Orijinalini görmek için tıklayınız : Statik Elektrik ve Topraklama hakkında /Elektrikten anlayanlar içeri :)
Selamlar. ***** ppf kaplama işi yapıyorum. Malzemede statik elektrik mevcut. Dükkandaki demir kapı üzerinde ölçü alıp kesim yapıyorum. Folyonun korumasını sökerken sürekli elektrik çarpıyor. Artık vücudumda iyice yüklendiği için istisnasız sürekli çarpılıyorum. (Eskiden ara ara olurdu ) (Hafta sonları toprakta gezmeye çalışıyorum ancak her zaman mümkün olmuyor.
Soru şu; kapı üzerinden binanın topraklamasına bağlantı kursam derdime derman olur mu ?
Olmaz ise bu statik elektrikten nasıl kurtulur veya etkisini azaltırım ?
Şimdiden bilgiler için teşekkür ederim.
onursumer
15-03-2025, 12:09
Selamlar. ***** ppf kaplama işi yapıyorum. Malzemede statik elektrik mevcut. Dükkandaki demir kapı üzerinde ölçü alıp kesim yapıyorum. Folyonun korumasını sökerken sürekli elektrik çarpıyor. Artık vücudumda iyice yüklendiği için istisnasız sürekli çarpılıyorum. (Eskiden ara ara olurdu ) (Hafta sonları toprakta gezmeye çalışıyorum ancak her zaman mümkün olmuyor.
Soru şu; kapı üzerinden binanın topraklamasına bağlantı kursam derdime derman olur mu ?
Olmaz ise bu statik elektrikten nasıl kurtulur veya etkisini azaltırım ?
Şimdiden bilgiler için teşekkür ederim.
bizim ofiste belli yerlerde bu bakır levhalardan var
Statik Elektrik Bakır Topraklama Levhası (https://www.ikazis.com/urun/statik-elektrik-bakir-topraklama-levhasi?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwytS-BhCKARIsAMGJyzo_p1DMw3saxAGV2TEqHOvylLYMGG7p0ctqUK qEt9OccXm-Qb_EpMAaAnjzEALw_wcB)
direk toprak hattına bağlı bayağı işimize yarıyor
BarışSever
15-03-2025, 13:05
o levhalardan çalıştığım fabrikada var,işe yarıyor
O halde ben kapıya bir topraklama çekip haricen birde bakır levha alıyorum. Bu bizim işimizi büyük oranda çözüyor.
ahmet3425
24-03-2025, 01:07
Buriş Antistatik Bakır Topraklama Levhası | Bakır Levhalar (https://www.buris.com.tr/urun/buris-antistatik-esd-elektrik-topraklama-levhasi)
Veya persembe pazarinda, bakir/Pirinc cubuk/levha satan dukkanlar var. 2 mm kalinliginda 40x40, cm 50x50 cm levha kestirin, kilo isi tartip veriyorlar. İs yerinizde topraklama oldugundan eminseniz, panonuzdan mesafeye gore 6 mm 25 mt ve uzeri ise 10 mm topraklama kablosunu levhaniza baglayin. Gun icinde akliniza geldikce 3/5 sn levhaya temas etmeniz statik elektrigi uzerinizden alacaktir. Calisma esnasinds surekli toprakli olmak istiyorssniz da Daha ileri seviyesi, bakir bileklik takip kordon bakir kabloyu da bilekliginize baglayip toprsk hatti ile birlestirebilirsiniz, isiniz bitince bilekligi cikarip yerine koyun :)