Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mb a200 elm 327

DOHC
18-05-2025, 17:19
Merhaba,

Arıza kodu silme için 2024 model MB A200'e ELM 327 cihazı aldım. Küçük mavi olanlardan.
Cihaz ile telefonum iletişim kuruyor ama cihaz ECU ile bağlantı kuramıyor.

Car scanner
Torque
YMOBD (cihaz kutusu üzerindeki karekodu okutunca yüklenen program)

Her 3 program ile de aynı hatayı aldım. Cihaz-telefon iletişimi OK, cihaz-ECU iletişimi kaput.

Fikri olan var mı?

yusufcan_k
18-05-2025, 17:46
tam emin olmamakla birlikte bazı elm cihazları sürümü uyumlu olmayabiliyor kendi aracımada o mavilerden aldım ama bi eski versiyonunu almam gerekiyormuş o yüzden bende dediğiniz sorunu yaşadım ve kaldırdım kenara duruyor :)

turboman
18-05-2025, 22:06
Ben wifi li olan siyah renklerde olanlardan aldım 2 sene önce bütün araçlara bağlandı hatta 50cc lik çin malı scootere bile bağlandı.bikeresinde 2003 s500 mercedese bağlanıp arızaları silmiştim ama geçen ay durduk yere bozuldu. Tavsiyem siyah olan wifili modelden alın küçük mavi olanlar bluetoutlu onu almamı tavsiye etmemişlerdi. Program olarakta carscaner ile kullanıyordum sıkıntısız.

Ssamet
19-05-2025, 02:12
Android telefondan Torque Proyu satın alıp dener misiniz hocam.Fiyatı çok düşük zaten 10 tl mi ne

DOHC
19-05-2025, 08:33
Ben wifi li olan siyah renklerde olanlardan aldım 2 sene önce bütün araçlara bağlandı hatta 50cc lik çin malı scootere bile bağlandı.bikeresinde 2003 s500 mercedese bağlanıp arızaları silmiştim ama geçen ay durduk yere bozuldu. Tavsiyem siyah olan wifili modelden alın küçük mavi olanlar bluetoutlu onu almamı tavsiye etmemişlerdi. Program olarakta carscaner ile kullanıyordum sıkıntısız.

Wifi'li modeli ios telefonlar için uygun, BT'li modeller android telefonlar için uyumlu diye anladığım için BT'li model aldım.
Wifi'liler android için de uygun mudur?
Telefonum android.

turboman
19-05-2025, 09:46
Wifi'li modeli ios telefonlar için uygun, BT'li modeller android telefonlar için uyumlu diye anladığım için BT'li model aldım.
Wifi'liler android için de uygun mudur?
Telefonum android.
Tabi uygun.ben denemedim androidle ama nette çalıştığı yazıyor.

Maxi
26-05-2025, 11:04
Her ELM327 her araçta çalışacak diye bir kural yok, önce onu bilmek lazım
Her mavi renkli içi gözüken elm327 de aynı değil
o kutuyu üreten birkaç fabrika var, istersen çinden binlerce satın alabilirsin bunlardan ama içindeki devre farklı farklı olabilir?
yani bu elm327 aparatlarının artık tek kelime ile boku çıktı diyebiliriz

ayrıca, elm327 aparatından daha önemli olan şey yazılım tarafı
ilgili araca bağlanabilecek onaylı bir yazılım lazım
bırakalım o klasik "1996 ve üzeri her obd2 portu olan araca bağlanabilir" yalanını
öyle bir dünya yok
her araçta obd2 portu var ama bağlantı protokolleri bazı marka-model araçlarda standart olabiliyor ama bazı markalar hala kendine has iletişim protokolü kullanıyor.
bu konuda kimseyi suçlayamazsın, canım istedi öyle yaptım amq der çıkar işin içinden firma :)

Ormanci
26-05-2025, 12:33
Merhaba,

Arıza kodu silme için 2024 model MB A200'e ELM 327 cihazı aldım. Küçük mavi olanlardan.
Cihaz ile telefonum iletişim kuruyor ama cihaz ECU ile bağlantı kuramıyor.

Car scanner
Torque
YMOBD (cihaz kutusu üzerindeki karekodu okutunca yüklenen program)

Her 3 program ile de aynı hatayı aldım. Cihaz-telefon iletişimi OK, cihaz-ECU iletişimi kaput.

Fikri olan var mı?

Kontağı açıyorsun değil mi dedem? :P

DOHC
26-05-2025, 12:56
Kontağı açıyorsun değil mi dedem? :P

Valla kontak kapalı, yarı açık, motor çalışır, kaput açık, kaput kapalı, sol ayak araba içinde, sol ayak araba dışında, kapılar kilitli, kapılar açık, alaturka fm açık, kral fm açık vs bilimum kombinasyonu denedim.
Telefon ile ELM cihaz iletişimi OK ama ELM ile araç bağlantısı nanay.
1-2 yer aracın beyni korumalı, orijinal MB cihazı hariç iletişim kuramazsın dedi.
Ben de vazgeçtim uğraşmaktan.

Ormanci
26-05-2025, 18:27
Valla kontak kapalı, yarı açık, motor çalışır, kaput açık, kaput kapalı, sol ayak araba içinde, sol ayak araba dışında, kapılar kilitli, kapılar açık, alaturka fm açık, kral fm açık vs bilimum kombinasyonu denedim.
1-2 yer aracın beyni korumalı, orijinal MB cihazı hariç iletişim kuramazsın dedi.

Yukarıda Maxi'nin dediği gibi, her ELM de bildiğimiz ELM değil, bir sürü saçma sapan alet var.
Babamın Merso'da OBD Mx mi neydi onunla sorunsuz bağlanıyordu ama tabi araba 2009 :D Yenilerde kilitlemiş olabilirler tabi ki...
OBD Mx de bizde satılmıyor, zamanında Amazon'dan almıştım, Carly vardı ama sadece BMW'ye ve birkaç şeye daha bağlanıyor bildiğim, birkaç "kalitelimsi" bağlanan OBD cihazı daha vardı en son piyasada, iCar mıydı öyle birşeyler görmüştüm ama sitesini bulamadım. Bulsam Merso uyumluluğuna bakıcam da bulamadım.

Bugraaa
27-05-2025, 07:49
elm327 çift kartlı olanı var çipi farklı onu denemelisiniz

Jön Türk
28-05-2025, 14:30
İçerisindeki çipset farklı olabilir uyumlu değil ise çalışmaz

Schumi
29-05-2025, 23:14

Yalan. OBD standardı Avrupa Birliği şart koştu. Her şeyi yapamasan bile bağlanması araca bağlanmayı kapatamazlar. Sizdeki cihaz bazı protokolleri desteklemeyen bir sürüm olabilir.
Cihazı başka araçta denediniz mi? Bozuk olmasın ?

DOHC
30-05-2025, 08:09
Yalan. OBD standardı Avrupa Birliği şart koştu. Her şeyi yapamasan bile bağlanması araca bağlanmayı kapatamazlar. Sizdeki cihaz bazı protokolleri desteklemeyen bir sürüm olabilir.
Cihazı başka araçta denediniz mi? Bozuk olmasın ?

Başka arabada denemedim doğrusu, deneyim :icon_tup: