Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Zihni sinir projem (ev , su tesisatı ile ilg.)
CloudGrey
25-05-2025, 15:38
herkese merhabalar ,
Bunu bilse bilse burdan bilen çıkar ve bana yol gösterir.
10 yıl önce eve yeni taşınırken yatak odasındaki kalorifer borusuna ek paralel boru ekleyerek kapalı balkonada petek yaptırmıştım.
yatak odası ve balkon sırt sırta.
Planımız kışın çamasırlar kolay kurusundu.işede yaradı.
Daha sonra kurutma makinesi alınca peteği kullanmamak üzere kapattık.
Bu arada apartman doğalgaz yakan kazanlı merkezi ısıtma sistemine sahip.
Şimdiki planım çamaşır makinesini ve kurutma makinesini kapalı balkona almak.
Fakat bu planı çamaşır makinesi için balkona su tesisatı çektirmek gerek diye hep erteledim, baya iş bu çunkü.
Kır dök parkeyi kaldır vs vs...
pis suda sorun yok balkonda gider var . direk oraya veririm..
Bugün aklıma ; kullanılmayan petekten çamaşır makinasına suyu alma fikri geldi.
Teori olarak aradığım yegane çözüm bu fakat pratikte mümkün olurmu ?
Kaloriferden (kazan) gelen su ile çamaşır yıkanırmı ? bir filtre vs koymak gerekirmi ?
Yukarıdaki kazanda bu sebebten surekli su eksilicek , zaten normaldede eksiliyordur fakat bu ekstra bir yük getirirmi kazana?
Yegane fikirlerinizi bekliyorum
Sevgiler
Kalorifer tesisatının içindeki suya bu kadar güvenmen gözlerimi yaşarttı Kıvılcım :)
Genelde onun içindeki su paslı ve pis sudur, makinenin içinden geçer.
Ha bir de şu çekeceğin için kombi basıncı düşer ve arızaya düşer, sürekli su eklemek gerekir
CloudGrey
25-05-2025, 19:06
Ha bir de şu çekeceğin için kombi basıncı düşer ve arızaya düşer, sürekli su eklemek gerekir
Kalorifer tesisatının içindeki suya bu kadar güvenmen gözlerimi yaşarttı Kıvılcım :)
Genelde onun içindeki su paslı ve pis sudur, makinenin içinden geçer.
:)
ortada kombi yok , apartman merkezi sistem. çatıda büyük bir doğalgaz kazanı var orda su ısınıp tüm dairelerdeki kaloriferlere gidiyor.
aslında teknik olarak kombi ama büyük bir ölçekte.
geçen küçük odayı boyarken kalorifer peteğini söktüm.
suyunu alırken suyun gereksiz temiz olduğunu farkettim :) orda bende bir şaşırdım ama baya baya su berraktı.
ordan kafamda şimşekler çaktı :)
has onun içinde dedim bir filtre vs alsam iş yaparmı kalorifer borusunu ile camaşır makinesine arasına..
Olacak iş mi bu hocam. :) oldu ki 40 derecede ve ya soğuk suyla yıkanması gerekirse ne yapacaksın? Kışın içinde geçer 60-70 derece olur. Bir de kapalı devre çalışma sistemini bozacaksın basınç düşecek. Merkezi sisteme zarar verebilir. Hepsinden önemlisi o su nasıl berrak olur. :D
CloudGrey
25-05-2025, 19:57
Olacak iş mi bu hocam. :) oldu ki 40 derecede ve ya soğuk suyla yıkanması gerekirse ne yapacaksın? Kışın içinde geçer 60-70 derece olur. Bir de kapalı devre çalışma sistemini bozacaksın basınç düşecek. Merkezi sisteme zarar verebilir. Hepsinden önemlisi o su nasıl berrak olur. :D
ah be o sıcak su işini unuttuk tüh.
haklısın :)
konu iptal :D
makineleri niye kapali balkona almak istiyorsun?
CloudGrey
25-05-2025, 21:48
makineleri niye kapali balkona almak istiyorsun?
kurutma evi çok tozutuyor
lint filter temizlense bile toz kaciyor mu?
CloudGrey
25-05-2025, 22:26
lint filter temizlense bile toz kaciyor mu?
acaip çok kaçıyor etrafa.
makinanın tüm filtrelerini max 3 çalışmada bir süpürge ile çekiyorum genede aynı
Merkezi sistemle ısınan binalarda radyatör boyutu ve sayısının arttırılması yasal değil diye biliyorum. Kapalı sistemdeki suyuda kullanmaya kalkarsanız bu usulsüzlüğün tespitini kolaylaştırmış olursunuz
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu
Madde 18 – Kat maliklerinin borçları
“Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarî durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Anagayrimenkulün genel güvenliği, sağlığı veya estetiği bakımından kat maliklerinden biri tarafından yapılacak olan değişikliklerin diğerlerini olumsuz etkilemesi hâlinde, buna izin verilemez.”
