Orijinalini görmek için tıklayınız : saxo vts , clio rs , civic 1.4 is
Arkadaşlar aracımı bi kaç ay önce sattım ... 206 gti'm vardı . suan şu 3 arabayı düşünüyorum .. fiyatları bırbırıne yaklasık olduğu için bunları düşündüm yani.. ben titizim baya bana araba çok sorun vermesin birde 206 dan çok cektim çok yakıyordu... rs in 100e gittigi yere 150 ye gitmiştim ... 3 araba hakkında bilgilenmek istiyorum... nasıldır neleri sorun verir ... ilerde ne olur?? sizce hangisini daha kolay satabilirim ilerde ... vs vs hangi konuda olursa olsun ..şimdiden teşekkür ediyorum...
Düşük KM li bir Clio RS tercih edebilirsin. Ama satması diğer iki araca göre daha zor. Civic 1.4 is nin bu iki araç ile tek ortak noktası tek kapı olması. Performası bu ikilinin yanına bile yaklaşmıyor. Hızlı giden birşey istiyorsan VTS-RS arasında seçim yap. Bu arada benim görüşüm. 106 GTI her zaman Saxo VTS'ten daha kolay satılıyor.
crazydog
27-01-2009, 00:48
Rs dusunebılırsın bence
civic 1.4 tavsiye ederim hem ekonomik hem güzellik var hızlı değil ama devir ekonomi devmi satıyorum desen hiç bir geliri seni geri göndermez
rs le vts i anladım da o 1.4is ne alaka :)
bu arada 1.4 civicler hiçde az yakmıo bence yada ben performansı olmayan arabalara direk dizelellerle karşılaştırıorum ondanmı bana öle gleio acaba
daha cok fıyat konusunda kıyaslama yaptım... IS lerın performansı kıyaslanamaz zatende... RS düsük kmli hic goremedim...zaten aklımda bi RS vardı onuda araştrdım kötü dediler... 106 gti cok baktım düşük kmlisine ucuk fıyatlar ıstıolar ki düzgün bulmakta zor... vts dusuk kmli ucuz fıyata hatta orjınal bı kac tane buldm.... benım 2 tane fransız aracım oldu.. acıkcası fransızdan korkuorm.. vts nasıldır ..?? cıkartrsa ne gıbı sorun cıkartır... zaten olmadı IS alacagım ama oda bni tatmin etmicek biliyorum... arkadasta var cok az yaktıgını soyluyor oda... alınırsa sırf bu yuzden ve gosterısınden alınır dıye dusunuyorum... sorunsuz araclardan olduguda kesin...mk1 saxolar hakknda bılgı verebıleck bır arkadas varmı??
umu_vtec
27-01-2009, 01:48
rs iidir :)
herogeyik
27-01-2009, 01:57
daha cok fıyat konusunda kıyaslama yaptım... IS lerın performansı kıyaslanamaz zatende... RS düsük kmli hic goremedim...zaten aklımda bi RS vardı onuda araştrdım kötü dediler... 106 gti cok baktım düşük kmlisine ucuk fıyatlar ıstıolar ki düzgün bulmakta zor... vts dusuk kmli ucuz fıyata hatta orjınal bı kac tane buldm.... benım 2 tane fransız aracım oldu.. acıkcası fransızdan korkuorm.. vts nasıldır ..?? cıkartrsa ne gıbı sorun cıkartır... zaten olmadı IS alacagım ama oda bni tatmin etmicek biliyorum... arkadasta var cok az yaktıgını soyluyor oda... alınırsa sırf bu yuzden ve gosterısınden alınır dıye dusunuyorum... sorunsuz araclardan olduguda kesin...mk1 saxolar hakknda bılgı verebıleck bır arkadas varmı??
plakası nedir rs in beki bilen vardır burdada ama bencede bi rs bulsan en iisini yaparsın
Şimdi şöle cok güzel karşılaştırma bu 1 aynı 3 arabada bende düşünürüm. Bunlar seçeneklerini şöyle sıralayabiliriz saxo vergi parça usta masrafları olarak üstün parça bol usta bol vergi az falan filan ama 106 saxo güvenlik testlerinde cok iyi puan almış araçlar değiller diğer bir bakımdan rs ise daha dayanıklı daha hızlı ama vergi parça maaliyeti ustalık vb giderleri saxo ya göre daha yüksektir. Şurdan yola cıkarsak mesela spor otomobiller kullanıyoruz ve meraklıyız bundan dolayı diğer arabalardan biraz daha fazla arızası olabilir mesela şanzıman dişlini yedin saxoda 500 e biter bulunur kısa takarsın ama rs de 1lirayı gözden cıkartman lazim örnek olarak bunu söylüyorum ama kişisel tercih bence imkanın varsa temiz rs bul al daha hızlı daha az yakar daha güvenli biraz vergisi var onuda yakıttan amorti edersin :)
sneınbılıcegın ıs ama benm gonlum rs ten yanadır hem gıder az yakarmı bılmıyurm rs bılmedıgımıcn :)
8.000rpm
27-01-2009, 08:37
önce hacime karar vermek lazım bence...
1,4 / 1,6 / 2,0
bunula paralel tabii ki de performans sıralaması kendiliğinden gelir...
ama tabii ki günümüzde yedek parça ve bakım maliyetleri + her ne kadar performans araçlarında ön planda olmasa da yakıt tüketimi faktörü bütün sıralamaları alt üst eder...
hızlı dıyosan rs al vtsde ıyıdır ama temız zor bulunur civic 1.4 basınca yakıyor ama kullanıma gore
akbaba78
27-01-2009, 09:14
napican hizi al 1.4 is canafar gibi bin misss:icon_tup:
maxpower
27-01-2009, 09:42
üçü arasından rs
erkanında dediği gibi tek dezavatajı vergisi. o da çok gözüne gelmesin, zevkine alıyosun sonuçta
hem gider hem durur, az yakar. RS :icon_tup:
nightkids_han
27-01-2009, 09:57
civic 1.4 hiçde az yakmaz,
VTS - ile RS arasında 1 seçim yapardım ben olsam
RS favorim burada
2 yıl 1,4is kullandım niğhtkids inde dediği gibi hiçte az yakmaz helede basarsan 1,4 gibi bi araba değildir .
vts ve rs gelince benim nacizaten fikrim hayatta fıransız arabası almam
1,4is alırım hem kasa olarak ta çok yakışıklı hemde vts ve rs gibi olmasada hızlı araba periyodik bakımlarını zamanında yaptır başınıda hiç arımaz
Temizini bulursan Rs-Vts-106gti 3 üde güzel araba.
ares alip siyaha boyatip Tek olurum;
giderde yaparim :D
ares alip siyaha boyatip Tek olurum;
giderde yaparim :D
Beyaz yapsak jdm olsun :D
heheh... :) tavsiyeler için saolun arkadaşlar ... dediğim gibi rs i elemek zorunda kaldım... beğendiğim bir araç vardı kötü çıktı... diğerlerinin fiyatıda beni aşıyor... zaten fiyatta sıkıntım olmasa kendi aracımı satmazdım.. 48.000 kmde 206 GTI sattım... kriz benide vurdu yani :) şimdilik 1-2 sene zevkim için bir araç almak istiyorum... ben saxoya binmedim kullanmadımda.arkadaşlar saxonun ön takımdan epey ses geliyo , cabucak dağıtıyor diyolar... 98 model 65.000 de bi saxoya bakıyorum 13.000 TL diyor , birde 90.000 de civic is var oda 12.500 TL diyor .. acıkcası saxo almak ıstıyorum ama civicin piyasasına bakınca almamak içten bile deil... peynir ekmek gibi gidiyor bugun sıkıldım satıcam desen 1 gün içinde satıyosun...peki saxonun yakıtı hakkında bilgisi olan varmı ??
alcaksan 2000 üstü al modelli dursun araban...fark olarak bişeyi yok zaten 1 ile 2 arasında..sehır için 250 den az yakmaz.yapacagın takacakların dogrultusunda da değişir yakışın tabiki.
PROMINENT
27-01-2009, 20:20
98 65 binde saxo bulduysan onu iyice düşün derim..
ne alırsanız alın sıralı sistem şart. ekonomi için tabiki. 1.4 is araba yeri geldimi 1.6 gibi yürüyo ama 1.6 gibi yürüdüğü zamanda 2.0 gibide yakıyo:D basmazsan çoğu araba yakmaz. bence birazdaha bütçeyi zorlayıp 1.6 ies tercih edilebilir. makyajlı kasa uygun bulursanız tercihiniz kesinlikle o olsun. elden çıkarması daha kolay olur.
Ufuk hocam boşver 1.4ü ya 206 gti'dan sonra hiç iyi gelmeyecektir. Clio RS sanırım sizin ekipten biri yeni almış :D o ne diyor araç için ? ee birde 206RC alan arkadaş var sizin tayfada :D Bence 206RC yi düşün diğerlerine göre kmleri daha düşük ve daha modelleridir bence
Ufuk hocam boşver 1.4ü ya 206 gti'dan sonra hiç iyi gelmeyecektir. Clio RS sanırım sizin ekipten biri yeni almış :D o ne diyor araç için ? ee birde 206RC alan arkadaş var sizin tayfada :D Bence 206RC yi düşün diğerlerine göre kmleri daha düşük ve daha modelleridir bence
Kim almış RC :) RC lerin fiyatları bu 3lüden oldukça fazla.
Kim almış RC :) RC lerin fiyatları bu 3lüden oldukça fazla.
Sen tanışıyormusun Ufuk'la :D Yasin sanırım arkadaşın ismi:beuj:
öneri oalrak rs derim cok yaktıgıda söylenemez
Emir_b16a
28-01-2009, 22:29
ilk başta araadan ne beklediğin önemli bunları anlatırsan fikir werebiliriz sanırsam
Arkadaşlar önerileriniz ve bilgiler için çok teşekkür ediyorum...
ne alırsanız alın sıralı sistem şart. ekonomi için tabiki. 1.4 is araba yeri geldimi 1.6 gibi yürüyo ama 1.6 gibi yürüdüğü zamanda 2.0 gibide yakıyo:D basmazsan çoğu araba yakmaz. bence birazdaha bütçeyi zorlayıp 1.6 ies tercih edilebilir. makyajlı kasa uygun bulursanız tercihiniz kesinlikle o olsun. elden çıkarması daha kolay olur.
araca lpg takmak hiç tarzım değildir...zevk için alıcaksam lpg yi aklımın ucundan bile geçirmem...aslında 1.4 is de arkadasım kendisine aldı illa sende bundan al diye tutturdu bi kaç kezde kullandım hoşuma gitti yürürü falan...ondan düşünmüştüm...tavsiyelerin ve yakıt konusundaki bilgi için çok saol :)
öneri oalrak rs derim cok yaktıgıda söylenemez
evet RS arkadaşımda var kendi aracımla kıyasladığımda çok cazip gelmişti bana yakıtı...RS araştırması içine tekrardan giricem ... yoğunluk onun üzerinde :) 172 hp olması çok güzel vede 206 gti ya göre kıyaslandağımdaki hp si ***** .. yakıtı çok süper..
Sen tanışıyormusun Ufuk'la :D Yasin sanırım arkadaşın ismi:beuj:
hehe :) her RC sahibi olana kendimi tanıtmadım kardeşim... Gökhan bişeyler anlattı heralde sana biraz :) kafamıza göre takılıyoruz... bu aralar boştayım işte... bir sabır hali içinde bekliyorum...bu arada RC yi fatih die bi arkadaş aldı... Yasin 207 ci...RS ci arkadaşda satacak aracını memnun ama ticariye dönecek...arkadasın RS ini al diyenler olcak ama ben titiz adamım gözümün önunde gazlayan adamın arabasını nasıl alayım ben 1 gün biniyorsam 2 gün temizlerim bakım yaparım...arada sıradada keyfine çıkar gazlarım benim zevkim bu...yok aslında 1.4 e binip rahat rahat gezmek var ama Gökhanın ağzından kurtulamam ondan korkuyorum kardeş... :D ben en iyisi bi vts yada rs bakayım...madem İS de çok yakıyo...
birde şunu soracağım saxodan vts den anlayan arkadaşlara... vtslerin 8V olanları birde 16V olanları varmış .. farkları nedir acaba??
Shadow_Dancer
29-01-2009, 01:41
8v vts yok, vtr modeli 8v.. o da 1.4 75hplik bi motora sahip
8v vts yok, vtr modeli 8v.. o da 1.4 75hplik bi motora sahip
var 8 v modeli oda vtr oluo 1.6 90 hp
2001 gibi bikaç vtr getirdiler ama onlarıda vts olarak sattılar ama 90 hp modeli olarak
vts tercih edeiblirsin az yakan çok giden bi arabadır ama 2 vts im 1 adet 106 ım oldu
106 daha güzel bir araba ama vts ye göre pahaldır aynı temizlikte olanı
Shadow_Dancer
29-01-2009, 03:29
2001 gibi bikaç vtr getirdiler ama onlarıda vts olarak sattılar ama 90 hp modeli olarak
vts tercih edeiblirsin az yakan çok giden bi arabadır ama 2 vts im 1 adet 106 ım oldu
Ben bunu bilmiyordum sagolasın ;)
chiefkadir
29-01-2009, 09:10
206RC daha yakışıklı fakat RS de performansı,fiyatı ve yakıttaki cimriliği ile diğerler seçeneklerin önünde olur.
Clio Rs; muadıllerıne gore hem fıyatı uygun hemde gıderı baya bı ıyı olan arac...Temızını bulmakda vts ve 106gtı'a gore bıraz daha mumkun...Yakıt olarakda kontrllu kullanımda 1.6 araclardan bıle daha uygun...Cok kucuk extralarla(caı,egzoz) guzel gucler elde edebılıyosun...5 ay once 2. Rs'ımı satıp bı daha asla dememe ragmen 2 hafta once 3.kez Rs aldım :)... amma velakın bıde madalyonun obur yuzu var... 2.elı sıfırın altında...satıyorum dedıgınde senı depresıf ılacları kullanmaya ıtecek teklıfler gelır...parca bulmak cıkma olarak cok zor sıfırıda faıs paralara ve yetkılı servıs dısında bulmak pekde mumkun degıL...Kaldı kı yetkılı servısde bıle halı hazırda bulunmayan paracalar mumkun...(Bknz ; Bana suan Yatak setı lazım ve 3 haftaya Fransa'dan geleck dendı...) bıde dılınden anlayabılen usta sayısı cok az...Kasapların elıne dusmen durumunda sahıbınden.com@hasarlı araclar bolumunde ılan verme yuzden cok yuksek...
dıer seceneklerden sadece Honda ıle ılgılı;
1.4 ıs bu karsılastırmaya dahıl olmaması gereken bı arac...bıraz daha pacayı sıkıp vtı fılan desen tamam...o zaman zaten karsılastırma olmaz ve tarstısma degerı kazanmaz ;) ama yıne de benım gorusum...''Degıl 1.4ıs 88 model cıvıc'de alsan'' Honda olması,Honda sahıplerının yada sempatızanlarının söz sahıbı,oterıter ve saygın kımseler olması vasfıyla sende deger gorur,sanal portallarda bıle olsa deger kazanırsın...
Saygılar...
vtecburhan
29-01-2009, 10:51
2001 vts2 ye bınıyorum cok ama cok memnunum 106 dan daha konforlu geldi bana
devir cevırmeme ragmen 70 ytl lik benzin ile 305 kılometre yol yaptım hepsıde sehır içi trafıkte + yol tutuşuda güzel benim hoşuma gitti yani
devir cevırmeme ragmen 70 ytl lik benzin ile 305 kılometre yol yaptım hepsıde sehır içi trafıkte + yol tutuşuda güzel benim hoşuma gitti yani
ozaman nickini değiştir kardeşim:)
vtecburhan
29-01-2009, 11:25
ozaman nickini değiştir kardeşim:)
murat varya sende az degilsin :D:D
gerek yok degişmesine yaz gelsin alcam yine honda ;)
bunu bilmem iyi oldu çünkü vts ilanı altında satılan biçok 8V araç var...saolasın..:)
Clio Rs; muadıllerıne gore hem fıyatı uygun hemde gıderı baya bı ıyı olan arac...Temızını bulmakda vts ve 106gtı'a gore bıraz daha mumkun...Yakıt olarakda kontrllu kullanımda 1.6 araclardan bıle daha uygun...Cok kucuk extralarla(caı,egzoz) guzel gucler elde edebılıyosun...5 ay once 2. Rs'ımı satıp bı daha asla dememe ragmen 2 hafta once 3.kez Rs aldım :)... amma velakın bıde madalyonun obur yuzu var... 2.elı sıfırın altında...satıyorum dedıgınde senı depresıf ılacları kullanmaya ıtecek teklıfler gelır...parca bulmak cıkma olarak cok zor sıfırıda faıs paralara ve yetkılı servıs dısında bulmak pekde mumkun degıL...Kaldı kı yetkılı servısde bıle halı hazırda bulunmayan paracalar mumkun...(Bknz ; Bana suan Yatak setı lazım ve 3 haftaya Fransa'dan geleck dendı...) bıde dılınden anlayabılen usta sayısı cok az...Kasapların elıne dusmen durumunda sahıbınden.com@hasarlı araclar bolumunde ılan verme yuzden cok yuksek...
1.4 ıs bu karsılastırmaya dahıl olmaması gereken bı arac...bıraz daha pacayı sıkıp vtı fılan desen tamam...o zaman zaten karsılastırma olmaz ve tarstısma degerı kazanmaz ;) ama yıne de benım gorusum...''Degıl 1.4ıs 88 model cıvıc'de alsan'' Honda olması,Honda sahıplerının yada sempatızanlarının söz sahıbı,oterıter ve saygın kımseler olması vasfıyla sende deger gorur,sanal portallarda bıle olsa deger kazanırsın...
Saygılar...
RS hakkındaki bilgiler için saol :) :) 1.4 is tabikide bu karşılaştırmamaya girmemeli fakat ben fıyat açısından bu karşılaştırmaya soktum... acıkcası bi VTI 'a 25.000 TL civarı paralar vermem... bu değer kazanma mevzusuda tamamiyle gerçek sana katılıyorum... zaten civicin aklıma girmesi tamamiyle TT üyelerinin hondaya olan hayranlığı ve birkaç arkadaşımında bu hayranlıktan ötürü civic alması :)
vtecden sonra vts ye binen birinin bu şekilde açıklama yapması benim içimi rahatlattı... :)
araştırmalarım sürüyor...:) beğendiğim araçları burda göstericem inşallah araçlar hakkında biraz bilginiz vardır ve yorum yaparsınız... tesekkur ediyorum :)
chiefkadir
29-01-2009, 14:53
1.4 ıs bu karsılastırmaya dahıl olmaması gereken bı arac...bıraz daha pacayı sıkıp vtı fılan desen tamam...o zaman zaten karsılastırma olmaz ve tarstısma degerı kazanmaz ;) ama yıne de benım gorusum...''Degıl 1.4ıs 88 model cıvıc'de alsan'' Honda olması, Honda sahıplerının yada sempatızanlarının söz sahıbı,oterıter ve saygın kımseler olması vasfıyla sende deger gorur,sanal portallarda bıle olsa deger kazanırsın ...
Saygılar...Zuahaha Fırat alemsin:D
Honda City alsak aynı itibarı görürmüyüz:beuj:
ne 25 i yaa ağza yapışmış bi rakam:) almak istiorsan 18 lere cok vti var.
rs al hem gidio hem cok ucuz bence hemde clio :)
Zuahaha Fırat alemsin:D
Honda City alsak aynı itibarı görürmüyüz:beuj:
cbf 150 bıle olsa olur...:)
ayak yapma...olayın en canlı sahıdı sensın...Rs by chiefkadir :icon13: ctr by chiefkadir:icon_tup: :D
bu arada 25 fılan hıkaye...20k'nın bıraz altına neselı vtı bulmak mumkun...sen yeterkı ıste...
heheh :) demek öyle ....
bu arada
1) http://www.sahibinden.com/acil!_69_000_km_cok_temiz_bakimli_meraklisina-04WQQaXQQ10123891WQQpXQQdisplayitem
2) http://www.sahibinden.com/_meraklisina_kazasiz_tertemiz_-62WQQaXQQ11893946WQQpXQQdisplayitem
şu araçlar hakkında bilgisi olan varmı??
Açıkçası Saxo ve 106 gti da kullanmış birisi olarak sana şunu diyebilirim; 106 GTI Saxodan daha keyiflidir. Saxonun içi nedense beni hiç çekmemiştir. Tabii bu zevk meselesi. Saxonun da yol tutuşu seni çok tatmin edecektir. Beni en çok etkileyen yönüdür. Her iki aracın da mod olayı oldukça az maliyetli ve kolaydır. Özellikle ebay' e girip 106 Saxo chip diye aratırsan göreceğin rakamlara pek şaşırma. Hep diyorum yakında marketlerde satılan Ruffles' ların içinden 106 ve Saxolar için hediye çip çıkacak :)
RS' e gelince :) Eski bir Clio RSI ve yeni bir Clio RS sahibi olarak diyebilirim ki RS bambaşka. İnan bana pişman olmazsın. Sabret ve temizini yakalamaya çalış. Arabana iyi baktığın müddetçe de büyük bir keyifle sürekli binmek istersin. Donanım olarak da diğer pekçok araçtan daha iyi. Yakıt konusuna gelince, gerçekten ben bu kadar cimri olduğunu tahmin etmiyordum ama kullandım ve kendi gözlerimle gördüm.
Parça olarak Fırata katılmadan edemeyeceğim. Parçaları gerçekten pahallı. O nedenle temizini bulmaya çalış diyorum. Ama bulursan da affetme. Gerçekten çok zevkli ve bir okadar da konforlu bir araba.
Bukadar reklamdan sonra "ben belki satarım bu arada" dermişim :p
Bukadar reklamdan sonra "ben belki satarım bu arada" dermişim :p
heheehhe :) walla ben zaten hemen şipşak alıyım arbam olsun dıye dusunmuorm...bekliyim araştırıyım... 1 kere alıyım temz alıyım taraftarıyım ... nerdeyse sabahtan aksama kadar sitelerde dolaşıyorum :)
chiefkadir
30-01-2009, 09:23
cbf 150 bıle olsa olur...:)
ayak yapma...olayın en canlı sahıdı sensın...Rs by chiefkadir :icon13: ctr by chiefkadir:icon_tup: :DHondan yok diye kimse takmıyomu seni yavrucum:D
bu arada saxo 106 dan daha konforludur nie oludğunu bende bilmiorum :)
ama saxonun direksiyonu hızlandıkça hiç ağırlaşmaz ama 106 nın direksiyonu daha ağırdır daha bi sportif araba kullanımı vardır
ama ikiside aynı gider bakımlı ise bi arabanın altları daha iidir diğerinin üstleri
M U R A T
30-01-2009, 10:29
ama ikiside aynı gider bakımlı ise bi arabanın altları daha iidir diğerinin üstleri
hangisinin altı hangisinin üstü:beuj:
Özetleyelim.
Performans olarak
Rs>Vts>1.4is
Parça bulunabilirlik ve maliyeti olarak
Vts>İs>Rs
Yakıt Olarak
Rs>Vts=İs Sanırım
Piyasa olarak
İs>Vts>Rs
Bence böyle.
saolun arkadaşlar... haftasonu bi RS e bakmaya gidicez .... ilk tercihim o bir sorun çıkmaz inş..
maxpower
30-01-2009, 14:06
saolun arkadaşlar... haftasonu bi RS e bakmaya gidicez .... ilk tercihim o bir sorun çıkmaz inş..
hangisi, ilanı olanlardan mı?
ilanı varmı bilmiyorum bir arkadaş önerdi...
arkadaşlar 2 tane 106 gti baktım 106 denen arabadan nefret ettim... takır tukur :( bunların hepsimi boyle??? saxo bakıcam husrana ugramaktan korkuyorum... saxo kullanıcıları lutfen aracları hakkında yorum yapsınlar :(
Sefa_vts
06-02-2009, 23:59
arkadaşlar 2 tane 106 gti baktım 106 denen arabadan nefret ettim... takır tukur :( bunların hepsimi boyle??? saxo bakıcam husrana ugramaktan korkuyorum... saxo kullanıcıları lutfen aracları hakkında yorum yapsınlar :(
Hemen hemen :) O yüzden mal gibi izolasyon işine girdim :D
bole bısey beklemıodum... soncta bende peugeot kullanıcısydm bole bısey cok sasırttı benı ... vts lerde mı boyle pekı...?? :S
Sefa_vts
07-02-2009, 00:09
vts ler hep full oluo.. ondan donanım ve boş yer olmadığından daha az ses gelebilir ama farklı değil emin ol ;)
Sefa_vts
07-02-2009, 00:19
valla 1.4 nere vts nere ares nere...
oncelıkle ne ıstedıgıne bı karar verelım :)
sekıl vs dıyorsan ben olsam hb cıvıc alırım. otm 1.4 felan...
gıder dıyorsan ares...
Mantıklı ancak gider diyince neden rs? Üstünden atlıo 4 tır mı sokuo vts ye? sağlıklı iki araç denenirse mantıken de olması gerektiği gibi bir fark olur.. Aman aman giden rs de var elbette ancak yapılıcak ya da ne yapılıcağı da önemli :)
ya bunu cok acıklamıstım ama... :) ben zaten tas catlasa 1 senelık arac alıcam...zevkıne yanı.. suan para durumum bunu gerektırıo... fıyatlar bırbırıne yaklask oldugu ıcın bu aracları yazdım... sonradan degiscem zaten... yanı bunları dusunursek... hem kolay satılması acısından hem bana pek sorun cıkarmayacak bı arac ıstıorm ... e olduda bındıkce zevk aldım hıc satmam...
Sefa_vts
07-02-2009, 00:28
valla aynı speclerde felfecir fark var sefa :)
bısey yapmıcak arkadasımız cıtırdan elleyıncede mantıklı olan aynı fıyata sahıp ares degıl mı ? :rolleyes:
O zaman rs al.. Yakıtı azdır.. daha güvenli.. parçaları vs pahalıdır vts ye göre ama yinede memnun kalırsın.. Zaten memnun kalmaz isen vts dende memnun kalmazdın emin ol :) gerçi güzel bir renk ve güzel bir görünüm elde etme şansın vts ve 106 da var.. ***** japon paluğu gibi gözlerle ve gri rengiyle rs sadece dezavantaj yakalıo
:)
Sefa_vts
07-02-2009, 01:26
egzozumda son susturucum orjinal bonusunda senin olsun :) Deneriz abi fark etmez.. Bora rs ile nası gidiosun bilmiorumda sorabilirsin gerçi hiç doğru düzgün basamadık yinede aman aman fark olucağını sanmıyorum.. tabi bundaki kasıt da önemli.. 5- boy ??
106 ya beyin,bakkalda ekmek ayrıca :D
Sefa_vts
07-02-2009, 01:38
Eet.. çipli olan için ona da 3 boy ekle bence abi..Saxo da chip yok.. yine tahminen 3 boy kadar fark olması gerekir 4 sonunda..
Sefa_vts
07-02-2009, 01:44
Mantıken bakılırsa 200 kg farkı abi bu ;) teke tek yaparız ama ben karşıya gelicem edicem biraz vakit lazım.. :) deneme için sırf gelmem bi daha.. Yasinlere yemeğe giderim :D belki o zaman.. :p
Normal olan rs in geçmesidir zaten :) Geçemiyorsa 106 saxo nun başarısıdır.
hayır ben aynı speclerde ya da yakın speclerde aradakı farkın mutevazı olmayacagını savunuyorum... ;)
aynı speclerde 106 gecer dıyen kalmadı allaha sukur cmc de felan onu bıle savunan ınsanlar cıkıyordu()!().
Ahaha :D olur o kadar geçer diye savunmuyoruz klasman farklı barış :) rs in biraz fazlası var.
100kılo farkı ;)
bak bakalım ne kadar farkedecek :)
http://videos.streetfire.net/video/BHH-Clio-RS-vs-ER-306-GTI_380444.htm
http://videos.streetfire.net/video/ER-306-GTI-vs-BHH-Clio-RS_380446.htm
ben sırf ayıp olmasın dıye bınmedım sarı 106 ve sıyah saxoya.
106 larda bariz ağırlık çok oynuyor hele 100 kg 2 -3 boy rahat oynar bizim arabada :) Rs n torku kaç bilmiyorum hiç ama kg bu herşeyi etkiliyor :)
saglıklı 2 aracta chıp egsoz 106 egsoz fıltre rs, chıp fazlası bızden olsun:D fark 3 boyu gecmez dıorum:D
Barıs fb 106 ıle bora rs ın denemesı vardı yakın farkla arkasından gelıodu rs ın;)..
Juggernaut
07-02-2009, 18:53
Özberkte 4-5 boy civarı geçiyordu fb yi serkan ona bakarsan sonradan sahibi bişey yapmıştır belki..
Özberkte 4-5 boy civarı geçiyordu fb yi serkan ona bakarsan sonradan sahibi bişey yapmıştır belki..
Ne yapmışdır çok anlıyorsun gel bak o zaman Özberk in geçtiği söylemişdi erdem zaten ama borars yakın yürüdü gayet Fb..
Herşeyin altında bir şey aranıyor madem bunu söyleyen gelsin ispat etsin..
Juggernaut
07-02-2009, 19:04
Sana ne oluyor anlamadım yakın gitmişse yapmış olabilir dedim kesin yapmıştır diye bişey demedim yapmamışsa yapmamıştır gel bak çok anlıyorsun falan gaza gelme hemen öyle.
Sana ne oluyor anlamadım yakın gitmişse yapmış olabilir dedim kesin yapmıştır diye bişey demedim yapmamışsa yapmamıştır gel bak çok anlıyorsun falan gaza gelme hemen öyle.
FB de benim arabam sayılır sana ne oluyor o zaman özberk in Rs den :) yanındaki cameraya çekiyorsun diye cvp vermeni doğal karşıladım biliyorsundur olayları bende olayları biliyorum konuşdum heyecan yapan yok hep tahmini konuşursun ben net konuşuyorum neyse uzatmaya gerek yok çivisi çıkdı herşey kavgaya dönüşmesin denemeler bile artık sağlıklı değil :) Öz geçmişini bilmek lazım denemeye çıkmadan önce :)
Juggernaut
07-02-2009, 19:16
Türkiyedeki arabalarında hepsi benim sayılır ozaman:)bencede uzatmaya gerek yok ben sadece gel bak çok anlıyorsan yazdın üslubunu beyenmedim okadar bukadar sert yazmassan kavga çıkmaz.Öncedende demiştim zaten fb gayet güzel gidiyor chip filtre egsozla ondan iyi gideni zaten olmaz sanırım.
Türkiyedeki arabalarında hepsi benim sayılır ozaman:)bencede uzatmaya gerek yok ben sadece gel bak çok anlıyorsan yazdın üslubunu beyenmedim okadar bukadar sert yazmassan kavga çıkmaz.Öncedende demiştim zaten fb gayet güzel gidiyor chip filtre egsozla ondan iyi gideni zaten olmaz sanırım.
Beyenmemiş olabilirsin ama her telden ayrı bir şey çıkıyor yorum yapıyorsun ok saygıyla karşılıyorum çoğu zaman saçma sapan cevaplara dönüşüyor bu arada Tr yi karıştırma seni geçebilirim :D FB den iyi gideni değilde denk gidenleri var AL mesela veya Göki nin zade onlarda çok güzel giden araçlar Göki zamanında sanırım ur rs de denemişdi güzel olmuşdu çekişmeli :) neyse..
özberkte emre de ern tayfasından kardeş kardeşe kalkmaz :D
bakım vs gıbı faktorler var, bende kaç ay boyunca denemeler yaptım debrıyajım kotuymus, egsozum daılmıs 51lık ama bılmıodum ,neyse bole seyler denırse uzulurum mesela,
4-5 dedıgın ayrıca benım dedıgım 3 boya yakın ve özberkle bora rs ın aynı gıdıcegıde kesın deıl:D ;)
ooo konu almış basını gitmiş arkadaşlar... tam kararımı saxo uzerınde vermistimki... bı arac daha buldum aklıma yattı sızlerle paylasayım ıstedim... gercekten cok kararsız kaldm param hazır aracı alamıyorum... 1998 model 71.000 de saxo vts var orjınal araç , bırde 2003 model 53.000 de corsa 1.7 dti var...oda orjınal temiz bi araç tek kapı sonradan projeyle koltuk falan koyullmus absli... siz ce hangısı gercekten bu son sorum :) baska sormayacagım gidip alacagım...
Saxo saf performans arabasıdır eğerki gerçekten cok temiz ise araba tamam. Ama corsa dti panelvandan çevirme bilmem bence hoş bişi deil .
saxo gerckten cok temız gıttım baktım....aracın ıcınden tık ses bıle gelmıyor....nazar degmesın kullanıcısı ıyı bkmıs ama...corsayı gornce acıkcası bıraz aklım karıstı...53.000 de 2003 model falan .fıyatları aynı..kararsızım yanı..yorumlarınızı beklıorm arkadaslar gercektn onmlı bnm ıcın
Ne yapmışdır çok anlıyorsun gel bak o zaman Özberk in geçtiği söylemişdi erdem zaten ama borars yakın yürüdü gayet Fb..
Herşeyin altında bir şey aranıyor madem bunu söyleyen gelsin ispat etsin..
Evet FB plaka bana yakın yürüdü ama benim yanımda AB Sword Vtecin sahibi Murat vardı ve 96 kiloydu. Ben de 90 kiloyum. Ona rağmen uzunda yaklaşık 2 boya yakın fark oldu ve fark yürümeye devam ettikçe inceden açılmaya devam etti. O videoyu Murat çekti ve biz o videoyu koyduk.
Peki sen biliyor musun aynı akşam benim yanımda 70 kiloluk bir arkadaş varken aynı FB 106 ya attığım farkı? FB yi kullanan arkadaşları tanıyorsan lütfen onlardan rica et o akşam benimle en az 3 - 4 defa yürüdükleri videoları koysunlar da farkı gör :)
Bu arada FB de egzoz cai mantar tuning timing ve çip olduğunu söylemişlerdi o akşam.
Ama bende TC 106 ile de olan yürüdüğümüz video var. 106 ve Clio RS kıstası alacaksanız o videoyu alın derim. Çünkü specler hemen hemen aynı. TC 106 da bende fazla olarak çip var. Bende de 190 küsür kiloluk iki tane yarma adam varız :)
???????????????????????????????????
Corsa GSI mı alacaksın? Yoksa 1.4 filan mı?
yazdm bı oncekı msjım da 2003 model 53.000 kmde 1.7 DTI var bırde 1998 model 71.000 kmde saxo vts...
maxpower
15-02-2009, 20:24
yazdm bı oncekı msjım da 2003 model 53.000 kmde 1.7 DTI var bırde 1998 model 71.000 kmde saxo vts...
farklı tarzlar
ben olsam saxo alırdım
bnmde gonlum saxodan yana fakat corsanın model yukseklıgı ve kmsi kafamı karıstırdı :S
chiefkadir
15-02-2009, 20:47
Birazdan bir iki tane video yükleyecem birgün sonrada silecem geri.
Clio Rs (Chip,Egzantrik,Forged Piston,Kısa Şanz.,Egsoz,filtre,port polish)Tahmini 190hp
106 Gti (Rs ile tamamen aynı specte)Tahmini 165hp
http://videos.streetfire.net/video/ClioRs-vs-106gti_636415.htm
maxpower
15-02-2009, 21:14
koyda izleyelim kadir abi
meraklandırma insanları:)
chiefkadir
15-02-2009, 21:39
Burdaki Videoda ise ,
Rs: Komple egsoz+cai
106gti:Chip,pt52 egz,egsoz
http://upload.streetfire.net/video/106gti-vs-Rs_636424.htm
Armageddon
15-02-2009, 22:05
Güzel videolar, RS iyidir ;)
ilk vidoeya bişi diemem ikinci videodan o 106 çok ii dğeilmiş gibi geldi bana
pt52 li 106 filtre eozstlu clio yu açamıcak clioalrı çok gördüğüm için 106 yı pek tutmadım malesef olmamış giib geldi bana :)
ilk vidoeya bişi diemem ikinci videodan o 106 çok ii dğeilmiş gibi geldi bana
pt52 li 106 filtre eozstlu clio yu açamıcak clioalrı çok gördüğüm için 106 yı pek tutmadım malesef olmamış giib geldi bana :)
:D:D:rolleyes::icon_tup:
chiefkadir
15-02-2009, 22:39
Burdaki Videoda ise ,
Rs: Komple egsoz+cai
106gti:Chip,pt52 egz,egsoz + kasnak ayarı
http://videos.streetfire.net/video/clio-rs-106gti-ankara_636440.htm
saxo vts vardı gozum gıbı baktıgım 4 ay oldu satalı bence corsayı al dusnme sorunsuz araba ıstıyorsan ama hız ve şekıl dersen kesınlıkle saxo....
edit
1.Şahıstan öğrendim araç bilgilerini:)
106 var 106 var :)
m3 var m3 var:D 106 var var oğlu var:hahaha:
Armageddon
15-02-2009, 23:53
Clio RS var Clio RS var. Bende Clio RS varken bendeki RS diğer bazı RSlerden çok daha hızlıydı...
Clio RS var Clio RS var. Bende Clio RS varken bendeki RS diğer bazı RSlerden çok daha hızlıydı...
hocam senın arabayı bılıyoruz guzel gıdıodu, typerla denemelerın vardı sanırım eskılerden taa aklıma kalan:D
ama guzel yuklu bı 106 cok farklı gider onu belırtmek ıstıyorum..
orhan_guney
15-02-2009, 23:59
al bi honda hayat onda :)
chiefkadir
16-02-2009, 08:45
Videoları sildim.Videodaki o araç Drag 1.si aracın 400mt.de 2 boy gerisinden giriyodu yani büyük fark yemiyordu.
Gelelim Rs vs 106gti olayına birkere mod.lamaya başlarken adaletsizlik var.
Birisi 120hp.den diğeri 160lardan yola çıkıyo..İkisinide parça imkanı var. 106 daha fazla aç daha çok hp alabiliyosun ama Rs 2000cc avantajınıda kullanarak avantajlı oluyor.
ikisinide yüklediğinde Rs geçer,fabrikadan çıktıkları haliyle zaten Rs geçer.
Kadir abi imzan harika :)
hALA karsılastırabılenler var heralde kı boyle yazmıssın kanka :D
Karşılaştırmaları çok doğal. Ne de olsa bu arabalar GTI sınıfında zamanının efsaneleri. 106 da bence yabana atılmayacak kadar iyi bir araba. Ama bazı şeyleri kabullenmek gerek artık. Üstünün üstünü var. Nasıl biz typeR ı geçeriz diye atıp tutmuyorsak aynı şey diğerleri için de geçerli.
Araçlar belli. Vtec <=> 106 < RS < TypeR Tabii stock olarak :) Bunu daha da artık don lastiği gibi uzatmanın anlamı yok :)
Ufuk nerdesin yaw :) Bekliyoruz seni arabalar hazır bekliyor.
hALA karsılastırabılenler var heralde kı boyle yazmıssın kanka :D
aynı speclerde hıcbır 1.6 nın (2.0 larda da type-r/s2k hariç & asırı besleme hariç), 2.0 bır clıo karsısında sansı olamaz...her 2 aracta saglıklı ve bakımlıysa...
kısalı ares bence yok suan tr de benım suankı planım da bu...harbı kısalı bır ares..kısalı dedıklerımızın cogu %5 cıvarında...hıc 220 de kesen ares yok mesela :) :rolleyes:
Focus RS, Corolla 1.8 Tsport, 206 RC, 306 GTI
Bunların hiçmi şansı yok :)
Adam 1.6 diyor siz 1.8 T sport, 2.0 306, 2.0 RC den bahsediyorsunuz. Bu arada Focus RS kaç hacimdi? 2.0 sanırım.
Ufuk nerdesin yaw :) Bekliyoruz seni arabalar hazır bekliyor.
araştırma ıcersındeyım... :)
1: ilk olarak düşük performanslı hondayı almanı tercih ederim masrafı diğer araçlara göre daha az olur performans olarak bir şey diyemem senin daha önceki arabanı bilmediğim için,ama sağlamlık açısından saxo dan daha sağlamdır :)
2: saxo derim parça bakmından sıkıntın asla olmaz, performans orta yolu bir gazcı için çok çok ideal,3 bin liraya motorun içine istediğin herşeyi atarsın klima ve sanruff tercih edersen her ikiside var o paralara böyle bir araba anca türkiyede olur.
3:rs diyorum çünkü hiçbir bilgim yok rs için bilmediğim bir araç içinde uzun uzun yazı yazmanın mantıgı yok :D
Adam 1.6 diyor siz 1.8 T sport, 2.0 306, 2.0 RC den bahsediyorsunuz. Bu arada Focus RS kaç hacimdi? 2.0 sanırım.
2.0 lardada type-r var s2k hariç yazmış. ayrıca 1.6 lardan sonra "virgül" var. Barış sadece 1.6 dememiş yani. Focus RS bahsettiğim kasadaki 2.0