizliresim.com/3nuwqwp)
https://i.hizliresim.com/ryuqen7.jpg (https://hizliresim.com/ryuqen7)
https://i.hizliresim.com/a2p7hky.jpg (https://hizliresim.com/a2p7hky)
https://i.hizliresim.com/4wpv045.jpg (https://hizliresim.com/4wpv045)

Sonuç:

https://i.hizliresim.com/l05mndb.jpg (https://hizliresim.com/l05mndb)

Alican
22-02-2025, 13:25
Merhaba elinize sağlık.
Bu şekilde çatlaklar oluşmuş malzemede sıcak hava tabancası yerine buhar yada sıcak su kullanmanız daha kolay sökmenize yardımcı olur.
Hayırlı işler.

MehmetBora
22-02-2025, 13:36
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Araç işlem sırasını beklerken 3 saat kadar güneşte bekledi. Garaja aldığımızda yoğun sıcak su uygulaması yaptık ancak çatlağın bir kısmını sökene kadar diğer kısımlar soğuduğu için garaj göle dönmeye başladı. Bu yüzden pratik şekilde ısı tabancası kullanarak hızlı ilerledik ve polisajla %80 oranında kurtardık.

207_TR
23-02-2025, 08:20
Merhaba
merak ettiğim konu
Araç kaç yaşında
uygulama ne zaman yapılmış ?

MehmetBora
23-02-2025, 10:34
Merhaba, araç 2020 model ve bayiiden sıfır alınırken sözde hediye edilmiş. Ürün TPH diye nitelendirdiğimiz kalitesiz bir malzeme. Aracın maruz kaldığı dış etkenlere göre 1 yılda (yapılmasa daha iyi) sökülmesi gerekir. Kimi görüşler 2 yılı savunur. TPU ürünlerde 5 ile 10 yıl arası garanti verenlerde var ancak tabi ama her zaman belirtilen süreden daha kısa bir zaman diliminde profesyonel ellerce sökülmelidir.

207_TR
23-02-2025, 11:20
Merhaba, araç 2020 model ve bayiiden sıfır alınırken sözde hediye edilmiş. Ürün TPH diye nitelendirdiğimiz kalitesiz bir malzeme. Aracın maruz kaldığı dış etkenlere göre 1 yılda (yapılmasa daha iyi) sökülmesi gerekir. Kimi görüşler 2 yılı savunur. TPU ürünlerde 5 ile 10 yıl arası garanti verenlerde var ancak tabi ama her zaman belirtilen süreden daha kısa bir zaman diliminde profesyonel ellerce sökülmelidir.

Tph daha sert olan malzeme galiba değil mi, Tpu biraz daha esnek bir malzeme.

Bizim çalıştığımız firma Tpu tip kullanıyor ama biz Tpu yu bile 3 yıl sonra değiştirmeniz sağlıklı olur diyoruz.

MehmetBora
23-02-2025, 18:56
Tabiiki, markalara ve ürüne göre söküm süresi değişkenlik gösteriyor. Ancak bana göre uygulanan aracın boya, vernik, sac kalitesi bile etken bir durum.

Ormanci
24-02-2025, 08:22
Bayide hediye edilen hiç bir "uygulama"yı almamak gerekiyor. Tabi millete bilmeyene çok güzel iteliyorlar.
Bir işleri de düzgün olsun ya :) Düzgün iş yapanı tenzih ediyorum da, %99 görülen bu şekilde.
Millet de hediye aldım diye seviniyor.

Bir de şeref yoksunu bayiler bu "stok yok" yalanları sırasında millete arabanın liste fiyatının üzerinde ödetme ve satış danışmanına rüşvetler haricinde, 20-30 bin TL'leri verdirip bir de böyle "çakma" uygulamalar aldırmayı da mecbur tuttular.
Ekspertiz videolarında vardı, herifler altına güya pütür atmışlar ve bilmem kaç bin TL para alınmış, adamlar "fıst" yapmış sadece altına. Kapatmamış, uğraşmamış bile onun bunun çocuğu...

Bayiden üzerine para verseler bile uygulama yaptırmayın :) Öyle diyeyim...

Mutu
24-02-2025, 11:31
Üstündeki kaplama o hale gelinceye kadar sahibinin aksiyon almaması da saçmalık olmuş ama ya.

