Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan Park hkk.
zyxtellow
06-04-2025, 20:56
Arkadaşlar rahmetli babamın bir aracı var Fluence yıllar önce Amerikan Park yapmıştık sinyallerine babam rahmetli olunca pek kullanılmadı aküsü vs boşalmasın diye arada kullanıyorum muayeneden hafif kusur bile almadan geçti bugün Amerikan Park var diye 993 TL ceza yedim böyle bir ceza maddesi varmı ben ilk kez karşılaşıyorum yaşayan oldumu sormak istedim.
zyxtellow
06-04-2025, 23:48
Edit ceza maddesi 64/1-B-5 madde açıklaması; "Yönetmelikte belirlenen esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak" böyle bir eklenti yok ampuller çift duylu normalde park ampulü şiddetinde yanıyor sinyal verince parlak şekilde yanıp sönüyor, hayatımda ilk defa bundan dolayı cezaya şahit oldum başına gelen varmıdır itiraz etmeyi düşünüyorum görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.
Sti_Ozan
07-04-2025, 09:01
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, Amerikan park ülkemizde yasal değil. Çok fazla takılan olmasa da ceza maddesi var.
Muayeneden geçme işine pek takılmamak lazım bu konuda.
Aranel Ciryatan
07-04-2025, 10:07
Hazır konusu açılmışken bende sorayım. Benimde babamda Jeep Renegade var. Renegade'lerde sinyaller tamponda ama çamurlukta da amerikan versiyonlarındaki sarı fosforlu içi boş parça var. Ben zamanında arabayı ilk aldığımızda oraya Amerika'dan içi dolu yani duy olan parçayı almıştım. Sinyaller ile hiç bir bağlantısı yok sinyaller normal çalışıyor. Fakat bu parça park lambalarına bağlı olarak farlar çalıştığında yanıyor.
Muayenede falan hiç sorun olmadı şimdiye kadar araç 2014 model ve dediğim gibi kesinlikle sinyaller ile bir bağlantısı yok var aracın kendine özgü farklı bir alanı burası.
Polis arkadaşlar bunu da amerikan park modülleri gibi değerlendirir mi sizce :D
Hazır konusu açılmışken bende sorayım. Benimde babamda Jeep Renegade var. Renegade'lerde sinyaller tamponda ama çamurlukta da amerikan versiyonlarındaki sarı fosforlu içi boş parça var. Ben zamanında arabayı ilk aldığımızda oraya Amerika'dan içi dolu yani duy olan parçayı almıştım. Sinyaller ile hiç bir bağlantısı yok sinyaller normal çalışıyor. Fakat bu parça park lambalarına bağlı olarak farlar çalıştığında yanıyor.
Muayenede falan hiç sorun olmadı şimdiye kadar araç 2014 model ve dediğim gibi kesinlikle sinyaller ile bir bağlantısı yok var aracın kendine özgü farklı bir alanı burası.
Polis arkadaşlar bunu da amerikan park modülleri gibi değerlendirir mi sizce :D
Ben de aynısını 500x'te yaptım :)
Çooook uzun süredir, neredeyse arabayı aldığımız 2017 sonundan beri böyle kullanıyorum yanlış hatırlamıyorsam.
Çevirmeye girdim, uzun yolda kontrol için durduruldum, kimse bir şey demedi. Öyle orijinal sanıyorlar galiba.
Ama zaten aracın ABD görüntüsü o şekilde.
Bizdeki uygulamadaki sıkıntı veya kural diyelim, SİNYALLERİN amerikan park şeklinde yanması. Yani bu şekilde yanmaması gerekiyor.
Bizim araçlarda sinyal değil, ayrı bir lamba yandığı için bir şey demiyorlar galiba.
zyxtellow
07-04-2025, 13:32
Öncelikle hepinize teşekkür ederim cümlesininde mekanı cennet olsun inşallah, bizde aracı 12 13 yıl önce almıştık ve o zamanlar bir hevesle böyle bir uygulama yaptık o gün bugündür sorunsuz kullandık, ne bir çevirmede ne de muayenede sorun olmadı ama demekki ceza yaptırımı varmış.
gözünün üstünde kaşın var diye ceza yazar hale geldiler maalesef..
EnesPolatdemir
08-04-2025, 10:03
Arkadaşlar rahmetli babamın bir aracı var Fluence yıllar önce Amerikan Park yapmıştık sinyallerine babam rahmetli olunca pek kullanılmadı aküsü vs boşalmasın diye arada kullanıyorum muayeneden hafif kusur bile almadan geçti bugün Amerikan Park var diye 993 TL ceza yedim böyle bir ceza maddesi varmı ben ilk kez karşılaşıyorum yaşayan oldumu sormak istedim.
"Sen niye bu saatte arabaylan geziyon hemşerim?" diyerek bile yazabilir. Bu ara bir garip anlamadım valla. Normalde umursamıyorlar.
Yasal olarak hakkı var mı? var, ama başka bir konuda Fatih'in paylaştığı bir linki vardı, "her kuşu .... bi leylek kaldı" diyeceğimiz bir örnek maalesef
Araçta teknik değişiklik var deyip bağlayabilirdi de. İsterse yapar.