Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su deposu ve Hortum hızlıca sök-tak sistemi



-ER-
23-02-2025, 14:59
Selamlar,

Elimdeki sistemden bahsedeyim öncelikle,
5000lt su depom var ve kendi aracımla su taşıyorum.
Kendi aracımdaki su basma pompamın çıkışı 3/4" 20mm hortum ile üst kapaktan aktarma yapoyorum büyük tanka, fakat bu iş sıkmaya başladı tanka çık hortumu tut bitince tekrar çık hortumu topla.

Muğla'da tarla sulamacı hortumcu tesisatçı gezdim bulamadım kafamdaki senaryoya uygun parça gerçi web de de TR içi satış bulamadım.

Sizlere sormak istedim belki böyle bir tecrübesi olan vardır.

Pompanın çıkışı küçültürsem bahçe sulama hortumu ile yaparım ama tank doldurma süremi uzatacağı için istemiyorum.

5000lt tankın kapağına bir delik açıp
https://ideacdn.net/idea/fn/51/myassets/products/392/plastik-hortum-rekoru-1188-jpg.jpeg?revision=1739535354

Bu rakoru takmak istiyorum ağzınada elimdeki gırtlak boruyu kelepçeleyerek diğer ucuna mümkünse çekvalfli (suyu geri bırakmayacak) bir parça takıp deponun yanına bırakmak istiyorum.

https://surmeneplastik.com/image/cache/catalog/urunler/Guncel/seffaf-spiral-guncel-500x500.jpg

Aracımla geldiğimde popanın ağzını direkt takıp (hava tabanca ucu , bahçe sulama hızlı sök/tak, yada başka ne varsa gibi) hızlıca söküp takabileceğim kolaylık sağlayan bir sisteme çevirmek istiyorum.

Örnek olarak bir kaç görsel bırakayım.

Mesela bu bir ucu dişi bir ucu erkek olacak şekilde takılabilen
https://m.media-amazon.com/images/I/61-oxSCbUzS._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Hatta araç silecek su hortumlarındaki çekvalf gibi bir malzeme olsa bu gibi
https://m.media-amazon.com/images/I/51eMgZ5IoIL.jpg

Bu üründe hızlı bağlantıca çok kolaylık sağlar hava/bahçe jackları gibi olmaz ama yinede hızlı sonuç verir
https://turkish.hygartech.com/photo/pl119431916-nbr_brass_hose_fittings_claw_lock_quick_connect_co upling_spray_nozzle_set.jpg



Bulabildiğim ürünlerin hepsi yurtdışı siteler ve o kadar uzun beklemek istemiyorum o yüzden başka fikirler veya satıcısını bilenler yazarsa çok sevinirim.

:heyoo:

Absinthe.
23-02-2025, 22:26
Tankın kapağına atmış olduğunuz 3/4 Plastik hortum rekoru, arkasına kelepçe ile hortumu sabitleyin.

Hortumun altta kalan diğer ucuna da yine 3/4 aç-kapa vana takın.
Hesaplı Hırdavat 3/4 Kuresel Bas Vana Musluk Ac Kapa Kollu Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/hesapli-hirdavat/3-4-kuresel-bas-vana-musluk-ac-kapa-kollu-p-133900456)

Vananın da ucuna ve pompanızdan gelen hortumun ucunada 3/4'lük bu setten takarsanız pratik sök-tak yapabilirsiniz.
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/ydgr-md-316-3-4-hortum-musluk-baglantisi-3lu-set-pm-HBC00004TLJVR)


Bir sürü ıvır zıvır oldu ama aklıma gelen yöntem bu oldu. :D

aslan
24-02-2025, 07:11
İstanbula geldiğinde karaköye uğra daha pratik bir fikir verir oradaki satıcılar

KÖROĞLU
24-02-2025, 10:58
Ben olsam şöyle ilerlerim, 3/4 dediğin için ilk mesajda depo üst kısmına şundan alır montaj yaparım.

DOJA Barcelona | Depo bağlantısı | 3/4 inc yağmur varili gecişi | pirincten | 2 lastik contalı : Su tankı bağlantısı, su varili, yağmur varili bağlantısı, musluk,... : Amazon.com.tr: Moda (https://www.amazon.com.tr/DOJA-Barcelona-Vidalama-Ya%C4%9Fmur-Contal%C4%B1/dp/B0BMQL7TZY?th=1)

https://m.media-amazon.com/images/I/61ePlz1P0ML._AC_SX450_.jpg

Bunun üzerine PPRC 3/4 boru ile sistemi araç ile aynı hizaya gelecek şekilde kurarım. Kelepçe gırtlak hortum vs uğraşmam. Kelepçe çıktı, delindi etti derdim olmaz.

Alt kısman dediğin gibi bir vana mutlaka koyarım.

En sonda da aşağıdaki gibi bir hızlı bağlantı kullanarak işi bitiririm.

Hızlı Bağlantı Aparatı 1/2 - 3/4 - 5/8 | Musluk Hortum Birleştirme Ek Aparatları | Bahce Market (https://www.bahcemarket.com/hizli-baglanti-aparati-12-34-58)

weST.27
24-02-2025, 22:39
ChatGPT de sorabilrisin bazen güzel yönlendiriyor

-ER-
25-02-2025, 09:41
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

S-works
27-02-2025, 17:46
Yanlış anlamadıysam depoyu doldurmak için pratik bir bağlantı lazım.

Biz kayınpederin bahçeye söyle bir sistem yaptık. Depo konteyner arkasında. Kuyudan motor ile su basıyoruz. (motor benzinli olduğu için ara ara basıyoruz)

Hortum bağlanacak noktaya üstte paylaştığınız sök tak sistemden yapıp Deponun üst tarafına kadar su tesisat borusu döşedik. sistemin diğer ucuna bir vana koyduk, kirlenme olmasnı , bortü böcek giremesin diye. Su dolumu olacağı zaman ağız kısmını yıkayıp hortumu bağlıyoruz .


Sizde su hortumu ile aracı çektiğiniz noktaya kadar sabit bir hat yaparsanız sadece araçtan hattın girişine 1-2 metre hortum kullanarak sök tak topla olayından kurtulmuş olursunuz. Bahçeye gidersem videosunu,resmini çekerim.

Elinizden iş geliyorsa ucuz yollu bir plastik kaynak makinası alıp kendiniz rahatça yaparsınız. Çok zorluğu yok. Ölçü al kes, ısıt birleştir. Çok basit bir iş.

-ER-
06-03-2025, 18:41
yanıt için teşekkür ederim fotolarda olur.

PVC kaynak aletim var, ancak fotoları görebilirsem yada ürünleri yazabilirseniz çözerim

Şimdiden teşekkürler

S-works
08-03-2025, 09:49
Su bastığınız noktanın çıkış çapında pvc boru almanız lazım. Daralma olmasın ki bastığınız pompa boğulmasın.

Deponun en üst noktasından yandan bir delik açmanız gerekli (Boru çapı kadar) Boruyu deponun deliğinden sokup karşı duvarına yakın tutun (Doldururken su sesi olmaz.Duvarından süzülerek iner )

Arabanın yanaşacağı noktaya kadar boruyu çekin. Kafa kısmına plastik bir vana koyun (Paslanma vs olmaz. Daha sağlıklı olur bence )

Bu kısma kadar zaten ihtiyacınız olan şey boru ve dirsek.

Araçtan vanaya olan kısım için esnek bir hortum kullanmak bence mantıklı olur. Araçtaki sistemin son noktası ve pvc sistemdeki vana kısmına erkek uç almanız lazım Sizin paylaştığınız ilk fotoğraftaki siyah parçalar. Tabi arka tarafını kaynaklı almalısınız. Kaynaklı yoksa sistemin ucuna disli kaynatıp onu o şekilde monte edeceksiniz (Sucu olmadığım için parçaların isimlerine hakim değilim. )

Sistemleri birleştirdiğiniz esnek hortuma 2 kelepçe aldığınızda işiniz tamam. Kelepçenin vidalarına bi kaynakçıda T kol kaynatırsanız (Demirden vidadan vs yapabilirsiniz ) Montaj sırasında alet edevat ihtiyacınız olmaz.

Havalar kötü olduğundan bahçeye gitmiyoruz. Gidersem fotoğraf çekeceğim.