.::EmrE::.
24-02-2025, 13:11
Selamlar. Benim araç üstünde Stek'in Dynolite folyosu mevcut. 2022 senesinde kaplandı, folyoya baktığımda yüzeyde en ufak bir çizik dahi yok sanki araç fabrikadan çıktığı gibi parlak ve kusursuz görünüyor. Bu şekilde hatasız görünen folyoları da sökmek gerekir mi bir süre sonra yoksa solma,buruşma vs. gibi emare beklemek mi gerekir?

Bu arada ellerinize sağlık araç TEMA kampanyası reklamı gibi "Türkiye çöl olmasın" haline gelmiş...

MehmetBora
24-02-2025, 21:48
Bayide hediye edilen hiç bir "uygulama"yı almamak gerekiyor. Tabi millete bilmeyene çok güzel iteliyorlar.
Bir işleri de düzgün olsun ya :) Düzgün iş yapanı tenzih ediyorum da, %99 görülen bu şekilde.
Millet de hediye aldım diye seviniyor.

Bir de şeref yoksunu bayiler bu "stok yok" yalanları sırasında millete arabanın liste fiyatının üzerinde ödetme ve satış danışmanına rüşvetler haricinde, 20-30 bin TL'leri verdirip bir de böyle "çakma" uygulamalar aldırmayı da mecbur tuttular.
Ekspertiz videolarında vardı, herifler altına güya pütür atmışlar ve bilmem kaç bin TL para alınmış, adamlar "fıst" yapmış sadece altına. Kapatmamış, uğraşmamış bile onun bunun çocuğu...

Bayiden üzerine para verseler bile uygulama yaptırmayın :) Öyle diyeyim...

Katılıyorum

MehmetBora
24-02-2025, 21:54
Selamlar. Benim araç üstünde Stek'in Dynolite folyosu mevcut. 2022 senesinde kaplandı, folyoya baktığımda yüzeyde en ufak bir çizik dahi yok sanki araç fabrikadan çıktığı gibi parlak ve kusursuz görünüyor. Bu şekilde hatasız görünen folyoları da sökmek gerekir mi bir süre sonra yoksa solma,buruşma vs. gibi emare beklemek mi gerekir?

Bu arada ellerinize sağlık araç TEMA kampanyası reklamı gibi "Türkiye çöl olmasın" haline gelmiş...

Teşekkür ederim, evet kamu spotu olmuş resmen. :)

Stek Dynolite 5 yıl kullanım ve garanti vaad eder. Buruşma, solma, çatlama gibi belirtiler vernik yüzeyinin zarar görmeye başladığına işarettir. Korumak isterken değer kaybına uğramamak için bu belirtileri beklemeden 4. senede söktürmek ve tercihen tekrar kaplatmak çok daha sağlıklı olacaktır.

MehmetBora
24-02-2025, 21:56
Üstündeki kaplama o hale gelinceye kadar sahibinin aksiyon almaması da saçmalık olmuş ama ya.

Sürücü ve arabacı arasındaki fark diyelim. :)

21dc963
24-02-2025, 23:27
bu işleme eşlik edecek sıvılar yok mu sürekli reklamları çıkan türlü kimyasal görüyorum herhangi birinin faydası olmaz mı komple tüm işi yapmasada size yardımcı olabilecek sıvı yok mu
ve ayrıca elinizdeki yay çeliği çizmiyor mu aracı aynı sıkıntı bende de var aracımda kaplama var çatlamış tavan ve kaputta var kaputu tırnaklarımla söktüm sonrasında tavan için yay çeliği yada macun çeliği artık ne diye geçtiğini bilmediğim metalden temin ettim ama çiziyor gibi geçi bende düzgün kesilmemiş gibi de ama size de sormak istedim

MehmetBora
25-02-2025, 00:46
bu işleme eşlik edecek sıvılar yok mu sürekli reklamları çıkan türlü kimyasal görüyorum herhangi birinin faydası olmaz mı komple tüm işi yapmasada size yardımcı olabilecek sıvı yok mu
ve ayrıca elinizdeki yay çeliği çizmiyor mu aracı aynı sıkıntı bende de var aracımda kaplama var çatlamış tavan ve kaputta var kaputu tırnaklarımla söktüm sonrasında tavan için yay çeliği yada macun çeliği artık ne diye geçtiğini bilmediğim metalden temin ettim ama çiziyor gibi geçi bende düzgün kesilmemiş gibi de ama size de sormak istedim

Bahsettiğiniz kimyasallar genellikle PPF veya folyo söküldükten sonra kalan yapışkan kalıntılarını temizlemek üzere kullanılıyor. Çoğunun içeriği yüzey temizleme tineri zaten. Buna ek olarak yapışkan kalıntı yoğun değilse izopropil alkolde iş görüyor.

Burada çelik kullanmamızın sebebi ürünün pul pul hale gelmesi. Tek parça halinde çıkacak kadar deforme olmayan ürünleri doğru teknikle vernik koparmadan nazikçe ısıtarak çekip alıyoruz zaten.

Çeliğin yüzeyi çizmemesi için duruma göre 2000 veya 1200 zımpara ile sivri kısımlarını yumuşatıp pürüzleri temizliyoruz. Doğru teknik ve zamanla kazanılmış el tecrübesiyle minimal çizikler bırakarak işlemi sonlandırıyoruz.

İşlem ardından yaptığımız polisajın birincil amacı oluşturduğumuz çizikleri yok etmek, ikincil amacı ise kalan minik yapışkan lekeleri temizlemek oluyor.

Aracınız örnek araçtaki kadar kötü durumdaysa ve tecrübeniz yok ise sizin sökmenizi tavsiye etmiyorum. Genelde işlem ücreti kendi denemeleri sonucunda yüzeyi çok daha kötü hale getiren müşterilerimiz için yüksek çıkıyor. Doğru müdahale edilmemiş yüzey bizi daha çok uğraştırıyor.

S-works
27-02-2025, 17:34
Elinize sağlık. Maalesef kullanıcılar kulak ardı edip sonrasında da ''usta bunu kurtar '' diyorlar. Folyo çatlayana kadar en az 1 yıl mat şekilde gezmiştir. O matlığı görmeyen araç sahibi kusura bakmasın.

Folyonuz markası ve içeriğinden bağımsız olarak ilk önce yüzey matlaşır, ardından kararma ,gölgelenme, renk değişimi başlar çatlama son evre. Çatladıktan sonra zaten ustanın kullandığı çeliğin oluşturacağı çiziğin önemi yok. Gayet güzel sonuç alınmış. Umarım karşılığı da alınmıştır.

Dışarıdan basit görünse de bela iştir. Çok para isteyince müşterinin gözüne gelir. Az para isteyince emeğiniz heba olur. Parmak uçlarınız su toplar 2-3 gün acısıyla iş yapmaya uğraşırsınız. Birde kimyasal temas ettikçe bol bol yakar :)

MehmetBora
27-02-2025, 22:55
Elinize sağlık. Maalesef kullanıcılar kulak ardı edip sonrasında da ''usta bunu kurtar '' diyorlar. Folyo çatlayana kadar en az 1 yıl mat şekilde gezmiştir. O matlığı görmeyen araç sahibi kusura bakmasın.

Folyonuz markası ve içeriğinden bağımsız olarak ilk önce yüzey matlaşır, ardından kararma ,gölgelenme, renk değişimi başlar çatlama son evre. Çatladıktan sonra zaten ustanın kullandığı çeliğin oluşturacağı çiziğin önemi yok. Gayet güzel sonuç alınmış. Umarım karşılığı da alınmıştır.

Dışarıdan basit görünse de bela iştir. Çok para isteyince müşterinin gözüne gelir. Az para isteyince emeğiniz heba olur. Parmak uçlarınız su toplar 2-3 gün acısıyla iş yapmaya uğraşırsınız. Birde kimyasal temas ettikçe bol bol yakar :)

Teşekkür ederim, katılıyorum. :)

fatihcakin
09-06-2025, 20:07
Bu ürün %100 PVC, TPH ürünlerde çatlama olmuyor en fazla matlaşma veya sararma oluyor.

turboman
09-06-2025, 21:35
Bende farklı markaların bayisinde çalışmışlığım vardı,ancak kullandığımız malzemeler kötü değildi bi stek de değil ancak parası biraz fazla milleti kazıklıyorlar,ppf in bu hale gelmesi kalte ve bulunduğu şehir etken,bide japon grubu honda falan ise hele birde antalyada ise maksimum 2 yıl garanti veriliyordu bayide çünkü hondaların boyası çok ince fb7 kasaların beyazları direk boya ppfle birlikte kalkar 2 yılı geçtiyse eğer serviste çok yaşadık. Ama alman grubunda maket bıçağıyla boyayı çizmeden kazımışlığımız vardı zamanında yinede boya atmıyordu.

BARR
11-06-2025, 07:34
Bende farklı markaların bayisinde çalışmışlığım vardı,ancak kullandığımız malzemeler kötü değildi bi stek de değil ancak parası biraz fazla milleti kazıklıyorlar,ppf in bu hale gelmesi kalte ve bulunduğu şehir etken,bide japon grubu honda falan ise hele birde antalyada ise maksimum 2 yıl garanti veriliyordu bayide çünkü hondaların boyası çok ince fb7 kasaların beyazları direk boya ppfle birlikte kalkar 2 yılı geçtiyse eğer serviste çok yaşadık. Ama alman grubunda maket bıçağıyla boyayı çizmeden kazımışlığımız vardı zamanında yinede boya atmıyordu.

Tesla ya yaptırdığım Dynoshield en üst seri 2 senede sarardı, Troc'a yaptırdığım Dynoshield ise 4 sene de sapsarı hale geldi ve garantiye de sokmadılar normalmiş. STEK almayacağım markaların başında geliyor artık.

turboman
11-06-2025, 08:37
Tesla ya yaptırdığım Dynoshield en üst seri 2 senede sarardı, Troc'a yaptırdığım Dynoshield ise 4 sene de sapsarı hale geldi ve garantiye de sokmadılar normalmiş. STEK almayacağım markaların başında geliyor artık.
Benim görüşüm en kalitelide olsa tr şartlarında maksimum 2 yıl sonra sökülmesi,zaten en sıkıntılı yer kaput,alttan motorun ısısı üsten güneş malzemeyi mahfediyor. Bütçe olarak orta kalite yaptırıp 2 yılda bir değiştirmek, araç kapalı garajda yatıyordur 5 sene bile dayanır,sararma için ise kullanılan şampuan ve su malzemeyi sarartabiliyor.

BARR
11-06-2025, 09:25
Benim görüşüm en kalitelide olsa tr şartlarında maksimum 2 yıl sonra sökülmesi,zaten en sıkıntılı yer kaput,alttan motorun ısısı üsten güneş malzemeyi mahfediyor. Bütçe olarak orta kalite yaptırıp 2 yılda bir değiştirmek, araç kapalı garajda yatıyordur 5 sene bile dayanır,sararma için ise kullanılan şampuan ve su malzemeyi sarartabiliyor.

Dışarıda 1 kere bile yıkanmadı,

Hep en kaliteli oto şampuan ürünleri kullanıldı, kendim yıkarım.

İki araç ta kapalı garajda.

Söyleyeceklerim bu kadar. :) Sitek Alana da satana hayırlı olsun.

turboman
11-06-2025, 11:55
Dışarıda 1 kere bile yıkanmadı,

Hep en kaliteli oto şampuan ürünleri kullanıldı, kendim yıkarım.

İki araç ta kapalı garajda.

Söyleyeceklerim bu kadar. :) Sitek Alana da satana hayırlı olsun.
Bende aynı şeyi diyorum o kadar kaliteli diye bi dünya para vermeye gerek yok orta kalite yaptır 2 yıl sonra değiştir, ama kaput için geçerli bu dediğim yan taraflar sıkıntı çıkarmaz onlarda 4-5 yıl kalabilir.

EnesPolatdemir
12-06-2025, 12:00
Demek ki neymiş bayiiden hediye kabul etmiyomuşuz. Bir ders daha öğrendik. 3M'ler nasıl? Kendini yeniliyo falan diyorlar. Onu nasıl yapıyor tam anlamasam da çizikleri falan yok mu ediyormuş neymiş. Bilgisi olan var mı

turboman
12-06-2025, 13:04
Demek ki neymiş bayiiden hediye kabul etmiyomuşuz. Bir ders daha öğrendik. 3M'ler nasıl? Kendini yeniliyo falan diyorlar. Onu nasıl yapıyor tam anlamasam da çizikleri falan yok mu ediyormuş neymiş. Bilgisi olan var mı
Bayide hediye diye yapılan normalde parayla yapılanla aynı,korona dönemi millete kakaladılar aksesuar ppf yaptırmak şartıyla araba satarız diye,ama şimdi isterseniz yaptırmadan araç alırsınız gider dışarda yaptırırsını,ayrıyeten ppf hediyede olsa zaten parasını sizden çıkarıyorlar :)

turboman
12-06-2025, 13:07
Tekrar yazıyorum hangi ppfi yaptırırsanız yaptırın 2-3 seneden fazla araç üstünde tutmayın söktürün,zaten amaç boyayı korumak,fazla durursa araca tam tersi zarar verir.

207_TR
13-06-2025, 12:59
kesinlikle, biz 2 yılda değişim yada söküm öneriyoruz.

Ormanci
15-06-2025, 21:41
Babalarımız her yerde her şartta aynı galiba. Kendi babam da lafımı dinlemez, gider başkası aynı şeyi söylerse inanır. Ya da bambaşka alakasız adamların saçma sapan lafıyla iş yapar...

Arkadaşın babası geçende yeni araba aldı, bayiye hemen ppf kaplama sormuş. 90 bin TL mi ne fiyat çekmişler, ama ön tampon ve bilmem nereyi çok girintili çıkıntılı falan diye kaplamıyoruz demişler.
Mekan Doğuş, araba Q4 E-tron... Fiyat aldığımız adamlara soruyoruz, böyle bir şey var mı, kaplanamaz mı diye. Yok canım ne alakası var, kaplanamaz diyen beceremiyorum demiyor da öyle diyordur dedi vatandaşlar :D

Aman kesinlikle yaptırmasın dedim.
Arkadaş bi tanıdığından aynı fiyatı aldı, adam zaten uygulamacı, başka bi yerden de içi de dahil olmak üzere (ekranlar şu bu) biraz daha fazla bir fiyat aldık.
Bak dedik buralar buralar var, bunda malzeme bu, bunda şu...

Ve ne oldu dersiniz.
Babası gitti bayide yaptıracağım dedi. Arkadaş da ben sıkıldım artık dedi babama laf anlatmaktan, ya da anlatamamaktan, karışmıyorum ne yaparsa yapsın dedi :)

Ne zannediyorlar bu "yetkili servis", "yetkili satıcı" işlerini çok merak ediyorum.
Bizde bu inanış hala bitmedi. Özellikle babaların nesilde...

Ranthor
25-07-2025, 12:28
Otomobil sektorunde neden herseyi mahvediyoruz, bizim millette mi sorun anlamadim.

10, 15 sene once nano boya koruma diye tutturmuslardi, bir kere sur 2 sene dayanir, su tutunca araba yikanir, kus pisligine dayanir vb. Kimseyi tatmin etmedi.
Sonra seramik kaplama dendi, birebir ayni iddialar, hatta cizige dayanir vb. Gene mutlu olamadik:)

PPF ilk cikti 4-5 sene once, simdi ayni filmi tekrar izliyorum.

Ben bu sebepten 10 senedir, wax suruyorum arada bir de hizli cila. Surmesi zevkli, silmesi zevkli, buyuk hedeflerim de yok, ne kus pisligine dayaniyor ne kostige.

kanashibari
28-07-2025, 13:14
Otomobil sektorunde neden herseyi mahvediyoruz, bizim millette mi sorun anlamadim.

10, 15 sene once nano boya koruma diye tutturmuslardi, bir kere sur 2 sene dayanir, su tutunca araba yikanir, kus pisligine dayanir vb. Kimseyi tatmin etmedi.
Sonra seramik kaplama dendi, birebir ayni iddialar, hatta cizige dayanir vb. Gene mutlu olamadik:)

PPF ilk cikti 4-5 sene once, simdi ayni filmi tekrar izliyorum.

Ben bu sebepten 10 senedir, wax suruyorum arada bir de hizli cila. Surmesi zevkli, silmesi zevkli, buyuk hedeflerim de yok, ne kus pisligine dayaniyor ne kostige.

Ülkede herşeyin çakması olduğu için ve yine işin en başı ekonomiye geliyor konu. Refahı yüksek ülke olsak bu ürünlerin kimse merdiven altı en dandik sürümlerini getirip takmaz. Burada suç taktıranda değil o malzemeyi dükkanına bile bile sokup sözüm ona ekonomik bir çözüm sunduğunu düşünen günübirlikçi kaplamacıda. Sonrası da haliyle konu buralara geliyor. İnsanı her şeyden soğutuyorlar. Seramik fayans kaplalar nano ot boklar unutuldu. Gitti.