Ayrıca aynı madde:
“Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerine ve sistemlerine zarar verecek davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür.”
Merkezi ısıtma sisteminden daha fazla faydalanmak adına yapılan müdahaleler (ek petek, büyük radyatör) ortak sistem üzerinde denge bozukluğu yaratabileceğinden, diğer maliklerin ısınma hakkını zedeleyebilir. Bu, Madde 18’e aykırı bir durumdur.
tequila818
26-05-2025, 08:29
Uzun zamandır bu kadar saçma bir şey okumamıştım.
onursumer
26-05-2025, 08:46
makinanın tüm filtrelerini max 3 çalışmada bir süpürge ile çekiyorum genede aynı
bu durum normal değil hiç supurgelik bir durum olmaması gerekiyor makineniz hiç sokulup genel bakım temizlik yapıldımı
CloudGrey
26-05-2025, 09:19
Merkezi sistemle ısınan binalarda radyatör boyutu ve sayısının arttırılması yasal değil diye biliyorum. Kapalı sistemdeki suyuda kullanmaya kalkarsanız bu usulsüzlüğün tespitini kolaylaştırmış olursunuz
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu
Madde 18 – Kat maliklerinin borçları
“Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarî durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Anagayrimenkulün genel güvenliği, sağlığı veya estetiği bakımından kat maliklerinden biri tarafından yapılacak olan değişikliklerin diğerlerini olumsuz etkilemesi hâlinde, buna izin verilemez.”
Ayrıca aynı madde:
“Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerine ve sistemlerine zarar verecek davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür.”
Merkezi ısıtma sisteminden daha fazla faydalanmak adına yapılan müdahaleler (ek petek, büyük radyatör) ortak sistem üzerinde denge bozukluğu yaratabileceğinden, diğer maliklerin ısınma hakkını zedeleyebilir. Bu, Madde 18’e aykırı bir durumdur.
evet biliyorum .
apartman yöneticisi benim.
25 yıldır oturduğumuz apartmanda monarşi hakim olduğundan , 10 yıl önce yöneticilik bana geçti.
bunca derdim varken birde bedavaya bu işi yapıyorum.
1 tane extra 1 metre peteğime katlanıversinler bir zahmet...
CloudGrey
26-05-2025, 09:20
Uzun zamandır bu kadar saçma bir şey okumamıştım.
haklısın....
CloudGrey
26-05-2025, 09:22
bu durum normal değil hiç supurgelik bir durum olmaması gerekiyor makineniz hiç sokulup genel bakım temizlik yapıldımı
abi aslında makine eskide değil.
daha 3 yıllıktır.
2 filtresini çöpe döküyorum , radyatör gibi yerini süpürge ile çekiyorum.
ama genede makine böyle kiler gibi birşeyin içinde duruyor. acaip toz oluyor orası.
onursumer
26-05-2025, 09:43
abi aslında makine eskide değil.
daha 3 yıllıktır.
2 filtresini çöpe döküyorum , radyatör gibi yerini süpürge ile çekiyorum.
ama genede makine böyle kiler gibi birşeyin içinde duruyor. acaip toz oluyor orası.
bizim banyoda makineler altı ustlu duruyor çok ta büyük bir banyo değil bahsettiğin gibi bir tozlanma olmuyor bi servise danışın bence bu konuyu
CloudGrey
26-05-2025, 09:51
bizim banyoda makineler altı ustlu duruyor çok ta büyük bir banyo değil bahsettiğin gibi bir tozlanma olmuyor bi servise danışın bence bu konuyu
bizdede durum aynı , peki birşey daha sorucam ; sizde gideri gideremi bağlı yoksa suyunu sizmi alıp boşaltıyorsunuz ?
Mevzu sadece toz ise Kurutma makinasına dolap yap :)
CloudGrey
26-05-2025, 10:47
Mevzu sadece toz ise Kurutma makinasına dolap yap :)
aslında mantıklı abi ama alan çok dar , dolap yapsak kapağını açamayız.
evde 2. tuvalet var (alaturka) , ***** 2. tuvalet alanı 2 metre kare bile değil.
biz bu tuvaleti iptal edip (üzerine mermer koyduk sadece ) oraya camasır ve kurutma makinesini üstüste koyduk zamanında.
Fakat bu alan salona yakın ve toz çok içeri giriyor.
bence çözümü bu 2 aleti kapalı balkona atmakta buldum.
ama su tesisatı sorundu , görüyorumki hala sorun :)
Artık evi komple tadilata sokarken buraya boru çektireceğim başka bir çözüm kalmıyor...
EnesPolatdemir
26-05-2025, 11:31
Bu olayda bi yanlışlık var gibi. Bence konumdan önce bir makineden emin olun.
onursumer
26-05-2025, 11:36
bizdede durum aynı , peki birşey daha sorucam ; sizde gideri gideremi bağlı yoksa suyunu sizmi alıp boşaltıyorsunuz ?
gider var ama ben sadece çamaşırı kurdurdum içinden haznesini çıkarıp kendim boşaltıyorum uyarı verdiğinde
kelalper
28-05-2025, 15:00
yazın neyle yıkayacaksınız çamaşırları kovayla su mu taşıyacaksınız. Ayrıca yağmur oluğuna çamaşır suyu yollanmaz. Akıl var mantık var.Ayrıca apartman sizin çamaşır suyu parasını ödemek zorunda mı?
Birkan61
28-05-2025, 15:09
Kurutma makinanın modeli ne abi, çok toz kaçırıyorsa ekstra bir durum var bence
Annem arçelikte kurutma almıştı 1 ay olmadı, onunda çamaşır koyduğumuz kapağın etrafından toz atıyodu resmen.
Teknik servis bazı modellerinde böyle durumla karşılaştığını, ısıdan plastik kapağın yamulduğunu, ondan toz attığını söylemişti
İade edip başka model aldık çözüldü
Biz 4-5 senedir bosch kurutma makinası kullanıyoruz, içindeki toz haznesinide aşırı dikkat etmeden boşaltıyoruz
Banyoda hiç toz şikayetimiz olmuyor
kelalper
29-05-2025, 06:43
Kurutma makinesi dediğiniz şey giysilerin en büyük düşmanıdır insanlar neden kullanır anlamıyorum.
Kışın güneş görmeyen ve 3 günde kuruyan çamaşırlardan bıkan insanlar için büyük nimet :)
Evde birde yenidoğan varsa eğer tam evlere şenlik,
Kurutucu çalıştırınca ev ısınıyordu misss :)
Balkon ve çatı giderleri kanun gereği kanalizasyona verilemiyor. Sokağa akmak zorunda. Toprağa yada kaldırıma. Bu gidere çamaşır makinası pis su bağlantısı kesinlikle uygun değil. Çamaşır makinası su girişi için merkezi sistem ısıtma hattı olmayacağını arkadaşlar yazmışlar. Velevki bağladınız diyelim. Soğuk su gelecek şekilde tasarlanmış su giriş kısmına kışın ciddi sıcak ısınma suyu verdiğiniz anda cihaz kısa sürede bozulur. Ayrıca merkezi sistem suyu saf su gibi gelmiyor. Hafif yağlımsı bir su geliyor. Boiler vs.vs. ne kadar kalitede olsa sıcak suyun paslandırmayacağı yer olmadığı için suda pasda sürekli olur. Yani olmaz kere olmaz eşittir olmazın karesi.
kelalper
29-05-2025, 22:27
Baba hadi evde kendi kombin var peteklerinin içi plastik bütün borularında plastik ve pas olabilme imkanı yok ve buna güvenerek bağladın. Kimsenin aklına yaz aylarında çamaşır yıkamak için kombinin açılması gerektiği fikri gelmiyor mu? Düşünsene evin içerisi 35 derece çamaşır yıkaman gerekiyor ve makineye sürekli su lazım kombiyi min 45 dereceye göre çalıştıracaksın ki termostat devreye girip su trafiğini kapatmasında çamaşırlar yıkansın.
Birde kombiler sürekli şebekeden su çekmez. Kapalı devre sistemdir. Arada sen vanayı açıp kombi içine su çekmen gerekiyor. Olmazın karesiydi. Şimdi kübü oldu.
CloudGrey
30-05-2025, 08:07
Baba hadi evde kendi kombin var peteklerinin içi plastik bütün borularında plastik ve pas olabilme imkanı yok ve buna güvenerek bağladın. Kimsenin aklına yaz aylarında çamaşır yıkamak için kombinin açılması gerektiği fikri gelmiyor mu? Düşünsene evin içerisi 35 derece çamaşır yıkaman gerekiyor ve makineye sürekli su lazım kombiyi min 45 dereceye göre çalıştıracaksın ki termostat devreye girip su trafiğini kapatmasında çamaşırlar yıkansın.
abilerim biz olaydan 2 sayfa önce vazgeçtik :)
KONU İPTAL
Birkan61
30-05-2025, 08:21
Kurutma makinesi dediğiniz şey giysilerin en büyük düşmanıdır insanlar neden kullanır anlamıyorum.
Giysilerin düşmanı olmasına katılıyorum abi, ama 2+1 80m2 balkonsuz evi + bebeği olunca insanın neden kullandığımızı anlarsın diye umut ediyorum :D
abilerim biz olaydan 2 sayfa önce vazgeçtik :)
KONU İPTAL
hayır tartışmaya devam edicez:D
Uzun zamandır yeşillendirecek konu yoktu aynen devam atış serbest :) Buyrun sizde zihinisinir projelerinizi bu konuda yeşillendirin :)
CloudGrey
31-05-2025, 11:39
Uzun zamandır yeşillendirecek konu yoktu aynen devam atış serbest :) Buyrun sizde zihinisinir projelerinizi bu konuda yeşillendirin :)
hahahahahahha :hoo: