Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 1.6 dizel kalkış titreme sorunu hk.

Ertugrull
24-05-2025, 21:06
Merhaba,
Arkadaslar 1 ay kadar once dizel 1.6 civic arac aldim ekspertizinde belirtmesiyle baski balata degisimi ihtiyacci oldugunu bilerek araci aldim. Servis ismi paylasmak dogru olmaz ancak cok sevdigim ve guvendigim bir Honda ozel servisinde islemleri yaptirdim. Titreme sorunu duzelmemis olmasi sebebi ile 3 kere sanziman indi ilk seferde baski balata degisimi exeddy marka ile bilya dahil yapildi sanziman yagi ve hidrolik degisimi de yapildi volan in iyi oldugunu yuzeyini zimpara ile temizlediklerini ve hala hafif titreme yaptigini zamanla volan yuzeyi ile uyum saglayip duzelebilecegini duzelmezse volaninda degisecegini belirttiler. Araci teslim aldiktan sonra 15 - 20 km kadar fena degildi sadece vites gecislerinde kavrarken hafif sallama yapiyordu sonrasinda ise baski balata degismeden onceki halinden kotu duruma geldi ustaninda belirttigi uzere yetkili servisten volan siparisi vererek volan temin ettim sonrasinda volan degisimide yapildi bu sefer islemleri izledim ve baski balatanin duzgun sabitlenmedigini gordum sanziman yerine takilirken cok zor gecti levye tarzi bir sey ile kastirarak oturttular ve 1 gun ozellikle 1. Ve 2. Vitese arac cok zor gecti ertesi gun vites gecisleri yumusadi ve titreme yok gibiydi arac sessizlesmisti ancak bu durumda 2 gun surdu ve arac tekrar kalkısta titremeye basladı bazen 1 e gecmemeye diger viteslere ise sert gecmeye basladi ayrica arac vibrasyonlu calismaya basladi hatta bazen debriyaj bile sert oluyordu. Sikayetleri tekrar ustaya ilettim ve biraz kullanmami parcalarin yine alismasi gerektigini soyledi totalde bin km kadar daha kullandim ve duzelme olmadi aksine arac isindiginda trafige girdigimde dahada artti titreme durum boyle oluncada ya volan yada baski balata setinde hata olabilecigini belirtip persembe guny tekrar baski balatayi degistiler yine sanziman biraz zor oturdu yerine ve suan aracim o kadar kotu kalkis yapiyor ki tarif edilemez derece on tarafi salliyor. Ilk 10 km civar yine fena degildi durumu aracın titremesi sesi ve vites gecisleri cok iyi oldu oncekine gore ancak kalkista resmen volan salliyor gibi aracin kasasini ve torpidoyu salliyor 100 km dirde bu sekilde belki duzelir biraz umudu ile kullaniyorum. Bu sorun baska bir parcadan olur mu arkadaslar yoksa usta veya parca hatasina mi denk geldim ne tavsiye edersiniz yetkili serviste tekrar set olarak degistirmeyi dusunuyorum volan ve baski balata olarak ancak ya yine duzelmezse korkusu var hem tekrar 50 60k harcayip hemde yine duzelmezse
Biraz uzun oldu ve yazım yanlislari icin kusura bakmayin telefon ile zor oluyor

Ertugrull
24-05-2025, 21:16
Volan hatalı olması durumunda servis disi takildigi icin garantisi olmadigi iletildi tekrar serviste degisim yaparsam iscilik ve parcada iskonto yaptilar 57k rakam ilettiler tekrar ayni parcalari alıp özel servise veya x ustaya gitsem yine 50k yi buluyor maliyet